FAČR a Slavia se ohradily proti spekulacím o tajné schůzce

20.10.2023, 20:15
Aktuality
Jaroslav Tvrdík (© SK Slavia Praha)

Fotbalová asociace ČR a Slavia se ohradily proti spekulacím některých médií, že červnová schůzka předsedy FAČR Petra Fouska a tehdejšího šéfa komise rozhodčích Radka Příhody s předsedou představenstva pražského klubu Jaroslavem Tvrdíkem byla tajná. Podle prohlášení na webu Slavie mělo setkání oficiální charakter, byly o ní informovány další kluby a nemělo vliv na Příhodův konec ve funkci.

Schůzka Fouska a Příhody s Tvrdíkem vyšla najevo u soudu s bývalým místopředsedou FAČR Romanem Berbrem. Fousek nejdříve odpovídal vyhýbavě, na přímý dotaz soudu ale setkání potvrdil. Současně uvedl, že se zástupci dalších velkých klubů, Sparty nebo Plzně, se takové schůzky nekonaly.

"Nejednalo se o žádnou 'tajnou' schůzku, jak se spekuluje. Jednání se uskutečnilo 2. června, tedy týden po skončení ligy, při běžném pracovním obědě v restauraci, tedy ve veřejném prostoru, a bylo tedy zcela oficiální," uvedla FAČR v prohlášení pro média.

"Klub o této schůzce a jejím obsahu následně informoval na společném jednání představitele AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň a FC Baník Ostrava. Jmenovitě Františka Čupra, Adolfa Šádka a Václava Brabce," oznámila Slavia.

Tvrdík jako pověřená osoba pro komunikaci s předsedou komise rozhodčích tehdy kritizoval fungováním orgánu pod Příhodou. Fousek se podle FAČR zúčastnil schůzky jako garant vzhledem k závažnosti výhrad šéfa vršovického klubu.

"Je prokazatelnou lží, že by předseda komise rozhodčích FAČR Radek Příhoda rezignoval po této schůzce. Schůzka se konala 2. června 2023, Radek Příhoda rezignoval až 2. července 2023," napsala Slavia.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pablos

Kurva tak to tajný nebylo… ale bylo to prostě jen Tvrdík Fousek Příhoda… milionkrát veřejně klidně… to je úplně jedno, furt se to stalo Jako kauzu bych z toho asi nedělal, ale hrát to, že to nebylo tajný je vtipný

Reagovat
Bakary3

A co jako?

Ostatní - Plzeň, Sparta, Baník - se nezúčastnili, to je jejich problém a tu schůzku to tím nedělá nijak pokoutnou.

Já vidím problém v tom, proč tam mají být zástupci jen těchto vybraných klubu a ne dalších 12 ligových.

A když tedy půjdu do důsledku, tak proč Baník, jen proto, že žargonem EF jsou "v podstatě čtvrti"? proč ne tedy třeba ještě Liberec? Tomuhle prostě nerozumím a tohle je prasarna.

Reagovat
exot12

Problém je v tom, že urobíš schôdzku a až následne o nej informuješ a tváriš sa aký si transparentný.

Stačilo informovať pred schôdzkou a takéto veci by si nemuseli vôbec riešiť.

Reagovat
Pablos

Tak byl to prostě oběd těhle tří, hrajou to jen na to, že kdyby šel někdo např. ze Sparty náhodou kolem tak, že si tam může přisednout no A ty zástupce Sparty, Baníku, Plzně informoval pak ale Tvrdík , FAČR né. Tolik o té oficiálnosti

Reagovat
mistr129

Přisednout si nemůže podle mě, když Tvrdík je zástupcem Slavie, který může požádat o schůzku s předsedou KR (stejně jako ho má každý klub)

Reagovat
mistr129

a co na tom má být špatného? když jsi nespokojen s prací Komise rozhodčích, tak si máš radši stěžovat do médií, nebo si sednout a nechat si to vysvětlit?

Reagovat
bartes

schůzka má být předem avizovaná a transparentní nebo má být zdokumentovaná, např. společný chat na Skypu. Tohle je je úrovni Křetinského kabely.

Reagovat
Moshe Dajan

Z logiky věci něco, o čem se ví, tajné ani být nemůže Tak o čem je vlastně řeč?

Reagovat
podnebný

Z Fouska roste nový Berbr. Jak ve svém jednání, tak svých vyjádřeních by měl být zcela upřímný a pravdomluvný, jinak do čela FAČR nepatří. Zatím se jemu, natož Tvrdíkovi nedá věřit ani nos mezi očima.

Reagovat
delfin

Přesně tak, když zalže, tak by si měl tu lež potom sám vychutnat, do posledního halíře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele