Gabbiadini je druhým hráčem z Itálie s koronavirem

12.03.2020, 15:52
Aktuality
Záložník Sampdorie Janov Manolo Gabbiadini je druhým fotbalistou z italské Serie A s pozitivním výsledkem testu na přítomnost nového koronaviru. Potvrdil to přímo italský klub. Podle něj má zatím u Gabbiadiniho nemoc mírný průběh.

"UC Sampdoria oznamuje, že hráč Manolo Gabbiadini byl pozitivně testován koronavirus a onemocnění COVID-19,” píše se v klubovém prohlášení. "Má lehce zvýšenou teplotu, ale jinak se mu daří dobře. Klub aktivoval všechny procedury k zavedení karantény, které vyžadují stanovená pravidla," uvedla dále Sampdoria, za kterou hraje i český reprezentační záložník Jakub Jankto.

"Rád bych poděkoval všem, kteří mi napsali. Dostal jsem už mnoho zpráv. Chci všechny uklidnit, že jsem v pořádku. Dodržujte pravidla, zůstaňte doma a všechno se vyřeší," napsal na sociální sítě Gabbiadini.

Osmadvacetiletý fotbalista v této sezoně nastoupil do 23 zápasů, nastřílel sedm branek a přidal dvě asistence. Naposledy hrál zhruba hodinu 8. března proti Hellasu Verona. Zápas se hrál za zavřenými dveřmi bez diváků. Nyní je pravděpodobné, že stejně jako Sampdorii čeká karanténa také Hellas.

Stejný postup zavedly Juventus a Inter Milán poté, co bylo zveřejněno, že pozitivní test na přítomnost koronaviru má obránce turínského klubu Daniele Rugani.

Italská liga je pozastavena do začátku dubna. V Itálii se koronavirem dosud nakazilo přes 12.000 lidí a víc než 800 jich zemřelo. Italská vláda vyhlásila v pondělí celostátní karanténu.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (30)

Přidat komentář
oli9

Tak Série A bude ukončena jako první

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už je spíš jen otázka času. Každopádně u tří hráčů Leicesteru se projevují příznaky koronaviru. Real je v karanténě. SA určitě nebude jediná ...

Reagovat
Csaplárova past

Tady už asi není na co čekat, podle mě to ohlásí ještě tento týden ...

Reagovat
dinss

Jaktovo koronavir

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

jakto?

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
rossoneri89

myslim ze Serie A na 100% konci tuto sezonu, nema to vyznam natahovat. Na prvom mieste je zdravie a az potom vsetko ostatne. Jedno Scudetto hore dole .... o ludskom zivote sa to povedat neda.

Reagovat
pistacik11

Sa ti povie, keď vám aj tak to scudetto nehrozilo, ale čo taký pipo

Reagovat
Hokaido

Legenda Fanty.

Reagovat
Pipo123

Postupne sa zrušia vsetky sutaze

Reagovat
Rudnevs

Aj v Nemecku to už majú 2 hráči Hannoveru...

Reagovat
db18

A fyzio Braunschweigu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icefish

Vzhledem k tomu, že tohle může trvat měsíce, se možná dočkáme toho, že se soutěže obnoví až v zimě a tahle sezona se dohraje, ale natažená na 2 roky... všechno, včetně ME se prostě posune

Reagovat
icefish

jeje, tolik čárek blbě

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme zde tolerantní.

Reagovat
smazaný uživatel

V Izraeli si to už v minulosti skúsili.

https://en.wikipedia.org/wiki/1966%E2%80%9368_Liga_Leumit

Reagovat
smazaný uživatel

to je konecna, ligy, lm aj euro...

Reagovat
smazaný uživatel

Hokej MS, nhl, tenis, TdF, Giro zrejme tiez, tiez...

Reagovat
Dron

A co teprve OH..

Reagovat
smazaný uživatel

Moj nazor, ze to je tiez hotovo. Keby bol na to niekde kurz, tak stavim barak. Po korone ak sa ju podari skrotit budu staty tak hospodarsky v srackach, ze sport bude posledna vec, ktora vacsinu ludi napadne.

Reagovat
Dron

Tipsport to má vypsané, aktuálně je kurz 1.50 na to, že se neuskuteční ve stanoveném termínu.. Ještě asi 3 dny zpět byl kurz 2.60

Reagovat
smazaný uživatel

V Tipaci mam uz zruseny ucet, ale pojdem asi fakt podat osobne aj ked s manipulakom aspon za 4 litre. Vies preco som si velmi isty ze OH nebudu? Uz je nainfikovana aj Afrika a tam kvoli hygiene a ekonomike to bude zrejme nahorsie potlacitelne z celeho sveta - som vazne zvedavy na ten narast, pretoze infektivita SARSu je vazne alarmujuco vysoka. A Olympiada pri pripadnej neucasti takmer celeho kontnentu nema ziaden zmysel.

Reagovat
Zark

ale to bude až za 5 měsíců, aby ti ty peníze do té doby nechyběly

Reagovat
luismiksak

Letos konec fotbalu obecně! LM, EL a všechny evropské soutěže.

Takže Liverpool ten titul opravdu nezíská...

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel sled událostí není pro portugalskou fotbalovou hvězdu příznivý. O tom, že je Rugani nakažený koronavirem, se dozvěděl až poté, co byl za matkou v nemocnici. Nyní má Cristiano nařízenou karanténu a oznámil, že se nehodlá do Itálie v těchto dobých vracet.

Reagovat
pistacik11

A môže sa mu niekto čudovať?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele