Evropské dobrodružství je u konce, Guardado se vrátí do Mexika

18.01., 10:49
Aktuality
Andrés Guardado (© AFP)

Betis v neděli odpoledne hostí Barcelonu a utkání bude evropskou derniérou pro Andrése Guardada. 37letý mexický záložník ukončí dlouholeté putování po starém kontinentu a začátkem příštího týdne se vrátí do vlasti, do svých řad ho získá Club León.

Guardado má v Seville smlouvu do června letošního roku a začátkem tohoto týdne informoval vedení o úmyslu ukončit spolupráci o několik měsíců dříve. S mexickým klubem je domluven na podmínkách a společnou řeč našly i oba kluby, Betis by měl dostat jeden milion eur.

"Andrésův odchod, pokud k němu skutečně dojde, bude významnou ztrátou," řekl trenér Manuel Pellegrini.

"Je jedním z kapitánů a duší týmu, právě za ním z velké části jdou úspěchy klubu z posledních let. Na druhou stranu se jedná o běžnou záležitost, svou roli hraje věk a Andrés dostal skvělou příležitost vrátit se do vlasti a další dva nebo tři roky pokračovat v kariéře v Mexiku. Pro nás už toho udělal více než dost a pokud se takto rozhodl, měli bychom mu pomoci a poskytnout mu maximální podporu v realizaci přestupu, který pokládá za nejlepší řešení pro další část kariéry," dodal zkušený kouč.

Guardado má na svém kontě 181 startů za mexickou reprezentaci a s velkým fotbalem začínal v domovském Atlasu, v Evropě pak působí od července 2007. Pět let byl důležitou postavou Deportiva La Coruña, oblékal rovněž dresy Valencie, Leverkusenu a PSV Eindhoven a v Betisu zakotvil v roce 2017.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
monkej

Guardado, Ochoa, Herrerra, Vela, Chicharito, Dos Santosovci - všetko síce solídne držky, ale svojim spôsobom sympatická generácia. Škoda, že nedosiahli niečo väčšie na Mundiale.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele