Saint-Étienne se rozešlo s koučem Garcíou. Vrátí se Galtier?

15.11.2017, 18:29
Aktuality
Vedení AS Saint-Étienne definitivně napoprvé neuspělo ve snaze najít optimální náhradu za dlouholetého kouče Christopha Galtiera. Ten po osmi letech ve funkci v létě přepustil místo Španělovi Óscaru Garcíovi, který dnes u týmu vzhledem k dlouhotrvajícím neshodám s vedením skončil...

Čtyřiačtyřicetiletý kouč přišel ke kormidlu ASSE s pověstí talentovaného odborníka, který sbíral dobré výsledky v čele Maccabi Tel Aviv i Red Bullu Salzburg. Angažmá u Štěpánů však Garcíovi od počátku nesedlo, když se s klubem rozchází po ostudném debaklu 0:5 v derby s Lyonem. Saint-Étienne v posledních třech kolech nevstřelilo ani gól a na pohárovou čtvrtou příčku ztrácí už šest bodů.

Garcíův odchod po ani ne šesti měsících ve funkci je nicméně, spíše než výsledky, způsoben táhlými spory s výkonným šéfem klubu Davidem Wantierem. Ten prý trenérovi odmítl přivést byť jen jediný z 20 letních přestupových cílů, přičemž útočníka Loïse Dionyho naopak koupil poté, co ho kouč více než třikrát odmítl.

Poslední kapkou se pro Garcíu ukázalo být odmítnutí klubu angažovat klubovou legendu Jérémieho Janota na blíže neupřesněnou pozici v oblasti PR. Nyní se tak španělský kouč spolu se svým asistentem Rúbenem Martínezem z Francie poroučí, a to bez nároku na jakoukoliv finanční kompenzaci.

Vedení prvního týmu se prozatím ujímá bývalý kapitán Julien Sable, podle Yahoo Sport i Le Progrèsu však jeden z vlivných členů vedení Dominique Rocheteau již delší dobu jedná o možném návratu Christopha Galtiera, který je od květnového odloučení s ASSE bez práce.

Autor: Tomáš Daníček / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím si, že návratom Galtiera by si nijako nepomohli..Predsa tá posledná sezóna pod ním bola viac menej trápenie..Mohli by skúsiť Blanca

Reagovat
smazaný uživatel

Nějsympatičtejší klub ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Tomuhle kroku úplně nerozumím. Vedení přece muselo očekávat, že po osmi letech si tým bude zvykat na nového trenéra... Nepodaří se pár zápasů a ende? Dyť ještě po 9. kole hrál ASSE třetího fleka, teď je šesté... To chtěj jako konkurovat PSG nebo Monacu? Jako rozumím, takovej debakl v derby se jen těžko odpouští, ale hned kvůli tomu vyhazovat trenéra...

Reagovat
fantomas

No on skončit chtěl spíš García, resp. to rozhodnutí je fakt vzájemný. Vyhozenej nebyl

Reagovat
Pyroman

Nekončí primárně kvůli výsledkům, hlavní problém byly spory s vedením.

Reagovat
Jeňa

Domingo pro EF už nepřispívá?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
Jeňa

Škoda. Jeho články mi přišly nejkvalitnější

Reagovat
guzman

Reagovat
Jeňa

Co to bylo za přestupové cíle? Protože takhle to vypadá dost děsivě, nepřivést ani jeden jeden z 20 cílů

Reagovat
Pyroman

Údajně chtěl třeba Mariana Diaze nebo Bojana.

Reagovat
Jeňa

Bojan na hostování mi teda napřipadá jako nesplnitelný cíl

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele