GERRARD SE OBÁVÁ BARCELONSKÉHO ODPORU

05.03.2007, 16:10
Aktuality
Už sedmnáct let nedokázal žádný evropský klub obhájit prvenství v Lize mistrů (dříve PMEZ). Zítra se čekání může protáhnout o další rok. Na pokraji vyřazení stojí Barcelona, v Liverpoolu však moc dobře vědí, že je na Anfield Road nečeká nic snadného...

"Tenhle duel ještě není u konce, musíme jít do druhého zápasu s tím, že je to 0:0. Nebudeme příliš myslet na vedení 2:1, musíme pracovat stejně tvrdě jako v prvním zápase," varuje své spoluhráče jejich kapitán Steven Gerrard.

Liverpool má před odvetou skvělou výchozí pozici. Zásluhou branek Bellamyho a Riiseho před dvěma týdny vyhrál na Nou Campu 2:1, což staví Barcelonu před obtížný úkol dát v odvetě minimálně dvě branky. Reds doma letos mnoho gólů nedostávají, v lize před vlastním publikem inkasovali jenom čtyřikrát a ani v jednom z patnácti zápasů neobdrželi více než jednu branku. V pohárech už je to horší, devět branek ve dvou zápasech vstřelil na Anfield Road Arsenal (6:3 v Carling Cupu a 3:1 v FA Cupu), dvakrát se z pokoření Pepeho Reiny radovali i hráči Galatasaray Istenbul.

"V roce 2005 jsme dokázali, že jsme schopní tuhle soutěž vyhrát a když teď vyřadíme Barcelonu, lidé budou totéž očekávat znovu. Ještě však nemáme nic jistého, stále není konec. V prvních dvaceti minutách ukázali, že jsou silní. Jenomže my měli svůj vlastní plán. Lidé si mysleli, že zalezeme do pokutového území, ale manažer nás nabádal k opaku," vzpomíná Gerrard na úvodní střetnutí.

"Hodně týmů tam jezdí s úmyslem hrát na pět obránců nebo záložníků, ale Barcelona z nás měla respekt, a tak jsme přešli na rozestavení 4-4-2 a věřili v dobrý výsledek. Před zápasem bychom brali remízu, vítězství je takovým bonusem," dodal dále kapitán Liverpoolu.

Barcelona přijede na Anfield Road v ne právě ideálním psychickém rozpoložení. O víkendu podlehla Seville a přišla o první místo v tabulce Primera Division. Svěřenci Franka Rijkaarda sice vedli 1:0 a měli výhodu početní převahy, jenomže Ronaldinho nedal pokutový kop a Keržakov a po něm Daniel Alves otočili skóre. O tom, že v Barceloně není všechno tak, jak by mělo být, svědčí i následné červené karty pro Giulyho a Zambrottu.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*ETO´O

Barcelona má před sebou hodně složitou situaci,ale mají tak silný tým a výborný hráče,že určitě vyhrají a postoupí.Klidně i na penálty A hlavně podle všeho má nastoupit od začátku Eto´o a to je silná zbraň.Barca nesmí v další fázi LM chybět!!!!!!Je to nejlepší klub na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když je celej tým v háji, nezachrání to ani Eto´o. Liverpool vyhraje.

Reagovat
HOST*

Liverpool si to doma pohlida a s prehledem postoupi

Reagovat
HOST*

jo a Dr.Kyslík je kokot

Reagovat
HOST*Milan

Kucí kucí kdo mi pomůže?Ty kokoti nedavají Barcelonů v televizi,tak kde se na ní můžu dívat na netu?Moc se v PC nevyznám,tak kdo mi porádi kde a jak si to mám spustit????Díky

Reagovat
HOST*

http://onlinesport.cz...máš to tam všechno v češtině...stáhneš si program (doporučuju PPStream) a pak jen kliknes na odkaz u toho zápsu...

Reagovat
HOST*

A pujde to jistě???Davají tam ten zápas určitě?Musím ho vidět?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak já nevím, ale myslím si, že nemusíš

Reagovat
HOST*

Napsal jsem to blbě!!!Patří tam : Musím to vidět!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Jo a ještě platí se za to?

Reagovat
HOST*

ne...

Reagovat
HOST*

Stačí jen program pp stream?nebo ještě něco k tomu?

Reagovat
HOST*antimadrista

Nejedeme bránit, jedeme dát 2 góly. Postoupíme

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

něco mi říká, že Barca není v momentální formě schopna neinkasovat.. takže si myslím, že jestli vybojují prodloužení budou rádi..

Reagovat
HOST*azulgrana

spekulace, spekulace, Barca půjde dál a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Live postoupí a hotovo Barca se v LM trápí

Reagovat
HOST*Eto´o

Stačí ten program pp stream nebo k tomu ještě něco potřebuju?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele