FA Cup preview - osmifinále

15.02.2008, 22:11, aktualizováno 15.02.2008, 22:11
Previews
Anglický FA Cup dospívá pomalu do té zajímavější fáze. Nyní je před námi osmifinále. Přesto stále proti favoritům jako Chelsea či Liverpool stojí úplní outsideři z nižších lig (Huddersfield, resp. Barnsley). Los však už teď svedl dohromady dva velké favority na celkové vítězství - Manchester United a Arsenal.

Pochopitelně souboj Manchesteru s Arsenalem je co do velikosti jmen obou soupeřů na první pohled nejatraktivnější. Zdání však může klamat, neboť oba trenéři pravděpodobně budou šetřit svá esa na první osmifinálové duely Ligy mistrů, a tudíž by na trávník mělo vyběhnout několik náhradníků. Wenger má dokonce k dispozici jen 14 hráčů! Více o tomto zápase zde.

V dalších utkáních se představí i další celky z "Big Four", Chelsea a Liverpool. Ovšem ne mezi sebou, ale v utkáních, ve kterých budou muset splňovat, v pohárech zvláště vratkou, pozici jasného favorita.

Chelsea se vrátilo hned několik hvězd v čele s Terrym a Drogbou, jeden se zotavil ze zranění, druhý se vrátil z Afriky. Přesto není jisté, zda je nebude trenér Avram Grant šetřit. Huddersfield, momentálně až patnáctý tým třetí ligy, by zase mohl citelně postrádat svého kapitána Worthingtona, jehož start lze procenty odhadnout tak 50 na 50. Cíl hostí jasně vystihl kouč Andy Ritchie: "Bude to velký den a hráči si ho užijí." Naznačil tak, že jeho předsevzetí ani zdaleka nezní "Vyhrát!".

Liverpool zase přivítá doma Barnsley, tým hrající druhou nejvyšší soutěž, kde však spíš než o postup mezi elitu bude bojovat o záchranu. Hodně změn se asi bude dít v obraně, jelikož zraněný je Slovák Martin Škrťel, zatímco se naopak vrací duo borců Aurelio – Arbeloa. Torres je také sice fit, ale Benitez ho bude šetřit na Inter Milán. Narozdíl od Ritchieho si dává před tímto svátkem lodivod Barnsley Simon Davey poněkud smělejší cíl. "Jsem pyšný na to, že můžu vést svůj tým na Anfield Road, ale chystáme se zde pokusit o výhru." I Benitez však zůstává před svým soupeřem v pozoru. "Potřebujeme dát vše do obou utkání, ale víme, že musíme jít dál," uvedl pro BBC.

Další tři sobotní zápasy se obejdou bez celků z Premier League. Druholigový Southampton si pojede pro postup na hřiště Bristolu Rovers, celku ze třetí ligy. Dál se budou o postup bít další čtyři týmy z League Championship - Cardiff i se zajímavou útočnou dvojicí Hasselbaink, Fowler hostí Vlky z Wolverhamptonu, nedávno ještě prvoligový West Bromwich Albion se chystá na duel na půdě Coventry. To na sebe už v této sezóně jednou upozornilo, když z ruhého anglického poháru, Carling Cupu, vyřadilo slavný Manchester United a může se opřít o maltského kanonýra Mifsuda.

Další prvoligové týmy se představí v neděli - Middlesbrough čeká těžká práce na hřišti Sheffieldu United, o něco snazší by to měl mít Portsmouth v Prestonu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FA Cup je v Anglii velký svátek !!! Jasný tahák je ManUtd. - Arsenal, tento zápas ale může dopadnout jakkoliv. Dál jsem zvědav na Liverpool, jak si poradí s relativně slabším soupeřem. Aby se totiž neopakovalo zklamání z minulého kola. Nejvíce přeji trojici Cardiff, W.B.A. a hlavně Bristol Rovers !!! Ty to ale budou mít s postupem nejtěžší. Takže vzhůru na to !!!

Reagovat
smazaný uživatel

bristol-south 0

cardif - wol 0

manu - arsenal 2

coventry - WBA 02

liverpool - barnsley 1

shefield - middlesbrough 2

preston - portsmouth 2

chelsea - huddersfield 1

podobné preview:

http://www.svetfotbalu.cz/view.php?nazevclanku=preview-5-kola-fa-cupu&cisloclanku=2008020074

Reagovat
smazaný uživatel

snílku;) United nebudou hrát katastrofálně 2x za sebou doma.ikydž kdo ví,možná mužeš mít pravdu,navíc nevíme v jakých sestavách nastoupí oba týmy,protože hned v týdnu hrají LM a pak zase PL

Reagovat
smazaný uživatel

no.ja ti nevim.arsenal hrajou v pohodě.a tento zápas nemá favorita,tak proc nevyuzit kurzu na dvojku

Reagovat
smazaný uživatel

ostudaaaaa :D:D:D:D Liverpool prohrál doma,dementi :D

Reagovat
cubinho

Heeej, drsný zápas:-D Ten gól v 93. byl neskutečný, sem nechápal

Reagovat
smazaný uživatel

já to neviděl :D a prostě ikdyž fandím united tak liverpoolu by prospěla výměna trenéra.to už není možný fakt.kádr mají hzodně kvalitní tak kde jsou výsledky

Reagovat
cubinho

No právě...a oni proti tomu Barnsley hráli ještě k tomu v nejsilnější sestavě...

Reagovat
smazaný uživatel

ač liverpool nemám moc rád jako soka united tak je mi jich líto,hlavně těch hráčů.a nejvíc Gerrarda,taková věrnost a co? nic.rafa by měl odejít,dobrovolně.a to ještě s těží budou mít to 4.místo,doufám že ne

Reagovat
fantomas

bednar liverpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele