G14 se Platiniho návrh nezamlouvá

14.09.2007, 18:45
Aktuality
Elitní skupina evropských fotbalových klubů známá pod názvem G14 se brzy rozšíří. Mocné společensvtí v tuto chvíli tvoří osmnáct významných týmů, zřejmě to ovšem nebude dlouho trvat a tento počet se téměř ztrojnásobí...

"Přijali jsme řadu opatření a jsme připraveni zvýšit počet zúčastněných zemí. Pokusíme se pro kluby vybudovat lepší budoucnost. Chceme, aby byly vyslyšeny hlasy všech klubů," nastínil plány prezident G14 a zároveň první muž Lyonu Jean-Michel Aulas, k němuž se přidal i předseda G14 Thomas Kurth: "Naší myšlenkou je rozšířit teritorium a počet klubů na čtyřicet nebo padesát," prozradil Kurth, podle něhož by se počet klubů měl začít rozšiřovat již letos.

Skupina G14 v tuto chvíli řeší ještě jedno téma - návrh Michela Platiniho, podle něhož by se do Ligy mistrů měli kvalifikovat i vítězové domácích poháru. G14 je v této otázce jednoznačně proti.

"Jsme proti tomu, aby místo v Lize mistrů měli i vítězové domácích pohárů. Nechápeme, proč by měli hrát v této soutěži. Jsme velice starostliví ohledně kvality této soutěže a něco podobného by jí jenom uškodilo," říká Thomas Kurth.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*TOFF14

Je tak..!!!

Reagovat
HOST*hodi

no podla mna vizazove poharu by nemali hart to je fakt blbost...ale viac sanci by mali dostat timy aj z inych lig nie ze ligu MAJSTROV hraju 4 ang,ital,spanie. kluby..tak 2 maximalne by maji a nie 4

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

pěkná hovadina.. Aby třeba Valencii nebo Liverpool nahradil nějaký zástupce východu.. tak to je pěkně na blitku

Reagovat
HOST*

Fotbal má být hra. A má být otevřen pro všechny kluby Evropy a ne jen pro velmoci. Skupinu G14 bych rozpustil, protože se v ní nachází lidi kteří zapomínají, že fotbal má být hra, ale zatím hledí jen na sebe a na svůj klub. Ale jsem za pravdu, aby vítězové domácích pohárů, aby neměli šanci hrát LM ani předkola. Ale aby byla LM otevřena všem klubům v Evropě stejně tak jsem pro.

Reagovat
HOST*Cat Killer

Přece se to jmenuje liga mistru a ne pohar vitezu poharu.

Je blbost aby tam hraly nesmyslne kluby ktere stejne vypadnou ze zakladni skupiny s 0 bodamy. Urcite pro divaka bude lepsi kdyz se bude divat na souboj gigantu nez na povinne vyhry velkoklubu, ale nekdy neni na skodu tam nejaky slaby tym vpustit protoze nekdy pekne prekvapi.

Reagovat
HOST*

vítěze domácích pohárů tam taky nechci, ale mistry a vícemistry lig ano, aby měli stejnou šanci se dostat do LM jako velké týmy z fotbalových velmocí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele