Evropská liga - preview prvních zápasů osmifinále

10.03.2016, 08:46, aktualizováno 10.03.2016, 08:46
Previews
Druhá nejprestižnější evropská klubová soutěž pokračuje osmifinálovými zápasy. Pražská Sparta přivítá Lazio Řím, Šachtar Doněck si to rozdá s Anderlechtem, Basilej se Sevillou, Dortmund ve velmi atraktivním klání poměří síly s Tottenhamem a Fenerbahçe vyzve Bragu. Leverkusen cestuje na hřiště Villarrealu, Bilbao ve španělském souboji přivítá Valencii a Liverpool vyzve Manchester United...
Šachtar Doněck - RSC Anderlecht  (čtvrtek 19:00)
Hráči Šachtaru Doněck dokázali v prvním vyřazovacím kole EL zdolat silné německé Schalke po výsledcích 0:0 a 3:0, nyní mají při své cestě do čtvrtfinále papírově snadnějšího protivníka. Ukrajinský velkoklub v prvním zápase přivítá belgický Anderlecht a bude plnit úlohu favorita. Hosté dokázali v předchozí fázi vyřadit řecký Olympiakos, když na půdě soupeře postoupili díky dvěma brankám až v prodloužení.

Domácí celek se v tuto chvíli nachází na čele ligové tabulky, v sedmnácti zápasech získal úctyhodných 46 bodů a kromě patnácti výher má na kontě jen jednu remízu a jednu porážku. Nicméně letos má v zádech velmi vážného konkurenta, druhé Dynamo Kyjev je na tom totiž bodově úplně stejně. Naposledy si dlouhodobě nejúspěšnější ukrajinský výběr dokázal poradit s Vorsklou v poměru 3:1.

Hostům se v tuto chvíli v belgické lize tolik nedaří. V předchozích třech zápasech uhráli pouze jeden bod po remíze s Lutychem, minule prohráli na půdě Mouscronu 1:2. Před posledním kolem základní části jsou na třetí pozici s dvaapadesáti body a na vedoucí Bruggy mají manko devíti bodů. Oba dva celky se spolu na evropské úrovni v novodobé historii ještě neutkaly a čeká je tak vzájemná premiéra, Šachtar by alespoň doma měl mít navrch.

Utkání Šachtartu se i tentokráte odehraje ve Lvově, trenér Mircea Lucescu se bude muset obejít bez tří důležitých hráčů. Mimo hru je Stepaněnko, nespecifikované zranění nepustí na trávník Azeveda s Denthinem. "Soupeře nesmíme v žádném případě podcenit, má velkou kvalitu a může nás hodně potrápit. Domácí zápas bude velmi důležitý a musíme na něm stavět. Anderlecht je houževnatý protivník, nedá nám jediný centimetr prostoru," uvedl Lucescu s notnou dávkou opatrnosti.

Belgický tým přijede na Ukrajinu bez Obradoviče a Isekeho (zraněné koleno), k dispozici nebude ještě ani Dendoncker (poraněný zadní stehenní sval) a Hassan. "Možná nás čeká ještě tvrdší oříšek, než před čtrnácti dny. Mírnou výhodou může být odveta na domácím stánku, ale nesmíme tady úplně propadnout. K úspěchu bude potřeba kvalitní defenzíva a pevně věříme, že se nám podaří například z brejku vsítit alespoň jeden gól," uvedl kouč RSC Besnik Hasi.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Srna, Kučer, Rakitskij, Ismaily - Malyšev, Kovalenko, Marlos, Taison - Eduardo; Ferreyra
RSC Anderlecht - pravděpodobná sestava:
Proto - Büttner, Deschacht, Mbodji, Najar (Heylen) - Acheampong, Defour, Tielemans, Praet - Okaka, Djuričič.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Basilej - Sevilla FC  (čtvrtek 19:00)
Favorizovaná Sevilla může udělat další krok k tomu, aby se mohla opět dostat do finále své oblíbené soutěže. Musí však zlepšit výkony na venkovních hřištích, což jí dělá velký problém. Využije toho domácí Basilej a začne dvojutkání lépe?

Sevilla by se moc ráda dostala opět do finále a v ideálním případě se opět radovala z trofeje. Ráda při tom vzpomíná na chvíle v loňském roce, kdy porazila Dněpr Dněpropetrovsk poměrem 3:2 a zvedla nad hlavu cennou trofej. Podařilo se jí to už podruhé v řadě, takže pokud by zvládla také příští finále, stala by se prvním celkem, kterému se kdy povedlo vyhrát Evropskou ligu třikrát v řadě!

Poté, co se tým trenéra Unaie Emeryho dostal do Evropské ligy z Ligy mistrů, se mu zatím povedlo vyřadit norský celek Molde. Teď jej čeká soupeř trochu více ostřílený a nebezpečný. Začíná se na hřišti Basileje a hosté určitě doufají, že se na St. Jakob-Park ještě vrátí. Ano, právě Basilej totiž v květnu hostí finálový duel Evropské ligy, kterého by se Sevilla jistě ráda zúčastnila.

Zkušený obránce Sergio Escudero pak doufá, že on i jeho spoluhráči dokáží uhrát v Basileji již nyní dobrý výsledek. Na tiskové konferenci před duelem zmínil: "Už ve čtvrtek nás čeká Basilej a my doufáme, že dokážeme domů přivézt dobrý výsledek. Sníme o tom, že vyhrajeme Evropskou ligu znovu. Máme skvělý kádr, mnoho skvělých fotbalistů a především táhneme za jeden provaz," zmiňuje Escudero.

"Musíme se ale zaměřovat na několik malých cílů a jít od zápasu k zápasu. Vždycky tvrdě bojujeme a hrajeme na vítězství. Nezáleží na tom, jestli hrajeme doma nebo ne. Zdá se, že v utkáních na půdě soupeře nemáme moc štěstí. Jsme ale odhodláni vyhrát v Basileji a do odvety jít s lepším výsledkem. Kdy jindy zlomit naše prokletí, když ne v soutěži, ve které se nám mimořádně daří?"

Tyto dva týmy se v rámci Evropské ligy ještě nikdy nepotkaly. Basilej se opírá o domácí formu a také je mnohem více odpočinutá. Její poslední soutěžní klání se totiž odehrálo na konci minulého měsíce, neboť duel Super League s Luganem byl odložen. Basilej musela na své cestě k tomuto utkání porazit nepříjemný francouzský celek Saint-Étienne, k čemuž nakonec pomohla druhá branka Zuffiho v napínavé domácí odvetě.

Právě v tomto duelu byl vyloučen mladík Breel Embolo, který tak bude domácím scházet. Dalšími zraněnými hráči jsou Akanji a mladík Boëtius. Hrát by neměl ani zraněný Šporar. Sevillu rovněž trápí několik absencí. Ať už je to Pareja nebo Krychowiak, i když polský záložník by se mohl stihnout uzdravit. Zdravotní problémy má také český brankář Tomáš Vaclík. Basilej se opírá také o fakt, že v rámci UEFA soutěží doma prohrála jen jedno utkání ze šesti.

Sevilla naopak v této sezoně soutěží pod hlavičkou UEFA prohrála všechna čtyři klání, zatímco ve všech soutěžích dohromady se jí podařilo zvítězit na půdě soupeře jen třikrát! Naposledy si v rámci La Ligy rozdělila body v Getafe, což můžeme také brát jako selhání. Podaří se hostům ze Španělska konečně prolomit smůlu na cestách, nebo se jako první bude radovat domácí Basilej a zajistí si lepší výsledek do odvety?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Jedním z šlágrů čtvrtečního osmifinále Evropské ligy bude bezesporu souboj Borussie Dortmund s Tottenhamem Hotspur. Oba celky se momentálně shodně vyhřívají na druhé příčce ligové tabulky s pětibodovým odstupem na lídra soutěže a stále se tak boje na domácí frontě nevzdávají. Přesto nepřichází v úvahu, že by v jejich vzájemném střetnutí maximální touha zvítězit...

Spurs poněkud kuriózně ještě nikdy v klubové historii v soutěžním zápase nenarazili na německého soka, a tak je na bouřlivém Westfalenstadionu čeká pořádná premiéra se vším všudy. Šancím londýnského celku příliš nenahrává ani fakt, že Dortmund za celou dosavadní bundesligovou sezonu na vlastním stadionu ještě ani jednou neprohrál. Manažer Kohoutů Mauricio Pochettino, jehož ve čtvrtek čeká zrovna jubilejní stý zápas ve funkci, tak přiznává, že jeho mladou skvadru čeká pořádný zatěžkávací test.

"Borussia Dortmund má velmi dobré hráče, vlastně celý tým, navíc se skvělým koučem - Thomas je fantastický a prokazuje to od počátku sezony," pěl argentinský manažer na své tiskové konferenci chválu na adresu svého protějška Thomase Tuchela. "Líbí se mi, jak hrají, a myslím, že to pro nás bude správná výzva. Čeká nás dle mého zápas proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě."

Pochettina čeká jisté žonglování se základní sestavou, neboť Dele Alli si odbývá karetní trest, Danny Rose zůstal doma se zraněným lýtkem a Eric Dier dostal po sérii náročných zápasů volno. "Nacházíme se ve fázi, která je pro hráče náročná. Potřebujeme tým oživit, potřebujeme rotovat," tvrdí Pochettino.

Hlavním předmětem spekulací okolo Dortmundu se v tomto týdnu stal možný odchod Ilkay Gundogana. Německý záložník byl totiž spatřen po boku ředitele Manchesteru City Txikiho Begiristaina, což jen rozvířilo spekulace o jeho blížícím se přestupu do anglického celku. "Jestli jsem přesvědčený, že zůstane? Opravdu nevím," přiznává Thomas Tuchel. "Mohu to říci jen tehdy, když s námi podepíše novou smlouvu. Vím, co mu můžeme nabídnout, a jestli to pro něj bude dostatečné, tak budu jen rád." Nutno podotknout, že Gundoganovi platí stávající kontrakt pouze do konce příští sezony.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Burki - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Wiegl, Gundogan - Kagawa, Reus, Mchitarjan - Aubameyang
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies - Mason, Dembélé - Son, Eriksen, Lamela - Kane
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fenerbahçe SK - SC Braga  (čtvrtek 19:00)
Turecké Fenerbahce má šanci dosáhnout na velký úspěch, do osmifinále Evropské ligy mu los přidělil celkem schůdného protivníka. Braga sice v letošním ročníku předvádí velmi dobré výkony a dokázala například zvítězit i v základní skupině EL vedle silného francouzského Marseille, nicméně mezi úplně největší favority na vítězství nepatří. V prvním vyřazovacím kole navíc měla obrovské problémy se švýcarským Sionem.

Istanbulský celek si vede poměrně slušně v turecké lize a v tuto chvíli vede se šestapadesáti body o dva body před městským rivalem z Besiktase, který má na druhou stranu zápas k dobru. Fenerbahce v poslední době disponuje velmi dobrou formou, v předchozí fázi si dokázalo poradit s ruským Lokomotivem po výsledcích 2:0 a 1:1. Nyní se pokusí na předchozí úspěchy navázat, proti portugalskému výběru bude plnit úlohu mírného favorita.

Braga na domácí scéně stále zůstává ve stínu tří protivníků z Porta, Benficy a Sportingu. I letos se nachází na čtvrtém místě se sedmačtyřiceti body, před pátou Aroucou je o devět bodů a na třetí Porto ztrácí bodů osm. V úvodním vyřazovacím kole EL dostala papírově slabšího soupeře ze švýcarského Sionu. Po úvodní výhře 2:1 na půdě protivníka musela dvakrát dotahovat náskok a v závěru se hodně klepala, aby neinkasovala potřetí.

Velice pikantní náboj bude mít tento duel pro domácího kouče Vítora Pereiru, který je portugalským rodákem. "Pro tým to může být velká výhoda, neboť znám tamní poměry a na leccos se můžeme připravit. Braga sice není úplně top tým ligy, avšak letos došla už hodně daleko a je vidět, že má velkou kvalitu. Nečeká nás nic jednoduchého, očekávám vyrovnaný souboj o postup," uvedl Pereira. Ten bude postrádat Markoviče vinou poraněné nohy a vykartovaného Diega, otazník visí nad startem Gökhana kvůli problémům se žebry.

Braga přijede do Istanbulu bez Ruie Fonteho, který se léčí po zlomenině nohy, jinak by hosté měli být kompletní. "Jsme odhodláni bojovat na třech frontách. Možná vyhrajeme všechny tři trofeje a také se může stát, že nezískáme vůbec nic. Hlavní je, aby jsme hráli jako tým. Pokud nefunguje správná alchymie, tak se těžko vyhrává, skvělé individuality nemusí nic znamenat," doplnil s velkým odhodláním Pereira.
Fenerbahçe SK - pravděpodobná sestava:
Fabiano - Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Kjær, Caner Erkin - Ozan Tufan, Souza - Alper Potuk, Mehmet Topal, Nani - Van Persie.
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Baiano, Boly, Ricardo Ferreira, Goiano - Vukčevič, Luiz Carlos, Rafa Silva, Josué - Hassan, Stojiljković
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 21:05)
Leverkusen neprožívá povedenou sezónu. A spravit chuť by si mohl právě v Evropské lize. Jenže los mu nahrál do osmifinále hodně těžkého protivníka. Villareal je na domácí scéně na čtvrtém místě za neotřesitelným španělským trojlístkem a navíc má na svého soupeře poměrně dobré vzpomínky z roku 2011.

Domácím každopádně generálka na tenhle duel vůbec nevyšla. Potvrdili, že především v útoku nedokážou najít optimální pohodu, a dokonce před vlastními fanoušky padli s Las Palmas. Dva góly v jednom zápase se jim podařilo vsítit v posledních deseti duelech jen dvakrát. Čtyřikrát za toto období vyšli střelecky naprázdno.

Byť útočník Leo Baptistao nepatří k základním pilířům sestavy kouče Marcelina, i on se nemůže na jaře pyšnit nijak dobrou statistikou, co se přesných zásahů týče. Jedna ligová trefa v roce 2016 je prostě málo. Ostatně v žádné oslnivé formě nejsou ani Cédric Bakambu, Roberto Soldado nebo Bruno Soriano.

Brazilec ví, že klíčovým pro postup bude už první zápas. "I když jsme prohráli s Las Palmas, máme pocit, že jsme na tom dobře," říkal Leo Baptistao. "Jsme zatím spokojeni s tím, co jsme dosud dokázali. Když získáme dobrý výsledek, do Německa pak budeme odjíždět uvolněněji. Využít soupeřových slabin, to je to, o co budeme usilovat."

Domácí nehlásí vyloženě citelné ztráty ve svých řadách před prvním osmifinálovým utkáním. Chybět by měla pouze čtveřice Mateo Musacchio, Jaume Costa, Jonathan dos Santos a Samuel. Bez nich už Žlutá ponorka hraje nějakou dobu. "Můžou se provádět změny, nemáme totiž tolik zranění. Fyzicky jsme na tom dobře," potvrdil Leo Baptistao.

Jestli však Villarealu nemůžeme pochválit útok, pak defenzivní činnost rozhodně ano. Třeba v Primera División inkasoval jen 19 branek a takovými čísly se nemůže pochlubit ani Barcelona s Realem Madrid. Jen Atlético je v tomhle ohledu lepší. Připomeňme, že do další fáze Evropské ligy proklouzlo Marcelinovo mužstvo přes silnou Neapol.

Leverkusen nemá vůbec dobrou náladu. Především v Bundeslize si určitě nepředstavoval, že by mohl okupovat pouze osmou příčku. Jeho aktuální ligová bilance je bídná, za posledních šest kol získal tříbodový výsledek pouze jednou. Spokojenost v uplynulých týdnech zavládla snad jen díky hladkému postupu do osmifinále Evropské ligy přes Sporting.

Jestli španělský celek disponuje pevnými obrannými liniemi, pak Bayer je na tom úplně opačně. Poslední tři utkání rovná se 10 inkasovaných branek! Pro zranění by měli chybět Hilbert, Kampl a Bender, otazník pak visí nad starty Taha, Papadopoulose a Ömera. Oba týmy se střetly naposledy před pěti lety, tehdy německý klub padl v obou střetnutích.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Aréola - Mario Gaspar, Bonera, Víctor Ruiz, Bailly - Castillejo, Bruno Soriano, Tomás Pina, Denis Suárez - Roberto Soldado, Leo Baptistao
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Boenisch, Jedvaj, Ramalho, Wendell - Kramer, Hakan - Brandt, Mehmedi, Bellarabi - Javier Hernández
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Valencia CF  (čtvrtek 21:05)
Ostře sledovaný duel Evropské ligy mezi dvěma španělskými celky začne v Bilbau, kde tamní Athletic přivítá Valencii. Netopýrům se hrubě nedaří a navíc se musí obávat skvělé formy domácího kanonýra Aritze Adurize.

Pikantní souboj představuje duel mezi domácími Basky a hosty z Valencie. Netopýři se v Evropské lize pořádně rozjeli, když nasázeli dohromady deset branek vídeňskému Rapidu. Teď je ale čeká o poznání složitější soupeř, který je starým známým Valencie. Los totiž dohromady svedl španělské duo Bilbao s Valencií a bude zajímavé sledovat, jak se Valencia vypořádá s náročným konkurentem.

Bilbao se opírá o formu skvělého kanonýra Aritze Adurize, který sice nemládne, ale podle mnohých diváků i odborníků s věkem zraje jako to nejlepší víno. Aktuálně táhne zkušený veterán svůj celek, branky střílí jak na běžícím páse a dokonce by se rád znovu podíval do španělské reprezentace při příležitosti ME ve Francii. Zatím nasázel v sezoně již 30 gólů v rámci všech soutěží a prožívá nejlepší sezonu svého života.

Teď by rád "sejmul" svého někdejšího zaměstnavatele. Aduriz se narodil v San Sebastianu, domovském městě úhlavního rivala Bilbaa, Realu Sociedad. A jeho nevlastní otec je zapřísáhlým fanouškem právě Realu Sociedad. Sám Aduriz vzpomíná na své mládí: "Pokaždé, když dám branku do sítě Realu Sociedad, musím pak zavolat svému nevlastnímu otci. Neměl to vůbec jednoduché, protože se mu kamarádi kvůli mně a Bilbau často smáli."

I když měří jen metr osmdesát, právě hra hlavou z něj udělala obáváného soupeře. V této sezoně dal hlavou devět branek a sám říká: "Nikdy jsem nebyl moc vysoký, ale bavilo mě hlavičkování. Takže jsem to zkoušel znovu a znovu. Je to jen o praxi a o tom, že se nesmíte vzdávat. Není to o tom, jestli vyskočíte nejvýš, ale o tom, kdy vyskočíte a jestli si dokážete vybrat to nejlepší místo. Pak už je to snadné," odhaluje Aduriz tajemství svého úspěchu.

Bilbao i díky němu prožívá skvělou sezonu a zračí se to i v posledních třech duelech. Ty Bilbao vyhrálo, dvakrát udrželo čisté konto, a navíc v nich má průměr tří vstřelených branek na zápas. V minulém kole La Ligy se radovalo nad Sportingem Gijón, které porazilo Etxeberríi a Óscara de Marcose. Podaří se Baskům vyhrát i nad Valencií? V posledních dvou vzájemných duelech jí vždy dokázalo vstřelit tři branky.

Baskové se budou muset obejít bez tahounů Ibaie Gómeze a Iňakiho Williamse. Ani Valencia nebude kompletní. Denis Čeryšev má zdravotní problémy svalového rázu a není jedinou absencí Valencie. Se svalovým zraněním laboruje záložník Enzo Pérez, teploty zase má brankář Diego Alves, takže ani trenér Gary Neville nebude mít snadný spánek. Ten ostatně anglický novic na lavičce nemá ani při plné síle svého kádru.

Valencii se vůbec nedaří navázat na dobré výkony a pro fanoušky Netopýrů se tak rýsuje velmi nešťastná sezona. Na změnu to nevypadá ani nyní, protože za poslední tři zápasy Valencie opět upadla do průměru a dva z nich prohrála. Přesto je obránce José Gayá přesvědčen, že je v silách jeho mužstva zlomit nepřízeň osudu. "Jedeme na San Mamés vyhrát, nic jiného nás nezajímá. Máme skvělé hráče a když budeme pozorní, povede se nám vyhrát. Musíme to dokázat už kvůli sobě a fanouškům," říká odhodlaně mladý obránce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Manchester United  (čtvrtek 21:05)
Odvěká rivalita mezi Manchesterem United a Liverpoolem má opět šanci naplno propuknout, ke všemu výjimečně mimo rámec Premier League. Oba celky totiž dal dohromady los osmifinále Evropské ligy, přičemž první zápas připadl na domácí půdu liverpoolských.

Ani jeden z anglických soků se v celé letošní sezoně netěší nijak dobré formě, přesto půjde bezesporu o jeden z hlavních šlágrů čtvrtečního večera. Ostatně pokud United či Liverpoolu nevyjde snaha probojovat se do nadcházejícího ročníku Ligy Mistrů skrze domácí soutěž, jako poslední záchrana může posloužit právě úspěch na v Evropské lize. Přičtěte si k tomu hluboce zakořeněnou rivalitu a není divu, že tento zápas označil liverpoolský kouč Jürgen Klopp za "matku všech fotbalových utkání".

Německý trenér ale odmítl představu, že by Rudé ďábly považoval za nenáviděného nepřítele. "Nevěřím na fotbalové nepřátele, jen opravdové protivníky. S Louisem van Gaalem nemám sebemenší problém, ale jeho čtvrteční vítězství je zároveň to úplně poslední, co bych si přál."

Klopp se ostatně s nizozemským manažerem United setkal již během svého působení v Německu, kde Gaal trénoval věhlasný Bayern. Ve svém aktuálním angažmá je zkušený trenér pod velkým tlakem, který jen umocnila nedávná prohra 1:0 na hřišti West Bromwiche Albion, která přišla po sérii čtyř výher za sebou. "Prohráli svůj poslední zápas, ale ještě před pár týdny na něj byl mnohem větší tlak, a stejně se s ním dobře vypořádali," tvrdí Klopp. "Kdyby člověk věřil všemu, co se říká a píše v médiích, podlehli byste dojmu, že tam uvnitř klubu panují velké problémy, přitom o tři zápasy později měli znovu Ligu Mistrů na dosah."

Po drobné dvouzápasové pauze by se měl do sestavy Reds vrátit anglický ostrostřelec Daniel Sturridge, stejně jako pravý bek Nathaniel Clyne. Otazník ovšem panuje nad startem Jamese Milnera, jenž vynechal poslední trénink kvůli nemoci.

Louis van Gaal možná v Manchesteru neprožívá ideální momenty své bohaté kariéry, ale přinejmenším v derby s Liverpoolem byl doposud stoprocentní - United pod jeho vedením zvítězili ve všech čtyřech vzájemných zápasech. Jürgen Klopp však odmítá, že by to mělo mít na čtvrtek jakýkoli dopad: "Byl jsem tady jen u jednoho z těch zápasů. Prohráli jsme a asi zrovna nepodali náš nejlepší výkon, ale i tak byl dost dobrý na to, abychom zvítězili. Nakonec však rozhodl o opaku jediný moment," připomenul Klopp branku Wayna Rooneyho ze závěru utkání.

Van Gaal na své tiskové konferenci rázně odmítl, že by Evropskou ligu považoval za druhořadou. Na téma jakéhosi úpadku obou zúčastněných posléze dodal: "Ve fotbale je to normální. Není obvyklé, aby kdokoli dominoval dvacet let za sebou." Jenže jak United, tak Liverpool v minulosti právě dlouhé dekády přece anglickému fotbalu dominovali? "To byla jiná doba. Žijete v minulosti, dle mého je nutné žít v současnosti," reagoval nizozemský manažer na výtky novinářů.

Co se týče zdravotní situace kádru Manchesteru, byl van Gaal nositelem dobrých zpráv. Zpět do hry se totiž vrací Marouane Fellaini stejně jako Antonio Valencia a také Bastian Schweinsteiger, byť nikoho z nich nejspíše ještě neuvidíme v základní sestavě. "Myslím, že v březnu se nám vrátí spousta hráčů, ale není jednoduché určit, kdy už jsou zase navyklí zápasovému tempu," uzavřel Louis van Gaal.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Sakho, Lovren, Moreno - Can, Henderson - Lallana, Firmino, Coutinho - Sturridge
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Rojo - Carrick, Schneiderlin - Depay, Mata, Rashford - Martial
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - SS Lazio  (čtvrtek 21:05)
Sparťané se ve čtvrtek poprvé v klubové historii představí v osmifinále Evropské ligy. Výběr trenéra Zdeňka Ščasného na Letné přivítá Lazio Řím a proti osmému celku italské ligy bude hájit dosavadní neporazitelnost v soutěži.

"Takhle to ale neberu, radši bych předtím dvakrát prohrál a zítra vyhrál. Ale samozřejmě bych byl hrozně rád, kdybychom to zítra byli my, kdo z toho duelu bude pokračovat dál," řekl na tiskové konferenci Ščasný. "Byl bych spokojený s hrou z domácího zápasu s Krasnodarem i výsledkem. Ale před zápasem nikdy nevíte. Někdy jste šťastný za remízu, jindy za těsnou výhru," uvedl.

Sparta má zatím v Evropské lize bilanci šesti výher a čtyř remíz. Navíc vyhrála čtyři poslední zápasy se skóre 8:1. Podobně na tom je však i soupeř, který zvítězil pětkrát a třikrát hrál nerozhodně. V italské lize se však Laziu momentálně příliš nedaří a už tři zápasy za sebou nevyhrálo (2 remízy, 1 prohra).

"Sice se jim v italské lize nedaří, tak o to je to pro nás těžší, protože už neřeší, jestli skončí sedmí nebo desátí, ale řeší Evropskou ligu, což u italských týmů není úplně obvyklé," řekl Ščasný. "Viděl jsem čtyři zápasy Lazia a udělali na mě obrovský dojem. Jsou sebevědomí a o taktice není u italských týmů potřeba mluvit," dodal.

Letenští už by měli mít k dispozici uzdraveného kapitána a nejlepšího střelce Davida Lafatu, otazník naopak visí nad startem záložníka Marka Matějovského, který kvůli potížím s kotníkem nebyl v neděli proti Jablonci ani mezi náhradníky. Ščasný může opět počítat do obrany s Costou, jenž v domácí lize nemohl hrát kvůli kartám.

"Matějovský už trénoval s týmem a dneska tomu zkusí dát sto procent," přidal Ščasný. "Proti Laziu velké změny nechystám. Vrací se Costa, což je velké plus. Frýdek totiž v záloze vypadá trochu jinak než na beku. Sestavu už v hlavě mám, asi nebudeme hrát úplně stejně jako proti Jablonci," dodal.

Trenér Lazia Stefano Pioli očekává těžký zápas, také proto, že Sparta je se 152 fauly a 24 žlutými kartami nejtrestanějším týmem soutěže. "Na agresivní hru odpovíme stejnými zbraněmi. V Evropě nejde hrát jinak, už Galatasaray na nás nastoupil, ale zvládli jsme to," připomněl postup přes tureckého soupeře.

Odveta se bude hrát příští týden v Římě a v případě postupu do čtvrtfinále může Sparta vyrovnat své maximum v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA ze sezony 1983/84. Nejlepší český výsledek v soutěži pak semifinálovou účastí v ročníku 1995/96 zaznamenala Slavia.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Bičík - Brabec, Holek, Costa - Zahustel, Mareček, Dočkal, Vácha, Frýdek - Krejčí, Lafata
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biševac, Hoedt, Lulič - Cataldi, Biglia, Parolo - Anderson - Candreva, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (355)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta 2;0 dnes

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jak hraje Lazio, s případným podceněním to ale není nereálný..

Reagovat
Andis

tak určitě

Reagovat
Free_player

Noo tak jsem zvědavej jak dneska dopadne Tottneham ... vůbec nevím jakej výsledek mám čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tipujem 1-1, nemyslím si že v Nemecku nejak prepadnú.

Reagovat
Free_player

to by bylo fajn, ale nějak v to moc nevěřím

Reagovat
Counter

čekal bych těsnou prohru, ale sázet na to nehodlám.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
FCSL

Šachtar Doněck - RSC Anderlecht 2:1

FC Basilej - Sevilla FC 1:1

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 2:0

Fenerbahçe SK - SC Braga 2:1

Villarreal CF - Bayer Leverkusen 1:1

Athletic Bilbao - Valencia CF 3:1

Liverpool FC - Manchester United 2:1

Sparta Praha - SS Lazio 1:1

Reagovat
eder

Nikdy bych nečekal, že se někdy dožiju North-west derby v rámci Evropské ligy. To by jeden blil...

Reagovat
Counter

Síla no :-) Ale dobré je, že do toho oba půjdou naplno, protože je o co hrát i mimo porážku rivala.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
danny47

Simone, Simone

Reagovat
fff

LFC - MU 2-0. Hlavne nedostat gol.

Reagovat
vrabejka

Pojďme je roztrhat! LFC 2-0 MU (Bobby, Danny)

Reagovat
smazaný uživatel

S nima chodíš na nohejbal, nebo co?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cubinho

Šachtar Doněck - RSC Anderlecht 2:1

FC Basilej - Sevilla FC 0:1

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 2:1

Fenerbahçe SK - SC Braga 2:2

Villarreal CF - Bayer Leverkusen 2:0

Athletic Bilbao - Valencia CF 1:0

Liverpool FC - Manchester United 2:1

Sparta Praha - SS Lazio 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

United 0:2 oba celky se znají, LVG naordinuje kouzla a čáry a neskutečně zaděláme na postup

Reagovat
smazaný uživatel

LVG 2 pozitiva. tahání mladejch do áčka vození si Liverpoolu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně takovej zákusek nás dnes čeká o víkendu na WHU to bude složitější

Reagovat
oli9

Vemte se vy dva hlupáci

Reagovat
smazaný uživatel

za ruku? užívej si poslední chvilky v EL večer to bude ve znamení - zpátky na zem Loserpool

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

whu nebude těžší jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta 1

Spurs 02

Reagovat
Orlandiiik

Reagovat
smazaný uživatel

obojí 10

Reagovat
13

herně si LVG Liverpool moc nevodí, dnes očekávám dobrý výsledek, hlavně to chce nulu vzadu a třeba jim naložit 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na Spurs je 7??? že bych dal výhru těch Londýnskejch dřeváků? Co si myslíte kurz dobrej, ale stojí to za to?

Reagovat
Hokaido

To je hodně, ale nestojí to za to, abych jim fandil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasná věc přeci nazačneme fandit horšímu týmu

Reagovat
Counter

Fandi koeficientu a šancím Foxes na titul.

Reagovat
Hokaido

Však postup bych jim i přál, ale kdybych si vsadil, tak bych jim musel vyloženě fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč myslíš, že je tak velkej asi?

Reagovat
Hokaido

On this day, 111 years ago...

Reagovat
smazaný uživatel

Swarley má narozky?

Reagovat
Counter

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Free_player

už mu někdo vemte ten prsten !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Hokaido

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
PBLead

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska před 9 lety dal Messi svůj první hattrick proti Realu

Reagovat
raduinho

Reagovat
ZB 07

Dnes opět skvělé zápasy...BVB

Reagovat
Hokaido

Celkem vtipný je, že na Dortmund je nejnižší kurz dneska ze všech zápasů EL a na postup má nižší než BVB jen Sevilla.

To je podle mě strašná blbost, protože Spurs jsou asi 90% sezony celkem fenomenální.

Reagovat
Counter

Ale když teď vidíš tu sestavu, je to zas o kousek víc opodstatněné

Reagovat
stas87

@Guendogan8 hat einen Schlag auf den Fuß bekommen und steht deshalb heute leider nicht im Kader.

Dost velka skoda,snad si Schwarzgelb pripisu vyhru a s nulou na konte.

Reagovat
smazaný uživatel

pod preview přímo zápasu už jsem to psal - to je fakt v pytli. Proč zrovna on?!

Reagovat
stas87

Si to napisal o minutu skorej. To na predzapasovom treningu?

Reagovat
smazaný uživatel

asi.. nebo rozcvička, ale to nevím, jak by se mohlo přihodit

Reagovat
stas87

BVB: Weidenfeller, Durm, Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer, Weigl, Castro, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang

Unsere Bank:Bürki, Sahin, Ginter, Leitner, Ramos, Subotic, Kagawa

Reagovat
db18

Hmm, zápas s Bayernem jako generálka na EL

Reagovat
slovaňáák

Proč nechytá Bürki?

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller ako veľká klubová osobnosť ešte potrebuje hrať nejakú úlohu, kým je v tíme. Tiež by som tam videl radšej Burkiho. Roman je nerozchytaný a jeho sklon k kiksom na lavičke určite nevymizol...

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies; Carroll, Mason; Onomah, Son, Eriksen; Chadli

proč nehraje Kane?

Reagovat
stas87

Uz minule proti talianom nehral v Londyne.Chcu viac titul,v CL budu aj tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Onomah, Carroll; bez Harryho a Mousy tak to je slušný překvápko. Jako už dlouho volám po tom, aby Onomah dostal ještě více prostoru, ale zrovna v možná nejtěžším zápase sezony?

asi už se projevila únava a Poche nemůže jinak, ale tohle už je docela drsný...aby to nebyl výprask ještě

Reagovat
smazaný uživatel

tak nám chybí zase náš jednoznačně nejdůležitější hráč na kterém dost možná celá hra stojí

Škoda, chtěl jsem vidět oba dva celky s nejsilnější možnou sestavou..tak snad v odvetě aspoň oba v plné palbě

Reagovat
Counter

Reagovat
db18

@HansSarpei

Der Hashtag beim Spiel @BVB gegen Tottenham lautet übrigens ‪#‎BvBtot‬. Hoffe dennoch auf ein lebendiges Spiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham bez Kanea, Dembeleho, Lamelu či Alliho, na druhej strane BVB bez Gundogana. Celkovo tá zostava Dortmundu vyzerá lepšie, ale je to na môj vkus až príliš ofenzívne, radšej by som tam videl Sahina namiesto Durma. Tuchelovi ale v tomto verím, je takticky veľmi variabilný a zvyčajne dokáže vybrať správnu variantu, snáď to bude platiť aj dnes.

BVB to doma musí zvládnuť, je tam vyššia kvalita, viac skúsenosti s pohárovými zápasmi, neznalosť Tottenhamu nemeckého prostredia, forma plus mínus rovnaká... ľahké to nebude, ale snáď to dopadne dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

pravě, že s Durmem to taky není kdovíjak ofenzivní.. mega ofenzivní by to bylo, kdyby místo něj byl třeba ještě Shinji

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som ten stred, kde na to bude Weigl často sám. Gonzalo mi nepríde až tak zodpovedný smerom dozadu, môžu tam vznikať diery, snáď to nebude pričasto.

Inak ten Shinji ma začína dosť znepokojovať, TT mu v poslednom čase uberá minúty dosť razantne a vyzerá to tak, že sa z neho postupne môže stať náhradník, čo by mu vôbec neprospelo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on už se z něj náhradník v podstatě stal a může být rád, že byl nominován k zápasu. Jinak jak bys napasoval Sahina do základu namísto Durma? Posunul bys Castra k Woodymu a Mickymu?

Reagovat
smazaný uživatel

Cukotka s PSG bol docela dobry zapas vcera. Snad to dnes bude minimalne podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre šetríme, ale snáď Pochettino vie čo robí. Ale nastúpiť s Masonom a Carrollom v strede poľa chce odvahu. Dúfam, že majú plán.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro celá ta sestava je těžký béčko, nejen ten střed

Reagovat
Furia Ceca

Dortmund na Tottenham vlítnou a do poločasu to bude 2:0. Tottenham ve druhým poločase srovná krok, ale ve výsledku to ničemu nepomůže.

2:0

Reagovat
13

jaký zápas budou dávat na Slovákách? nebude tam náhodou LFC MU?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude. S Markom v studiu.

Reagovat
Coutinho10

ja havne nechapu proc neni ani na jednom Novasportu

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť je

Reagovat
Coutinho10

no prave, ze neni..na NS1 je Villarreal a na NS2 Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

tak mám asi nějaký jiný nova sport - dívám se na to a je tam napsané nova Sport1

Reagovat
Coutinho10

aha tak to nevim

Reagovat
13

No asi si pustím čt sport na ntb i s komentářem a v tv pěkně LFC MU s vypnutým zvukem.

Reagovat
Coutinho10

jj nak tak to vidim....mozna na mobilu rudy a v tv slovaky s LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Erik.. škoda.. krásná přihrávka Auby

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham slaby ako caj.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Miki.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco zatím podělal, co mohl..

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně to hoří uprostřed zálohy i na krajích obrany. Hlavně Davies je v posledních zápasech defenzivně špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vejgl? Borhyji, ty si neměl na základce němčinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vejgl? Borhyji, ty si neměl na základce němčinu?

Reagovat
smazaný uživatel

on to čte s jednoduchým V? tak to přehnal...

Reagovat
checitto

kouřil na hajzlu a házel vajgly z oken

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Coutinho10

Aubameyaaang goooaaal fanta C

Reagovat
db18

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně... naprosto zaslouženě

Reagovat
slovaňáák

Aubaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Auba super. Jinak Spurs jsou zatím slušně zoufalí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak silné mužstvo nemáme, aby sme bez 5 hráčov základnej jedenástky prehrávali Borussiu vonku.

Reagovat
smazaný uživatel

naše nejsilnější XI je Lloris-Walker-Alderweireld-Vertonghen-Rose-Dier-Dembele-Lamela-Alli-Eriksen-Kane, to je 8 hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Rose=Davies za mňa, a Wimmer tiež viac ako slušná náhrada za Vertse. Na Lamelu som zabudol, ale ten podľa toho, ako sa vyspí v poslednej dobe.

Reagovat
smazaný uživatel

Rose je momentálně jednoznačnej, je ve formě, Benovi to tak poslední zápasy nejde, škoda že mu to tam tehdy nepadlo od toho břevna...Trippier dneska taky špatnej, ale oběma bekům nepomáhají křídla, co neumí bránit...Onomah, Son a Tommy měli hrát proti Ville, tam by si zastříleli

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Angliani ma svojim futbalom uz mnohokrat sklamali, Villarreal a Leverkusen bude urcite lepsi futbal.

Reagovat
I am Mancunian

kokotko cakir co nedal cervenu ?

Reagovat
10

Když jí dal Nanimu, tak si psal co?

Reagovat
I am Mancunian

to je narazka na naniho, jemu dal za menej nebezpecny faul cervenu a teraz nad nou ani nerozmyslal, kokot skurveny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To tu po rokoch ides vyplakavat?

Reagovat
smazaný uživatel

redka

Reagovat
Minister

jasná redka

Reagovat
13

Borussia je super tým stejně, jsou fakt jako vosy.

Reagovat
smazaný uživatel

skoro mu rozschmelzroval hlavu

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Furia Ceca

Typickej anglánskej kopáč!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

idiot tem carroll

Reagovat
Coutinho10

hezky se z toho ted BVB vykombinovali

Reagovat
smazaný uživatel

ten Reus by to už mal prenechať Aubovy tie priamaky očividne mu to nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Auba je zblízka taky neumí

Reagovat
stas87

Castro?

Reagovat
smazaný uživatel

spíše Ilkay.. přiznám se, že u Castra si snad ani žádný nepamatuji

Reagovat
slovaňáák

Nuri! Ale to by musel býti častěji na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Marco to občas trefit umí

Reagovat
stas87

Hlavne proti SVW,co?

Reagovat
smazaný uživatel

SVW

Reagovat
stas87

Teba tieto kokotiny este bavi?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde mam sano?

Reagovat
stas87

Preco tu stale este si?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kde mam to sano?

Reagovat
stas87

Nedal si ani adresu.Ked splnim ja,splnis aj ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se s tebou sazel jeste o neco?

Reagovat
stas87

Ci dodrzis aj ty svoju stavku co si tu mal..

Reagovat
smazaný uživatel

My meli sazku mezi sebou, tak nevim co sem pletes neco jinyho.

Reagovat
stas87

No ze sa ozyvas mne ale sam nedokazes dodrzat slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Neplet se do veci, do kterych ti nic neni. Bud spln sazku a posli mi sano a ne nejakej sekt a nebo ses proste totalni srac.

Reagovat
stas87

Jasne,ty hrdino. Tak daj adresu.

Reagovat
db18

Kde mám svůj dres?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se to blizi. Mam sazku s afc, ze arsenal neskonci v prvni dvojce o 100 euro a je domluveny, ze pokud vyhraju, tak to posle rovnou tobe.

Reagovat
db18

Ok

Reagovat
Centrofixka

Tiež tomu nerozumiem, niekedy ich kopal fakt dobre

Reagovat
Hokaido

Ale BVB hraje fakt parádní fotbal.

Reagovat
EXoRcIsT

Tottenham ma normlane nasral clovek sa tesi na futbal a on tam jebne taku zostavu potom nech sa anglicania necuduju ze si dojebavaju koeficient

Reagovat
smazaný uživatel

Oni by aj tak prehrali, teraz maju aspon vyhovorku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
13

Reagovat
Jordi Alba

Tak chtějí se soustředit na ligu, kde maj šanci na titul.

Ligu mistrů nejspíš mít budou.

Reagovat
sokar

rotácia na anglický spôsob, šetrením sa vyšachujú z EL a následne cez víkend stratia aj tak body. V poslednom čase sa zvyknú vyhovárať na nahustenejší program oproti zbytku európy, pritom majú iba o jeden pohár navyše, v európe vypadávaju relatívne skoro, čím sa počet zápasov vyrovná. Druhá výhovorka je, že na každý ligový zápas idú na plno s vyšším nasadením ako inde, podľa mna je to obyčajný drist, proste len nevedia vyhrať. Je omnoho ťažšie nastupovať do zápasu s pocitom že musím vyhrať, ináč ma tá strata bodov môže pripraviť o titul, ako ked v anglicku tým prehrá a aj tak vie že to nie je žiadna katastrofa lebo súper o titul určite stratí v najbližších zápasoch

Reagovat
smazaný uživatel

to mas jedno kto tam, kvalitu nemaju. je to na ihrisku vidne, ze hra je na nic.

Reagovat
smazaný uživatel

znalec II.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

praveze keby hrali v normalnej zostave tak by aj sancu mali a nie malu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně se ukazuje, jak ti mají anglické týmy v pi*i.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB zaslúžene, na ihrisku majú väčšiu kvalitu. Môžme byť radi, že to nie je viac ako o jeden gól. Hlavne Carroll tečie v strede. Škoda, že tam nemáme to najlepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

snad v odvětě

Reagovat
Counter

A udělalo by to vůbec tak velký rozdíl?

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslím, že áno. Hlavne stred a Alli vpredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na noční NHL!

http://nhltipy.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Tesil som sa na tento zapas, ale priebeh a hra jasne v prospech dortmundu. uvidime v druhom polcase. pre dortmund je vyhodna aj vyhra 1:0. Vonku im staci dat gol a tottenham musi dat 3.

neviem aky 2. zapas mam kukat. bude villareal leverkusen alebo valencia bilbao. ale asi si kuknem Vale

Reagovat
smazaný uživatel

čo ste čakali, že Tottenham roztrhá Dortmund? a navyše vonku? Dortmund je kvalitka, a ten kto očakával futbal na horu dolu, tak sa zobuďte. Toto je osemfinále EL. Nie priateľský zápas. Hráme na čo máme. Priorita v 2. polčase neinkasovať a pokúsiť sa streliť away gol.

Reagovat
smazaný uživatel

"Hráme na čo máme."

ale na moc nemate.

Reagovat
smazaný uživatel

s béčkovou sestavou ne, no

Reagovat
10

Nepsal si tady nedávno, že alibismus ani nemáte ve slovníku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, dnešní sestava mě velmi překvapila, pokud ti hráči budou hrát v odvetě a nepostoupíme, tak se samozřejmě není na co vymlouvat

Reagovat
10

Vy děláte, jako kdyby tam nastoupila komplet juniorka...vždyť z týhle sestavy jsou úplně mimo základ jen tak 3 hráči. A herně je to rozdíl 2 tříd

Reagovat
smazaný uživatel

Motivace je uplne jinde..

Reagovat
10

alibismus nemají ve slovníku, nebo v něm mají jenom alibismus..? trošku se v tom ztrácím

Reagovat
smazaný uživatel

Delas jak kdyby byli Spurs favorite.. Podle sazkovky byl kurz na Spurs 8.

Reagovat
10

nedělám, čekal jsem, že je Dortmund sfoukne i v "plný" sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Tiez si myslim ze by ich dal dortmund aj v plnej zostave v prstom v nose,Teraz sa uz mozete sustredit natu vasu SUPERGALAKTICKU ligu,blahozelam vam k peknemu vysledku,skoda mohlo to byt aspom 6-0...

Reagovat
smazaný uživatel

veď 7 hráči zo základu nehrali

Reagovat
10

16 hráčů, ne? beru střed zálohy a Kanea (Chadli tím pádem křídlo), ty ostatní jsou i minutáží hráči na úrovni základu

Reagovat
smazaný uživatel

nope, ideální základ by vypadal prostě takhle

Lloris

Walker-Alderweireld-Verts-Rose

Dembele-Dier

Lamela-Alli-Eriksen

Kane

A to celkem jednoznačně, Chadli poslední měsíce nastupuje v těch "druhořadých" zápasech nebo z lavičky, Son to samé a ještě méně, Onomah má odehraného tak 500 minut za muže, Mason, Caroll, Bentaleb a Winks prostě neodváději takové výkony jako Dembele a Dier, to samé s krajníma bekama, kde jsou Walker a Rose zkušenější a Ben s Trippierem prostě momentálně neodvádějí tak dobré výkony... jedině Wimmer dokáže Vertonghena zastoupit.

ta lavička je ještě moc mladá a nezkušená, aby mohla hrát od začátku takový zápas, nejvíce to dneska projel Poche

Reagovat
smazaný uživatel

ty na mňa nereaguj imbecilný troll

Reagovat
Counter

Někdo třeba čekal, že to vezmete vážněji než takhle a předvedete lepší výkon než tenhle. A čekal jsi to před vyhlášením sestav i ty (oprav mě, jestli se pletu).

Reagovat
Cobra

Já to teda čekal a jsem docela nasraný, s kým a jakým stylem se prezentujeme

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja som čakal viac, lepšiu zostavu, Demebele, Walker a Kane mali hrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musím za poslední týdny pochválit Piszczeka. Hodně se zvedl, už tolik nechybuje a čím dál více se zapojuje do ofenzivy, kde je pro soupeře se svými náběhy a následnými zpětnými přihrávkami velkou hrozbou - na třicátníka dobrý!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak BVB úplně jinde než Spurs pokud nezačnou hrát to bude debakl

Reagovat
smazaný uživatel

Cakal by som, ze Dortmund bude proti tejto zostave Tottenhamu trosku lepsi teda.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

BVB zatim nulove proti becku Spurs. Snad do odvety nasadi Hurikana a BVB aufwiedersehen..

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Juj, taka sanca.

Reagovat
smazaný uživatel

10x braková konstrukce

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund ma na tie brankove konstrukce smolu a hlavne teda v EL co som videl dost ich zapasou raz sa mi dali az 4

Reagovat
slovaňáák

Proč to nedával Castro pod sebe?

Reagovat
smazaný uživatel

už to chce 2. gol, aby se to trochu uklidnilo.. až moc to zase pálíme

a doufám, že Neven neudělá nějakou kravinu

Reagovat
Hokaido

To by nikdo neodpískal tu penaltu? Mně to nepřišlo tak jednznačně čistý...

Reagovat
smazaný uživatel

tak na BT třeba říkal že byla jasná

Reagovat
Hokaido

Taky bych jí fouknul, ještě ten kokos za bránou od toho stojí asi dva metry.

Reagovat
smazaný uživatel

to mohl fouknout, hned by to vypadalo jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooool

Reagovat
pingla

Reus hezky pěkně

Reagovat
I am Mancunian

slepice

Reagovat
smazaný uživatel

Marco konečně dobře zahraný rožek a hned gol

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

jedenástka

Reagovat
fenixLFC

reus to bude predvadzat aj v nasom drese

Reagovat
Furia Ceca

Proč by chodil do horšího a utíkal před LM?

Reagovat
Furia Ceca

Ještě jeden mi mohl padnout ale... 0:2 je pro Tottenham příliš milosrdný výsledek s ohledem na předvedenou hru...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej tým bych nepouštěl do Evropy, jen dělají ostudu prostě smrdí to debaklem

Reagovat
Orlandiiik

odborník

Reagovat
smazaný uživatel

slepice

Reagovat
10

kdyby hrála základní stoperská dvojice, tak by tyhle 2 góly přes stopery nedostali

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Orlandiiik

a hraje kdo ?

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
joshua

tohle je stejne trapny jak to vymlouvani na absence

Reagovat
stas87

Vejgl,Tripir..som nemal vypnut Sky.

Reagovat
Hokaido

Ted tam musí Poche poslat Harryho a možná i Lamelu, není na co čekat a případnej gol na 2:1 by mohl být zlatej.

Reagovat
smazaný uživatel

Lamelu jo ale stáhne Eriksena

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to tak, že se dál dostanou z Anglie jen rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

A United

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

exhibice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooool. Krasa.

Reagovat
stas87

Das ist einfach.

Reagovat
cubinho

Nádhera

Reagovat
I am Mancunian

slepice robia hanbu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Vraždění neviňátek. Teď nezbývá než Spurs přát, aby jim to šetření hráčů nebylo v lize nic platné.

Reagovat
10

zpětně se dnešní šetření hráčů bude brát jako klíčový k historickýmu 3. místu v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, neviňátka Od tebe potěší.

Reagovat
GEGE

BVB jasny vitez letos

Reagovat
10

podle mě je klasicky vytrollí někdo ze Španělska

Reagovat
smazaný uživatel

jak jako klasicky?

Reagovat
10

ne s ohledem na Dortmund, ale s ohledem na to, že to španělský tým vyhrál 6x za posledních deset let...a taky často vyřadily do tý doby celkem dominantní týmy

Reagovat
smazaný uživatel

ok.. to je samozřejmě možné, Seville se štěstí drží jako klíšťe

Reagovat
10

taky jsem to bral minulou sezonu jako štěstí, ale o tom to asi nebude, když vidíš, jak to vychází nejen jim...třeba Villarrealu

Reagovat
smazaný uživatel

mezi štěstím a takticky dobře zvládnutým, ubráněným zápasem je určitě rozdíl.. ale zrovna u Sevilly mi to minimálně v některých zápasech fakt přišlo jako klika.

Jinak je pravda, že španělské celky mají defenzivu dobře propracovanou a vůbec nechci říct, že veškeré jejich úspěchy v EL jsou pouze haluz

Reagovat
Kokesh

Jako ostatne vsechny.

Reagovat
Kluivert9

I z brokovnice by možná byly slípky míň posraný, než z Dortmundu...

Reagovat
smazaný uživatel

turecký golman Bürki

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jeden

Reagovat
J0EL

Sliepky ocakavany debakel

Reagovat
Furia Ceca

Proč pořád nehraje Harry Kane? Mají obavy, že by se bál fotbalový atmosféry, na kterou není zvyklej, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nemůžem hrát s Carrollem na CM. Možná někde v prvních kolech Mickey Mouse Cupu, ale ne v EL.

Reagovat
iamek

Jen odesel Klopp a valec je zpet

Reagovat
13

protože za Kloppa hráli uplnou tužku.

Reagovat
stas87

Tak nejako cakam,ze ak Borussia pojde dalej,nalosuju jej dalsi anglicky tim.V pripade postupu Kloppa,takmer istota.

Reagovat
13

to by bylo super, sice asi konec Liverpoolu v pohárech, ale aspoň by to byly hezký zápasy.

Reagovat
raduinho

Slepicééééé

Reagovat
13

hoďte tam ručník, Borussia to je tým

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl dneska na míči zase fenomenální

Reagovat
stas87

Je dobry,dnes vynikajuci.Ja nemam rad glorifikaciu takto mladych hracov. Weigla som mal dlho len za posuvaca lopt ale nie je to tak.Teraz ukazal,ze periferne videnie,prehlad,sebavedomie,pod tlakom nie len ze neodkopne ci neposune ale snazi sa to aktivne vyriesit.Tieto typy hracov sa vyvazuju zlatom,pri spravnom vyvoji.A presne toto mu TT poskytuje. Uvidime,ci sa vyprofiluje trosku smerom aj dopredu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se právě díky absenci Ilkaye trochu více snažil tvořit a šlo mu to výborně... Jinak to, co jsi popisoval ho zdobí už celou sezonu, hlavně ta chladná hlava pod tlakem

Reagovat
stas87

Ja vas sledujem velmi malo. Preto mi prisiel ako posuvac.Moj tip je,ze primarne bude skor ten typ do defenzivy.Je malicko vyssi,nie je tak agresivny,skor pozicne je na tom lepsie.Cize by potreboval vedla seba pohybliveho zaloznika.Musi este nabrat svalovu hmotu,stale mi pride p fyzickej stranke ako dorastenec.

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

A je tady tak sem zvědav co pak je to hráče BVB má novej trhací kalendář, ještě že se hraje 90 min. protožety by je bili do rána

Reagovat
smazaný uživatel

Sliepky si zvykaju na ligu majstrov..

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

tvoja mama je sliepka

Reagovat
smazaný uživatel

Ta si mi nalozil

Reagovat
Free_player

Nooo tak niiic noooo ...ehmm... aspoň se tedka budou Kohouti soustředit na tu liga

Reagovat
smazaný uživatel

třetí liga Evropy nějak přestává stačit výkonům předních lig

Reagovat
Hokaido

Tak kdyby PL byla one team soutěž jako současná BL, asi by se Tottenham tolik nešetřil a ten zápas by vypadal trochu jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

bla bla bla

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že Dortmund ještě souboj v BL nevzdal, alespoň soudím podle toho, že si neuříznou ostudu v EL

Reagovat
smazaný uživatel

je to brekot fanouška special one teamu ve special one lize....

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Hokaido

Vzdát ho nemusel, ale ta šance je minimální. Spurs mají před sebou jen Foxes, u kterých je pořád velká pravděpodobnost, že to prostě nezvládnou. S tím se u Bayernu počítat nedá. Navíc hned za nimi je Arsenal a skončit před ním po x letech je taky strašně prestižní. BVB má za sebou strašnou díru.

Reagovat
Hokaido

Eduardo

Reagovat
Billy McClane

Tottenham to spravil ficursky a nenasadil najsilnejsiu zostavu, aby sa dalo na co vyhovorit.

Kazdopadne opät raz PL v Europe Stvrte miesto volaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsme si pojistili vypráskáním Italů v minulém kole...

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to ubohý, že top liga klesá na úroveň vysmívané Itálie, která má dluhy biliony eur

Reagovat
smazaný uživatel

Hully Kane to nespasí

Reagovat
Furia Ceca

Náhodou, po 10 minutách na hřišti jsem si ho všimnul... Trochu posun

Reagovat
smazaný uživatel

divím se proč loňská hvězda nehraje od začátku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co takhle vysvětlení ? nebo to je symbol pro ochrannou masku Kanea, to druhé ?

Reagovat
smazaný uživatel

prečo sa tak tomu divíš, dnes mal hrať v takom dôležitom zápase. No na druhej strane, nie je stroj. Hráme 2 zápasy týždenne a Kane hral stále. Rovnako aj Eriksen. Tak asi tréner vedel, prečo ho nepostavil.

Reagovat
smazaný uživatel

trenér dnes ukázal , že vůbec nevěděl...Caroll atd.

Reagovat
smazaný uživatel

ale rozhodčí nám dneska lehce připískává, mi příjde... (teda kromě toho, že tottenham měl dostat rudou)

Reagovat
ZB 07

Borussia, fantasticky!!

Reagovat
Furia Ceca

Lamela je hroznej kokot... Koukám, že od tý doby, co odešel z AS, se moc nezměnil.

Reagovat
EXoRcIsT

tottenham sa nato proste vysral a tak to aj dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Šachtar a Borussia první adepti na semifinále, snad i Sparta nebude sralta

Reagovat
REPLIKATOR

Bundesliga 3

Premier League 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po tomhle přeju Lestru titul ještě víc

Reagovat
liquicitizen

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ako to s tým súvisí? ako leicester by bol dôstojnejší súper? ale prosím ťa, v Dortmunde by dostal aj Manchester....

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem tím ale vůbec nemyslel

Reagovat
smazaný uživatel

a čo si tým myslel?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
10

kterej?

Reagovat
smazaný uživatel

oba, klidně i kdyby hráli zároveň

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Dominator

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

nevidím souvislost

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham ma prekvapil, na to, ze bojuje o titul v domacej lige som cakal ovela viac. Nesledujem ich, ale Dortmund je kvalitativne o 2 triedy vyssie. Cakal som skor vyrovnanejsi zapas. Takto je v podstate uz teraz rozhodnute.

Reagovat
smazaný uživatel

zbaběle šetřili hráče aby měli větší šance vyhrát "nejlepší" ligu světa

Reagovat
smazaný uživatel

tak neviem ci setrili hracov, lebo nasadili zakladnu zostavu, ale kvalitativne som cakal ze budu na vysej urovni, lebo podla tabulky co vidim bojuju v domacej sutazi o titul, tak som cakal vyrovnanejsi zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

nasadili sme základnú zostavu??? to snáď nie.

Reagovat
smazaný uživatel

nope, ideální základ by vypadal prostě takhle

Lloris

Walker-Alderweireld-Verts-Rose

Dembele-Dier

Lamela-Alli-Eriksen

Kane

připadá ti ta dnešní sestava jako ideální základ? kolik tam vidíš změn? nula?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to byl i na tu sestavu nezvykle špatný výkon, škoda.

Reagovat
I am Mancunian

kanal

Reagovat
smazaný uživatel

seš, no

Reagovat
I am Mancunian

jany, tam sa teraz ubytuj

Reagovat
celeb

Tak bolo si treba nechat miesto na vyhovorky, preto Dembele, Lamela a Kane nastupili az v priebehu zapasu. Este by inak niekto zacal porovnavat ligy ... a to tu nechcete.

Reagovat
F.Torres

Dobrej trapas

Reagovat
smazaný uživatel

United glory glory ManUnited

Reagovat
smazaný uživatel

To je tempo, Villarreal

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen

Reagovat
db18

Klasika... ale jeden gól snad dají...

Reagovat
smazaný uživatel

S tými absenciami sa to proste nedá. Táto zostava so stredom zálohy Kramer-Calhanoglu absolútne nefunguje, ani proti priemernym BL tímom, nie to proti silnému Vilarrealu. Sezóna ako zo zlého sna

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas... Hakan je tam hrozný průchoďák. Ono je to těžké, když chybí hned 3 středoví záložníci

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen sa ani nespamatal zo zaciatku zapasu a uz prehrava 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je dobry futbal Villarreal - Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

neskutocne ako nas to Bilbao herne bije. chce to jednoznacne vymenu trenera na ten herny prejav sa neda kukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Studge

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaal Danny

Reagovat
smazaný uživatel

De Gea, to je neskutečnej golman...

Reagovat
Coutinho10

to se melo davat

Reagovat
Coutinho10

Danny to je vrazda

Reagovat
smazaný uživatel

LFC jaký válec

Reagovat
smazaný uživatel

květák kurva ako vždy

Reagovat
stiflerovamama

ale malo to byt uz minimalne 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ten rozhodčí píská, jakoby si nasledoval zápasy PL. Je hroznej

Reagovat
Marv

United

Reagovat
Marv

Ti dnes asi těžko dají gól

Reagovat
Free_player

Nemá někdo pls po ruce dobrý stream na United - Liverpool ?

Reagovat
Xaviercreus

Panebože chudák Kramer, nejdřív finále MS teď toto

Jinak ponorka, athletic a pool bomba, spartička taky solidně

Reagovat
SunFells

Pěkně Live

Reagovat
smazaný uživatel

United UnitedDevil

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska Aduriz nepodrzel, zahodil dve tutovky...Valencii jsme meli na lopate, mohlo to bejt klidne 3:0..takhle maj jeste o co hrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele