Evropská liga - preview úvodních zápasů 1. kola vyřazovací části

19.02.2015, 09:00
Previews
Evropská liga vstupuje do své vyřazovací části a její první kolo nabízí několik zajímavých duelů. Liverpool hostí Beşiktaş, AS Řím se utká s Feyenoordem, Tottenham nastoupí proti Fiorentině. Sevilla změří síly s Mönchengladbachem, Inter zajíždí do Celtic Parku či Zenit do Eindhovenu...
BSC Young Boys - Everton FC  (čtvrtek 19:00)
Úterý a středa patří královské fotbalové disciplíně s názvem Liga mistrů. Čtvrtek náleží mladší sestře Evropské lize, která má aktuálně na programu první vyřazovací souboj, do nějž se kvalifikovalo 32 mančaftů. Mezi nimi i Young Boys Bern a Everton.

V Premier League se Everton naprosto trápí. Loni do konce sezóny bojoval o Ligu mistrů, letos to vypadá spíše na opačné starosti. Sestup je od nich vzdálený pouze 5 bodů. Není divu, vždyť z posledních devíti zápasů vyhráli Toffees jedinkrát - trápí se především v ofenzivě, když ve zmíněném období dali jen čtyři branky.

V Evropské lize se však jeví výtečně. Z prvních pěti zápasů Everton vytěžil 11 bodů, nastřílel 10 branek a až při jistotě prvního místa ve skupině prohrál doma s Krasnodarem. Po pětiletém čekání na evropskou štaci tak předvádí velmi stabilní výkony - na "zámořskou" formu touží navázat i po zimní pauze.

Nebudou však mít jednoduchou pozici - čeká je švýcarský nevyzpytatelný soupeř Young Boys Bern, který v základní skupině vyřadil i pražskou Spartu a Slovan Bratislava. Obzvláště první zápas na umělé bernské trávě nebude pro Karamelky žádný med; tým, ve kterém nastupuje i Jan Lecjaks, zde vyhrál všech posledních sedm zápasů.

Doma se jim daří i ve švýcarské Super League, kde vyhráli poslední tři utkání. V otázce formy jsou tak jednoznačně nad Evertonem. Drobnou nevýhodou by mohla být relativní nerozehranost - zimní švýcarská pauza skončila teprve před dvěma týdny a Young Boys po ní odehráli jen dvě utkání.

Vzájemné zápasy spolu tyto dva celky ještě nesehráli. Everton dokonce nikdy nehrál proti jakémukoli švýcarskému klubu. YB Bern se dvakrát střetl s Liverpoolem a Tottenhamem a vedle jedné výhry dvakrát prohrál.

Domácím bude v utkání chybět Vitkieviez a Von Ballmoos; manažer Evertonu Roberto Martínez má o něco větší potíže. Nároční britský program odnesli zraněním Baines, Hibbert i McGeady. Otazníky visí nad startem Koného, Osmana a Pienaara.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Zlepšující se Turín má šanci zaskvět se a vepsat další kapitolu do své historie. Mladý celek překvapivě postoupil do další fáze Evropské ligy a v ní se utká se španělským Athleticem Bilbaem. Oficiálně se bude jednat o historicky první utkání mezi těmito dvěma týmy.

FC Turín se připravuje na návštěvu z Baskicka a doufá, že svého soka pošle domů s prázdnýma rukama. Má k tomu dobrý důvod, protože poslední zápasy na domácí půdě proti španělskému týmu se Granatě vydařily na výbornou. FC Turín vyhrál poslední čtyři zápasy proti týmům z Primera Division na stadionu Olimpico v Turíně. A navíc v žádném z nich neinkasoval ani jednu branku! Před baskickým soupeřem tak stojí velká výzva.

Méně známý z obou turínských celků by měl do domácího zápasu dát maximum schopností a doufat v co možná nejlepší výsledek, protože venkovní zápasy ve Španělsku mu moc nejdou. Býci prohráli všechny čtyři venkovní utkání. Nejvíc budou fanoušci asi vzpomínat na semifinále Poháru UEFA v sezoně 1991/1992, ve kterém porazili slavný Real Madrid a dostali se přes něj do finále. Bylo to jediné finále evropských pohárů, do kterého se Býci kdy dostali. A nyní by rádi tento úspěch napodobili.

Baskové nevyhráli poslední tři zápasy v Turíně. Všechny se odehrály s městským rivalem FC - Juventusem. Býci neprohráli devět posledních zápasů na domácí půdě v evropských pohárech. A spoléhají také na svou nynější formu. Z posledních deseti zápasů prohrál tým trenéra Giampiera Ventury jen jedno jediné, když v osmifinále Coppa Italia nestačil na římské Lazio. V minulém zápase Serie A se ale kolotoč výher trochu pozastavil, když si domácí Turín jen rozdělil body s Cagliari Calcio. Hosty poslal do vedení Godfred Donsah, ale jen o minutu později Omar El Kaddouri srovnal.

Hodně zajímavý zápas čeká hostujícího záložníka Beňata, který právě v den zápasu s Turínem slaví narozeniny. Jeho tým sice v poslední době nezáří, ale přesto je přesvědčen, že v Evropské lize půjde dál právě on. Svědčí o tom vyjádření Aymerica Laporteho. Oceňovaný obránce baskického týmu na tiskové konferenci prohlásil: "Pro nás je Evropská liga hrozně důležitá. Někdo dělá rozdíly mezi La Ligou, domácím pohárem a Evropskou ligou, ale to není náš případ. My máme tuto soutěž velmi rádi a doufáme, že to bude krásná hra."

"Samozřejmě myslíme i na ostatní soutěže, protože nechceme jednu soutěž nadřazovat nad druhou. Teď se ale soustředíme jen na Turín. To je hodně zajímavý celek, který má bohatou minulost a docela zajímavý kádr. Nechceme ho podcenit, i když možná teď nemá tak zvučné renomé. Prostě přijedeme do Turína a pokusíme se uhrát co možná nejlepší výsledek a získat lepší výchozí postavení do odvety. Jsme rádi, že odveta bude na našem stadionu, bude to zajímavější," dodal Laporte.

Turín ale má stejné plány. Je o tom přesvědčen Alvaro Gonzalez. Nová posila, která přišla do Turína z Lazia na hostování, v rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedla: "Jsem tu jen chvíli, ale ten entuziazmus před zápasem Evropské ligy je hrozně cítit. Na ulicích vás lidé zastavují a přejí vám, ať se to podaří, že vám budou fandit. Tento tým má velkou podporu místních obyvatel a mnoho kvality. A to i v záloze. Ale myslím, že i já dostanu dostatek šancí na to, abych týmu pomohl. Budeme čelit Athleticu, které doma produkuje skvělý fotbal, který se musí líbit. Víme, že španělské týmy jsou hodně silné, ale chceme je porazit," dodává Gonzalez.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
Podaří se rozjetému Wolfsburgu potvrdit svoji formu i na evropské scéně? Svěřenci Dietera Heckinga v bundeslize září a míří za účastí v Lize mistrů, dnes je ale čeká dosud neznámý soupeř - vůbec poprvé v historii přijede do VW Areny věhlasný lisabonský Sporting..

Vlci nemají s portugalským fotbalem příliš zkušeností, utkali se pouze jednou s Bragou, leč úspěšně; naopak Sporting podle statistik výlety do Německa zrovna nevyhledává. Představil se tam zatím desetkrát a uhrál jedinou remízu. Pokud započítáme i domácí zápasy, hráli Lvi proti bundesligovému soupeři celkem dvacetkrát a připsali si pouze dvě výhry; ta poslední přišla v podzimní skupinové fázi Ligy mistrů, kdy udolali Schalke 4:2.

Je však zřejmé, že pod vedením Marka Silvy se Sporting doma na Alvalade cítí mnohem lépe než na cestách; nejlepším příkladem jsou dva duely během posledních tří týdnů s Belenenses, kteří v pohárovém klání na konci ledna triumfovali 3:2, načež v ligovém zápase minulý víkend drželi až do nastaveného času vedení 1:0. Sportingu se nakonec podařilo horko těžko vyrovnat, ale vydařená generálka na Wolfsburg to určitě nebyla, zvlášť když Silvův tým nevyhrál v Evropě venku už 13 (!) zápasů.

"Doufal jsem, že dostaneme právě Sporting," vyjádřil se Hecking po losu play-off. "Jednak můžeme reálně postoupit, jednak jde o velmi atraktivního soupeře. Sledovali jsme je v Lize mistrů proti Schalke. Odveta navíc bude skvělý výlet pro fanoušky, protože Lisabon je krásné město," dodal kouč, jehož svěřenci zatím v roce 2015 válí - ve čtyřech ligových duelech vybojovali deset bodů, když porazili i Bayern nebo naposledy Leverkusen. Na jeho půdě dokonce vyhráli 5:4; čtyřmi trefami se blýskl nizozemský kanonýr Bas Dost. V těchto duelech nastříleli Vlci úctyhodných 13 gólů.

Sebevědomí aktuálně druhému bundesligovému celku očividně nechybí, jak dokládají i slova zkušeného kanonýra Ivici Oliće, rovněž pronesená na tiskové konferenci po losu: "Čekají nás dva zajímavé zápasy. Sporting se do play-off kvalifikoval z Ligy mistrů, takže představuje těžkého soupeře, ale očekávám, že postoupíme. Nemyslím si, že hrát odvetu venku je výrazná nevýhoda."

Vlci se nicméně budou muset obejít bez několika opor; nejvíce zasažen je jejich střed zálohy, kde kvůli disciplinárním trestům nemohou nastoupit Josuha Guilavogui ani Luiz Gustavo. Zranění Perišić s Klosem se naopak přiblížili návratu a mohli by být připraveni. Marco Silva odcestoval do Německa s jednadvaceti hráči, mezi nimiž chyběli suspendovaný William Carvalho a zraněný Islam Slimani. Naopak velké šance se mohou dočkat nečekaně povolaní André Geraldes, Ryan Gauld či náhradní gólman Guilherme Oliveira.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aalborg BK - Club Bruggy  (čtvrtek 19:00)
Funkcionáři obou klubů si mohli po losu play-off Evropské ligy určitě spokojeně broukat, že narazí o postup do osmifinále právě na sebe. Ačkoli Club Bruggy bude v souboji s Aalborgem favoritem, dá se říci, že šance na postup jsou vlastně vyrovnané. Belgický celek mimochodem opráší zkušenosti se zápasy s dánskými mužstvy.

Svěřenci Michela Preud'hommeho v Evropě určitě překvapili. Rozhodně se nepočítalo s tím, že by bez porážky a jen s dvěma inkasovanými brankami mohli ze skupiny B projít z prvního místa. Za sebou přitom nechali například Kodaň, kterou dokonce venku smetli vysoko 4:0. Rozhodně mají proč si brousit zuby i na Aalborg.

Hostující celek prožívá jednu z nejlepších sezón za poslední léta a na domácí scéně útočí na titul. Před druhým Anderlechtem disponuje náskokem čtyř bodů, s tímto protivníkem se mimochodem utká ve finále o cennou trofej v poháru. Bruggy jsou zkrátka v naprosté pohodě, kterou hodlají potvrdit i v Dánsku.

Dá se říci, že v zimním přestupovém období oslabily jen o útočníka Nicoláse Castilla, který odešel do Německa, jinak jádro týmu zůstalo pohromadě. "Naším cílem bylo postoupit ze skupiny. Ale když jsme jí vyhráli, zjistili jsme, čeho jsme schopní. Teď uvidíme, jak daleko se dostaneme," uvedl Preud'homme.

Opravdu jen těžko můžeme odhadovat, jak na tom bude Aalborg, jenž se nakonec na úkor Steauy kvalifikoval do další fáze. Oproti Bruggám má jednu velkou nevýhodu, a to že dánská liga ještě nezačala, takže vlastně až doteď byl jen pod proudem přípravných zápasů. To soutěžní naposledy sehrál na půdě Rio Ave v prosinci.

Otázkou je, jak moc domácí budou brát Evropskou ligu vážně, neboť v lize potřebují na jaře nutně vylepšit svou šestou pozici, aby se mohli příští ročník zase účastnit evropských pohárů. "Jsme hrdí, že jsme postoupili. Nejsme favority, ale věříme, že i tak můžeme udělat další krok," doufal trenér Kent Nielsen.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dněpr Dněpropetrovsk - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 19:00)
Olympiakos si zvyká na nové pořádky kouče Vítora Pereiry, který na začátku ledna nahradil Míchela. A dá se říci, že pod jeho velením šlape tým pořád na jedničku. Dobrou formu z domácí scény by hosté rádi potvrdil v Kyjevě proti Dněpropetrovsku, jenž se během zimní přestávky snažil udržet v kondici.

Jeden z osmi odpadlíků z Ligy mistrů musel vzít zavděk alespoň účast v Evropské lize, kde na něj čeká rozhodně dosti nepříjemný protivník. Se svou formou by se ale opravdu nemusel bát nikoho. Za posledních sedmnáct zápasů hned patnáctkrát zvítězil, porážku naposledy utrpěl na začátku prosince.

Thrylos už za vedení Míchela neměli výraznější problém, tedy až na nepostup do osmifinále Ligy mistrů. Vítor Pereira pak vlastně úspěšně navázal na jeho práci. "Sledoval jsem je v Lize mistrů. V útoku jsou velmi dobří, vždyť tři góly dali Atléticu Madrid, což mě ohromilo! Mají sice nového trenéra, ale ne jiný kádr," říkal domácí kouč Myron Markevyč.

Na rozdíl od soupeře měli hosté během ledna a února dost nabitý program. Větší rozehranost je jedna strana mince, možná únava ta druhá. "Pracujeme velmi tvrdě, hrajeme jeden zápas za tři až čtyři dny, což je obtížné," přiblížil Pereira. "Ale nehledám výmluvy. Shlédli jsme dost zápasů Dnipra, takticky je nesmírně silné, ovšem jsme připraveni."

S Dněprem to v průběhu základních skupin nevypadalo vůbec dobře, avšak nakonec díky závěrečnému vítězství nad St. Étienne přece jenom proklouzl dál z druhého místa. Právě tenhle souboj byl zároveň posledním soutěžním utkáním před zimní pauzou, během níž klub získal jednu zvučnou posilu, a to obránce Dmytra Čyhrynského.

Kouč Markevyč nebude mít k dispozici zraněného Mazucha ani potrestaného Fedeckého, Olympiakos bude postrádat Alberta Botíu a Davida Fustera. Na ukrajinské celky se mu mimochodem příliš nedaří, historicky jen dvakrát z devíti vzájemných utkání slavil výhru, na druhou stranu obě zaznamenal právě venku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Trabzonspor - SSC Neapol  (čtvrtek 19:00)
Trabzonspor musí evidentně zneklidňovat špatná forma v této fázi Evropské ligy. A příjemnou zprávou není ani jméno soupeře, protože italská Neapol je jedním z favoritů na celkové vítězství. Italský celek překonal počáteční depresi z vyřazení z Ligy mistrů projevenou špatným startem do Serie A, takže nyní opět útočí na druhé místo.

Mezi nejlepších 32 týmů se Trabzonspor dostal dvakrát. Ani jednou ale nevyhrál a dokonce všechny čtyři zápasy této fáze prohrál. Dvakrát jej porazil Juventus Turín poměrem 2:0 a ještě horší to bylo proti holandskému PSV Eindhoven. Trabzonspor nemá v lásce ani utkání s italskými soupeři. Hned první zápas sice vyhrál, když si v roce 1983 poradil s Interem Milán, ale od té doby se mu hrubě nedaří. V posledních šesti zápasech proti nějakému celku ze Serie A nasbíral tři remízy a tři porážky. Završí smutnou bilanci proti Neapoli?

Trabzonspor neoplývá nijak dobrou formou ani v současnosti. Z posledních deseti zápasů ve všech soutěžích dohromady vyhrál jen polovinu a ke třem remízám připojil dvě prohry. Naposledy si na domácí půdě poradil těsným rozdílem s Istanbulem Başakşehir, který porazil 3:2. Jako první se trefil domácí Mehmet Ekici, ale první poločas skončil nerozhodně 2:2. Až ve druhé půli si vedoucí a nakonec rozdílovou branku připsal Özer Hurmaci. Trabzonspor je i díky třem bodům z tohoto utkání na páté příčce, což je ale příčka bez účasti v pohárech.

Problém by Trabzonspor mohl mít také se složením základní sestavy, protože mu z ní bude chybět několik hráčů. Kvůli přílišnému počtu nasbíraných karet se na hřišti neobjeví Constant a Mehmet Ekici. Dlouhodobě zranění jsou Belkalem s Bosingwou. A do řady absentujících hráčů se přidal také Waris. Ani Neapol v tomto ohledu není ušetřena absencí. Dlouhodobě zranění jsou Giandomenico Mesto, Lorenzo Insigne a Juan Camillo Zúniga. Obavy panují také nad stavem Marka Hamšíka.

Neapol je v mnohem lepší formě, i když i ona umí soupeře podcenit. Za posledních deset zápasů ve všech soutěžích dohromady si tým trenéra Rafaela Beníteze připsal jen dvě porážky a ani jednou si s nikým body nerozdělil. Po sérii šesti výher v řadě ale v minulém kole Serie A zaváhal a prohrál s domácím Palermem. První zásah v utkání si na konto připsal obránce Lazaar, druhou měl na svědomí Franco Vazquéz. Poslední trefu domácího celku zakončil Rigoni a hostům z Neapole nepomohla ani trefa Manola Gabbiadiniho.

Partenopei jsou nyní třetí a na druhé AS ztrácí pět bodů. Pro Trabzonspor bude velkou výzvou především překonání pečlivé obranné linie Neapole. Ta totiž ve třech posledních utkáních Evropské ligy neinkasovala ani jednou. Přesto si viceprezident tureckého týmu Abdi Serdar Ustunsalih myslí, že jeho svěřenci mají dostatek kvality na to, aby postoupili. V rozhovoru pro oficiální stránky UEFA sdělil: "Oba týmy jsou si hodně podobné. Vlastně i mezi našimi městy spatřuji mnoho podobností. Fanoušci zde fotbal milují, žijí pro něj a bez něj si neumí život představit. Bude to hodně zajímavé dvojutkání."

"Neapol se mi moc líbí jako tým. Hrají atraktivní fotbal, hodně útočný a vždycky chtějí vyhrát. Naším cílem je samozřejmě postup do finále. A pak uvidíme, co se stane. Před losem jsem moc chtěl dostat tým z nějaké elitní jihoevropské fotbalové země. Ne třeba Feyenoord. Takže s Neapolí jsem moc spokojen. Neapol dobře známe, sledujeme ji a těšíme se na tento duel, protože soupeř hraje hodně podobným stylem jako my," uzavírá Abdi Serdar Ustunsalih. Podaří se mu zlomit prokletí této fáze?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.60 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Feyenoord Rotterdam  (čtvrtek 19:00)
Římské AS mělo hodně těžký leden a ani v polovině února se nedá říct, že by se věci změnily k lepšímu. Špatné formy klubu z hlavního města Itálie se pokusí využít holandský Feyenoord Rotterdam, který ale také neoplývá jistotou. Který tým zvládne "utkání pravdy" lépe?

Před začátkem sezony se ve Věčném městě živě spekulovalo o útoku na mistrovské Scudetto a postupu do další fáze Ligy mistrů. Nyní je jasné, že Liga mistrů se bude AS týkat nejdříve až za rok. A z řečí o mistrovském titulu se staly řeči o udržení druhého místa. Za změnu může především leden, který byl z hlediska formy týmu, herní pohody i výsledků doslova tragický. AS začalo ztrácet body, doplácelo na množství zraněných hráčů a také jej zasáhl Africký pohár národů, kde účinkovali Gervinho s Keitou.

Hledání problémů a důvodů ztráty dříve jasného herního projevu by zřejmě vydalo na samostatný článek. Jisté je, že AS se přestalo dařit a body začalo ztrácet i s týmy, proti kterým mělo dominovat. Příkladem jsou remízy s Empoli či posledně s Parmou. Navíc bylo odčarováno kouzlo domácího prostředí, ve kterém bylo dříve AS suverénní. Nyní už pět zápasů na Stadio Olimpico jen remizovalo. Při minulém vystoupení fanoušci na hráče pískali za předvedenou hru i výsledek.

Do Věčného města zavítala Parma, která je v katastrofální pozici. Aktuálně jí v italské lize patří až poslední příčka a navíc tým řeší existenční problémy mimo hřiště. Parma na brankáře Morgana De Sanctise nevyslala ani jednu střelu, takže se ze zkušeného gólmana stal jen neplatící divák. Přesto si z Říma odvezla bod. Vlci několikrát měli skvělou šanci skórovat, ale buď byli nepřesní, nebo pálili do brankové konstrukce. AS je aktuálně stále druhé, ale ze třetího místa na něj dotírá Neapol. A první Juventus neustále potvrzuje svou dominanci, takže mistrovský titul je každé kolo dál a dál.

Trenér Rudi Garcia bude den po zápase slavit jednapadesáté narozeniny a jistě by si přál dobrý výkon spolu s výsledkem, který mu bude ku pomoci v odvetě. AS totiž odvety proti nizozemským celkům v lásce nemá. Tyto dva týmy se sice ještě neutkaly v oficiálním zápase, ale AS hrálo už s dvěma týmy z Nizozemska. V sezoně 1969/1970 se AS utkalo s PSV Eindhovenem a doma vyhrálo brankou Fabia Capella. Na hřišti PSV ale o gól prohrálo. V sezoně 2002/2003 se v Lize mistrů AS utkalo s Ajaxem na jeho půdě a prohrálo 2:1. Remíza 1:1 díky brance Antonia Cassana nestačila.

Feyenoord nemá na italské soupeře příliš dobré vzpomínky. Z posledních pěti zápasů proti týmům ze Serie A vyhrál rotterdamský celek jen jeden zápas, když porazil v sezoně 2001/2002 Inter Milán. Feyenoord vyhrál v Evropské lize v rámci skupinových bojů čtyři zápasy a prohrál jen dvakrát. Ani v lize to není úplně ono, protože z posledních pěti zápasů Feyenoord vyhrál jen dvakrát. Naposledy nestačil na Heracles, kterému dokonce nevstřelil ani jednu branku. Inkasoval po trefách Briana Linssena a Thomase Brunse, který se trefil pět minut před koncem.

Oba týmy budou mít problémy se zraněními. V týmu hostů bude chybět mladý obránce Sven van Beek, má problémy s kolenem. Na druhou stranu, fit by měl být Elvis Manu, který dokázal vyléčit problémy s třísly. V týmu trenéra Rudiho Garcii je situace daleko horší. Dlouhodobě jsou zranění obránci Leandro Castán a Federico Balzaretti. Nově se k nim přidal také brazilský bek Maicon, takže v roli obránce nejspíš uvidíme Alessandra Florenziho. Velkou ztrátou ve středu pole je pak nizozemská hvězda Kevin Strootman, který zřejmě zbytek sezony vynechá kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. A mimo hru je také Juan Manuel Iturbe. Který z týmů zvládne překonat špatnou ligovou formu?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Florenzi, Manolas, Mapou, Holebas - Pjanić, De Rossi, Nainggolan - Ljajić, Totti, Gervinho
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - Wilkshire, Mathijsen, Kongolo, Nelom - Clasie, Ahmadi - Toornstra, Immers, Böetius - Kazim-Richards
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté PSV Eindhoven mají skvělou formu a nyní se jí pokusí zúročit v domácím prostředí v pikantním souboji s ruským Zenitem. Na straně nizozemského celku je rozehranost, ovšem ruský Petrohrad hrál v letošním ročníku Ligu mistrů a papírově by tak měl mít více zkušeností. Eindhoven v roce 2015 odehrál v lize už šest utkání a ve všech dokázal zvítězit, před druhým Ajaxem vede už o 12 bodů.

Zenit neodehrál ani jedno mistrovské utkání, ovšem po polovině soutěže působí velmi suverénním dojmem. Ze sedmnácti utkání získal solidních 41 bodů a ruskou ligu vede o sedm bodů před druhým CSKA Moskva, první utkání ho čeká na začátku března. Eindhoven naposledy vyhrál v Alkmaaru 4:2 a určitě bude chtít praktikovat ofenzivní styl hry, naopak ruský Zenit byl na podzim skvělý v defenzívě.

Oba dva celky se spolu v poslední době neutkaly, vzhledem k aktuálním okolnostem se ale dá očekávat velmi vyrovnaný duel. PSV v základní skupině EL nepůsobilo úplně suverénním dojmem a nakonec postoupilo z druhého místa se ziskem osmi bodů, když dvakrát prohrálo s ruským Dinamem Moskva v poměru 0:1 a ani s Panathinaikosem či Estorilem nepředvedlo nijak úchvatný výkon. Zenit dlouho v Lize mistrů bojoval o postup do osmifinále.

Začal velmi slušně a v úvodních dvou zápasech získal čtyři body po remíze s Monakem a výhře nad portugalskou Benficou. Poté dvakrát prohrál s německým Bayerem Leverkusenem s po výhře nad Benficou nezvládl rozhodující zápas s Monakem, kterému podlehl 0:2. Oba dva soupeři budou moci využít téměř kompletní kádr, PSV bude postrádat pouze zraněného obránce Karima Rekika, který je mimo hru kvůli svalovým potížím

"Zenit má obrovskou kvalitu a skvělé individuality, navíc je silný i po psychické stránce. Jeho zkušenosti jsou nesporné a my si musíme dávat pozor na rychlé protiútoky, hlavně Hulk bude velmi nebezpečný. V domácím prostředí mu však nechceme dát žádnou šanci na úspěch, rádi bychom předváděli nátlakovou hru a chceme zvítězit. Na toto střetnutí se nesmírně těšíme a chceme prověřit jeho schopnosti," uvedl čtyřiačtyřicetiletý domácí trenér Phillip Cocu.

Jeho portugalský protějšek na lavičce ruského celku zase varuje před schopnostmi Memphise Depaye. "Dobrý výkon Eindhovenu je založen na týmové práci, navíc se PSV může spolehnout na Depaye, který je mužem okamžiku a dokáže rozhodovat v důležitých momentech," uvedl André Villas-Boas.

Slova chvály pěje na adresu nizozemského výběru také elitní útočník Alexander Keržakov. "Momentálně není PSV naprosto suverénní jen co se týče výsledků, ale hlavně jakým způsobem jich dosahuje. Jeho výkony v roce 2015 jsou pro nás špatnou zprávou, bude nesmírně těžké ho porazit na jeho stadionu. Pokud chceme zvítězit, musí každý hráč předvést nadstandardní výkon," řekl zkušený forvard.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 21:05)
Šampion loňského ročníku Evropské ligy ze Sevilly začne svou vyřazovací pouť za obhajobou na domácí půdě proti Borussii Mönchengladbach. Hosté z Německa mohou cítit slušné šance na úspěch, přestože favoritem nebudou, jejich andaluskému soupeři totiž chybí kvůli zraněním celá řada předních hráčů...

"Bude nám scházet několik důležitých hráčů, musíme si tak poradit s těmi, kteří k dispozici jsou. Nechci se na nic vymlouvat," prohlásil na tiskové konferenci trenér sevillských Unai Emery. Celkem nemůže počítat se startem dobrých pěti hráčů, včetně brankářské jedničky Beta. Útěchou španělskému trenérovi může být alespoň to, že jde o zápas na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, který v evropských pohárech působí jako nedobytná pevnost. Všech pět posledních zápasů na domácí půdě totiž Sevilla dokázala vyhrát.

Po sobě jdoucí ligové porážky zvládl španělský celek zastavit o víkendu, kdy doma v sobotu přehrál Córdobu jasně 3:0. Sevillští tak pokračují v boji o vysněné čtvrté místo, zaručující kvalifikaci do předkola Ligy mistrů, momentálně drží páté místo s minimální ztrátou na čtvrtou Valencii. Kdyby však tento útok náhodou nevyšel, může na pomoc přispěchat případná obhajoba titulu Evropské ligy - vítěz letošního ročníku totiž premiérově za odměnu dostane právě postup do základní skupiny příštího ročníku prestižnější milionářské soutěže.

Čtvrteční zápas bude pro Sevillu jubilejním stým na poli evropských pohárů. Za celou tuto dobu ještě Andalusané ani jednou na vlastním stadionu nepodlehli německému soupeři, což by jistě rádi potvrdili i nyní. "Bude to obtížný zápas," nedělá si iluze záložník Vítolo. "Jde o nepříjemného soupeře, ale chceme dosáhnout na dobrý výsledek do odvety v Německu."

Také Mönchengladbach ví, jaké to je vyhrát na mezinárodní úrovni, když ve své klubové historii dokázal pozvednout nad hlavu trofej Poháru UEFA hned ve dvou případech. Co se týče jeho statistik na španělské půdě, šancím na výhru příliš nepřidávají - naposledy Gladbach zvládl zápas na Pyrenejském poloostrově s vítězným zakončením v roce 1974, shodou okolností právě v roce, kdy poprvé slavil rovněž i zisk zmíněné trofeje. Bude se historie opakovat?
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Figueiras, Pareja, Carriço, Navarro - Krychowiak, Iborra - Reyes, Banega, Vítolo - Bacca
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Brouwers, Domínguez, Korb - Traoré, Kramer, Xhaka, Herrmann - Kruse, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - Legia Varšava  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Ajaxu sice neprožívají úplně nejlepší vstup do druhé poloviny Eredivisie a se ziskem devětačtyřiceti bodů ztrácejí už dvanáct bodů na vedoucí PSV, ovšem v souboji s polskou Legií jsou považováni za mírného favorita. Varšavský celek totiž není úplně rozehraný, má za sebou jen jedno ligové utkání a chybí mu potřebné zkušenosti. Ajaxu se k tomu v posledních dvou zápasech začalo dařit.

Amsterdamský celek po úvodní výhře nad Groningenem uhrál v následujících třech ligových kolech jen jeden bod, avšak poté vyhrál na půdě Go Ahead 2:1 a naposledy doma přehrál silné Twente po výsledku 4:2. Utkání bude hodně pikantní pro polského útočníka Arkadiusze Milika, který je ve službách Ajaxu a zatím je nejlepším střelcem týmu s devíti brankami společně s dánským záložníkem Lassem Schønem.

Domácí kouč Frank de Boer se bude muset stále obejít bez opor Sigthórssona s Boerem, které trápí poraněné koleno, k dispozici nebude ani Leeuwenburgha vinou problémů s ramenem. Na marodce se dlouhodobě nachází dánský útočník Fischer a kvůli nemoci visí otazník také nad startem Andersena. Ajax se letos účastnil Ligy mistrů a v základní skupině nakonec uhájil třetí místo s pěti body před kyperským klubem APOEL Nikósie.

Polská Legia naopak působila v základní skupině L suverénním dojmem a vybojovala hned pět vítězství ze šesti zápasů, s patnácti body tak suverénně ovládla svou skupinu. Do nového ročníku polské ligy ale nevstoupila úplně nejlépe a ve svém první zápase doma podlehla Jagiellonii 1:3, v národním poháru ve čtvrtfinále remizovala ve Wrocławi 1:1. V dresu polského výběru nepůsobí žádný český krajánek, ovšem brankářskou jedničkou je slovenský gólman Kuciak a se šesti vstřelenými góly si velmi dobře vede také útočník Duda.

"Náš soupeř má velmi zkušený a kvalitní kádr, proto budeme muset předvést vše, co je v našich silách. Legia hraje zaběhnutým evropským stylem. Má velmi dobré dva středové záložníky, kteří vymýšlejí téměř všechny nebezpečné akce a snaží se prosadit postupným útokem. Nemůžeme očekávat nějaké rychlé protiútoky, ale nátlakovou hru s co možná největším držením míče," uvedl s velkou dávkou opatrnosti domácí stratég.

Jeho protějšek Hennink Berg nešetří chválou právě na adresu nizozemské legendy. "Ajax má obrovskou sílu na trenérském postu, vždyť Frank de Boer dotáhl tento tým ke čtyřem mistrovským titulům v řadě a to se nikomu předtím nikdy nepovedlo. Ajax se účastní Ligy mistrů téměř každý rok a jsem si jistý, že bude chtít v této soutěži dojít co nejdále. My se mu to pokusíme překazit a bez boje se nevzdáme."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.40 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - Dinamo Moskva  (čtvrtek 21:05)
Nanejvýš zajímavý, a přitom poněkud pozapomenutý souboj bude k vidění v Bruselu, kam na půdu místního Anderlechtu zavítá Dinamo Moskva. Zatímco belgický šampion si počínal nadmíru dobře v Lize mistrů a z třetího místa přešel v rámci evropských pohárů o patro níže, Moskvané doposud Evropskou ligou procházeli jako nůž máslem.

Oba celky si před svým vůbec prvním vzájemným měřením sil v historii mohou plně věřit. Anderlecht podal v těžké skupině s Dortmundem, Arsenalem a Galatasarayem mimořádně zdařilé výkony, kterými si vysloužil řadu uznání i cenné třetí místo. Dinamo mezitím ve své skupině válcovalo všechno, co se mu postavilo do cesty, a zůstává jediným týmem v soutěži, který si drží dokonalou stoprocentní vítěznou bilanci. Když k jeho pouti navíc přičteme i kvalifikační předkola, natáhne se šňůra neporazitelnosti ruského klubu na rovných deset zápasů.

Domácí kouč Besnik Hasi měl na adresu čtvrtečního soka jen samé pochvaly. "Dinamo Moskva je kvalitní tým a velmi nepříjemný protivník. Stejně jako v Lize mistrů tak nastoupíme tím více namotivovaní."

Na adresu indisponovaných hráčů ze soupisky bruselského klubu kouč Anderlechtu dodal: "Steven Defour se již cítí mnohem lépe a přidal se do tréninkového procesu. Ve čtvrtek se pak rozhodneme, zda bude hned i hrát. Nahradit hráče jako Steven je velmi náročné. Chybět nám budou také Denis Praet a Ibrahima Conté."

Hasiho protějšek na lavičce Dinama Stanislav Čerčešov mu kladné hodnocení svého týmu náležitě oplatil: "Bude to opravdu zajímavý zápas s velkým tlakem na obou týmech. Anderlecht hrál v Lize mistrů mimořádně dobře a jde o věhlasný klub na evropské scéně. Alexej Ionov bojuje s chřipkou a Igor Denisov se zotavuje z vážného zranění, u obou ještě uvidíme, zda budou schopní nastoupit. Jsme každopádně velmi rádi, že je tady s námi Mathieu Valbuena," dodal ruský trenér na adresu maličkého francouzského kouzelníka, jenž do Moskvy odešel již před začátkem sezony z Marseille.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:05)
Jak dlouho ještě může guingampský zázrak pokračovat? Podobnou otázku si kladou víceméně všichni, kteří francouzský fotbal alespoň trochu sledují - svěřenci Jocelyna Gourvennece vstupovali do sezony s vizitkou kandidátů na sestup, nabrali však skvělou formu a nyní se mohou těšit na premiéru v jarní části evropské pohárové soutěže.

Soupeřem je Dynamo Kyjev, tým, který má oproti nadšeným Bretoncům jednu nezanedbatelnou výhodu - zkušenosti. Na rozdíl od skromného francouzského celku jde o plnohodnotný evropský velkoklub, kouč Sergej Rebrov navíc dobře ví, jak to v podobných soutěžích vypadá, ještě z dob své hráčské kariéry po boku legendárního útočného parťáka Andrije Ševčenka. Guingamp tedy z tohoto důvodu vstupuje do dvojutkání jako outsider, leč tak tomu bylo i před začátkem skupinové fáze. Nevypadá to, že by si Gourvennec dělal s tímto problémem těžkou hlavu.

Klíčovým mužem EAG je Claudio Beauvue, skvělý útočník a jeden z nejnebezpečnějších hlavičkářů současné Evropy; Rebrov se na tuto hrozbu musí pořádně připravit. Tlak vyvíjený na Dynamo je nemalý - očekává se totiž, že slavný klub konečně zlomí francouzské "prokletí" a vybojuje první výhru v zemi Galského kohouta od roku 1998, kdy vykradl stadion Lens. Z osmi pokusů ve Francii doposud prohrál hned šestkrát.

Rebrov proto bude dost možná čerpat cenné informace od tří svých svěřenců, kteří prostředí Ligue 1 dobře znají - Lukman Haruna a Dieumerci Mbokani dříve hráli v Monaku, playmaker Younes Belhanda zase dotáhl k nečekanému titulu podceňovaný Montpellier. (I když Mbokani pro zranění dnes hrát nemůže.) Pokud se ukrajinskému celku skutečně podaří postoupit, odčiní navíc selhání z posledních dvou sezon, kdy se pokaždé poroučel z Evropské ligy právě v této fázi. Na jaře 2013 to bylo proti Bordeaux.

Naopak domácí budou mít nezanedbatelnou výhodu v tom, že jsou z ligy rozehraní - zatímco ukrajinská soutěž ještě nezačala (a dnešní duel tak bude soutěžní premiérou Dynama v roce 2015), v té francouzské už Guingamp stihl odehrát šest zápasů, přičemž zaváhal pouze dvakrát, na půdě Marseille (1:2) a Bordeaux (1:1). Jinak si připsal čtyři triumfy, včetně domácího nad do té doby skvěle hrajícím Monakem, a vyšplhal se do pohodlného středu tabulky.

Gourvennec má navíc k dispozici takřka kompletní soupisku; otazník se vznáší pouze nad náhradníkem Cocem, kterého zlobí zápěstí. Naopak Dynamu budou vedle Mbokaniho chybět ještě suspendovaný Burda a zranění Garmaš s Makarenkem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:05)
Jeden z potenciálně nejatraktivnějších dvojzápasů prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy sehrají Villarreal se Salzburgem; oba kluby totiž ve skupinové fázi ukázaly, že se spoléhají zejména na ofenzivní fotbal. První střetnutí se odehraje na Madrigalu a domácí plánují velkou odvetu..

Tito soupeři se totiž v druhé nejprestižnější evropské soutěži utkaly už na podzim 2009; tehdy Salzburg pod vedením kouče Huuba Stevense dvakrát zvítězil, 2:0 doma a 1:0 venku. Ze současného kádru tento neúspěch pamatuje už pouze Bruno Soriano, který však dnes bude chybět pro zranění, stejně jako Marín s Jokićem.

Na druhé straně zůstávají pamětníci hned tři - Schwegler, Ulmer a Leitgeb - nicméně faktem zůstává, že pět a půl roku je ve fotbale dlouhá doba. Villarreal dnes bude lehkým papírovým favoritem, i proto, že v pohárové Evropě neprohrál dosud ani jeden ze čtyř domácích duelů; třikrát si vydláždil cestu k vítězství čtyřmi brankami. Na druhou stranu je nutno uznat, že Salzburgu se venku daří také náramně, vyhrál totiž všechny tři skupinové zápasy a jeho série venkovní neporazitelnosti v Evropě aktuálně čítá devět pokusů.

Domácí zažili o víkendu zklamání na půdě Raya Vallecana, kde prohráli 0:2 a zkomplikovali si tak boj o Ligu mistrů; aktuálně jsou v tabulce španělské ligy na šestém místě, ztráta na Valencii se Sevillou však nepříjemně narostla. Obránce Mario Gaspar je odhodlán udělat vše pro to, aby se podobný výbuch dnes neopakoval. "Ve Vallecas se hraje vždy špatně. Měli jsme viditelné problémy, nemohli jsme se dostat do zápasu," přiznal.

"Každá chyba v tomto dvojutkání může znamenat konec," dodal na předzápasové tiskové konferenci. "Salzburg je tým s velkou ofenzivní kvalitou, střílí spoustu gólů a je tudíž velice nebezpečným soupeřem." Ve skupinové fázi se dařilo zejména Alanovi, který skóroval hned osmkrát; brazilský kanonýr však v zimě odešel do Číny, a tíha zodpovědnosti v útoku tak bude ležet zejména na Jonathanu Sorianovi, pro změnu nejlepším střelci Evropské ligy v minulé sezoně.

Pro Soriana půjde o hodně prestižní duel, neboť sám vlastní španělský pas - ve vlasti nastupoval za Espaňol, Almeríi, Ejido, Albacete a rezervu slavné Barcelony, než v roce 2012 zamířil do Rakouska. Teprve tam jeho talent skutečně rozkvetl, jak dokládá úchvatná statistika 32 vstřelených gólů v letošních 31 zápasech. Kouč Adi Hütter tedy ví, na koho se bude dnes večer spoléhat; naopak nemůže počítat se službami lazarů Minamina (třísla) a Sorensena (kotník).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.33 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Beşiktaş JK  (čtvrtek 21:05)
Liverpool a jeho evropská forma není zrovna to pravé ořechové. Posledních pět zápasů v Lize mistrů nedokázal vyhrát - naposled uspěl naplno doma proti Ludogorci Razgrad. Proti tureckým soupeřům se mu ale daří náramně - dnes to bude už jeho šestý duel proti tomuto národu a může to být jeho pátá výhra.

Doufá v to i jeho manažer Brendan Rodgers. "Každá soutěž je pro nás důležitá a zisk trofeje je naším cílem. Ideální by bylo v prvním zápase zvítězit, ale bude to velmi obtížné," uvědomuje si Rodgers, který tým soupeře obdivuje. "Jsou silní dopředu i dozadu, mají správnou vítěznou mentalitu a proti týmům z Anglie to umí," uvědomuje si.

Ve skupině Evropské ligy hrál Besiktas s Tottenhamem a ani jednou s ním neprohrál. Doma ho dokonce 1:0 porazil. Dobře si vedl i s Arsenalem v play-off Ligy mistrů na konci srpna. Do milionářské soutěže nepostoupil jen vinou jediného gólu Alexise.

Teď chce dát zapomenout na ostudný sedm let starý debakl 8:0 z Anfield Road. Trenér Besiktase Slaven Bilić ale hráče nemá v plánu dostat pod tlak. "Je to minulost, většina z hráčů byla dětmi, když se ten zápas odehrál. Fotbal je úžasný a může se stát cokoli. Vždyť i před tím výsledkem Besiktas porazil stejného soupeře doma 2:1," vzpomíná.

Turkům se v lize velmi daří. Vyhrál poslední 4 ligové zápasy a vede svou soutěž o bod před Fenerbahce. Liverpool je naopak až sedmý se ztrátou propastných 17 bodů za vedoucí Chelsea. V posledních týdnech se mu však nebývale daří - v základní hrací době prohrál naposled před více než dvěma měsíci.

V utkání mu navíc bude chybět Lazar Marković, který kroutí čtyřzápasový trest. Mimo hru je i Lucas Leiva, Steven Gerrard. Hosté se pak budou muset obejít bez Ismaila Koybasiho, Alexandra Miloševiće a brankáře Tolgy Zengina.

Na trávníku ovšem může být Demba Ba, který má na svědomí jeden velký příběh v souvislosti právě s Liverpoolem. První titul v Premier League pro Stevena Gerrarda totiž překazil právě senegalský forvard, jenž potrestal kapitánovo podklouznutí gólem v tolik vzpomínaném zápase s Chelsea.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - ACF Fiorentina  (čtvrtek 21:05)
Mezi 16 souboji v Evropské lize patří k nejatraktivnějším duelům ten mezi Tottenhamem a Fiorentinou. Oba celky doma bojují dokonce o Ligu mistrů, o tu se však mohou pokusit právě zde - vítěz letošního ročníku totiž nejprestižnější klubovou soutěž hraje.

Mírným favoritem dvojzápasu je Tottenham; dnes to tedy platí obzvlášť. Domácí mají výbornou formu, v lize předvádí krásný fotbal a mají i výsledky - až v Liverpoolu narazili. Tahounem týmu je momentálně zázračný Harry Kane, který v posledních deseti ligových klání nasázel 11 branek. Pálí mu to navíc i v Evropě, kde v pěti zápasech dal stejný počet branek.

Fiorentina o svou velkou hvězdu přišla, Juan Cuadrado se připojil k Chelsea. Namísto něj ovšem dorazil Egypťan Mohamed Salah, jenž do týmu okamžitě zapadl a poslední zápas s US Sassuolo dokonce okořenil brankou.

K dispozici bude svému týmu i nyní a pomůže Fialkám v prvním oficiálním zápase proti Tottenhamu. Italové se s Kohouty utkali sice už dvakrát, ale vždy šlo o přátelský duel. Oba mimochodem vyhráli Londýňané.

Mauricio Pochettino nemá žádné nové problémy se svým kádrem a může tak na italského rivala vyrukovat s kompletním týmem. V Evropské lize však často v sestavě rotoval a nedá se tak předpokládat, kdo nastoupí.

Fiorentina se musí obejít bez dvou fotbalistů. Mimo hru je stále Guiseppe Rossi a křídelník Federico Bernardeschi, kteří shodně laborují s kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celtic FC - Inter Milán  (čtvrtek 21:05)
V rámci prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy zavítá na horkou půdu skotského Celticu věhlasný Inter Milán. Fotbalovým pamětníkům možná díky tomuto měření sil vytane na mysli finále Poháru evropských pohárů z roku 1967, kde bylo složení týmů totožné, a dopadlo vítězně pro celek z Glasgow.

Díky tehdejší výhře 2:1 se Celtic stal vůbec prvním britským týmem, který prestižní trofej mohl pozvednout nad hlavu. Podobný výsledek by ve čtvrtek nejspíš trenér Ronny Deila bral s otevřenou náručí. Žádného zanďoura domácí dle slov svého kouče rozhodně hrát nechtějí: "Vždycky útočíme a na tom se nic nemění. Proč bychom taky měli? Jsme přece doma. Budeme hrát svou hru, ale zároveň i s vědomím o jejich silných a slabých stránkách."

Co se týče možných zápasových sestav, otazník stále visí nad možným startem Krise Commonse. Záložník Celticu totiž vynechal kvůli svalovému zranění poslední dvě ligová kola a teprve nedávno se vrátil do tréninkového procesu. Mimo hru rozhodně zůstávají Mikael Lustig a také Charlie Mulgrew, jež vyřadila zranění kotníku, resp. kolena.

Na straně hostí se trenér Roberto Mancini bude muset obejít bez zraněných Jonathana Moreiry a Yuta Nagatoma. Trio Andreolli, Campagnaro a D’Ambrosio je pak ve fázi zotavení a není jisté, zda zápas na Celtic Parku stihnou. Chybět bude jistě Lukas Podolski, jenž nebyl zařazen na pohárovou soupisku italského celku na úkor jiné lednové posily Xherdana Shaqiriho. Návrat do hry naopak hlásí navrátilec z Newcastlu Davide Santon.

Celtic v posledních letech na italské soupeře jednoduše neumí - všechny čtyři poslední zápasy s kluby z Apeninského poloostrova dopadly pro The Bhoys porážkou, aniž by skórovali jediný gól. A zatímco v domácí soutěži Inter poněkud pokulhává na osmém místě, Evropskou ligou doposud proklouzává bez sebemenších potíží a doposud v jejím letošním ročníku nepoznal chuť prohry. Základem pro dosavadní tři výhry a stejný počet remíz je bezesporu pevná defenziva, která inkasovala pouze dvě branky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (672)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele