Giroud po záskoku v brance: Brankářský dres si nechám zarámovat

08.10.2023, 13:57
Aktuality
Olivier Giroud (© AFP)

Útočník AC Milán Olivier Giroud uvedl, že si nechá zarámovat brankářský dres, v němž dochytal sobotní zápas 8. kola italské ligy v Janově. I když jediný gól duelu vstřelil jeho spoluhráč Christian Pulisic, hrdinou zápasu se díky záskoku mezi třemi tyčemi stal právě francouzský veterán. Milán navíc díky vítězství 1:0 vystřídal v čele tabulky městského rivala Inter.

Sedmatřicetiletý Giroud šel do branky poté, co byl brankář Mike Maignan v osmé nastavené minutě vyloučen za faul a trenér Stefano Pioli už neměl možnost střídání. A mistr světa z roku 2018 se ve zbývajících několika minutách v brance nenudil: při trestném kopu Alberta Gudmundsson ho zachránilo břevno a poté se neohroženě vrhnul proti rozběhnutému Georgeovi Puscasovi a vyrazil míč do bezpečí těsně před jeho kopačkou.

"Nevěděl jsem, jestli Cala (spoluhráč Davide Calabria) míč hlavou trefí, takže jsem si řekl: Jdi ven! Trochu jsem se přitom udeřil do ruky, ale to je v pořádku," říkal po zápase novinářům šťastný Giroud, stále oblečený v Maignanově brankářském dresu. "Nechám si ho zarámovat!" plánoval Francouz. Svým výkonem připomněl českého kanonýra Jana Kollera, který v roce 2002 dochytal za Dortmund více než dvacet minut bundesligového šlágru proti Bayernu a dostal se tehdy jako brankář do sestavy kola časopisu Kicker.

Dvojnásobným milánským hrdinou se přitom mohl stát Pulisic, jenž v 87. minutě skóroval a poté měl zájem i o uvolněnou gólmanskou pozici. "Chtěl jít do branky, ale řekl jsem mu, že je moc malý," řekl trenér Pioli, proč 178 cm vysokého amerického záložníka mezi tři tyče nepustil.

Celkem logicky tak do branky zamířil o patnáct centimetrů vyšší Giroud. "Myslím, že jsem jeden z nejvyšších v týmu, takže to bylo přirozené. Také jsem rád chytal jako kluk. Při tom zákroku jsem zažíval fakt mimořádné pocity, bylo to skoro jako vstřelit gól," přiznal francouzský útočník.

Divoký zápas v Janově nedochytal nakonec ani jeden z původních gólmanů, neboť druhou žlutou kartu dostal v třinácté nastavené minutě domácí Josep Martínez. Toho však mohl na samotný závěr nahradit brankářský kolega Nicola Leali.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
FORZAMILAN

....Nevěděl jsem, jestli Cala (spoluhráč Hakan Calhanoglu)......

Reagovat
Seydou Doumbia

Musí nějak testovat zda má smysl psát ty články

Reagovat
kylo ren

Giroud > onana

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodně stejně jako Kuča > Onana

Reagovat
Unai

Reagovat
ACSeRw!n

nekdo link na ten zakrok ?

Reagovat
Whitemedia

Máš to v článku.

Reagovat
vladino10

Dajte to do nadpisu pls

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdy jsem ho moc nemusel, ale za toto klobouček Harry Kane se má co učit

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Csaplárova past

Gólman AC koleno na bradu, totální vypínačka a ještě se diví, že dostal reda

Reagovat
Kucka

Reagovat
romeo351

Reagovat
zekq

tvl on neudelal nic a mluvi se o tom jak kdyby tam predvedl nejake zakrozy takova picovina delat z neho tedka hrdinu

Reagovat
Kincl

Co to meleš. Vždyť tam na konci vlítl do toho míče rukou a následně ho ještě chytil. Jako neudělal žádný zázrak, ale že neudělal nic to zas přeháníš, asi abys byl zajímavý.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mojmira

Reagovat
Sigma Olomouc

Koller > Giroud

Reagovat
Kucka

OG

Reagovat
Akinfeev

37 let už

Reagovat
Mass

Sledujte Martineze od 2:06 do 2:16

Reagovat
Furia Ceca

Hvězdná desetivteřinovka

Reagovat
xjert02

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele