Galtierovi se zalíbil projekt Lille, kde se také brzy vrátí do práce

23.12.2017, 15:51
Aktuality
Podruhé do stejné řeky nedávno vstoupit nechtěl, když se odmítl chvíli po svém odchodu znovu ujmout uvolněného kormidla Saint-Étienne, tak jako tak se však Christophe Galtier brzy vrátí do práce. Od května nezaměstnaný trenér potvrdil, že se po Marcelovi Bielsovi ujme tápajícího Lille...

Galtier byl tváří Saint-Étienne od roku 2009 až do loňského léta, kdy se s ním na vlastní přání rozešel. Předtím v Ligue 1 vykonával maximálně funkce asistenta, nyní ho tak v 51 letech čeká teprve druhá zkušenost s pozicí hlavního kouče v domácí lize.

"Jsem moc rád, že se mohu připojit k Lille. I když si dobře uvědomuji situaci, v níž se nacházíme, velice rychle mě přesvědčily argumenty (sportovního ředitele) Luíse Campose ohledně udržitelnosti a vážnosti projektu (majitele) Gérarda Lópeze a jeho týmu," prohlásil nejlepší trenér sezony 2012/13 v Ligue 1.

"Od svého odchodu ze Saint-Étienne jsem měl více nabídek, ale poohlížel jsem se po ambiciózním projektu, v jehož rámci bych se mohl realizovat, což ten v Lille splňuje," dodal Galtier, který nebude v příštím měsíci schopen přivést žádné posily vzhledem k přezkoumávání finanční pozice LOSC.

Lille do sezony vstoupilo s Marcelem Bielsou a velkými plány, doposud se však naposledy 11. týmu Ligue 1 vůbec nedařilo. Les Dogues opět na výhru čekají tři kola a sedí až na osmnácté pozici, která by v tuto chvíli znamenala nutnost absolvování baráže. Bielsa naposledy mužstvo vedl v první polovině listopadu, poté byl suspendován a zhruba před týdnem konečně propuštěn.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kolik ti nabídli, za takový blábol klub bez peněz, tak jaký mohou mít projekt

Reagovat
cr7sux
Reagovat
smazaný uživatel

a teď nemají peníze, má se toho ujmout někdo, kdo už nemůže provést žádné změny...to je absolutně nelákavá nabídka, proto se divím, že to vzal...i když byl teda na dlažbě a určitě potřebuje příjmy

Reagovat
cr7sux

Nekdo ma rad vyzvu a potrebuje ji k motivaci..

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že někdo má rád spíš prachy...když máš rád výzvu, rád si to uděláš podle sebe.

Pro mě není určitě výzva to, že mi někdo vybudoval tým a s tím musím pracovat.

Reagovat
cr7sux

"pro mě"

Reagovat
cr7sux

proste kazdy to ma jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Je to klub bez peněz, tak o peníze asi nepůjde ne?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

tak bral jsem to tak, že je na dlažbě, asi moc nabídek neměl, tak vzal i tuto...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se rika vsemu projekt, i sebe vetsi sracce - viz stramaccioniho sparta, projekt za ucelem dovest tradicni klub behem dvou prestupovejch oken ke krachu a v nasledujici sezone boj o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

začni s tým že postavíš do brány Adama namiesto toho dreváka

Reagovat
smazaný uživatel

Tým mají celkem parádní ... Ale chybí jim tam nějaký zkušený matador, nějaký vůdce, který tomuto až zbytečně moc mladému týmu bude předávat zkušenosti. Kdyby do každé řady, kromě brankáře, pořídili jednoho zkušeného třicátníka, tak si myslím, že jejich výsledky budou o něco lepší.

Brankáře Enyemu jsem schválně vynechal, ten už tam jen oxiduje a snaží si vydělat na důchod ...

Tak mi sakra neříkejte, že mezi volnýma hráčema nebo na trhu za pár jablek, není nějaký zkušený borec, kterého by mohli koupit ...

Reagovat
TheTopFootbaler

Mavuba, Janko, Dúbravka.

Reagovat
Pyroman

Pro Lille asi nejlepší možná varianta, k záchraně by je měl dovést v pohodě. Víc do budoucna už bych si tím tak jistý nebyl, Galtier není zrovna typ, který sázel na mladé hráče. Tuhle sezónu už mu nic jiného nezbývá, protože tam žádné zkušené jádro není, ale až dostane možnost si kádr upravit, půjde celý slavný "LOSC Unlimited" projekt dost možná do háje. Což nemusí být nutně špatně. Po konci v ASSE jsem mu ale teda přál angažmá v Premier League, tam by myslím obstál, podpisem v Lille se dvakrát neposunul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele