Fenin by měl v pátek podepsat ve Frankfurtu

27.12.2007, 12:10
Aktuality
Moc klidné Vánoce si prezident Frankfurtu Heribert Bruchhagen neužil. Dáreček mu totiž dorazí až 28. prosince. V tento den přiletí do německé metropole podepsat smlouvu jedna z hvězd letního šampionátu do 20 let. Ano, jedná se o Martina Fenina, útočníka Teplic.

Podle dostupných informací by měl talentovaný český útočník podepsat smlouvu do roku 2011. Jedinou překážku jsou zatím neabsolvované zdravotní testy, jinak by přestupu nemělo nic bránit. "Jsem přesvědčen, že Martin Fenin přestoupí do Eintrachtu," prohlásil sebejistě prezident Frankfurtu.

Aby toho nebylo málo, tak přestupní částka, za kterou Fenin přestupuje (4,5 miliónu Euro), je vůbec nejvyšší v historii Eintrachtu. Doposud investoval tým nejvíce 3,6 mil. Euro v roce 1999, kdy kupoval Bachirou Saloua.

Pro Fenina bylo při rozhodování nejdůležitější, aby pravidelně hrál. Zajímaly se o něj totiž i takové kluby jako Juventus, Arsenal či Liverpool. Všechny tyto celky mají sice věhlasnější jméno, ale prosadit by bylo pro českého reprezentanta velice těžké, a tak se vydá ve stopách Jana Šimůnka, který již pravidelně nastupuje v obraně VfL Wolfsburg. "Juventus mi okamžitě oznámil, že by mě poslal na hostování do Udinese nebo Janova, nechtěl jsem si ale zahrávat s kariérou hned při prvním přestupu," vysvětlil Fenin, proč se rozhodl pro Frankfurt.

I Feninův poradce Miroslav Kadlec, jenž pracuje v Zíkově agentuře Sport Invest, mu tuto volbu doporučil, sám hrál dříve za Kaiserslautern.

Také trenér bundesligového celku Friedhelm Funkel rád přivítá Fenina ve svém kádru. "Už ho sledujeme delší dobu, je to skvělý útočník, navíc může hrát i v ofenzivní krajní záloze, což je jen dobře," rozplýval se Funkel při rozhovoru pro deník Kicker.

Jediný, komu tento přestup uškodí, bude japonský hráč Naohiro Takahara, kterému to minulou sezónu sice střílelo, momentálně se ale trápil a od Funkela již také nedostával tolik příležitostí. Nyní je Takahara na dovolené v Japonsku a spekuluje se o zájmu jiných prvoligových klubů, které by tohoto střelce ve svém týmu rády přivítaly.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já mu fandím ,myslím že Franfurkt je ideální klub na rozjezd.

Reagovat
Hafna

Myslím, že by to pro něj bylo dobré, ale musí se dostat do základu! Pak už může zase jen stoupat

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Franfurkt není lepší než naše Teplice zase o tolik,ale mu dá prostě hodně už jen to,že bude hrát na vyprodaných stadionech proti dobrým klubům jako Bayern,Bremy,Schalke atd.A z Bundesligy až bude rozehraný je už jen kousek od angažmá ve velkoklubu do kterého se on šanci dostat někdy má!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, tak Arsenal o něj nikdy zájem neměl.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Tady zase nekdo vtipkuje!!teplice nemaji na to aby se rovnalis frankfurtem.Je tu hned nekolik duvodu:1.stadion ten teplicky patri sice k nejlepsim u nas ale kdyz ho srovnam s nemeckyma tak se mi dela blbe.2.kvalita ligy je asi o 2 tridy lepsi nez u nas takze aji teplice patri o 2.tridy niz nez Eintracht.Proste ceska liga je shit a proto finin rychle utika...hrat za teplice nebo frankfurt:je tezke se rozhodnout co martine??

Reagovat
smazaný uživatel

Fenim a Finin nide nehrajou a žádný takový neznám.Takže myslíš, že kdyby hrál Frnfurt proti Teplicím tak to bude o 2 třídy jo?Takže třeba 6:0, nebo kolik ??

Reagovat
smazaný uživatel

hele ty fenime s fininem, nejdřív se nauč jeho jméno a pak sem k němu něco piš...to jestli je úroveň bundesligy větší, tak o tom samozřejmě není pochyb, ale ty řečičky okolo jaká je česká liga shit atd si nech ty znalče...rozhodně Fenin nikam neutíká, ale je to pro něho skvělá příležitost, za předpokladu že bude pravidelně hrát...pokud ne, tak jsou pro něj Teplice zlatý...

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha takovej kec že Teplice se o 2 nebo 3 třídy níž než Franfurkt!Proboha kde si to vzal já myslím že když hrála Sigma s Dortmundem tak je vyřadila,Teplice s Kaiserslauternem taky je vařadili že Leverkusen porazí těsně Spartu to taky neukazuje že by ně,ecká lioga byla nějak extra kvalitní.Jediné co v německu za něco stojí je návštěvnost a tým Bayern jinak se z Německa dá hrát skoro s každým možná ještě Werder by vyhrál z 10 zápasů 9.Jinak s dalšíma týmama by náše celky obstály jako Teplice,Slavia,Sparta, Boleslav.I před sezonou jak se hrává příprava tak naše celky poráží ty německé,jasně neodpovídá to přátelák je něcop jiného ale i v pohárek je porážíme a myslím že bilance je srovnatelná možná o chlup pro němčoury.I Sparta remizovala v Mnichově dokonce tak nevím o čem meleš že Franfurk je o 3 třídy víš!Takže to by měl Teplice porazit 9:0 ser borec!No asi velkej fanda německé kopané a trošku zaslepenej.Fenin si pomůže jen tím že bude více na očích,jako ve světě.

Reagovat
smazaný uživatel

"Bilance je srovnatelná, možná o chlup pro Němčoury".

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako čemu se chlámeš Krom Bayernu se dá hrát s každým.A jako fakt nechápu jak můžete naši ligu tak podceňovat tolik skvělích výsledků zahrál Liberec proti Španělům tolik skvělích výsledků zahrála ne jen letos Slávia ale i v letech kdy hrála Uefu se dostala do semifínale a čtvrtfinále a porážela velká můžstva,Sparta taky udělala výborné výsledky,Boleslav vyřadila zvčné kluby jako Marseille,Palermo.Teplice Feyenord,Kaiserslautern jako neříkám že naše kluby sounějak dobré ale říkat že nic neumí že naše liga je velica špatná a nazívat ju shit tak to se mě neléíbí,náhodou být na 12 místě v koeficientu soutěží je dost dobré a to sme na tom s ligou stejně jao v Řecku nebo se Skotskem se rovnáme koeficientem.Prostě naše týmy se nemůžou zas tam podceňovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Směju se tomu, co jsem ti dal do uvozovek. S Německem máme v evropských pohárech hodně zápornou bilanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš v tom dost zmatek a koukáš se přes růžové brýle. Chtěl bych vidět nějakej českej klub v Bundeslize, dlouhodobá soutěž je úplně o něčem jinym než poháry. U pohárů je nutné se dívat na to, v jaké fázi to je - jestli klubu o něco jde nebo je to takovej ten zápas "o ničem". Věř že být čeští hráči dost dobří na bundesligu, tak jich tam chodí mnohem víc než teď.

Reagovat
rufus

Pokud teda přestoupí, tak hlavně potřebuje hrát. A to Frankfukt splňuje, šanci tam na 100% dostane. Jak ji využije, to už je věc druhá, ale myslim že na to rozhodně má. Asi mu bude chvilku trvat než se v Německu přizpůsobí, navíc Frankfurt moc golů nedává, ale takových 5-6 by na jaře dát mohl. A když se mu bude dařit, tak má i skoro jistý místo na EURU, kde by při problémech Baroše mohl překvapit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele