Forsberga čeká derniéra za Lipsko, v lednu se vydá do USA

18.12.2023, 11:09
Aktuality
Emil Forsberg (© AFP)

RB Lipsko zítra nastoupí v Brémách a poslední zápas v dresu německého klubu odehraje Emil Forsberg. 32letý švédský záložník se po Vánocích vydá do Spojených států amerických, o víkendu byl potvrzen transfer do New Yorku Red Bulls.

Média o transakci spekulovala už několik měsíců, zámořský celek vše potvrdil jako první a v sobotu ho následovala německá strana. Forsberg se s fanoušky rozloučil po vítězném zápase proti Hoffenheimu (3:1).

"Je strašně těžké tady stát a loučit se. Bylo to báječných devět let," sdělil Forsberg.

"Splnilo se mi vše, co jsem chtěl," dodal fotbalista, který se v New Yorku dohodl na dvouletém kontraktu.

Forsberg do Lipska přišel v lednu 2015 z Malmö a po roce a půl ve 2. Bundeslize se spoluhráči pravidelně atakoval pohárové pozice tabulky nejvyšší soutěže. Celkem za klub odehrál 324 zápasů, nastřílel 71 branek a přidal 69 asistencí, rekordních 22 přesných finálních přihrávek zaznamenal v ligové sezoně 2016/17.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele