Gasperini zůstává tajemným, formaci před zápasem neodhalí

13.09.2011, 19:35
Aktuality
Inter na úvod ligové sezony prohrál 3:4 a vzhledem k tak vysokému počtu inkasovaných branek se okamžitě v médiích začalo polemizovat nad vhodností Gasperinim preferovaného rozestavení s pouhými třemi obránci. Trenér Nerazzurri teď nevylučuje, že formaci přetvoří...

Přestože to kritici vnímají docela jinak, Gasperini však na tiskové konferenci odmítl, že by proti Palermu tkvěl hlavní problém v nasazení pouhých třech zadáků. "Nejhorší bylo, že jsme byli tak zranitelní v protiútocích, musíme zapracovat na vyváženosti," argumentoval muž, jenž na jihu Itálie sám kdysi coby hráč strávil pět let.

"Každý musí svým způsobem podporovat obranu. Každopádně vždycky jsem říkal, že pode mnou Inter bude muset mít dvě herní varianty," připustil přeci jen možnou změnu Gian Pero Gasperini, ale vzápětí dodal, že by bylo pošetilé omezit se na pouhé dohady o formaci. Jde prý o daleko komplexnější problém a běh na delší trať. Sám prezident Moratti ovšem není tak úplně stejného názoru. "On bude tím, kdo rozhodne, jestli je čas na změnu. Já si myslím, že je," vyjádřil se opatrně.

Své si přitom k celé věci s porážkou v prvním kole řekl i jeden z tahounů mužstva, Esteban Cambiasso. "Co je tu za problém? Prohráli jsme zápas, a to má hned znamenat, že bychom měli změnit všechno od prezidenta až po prodavače zápasových programů?" rozčiloval se nad všudypřítomnou kritikou. "Je zbytečné zabývat se systémy se třemi nebo čtyřmi obránci, bráníte s deseti lidmi. Přijde mi, že se to trochu zjednodušuje - analyzovat fotbal na tomto základě. Hrával jsem za vítězné týmy s obrannou čtyřkou, ale i za poražené. Fotbal je daleko komplikovanější," rozpovídal se nakonec zkušený Argentinec.

Autor: Tomáš Daníček / supersport.com

Komentáře (71)

Přidat komentář
juveforever

no Juventino moc není v hodný pre Inter. ani Lippi tam dlho nevydržal

Reagovat
One-Real

Letos je zas potahne Diego urcite. Celkove ta SA letos bude strasne zajimava, co se tyce titulu (i kdyz tu to stejnak vidim nejspis na AC), boje o LM, EL a o tom jak se srovnaji v Palermu, Janovu a podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som bol z toho celého celkom dosť nervózny. Dneska zapnem notebook, kliknem na fcinternews a tam už vidím, že formácia 4-3-3, resp. 4-3-1-2 sa vracia. Teda hlavne hra na 4 obrancov sa vracia. Hneď som bol o niečo spokojnejší a na zajtrajší zápas sa raz tak teším

Reagovat
Jajinek

Dneska nás teda zásobujete...

Těžko říct, jak to nakonec postaví...pravděpodobné je, že bude hrát Ranocchia a Pazzo...což podle všeho znamené, že se bude šetřit Milito, páč se Gasp nevyjádřil moc kladně ohledně toho, že by měli hrát spolu. Což se divím, přípravě jim to poměně šlo...tím pádem dostane druhou šanci Zarate, tak jsme zvědavej, jak se jí chopí...

Jinak co se týče obrany..myslím že je to tak 60 na 40 ve prospěch 4 obránců...zajímavé bude taky sledovat, jestli se Wes bude pohybovat z křídla a nebo bude vyloženě na středu za útočníky. Spíše to ale půjde vypozorovat podle pohybu duhého útočníka (jestli bude na pravo a nebo doplňovat). Protože i když Wes dostane pokyny, aby hrál u křídla, tak se stahuje do středu...a to je jedině dobře!!

Reagovat
smazaný uživatel

Wally taky bude odpočívat a nebo je tan nějakej jinej problém?

Reagovat
Jajinek

zraněnej není, normálně trénoval...pokud se nebude hrát na tři beky tak bude pravděpodobně jeden z dvojice Lúcio, Wally sedět...větší pravděpodonost dávám Lúciovi...

Reagovat
cresposuper

Reagovat
fantomas

Milito nebude hrát? To je fantapodpásovka teda...

Reagovat
Jajinek

těžko říct...jenom odhaduju. Ale Pazzo nehrál vůbec v lize, Gasp se vyjádřil, že je možné že dostane šanci a na otázku, jestli mohou hrát s Militem oba odpovídal dost výbavě. Ale jenom hádám, fakt byl dost tajemnej

Reagovat
fantomas

No zas je fakt, že dete na papírově nejslabšího soupeře, takže by nemusel hrát...

Reagovat
Pipo123

Inter môže tento rok kludne prísť o LM, o titule je asi zbytočné písať, moc im neverím, ten systém na troch obráncov sa moc nehodí. Navyše nepoviem ak by ich trénoval Reja či Mazzarrini, ktorý ten systém majú založení na precíznej obrane, to u Gaspa nehrozí. Uvidíme každopádne v súčasnosti vidím Juve, Lazio, Neapol na vyššej úrovni.

Reagovat
Jajinek

já myslím, že je předčasné soudit...stojím si za tím, že kádr máme lepší než tito tři...jestli to samo o sobě bude stačit se uvidí.

Reagovat
cresposuper

Oproti Laziu neviem...Tam to vidím dosť vyrovnane...

Reagovat
Jajinek

já myslím že co se týče papírové kvality hráčského kádru, tak opravdu nad Laziem jsme. To ovšem neznamené, že musíme skončit před nimi že.

Reagovat
cresposuper

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro na každom poste máme lepšieho hráča ako oni. Lenže u nich funguje systém, zohratosť, tréner to má celkom dobre zmáknuté. Pričom ale teraz je veľmi skoro hodnotiť, pretože sa odohral len jeden ligový zápas a Lazio mohlo skončiť tiež ako my s 0 bodmi po tomto kole, keby nemali šťastie (AC malo viac z hry + viacej šancí). Zrovnať si zatiaľ môžeme minulú sezónu- my sme boli 2., oni 5.

Reagovat
Pipo123

To bezpochyby, kvalita je na vašej strane, skôr ide o tú taktickú stránku hry, dole som napísal ako by som to videl já a rád videl, ale toho sa asi nedočkám, ale ako píšem mať ten tým Edy tak to 3-4-1-2 by bolo u vás skvelé

Reagovat
Pinturicchio

Hůř se to srovnává, když hrajeme každý jiný systém ( Juve x Inter ), u obou jsou navíc otazníky.

Reagovat
Pipo123

No Juve ukázalo že ten systém nevyzerá zle, proti Parme ste ukázali svoje možnosti a hrali dobrý futbal, já som bol až v úžase ako ste hrali, Marchisio ma presvedčil že to je hráč zo skvelým potenciálom.

Reagovat
Pinturicchio

To je zatím předčasné soudit, uvidíme po dalších zápasech, ... ale šlo mi čistě jen o ten kádr. Každopádně Claudio příjemně překvapil i mě, otázka je, jak mu to půjde, až se tolik dařit třeba nebude.

Reagovat
Jajinek

však rozestavení a jeho fungování je součástí právě toho, co bych nezařadil do kvality hráčského kádru.

Reagovat
Pinturicchio

S kým pak chceš srovnávat ta ostrá křídla u Vás? ( Teda doufám, že Tě chápu správně )

Reagovat
Jajinek

tak nemusím to srovnávat přeci muž x muži, a i to by se dale nějak vymyslet, i když by to ztratilo nadhled

Reagovat
Pinturicchio

Tak srovnej, já se jdu osprchovat a pak Ti řeknu, že nemáš pravdu.

Reagovat
Jajinek

to vím že mi řekneš nezávisle na jakémkoli argumentu, který předložím, tak proč bych se o to pokoušel...?

Reagovat
Pinturicchio

Slibuju, že ne ! ( Ale tohle "dohadování" s Tebou ohledně kádrů mě baví )

Reagovat
Jajinek

tak někdy až bude čas, tak to můžeme rozebrat hráč po hráči...

Reagovat
Pinturicchio

( Nejlíp o víkendu, ... kua, strašné, jak se to táhne po tom našem výkonu, člověk se těší mnohem víc )

Reagovat
Jajinek

tak když takovej výkon předváděíte dvakrát za rok, tak se nění čemu divit no...

Reagovat
Pinturicchio

pfff, tohle byl začátek toho, jak to bude letos vypadat pořád ( ale holt na dobrý výkon se těší víc, než když očekáváš katastrofu, čti = naši lonskou sezonu )

Reagovat
Pipo123

Inak ešte ak som u toho systému, tak Gasperiniho sa mi nikdy nepáčil, vždy mal slabo pokrytí stred ihriska a hráčov rozťahaných po celom ihrisku. Optimálne ak na troch tak -

.....................Julio...................

.....Lucio.......Samuel......Zanetti

Maicon...Motta.....Cambiasso...Chivu

..................Wes........................

...............Diego......Forlan ( Zarate ).. samozrejme ak budú zdravý hráči, tento systém sa mi páči, kvalitne pokrytý stred a žiadnych xxx hráčov na kraji ihriska v nepotrebnom priestore + hráčske využite je tu vyššie ako v tom Gaspovom systéme.

Reagovat
Jajinek

Chivu není dostatečně výbušný na to křídlo...je ideální pozice je LCB...o tom není sporu...

Jinak on ten systém jde hrát dobře, ale musí se vyřešit ty problémy s tím propadáváním, protiútok,y zajištěním def, záložníke, rozehrávkou a hrou těch krajů, aby se ten prostor zhušťoval a nevznikaly ty díry...je to daleko složitější než ten se 4mi obránci. Ale jde to...

Reagovat
Pipo123

To je jasné, ale len som vyjadril svoj názor na Gaspa, kde sa mi ten jeho systém moc nepáči, ak u neho zostane tak sa bojím aj o ofenzívu, neviem prečo sa vyhýba hre na dvoch útočníkov, ak bude Zarate a Forlan hrať z krídla tak neverím že využije ich schopností na 100%.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
cresposuper

Chivu, Motta out

Obi, Deki in

Reagovat
Pipo123

Na Dekiho som zabudol a Obi mi príde moc ofenzívny na to krídlo

Reagovat
cresposuper

Chivu je zase brutálne defenzívny. Obi to zvládne

Reagovat
Pipo123

Inak na Mottu mám slabosť, myslíš že by základ hrať nemohol ?

Reagovat
cresposuper

Proti silnejším súperom bude horieť.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Motta zahraje jeden zápas luxusně a dalších 8 totálně na hovno... navíc je to pěkný prase

Reagovat
smazaný uživatel

A bohužel i pravidelný simulant.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě stále volba číslo 1 v rozestavení 3-4-3 je Yuto.

Reagovat
Jajinek

no to snad ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
Jajinek

Yuto je splašenej jelen...a nic ve zlém můžeš mi napsat nějaký zápas, kdy si člověk o něm řekl - jo, ten zahrál dnes dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám paměť jako Ty, ale namátkou tuším poslední ligový (byť hrál napravo). Beru to tak, že Yuto umí i bránit, přičemž u Obiho o tom nejsem přesvědčen; Obi je určitě ofenzivnější a techničtější, to nepopírám.

Jako asi tak, můžu se určitě mýlit a Obi mě bude postupně uchvacovat svými výkony, ale upřímně tomu nevěřím.

Reagovat
Jajinek

Nagatomo tedy rozhodně neumí bránit nějak výrazně jinak než Obi...zejména co se týče poziční hry. Ve vyplňování prostorů a v tom, aby stál tam, kde má stát, je jeden nejhorší v týmu. Což je při choulostivosti našeho systému dost zásadní. Jinak OK, ten zápas proti Catanii hrál dobře, to uznávám...na jiný si ale fakt nevzpomenu...zahrál hodněkrát lehce nadprůměrně...to je tak vše

Reagovat
smazaný uživatel

OK, budu to sledovat. U Marigy jsi měl s tou hrou dopředu taky pravdu, než jsem se na to nezaměřil, tak jsem to neviděl (nechtěl vidět?). Každopádně zrovna u něj si myslím, že jsme se ho zbavovat nemuseli (směrem dozadu hrál dobře), zvláště když pak přišel na ten post nový hráč (Poli).

Jo a ještě teď jsem si připomněl z Tvého článku, že Yuto nehrál špatně proti Janovu a s rezervou i Bayernu. Jo a napadá mě - kdy zase zahrál nadprůměrně nebo dobře Obi? Jasně, neměl tolik příležitostí.

Reagovat
Jajinek

proti Janovu Yuto dal gól a o pár vteřin úplně nesmyslně vyrazil dopředu, uvolnil celou vlevou stranu, odkud přišel centr na gól Janova...prostě typický Yuto.

Co se týče Bayernu, jestli bereš jako dobrou hru, že jednou bezmyšlenkovitě vletěl do vápna a tím způsobil gólovou situaci, aniž by se dotknul míče, tak ok...

Reagovat
smazaný uživatel

Proto tam byl ten smajlík. Opravdu si nepamatuji kdy jaký hráč hrál přesně jak, takovou paměť nemám.

Reagovat
Jajinek

tak já ty zápasy sleduju dost podrobně...každý třeba dvakrát...popuštím si určité pasáže...pak se to líp pamatuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

jinak co se týče Marigy...byl bych pro, kdyby se prodal do Lyonu za určitou odpovídající částku. Ale souhlasím s tebou v tom, že poslat ho někam na hostování a angažovat na hostování Poliho je takovej krok od ničeho nikam...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem hlavně bral Marigu jako případnou "náhradu" za Cuchua (pokud by byl třeba zraněný nebo vykartovaný a mám ho mnohem radši než Mottu), jasně, není to ta samá kvalita, ale na post, a to do 4-3-1-2 nebo 4-2-3-1, ne do 3-4-3, tam by byl opravdu dost mimo.

Reagovat
cresposuper

,,Obi je určitě ofenzivnější.,, To sa aj dá?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že je spíše platný vepředu jako křídlo než obranný záložník (krajní ofenzivní bek).

Reagovat
smazaný uživatel

Po sezóne si povieme Každopádne si pamätám, že našim súperom bude Lazio a spol. a nie AC Miláno

Reagovat
Filip12

STEJNĚ NENÍ NIC LEPŠÍHO NEŽ 4 OBRÁNCI nechápu ten systém se třema jo a naše repre by mohla skusit hrát 4-2-4 zabezpečéné obrany + i když útok nemáme nic moc tak by se teto pokus možná osvěčil Čech Gebre Kalas Sivok Kadlec Plašil Kolář Hloušek Lafata Necid Pilař zastavam nazor že když se nedaří je třeba skoušet experimenty ono už se něco chytí

Reagovat
fantomas

Jednoznačnej souhlas s Cambiassem. Hodně inteligentní promluva.

Reagovat
Jajinek

tak Cuchu je borec...když to trénoval Leo, tak prej taktiku spíš na hráče řval on na hřišti. Hodně do tohodle vidí

Reagovat
fantomas

Tak to je vidno i na hřišti, že o tom dost přemejšlí.

Reagovat
Tomanatura

taky se to jako mladičký klučina učil u jednoho z nejlepších, u pekermana.

Reagovat
smazaný uživatel

ten nás bude jednou trénovat

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych viděl útok Milito-Forlan, přeci jenom si myslím, že Pazzini ani Zarate u Gasperiniho nebudou mít moc šancí. Vstup do LM musí být 100%tní, takže o šetření Diegů bych moc neuvažoval, ale třeba to vyhraje někdo jinej

Reagovat
cresposuper

Forlán ale nie je v nominácii.

Reagovat
smazaný uživatel

to sem nevěděl, pracovní nasazení na noční zamezuje preview .

Reagovat
smazaný uživatel

on nemôže hrať celú základnú skupinu

Reagovat
Jajinek

já osobně jsem pro to, aby Milito hrál...není důvod ho šetřit. Na repre přestávce nehrál, trénoval s týmem, je v tempu a má fazónku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri si najprv nomináciu

Reagovat
smazaný uživatel

ten tym neni tak spatnej, ale potrebujou zpatky Joseho a titul by byl jistej

Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cuchu, Stankovic - Sneijder - Milito, Forlan (Pazzini, Zarate)

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele