Evropská liga - souhrn prvních vyřazovacích zápasů

14.02.2013, 19:57, aktualizováno 14.02.2013, 23:00
Komentáře a souhrny
Lazio v divokém zápase remízovalo v Gladbachu a dvěma góly se o to zasloužil Libor Kozák. Německé týmy ze čtyř zápasů uhrály jen dva nerozhodné výsledky, zato se dařilo ruským celkům - vyhrály Petrohrad, Machačkala a také Kazaň, která uspěla na půdě Atlética. Inter si poradil s Kluží, Ajax porazil Steauu, Tottenham až v nastavení doma udolal Lyon...

Newcastle United - Metalist Charkov 0:0

14.02.2013 21:05

Góly: -

Newcastle United pokračuje ve zlepšených výsledcích po naprosto zpackaném závěru roku 2012. Dvě výhry a jedna prohra v nejčerstvějších výsledcích Premier League, k tomu čtvrteční remíza s nevyzpytatelným Metalistem Charkovem. Spokojenost ovšem na severu Anglie panovat nemůže, Newcastle měl především po událostech druhé půle důvod k rozzlobení a smutku.

Dva neuznané góly, z nichž alespoň jeden měl platit. To může trápit Magpies nejvíce - na druhou stranu však mohou Pardewovi svěřenci alespoň na čem stavět a na chladnou Ukrajinu jen s pocitem, že svému soupeři jsou schopni branky nastřílet.

Po čtvrthodině hry se mohl prosadit Obertat, jehož dělovka skončila těsně vedle. Pár minut nato se poprvé rozvlnila síť. V postavení mimo hru, a "viníkem" toho, že radost fanoušků byla zbytečná, se ocitl Moussa Sissoko, nová lednová posila Newcastlu.

Sám na bránu mířil Papiss Cissé, kterého poté skvěle vychytal Gorjajnov - stejně jako krátce před změnou stran Sissoka. Zlobili ale i hosté, střelu Cleitona Xaviera skvěle vyrazil Krul, Marlos pro změnu trefil z úhlu jen boční síť.

Druhé dějství tolika šancí neoplývalo, hra se pak přelila spíše ve prospěch Newcastlu. Až s blížící se sedmdesátou minutou rozčísl nudu svou další šancí Sissoko, kterémužto zkazil radost znovu skvělý Gorjajnov.

Největší křivdu budou domácí cítit ze situace, která nastala po centru Yanga-Mbiwy. Jeho pas na Cissého totiž senegalský útočník regulérně proměnil - nesprávně byl však odmáván ofsajd. Nakonec sám Cissé mohl rozhodnout "ještě jednou", když hlavičkoval z malého vápna do brankáře.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - KRC Genk 1:1

14.02.2013 21:05

Góly: 42. Christian Gentner - 90+1. Glynor Plet

Vybřednout z natahující krize se švábskému celku nepodařilo ani na evropské scéně, kde VfB nad belgickým Genkem dlouho vedlo, nakonec však o cenný výsledek přišlo a nadále čeká po zimní pauze na premiérové vítězství.

Ospalého začátku mohl po čtrnácté minutě využít Ibišević, jenž se po Koulibalyho chybě objevil sám před Kötelesem, avšak na maďarského brankáře recept nenašel! Hned nato musel osvědčit pohotový reflex i domácí brankář, kterého prověřil pohotový Barda! Hrálo se nahoru dolu, útočné snažení obou mužstev ovšem výrazně brzdily výrazné nepřesnosti ve finální fázi.

Mercedes-Benz Arena naprosto ztichla po půlhodině hry, kdy dostal balón na místo určení De Ceulaer, ale trefa nebyla uznána pro ofsajd. Vzápětí se ve stoprocentní šanci ocitl Harnik, nedůrazným zakončením však na hostujícího strážce branky nevyzrál! Tři minuty před pauzou se však VfB dočkalo: Sakaiova nabídka se dostala až ke Gentnerovi, který si už věděl rady - 1:0. Hned nato zachránil vedení Ulreich, když likvidoval přízemní střelu Vossena!

Ve druhých pětačtyřiceti minutách upadl herní obraz do ještě větší deprese a na trávníku prakticky nebylo možné najít souvislou ofenzivní akci. Útočná hrozba Švábů potom ještě více oslabila v 58. minutě, kdy Harnika nahradil Okazaki. Nevýrazné Belgičany mohl hned dvakrát definitivně potopit Ibišević, ovšem nejdříve hlavičkoval nepřesně, aby o pár minut později nechal pro změnu vyniknout Kötelese!

Celkově hodně nevýrazné utkání nakonec mělo poměrně živé poslední minuty řádné hrací doby. Na jedné straně mohl být Ibišević rád, že za ostrý zákrok na Ngcongcu obdržel od sudího de Sousy jen žluté napomenutí. Už v nastavení ale přišla spolupráce čerstvé krve: Joseph-Monrose obelstil Niedermeiera a Plet si následně s přesným centrem poradil na jedničku - 1:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SS Lazio 3:3

14.02.2013 21:05

Góly: 17. Martin Stranzl (pen.), 84. Thorben Marx (pen.), 88. Juan Arango - 57. Sergio Floccari, 64. Libor Kozák, 90+4. Libor Kozák

Možná až nečekaně ofenzivní partie se zrodila v Gladbachu, kde domácí tým odehrál s Laziem na evropské poháry nevídaný zápas, který nabídl spoustu zvratů, avšak kýženého vítěze jsme se přesto nedočkali.

Vyprodaný Borussia-Park dlouho viděl očekávaný průběh, kdy se akcent kladl zejména na defenzivní položku a ta přinášela jen velmi málo příležitostí k vzrušujícím momentům před oběma brankami. To mohl změnit dalekonosným pokusem Arango a na opačné straně napadající Ledesma, ani jeden z nich však kýžený úspěch neslavil. Die Fohlen se však záhy radovala: Arango vyslal ke zteči Herrmanna, jehož zastavil André Dias jen za cenu faulu - pokutový kop Stranzl bezpečně proměnil - 1:0.

Postupem času zahrozilo i Lazio. Aktivní byl pro změnu Hernanes, který to vytrvale zkoušel z větších vzdáleností, ovšem na pozorného ter Stegena si nepřišel! Druhý zásah měl ve třicáté čtvrté minutě na hlavě de Jong, ale holandský kanonýr nadějnou možnost nevyužil a branku minul! Za dalších sedm minut rozehrával standardku Arango a povedenou střelou zaťukal na levou tyč hostující branky!

Ještě do pauzy o sobě znovu dali vědět i Římané. Konkrétně to byl opět neúnavný střelec Hernanes, rovněž tentokrát ale jeho pokusu něco málo chybělo! Brazilský šikula následně posadil volný přímý kop na hlavu Radua, ani jemu se však nevedlo úplně podle představ!

Zábavná podívaná následovala i po obrátce. Cristian Ledesma uvolnil místo dalšího útočníkovi Liboru Kozákovi a hře Biancocelesti to jen a jen prospělo. Dobrý vstup se hostující družině zanedlouho bohatě odměnil: Candreva oslovil na zadní tyči zapomenutého Floccariho a rázem se začínalo znovu od nuly - 1:1. Po hodině hry se navíc parádně ukázal Kozák a zasadil tak Mönchengladbachu tvrdý direkt - 1:2.

Nadále však nebyla o zajímavé momenty nouze. Zkušený André Dias si neodpustil další zkrat a ve stylu zápasnických soubojů poslal k zemi Stranzla - rakouský stoper tak měl k dispozici další pokutový kop - tentokráte ovšem ve vypjatém souboji s Marchettim nervy na uzdě neudržel a nechal vyniknout hostujícího brankáře! Stranzl ale mohl prakticky vzápětí své zaváhání napravit, mířil však jen do tyče římské branky!

Osm minut před koncem pak byla, po zákroku střídajícího Cany na de Jonga, k vidění již třetí penalta pro Gladbach. Tíhu odpovědnosti vzal na svá bedra další ostřílený matador Marx a bezpečně srovnal na 2:2. Tlak Borussie se po tomto momentu ještě stupňoval... Ke střele se dostal nově příchozí Xhaka, ale Marchetti byl připravený! Natěšení diváci se nakonec ale přece jenom dočkali, když volný přímý kop dopravil na místo určení Arango - 3:2. Ani tento moment však nebyl konečnou zápletkou. Té se po Hernanesově centru ujal Kozák a přesnou hlavičkou uzavřel nevšední přestřelku na 3:3.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Olympique Lyon 2:1

14.02.2013 21:05

Góly: 45. Gareth Bale, 90+3. Gareth Bale - 55. Samuel Umtiti

Hvězdný Velšan byl dnes večer opět hlavní postavou klání mezi Tottenhamem Hotspur a hosty z Lyonu. V zajímavém utkání totiž vstřelil obě branky svého týmu. Nejenže se trefil dvakrát z přímého kopu, ale navíc v obou případech již běžel nastavený čas. Lyon ale dokázal vstřelit důležitý gól.

Zajímavé klání svedlo dohromady anglický Tottenham a hosty z Lyonu. Svěřencům Rémiho Garda se v posledních týdnech moc nedaří v domácí Ligue 1 se dívají na "záda" sokovi z Paříže. Londýnský klub manažera Villase-Boase se zatím drží na čtvrté příčce a svou sílu chtěl na domácím stadionu ukázat také proti slavnému Lyonu.

Spurs drželi od začátku míč na svých kopačkách, francouzskému soupeři jej příliš nepůjčovali a určovali tempo zápasu - škoda jen, že to tempo bylo velmi obezřetné. O narušení jasně daného řádu se snažil hostující talent Fofana, jehož táhlá střela neměla k ohrožení Brada Friedela daleko. Americký veterán musel zasahovat také proti nebezpečně vypadající hlavičce Dejana Lovrena.

První žlutou kartu v zápase viděl z rukou sudího Pedra Proençy mladík Samuel Umtiti, jenž nedovoleně vystavil stopku pronikajícímu Lennonovi. Z následného přímého kopu vypustil nebezpečnou střelu Gareth Bale a na brankové čáře musel nakonec zasahovat Dejan Lovren. Parádní přihrávku na Adebayora vymyslel Mousa Dembélé, reprezentant Toga ale minul a poslal míč vedle levé tyče Rémyho Vercoutra .

Jinak nám ale první poločas nenabízel oslnivé akce. Jedním z mála obdivuhodných momentů byla "parádička" Assou-Ekotta vůči napadajícímu protihráči. Po neúspěšném útoku Adebayora se k míči dostal obránce Kyle Walker, který se prodral až na hranici pokutového území Lyonu, v němž se snažil najít nabíhající spoluhráče. Míč skončil u kopaček jinak produktivního Garetha Balea, který ale situaci vůbec nezvládl a poslal míč mimo bránu!

A právě ve chvíli, kdy asistent rozhodčího ukázal jednu nastavenou minutu prvního poločasu, si po faulu na Dembélého postavil míč Bale. Málokdo asi čekal přímou střelu, přesto se velšský záložník rozhodl právě pro ni. A k radosti manažera Villase-Boase dobře udělal - projektil z jeho kopaček totiž ve vzduchu několikrát změnil směr a skončil za zády brankáře Vercoutra!

Skvělou defenzivní práci odvedl Jan Vertonghen, který včasným a přesným skluzem zastavil nebezpečně se vyvíjející akci hostí. Na centr Lopéze naskakoval mladý útočník Lacazette, podle svého mínění možná i faulován - sudí Proença byl ale jiného názoru. Narůstající aktivita Lyonu ale přeci jen znamenala změnu skóre. Jeden centr sice obrana Kohoutů odvrátila, ale na perfektně trefenou střelu mladíka Umtitiho již nezareagoval ani zkušený Friedel. Talentovaný obránce vymetl pavučiny Američanovy brány a svým střeleckým uměním připomněl předchozí trefu Garetha Balea - 1:1.

Jeden obránce, po něm druhý a třetí - žádný problém pro Lacazetta. Jeho střelu Friedel s námahou vyrazil. Tottenham se ale nevzdal a přitlačil. Na konci přesného centru k hranici vápna se ocitl střelec dnešní první branky, tentokrát ale Velšan Bale napálil jen rukavice Rémyho Vercoutra. Remízový stav se nezměnil ani po centru Walkera, na nějž si počkal Adebayor. Tožský útočník snad poprvé jevil vážný zájem o hru, ten mu ale zkazila hostující obrana.

Tottenhamu nepomohlo k závěrečnému tlaku ani dvojí střídání. Na hřiště se v bílém dresu podívali Lewis Holtby a po něm také islandský ofenzivní hračička Gylfi Sigurdsson, který nahradil ne úplně viditelného Lennona. Kohouti si sice velmi přáli urvat výhru v konečné části utkání, ale francouzský tým velmi dobře a vytrvale bránil. Defenzivu navíc přišel vyztužit mladý záložník Clement Grenier. Snaha domácího týmu se v tu chvíli jevila víceméně statická - držení míče ve středu hřiště a následný nepřesný centr. Les Gones si ale s obojím poradili. Když přišel nastavený čas a já shledával remízu jako jedinou možnou, Gareth Bale prokázal svou extratřídu a zopakoval si moment z konce první půle. Po faulu na svoji osobu se postavil k míči a při krátkém rozběhu trefil míč naprosto parádně! Výstavní trefou za minutu dvanáct rozhodl o výhře Spurs a jejich výhodnější pozici do odvety.

Více informací k zápasu

Inter Milán - CFR Cluj 2:0

14.02.2013 21:05

Góly: 20. Rodrigo Palacio, 87. Rodrigo Palacio

Na San Siru se bude ještě dlouho slavit, domácí Nerazzurri totiž pojedou do Rumunska hájit velmi zajímavé vedení. Hrdinou utkání se stal střelec Rodrigo Palacio, který zaznamenal oba góly svého týmu.

Kluž přijížděla do italské metropole povzbuzená překvapivým vítězstvím nad slovutným Manchesterem United. Rudé ďábly porazili svěřenci trenéra Paula Sergia jedinou brankou a zaznamenali tak historickou výhru. Přesto zkušený trenér před tímto utkáním tvrdil, že zápas s Interem bude ještě těžší. Soudě dle výsledku, nemýlil se.

V základní sestavě domácího výběru se objevila jména jako Matias Silvestre, Walter Gargano, nebo talentovaný Chorvat Mateo Kovačič. Další velkou osobností v základní jedenáctce byl také argentinský ostrostřelec Diego Alberto Milito. Naneštěstí si ale pobytu na hřišti moc neužil, protože se v desáté minutě zranil a musel být střídán. Jeho místo zaujal Rodrigo Palacio, který Interu přinesl štěstí v neštěstí.

A byl to právě zkušený útočník s věčně vlajícím copánkem, který poslal brankáře Felgueirase poprvé pro míč. Fredy Guarín našel přesným pasem nabíhajícího spoluhráče, který si poradil i s vyběhnuvším brankářem a San Siro poprvé slavilo.

V tu chvíli byl Inter na koni a na jeho hře to bylo znát. Rodrigo Palacio cítil šanci na skvělý večer a v další oslavě gólu mu zabránil až obětavý zákrok portugalského obránce Camory. Argentinec ale dál dělal obranné řadě hostí velké problémy, dobře kombinoval s útočným partnerem Cassanem. Do druhé půle se tedy víc mohl těšit domácí výběr v čele s občas kritizovaným trenérem Stramaccionim.

Druhých pětačtyřicet minut přineslo další kombinace Interu a obranné zákroky rumunského celku. Nerazzurri ale svoji převahu nedokázali vyjádřit větším počtem branek. V další šanci se po hodině hry objevil opět neúnavný zakončovatel Palacio, ale tentokrát se jeho střela svezla přes bránícího hráče ne rohový kop. Dvacet minut před koncem utkání se trenér Stramaccioni rozhodl šetřit Antonia Cassana a na jeho místo poslal mladého Argentince Álvareze.

V samém závěru se Kluž snažila uklidnit hru a neinkasovat, to se jí ale nepovedlo. Špatně rozehraný přímý volný kop lapili hráči Interu a spěchali s míčem před bránu Felgueirase. Palacio si zkušeně pohlídal ofsajdovou past, počkal si na přesný centr a lobem z levé strany zaskočil bezmocného brankáře - 2:0.

Hlavní rozhodčí Koukoulakis nastavil dvě minuty nad rámec normální hrací doby, skóre však zůstalo stejné. S tímto výsledkem už nebyla Kluž schopná cokoli udělat a po zásluze odjíždí poražena. Inter může děkovat Palaciovi za perfektní výkon a do Rumunska bude cestovat s klidnějšími pocity.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Rubin Kazaň 0:2

14.02.2013 21:05

Góly: 6. Gökdeniz Karadeniz, 90+5. Pablo Orbaiz

Že Rubin prostě ve Španělsku umí hrát, potvrdil i v prvním zápase prvního kola play-off Evropské ligy. Před několika lety si tam vychutnal slavnou Barcelonu, teď si smlsnul i na dvojnásobném vítězi této soutěže Atléticu Madrid. Ač domácí vystřelili celkem dvacetkrát, gólman Ryžikov se překonat zkrátka nenechal.

Atlético vstoupilo do zápasu příšerným způsobem. Šikovný Rondón, bývalý hráč Málagy, si v 6. minutě udělal prostor ve vápně, a ačkoli napoprvé brankáře Asenja nepřekonal, s pohotovu dorážkou rychle přispěchal Karadeniz. Dlouho se z toho Los Colchoneros vzpamatovávali, k první vážnější šanci přišli úplnou náhodou.

Tiago zamýšlel svým pasem hledat své spoluhráče, nešťastně ale míč hlavou tečoval Šaronov, jehož minelu musel řešit až fantastický Ryžikov. Rubin jinak i nadále podnikal nebezpečné výpady vpřed, Rondón si naběhl na dlouhou přihrávku a najednou se zjevil tváří v tvář Asenjovi, ten mu ovšem tuhle tutovku vychytal.

Rozhodčí Vad pak nabídl Atléticu do druhé půle dokonce přesilovku, jelikož Šaronova ve 45. minutě vyloučil po dvou žlutých kartách, ani to ovšem v konečném účtování nepomohlo. Filipe poté mohl z následného přímého kopu vyrovnat, vybídl ho totiž centrem Arda Turan, nicméně Brazilcův pokus skončil jen nad brankou.

Po přestávce se svěřenci kouče Diega Simeoneho vzpamatovali a Kazaň měla velké štěstí, že neinkasovala. Filipe z vyložené pozice hlavičkoval nad, Tiagovi radost překazil na brankové čáře skvělý Ryžikov, jenž ho odvrátil do bezpečí, a podobně na tom byl také Adrián, který po centru Raúla Garcíí mířil mimo.

Ryžikov si pak dokázal poradit i s dalekonosnými pokusy Ardy Turana a Cristiana Rodrígueze, jindy neoblomný Falcao se na hřišti výrazněji předvedl po delší době, v koncovce měl ale nyní smůlu, jelikož trefil břevno. Na druhé straně přitom po Asenjově nepovedeném rozhodnutí trestal soupeř.

Rohový kop, jenž byl v páté minutě nastavení vůbec tím posledním, co se na hřišti událo, se stal pro Atlético osudným. Díky němu bude odveta v mrazivém Rusku pořádně obtížná. Asenjo se rozhodl při této standardce vypomoci svému týmu a vběhl do vápna, míče se však pár sekund na to ujal Orbaiz, jenž přeběhl půl hřiště a skóroval do prázdné branky.

Více informací k zápasu

FC Basilej - Dněpr Dněpropetrovsk 2:0

14.02.2013 21:05

Góly: 23. Valentin Stocker, 67. Marco Streller

Plány kouče Juande Ramose na opětovné ovládnutí evropské scény se začínají hroutit hned v počátku: jeho Dněpropetrovsk totiž prohrál v basilejském St. Jakob-Parku poměrem 0:2.

Ramos už Evropskou ligu vyhrál dvakrát se Sevillou a případný třetí triumf by jej pozvedl na úroveň současného rekordmana Giovanni Trapattoniho; švýcarský celek však byl proti, a díky brankám Stockera a Strellera z obou poločasů pohodlně zvítězil. Basilej tak pokračuje ve velkém comebacku po úvodních třech skupinových porážkách, zatímco Dněpru nepomohlo ani suverénní zvládnutí těžké skupiny s Neapolí a PSV.

Už po 16 vteřinách přitom mohli hosté vést; do vápna se okamžitě probil Nikola Kalinić a gólman Yann Sommer musel jeho střelu vyrážez mimo tři tyče. Jan Laštůvka si v druhé brance poprvé zachytal po 11 minutách, když vyrážel Stockerovu dělovku z 20 metrů.

O dalších 11 minut později však už nezmohl zhola nic - napodruhé se Stockerovi zadařilo. Asistenci si připsal Adilson Cabral, který domácímu záložníkovi srazil míč hlavou, a ten pak tvrdou ránou nekompromisně propálil českého gólmana - 1:0.

Basilej se po gólu soustředila hlavně na udržení čistého konta a Fabian Schar musel obětavě blokovat Rotaňovu hlavičku, která měla gólové parametry; Sommer poté vychytal jak dvacetimetrovou ránu Jevhena Konopljanky, tak pokus Nascimenta Matheuse.

A tak se ke slovu podruhé dostala Basilej - Sereye Dieho sice ještě v 63. minutě odzbrojil Laštůvka, ale o pouhé dvě minuty později se po Stockerově rohu na bližší tyči prosadil Streller - 2:0. Ukrajinský celek se ještě pokusil alespoň zkorigovat skóre přímým kopem Rotaně, ale Sommer byl dnes nepropustný.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Viktoria Plzeň 0:3

14.02.2013 19:00

Góly: 28. Vladimír Darida, 79. František Rajtoral, 90. Stanislav Tecl

Plzeň v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy vyhrála na hřišti Neapole 3:0. Brankami se o to zasloužili reprezentanti Vladimír Darida, František Rajtoral a Stanislav Tecl. Odveta je na programu za týden v Plzni, Viktoria si může dovolit i porážku o dva góly.

Plzeň je po Mladé Boleslavi teprve druhým českým týmem, který vyhrál na italské půdě, a ukončila neporazitelnost Neapole v roce 2013. Zároveň se postarala o největší domácí porážku Neapole na evropské scéně.

V úvodu to přitom na velkou senzaci nevypadalo. Dvouměsíční soutěžní pauza byla na hráčích Plzně přeci jen znát a dělali v rozehrávce hodně chyb. Neapol to ale nedokázala potrestat a vytvořila si jedinou velkou šanci, když se do vápna vřítil Panděv a vystřelil pod břevno. Ránu nejlepšího makedonského fotbalisty však skvěle vytěsnil brankář Kozáčik.

Kolem 20. minuty Plzeň konečně chytla rytmus hry, začaly se jí dařit kombinace a v krajních prostorech Neapol přehrávala. Po sérii rohů a menších závarech ve vápně přišla první přímá střela na branku a hned gól. Centr zleva se dostal po odrazu ke Kovaříkovi, jehož střelu ještě domácí zablokovali. Ale jen k volnému Daridovi, který si na vápně míč zpracoval a poslal ho neomylně do šibenice.

Zaskočení domácí najednou přišli o přesnost přihrávek. Do šancí je Plzeň pouštěla jen sama, když se nechávala strhnout hrou a po ztrátě míče měla otevřenější obranu. Při přečíslení se však zamotal Cavani s míčem a bylo po šanci.

Do druhé půle tak kouč Mazzarri musel poslat i Hamšíka, kterého původně šetřil. Místo něj stáhl stopera Gamberiniho a Neapol hrála v podstatě jen na dva klasické obránce, navíc zapnula na plný plyn. Plzni se přestalo dařit držet míč a dostávala se do problémů.

Cavani však ve velké šanci nepotvrdil pověst zabijáka a mířil vedle. Hamšíka zase po vydařeném sólu vychytal Kozáčik a před Cavanim na poslední chvíli zachránil Procházka. A když už se Cavani po rohu dostal do zakončení, jeho hlavička skončila těsně vedle.

Místo toho mohla podruhé udeřit Plzeň, po brejku se do zakončení prodral Rajtoral a propálil brankáře De Sanctise, jenže sudí odmával ofsajd vedle stojícího Koláře. Po dlouhé poradě rozhodčí nakonec gól neuznali, jelikož Kolář bránil obránci v lepším zásahu.

Rajtoral se však nakonec přece jen dočkal, když po brejku z úhlu dloubáčkem překonal De Sanctise a zvýšil. Neapol hru definitivně otevřela a dostala třetí hřebíček do rakve. V poslední minutě předvedli povedenou akci střídající hráči a Tecl po Fillově přihrávce už hodně pootevřel Viktorii dveře do osmifinále.

Více informací k zápasu

BATE Borisov - Fenerbahçe SK 0:0

14.02.2013 19:00

Góly: -

Fanoušci plzeňské Viktorky, zbystřete! Protože po jasném vítězství 3:0 na půdě Neapole je již postup do osmifinále na spadnutí, mohou Západočeši po očku vyhlížet svého následující soupeře. Šance, že se střetne po krátké době s BATE Borisovem, nebo Fenerbahce, je zatím vyrovnaná. Oba týmy hrály v prvním zápase nerozhodně 0:0.

Už ve 2. minutě sice pálil z dobré pozice z voleje nebezpečně domácí Hleb, domácí fanoušky ovšem pořádně nadzvedla situace o pár desítek vteřin později, kdy se Raul Meireles pustil do jejich modly. Portugalec si zřejmě spletl protihráče s polem na okopávání brambor a po druhém zbytečném kopnutí nemohlo nastat nic jiného než červená karta.

Fenerbahce bylo kvůli jeho vyloučení očividně dost podrážděné, takže za protesty si ještě vysloužil žlutou barvičku karty gólman Volkan a o chvilku později také Webó. BATE se přitom přesilovky chopil dobře, Hlebův přímý kop hasil až Baroni, těsně před přestávkou běloruského reprezentanta vychytal Volkan a netrefil se ani Radyjonaw s Rudzikem.

Ani druhý poločas nenabídl nijak pohledný fotbal. Domácí ihned do druhé půle nasadili za Rudzika záložníka Pawlawa, změna ovšem nepřinesla ovoce. Jurevič střílel mimo, na druhé straně naopak ze standardky zahrozil Baroni, nicméně jeho pokus mu byl zablokovaný. Rovněž domácí Olechnovič nenašel tu správnou mušku.

Volkan se pak trošku zapotil při střele Pawlawa, Radyjonaw se následně před tureckým gólmanem objevil ve vyložené pozici sám, vyslal vcelku pěknou ránu, jenže perfektní zákrok mu ve skórování zamezil. Valadzko v závěru ještě dokázal dvakrát vypálit, avšak napoprvé z voleje Volkana nepřekonal a podruhé pálil jen nad.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SL Benfica 0:1

14.02.2013 19:00

Góly: 61. Óscar Cardozo

Farmaceutici nepotvrdili dobré rozpoložení a po oboustranně vyrovnané partii nakonec portugalskému velikánovi těsně podlehli. Leverkusen mohl hned několikrát srovnat krok, ovšem na branku Cardoza již odpověď nenašel.

Podle očekávání se hned od první minuty hrálo z obou stran velmi aktivně, Bayer se snažil převzít dirigentskou taktovku, ovšem Portugalci se nenechali zahanbit a drželi si domácí ekipu na distanc. Na zajímavé příležitosti jsme si tak museli počkat. To ostatně platilo až do 21. minuty, kdy Hegeler oslovil Castra, ten však mezi tři tyče nezamířil. Odpovědět mohl dalekonosným pokusem Garay, avšak také neuspěl. Hodně zajímavou pozici měl před sebou mladý Urretaviscaya, ale za minutu dvanáct mu vystavil stopku pohotový Wollscheid.

Do druhého dějství se místo André Schürrleho podíval Sidney Sam a na domácí hře to bylo okamžitě znát. Do netradiční role centrujícího hráče se obsadil Kießling, jenž našel na malém vápně zcela osamoceného Kadlece, ten však velkou možnost nevyužil a prostor tří tyčí trestuhodně nenašel! Český bek měl další velkou šanci po hodině hry, když se k němu dostal míč po rohu, ovšem Artur Moraes skvěle zasáhl!

Hned nato přišel trest: André Almeida našel zpětným pasem Cardoza, který bez větších problémů zkušeně zavěsil - 0:1. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Volný přímý kop rozehrál Castro, ovšem Hegeler hlavičkoval vysoko nad branku. O pár minut později nemířil do vymezeného prostoru Rolfes a hostujícího brankáře výrazněji neohrozil ani Lars Bender. Tento stav pochopitelně nahrával Benfice, která mohla trestat z rychlých kontrů, ale John z největší možnosti branku nenašel! Už v nastaveném čase se po spolupráci Kießlinga se Samem mičuda snášel do branky, na čáře však hostující tým zachránil obětavý Melgarejo!

Více informací k zápasu

Dynamo Kyjev - Girondins Bordeaux 1:1

14.02.2013 19:00

Góly: 20. Lukman Haruna - 23. Ludovic Obraniak

Bordeaux dokázalo na horké (nebo spíš promrzlé) kyjevské půdě vyválčit cenný bod a k postupu má tak blíže! Dynamo může jen litovat nevyužité penalty, kterou ve druhé půli zahodil Oleg Gusev.

Domácí přitom byli v utkání lepším týmem, a když je brzy do vedení poslal nigerijský záložník Lukman Haruna, bylo to plně zasloužené; díky Obraniakovi však bylo co nevidět srovnáno. Ještě před prvním gólem se hostující brankář Carrasso pořádně zapotil u fantastické rány Kranjćara; ten se pokoušel znovu udeřit v 15. minutě, ale tentokrát jeho rána levačkou jen prosvištěla kolem pravé tyče.

O dalších pět minut později se už ukrajinští fanoušci radovali - nigerijskou spolupráci započal Taye Taiwo, který si centrem vyhlédl Harunu, jenž poslal svoji střelu do pravého horního rohu Carrassovy brány. To Bordeaux konečně probralo, a o tři minuty později se začínalo odznova - Obraniak vyrovnával technickou přízemní střelou po Serticově pasu.

Tempo utkání se po druhém gólu zvýšilo; Jarmolenko však branku netrefil, stejně jako na druhém konci opět Obraniak. Neuspěl ani autor úvodní trefy Haruna, který pět minut před pauzou napřáhl z 25 metrů a k zlosti domácích fanoušků trefil pouze břevno.

Dynamo se odmítalo spokojit s remízou a do druhé půle vtrhlo v mimořádně ofenzivní náladě, jenže hráči jako by si zapomněli v kabině seřídit mířidla - takhle selhali postupně znovu Haruna, Bezus i Miguel Veloso. V 50. minutě se sice Kranjćar už trefil mezi tři tyče, ale to byl zase opět na místě Carrasso.

Francouzský gólman pak ještě dvakrát vychytal Jarmolenka; to už domácí fanoušci propadali pořádné frustraci. Jejich nářky měly být vyslyšeny v 76. minutě, kdy Henrique stáhl ve vápně k zemi Guseva a vzduch rozřízl ostrý hvizd píšťalky; sám poškozený však trefil pouze tyč..

Večer plný smůly tak už jenom korunoval Lukman Haruna, jehož fantastickou ránu zdálky zablokoval až na brankové čáře stoper Marc Planus.

Více informací k zápasu

Levante UD - Olympiakos Pireus 3:0

14.02.2013 19:00

Góly: 10. Pedro Rios, 45. José Javier Barkero (pen.), 56. Obafemi Martins

A tenhle tým že nemá formu? Levante dnes zapomnělo na problémy doma v La Lize a slavný řecký Olympiakos, který dohrával v deseti, rozstřílelo před vlastními fanoušky 3:0.

Malý valencijský klub prohrál ve Španělsku pětkrát z posledních šesti pokusů a vypadl i z poháru; dnes si však góly Pedra Riose, Josého Barkera a Obafemiho Martinse zajistil alespoň chvilkový návrat zpět na výsluní. Svěřenci Juana Ignácia Martíneze tak mají výborně nakročeno mezi poslední šestnáctku. A to ještě Martins v první půli zahodil penaltu..

Nakonec to však nevadilo, protože bez Djamela Abdouna, který byl vyloučen právě za penaltový zákrok, Olympiakos vzadu padl ještě dvakrát. První gól inkasoval Míchelův tým, mimochodem suverénně kralující řecké lize, už po devíti minutách - Rios si naběhl na Barkerův pas a propálil Balázse Megyériho. Po půlhodině hry pak přišel klíčový okamžik - Pedro López faulován ve vápně, Abdoun poslán předčasně pod sprchy.

Další penaltu ve 40. minutě však už domácí proměnili - a opět se kopala po faulu na šikovného Lópeze. Tentokrát byl viníkem reprezentační bek José Holebas, a exekutorskou úlohu na druhé straně převzal Barkero. A pouhých deset minut po startu druhé půle už bylo prakticky rozhodnuto; další centr skvělého Barkera proměnil Martins, který se tak dokonale revanšoval za zahozenou desítku.

Olympiakos se v poslední půlhodině zápasu logicky vrhnul dopředu ve snaze vstřelit alespoň kontaktní gól, který by díky postupové matematice mohl mít cenu zlata; Míchelovy svěřence však hned dvakrát zradila branková konstrukce, když nejprve Manolas trefil hlavou břevno, a následně Djebbour pálil pouze do tyče. Fejsu a Maniatise zase vychytal domácí gólman Navas. Na výsledku se tak už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Steaua Bukurešť 2:0

14.02.2013 19:00

Góly: 28. Toby Alderweireld, 48. Ricardo van Rhijn

Správnou nohou vykročil Ajax za postupem do osmifinále Evropské ligy. Rumunské mužstvo nehrálo v Nizozemsku vůbec dobře a až na pár sporadických příležitostí soupeře mockrát neohrozilo. Góly Alderweirelda s van Rhijnem rozhodly o zasloužené výhře 2:0, a pokud Ajax v Bukurešti výrazně nevyhoří, měl by pokračovat dále.

Už zpočátku bylo vidět, že Steaua do Amsterdamu nepřijela hrát úplně na výhru, ale chtěla za každou cenu uhrát pozitivní výsledek. Ajax nebyl od úvodních minut úplně jistý, postupně se však rozehrával a čím dál více držel míč na kopačkách. První větší možnost zápasu si domácí vytvořili po krásné kombinaci, Sigthórsson ovšem pálil do brankáře Tatarusanua.

O chvilku později Chipciu mířil nad branku, na druhé straně se naopak v 28. minutě radoval z vedoucí branky soupeř. Eriksen z přímého kopu nacentroval od pravé strany balón na hlavu Alderweirelda, jenž usměrnil svou střelu přesně ke vzdálenější tyčce. De Jonga následně těsně před přestávkou vychytal u tyčky perfektně Tatarusanu.

Ve druhé půli se amsterdamský celek definitivně uklidnil. Ve 49. minutě De Jong sklepl míč na metr nabíhajícímu van Rhijnovi do vápna, jenž neměl z vyložené pozice problém skórovat. Až pak také zahrozili hosté. Po hodině hry Popaova přihrávka našla v malém vápně Rusescua, avšak rumunský ostrostřelec ztroskotal trestuhodně na gólmanovi Vermeeraovi.

Poslední dvě šance, jak alespoň vsítit toužebnou branku na venkovním hřišti, měli Tatu a také Gardos, prvně jmenovaný ale střílel nad a druhý jmenovaný rovněž nenašel prostor mezi třemi tyčemi. Nakonec ještě musela Steaua zkousnout hořkou pilulku v podobě vyloučení Pintiliiho, který obrousil nohu De Jonga a po druhé žluté kartě musel z placu.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Chelsea FC 0:1

14.02.2013 19:00

Góly: 82. Oscar

Chelsea i s brankářem Petrem Čechem si odváží těsnou výhru 1:0 ze hřiště pražské Sparty. V prvním utkání play off Evropské ligy sice všechno směřovalo k bezbrankové remíze, ale osm minut před koncem krátce po příchodu z lavičky rozhodl Brazilec Oscar skvostnou individuální akcí.

Sparta tak po jedenácti zápasech přišla o domácí pohárovou neporazitelnost a příští čtvrtek při odvetě v Londýně bude muset alespoň jednou skórovat a neinkasovat, jestli chce dál živit postupový sen.

Zápas s úřadujícím vítězem Ligy mistrů, to byla pro Spartu jedinečná výzva a prověrka z nejtěžších při jejím prvním soutěžním utkání v novém kalendářním roce. Jako by nejprve domácí, hrající proti podzimu se čtyřmi zásadními změnami v sestavě, ke slavnému soupeři chovali až přílišný respekt. Také devítitýdenní pauza od posledního ostrého utkání na Pražanech byla znát.

A Chelsea hned zahrozila střelou Lamparda a hlavně rychlým kontrem Marina, po jehož nabídce křížnou střelou minul belgický talent Hazard. V těch chvílích vypadala obrana Sparty s novými muži Holkem a Hybšem zranitelně.

Když se v patnácté minutě na tribunách letenského stadionu rozjelo působivé "choreo", ožil i sparťanský tým. A velká zimní posila Lafata se po Zápotočného centru hned mohl uvést první trefou, kdyby ve skluzu v přímém souboji s reprezentačním parťákem Čechem nemířil nad jeho bránu.

Čech, který se dnes na Letné představil v hostujícím týmu po dlouhých dvanácti letech, ukázal proti svému bývalému klubu dostatečnou koncentraci i při tečované střele Krejčího, zatímco pokus kapitána Matějovského z dobré pozice mezi tyče vůbec nemířil. Chelsea po slabší pasáži probrala až spolupráce španělského dua Mata - Torres.

Druhý jmenovaný neuspěl v přímém souboji s brankářem Vaclíkem, čímž jen prodloužil své střelecké tápání. Na druhé straně z voleje v další slibné příležitosti selhal i Lafata. Druhá půle daleko zaostala za rušným úvodním dějstvím. Zápas se změnil v bitvu o střed pole, v níž kazily dojem oboustranné nepřesnosti. A duel dost připomínal předloňskou konfrontaci Sparty s dalším anglickým gigantem Liverpoolem, který také v Praze předvedl spíš taktické šachy.

Spartu k vysněnému vítězství nad anglickým týmem, na které Pražané čekají téměř třicet let, nenasměroval ani střídající útočník Kweuke. Ten deset minut před koncem minul střelou bez přípravy a trest přišel vzápětí.

Střídající Brazilec Oscar byl na hřišti asi půl minuty, ladně protančil středem hřiště, a když nerušeně prošel kolem stoperů, zvládl vzápětí i gólovou přízemní střelu. Chelsea Spartu šokovala podobně jako ve vzájemném utkání Ligy mistrů před deseti lety, kdy se na letenském stadionu také prosadila jediným gólem Gallase v samém závěru.

Sparta už gólovou odpověď nezvládla a poprvé od léta 2010 v duelu evropského poháru z domácího hřiště odešla poražena. Navíc v desátém utkání po sobě se nedokázala střelecky prosadit proti týmu z Premier League.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Hannover 96 3:1

14.02.2013 18:00

Góly: 34. Samuel Eto'o, 48. Odil Achmedov, 64. Mbark Boussoufa - 23. Szabolcs Huszti

Výrazně posílený ruský celek se sice zpočátku hledal, dokonce musel lovit balón ze sítě, nakonec však svěřenci Guuse Hiddinka potvrdili nespornou kvalitu a za hostujícího přispění třemi brankami utkání otočili.

Ani nová ofenzivní akvizice Willian (přišel ze Šachtaru Doněck) domácímu celku nepomohla, Anži se po dlouhé zimní pauze rozjíždělo jen velmi pozvolna a v kombinaci s uvážlivým přístupem 96tek to na žádné ofenzivní manévry nevypadalo. Víceméně symbolicky opakovaně zahrozil Eto'o a Žirkov, jejich snaha však postrádala lepší parametry a zejména pak přesnost.

Na opačné straně dokonale zafungovala ukázková lekce z efektivity: Schulz dlouhým balónem našel Dioufa, ten prodloužil na Husztiho a maďarský ostrostřelec přízemním pokusem otevřel skóre - 0:1. Tento moment ale spící mašinu dokonale probudil... Willian po půlhodině hry naservíroval ukázkový pas na Eto'a, který bezchybně zavěsil a mohl si tak užít potlesk chudého obecenstva (do Moskvy dorazilo jen 7000 diváků!). Zakrátko si mohli oba hráči role vyměnit, ovšem brazilský křídelník tentokráte, podobně jako Boussoufa, úspěch neslavil. Eto'o následně po střetu s Djourouem reklamoval penaltu marně.

Krátce po změně stran už však přetížená defenziva Dolních Sasů odolávat nedokázala. Celou akci začal u rohového praporku skvělým manévrem Eto'o, jenž se zbavil hned dvojice protihráčů, Žirkov následně dostal tolik prostoru, aby ve vápně oslovil nehlídaného Achmedova, který už mel poté snadnou práci - 2:1. Domácí strana si postupem času vytvářela znatelnější převahu a další trefa visela ve vzduchu...

...nemuselo se ani čekat příliš dlouho. Spolupráci Williana s Eto'em zastavil Schulz v pokutovém území jen za cenu faulu a rozhodčí Strahonja nařídil pokutový kop! Ležérní provedení kamerunského útočníka však Zieler zneškodnil a nadále tak držel hostující tým ve hře! To však platilo jen do šedesáté čtvrté minuty: Eto'o si napravil reputaci pasem na Boussoufu a marocký středopolař pohodlně zvýšil na 3:1.

Mirko Slomka ani po další inkasované brance nerezignoval a vydatně posílil ofenzivu (do hry přišli během pár minut Abdellaoue a Sobiech). Tyto rošády hru německého mužstva přece jen oživily, norský reprezentační kanonýr ovšem prostor branky nenašel, zatímco Ya Konan ztroskotal na Gabulovi! Ten o něco později zneškodnil i dalekonosnou střelu Pinta a nedůraznou hlavičku Sobiecha. Mladý Polák se tři minuty před koncem objevil tváří v tvář před Gabulovem, avšak rovněž neuspěl, zatímco definitivní hřebíček do hannoverské rakve v podání Ješčenka zachránil Zieler!

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Liverpool FC 2:0

14.02.2013 18:00

Góly: 69. Hulk, 72. Sergej Semak

Zenit Petrohrad využil výhody domácího prostředí a ne úplně ideálního počasí a díky dvěma brankám ze druhé půle vítězí nad hosty z Anglie. K lepší výchozí pozici pomohly svěřencům trenéra Luciana Spallettiho zásahy Hulka a Semaka.

Liverpool se hodně snažil napravit starou známou statistiku o tom, jak se anglickým klubům nedaří mimo Ostrovy. Zvláště v prvním poločase několikrát nebezpečně zahrozil. Manažer Brendan Rodgers vsadil na hrotového útočníka Luise Suáreze, toho podporoval talentovaný Raheem Sterling. Prostředí v Rusku dobře zná Martin Škrtel, který právě v Petrohradu zažil velmi úspěšná léta a také dnes patřil k hráčům základní sestavy. Trenér Luciano Spalletti spoléhal na střeleckou produktivitu dvojice Hulk - Keržakov.

Utkání začali lépe domácí hráči, na nichž byla patrná touha po bezpečném náskoku. K první nebezpečné střele se dostal Roman Širokov, jeho ránu ale zneškodnil hbitý Pepe Reina. Chvíli na to o sobě dali vědět také hostující hráči, k zakončení se prodral Luis Suárez. A úvodní plejádu tvrdých ran zakončil hráč z nejpovolanějších - domácí střelec Hulk.

Po čtvrthodině hry vyrobil školáckou chybu obránce Lombaerts, který nahrál přímo rozběhnutému Suárezovi. Uruguayský útočník postupoval sám na brankáře Malafejeva, kterého dokonce obešel. Když se chystal vypálit, vrátil se ale "hříšník" Lombaerts a nebezpečí zažehnal. Nelenili ani domácí hráči, Hulkův projektil zastavila až tyč Reinovy brány! Ještě do konce poločasu opět Suárez. Tentokrát se rozhodl pobavit diváky a zakončoval patičkou, ta ale nakonec mířila vedle Malafejevovy brány.

Své útočné vlohy prokázal z kraje druhé půle obránce Glen Johnson, který pronikl až do pokutového území Zenitu a vypálil. Na místě ale znovu stál připravený Malafejev a skvělým zákrokem šanci zlikvidoval. Deset minut po začátku druhého dějství se Luciano Spalletti rozhodl pro střídání, které se později ukázalo jako klíčové. Stáhl totiž nevýrazného Dannyho a nahradil jej Sergejem Semakem. V tu chvíli ale opět útočili hosté, po Downingově vybídnutí zakončoval opět Suárez. A opět šanci neproměnil.

A to přišlo hosty draho. Dvacet minut před koncem se totiž k další střele z větší vzdálenosti odhodlal Brazilec Hulk a parádně trefil prostor, do kterého se Pepe Reina již nestihl přemístit - 1:0.

Pokud inkasovaná branka způsobila v řadách Reds šok, pak ještě větší trápení znamenala situace o tři minuty později. Zmiňovaný Sergej Semak si totiž našel míč po Anjukovově centru a uklidil jej za záda bezmocného Reiny. Dvoubrankové vedení již dávalo domácímu celku mnohem větší klid před odvetou.

Hosté se ale nevzdali a důkazem je přímý volný kop Suáreze. Uruguayský kanonýr napálil míč přímo na bránu a donutil Malafejeva k dalšímu výtečnému zásahu. Naděje na korekci výsledku ale pomalu zhasínala a téměř jistě ji pohřbil Viktor Fajzulin. Střídající hráč v již nastaveném čase napřáhl k další dalekonosné ráně, která po lehké teči nadělala brankáři Reinovi nemalé potíže. Tím také utkání k radosti domácích borců skončilo, naopak Liverpool má před odvetou na Anfield Road o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (233)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover

Reagovat
mastakillah

Zenit nezklamal

Reagovat
Shevchenko

Fajn výsledky.

Reagovat
madridcan

Levante este zopar penalt

Reagovat
smazaný uživatel

Když tě tu vidím.. nemohl bys mi dát na sebe kontakt prosím? Potřeboval bych se tě na něco zeptat..

Reagovat
madridcan

Aky kontakt? ICQ moze byt? Nerad by som tu saskoval s FB

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ICQ stačí v pohodě..

Reagovat
madridcan

365 941 295

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc..

Reagovat
smazaný uživatel

skoč si na fb.

Reagovat
madridcan

pozeram, ze tam na mna cakas aj s Kiwwim a Fantikom

Reagovat
smazaný uživatel

ja vidím, že si to videl.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas.. normálně už ani nemám sílu se na ten Liverpool dívat..

Reagovat
FC Porto FC

Hulk se tak za Zenit trefí jo?

Reagovat
smazaný uživatel

hulk to hezky vymetl

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit

Reagovat
stanmarch

Keď Luisovi nestačia ani 2 stopercentné gólovky ... tak potom nemôžeme čakať zázraky..pokašlali sme si to sami ..dnes sme proste mali na to šance a dosť veľké šance aby sme v Rusku skórovali ... Reina dnes podržal, čo sa po pár spackaných zápasoch na pozícii brankára cení ... Myslím že v odvete je v silách LFC streliť dva góly, podstatné však bude neinkasovať ...

btw Hulk za gól ... fakt pekny

Reagovat
Milan.B

Liverpool opat nesklamal

Reagovat
Kenneth

Hulk

Reagovat
Aldeano

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko si to pekne podmaňuje...

Reagovat
Milan.B

no ten progres je dost vidiet

Reagovat
tomasinho

Tak dneska jim stačilo málo celkem. Ael mají individuální kvalitu, kterou LFC holt nemá. Celkem se divím, že tak bohatý klub má takové oraniště.

Reagovat
Milan.B

ruske podnebie robi svoje

Reagovat
tomasinho

To ano, ale to nemají vyhřívání třeba? Však na podobném terénu hrál Liverpool naposledy v FA Cupu na hřištích týmů z 3. a 5. ligy. Hlavně, že mají na Hulka a Witsela.

Reagovat
smazaný uživatel

Nový stadion se už staví.

Reagovat
tomasinho

Aha, tak aspoň tak.

Reagovat
Milan.B

lenze tymi z 3. a 5. ligy nemaju cez zimu meter snehu a -30C a ako bolo spomenute novy stadion sa uz stavia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool boss Brendan Rodgers: "We are very disappointed to have lost the game, we had an almost perfect away performance."

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Na neho sa len tak hocikto nechytá

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Italové na to jebou...Plzéééň !

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea jsou chudáciii

Reagovat
risk je zisk

Chelsea a Plzen

Reagovat
smazaný uživatel

gratulacia do plzne, nenormalny vykon ! boha jeho chlapi, dobri ste !

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň skvěle, konečně mi udělali radost 5 šancí 4 góly.... tak to má být

Reagovat
-Kopy-

Levante

Reagovat
smazaný uživatel

SL Benfica

Reagovat
kvasha16

to co stvarali v tom Neapole?

Reagovat
smazaný uživatel

Německé týmy prostě serou na EL...

Reagovat
jv

Na to si přišel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

to si dělá jen srandu ze serie A ne?

Reagovat
FC Porto FC

nebo ty týmy na soupeře v EL nemaj?

Reagovat
Arne

Hannover na soupeře nemá, od Leverkusenu a Gladbachu se čekal vyrovnanej boj a Stuttgart by měl postoupit.

Reagovat
jv

Gladbach i Bayer mohou klidně postoupit a VfB to dotáhne, věřím tomu.

Reagovat
Arne

Tak mohou, ale spíš to vypadá, že z těch čtyř nepostoupí nikdo... Bayeru jsem docela věřil, že aspoň doma vyhraje třeba 2:1 a v odvetě to bude fakt řežba pade na pade. Hannover podle očekávání, ale doma je letos lepší a mohl by zabojovat. Stuttgart si to posral, s tou jeho formou to nevypadá a Gladbach... No nevím, kdyby to domlátili a tam mohli od začátku jen bránit, třeba by to vyšlo, ale takhle to taky není moc nadějný. Ale uvidíme, před Kyjevem jsem taky čekal, že si tam ani neškrtnou.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych Gladbach ve vašem případě neodepisoval, všichni víme jaké trapasy italské týmy umí přichystat a navíc je tu Kouzelná levačka Arango...

ikdyž by to měl Petkovič samozřejmě zvládnout, nasadit to nejsilnější a hrát podobně jako dnes jen dávat pozor na zbytečné fauly, ne jako dnes!

Reagovat
Arne

Pravda... Já je odepisoval už ve skupině a třeba výhrou v Marseille mi vyrazili dech.

Jinak ten Arangův gól - ne že by nebyl hezkej, ale zas tolik super to taky nebylo... On umí lepší.

Reagovat
10

trošku mě to při současný formě Marchettiho překvapilo, ani si neškrtnul a zase tak super to nebylo...i když to zaplavalo

Reagovat
Arne

To jo, to zaplavalo skoro až tak, že to vypadalo na teč.

Reagovat
jv

Leverkusen i Gladbach bude vyloženě loterie, dopadnout to může opravdu jakkoliv a je to nemožný tipovat. VfB si to podělalo svoji pasivitou naprosto samo a při jeho "pohodě" bude klíčový zvládnout utkání v Hoffenheimu. 96kám už moc nevěřím, protože ta obrana je opravdu příšerná a ofenzivní kvalita Anži prakticky jen může čekat na chyby.

Reagovat
Arne

To teda je příšerná... Já teda viděl jen góly+penaltu, ale co tam zase předváděl Djourou, to je prostě síla.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer a Hannover snáď dneska aspoň tá Borusska niečo uhrá

Reagovat
smazaný uživatel

wow, Levante. Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Umiti to bol gól roka

Reagovat
ďuriLFC

Ja asi nezaspím dnes . Jediný gol čo ma viac očaril bol druhý Stieveho vo finále FA 2006.

Reagovat
smazaný uživatel

jak do toho išiel kopať, tak si hovorím, že mal radšej zaseknúť a rozohrať a že to skončí na parkovisku, ale už keď som videl, ako letela tá lopta, to bola asi moja najdlhšia sekunda v živote. Nádherný kúsok.

Reagovat
ďuriLFC

Ja som si práve hovoril že skús to , keď to odsereš tak sa nič nedeje , ale ten let , presne ako píšeš . Očarujúce.

Reagovat
Arne

OT: Jak to vůbec mají Zenit, Anži, Šachtar a spol. s FFP?

Reagovat
cristiano.K.

budou ti nýmandi z MU nadávat jen na Liverpool nebo i na NUFC a Totenham?

Reagovat
GEGE

Lazio potvrdilo,že je kvalitou uplně někde jinde než Gladbach a jen debilní fauly Diase a pak Cany daly domácím nějakou naději na dobrý výsledek.Lazio ani nemuselo podat nějaký extra dobrý výkon aby domácí v poli jednoznačně přehráli.Doma pokud to nepodcení by to měla byt formalita.

Reagovat
jv

Každý zápas je jiný a začíná on nuly, vůbec bych se nedivil, kdyby to v odvetě skončilo 0:2 (dnešní utkání jsem neviděl, tak nechci dělat předčasný soudy).

Reagovat
10

tak je nedělej

Reagovat
jv

Přečti si to znovu.

Reagovat
10

tyhle formality mám u italských týmů nejradši

Reagovat
smazaný uživatel

já už to vidím, jak půlka týmu chytne sračku atd...

Reagovat
smazaný uživatel

And he does it again

Reagovat
niflheim

Kozák

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach 3 pentle

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Plzeň

Kozák

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

mělo tam být Atlético

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JacoBee

Kozak

Kez by ho pustili,kdyz uz mu davaji tak malo casu.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Jablonce. Zkvalitnit už tak výbornou českou ligu.

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Bale

Kozák

Reagovat
mastakillah

Gól Lyonu

Reagovat
Free_player

Bale ... tohodle hráče si prostě Real nezaslouží ....snad zůstane ve Spurs! ... jinak svělý zápas ... COYS !

Reagovat
Manik...

Atlético vy kurv*

Plzeň

Kozák!

Sparta - nebylo to špatné

Reagovat
madridcan

Bale je uzasny. Skoda, ze pravdepobne nikdy v Reale neskonci...Ale v Manchestri sa moze vyvijat mozno aj lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

něco mi uniklo? ono se spekuluje o jeho dochodu do manU?

Reagovat
madridcan

Nie nie. To iba ja spekulujem. Tottenham mu uz je maly

Reagovat
madridcan

tak som nahlas premyslal o jeho potencionalnej buducnosti

Reagovat
smazaný uživatel

to je... určitě někam půjde.. ale kam? ManU?PSG?City? nebo Bayern

Reagovat
frankiefcb

Real bych mu přál hlavně a´t nejde nikam v rámci Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

myslis? takze nie je pravda ze je to Perezova posila cislo 1 na leto? ja by som chcel aby radsej zostal v PL ale United zanho podla mna neda 50 mega...

Reagovat
10

Real ma Coentrãa za 30 mega a Marcela, co by tam dělal Bale?

Reagovat
Kenneth

On je Bale jenom obránce nebo co?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
10

možná proto se ptám, co tam bude dělat..? viděl jsem ho hrát zprava, ale tam má zase Real Di Mariu...prostě mi to nedává smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase se resi odchod Di Marii.

Reagovat
smazaný uživatel

to su lavy obrancovia nie? Bale by sa striedal na kridlach s Di Mariom a Ronaldom (nemyslim ze by Cris sedel striedal by sa s Di Mariom od ktoreho je lepsi uz teraz a s Ronaldom by si mohli menit pocas zapasu strany obaja vedia hrat na oboch stranach)

Reagovat
smazaný uživatel

Lepsi nez Di Maria je, otazka, jestli je lepsi a vhodnejsi do cele te trojky za hrotem, coz si ja osobne nemyslim.

Reagovat
smazaný uživatel

Real ale hrota nema...akurat tam vzdy maju vpredu polozenu nejaku kladu co prekaza v kombinacii

Reagovat
smazaný uživatel

Je to sice prehanka, ale na druhou stranu i to je duvod, proc tam Bale zatim nepujde.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že ho Levy v rámci PL prostě neprodá a myslím si, že jeho cílem je právě Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si prave myslim ze jeho odchod do Realu je skoro ista zalezitost... otazkou zostava ci uz toto leto alebo este nie

Reagovat
madridcan

Odpoviem aj tebe aj Schevovi- Ako praveze dost vela veci by nasvedcovalo Realu. Bale sa netaji, ze by chcel prave do Realu(co dava pomerne dost najavo ). Dalsia vec je, ze pri podpise Modrica sme uzavreli s Tottenhamom aj dohodu o blizkej spolupraci co by mohlo znamenat prave ponuknutie Balea za adekvatnu ciastku Realu. Proti je to, ze je to asi az prilis drahy luxus.

Ale podla mna Perez otvori poriadne penazenku cez leto. To je taka klasika, ze raz sa v Reale nenakupuje prilis a dalsie leto pride strasne vela mien. Ja Garetha beriem ako hraca, ktory by stal za hriech(momentalne v tejto kolonke je on a Fellaini), ale zas neviem ci za kazdu cenu. Unho by vyhorenie asi nehrozilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini v Realu Zajimava myslenka.

Reagovat
madridcan

To su proste hraci, co su mi v niecom sympaticky...jednu dobu bol taky aj Falcao napriklad

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnacka. A u Falcaa se neco zmenilo? Protoze po vcerejsku bych si na nej nebo Cavaniho docela i vsadil.

Reagovat
madridcan

Nuz, asi to tak bude. Higuain asi potrebuje novu motivaciu bohuzial. Je tam vidiet nechut a nezaujem. Chcel by som, ze by sa rozstrielali, ale musia zacat cim skor. Toto je zlomovy mesiac. Strasne nechcem daco drahe a tito dvaja budu najhorucejsi utocny material na trhu. U Falcaa ci sa nieco zmenilo. Ako...ani nie, ale trosku sa mi nepaci, ze v tych celkovych goloch je pomerne dost z penalt a cez Cristiana by penalty aj tak nekopal. Odratame goly z penalt a mame tolko golov, kolko dal jeden z nasich utocnikov cca Tak som premyslal nad niekym zo CIty. Tevez aj Aguero su fajn a kedze Tevezovi nikdy nevies kedy jebne, tak skor ten Sergio. On sa aj tak strasne pcha do Realu. Pchal uz v Madride a pcha sa aj teraz...

Reagovat
smazaný uživatel

"a kedze Tevezovi nikdy nevies kedy jebne, tak skor ten Sergio"

Reagovat
frankiefcb

a co třeba Gomez, když teď je útočník číslo dvě v bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jenze nejvetsi sila Falcaa je v tom, ze hraje nejlip (a dava nejvic golu) v nejdulezitejsich zapasech, coz je nejvetsi minus dua Benzema - Higuain. Dalsi vec je to, ze zatimco Benzema (kterej teda zustava) je ta hracka do mezihry, tak Higuain je hrotak, hrac do vapna, tim padem budete hledat stejnej typ a palic Aguero (lec skvelej hrac v mezihre) to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Perez bude chtit podobnej golostroj jako je Ronaldo.

Reagovat
madridcan

Sme prevahali Persieho...

Reagovat
Swarley

nepochopil jsem, proč jste po něm neskočili

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jsme právě překonali střelecký rekord v lize a i když ti dva útočníci měli nějaké chyby, tak dohromady to prostě fungovalo. Jeden měl 32+15 a druhý 26+9 a jeden gól na 100 minut, všechno bez penalt. Dneska to tak skoro každý vidí, oba jsou totiž o dost horší, ale loni to nedávalo takový smysl.

Reagovat
Swarley

to je fakt..

Reagovat
madridcan

nebola potreba. Kto by bol cakal takuto sezonu?

Reagovat
Swarley

pravda pravda...pro nás ale taky svým způsobem vůbec nebyl prioritou a bylo dost ohlasů, že je pro nás zbytečný a my máme útok vyřešený na pár sezón dopředu...ale on se vyplácí neskutečně

Reagovat
Swarley

čímž si teda nechci nějak stěžovat, stejně by ten malý klučina uvnitř chtěl k United

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini do Realu by byla hovadina.

Reagovat
smazaný uživatel

toho bych bral k nám

Reagovat
madridcan

samozrejme, ze ano

Reagovat
smazaný uživatel

A kde skončíš ty? Zůstaneš v Realu? Prodají tě to Interu? Man Utd.? Nebo jsi tajným snem Rosella? Řekni

Reagovat
smazaný uživatel

Mé srdce patří Realu Byl bych strašně nerad, kdyby se Ángles těhoval a myslim, že on dobře sam vi, že když bude hrat dobře, na zaklad Realu ma jak nic a v jinych klubech se mit lepe nebude. Netreba se stehovat, verim mu, vcera hral zase paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že tvoje srdíčko patří Realu, to bys musel běhat víckrát než jednou za měsíc. V jiných klubech to srdcaři dokážou. Na tiskovkách jsi drzý a celkově nám nějak Lassovatíš, chlapče, dej pozor, abys jednou taky neskončil v Rusku .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rusko nehrozí, to bych nepřežil

Já myslím, že se v Realu cítí dobře. Momentálně si ho nedokážu představit jinde a pevně doufám v to, že ty výkyvy formy, co má letos, budou v příštích sezónách jen výjimkami. Strašně se mi líbil minulou sezónu, to dával góly, ale především měl neuvěřitelné asistence. Obdivuju tu jeho rychlost nohou při kličkách, průnicích a i pomáhání v defenzívě. Nemluvě o fantastickém pressingu. Vše to v něm je, souhlasím, že letos byl často na facku, líný na krok, když si to v halvě srovná a bude hrát minimálně jako loni, né-li ještě lépe, je to světový křídlo, který v Realu bude dělat všem radost

Reagovat
Yanek

Se mi líbí, jak vy berete léto, kdy vyhodíte jen 30 mio za jediného hráče jako poklidné a že se v podstatě nic neděje. V Milánu by to pokrylo další 3 roky...

Reagovat
madridcan

Tak na druhej strane-raz iba Vaart a raz iba Modric...a potom Cristiano, Kaka, Benzema, Xabi, Albiol, Arbeloa Tych 30 je zrazu celkom v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu ještě víc jsme dostali za naše hráče, takže jsme byli neuvěřitelně v plusu, co se přestupů týče. Ale nemyslím si, že letos přijdeme a zboříme to, na to nebudeme mít. Rozpočet už je naprosto nenormální a třeba už nedokážeme vyprodávat stadion, je krize a je to asi strašně těžký i pro Florentina.

Reagovat
cristiano.K.

prodal Berbu do MU,proč by neprodal Balea.Levy si umane cenu a dostane jí,pak už mu je jedno kam.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem no... berba bol (je) skvely hrac, ale Bale je svetova extratrieda. Levymu velmi zalezalo na tom aby isiel modric mimo PL, lebo to bol tiez pre nas rozdielovy hrac. u Balea mu asi pojde o to iste. Fakt by museli United vysolit strasnu palku aby ho dostali

Reagovat
REPLIKATOR

Do Bayernu místo Robbena.

Reagovat
Arne

Odkdy hraje Bale na pravý straně?

Reagovat
smazaný uživatel

od minulej sezony celkom pravidelne

Reagovat
Arne

Hm, tak to čumim... No, proč ne, ale Bayern, kor pod Guardiolou, se určitě zaměří na jiný koně.

Reagovat
smazaný uživatel

koho máš na mysli?

Reagovat
madridcan

Proste nie tak draheho

Reagovat
Arne

Spíš větší hračička, než někdo tak tahovej jako Bale... To spíš věřím, že si Guardiola vydupe toho Neymara, než že by do Bayernu přišel Bale.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo fajn

Reagovat
REPLIKATOR

Kozák 2. nejlepší střelec Evropské ligy!

Reagovat
Liquid

parádní výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Arango

Reagovat
Shevchenko

Budu se opakovat, ale skvělé výsledky.

Reagovat
10

"Milito ko, stagione finita." Sice Inter nesnáším, ale Diega je mi líto, snad ho ještě příští sezonu uvidím v Itálii.

Reagovat
Jajinek

já to tak neskutečným způsovem jebu...tohle je zmar a beznaděj...

Reagovat
madridcan

koleno?

Reagovat
Jajinek

Reagovat
madridcan

to som si len tipol...to je v pici

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že Kluž má v týmu 6 hráčů, kteří prošli calciem, wtf...?

(vass, bjelanovič, piccolo, nwanko, maah, lignani)

Reagovat
10

Malaka tam je taky, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

aha jo ten, nejmenoval se Jorge?

ale celkem ho lituju, v Catanii byl král.

Reagovat
10

asi se radši přejmenoval v Catanii byl geniální, na ten zápas kdy proháněl Inter nezapomenu...Juve ho trošku vykolejilo

Reagovat
smazaný uživatel

právě, proti Interu nezapomenutelné, jinak tady mají, že je zas v Juve. ...

http://www.transfermarkt.it/it/jorge-martinez/leistungsdaten-detail/spieler_55800.html

nechápu to

Reagovat
10

On pořád Juve patří

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, ale na tmku je mezi hráči Juve a ne Kluže, ikdyby tam byl na hostování, tak by ho měli v týmu. Teď to vypadá jakoby už v té Kluži nebyl.

Reagovat
lnterista

ja tomu porad nemuzu uverit

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák má neskutečnou statistiku v EL. Nejspíš by opravdu stálo za to vyzkoušet ho v repre po boku Lafaty. I když proč měnit dobře zaběhnutý systém, který repre očividně sedí, že? Jinak velký palec nahoru pro Plzeň, takhle vyloupit Neapol se povede málokomu A Sparta taky paráda, šlo vidět, že se s Čukotkou dá hrát a nejsou ještě úplně bez šance.

Za dnešek jsem opravdu nad míru spokojen, jen tak dál

Reagovat
JacoBee

No Kozaka bych bral vzdy urcite misto Ordose treba...

Kdyby se hralo tak jak posledne kdy Vydra byl ten schovanej druhej hrot tak by tam Koza mohl byt misto Lafaty treba.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, Ordoš je neskutečný nekopa a nechápu, jak se vůbec někdy mohl objevit v repre. Ale místo něj příště Bílek povolá Pekharta, to stoprocentně. A určitě bych Lafatu ze základu nevyšoupnul, dává mraky gólů a má na ty fíky prostě čuch, to se musí nechat. A prostě si to zaslouží za tu trpělivost s Bílkem.

Reagovat
JacoBee

Neyslim ho vysoupnout na dobro to ne ale proste nekdo se tam bude muset urcite zapracovat,Lafata neni nejmladsi,muze se i zranit apod...

Reagovat
smazaný uživatel

No to je pravda. Ale od toho tam snad bude Tecl, on je podobný typ jako Lafata, prostě střelec zabiják. Tecl když už se dostane do šance, tak ji v 80 % využije a to je skvělá vizitka. Pokud mu budou ze stran chodit dobré balony..

Reagovat
JacoBee

Jo tecl,take...ale prave proto je to tam pak chce zkouset aby se ukazalo kdo na to ma a kdo tam nejvic sedi :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek měl vždycky spoustu příležitostí někoho vyzkoušet a vždycky to promrhal, snad kromě toho zápasu se Slovenskem. Takže moc nepočítám s tím, že by v dohledné době někoho zkoušel. Ale uvidíme, já jsem pro to, aby začínal vždycky Lafata a Tecl ho pak střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak čekal jsem, že Rubin po odchodu největších hvězd bude strádat a ono je to přesně naopak. Porazit Atlético na jejich hřišti je skvělý výsledek.

Reagovat
vodka

Bale

Reagovat
vodka

běžec bez techniky

Reagovat
Free_player

běžec bez techniky ? .. si děláš prdel ne

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham to bude mít bez něj těžký. Tipuju, že budou v létě shánět podobnýho záložníka, aby ho nahradil. Úplně mě napadá Vydra. Bohužel je jiný druh ofenzivního hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Tottenham Vydru teď v zimě chtěl...každej uživatel bez mozku se tu bude smát ale vydra má předpoklady být top hráč...neříkám náhrada Bale-a ,ale střelec spurs?proč ne.

Reagovat
soukup

a proč tě teda napadá, když je to jinej hráč?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba kvůli tomu, že oba jsou dobří sprinteři ( jasně, Bale je rychlejší) oba dva umí zakončit, jsou si podobní i postavou. Jak bylo zmíněno, Spurs Vydru chtěli. Je však jasné, že Vydra na úroveň Balea nikdy mít nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Češi + Calcio + EL = smrtící kombinace. Kozák zachránil Lazio a Plzeň takřka eliminovala Neapol.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zahral Kovacic ?

Reagovat
Godwinson

Umtiti

Reagovat
Godwinson

Mapou hrál beka? Klobouček před Pardewem, geniální

Reagovat
smazaný uživatel

hrál výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs vs. Lyon přehlídka parádních gólů

Reagovat
smazaný uživatel

atletico a liverpool

super výsledky

Reagovat
Trand

Atletico. Asi počítali s tím, že rozhodčí zapíská konec, ale tohle je stejně nevídaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty soupisky u utkání Newcastle - Charkov, to je čistý hnus. U Newcastlu místní pouze Taylor a Charkova brankář. Pak je doplnil ještě Ameobi, Angličan s nigerijskými kořeny. To je nedůstojné.

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle je momentalne jeden z najodpornejsich tymov PL. Ak prehliadnem ropakov tak vacsi humus je uz vlastne iba QPR. Aj Wigan a Villa su sympatickejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho soudíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli máš na mysli kolik mají v kádru angličanů, tak meleš kraviny, se nejprve koukni na soupisky například zmiňovaný Wigan má na soupisce 6 angličanů, Villa je na tom naprosto stejně s Newcastlem. A to že teď nehrálo víc angličanů, je taky způsobeno zdravotním stavem, Raylor a Gosling se teprve nedávno vrátili k tréninku, Sammy Ameoby se lehce zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim celkovo ako momentalne posobi ten tym... mimoriadne nesympaticky manazer, neanglicky hraci, hnusny futbal, zapas co zapas prasia, zdrzuju a filmuju. jednoducho zaviedli do PL tie klasicke prvky druhotriednych zoldackych klubov. a cele je to o to odpornejsie, ze newcastle som mal vzdy za jeden z tych najtradicnejsich anglickych klubov...

Reagovat
smazaný uživatel

S prasárnama souhlasím na to je specialita Cabaye, nejprve sprasí a pak se tváří jak neviňátko, Tiote ten tak hraje neustále to je jeho hra. Hnusný fotbal? To bych netvrdil, to že se né každý zápas daří kombinovat a hrát pohledný fotbal, to není problém jen Newcastlu, ale v podstatě všech týmů na světě. Né každý den je posvícení, obzvlášť když se nedaří. Hodně zdržuje Krul, ale to je o něm hodně známé, ale to je prostě jeho styl hry, a nemyslím si že zbytek týmu by nějak horentně zdržoval, jsou v anglii spousty jiných na které by to sedělo mnohem víc. Žoldácký klub s tím v podstatě souhlasím, ale to má důsledek v tom, že Newcastle zavedl finanční politiku takovou aby si na sebe vydělali a nedostali se do finančních problémů (platy hráčů do 50k týdně, většina pobírá tak okolo 30k týdně) a plnili FFP a to je i důvod přílivu francouzkých hráčů, který ti za poloviční plat odvedou mnohdy o mnoho lepší výkony než spousta angličanů, kteří si ještě trucováním vymáhají vyšší platy a tím i někdy vydírají klub "dejte víc nebo odejdu" a v tom pak s klubovou politikou souhlasím. Já jako fanoušek Newcastlu bych samozřejmě byl taky radši aby hrálo více angličanů a jak říkáš Newcastle by byl víc tradiční anglický klub jako tomu bývalo, ale ne za cenu aby se opět dostal do finančních potíží jak tomu bylo na začátku tohoto tisíciletí. Ono se na to chce koukat trochu obecněji s větším nadhledem, než se začnou vynášet nějaké rozhodnutí a škatulkování.

Reagovat
kissak

sám bych to nenapsal líp. Je vidět, že si buď fanoušek a nebo máš hodně velkej všeobecnej přehled

Reagovat
smazaný uživatel

Již nějaký ten pátek Newcastlu fandím.

Reagovat
kissak

aha tak to se vše vysvětluje a pročpak jsem Tě nečetl už dříve???

Reagovat
smazaný uživatel

Já se moc do diskuzí nezapojuji, nemám potřebu se neustále s někým handrkovat o malichernostech a není moc času. Né všechno samozřejmě mám ze své hlavy, rozhodně mám hodně daleko abych byl stejný expert na Newcastle jako např. Lexess to je podle mě ten kdo hodně ví, ale za to když něco napíše tak si to pozorně přečtu. Plus tak nějaký listování na internetu. Abych to shrnul já jsem takový tichý, né často vídaný na diskuzích, ale za to věrný fanoušek Newcastlu.

Reagovat
kissak

aha tak to jsem rád, že jsem Tě mohl poznat. Já jsem na tom prakticky stejně jako Ty. Také se moc nezapojuji a rozhodně nemám takový přehled jako Lexess a nebo Hrubas. Mimochodem Lexess napsal, že s EF zde končí. Chodíváš na české stránky Magpies? Prý by mohly být vytvořeny nové co jsem zde četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak navštěvuju PremierLeaugeu.cz a nufccz.cz ...jj taky jsem rád že nás fandů Newcastle je víc všude je to totiž samej Mufan, Mshity, Chelski, Looserpool, Gunner...jinak já na EF budu asi stále chodit, minimálně pročíta a bavit se perlami co zde někteří vypustí

Reagovat
kissak

meleš tu akorát hovadiny. Magpies jen využívají svých možností stejně tak jako to dělají ostatní kluby. Proč budou upřednostňovat domácí trh a hráče, kteří jsou předražený kolikrát na to ani nemají namísto levnejch zahraničních posil, kteří jim přesně pásnou do kádru a za hubičku. Řekni mi kolik fanoušků v dnešní době upřednostní patriotismus před výkony svého klubu??? Každý chce, aby jeho klub hrál co nejlíp a co nejvýš. My přeci nemůžeme za to, že máme vynikající hlavního evropského skauta, který výborně plní svou práci na rozdíl od ostatních klubů, které by nám ho mohli závidět. Nezlob se na mě, ale házet Newcaslte do pytle spolu s ropákama a QPR to si upadl ne? Jediný s čím musím souhlasit, že jsme v posledních letech hodně zanedbali akademii a rozvíjení talentů, ale na tom už se taky začalo pracovat. Věřím, že Straky se zase zvednou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj akademie byla zanedbaná dost, ale poslední roky se pracuje na zlepšení fungování a již jsou i nějaké výsledky tři ANGLIČTÍ mladíčci z akademie Newcastlu v anglické repre U16 a jeden v U17, takže si blýská na lepší časy a nějaké výsledky již jsou. Jen je potřeba v tomto duchu pokračovat a neusnout na vavřínech.

Reagovat
kissak

chlape co Ty si zač???

Reagovat
kissak

hlavně si dovede vydělat sám na sebe a je odlužen. Rozhodně to není ten klasickej anglickej Newcastle s hvězdičkama a zadluženej až pod strop St. James Parku. Má výbornou platovou politiku a hráči opravdu dostanou jen to co si zaslouží.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kissak

pokud chceš být tým hrající horní polovinu rozhodně nesmíš spoléhat na patriotismus, to by Tě zabilo

Reagovat
madridcan

200 pre Garetha a Christiana Baleovcov

Reagovat
madridcan

len ten palec mal byt hore

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by me nekdo rict jak je mozne ze hral wilian kdyz nastoupil za sachtar v LM??

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že mohol hrať Holtby?

Reagovat
madridcan

Odpoved aj pre teba aj pre forwarda- V roku 2009 v zime kupil Real Huntelaara a Lassa, ktory hrali obaja Europsku ligu(Ajax a Portsmouth) a Real sa mal rozhodnut pre jedneho z nich, ze kto bude hrat Ligu Majstrov. Takze predpokladam, ze pravidlo je take, ze jeden hrac co hral inu sutaz(Lm do europskej alebo europska do LM) moze hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

sturridge hrat nemohl ale za liverpool...jak je ot mozne? a to ze jde o jinousoutez jak rika cristiano podle menhraje roli

Reagovat
cristiano.K.

jde o jinou soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

V náväznosti na koment madridcana, mohli sme doplniť Sturridgea?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz tezko rict, protoze mi v tom hroznej neporadek udelal Suarez. Takze jsem radsi nic nenapsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi podle toho, jestli byl napsanej na soupisku pro EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to spis kvuli tomu, ze Chelsea ted hraje stejnou soutez jako LFC? Kdyby CFC zustala v LM, tak by ho asi dopsat mohli, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspis jo, ale treba jde jen o to, ze ho Chelsea napsala na soupisku pro EL. Kdyby ne, tak by hrat za LFC mohl bez ohledu na to, ze hraje Chelsea taky EL. I kdyz to je asi ptakovina. Takze to bdue tak jak pises.

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky mozny Ja jsem si myslel, ze to funguje tak, ze kazdy klub ma pravo dopsat na svou soupisku jednoho hrace, ktery uz v evropskych poharech nastoupil za jinej klub, ale jen v pripade, ze to nebylo ve stejne soutezi.

Reagovat
smazaný uživatel

Coz vlastne Sturridge splnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, napsal jsem to jinak, nez jsem to puvodne myslel

Champions League regulation 17.18, one player per club who would normally be cup-tied can be registered and eligible to play, so long as his previous club did not field him in the same competition, meaning that this player can represent two different clubs in the Europa League and Champions League. However, if the first club fielded him in the Champions League, but would later play in the Europa League through finishing third in the group stage, the transferred player is ineligible to play in the Europa League.

Takze jsem mel pravdu, kdyby CFC zustala v LM, mohl by Sturridge hrat EL za LFC.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi preto, lebo Schalke vypadlo z europ. súťaží.

Reagovat
smazaný uživatel

schalke nevypadlo ale..podle me kazdy z nas jen spekuluje

Reagovat
smazaný uživatel

Mám v tom hokej.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme nějákou šanci tento rok mít 2 místa v LM?

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok ne

Reagovat
smazaný uživatel

dobra sezona se neprojevi hned

Reagovat
smazaný uživatel

se divim že nikdo nenapsal jaký je Kozák kopyto,a si tu neni dneska nikdo chytrej

Reagovat
mastakillah

Interisti co ta spekulace s Barošem jako náhradou za Millita? Nereálné?

Reagovat
smazaný uživatel

je to na gazetě,podle mě je to blbost,ikdyž by mi nic neudělalo větší radost než nasraný xichty Baníkovců jak Bary podepisuje v Interu

Reagovat
Shevchenko

Já bych mu to přál, i když je to zrovna Inter.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele