Fyzická náročnost Premier League mě může zničit, míní Torres

25.04.2010, 11:50
Aktuality
Fernando Torres vyjádřil své obavy z dlouhého působení v Premier League. Španělský útočník hájící barvy Liverpoolu se bojí, že pokud zůstane v tvrdé anglické kopané příliš dlouho, může to vyústit v chronická dlouhodobá zranění.

Ani v současné chvíli nemá Torres od zranění pokoj. Léčí poraněné koleno, které mu letos dovolilo odehrát pouze 22 zápasů, v nichž se i přesto dokázal trefit 18, což není vůbec špatné číslo. Očekává se, že by se však měl dát do pořádku před nadcházejícím mistrovstvím světa, kde by měl být jedním z tahounů španělské reprezentace.

Torres se však obává fyzické náročnosti Premier League a obdivuje hráče jako Steven Gerrard nebo Frank Lampard, který v tak náročné soutěži dokáží podává skvělé výkony několik let. "Premier League je nesmírně těžká soutěž a já vždycky obdivoval hráče, kteří tu hrají," řekl španělský forvard v rozhovoru pro News of the World.

"Tohle je moje třetí anglická sezóna a já se stále nestačím divit, jaké výkony dokáží neustále podávat Gerrad, Rooney nebo Lampard, protože anglická liga dokáže hráče fyzicky hodně nalomit," přiznává Torres. "Já si prostě neumím představit, jak na tom budu za pět nebo šest let, pokud tady budu stále hrát. Fyzická náročnost je tu mnohem vyšší než kdekoliv jinde a já se bojím častějších zdravotních problémů."

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele