Evropská liga - preview prvních vyřazovacích zápasů

14.02.2012, 08:22, aktualizováno 16.02.2012, 08:43
Previews
Po Lize mistrů se dostává ke slovu Evropská liga a po dvou úterních předehrávkách je dnes na programu zbývajících čtrnáct zápasů. Lazio v jednom z atraktivních duelů hostí Atlético Madrid, Manchester United cestuje do Amsterdamu k souboji s Ajaxem, Manchester City zavítá do Porta...
Lokomotiv Moskva - Athletic Bilbao  (čtvrtek 18:00)
Španělskému Bilbau vyšla podzimní část sezóny na jedničku. V lize se sice drží jen ve středu tabulky, jenže pořádným úspěchem je postup do finále Španělského poháru, ve kterém se střetne s Barcelonou. V základní skupině Evropské ligy přitom bylo první. Teď ho v další fázi této soutěže čeká mrazivá Moskva a místní Lokomotiv.

Třináct bodů a první příčka. To je vizitka Athleticu ve skupině F. Doma třeba dokázal porazit i milióny napěchovaný tým Paris Saint-Germain. Nakonec podlehl jen jednou právě jemu, ovšem v posledním kole a na jeho půdě, kdy bylo o jeho první příčce už dávno rozhodnuto. Pokud nyní postoupí přes Lokomotiv, v osmifinále ho čeká věhlasný soupeř.

Buď Ajax nebo Manchester United. O tenhle případný duel má ale rozhodně i enormní zájem domácí celek. Ten bude mít oproti soupeři jednu velkou výhodu. Hráči ze slunného Španělska si totiž v Rusku budou muset zvyknout na zimu. Rtuť teploměru se tam nyní málokdy vyšplhá nad bod mrazu a jinak by to nemělo být ani v hodinu utkání.

Na druhou stranu může mít Lokomotiv problém s tím, že jeho poslední soutěžní zápas se datuje na půlku prosince. "Nedostatek rytmu by mohl být rozhodujícím faktorem," uvedl hostující útočník Iker Muniain. "Lokomotiv zase bude mít více sil. Co je jasné, že to bude obtížný zápas. My jsme ale připraveni na to, co nás čeká. Jak na soupeře, tak na zimu."

Hosté jsou navíc ve velmi dobré formě. Prohráli pouze dvakrát z posledních čtrnácti zápasů, přitom tu druhou porážku zaznamenali o víkendu v Betisu. "Do Moskvy jedeme s velkou touhou. Naším cílem je vstřelit branku, i když chceme pochopitelně vyhrát," dodával Muniain. "Chceme v Evropské lize co nejdále. Doufáme, že uspějeme i v Copa del Rey."

Lokomotiv byl na dlouhém měsíčním soustředění v jihoportugalském městě Lagos, kde se zajisté i hodně ohřáli. Sehrál tam i dva přátelské zápasy, ve kterých vsítil proti Atléticu Lisabon a místnímu fotbalovému klubu z Lagosu celkem deset gólů (4:0; 6:0). Do Moskvy se tým vrátil teprve o víkendu.

Debut za Loko by mohl v novém dresu prožít Roman Pavljučenko, který přes zimu opustil Tottenham a vrátil se do Ruska. O postup přes Bilbao bude bojovat i se slovenským obráncem Jánem Ďuricou. "Myslím, že jsme v perfektní kondici. Hrajeme proti dobrému soupeři, ale musíme ukázat charakter a nesmíme se bát nikoho," říkal před utkáním.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - Manchester United  (čtvrtek 19:00)
Vyřazovací program druhé nejprestižnější klubové soutěže se bude netradičně týkat také United, kteří překvapivě nedokázali postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů a musí tak vzít zavděk EL, kde změří síly s Ajaxem.

Rudí ďáblové přitom měli před zahájením základních skupin Champions League na první pohled více než přijatelné soupeře, opak se však stal pravdou. Manchesterský celek nedokázal odolat nátlaku hned dvou hladových vlčáků, a nakonec se musel v konkurenci Benfiky a švýcarské Basileje spokojit se třetí příčkou, jež se tak stala vstupenkou do Evropské ligy. "Vyřazení z Ligy mistrů pro nás bylo zklamáním, které už nikdy nebudeme chtít připustit, teď se však budeme soustředit jen na Evropskou ligu. Bylo by skvělé tuto soutěž vyhrát, to je něco, co se mi doposud nepodařilo," burcuje Ryan Giggs, jenž nedávno podepsal s United prodloužení smlouvy o další rok.

Přestože jak ManU, tak i Ajax patří mezi jedny z nejúspěšnějších evropských celků, příliš vzájemných bitev spolu neabsolvovaly. Konkrétně jen dvě: to se psala sezóna 1976/77 a oba velikáni se spolu utkali v prvním kole poháru UEFA, domácí zápas sice nizozemský celek nejtěsnějším možným rozdílem zvládl, odveta se však stala záležitostí domácího Manchesteru, jenž si dvěma brankami zajistil postup.

Hosté cestují do Holandska po vítězném utkání nad Liverpoolem, jemuž tak oplatili porážku z FA Cupu a zároveň se drží na dostřel dvou bodů za městským rivalem City. "Z vítězství máme samozřejmě velkou radost, oba kluby mezi sebou spojuje obrovská rivalita. Abych byl upřímný, jsem rád, že jsme tento zápas duel zvládli," pochvaloval si manažer Sir Alex Ferguson, jenž by chtěl v tomto trendu pokračovat i v Amsterdam Areně. "Zápas budeme brát naprosto vážně. O víkendu máme volno, a tak můžeme nasadit nejsilnější možnou sestavu," ujistila legenda MU. Zranění nedovolí nastoupit dvojici Giggs - Berbatov, volno dostal Evra. Dlouhodobě mimo je pak Vidić a Fletcher.

Na druhé straně barikády stojí Ajax, jenž po minulé sezóně, ve které si mohl konečně sáhnout na titul, zažívá hluché období. Historicky nejúspěšnější holandský celek sice dokázal o víkendu uspět v Bredě, i tak se ovšem ambiciózní celek nachází v Eredivisie až na šesté příčce, přičemž na vedoucí PSV ztrácí již osm bodů. I z tohoto důvodu je tak úloha favorita jasně daná. "Manchester je samozřejmě velkým favoritem, o tom nemůže být pochyb, ale věřím, že jsme i tak schopni uhrát přijatelný výsledek. Právě na tento zápas jsme se nesmírně těšili...pokud však chceme uspět, musíme hrát zodpovědně, soupeř nesmí dostat žádný prostor," je si vědom kouč Frank de Boer.

AFCA se bude muset obejít bez klíčového středopolaře Theo Janssena, kterého stále trápí potíže s třísly, připraven nebude ani další záložník Eyong Enoh, jenž musel v Bredě střída už v průběhu prvního poločasu. Naopak návrat hlásí Boilesen, k dispozici by pak měli být i Aissati s Bulykinem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.70 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Red Bull Salzburg - Metalist Charkov  (čtvrtek 19:00)
Ambiciózní Red Bull Salzburg si nemohl pro první kolo, vzhledem k letošní účasti soupeře moc vybírat a nakonec může být ještě rád, Charkov je pro domácí celek pořád jedním z těch "hratelných". Ostatně takový Leverkusen by mohl vyprávět...

Koncernový tým sice opět nezažívá kdovíjakou sezónu, nejdůležitější ovšem je to, že je ze čtvrtého místa stále regulérně ve hře o příčky nejvyšší. Aby si důkladně prověřil formu svých oveček, tak kouč Ricardo Moniz naplánoval přátelák s Innsbruckem, který nakonec skončil přestřelkou 4:3. "Hlavně jsem rád, že jsme mohli takovýto zápas vůbec absolvovat. Vzhledem k blížícímu se utkání se Schalke to pro nás bylo důležité," pochvaloval si bývalý zaměstnanec HSV.

Rakušané neměli ve skupině zrovna dvakrát snadné protivníky, dlouho to také vypadalo, že si mohou o postupu nechat jen zdát, oni ale dokázali téměř nemožné a parádním finišem, se vrátili do hry, ba dokonce na úrok arabskými penězi naditého PSG postoupili. "Oproti začátku sezóny jsme se snad zlepšili, teď bychom to měli konečně dokázat," věří Moniz, kterému bude chybět trojice Sekagya, Maierhofer a Leitgeb.

Oba celky se setkají na půdě UEFA vůbec poprvé, ale i tak Metalist věří, že jeho strana bude ta, co se s tím popere líp. "Čeká nás těžký zápas. Máme před sebou velice kvalitního soupeře, jež disponuje, kromě jiného i výbornými fyzickými parametry. Hráči jsou disciplinovaní, i proto nás nečeká snadný duel," vysvětlil Milon Markević.

To, že úspěchy Charkova nejsou vůbec náhodné, dokazuje mimo jiné i fakt, že se za poslední čtyři roky dokázal hned třikrát probojovat do vyřazovací fáze, z toho jednou dokonce až do osmifinále. Tehdy bylo nad síly ukrajinského celku staré známé Dynamo Kyjev, minulý ročník se pak stal katem zmíněný Leverkusen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AZ Alkmaar - RSC Anderlecht  (čtvrtek 19:00)
Alkmaar nevstoupil do jarní části Eredivisie nijak skvěle a po horším konci podzimu se propadl z prvního místa. Po remíze s Ajaxem prohrál na půdě Rody, ovšem vše si vynahradil výhrou 6:0 nad Den Haagem a také v posledním kole doma zdolal sestupem ohrožený Excelsior 2:0. Díky tomu mu patří druhé místo o skóre za vedoucím PSV a před ostatními protivníky má toto duo náskok pěti bodů.

Anderlecht ale rozhodně nebude slabým protivníkem a už v základní skupině ukázal, že se s ním musí počítat. Na domácí scéně vede ligu po pětadvaceti kolech o sedm bodů před druhými Bruggami. V Jupiler lize prohrál pouze třikrát, na jaře ze šesti duelů pětkrát zvítězil a jen jednou remizoval a celkově drží šňůru osmi zápasů bez prohry v řadě, ve kterých jen dvakrát uhrál nerozhodný výsledek.

Alkmaar se v základní skupině Evropské ligy protrápil a zvítězil pouze na úvod doma s Malmö, od této chvíle pětkrát za sebou remizoval. I tak ale to nakonec stačilo na postup z druhé pozice za vedoucím Charkovem. Belgický celek jako jediný z celé Evropy získal plný počet osmnácti korálků za šest výher a skóre 18:5 je vskutku obdivuhodné. Možná právě proto bude podle mnohých vstupovat do tohoto vyřazovacího souboje jako mírný favorit.

Oba celky se spolu v poslední době neutkaly, a tak je čeká ostrá premiéra. Dokonce kouč domácích Gertjan Verbeek přiznává, že považuje Anderlecht za mírného favorita. "Naše touha zvítězit proti takovému celku je vskutku velká. Dobře víme, jak soupeř hrál v evropských pohárech a známe možná nebezpečí. Snaží se praktikovat naše herní postupy a baví diváky, předvádí hezký fotbal. Myslím, že se máme na co těšit," uvedl potěšeně Verbeek.

Speciální náboj bude mít utkání pro záložníka Maartena Martense, který v Anderlechtu vyrůstal. "Je jasné, že se na toto utkání těším. V tomto klubu jsme působil dvanáct let odmalička a určitě to není pro mě hrát jako proti každému. Nicméně neznamená to, že chci Anderlecht porazit více než jiné týmy. Jako vždy se pokusím odvést maximum a doufám, že zvítězíme," řekl belgický špílmachr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.45 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Atlético Madrid  (čtvrtek 19:00)
Velice zajímavé střetnutí se odehraje mezi Laziem a Atléticem Madrid. Italové budou mít jako první výhodu domácího prostředí, na Stadio Olimpico si chtějí vytvořit co nejlepší výchozí pozici do odvety, to samé však platí i pto Atlético.

Lazio si zajistilo postup do další fáze z druhého místa a i proto mu los postavil do cesty silné Atlético Madrid. Svěřenci trenéra Rejy měli s postupem jisté problémy, o postup mezi nejlepší museli bojovat až do posledního kola - v něm doma porazili Sporting 2:0. Domácí si už minulý čtvrtek poradili s Cesenou 3:2.

Italsko-španělské souboje mají vždy zvláštní náboj a nejinak tomu bude i mezi Laziem a Atléticem. Italové navíc potřebují nutně uspět i kvůli klubovému koeficientu. "Evropská liga je prestižní soutěž a my chceme dojít co nejdál to půjde. Budeme se snažit získat co nejlepší výsledek, jsme si vědomi toho, že Atletico nedostalo v šesti zápasech hodně gólů, což je Simeoneho vizitka. On byl hráč s velkým charakterem, byla to osobnost a jiný nebude ani jako trenér," uvedl Edy Reja.

Atlético Madrid si narozdíl od Lazia zajistilo postup bez problémů. Předloňský vítěz prohrál pouze v jednom zápase, paradoxně na italské půdě proti Udinese. V domácí soutěži už je to horší, i když oproti startu se tým hodně zlepšil. Atlético naposledy remizovalo se Santanderem 0:0 a byla to už druhá bezbranková remíza v řadě. Simeoneho svěřenci momentálně okupují šesté místo. Nyní se však všichni soustředí na Lazio, hráči věří, že se jim podaří postoupit do dalšího kola.

"Dobrý výsledek je pro mě výhra, ale jsme si vědomi toho, že záleží na vstřelení branky. Pokud se nám to podaří bez inkasování, tím lépe, ale znovu opakuji, že je důležitý ten gól dát," rozhovořil se Filipe Luis, obránce Atlética.

Domácí Biancocelesti mají velké problémy s marodkou, i kvůli tomu byli do týmu povoláni mladíčci Berardi, Zampa a Rozzi, teprve sedmnáctiletý hráč. Chybět tedy budou Rocchi, Brocchi, Alfaro, Cana, Mauri a Dias. Španělé se budou muset obejít bez dvojice hráčů Tiaga a Antonia Lopéze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Viktoria Plzeň - Schalke 04  (čtvrtek 19:00)
Start jara, a hned v plné parádě, čeká na fotbalisty Plzně ve čtvrtečním utkání 2. kola Evropské ligy. Doma přivítají přední německý klub Schalke 04 a jsou si vědomi, že jen stoprocentní výkon je přiblíží postupu do dalších bojů. Klíčem je doma neinkasovat.

Pro Plzeň půjde o fotbalový svátek, protože poprvé v této sezoně sehrají evropský zápas na vlastním rekonstruovaném stadionu DOOSAN Arena. Předchozí zápasy Ligy mistrů absolvovali v pražské Synot Tip Areně.

"Je hezké, že jaro začne zrovna takovým zápasem, a ještě k tomu na poprvé otevřeném celém stadionu," řekl obránce David Limberský. "Bude super, že budeme hrát doma na svém stadionu, že už nemusíme nikam cestovat. Všichni si to budeme chtít užít a pro odvetu udělat dobrý výsledek. Doufám, že dojdou všichni fanoušci, že nás budou povzbuzovat tak, jako během celého podzimu," dodal záložník Milan Petržela.

Zatímco pro Plzeň půjde o ostrý start do jarní části sezony, Schalke už má za sebou tři ligová utkání. Po dvou výhrách v posledním kole utrpěl německý tým těžkou porážku 0:3 od konkurenta v boji o titul Mönchengladbachu. Trenér Pavel Vrba však varuje, že tato prohra naopak může být pro Plzeň nevýhodou, protože hráči Schalke budou chtít svůj výkon napravit.

"Sobotní výsledek Schalke nás nesmí zmást. Pokud bychom utkání nezvládli, bylo by to za týden v Německu hrozně těžké," ví Vrba. "To znamená, že nesmíme dostat gól a nejlépe nějaký vstřelit," dodal Vrba.

Zápas s Mönchengladbachem sledoval Vrba osobně. "Pro Schalke to bylo nevyvedené utkání. Již ve druhé minutě inkasovali a museli otevřít hru. Hra do plných jim viditelně nevyhovovala," míní Vrba. "Nečekám v jejich sestavě velké změny. Myslím si, že vím, co by asi mohli hrát," dodal.

Trenér Schalke Huub Stevens však kvůli nemoci zřejmě nebude moci využít služeb své opory Jeffersona Farfána a otazník visel také nad největší hvězdou týmu Raúlem. Ten by však měl být na zápas připraven podpořit hrotového útočníka Klaase Jana Huntelaara.

"Raúl s Huntelaarem to nejsou jen nějaká jména, ale především obrovská útočná síla. Sice jim zápas s Mönchengladbachem nevyšel, avšak je jen otázkou času, kdy svou sílu předvedou znovu. Byl bych nerad, kdyby se tak stalo v Plzni," dodal Vrba.

Plzeň musí oproti podzimu udělat dvě změny v ideální sestavě, protože přišla o dvě opory. Stoper David Bystroň dostal dvouletý trest za doping a reprezentant Petr Jiráček přestoupil do Wolfsburgu. Na jejich pozicích v přípravě nejčastěji nastupovali Václav Procházka, který přišel z Mladé Boleslavi, a Vladimír Darida.

"Věřím, že kluci, co nastoupí na jejich postech, je dokážou svojí kvalitou a výkonem nahradit. Nemám pocit, že bychom oslabili, naopak bych řekl, že jsme ještě kádr zkvalitnili. Máme i hrozně silnou lavičku, takže z tohoto pohledu nemám obavy," prohlásil Limberský.

Utkání začíná ve čtvrtek od 19:00 v přímém přenosu ČT4. Hlavním rozhodčím je Francouz Stéphane Lannoy. Postupující se v osmifinále utká s lepším z duelu mezi Steauou Bukurešť a Twente.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Petržela, Kolář, Pilař - Bakoš.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Höger, Höwedes, Papadopulos, Fuchs - Matip, Jurado - Draxler, Raúl, Obasi - Huntelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Legia Varšava - Sporting CP  (čtvrtek 19:00)
V dalším duelu první vyřazovací fáze Evropské ligy se polská Legia Varšava doma postaví proti favoritovi z lisabonského Sportingu. Domácí celek si bude chtít pochopitelně na svém hřišti uhrát hratelný výsledek do odvety, ale Sporting jede rozhodnout o svém postupu už na půdu soupeře. Téměř vše hraje do karet portugalskému celku.

O kvalitě kádru se není třeba zmiňovat. Sporting je na tom znatelně lépe a hlavně díky tomuto faktoru je favoritem tohoto dvojzápasu. Navíc je více rozehraný než jeho protějšek. V Polsku je totiž podobně jako u nás zimní přestávka a poslední soutěžní zápas tak Legia sehrála před Vánoci na půdě Hapoelu v rámci Evropské ligy, kde prohrála 0:2. V lize je Legia po sedmnácti kolech na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na první Wroclaw.

Portugalská liga je naopak v plném proudu a Sportingu se v ní nedaří úplně podle představ. V posledním hraném kole Sporting prohrál 0:2 na půdě Marítima a také kvůli této prohře se v tabulce nachází na čtvrté pozici, přičemž na první Benficu ztrácí propastných šestnáct bodů. Před sezónou přitom Sporting vyhlašoval boj o titul. Evropská liga je tak soutěží, ve které chce dojít co nejdále.

Vzpruhou pro hostující tým by měl být nový trenér Ricardo Sa Pinto, který nahradil Domingose Pacienciu na začátku nového roku kvůli neuspokojivým výsledkům v ligové soutěži. Bývalý útočník Portugalska Sa Pinto předtím trénoval dorostenecký tým Sportingu, se kterým měl určité úspěchy. "Je to pro mě obrovská výzva a odpovědnost. Práci u hlavního týmu jsem přijal s hrdostí," řekl nový trenér.

"Mám důvěru vedení a jsem připraven s týmem začít vyhrávat. Začíná nová etapa mého trenérského života a rád bych jí započal co nejlépe. Se Sportingem mě spojují samé dobré vzpomínky a vždy jsem si přál tento klub také trénovat. Naším prvním cílem je pochopitelně uspět v prvním kole Evropské ligy. Situace bude složitá, protože nejsme zvyklí na poměry v Polsku, ale musíme se s tím vyrovnat a získat co nejlepší výsledek do domácí odvety," ohodnotil trenér Sa Pinto své působení v novém klubu.

Na hostující straně bude chybět klíčový záložník Diego Capel. U domácího celku nemůže hrát Miroslav Radovič. Do sestavy se naopak vrací klíčový hráč Danijel Ljuboja a také Ivica Vrdoljak a Jakub Rzezniczak. V útoku se pravděpodobně představí mladík Rafal Wolski.

"Máme určitě problémy se sestavou, což je pro nás velmi nepříjemné, protože nám právě končí zimní přestávka a měli bychom mít kompletní kádr. Bohužel se stalo a musíme se s problémy vyrovnat co nejlépe. Je dobré, že se uzdravil alespoň Ljuboja," řekl k sestavě trenér domácích Maciej Skorza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Porto - Manchester City  (čtvrtek 21:05)
Manchesterské Citizens, podobně jako jejich městský kolega z United, nečeká v Evropské lize po vypadnutí ze základních skupiny Ligy mistrů vůbec lehký soupeř. Zatímco Rudí Ďáblové si budou muset poradit s Ajaxem, svěřenci manažera Roberta Manciniho se střetnou s obhájcem prvenství z této soutěže FC Portem.

Pro City bylo samozřejmě zklamáním, že nepostoupili do osmifinále Ligy mistrů. Jenže v konkurenci Neapole, Bayernu a Villarealu to měli opravdu dost těžké. Spekulovat můžeme o tom, jak moc vážně nyní bude brát aktuální lídr anglické ligy Evropskou ligu. Prioritou je pro něj totiž určitě vítězství v Premier League.

Podobně dopadlo v Lize mistrů i Porto. I když mělo vše ve svých rukou, v posledním zápase neporazilo doma Zenit a rovněž skončilo překvapivě až třetí. A ani v portugalské lize to není to suverénní Porto jako z předchozích sezón. Na první Benficu teď ztrácí z druhé příčky už pět bodů, i když naposledy v pohodě rozstřílelo 4:0 Leiriu.

Mancini může mít radost z toho, že do sestavy může konečně počítat s italským rebelem Mariem Balotellim. Ten po incidentu v zápase proti Tottenhamu, kdy šlápl na hlavu protihráče Scotta Parkera, stál čtyři soutěžní zápasy v Anglii. A nyní se proti Portu zřejmě vrátí do základní sestavy.

Italský lodivod pochopitelně nemá radost, jaké problémy s Balotellim jsou. Třeba že kouří nebo že nedodržuje večerku. Hlavně však provokuje na hřišti. "Mluvil jsem s ním před dvěma týdny," prozradil Mancini. "Řekl jsem mu: Prosím tě, v lize nám zbývá 13 zápasů a v Evropské lize také. Zkus se chovat dobře na hřišti a mysli jen na fotbal."

Manchester City stále s italským útočníkem počítá, i když je takový, jaký je. "Myslím, že v hlavě to má v pořádku. A věřím, že v příštích dvou měsících pro nás bude klíčovou postavou," má jasno Mancini. "Mario je fantastický hráč. Někdy udělá chyby. Ale pokud bude mít svůj klid, v Premier League i v Evropské lize bude stále platný."

Zajímavou otázkou je také situace kolem Carlose Téveze. Ten se nově usmířil s vedením klubu a vrátil se po vyřazení z kádru zpátky do Manchesteru. Na Porto ale připravený ještě nebude. "Pokud jsem udělal chybu, tak se omluvím," uvedl argentinský rodák. "Pokud to udělá, nebudu s tím mít problém já ani klub," vyjádřil se hostující trenér.

Domácímu celku bohužel bude chybět útočník Marc Janko, zimní posila z Twente. Rakouský forvard je totiž nachlazený. "Budeme mít jinou sestavu, protože nám Janko chybí. Změní to totiž naší dynamiku hry, ale my jsme i tak silný tým," uvedl kouč Vítor Pereira. Ten jako by ani nechtěl moc přemýšlet o tom, proti komu vlastně hraje.

"Nehodlám tady ztrácet čas, abych vysvětloval, kdo je náš soupeř, protože to každý ví," říkal Pereira. "City mají přece skvělý tým. Já se ale hlavně soustředím na naší hru. Pokud budeme hrát na maximum, nemusíte se mě ptát na otázky typu co udělat, abychom vyhráli. Chceme hrát skvělý fotbal. A bez našich fanoušků to nepůjde."
FC Porto - pravděpodobná sestava:
Helton - Rolando, Otamendi, Maicon, Pereira - Defour, Moutinho, C. Rodríguez - Hulk, Djalma, J. Rodríguez
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Richards, Kompany, Lescott, Clichy - Milner, Barry, Nasri - Silva - Balotelli, Agüero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stoke City - Valencia CF  (čtvrtek 21:05)
Stoke City letos píše své druhé dějiny v evropských pohárech. Poprvé do nich nakoukl před 37 lety a nyní se v Evropské lize těší z účasti mezi třiceti dvěma nejlepšími. Aby se ale prokousal dále, musí překonat pořádně těžkou překážku. Španělská Valencia je totiž aktuálně po Realu a Barceloně třetím nejlepším klubem ve Španělsku.

Domácí berou střetnutí s Valencií opravdu dost vážně. Na anglické prostředí až nezvykle. Ostatní angličtí giganti by třeba měli Evropskou ligu na vedlejší koleji, i když by proti nim stála Valencia. Stoke ale rozhodně ne. "Jsem opravdu nadšený. Bude to jeden z největších zápasů v historii klubu," uvedl manažer Tony Pulis.

Pro klub z města, které není velké ani jako Ostrava, bude zápas s Los Che opravdovým svátkem. Příští rok to bude 150 let od založení klubu. "Zatím jsme neměli možnost říci, že jako britský tým hrajeme v Evropě na nejvyšší úrovni," dodával Pulis. "Pro naše město je to něco fantastického."

Los mu ovšem přiřadil opravdu dost těžkého soupeře. Valencia až na prohranou odvetu v Barceloně v rámci Copa del Rey z posledních osmi utkání neprohrála a v Primera División se může chlubit třetí příčkou s osmibodovým náskokem na čtvrté Levante. O víkendu navíc smetla Gijón čtyřmi brankami.

Pulis však zná moc dobře přísloví "kdo se bojí, nesmí do lesa." A soupeře se nechce zaleknout. "Bude to velký zápas. Ale nejdůležitější bude výsledek," povídal dále. "Nesmíme jít na hřiště vystrašení. Jen tak můžeme uspět. Pokud zahrajeme dobře v útoku, můžeme Valencii pořádně zatopit. Opravdu si to myslím."

Hosté jsou v tomto dvojzápasu považování za favority. I z toho důvodu, že s těmito druhy zápasů má v evropských pohárech o hodně více zkušeností. Nebo fakt, že Stoke se nyní nemůže chlubit nijak zvlášť dobrou formou. V Premier League nevyhrál od 2. ledna, prohrál čtyři z posledních pěti utkání.

"Jsme si vědomi některých individualit Stoke. Jenže tenhle tým funguje dobře hlavně jako celek," uvedl španělský stratég Unai Emery. "Nebezpečí může přijít po dlouhých autech Delapa, Pennant a Etherington jsou velmi silní na křídlech. Důležité bude držení míče a jak se ubráníme pověstnému tlaku, jaký na vás anglické týmy obvykle vyvíjejí."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Steaua Bukurešť - FC Twente  (čtvrtek 21:05)
Twente nevstoupilo do jarní sezóny Eredivisie v příliš dobrém světle a díky nečekané porážce v minulém kole kleslo až na pátou pozici o bod za Heerenveen a Feyenoord. Na vedoucí PSV s Alkmaarem ztrácí šest bodů, ovšem na druhou stranu má ještě odložený duel k dobru. V základní skupině Evropské Ligy působilo velice suverénně a i los byl k němu nyní velice milosrdný.

Rumunská Steaua totiž rozhodně nemá tak velkou kvalitu jako někteří účastníci závěrečné fáze, navíc velkým handicapem může být nerozehranost. Steaua se naposledy představila v důležitém klání v polovině prosince a nyní sehraje těžký duel téměř po dvou měsících. Rumunskému celku navíc utekl boj o titul. Nachází se na čtvrtém místě a na třetí místo v tuto chvíli ztrácí pět bodů, na vedoucí Dinamo dokonce osm.

Oba celky se spolu utkaly před více jak dvěma lety v Evropské lize ve skupině H a oba zápasy skončily remízou (0:0 a 1:1). I teď se očekává opatrnější hra s minimem branek. Kouč Steven McClaren se rozhodl nominovat devatenáctičlenný tým, do Rumunska neodcestují Denny Landzaat, Wesley Verhoek a Dwight Tiendalli.

Jeden ze základních stavebních kamenů sestavy Twente Wout Brama vzpomíná, jak se holandský celek postupně prokousal až do Ligy mistrů. "Začínali jsme v poháru Intertoto a bydleli jsme v dřevěných budovách, nyní je zázemí úplně někde jinde. Na toto utkání se musíme soustředit více než jindy. V lize máte k dispozici 34 zápasů, ve skupině alespoň šest. Tady stačí jedna chyba a může být po nadějích," ví Brama.

Domácím bude chybět záložník Alexandru Chipciu, který utrpěl svalové zranění. Jinak jsou ale domácí kompletní a opět se budou spoléhat na střelecké schopnosti Raula Rusescua, který letos vsítil již devět branek. Brama dobře ví, že cesta vede přes dobrou obranu. "Steaua je precizní v defenzívě, a i když máme schopné útočníky, nemusíme vsítit branku. Otevřít hru by se nemuselo vyplatit, Steaua skvěle využívá brejky," dodal Brama.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wisła Kraków - Standard Lutych  (čtvrtek 21:05)
Až překvapivě dobře si vedly oba celky v základních skupinách Evropské ligy. Zatímco domácí Wisla dokázala urvat postup ze druhého místo až v posledním kole na úkor anglického Fulhamu, hostující Standard Lutych dokonce ve skupině B triumfoval bez jediné porážky. Nyní oba dva los svedl do vzájemného souboje o osmifinále.

Pořádné drama nabídl závěrečný hrací den ve skupině K. Fulham měl vše ve svých rukou, k jistotě postupu mu stačilo zvítězit doma nad posledním Odense. Jenže to v Londýně díky brance z 93. minuty urvalo remízu 2:2. A protože Wisla Krakov naopak na domácím hřišti porazila vítěze skupiny Twente, o bod předskočila právě Fulham.

Na začátku listopadu polský celek odvolal trenéra Roberta Maaskanta. Od té doby dostal nabídku od tohoto klubu třeba také plzeňský Pavel Vrba. Jenže i přes všechny snahy Wisla nikoho nesehnala. A tak je stále pod vedením prozatímního trenéra Kazmierze Moskala, který povýšil z role asistenta a dokázal s týmem proklouznout do další fáze Evropské ligy.

Podobně jako pro většinu středoevropských celků i pro domácí to bude první soutěžní utkání v roce 2012 po zimní pauze. Přitom měli hrát o víkendu polský Superpohár s Legií Varšavou, nicméně kvůli bezpečnostním obavám se odložil. Belgická liga se naopak rozeběhla již v půlce ledna, takže Standard bude mít rozhodně výhodu větší rozehranosti.

Sázkové kanceláře rovněž pasují Lutych do role favorita. Už proto, že pouze s jedním obdrženým gólem z šesti zápasů proplul mezi třicet dva nejlepších v naprosté pohodě. A protože právě Wisla měla paradoxně ze všech postupujících s třinácti obdrženými brankami nejhorší defenzívu.

Domácí rozhodně chtějí pokračovat v Evropské lize, co nejvíce to půjde. Jarní část evropských pohárů si totiž zahraje po dlouhých 33 letech! Standard je ovšem ve velmi dobré formě, byť naposledy doma podlehl Anderlechtu 1:2. Uvidíme, jestli kouč José Riga, který nikdy neměl zkušenosti s evropskými poháry, zvládne dobře i vyřazovací část.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - PAOK Soluň  (čtvrtek 21:05)
Udinese Calcio vyzve v prvním zápase na stadionu Friuli řecký PAOK Soluň. Italové budou postrádat hned dvojici klíčových hráčů, vedle Mauricia Isly také kapitána a nejlepšího střelce Antonia Di Nataleho.

"Musíme se zaměřit na jiné hráče, které máme k dispozici. Zatímco Islu jsme ztratili do konce sezóny, Di Natale se ještě vrátí. Nicméně, chceme v této soutěži uspět. Bude to pro nás těžká zkouška, proti PAOKu se budeme snažit o co nejlepší výsledek," nechal se slyšet trenér Francesco Guidolin. Udniese čeká v Evropské lize těžký test, PAOK Soluň představuje nevyzpytatelného soupeře, který má na to loni čtvrtý celek Serie A potrápit.

Pravdou však je, že se Bianconeri nenacházejí v optimální formě, naposledy nestačili na domácí půdě milánskému AC, se kterým prohráli 1:2 a před tím dokonce nestačili na Fiorentinu 2:3. Italové se teď ale plně koncentrují na Evropskou ligu, kde chtějí uspět.

"Máme před sebou těžkého soupeře a budeme se soustředit od začátku do konce. PAOK má zkušenosti, je to dobře trénovaný tým a je těžké ho porazit," dodal trenér Guidolin.

Řecká liga je podobně jako italská Serie A dávno v plném proudu. PAOK si naposledy smls na OFI Kréta 2:0 a pojistil si třetí místo, ovšem s jedenáctibodovou ztrátou na druhý Olympiakos a s třináctibodovou na vedoucí Panathinaikos Atény. Laszlo Boloni, trenér soluňského týmu, věří, že jeho tým přejde přes Udinese do další fáze. Důležité však bude na stadionu Friuli vstřelit branku, což je proti italskému mužstvu vždy obtížný úkol.

Trenér Laszlo Boloni se bude muset obejít bez služeb Vladana Iviče, dobrou zprávou je naopak návrat Giorgose Fotakise. Domácí zase budou vedle Di Nataleho a Isly postrádat Codu a Badua, nicméně největší ztrátu stále představuje Di Natale.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Trabzonspor - PSV Eindhoven  (čtvrtek 21:05)
Velice zajímavý souboj čeká na turecký Trabzonspor, který po soubojích v Lize mistrů, kde mu jen těsně unikl postup do osmifinále, změří síly v Evropské lize. A los mu vskutku nepřisoudil nijak lehkého soupeře. PSV tradičně patří mezi favority celé soutěže a k tomu se mu dlouhodobě daří i na domácí scéně. Eindhoven nyní celou Eredivisii vede o skóre před Alkmaarem a určitě si i věří na pohárové bitvy.

PSV má v tuto chvíli na kontě pětačtyřicet bodů, ovšem o titul se ještě bude muset hodně prát. V minulém kole snadno zdolalo De Graafschap, avšak předtím jen remizovalo na půdě Hearclesu. Ve čtyřech duelech získalo osm bodů a navíc postoupilo do semifinále národního poháru přes Nijmegen, což vskutku není nijak špatná bilance. Celkově svěřenci Freda Ruttena neprohráli šestkrát v řadě, naposledy se jim to přihodilo na půdě Feyenoordu.

PSV se v loňském roce dostalo až do čtvrtfinále této soutěže, kdy vypadlo s portugalskou Benficou. Letos vyřadilo v předkole rakouský Ried, i když j úvodním duelu jen remizovalo. Nicméně ve skupině předvedlo naprosto suverénní výkon a i přes vcelku lehčí skupinu je zisk šestnácti bodů úspěchem. Spoléhat se opět bude na belgickou oporu Driese Mertense, který se letos trefil už osmnáctkrát, podporovat by ho měli čtrnáctigóloví Tim Matavž a Ola Toivonen.

Trabzonspor se po šestadvaceti utkání nachází na čtvrtém místě s pětačtyřiceti body a na obhajobu druhého místa to v tuto chvíli nevypadá. Na vedoucí Galatasaray ztrácí jedenáct korálků, druhé Fenerbachce je vzdáleno na šest bodů. Nadějně vypadá třetí místo Besiktase, který je vpředu pouze o jeden bod. Trabzonspor se ale po nepovedeném začátku zlepšuje, v devíti duelech sedmkrát zvítězil a jen dvakrát prohrál.

Trabzonspor v Lize mistrů získal sedm bodů a v posledním kole uhrál bod na půdě Lille, jenže ten nakonec díky překvapivému vítězství CSKA Moskva na Interu Milán nestačil. Rutten dobře ví, že si musí dát pozor na nevyzpytatelnost soupeře. "Trabzonspor dlouhodobě ukazuje, že jde nahoru a začíná patřit k evropské smetánce. Vyhrál i na půdě Interu Milán a je mu jedno, jestli hraje venku nebo doma. Ani výhra na jeho půdě nemusí nic znamenat," zvedá Rutten varovný prst.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Club Bruggy  (čtvrtek 21:05)
Jedno z nejpříjemnějších překvapení skupinové fáze Evropské ligy Hannover, rozehraje vyřazovací část proti Bruggám. Pro 96ky tak půjde během krátkého pobytu v pohárech, po Lutychu již o druhé setkání se zástupcem Jupiter League.

Celek z Dolních Sas udělal pod Mirkem Slomkou obrovský pokrok, což vyvrcholilo právě ve skupině EL, kde dokázali hannoverští uspět v těžké konkurenci Lutychu a Kodaně, nedávného osmifinalisty Ligy mistrů a nakonec spolu s prvně jmenovaným mohou slavit postup do další fáze. "Po všech stránkách na tom budeme, jako v základní skupině. Musíme především zachytit úvod zápasu, také potřebujeme najít rytmus," poodhalil domácí stratég.

Domácí tým evidentně nechce nic podcenit, čemuž také napomohly právě duely s Lutychem. Doma sice dokázal H96 svého protivníka zaskočit, výsledkem toho ale byla tak, jako tak remíza, podstatně jiný obrázek se ovšem potom naskytl v Belgii... "Jupiter League je velmi silná soutěž, což nám také zápas v Lutychu ukázal," varuje Slomka. Ten se bude muset stále obejít bez Ya Konana, toho pak na marodce doplní dvojice Schulz - Miller.

To Bruggy se rozhodly, že už dál nechtějí opakovat neslané, nemastné sezóny, a tak se odhodlaly pro razantní změnu: na lavičku přivedli Christopha Dauma, bundesligou ostříleného harcovníka, jenž má zkušenosti například s působením v Kölnu a potom také Leverkusenu. Kromě toho se za poslední dvě přestupová období protočilo v tradičním celku neskutečné množství hráčů. "Momentálně jsme ve fázi vývoje," potvrdil zkušený matador.

Belgický tým měl sice ve skupině hned dvě velká jména, spolu s ním ale nakonec postoupila Braga a Birmingham, jenž vzdoroval velice statečně, se musel nakonec spokojit se třetí příčkou, a tím si také zabouchl postupová vrátka. A právě utkání v AWD-Areně by mělo být pro mladý tým velice vhodnou prověrkou. "Bude důležité se plně koncentrovat na defenzivu. Na 96ky ale nemůžeme hrát jenom opatrně," vyhlásil Daum.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Pander - Schlaudraff, Stindl, Pinto, Rausch - Diouf, Abdellaoue
Club Bruggy - pravděpodobná sestava:
Kujović - Hoefkens, Donk, Figueras, Stenman - van Acker, Vázques, Zimling - Lestienne, Akpala, Rafealov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.70 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Olympiakos Pireus  (úterý 12:00)
Ruská Kazaň má před sebou velice důležité utkání v Evropské lize, ovšem musí se též soustředit na domácí soutěž. V té je totiž až na šesté pozici, a pokud výrazně nezabere, tak se může rozloučit s možností, že si zahraje evropské poháry. Řecký Olympiakos je po jedenadvaceti kolech druhý a ztrácí pouze dva body na vedoucí Panathinaikos, souboj o titul tak rozhodně ztracen není a hosté navíc už téměř s jistotou budou hrát poháry i příští rok.

Kazaň je v tuto chvíli až šestá, k tomu sedmý Krasnodar je horší pouze o skóre a osmá Machačkala má o bod méně. Na své nejbližší konkurenty Kazaň ztrácí čtyři body, k tomu dvanáctibodové manko na první místo se bude dohánět velice těžko. Kazaň v Evropské lize ve skupině A skončila na druhém místě za překvapením z řeckého PAOKu, získala jedenáct bodů a za svými zády nechala i anglického giganta z Tottenhamu.

Olympiakos by měl být o něco větším favoritem než ruský protivník, letos se totiž představil v Lize mistrů a v těžké skupině mu chyběl jen krůček do osmifinále nejprestižnější klubové soutěže. Řecký celek totiž po nepovedeném začátku, kdy prohrál na Arsenalu a doma s Marseille, dokázal zdolat německého mistra z Dortmundu. Pak sice na jeho půdě prohrál, ovšem na závěr vyhrál v Marseille a doma zdolal Arsenal, k postupu do další fáze potřeboval o bod více.

Hosté mohou mít mírnou výhodu v rozehranosti a také v posledních dobrých výsledcích, v lize dominovali třikrát po sobě a postoupili těž do semifinále národního poháru. Celkově ze třinácti duelů v lize jedenáctkrát vyhráli a jen jednou prohráli. Na druhou stranou pro ně mohou být velkou nevýhodou extrémní teploty, na které nejsou teplomilní Řekové v žádném případě zvyklí. Rtuť teploměru může hravě klesnout k mínus dvaceti stupňům.

Trenér domácího výběru Kurban Berdjev se však na toto hledisko nechce spoléhat. "Nemyslím si, že by to byl hlavní faktor ovlivňující utkání. Stačí si vzpomenout na minulý rok, kde nás Twente porazilo 2:0 a podmínky byly naprosto stejné." Navíc upozorňuje na narůstající dobré výsledky soupeře. "Olympiakos je mnohem silnější než na začátku sezóny. Jeho výkon roste každým zápasem a pro nás to určitě nebude lehká zkouška," uvedl závěrem domácí stratég.

Utkání se odehraje v Moskvě na stadionu Lužniki a Kazaň bude moci počítat s dvojicí nových tváří. Do branky by se mohl postavit bývalý brankář Manchetseru United Roy Carrol. V útoku bude pomáhat Colin Kazim-Richards, který přišel na hostování z tureckého Galatasaraye.
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Braga - Beşiktaş JK  (úterý 18:30)
Trenér Carlos Carvalhal, jenž má na starosti hráče a prosperitu Besiktase, se vrací do Portugalska. Jeho současný tým bude hrát proti domácí Braze, která rovněž touží po postupu.

Šestačtyřicetiletý trenér a bývalý hráč, který v Braze vyrůstal, má na své slavné časy plno krásných vzpomínek. Ty bude muset nechat za sebou, chce-li večer vyhrát a udělat tak první rázný krok k postupu mezi nejlepších šestnáct týmů Evropské ligy.

"Můj dům není daleko od Estadio Municipal de Braga," uvedl trenér pro server uefa.com. "Dokonce ho vidím, když otevřu okna," dodal Carvalhal.

"Po remíze jsem měl velmi zvláštní pocity. Nechtěl jsem podobný výsledek. Teď jsme ale spíš zvědavý, jak to dopadne. Víte, budeme hrát proti týmu, který velmi dobře znám, bude to skvělá hra."

Besiktas vyhrál skupinu E, k čemuž přispěla i výhra nad Stoke City, pocházející z prosince. Tak se stal prvním tureckým týmem, který se dostal takhle vysoko.

Tureckého velikána ale sráží mnoho zranění, mimo hru budou například záložník Roberto Hilbert nebo Ismail Koybasi. Besiktas byl v podobné pozici i minulý rok, ale vypadl s Dynamem Kyjev. A to celkem vysokým rozdílem, po obou zápasech postoupil Kyjev celkově 8:1. Něco podobného by Carvalhal nerad viděl nyní.

Braga minulý ročník skončila až ve finále, kam se poněkud překvapivě a navzdory všem předpokladům probojovala. V portugalském souboji nestačila na Porto, vítěznou branku vstřelil nyní už v Atléticu Madrid působící Falcao.

Na tiskové konferenci před zápasem trenér domácí Bragy, Leonardo Jardim, předpovídal: "Pro Carvalhala nejspíš nebudeme mít žádné větší překvapení. Velmi dobře zná portugalský způsob hry. Ale budeme velmi těžkým soupeřem," říká odhodlaně trenér Jardim.

Ten bude moci počítat například s obráncem Nuno Coelhem, který se k vrcholovému fotbalu vrací po šesti měsících. Bude jeho návrat vítězný?
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (131)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Teda v uterý ve 12hod...minimálné zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nepletu, tak je to přesunuté kvůli mrazům. Navíc tamního času je to jiný čas.

btw dobrý nick

Reagovat
smazaný uživatel

Pleteš

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne kámo, fakt nepletu

Reagovat
FORZAMILAN

Našeho času v 15:00.................

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Nothi

Reagovat
niflheim

Nothi

Reagovat
niflheim

Zasraný touchpad.

Reagovat
niflheim

Každopádně "nothing to do here"

Reagovat
niflheim

Tak snad si dneska přivezeme výhru...očekávám skvělý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

hadam to bude aspon remiza...verim v streleny gol :-)

Reagovat
cetto

"Máme i hrozně silnou lavičku..." nooo, tak v tom případě nezbývá než: myyy teen pooohááár stejně vyhrajem!!

Reagovat
Maresma

Tak snad aspon tu EL vyhraje nejaky anglicky klub..

Reagovat
smazaný uživatel

Wisla a Legia

Reagovat
DelPiero137

Budu davat nejaky zapas na dostupnom TV kanaly?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ne, doporučuji www.livetv.ru/en

Reagovat
smazaný uživatel

ČT Plzeň a Porto...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Stv Ajax-United, večer už potom nič ...

Reagovat
DelPiero137

ManU som pozeral, prevelka skoda ze CT4 nejde na Digi

Btw, nie v zlom ale Ajax uz davno nie je ani to co by mal byt. Liahen mladych dravcov a snaha o totalny futbal. Vzdy ked som videl ich zapas v Europe, bolo to chaoticke, individualisticke bez napadu a presnosti. Nevedia co hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaké tipy na EL??? Vôbec neviem, čo mám dať

Reagovat
Swarley

mám takový tip...vykašli se na sázení, za ty peníze si kup pivko, bez nervů se podívej na fotbal a budeš mít v duši klid

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujem len za drobáky, za to by som ani to pivko nekúpil

Reagovat
Maresma

To je nejlepsi, nemusis se stresovat, ze prohrajes a na pivko ti stejne zbyde.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece PAOK...

Reagovat
smazaný uživatel

COME ON YOU POTTERS!!!

Reagovat
niflheim

Strašně mě sere, že někdo z těch dvou musí vypadnout

Reagovat
soukup

Reagovat
mickey mouse

Parádně nalosováno

Reagovat
M.Vaza

Italský lodivod pochopitelně nemá radost, jaké problémy s Balotellim jsou. Třeba že kouří nebo že nedodržuje večerku. Hlavně však provokuje na hřišti. "Mluvil jsem s ním před dvěma týdny," prozradil Mancini. "Řekl jsem mu: Prosím tě, v lize nám zbývá 13 zápasů a v Evropské lize také. Zkus se chovat dobře na hřišti a mysli jen na fotbal."

Ten Mario je stejně kapacita mám ho rád..

Reagovat
Shevchenko

Vyhraje Udinese bez Isly a Antonia a beztak bez kupy hráčů ze základu?

Reagovat
Pipo123

Lazio !!! spravte mi radosť

Reagovat
Pipo123

KLOSEEEEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Mirooo

Reagovat
Pipo123

Zase ten Diakite

Reagovat
DelPiero137

Ako ste hrali? Podla zostavy to nevyzeralo ze ste poslali b-cko aby ste sa sustredili na ligu?

Reagovat
Pipo123

Neviem, po druhom gole som to vypol, nebolo to zlé, robili nám problémy centy a potom to znova posral tradične Diakite, ak nehraje Biava a Dias spolu tak to je hrozné čo tam stvárame...

Reagovat
DelPiero137

Skoda, ked uz ste nasadali A-cko, mohlo to vyst. Teoreticka sanca je, ale Atletico je doma silne.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 v Madride, to nedajú ...snáď Udine niečo doma uhrá. Nezačali zle

Reagovat
smazaný uživatel

ten Suárez

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ten Eriksen nevypadá špatně.

Reagovat
soukup

CITY: Begovic; Wilkinson, Shawcross, Huth, Wilson; Pennant, Delap, Palacios, Etherington; Crouch, Walters. Subs: Sorensen, Whelan, Jones, Fuller, Whitehead, Shotton, Jerome.

VALENCIA: Guaita; Rami, Dealbert, Saltor, Mathieu, Costa, Mehmet, Feghouli, Piatti, Jonas, Aduriz. Subs: Alves, Albelda, Soldado, Banega, Ruiz, Monteiro, Bernat.

Wau konečně to nejsilnější pohromadě

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Prsi tam jak prase, navic je zima, to bude pro Valencii tezkejch 90 minut

Reagovat
soukup

říkali no, Stoke weather

Reagovat
smazaný uživatel

Fabbrini na lavičke, a to som sa tešil hlavne na neho...

Reagovat
smazaný uživatel

Na čo siahol, to posral ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci taky teleport, jako má Falcao...

Reagovat
cresposuper

Ako hralo Lazio?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem koukal na Plzeň. S tím Falcaem to byla narážka na to, že ho Vlášek viděl v Portu na tribuně, když 10 minut před tím dohrál v Římě.

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese tyčka! to je smolný tým až to není možné

Reagovat
smazaný uživatel

Ten James Rodriguez mi příde daleko lepší než celej Hulk, kterej zatím všechno zkurvil.

Reagovat
soukup

strašně žeru Walterse, ten hráč se neskutečně zlepšil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, proc zrovna Danilo? Jedinej hrac Porta, na kteryho jsem se chtel zamerit.

Reagovat
alcantara

Jonas

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to s osamocenym Balotellim na hrotu zatim vypada jako "skvely" tah..

Reagovat
smazaný uživatel

Clichy..

Reagovat
alcantara

Crouch slusny simulant

Reagovat
kiwwi

pinokio odporny...to ze on fauluje pri kazdej hlavicke mu nevadi a este sa rozculuje ako kokot, ked mu to raz z desiatich niekto odpiska...och ja ho nemozem vystat

Reagovat
vodka

loni v LM mu pískali zase fauly, kdy nefauloval vůbec...

Reagovat
soukup

jn hraje dost nesympaticky

Reagovat
alcantara

Reagovat
vodka

nádhera

Reagovat
vodka

předvedl už Topal někdy něco takového?

Reagovat
alcantara

Na to m a v kadri Vale patent Costa.

Reagovat
kiwwi

krasne trafil

Reagovat
smazaný uživatel

Palacios se na nej uplne vysral

Reagovat
vodka

Stoke podle mě po poločase srovná...

Reagovat
alcantara

Topal asi sledoval TIna na treningu. Nadherny gol

Reagovat
vodka

škodááá

Reagovat
soukup

škoda no, nádhernej gól. Ten zápas se mi ale zatím fakt líbí, tempo, nasazení, emoce, skvělí fanoušci... věřím, že vyrovnáme a bude to ještě lepší

Reagovat
vodka

proč se zvětšovalo hřiště? EL má jiný limit?

Reagovat
soukup

jj v EL musí být větší hřiště než v PL

Reagovat
soukup

úúú těch nůžek škoda, to by byla stylová odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď ještě Piatti hlavou po centru od Bruna a La Liga má pro dnes splněno

Reagovat
alcantara

Dealbert po centri Bruna by bolo lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Rohy jim dnes vubec nejdou

Reagovat
vodka

snad nejhůř zahrávané, co sem od nich kdy viděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom dnes je uplne zbytecny zkouset pri nich neco netypickyho, staci nadychat centr do prostoru Hutha a Crouche nekam kolem penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Deano

Reagovat
soukup

trochu se bojím, že se zas Palacios chvíli do základu nepodívá

Reagovat
kiwwi

a to si ho tam tak tlacil a nadaval na Pulisa

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to bylo logicky vzhledem k porizovaci cene

Reagovat
kiwwi

Pulis to asi videl (co som vam aj hovoril, ze trener to asi vie lepsie) a mal gule nestaviat ho len vzhladom na cenu...na jednej strane sa ludia smiali Ancelotimu ze musel Torresa staviat len kvoli cene, na druhej sa zhadzuje Pulis lebo nestavial draheho Palaciosa...proste mu nevysiel nakup, ale nemusi ho teraz za kazdu cenu pretlacat do zakladu ked na to nema nie?

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak soukup ho tam tlacil proto, ze se porad tocili na stredu jen Delap, Deano a Whelan, takze i z formy hrajici Palacios by toho mohl dozadu uhrat tisickrat vic a je logicky, ze takovou drahou posilu si nemohli dovolit nechat sedet ctvrt roku na lavicce. Palacios se pak rozehral, ale dnesni zapas se mu nepovedl a ty z toho hned dedukujes, ze na to nema, pritom on je kvalitni hrac, jen mu chybi psychicka pohoda.

Reagovat
soukup

kiwwi si hlavně oblíbil tenhle svůj argument a snaží se ho cpát i tam kam se vůbec nehodí

Reagovat
fantomas

Jakej? Že trenér asi ví nejlíp..?

Reagovat
soukup

samozřejmě

Reagovat
fantomas

Jj, tak přesně ten řadim mezi jeho nejotravnější kolovrátkovský..

Reagovat
soukup

už jen čekám až Woody odehraje skvělej zápas na beku a kiwwi mi důležitě ozřejmí, že Pulis holt věděl proč ho tam staví

Reagovat
kiwwi

Stoke nesledujem, takze s tym urcite nepribehnem

stale ale nechapem, preco neverite tak skvelym trenerom

Reagovat
soukup

já jim samozřejmě věřím, ale ne vždy schvaluju každý jejich rozhodnutí, nejsem Pulis a mám na určitý % věcí jinej pohled, co je na tom nepochopitelnýho?

Reagovat
kiwwi

zrovna nasadzovanie a nenasadzovanie hracov je vec, o ktorej moze rozhodovat X faktorov o ktorych ty nemusis tusit...nejde mi proste do hlavy aby Pulis tak drahu posilu len tak z trucu nechaval sediet na lavicke (alebo mal nejakeho svojeho oblubeneho kona), keby to malo poskodit timu

taktika a podobne su veci o ktorych sa da viac diskutovat a hladat chyby

Reagovat
kiwwi

*tak drahu posilu ktoru si vybral on sam

Reagovat
soukup

to je mi jasné, ale když bleju tři zápasy po sobě z Whelana a Palacios za ty tři zápasy odehraje 20 minut ačkoli je to druhej nejdražší přestup v historii klubu, tak to se na mě nezlob, ale kritizovat prostě budu, navíc když hraje fakt líp a dneska to byla spíš blbá výjimka

Reagovat
soukup

dívej Stoke přivedlo posilu za 8M a v říjnu měl odehráno asi 200 minut a ani jeden start od začátku, je celkem logický, že sem chtěl aby hrál v základu a ukázal se teda jak na tom je. V základu hrál pravidelně Whitehead s letos dost špatným Whelanem, kterej mi svým alibismem a připosraností leze na nervy, Palacios má potenciál hrát mnohem líp než tihle dva dohromady, což ovšem na lavičce asi nezvládne, nehraje sice moc dobře, ale stejně tak je na tom Deano a ještě hůř Whelan jen s tím rozdílem, že mají výkonostní strop asi o dva levely níž než Palacios, takže už laskavě přestaň valit tuhle svou trapnou písničku pokaždé, když se někomu něco nelíbí u jeho týmu a ty o tom víš velký kulový

Reagovat
soukup

no tak mu nevyšel zápas, radši ani nepočítám kolik chyb udělali Deano s Whelanem a to že si chvíli nezahraje nespojuju ani tak s výkonem jako spíš, že se tvářil jakoby ho to dneska chvílema nezajímalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Az je mi ho lito, ty osobni problemy se na nem strasne podepsaly

Reagovat
smazaný uživatel

Diky, Alvaro

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Yaya to hezky kopnul.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Helton

Reagovat
smazaný uživatel

Supermario suše

Reagovat
smazaný uživatel

Klluk tam začal hrát mariáš asi.

Reagovat
smazaný uživatel

v Hannoveru to sudímu dneska dost ujíždí

Reagovat
smazaný uživatel

Sobiech

Reagovat
smazaný uživatel

...tak to Hannover snad zvládl i přes kiksy sudích, ikdyž to mohlo být o víc gólů (ale zase bez Stindla)

Reagovat
smazaný uživatel

Kuna na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk dneska tragickej,kazdej souboj lezi na zemi a vzteka se.

Reagovat
Maresma

A clovek by rekl, ze toho ustoji hodne kdyz je to takova "hora".

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tam tam ty uvozovky bejt nemusely

Pusobi to komicky,kdyz hrac jeho postavy pada pti kazdym kontaktu..

Reagovat
smazaný uživatel

Lescott na něj dobře hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo,vyborne..

Reagovat
smazaný uživatel

AGUEEEEEEROOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

KUN a Yaya

Reagovat
soukup

to je teda pořádný divadlo teďka

Reagovat
fantomas

Už si tě odchyt Chaz? Furt mě otravoval, jestli nejseš na FB..

Reagovat
soukup

ještě ne, byl sem na horách, asi kvůli fantasy MLB co?

Reagovat
fantomas

Jojojo...je z toho nešťastnej.

Reagovat
soukup

já ho tu dneska taky vyhlížím no, jestli ho uvidíš na haxu třeba, tak mu řekni, ať se ozve tady, já jedu zítra zas pryč a budu tady až v pondělí

Reagovat
smazaný uživatel

Jezisi takhle zazdit brejk...

Reagovat
soukup

tohle rozhodčí zrovna moc nezvládá

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely druhy polocas, to byl jeden z nejlepsich vykonu za posledni dobu, parada. Vzadu jsme jim nedovolili nic, vepredu jsme byli mnohem nebezpecnejsi. Jediny Mario se mi nelibil, byl hodne spatny, Kun mel urcite prijit driv, aspon o ctvrthodinku. Jinak od Porta jsem cekal vic, Danilo, na kteryho jsem se tesil, se musel zranit, a dve nejvetsi hvezdy zahraly jedno velky nic, Hulk k tomu navic pridal jeste velkou davku simulace a plac. Kazdopadne ted uz verim v postup, rozjete je to dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Porto skončilo ve vyřazovací fázi evropských pohárů na anglickym soupeři ve všech minulých třech případech. Něco na tom bude, tak snad to dotáhnete.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem ani nevedel. Jinak diky, taky doufam.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele