Fuchs nakonec posílil Leicester City

03.06.2015, 19:00
Aktuality
Christian Fuchs, jemuž po sezóně vypršela smlouva se Schalke, se stěhuje do Premier League. Ne však do Swansea, jak se původně předpokládalo, nýbrž do konkurenčního Leicesteru City...

Rodák z Neunkirchenu začal svoji profesionální kariéru za Wiener Neustadt, záhy se však přesunul do Mattersburgu, odkud se posléze vydal do tehdy bundesligové Bochumi.

Po sestupu rúrského klubu odešel do Mainzu, ze kterého si rakouského reprezentanta před čtyřmi roky vytáhlo Schalke. U Königsblauen patřil Fuchs první dva roky k oporám, během minulého ročníku však začal ze sestavy pozvolně vypadávat a rázem se začalo spekulovat o jeho odchodu.

Nakonec se Fuchs stěhuje až nyní po konci smlouvy, kterou mu Schalke tak jako tak nehodlalo prodloužit. "Jsem šťastný, že jsem mohl podepsat smlouvu s Leicesterem City. Bylo mým velkým snem zahrát si Premier League, nyní se stal tento sen skutečností," prohlásil Fuchs po podpisu tříleté smlouvy. "Angažmá v Leicesteru je pro mě obrovskou výzvou," doplnil.

Jak už bylo napsáno, Fuchs patří mezi nepostradatelné články rakouské reprezentace, kde dokonce plní funkci kapitána. Celkem za Rakousko odehrál 66 zápasů s bilancí jedné branky.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lcfc.com

Komentáře (636)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele