Evropská liga - preview odvetných zápasů osmifinále

17.03.2016, 09:06
Previews
Odvetnými osmifinálovými zápasy pokračuje také Evropská liga. Pražskou Spartu čeká náročné utkání na hřišti Lazia Řím, Leverkusen bude dohánět manko proti Villarrealu a stejně tak Valencia s Athleticem Bilbao. Liverpool cestuje na Old Trafford s dvougólovým náskokem, Sevilla si chce zajistit postup s Basilejí a Borussia Dortmund může na půdě Tottenhamu hájit náskok tří branek...
Bayer Leverkusen - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Bayer Leverkusen má před sebou velmi náročný úkol. První utkání proti Žluté ponorce moc nezvládl a ve Villarrealu prohrál o dvě branky. V BayAreně se tak pokusí o zdramatizování výsledku a případný postup.

Domácí celek nebude mít snadnou úlohu, protože mu v cestě stojí mnoho faktorů. Tak například střelec Cédric Bakambu, o jehož kvalitách se německý tým už jednou přesvědčil. A nebylo to zrovna moc příjemné setkání. Na stadionu El Madrigal se radoval právě Bakambu, který měl na svědomí jednoznačný výsledek 2:0 pro domácí. Villarreal tak mohl jít do kabin po skončení utkání jako jednoznačně spokojenější a vděčil za to právě střelci Bakambuovi.

Ačkoli Bayer moc rád vzpomíná na duely se španělskými celky v této sezoně evropských pohárů, poslední dobou mu trochu dochází dech. Tým trenéra Rogera Schmidta vyhrál za posledních pět duelů ve všech soutěžích dohromady jen jedno jediné utkání a hned třikrát prohrál! Z výhry se po dlouhých čtyřech duelech radoval až v minulém kole první německé ligy, když porazil Hamburk, a připsal si tři body.

Trenér Schmidt si uvědomuje fakt, že jeho tým nemá moc dobré vyhlídky. Přesto však odmítá házet ručník do ringu a vzdávat se. Naopak chce po svých hráčích, aby ukázali, jaké jsou jejich schopnosti. V rozhovoru pro média Schmidt sdělil: "Procházíme teď hodně těžkým obdobím. To ale neznamená, že bychom si měli přestat věřit a zpochybňovat cokoli, co děláme. Pokud chceme být úspěšní, musíme mít správný a profesionální přístup. Jinak to nepůjde," míní mladý trenér Schmidt.

Problémem by pro Leverkusen mohlo být také množství zraněných či jinak indisponovaných hráčů. Mimo hru bude diskvalifikovaný mladík Tin Jedvaj, jenž minule dostal červenou kartu. Zraněni pak jsou hráči jako Charles Aranguiz, Sebastian Boenisch, Roberto Hilbert, Kevin Kampl, Lars Bender nebo Omer Toprak. Úplně zdravý není ani záložník Christoph Kramer, kterého stále trápí hlava.

Žlutá ponorka také nemůže přímo jásat, protože i hosté ze Španělska přivezou oslabený kádr. Absence čítají jména jako Jonathan Dos Santos, Jaume Costa, Mateo Musacchio nebo Samu. Problémy s kolenem navíc trápí brankáře Aréolu. Hosté mají další výhodu, protože Bayer Leverkusen je ještě nikdy v rámci Evropské ligy neporazil. Villarreal má sice lepší postavení i nyní, ale ani on nesmí usnout na vavřínech.

Tomás Pina si je také vědom síly soupeře a udává: "Čeká nás náročné utkání na skvělém stadionu, který bude pro domácí velkou podporou. Došli jsme až sem a chceme pokračovat. Teď se všichni soustředíme jen na to, jak se dostat do další fáze. To by pro nás byla velká posila. I když jsme první duel dobře zvládli, rozhodně si nemůžeme být jistí postupem. Jsme ale přesvědčeni, že pokud budeme dál tvrdě pracovat, můžeme nakonec postoupit," dodal Pina.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Frey, Papadopoulos, Tah, Wendell - Brandt, Calhanoglu, Kramer, Bellarabi - Hernandez, Kiessling
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Aréola - Rukavina, Ruiz, Bailly, Mario Gaspar - Suarez, Bruno, Trigueros, Castillejo - Bakambu, Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Athletic Bilbao  (čtvrtek 19:00)
Španělský duel mezi domácí Valencií a hosty z Baskicka zatím vyznívá lépe pro Basky, protože ti na své půdě vyhráli. Nemohou se ale moc spoléhat na těsnou výhru, protože Netopýři umí i pod vedením trenéra Nevilla překvapovat.

Valencia musí dotahovat, pokud se chce ucházet o postup do další fáze. Na trenéra Garyho Nevilla působí mnoho rozptylujících vlivů a jeho práce je s každým ne zcela ideálním výsledkem stále více v ohrožení. V médiích se samozřejmě objevují zprávy o možných nástupcích anglického nováčka na trenérské lavici a jedním z nich je i Francouz Rudi Garcia, nedávno propuštěný z AS Řím. Dokonce byl již spatřen v posledním valencijském derby.

Zmiňované derby nedopadlo pro Valencii moc dobře, protože se k překvapení mnohých radovalo Levante. Průměrný celek La Ligy, který má také své zkušenosti s bojem o záchranu, zvítězil o jednu branku a demonstroval, že ve Valencii není rozhodně vše zcela v pořádku. Valencia nezvládla vyhrát už tři poslední duely ve všech soutěžích dohromady a její dobrá forma z února je nenadále pryč. Vzchopí se Netopýři proti Baskům?

V prvním vzájemném utkání jim to moc nevyšlo. Athleticu Bilbao totiž stačila jediná trefa, o níž se postaral zkušený záložník Raúl García, aby do odvetného utkání šlo s lepší náladou i šancí na postup. Dobrou zprávou pro fanoušky Valencie je alespoň fakt, že Valencia neprohrála už sedm domácích zápasů na Mestalle v rámci Evropské ligy a minule tu Rapidu Vídeň dala dokonce šest branek! Teď by podobný výsledek jistě uvítala.

Jenže ji čeká další náročný soupeř. Soupeř, který je plný optimizmu a vyhrál posledních pět duelů ve všech soutěžích dohromady. Když navíc Valencia naposledy dokázala porazit Basky, psalo se datum 20. října 2012, od té doby se střídají remízové výsledky s výhrami Bilbaa. To má za sebou pět zápasů se skvělou ofenzívou, protože v nich dalo už 13 branek. Velký podíl na tom má ve formě hrající střelec Aritz Aduriz.

Není to tak dávno, co se na Mestalle oba týmy utkaly v rámci La Ligy. A také v tomto případě přálo štěstí hostům. Ti vyhrálo pohodlně 3:0. Nejprve se trefil Sabin Merino, jehož záhy doplnili Iker Muniain a obvyklý střelec hostujícího celku Aritz Aduriz. Něco podobného by nyní Baskové určitě brali. Těm chybí jen střelec Iňaki Williams. Domácí se budou muset obejít bez služeb hráčů jako Enzo Pérez, Joao Cancelo nebo Denis Čeryšev.

Obránce Mikel San Jose je přesvědčen, že to jeho celek může zvládnout. "Celý tým odvádí skvělou práci. Jsme nadšení z toho, že jsme došli až sem, ale máme na víc. Hrajeme pod skvělými trenéry, kteří se o nás perfektně starají. I Valencia ale umí zahrozit. Každý ji vidí jako raněnou a odepsanou, ale my ne. Bude to ještě hodně těžké," uvědomuje si mladý obránce.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragan, Abdennour, Mustafi, Gayà - Fuego - Santi Mina, Gomes, Parejo, Feghouli - Alcácer
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - San José, Benat - Susaeta, Raul Garcia, Muniain - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Sparta Praha  (čtvrtek 19:00)
Sparťané nastoupí ve čtvrtek k odvetě osmifinále Evropské ligy na hřišti Lazia Řím. První zápas minulý týden v Praze skončil remízou 1:1, která před domácím utkáním dává větší šance na postup italskému celku.

Lazio sice Spartu na Letné většinu zápasu přehrávalo, ani Pražané však nejsou bez nadějí na čtvrtfinále, kterým by vyrovnali své maximum v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA ze sezony 1983/1984. Kdyby se jim to podařilo, stali by se rovněž prvním českým zástupcem v této fázi soutěže od Slavie v ročníku 1999/2000.

Postup Spartě zajistí výhra, nebo remíza 2:2 a víc. "Musíme dát v Římě branku a asi ne jen jednu. Ale bude to jiný zápas, který může skončit jakkoliv," řekl trenér Zdeněk Ščasný. "Co jsem viděl, tak tam uspěly i týmy, které jen bránily a hrály na brejky. A třeba Galatasaray tam chtěl hrát fotbal a dostal trojku," připomněl kouč soupeře Lazia z předchozího kola.

Sparta se navíc rozhodla pro neobvyklý krok a hráči si mohli do Říma vzít i partnerky. "Myslím, že to byla odměna pro hráče, ale není to tak, že by sem jeli kvůli radovánkám," uvedl Ščasný. "Letěla dvě letadla, jedno s fanoušky a turisty, takže je logické a správné, že jely i partnerky. Hráči tady ale určitě nejsou kvůli Španělským schodům, ale partnerky na ně jít můžou," dodal s úsměvem.

Sparta v jedenácti dosavadních pohárových zápasech v Itálii ještě nikdy nevyhrála, v tomto ročníku Evropské ligy je však neporažená. V šesti zápasech venku má bilanci dvou výher, čtyř remíz a navíc v každém z nich dokázala vstřelit alespoň jeden gól. Úspěšné tažení jí navíc vyneslo zhruba 150 milionů korun a dalších 27 je ve hře proti Laziu.

Jenže ani Lazio ještě neprohrálo a na Olympijském stadionu dokonce vyhrálo všech pět dosavadních zápasů. A ve čtyřech posledních pokaždé dalo tři góly. "Čeká nás těžká odveta, protože Sparta venku hrát umí. Ale musí dát gól a toho bychom měli využít," uvedl trenér římského klubu Stefano Pioli.

"Jestli před zápasem byly šance na postup padesát na padesát, tak po prvním se naše šance zvýšila o jedno procento," přidal kouč, který jako hráč Juventusu byl u vyřazení Sparty ve čtvrtfinále PMEZ v roce 1985. Tehdy nakonec s turínským klubem celou soutěž vyhrál.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Gabarrón, Biševac, Hoedt, Braafheid - Biglia - Mauri, Parolo - Candreva, Matri, Keita
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Vácha, Mareček - Dočkal, Frýdek, Krejčí - Lafata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.90 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - Šachtar Doněck  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Šachtaru Doněck dobře vstoupili do osmifinále Evropské ligy a na půdu belgického Anderlechtu si vezou dvoubrankový náskok, v prvním zápase totiž zvítězili 3:1. Nyní je v Bruselu čeká mnohem obtížnější zkouška, nicméně vzhledem k aktuální situaci jsou považováni za mírné favority. Pro belgický výběr by byl postup do další fáze obrovským úspěchem a rozhodně se o něj ještě bude chtít poprat.

Anderlechtu skončila v belgické lize základní část a v ní obsadil třetí místo, nyní ho v nadstavbě čeká hodně náročný souboj o titul. V závěrečném utkání prvního cyklu dokázal porazit Kortrijk 3:0 a generálku na odvetu tak zvládl. Ukrajinský výběr je v domácí soutěži na druhé pozici, po osmnácti odehraných kolech má na kontě šestačtyřicet bodů a za vedoucím Kyjevem zaostává o body tři. Šachtaru hrubě nevyšel víkendový duel na půdě Dněpru.

V letošním ročníku totiž utrpěl svou nejvyšší porážku v poměru 1:4 a nyní tak rozhodně bude mít co napravovat. Anderlechtu stačí v domácím prostředí porazit protivníka 2:0 a trenér Besnik Hasi věří, že jeho svěřenci těžký úkol zvládnou. "Splnili jsme cíl vstřelit alespoň jednu branku na půdě soupeře, nicméně dvougólový rozdíl už tak příjemný není. Šachtar je pochopitelně favoritem, nicméně o postupujícím ještě rozhodnuto není," uvedl optimisticky.

Ve čtvrtečním zápase bud postrádat Hassana kvůli nespecifikovanému zranění, poraněné koleni nepustí na trávník ani Isekeho s Obradovičem. "Potřebujeme vsítit rychlý první gól a poté se spoléhat na podporu publika. V defenzívě musíme být obezřetní, na druhou stranu bez vstřelených branek nepostoupíme. Už postup do osmifinále je úspěch, avšak chceme dále a o čtvrtfinále se budeme prát do posledních sekund," dodal čtyřiačtyřicetiletý stratég.

Dlouholetý trenér Šachtaru Mircea Lucescu bude stále postrádat Freda, který si musí odkroutit roční distanc za doping. Na marodce se navíc nacházejí Azevedo s Taisonem. "Musíme zapomenout na utkání v Dněpru, vše bylo špatně ve všech ohledech. Anderlecht je velmi silný protivník a hlavně doma umí vítězit. Máme sice náskok, i tak ale utkání nesmíme podcenit. Chceme Evropskou ligu vyhrát a teď nás čeká další důležitý krok," vyjádřil se Lucescu s velkým odhodláním.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.50 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sevilla FC - FC Basilej  (čtvrtek 21:05)
Basilej si na jih Španělska nepřivezla vyloženě špatný výsledek. S bezbrankovou remízou se dá v odvetě pořád velmi dobře pracovat. Obzvláště, když Seville budou chybět hned tři hráči patřící do užšího výběru kouče Unaie Emeryho. Obhájce titulu Evropské ligy rozhodně nečeká snadná práce.

Jevhen Konopljanka, Steven N'Zonzi a Vitolo, to je nová trojice marodů na sevillské ozdravovně. Tyhle absence rozhodně hrají švýcarskému celku do karet. I domácí stratég mluvil před druhým zápasem dost opatrně. "Naše cesta bude obtížná. Hrajeme přece proti soupeři, který se už doma prezentoval velmi dobře," varoval na tiskové konferenci.

Sevilla o víkendu Villareal přestřílela poměrem 4:2, takže generálka na tenhle duel jí vyšla, jenže to hrála prakticky v plné sestavě. "Našel cíle se v této soutěži nemění. Ale uvědomujeme si, že čelíme někomu, kdo je ve své zemi nejlepším, a že má velkou motivaci, aby si finále zahrál na vlastním stadionu," dodával Emery.

Pochopitelně, že kvůli novým marodům vznikly otázky ohledně toho, kdo nakonec nastoupí v základu. Objeví se v úvodní jedenáctce brankář David Soria, Grzegorz Krychowiak nebo Kevin Gameiro? "Snažíme se, aby konkurenceschopnost byla co největší," mžil Emery. "Záleží vždy jen na tom, aby tým podal maximální výkon."

Hosty rozhodně musí strašit statistika klubu z Andalusie, který před vlastními fanoušky vyhrál už čtrnáctkrát v řadě. Každopádně svěřencům Urse Fischera může k postupu stačit i remíza. Tedy za předpokladu, že vstřelí jakýkoli gól. "Samozřejmě jsem si vědom síly Sevilly. A tuhle statistiku nebereme na lehkou váhu," říkal basilejský stratég.

Fischer požaduje od svých svěřenců odvážný výkon. Jedině tak prý jeho svěřenci mohou projít dál. "Už doma jsme ukázali, že máme kvalitu. S největší pravděpodobností ale budeme muset zařadit ještě na vyšší stupeň, abychom postoupili," myslí si. "Vím, že je rozdíl hrát doma a venku. Sevillské publikum bude tlačit svoje mužstvo."

Ani Basilej se nevyhne některým absencím. Čerstvou ztrátou je obránce Manuel Akanji, fit nemusejí být ani Birkir Bjarnason a Michael Lang. "Ukázali jsme Seville, že nás musí respektovat," těšilo hostujícího lodivoda. "I když doma má soupeř skvělé statistiky, máme šanci uspět. Vyvíjíme tlak sami na sebe, abychom to dokázali."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Liverpool FC  (čtvrtek 21:05)
Manchester United je v osmifinále Evropské ligy na pokraji vyřazení, navíc ke všemu rukou odvěkého rivala z Liverpoolu. Manažer Louis van Gaal si je tak dobře vědom, že tento čtvrtek už bude opravdu záhodno zabrat...

Úvodní severozápadní derby vyznělo jednoznačně ve prospěch svěřenců Jürgena Kloppa. Ti svého soka na Anfield Road zcela přehráli a jen díky výtečným zákrokům Davida de Gey nebylo konečné skóre vyšší než 2:0 ve prospěch domácích. I tak ale čeká Rudé ďábly setsakra náročná odveta, byť historie i předešlé duely s Liverpoolem jim stále dávají šanci na zvrat. United totiž na domácí půdě zvítězili hned v devíti z posledních desíti vzájemných zápasů a v každém z posledních tří nasázeli svému soku z Merseyside alespoň tři góly.

"Výzva porazit Liverpool v kombinaci s tím, že ztrácíme dva góly, tvoří dohromady o to větší výzvu," hlásí van Gaal. "Musíme si věřit a vše se samozřejmě bude odvíjet od hráčů, ovšem začít musíme u fanoušků. Právě oni mají velký vliv na to, co se děje na hřišti. Musíme myslet jen na to, abychom zvítězili 2:0. Nemusí to být 3:0, protože toho už můžeme dosáhnout i v prodloužení."

Nizozemský manažer má nadále celý kontingent hráčů mimo hru, a tak se ani tentokrát na trávníku neobjeví Ashley Young či Cameron Borthwick-Jackson. Ani uzdravivší Bastian Schweinsteiger ještě podle Gaala není připraven na start v základní sestavě, a tak se dost možná dočká další šance kritizovaný Marouane Fellaini. "Nemůžu prozradit, zda jej nasadím, protože bych tím odtajnil část své sestavy. Fellaini má svůj vlastní styl hry a může nám s ním dodat řadu kvalit. Velmi pozitivním způsobem přispěl k celé řadě předchozích zápasů," pochvaluje si Gaal belgického reprezentanta. "Důležité pro mě je, aby dokázal pomoci našemu hernímu plánu, o to jde především."

Jürgen Klopp sice zavítá ke svému premiérovému střetnutí na Old Trafford v roli favorita, ovšem zároveň varuje, že nepůjde o žádnou procházku růžovou zahradou. "Trochu jsme si naši výchozí pozici vylepšili. Není dokonalá, žádných 5:0 nebo 6:0, takže to nebude žádná dovolená. Naopak nás čeká pořádná dřina, s kterou nemám žádný problém."

Zatímco United minulý týden zažádali UEFA o výjimku a přicestovali do Liverpoolu až v samotný den zápasu, Kloppova družina se držela zavedených zvyků a dorazila do Manchesteru již s denním předstihem. "Ani na vteřinu jsem o tom neuvažoval," tvrdí Klopp. "Když jsem se dozvěděl, že budeme hrát s Manchesterem, hned jsem se rozhodl, že tam vyjedeme o den dříve. U zápasů Evropské ligy to tak je vždycky. Nejde o pocit pohodlí a možnosti vyspat se doma. Měli jsme už možnost podívat se na místní hotel a vše je v pořádku."

"Tahle cesta byla poněkud odlišná, protože obvykle letíme letadlem a ne autobusem, ale jinak k tomu přistupujeme jako ke každému jinému zápasu v Evropě," doplnil někdejší manažer Dortmundu. "Když jsem hrál v evropských pohárech se svým předchozím týmem, vždycky jsem si užil možnost "očichat" si stadion, kde zrovna budeme hrát."
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Rojo - Schneiderlin, Carrick - Depay, Mata, Lingard - Martial
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Milner, Henderson, Can - Firmino, Sturridge, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund  (čtvrtek 21:05)
Před Tottenhamem Hotspur leží velká, zdánlivě nezdolná překážka. Anglický celek totiž v úvodním zápase osmifinále Evropské ligy podlehl Borussii Dortmund hladce 3:0 a v odvetě se bude muset překonat, pokud ještě chce pomýšlet na postup dále. Zatímco Spurs na německé půdě šetřili celou řadu hráčů s cílem být prioritně fit na ligové zápasy, od Dortmundu se nejspíše ničeho podobného nedočkají...

Zato manažer Kohoutů, Mauricio Pochettino, opět ze soupisky vynechá hned několik členů obvyklé základní sestavy. S výhledem nedělního klání proti nováčkovi z Bournemouthu se tak dočkají odpočinku například Christian Eriksen či Mousa Dembélé. I tak však nemůže být řeč o jakémkoli házení flinty do žita. "Svému kádru věřím a jeden špatný výsledek na tom nic nemění," prohlásil Pochettino. "Někdy je to obtížné a jsem ochoten přijmout kritiku, protože ve fotbale jste vždy po vítězství génius a po porážce zase katastrofa."

"Klíčové je pro mne udržet všechny hráče motivované, každý z nich je důležitý. A nemůžu to jen tak říkat, je podstatné jim to také ukázat a věřit v ně," pokračoval Pochettino na téma početné obměny kádru mezi zápasy. "Někdy rotujeme, někdy v tomto ohledu třeba udělám chybu. Naše rozhodnutí vždy náležitě analyzujeme - vždy si můžeme vést i lépe."

Pochettinův trenérský protějšek Thomas Tuchel se nechal slyšet, že bez ohledu na výsledek čtvrtečního zápasu má Tottenham úspěch na dosah ruky. "S Pochettinem přišla i jasná struktura hry a z Tottenhamu je nyní útočně laděný tým, který svede udržet míč a zároveň praktikuje i agresivní styl bránění. Tím samým je proslavený i Dortmund z posledních let, ale i my jsme se vyvinuli dál a pokoušíme se dosáhnout na ještě vyšší úroveň."

"Každý si musí najít svou cestu. Tottenham přichází na svůj vlastní styl a nesnaží se jen tak kopírovat někoho jiného," pokračoval Tuchel. "Mají špičkového trenéra i kádr, úspěch je na dobré cesta a uvidíme, kde se až nakonec zastaví."

Trenér Borussie se svého argentinského kolegy zastal i v otázce onoho slabšího složení sestavy, s jakým Tottenham dost možná vyrukuje i do odvety. "V našich ligových zápasech děláme to samé a rotujeme hned několik pozic. Kdo může tvrdit, že jedna ze sestav je slabší a ne to nejlepší, co zrovna lze postavit? Uvidíme zítra, ale rozhodně z toho nebudu zklamaný. Hrát na White Hart Lane pro nás bude velká výzva."

Vinou zranění do Anglie vůbec neodcestovalo duo Gundogan - Bender, zatímco Erik Durm si o víkendu proti Mohuči přivodil drobné zdravotní potíže a jeho start je tak rovněž nejistý.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies - Dier, Mason - Lamela, Alli, Son - Kane
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Burki - Piszczek, Hummels, Subotić, Schmelzer - Weigl, Castro - Durm, Mchitarjan, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.60 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Braga - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 21:05)
Turecké Fenerbahce jako poslední celek své země drží zdvižený prapor v evropských pohárech a zatím se mu vede velmi slušně, v prvním utkání osmifinále totiž dokázal doma porazit portugalskou Bragu po výsledku 1:0. Úvodní utkání bylo v mnoha ohledech nesmírně vyrovnané, nicméně hvězdami nabitý domácí výběr nakonec rozhodl brankou v 82. minutě, kdy se jako jediný zapsal do listiny střelců Mehmet Topal.

Braga nemá v posledních týdnech úplně nejlepší formu, kromě porážky na turecké půdě totiž nezvládla ani ligovou generálku s Belenenses, když prohrála hladce 0:3. "Myslím si, že letos můžeme vyhrát nějakou trofej, ale působit ve čtyřech soutěžích najednou je po psychické i fyzické stránce hodně náročné. Na zápas s Belenenses musíme zapomenout, teď nás čeká mnohem těžší a důležitější souboj," uvedl trenér Paulo Fonseca.

Braga se v portugalské lize nachází na osamoceném čtvrtém místě, na třetí Porto má manko jedenácti bodů a před pátou Aroucou je o bodů šest. Ve čtvrtečním zápase bude postrádat kvůli žlutým kartám Luize Carlose, zranění zadního stehenního svalu nepustí na trávník ani Crislana s Ruiem Fontem. "Byla škoda, že jsme neuhráli alespoň remízu, ale i jednogólový náskok nám stále dává naději," doplnil domácí stratég optimisticky.

Fenerbahce bojuje v domácí soutěži o titul s městským rivalem z Besiktasu. Doposud posbíral solidních devětapadesát bodů v pětadvaceti zápasech a za svým rivalem zaostává pouze o jeden bod. V generálce na osmifinálovou odvetu zdolal Kayserispor nejtěsnějším poměrem 1:0 a o jediný gól se postaral v tuto chvíli často kritizovaný nizozemský kanonýr Robin van Persie, který v letošní sezóně skóroval potřinácté.

Hosté se budou muset obejít bez Markoviče, který má poraněnou nohu. "Fenerbahce je skvělý tým, ovšem stále věříme, že to dokážeme. Našim prvotním cílem bylo postoupit do vyřazovací fáze a to se nám povedlo, každý další postup už je něco navíc. Rádi bychom diváky pobavili atraktivní hrou a snažili se útočit, nicméně musíme si hlídat zadní vrátka, inkasovaná branka by byla velkou nepříjemností," dodal třiačtyřicetiletý kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund a Sevilla musí zabrat, chci vidět finále mezi těmito kluby o terceru

Reagovat
smazaný uživatel

...a vítězství Dortmundu. Zaručuje českému klubu přímou účast v LM.

Reagovat
johnik

vítězství Dortmundu nám nic nezaručí....příští sezonu jdeme tak jako tak do předkol, až v následující sezoně je šance....

Reagovat
smazaný uživatel

To neni pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by se líbilo kdyby na sebe narazil Liverpool s Dortmundem.

Reagovat
Shevchenko

Příští kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to můj tip a přání zároveň, i když by Liverpool pravděpodobně vypadl..

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund - Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli se smat, nebo brecet... A Sparta dnes musi

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš vypadnete a s trochou štěstí i v lize skončíte pod Liverpoolem. Tak potom se budu smát a ty asi brečet

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo vyhrajete 3:0 a bude to přesně naopak.

Reagovat
HorajzmAmmann

Nemůžu prozradit, zda jej nasadím, protože bych tím odtajnil část své sestavy. Fellaini má svůj vlastní styl hry a může nám s ním dodat řadu kvalit. Velmi pozitivním způsobem přispěl k celé řadě předchozích zápasů," pochvaluje si Gaal belgického reprezentanta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fellaini mě neskutečně štve. On s těma loktama fauluje snad v každém zápase na červenou kartu. A takový hráč hraje v United

Reagovat
HorajzmAmmann

Nemá na United stejně jako Blind. Ale Van Gaal rozumí fotbalu, já ne takže bohužel, je to jen můj názor.

Reagovat
Hokaido

United-Live over 4.5 je zadarmiko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Tak dnes je pro mě "zápas dne", pokud samozřejmě nepočítám Spartu, utkání Sevilla - Basilej, kde to prostě Basilej musí ukopat..přece to nemůže být furt jednostranný

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi pravý bek?

Reagovat
smazaný uživatel

Fellaini vraj v zaklade. Zasa si nestrany fanda pride na svoje.

Reagovat
HorajzmAmmann

+ Carrick a Mata. To bude fofr v tom středu

Reagovat
smazaný uživatel

Van Gaal opět úřaduje

Reagovat
HorajzmAmmann

Ví on že musí smáznout ztrátu dvou golů ?? Vůbec bych se nebál tam dát Morgana a vedle něj Herreru s Matou třeba, ale tímhle to zabil zase... A Blind na stoperu taky

Reagovat
smazaný uživatel

Blind bude za Van Gaala na stoperu nadosmrti S Anderem souhlas, i když poslední zápasy taky nijak nezářil.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

jasná ruka pri góle Bilbaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Malresi

Na základe čoho to tvrdíš ? Lopta sa do ruky odrazila od jeho hrude pri spracovaní lopty. Ja osobne by som ruku určite nepískal.

Reagovat
smazaný uživatel

pretože loptu si sklepaval hrudou a od hrude sa ta lopta odrazila rovno priamo smerom k hráčovi Valencie a hlavne smerom k vlastnej bráne čo by ho spomalilo a pravdepodobne by došlo k strate lopty, lenže dotykom ruky si ju sklepol rovno do strany a priamo na nohu kde to potom posúval hráčovi ktorý centroval

Reagovat
Malresi

No ja tam teda úmysel ako ty hovoríš "sklepnúť" si loptu do strany od hráča Valencia nevidím. Možno som to videl len zo zlých záberov, ale z tých čo som videl sa mi to tak veru nepozdávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

tam nešlo tak ani o úmysel, pravdepodobne to bolo neúmyselné, ale skôr o tu realizáciu, ak by k tomu dotyku rukou nedošlo, tak by s najväčšou pravdepodobnosťou nedošlo ani ku gólu, pretože by hráč Bilbaa tu loptu stratil alebo vracal spať na obrancu

Reagovat
Malresi

To je síce možné,avšak stojím si za svojim. A aj rozhodca si to vrámci pravidiel obháji v pohode, ak by došlo protestu. Ruka nešla k lopte, o prirodzenosti polohy ruky sa dá diskutovať, ale myslím že bola v prirodzenej polohe. Kľúčové je to prvé... ruka nešla k lopte, ale naopak. Neúmysel, nemám čo riešiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som zase naopak neriešil úmysel ale to že ak by nedošlo k ruke, nebol by ani gól.

+ bolo by to aj menšie zlo.

PS: sudí si v dnešnej dobe obháji všetko ako naši politici

Reagovat
Malresi

Chápem ťa, ale pravidlá nepustia.

Obhája no, ale zas nalejme si čistého vína.. koľko ľudí pozná dokonale pravidlá futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

My mudrejsi prepiname na Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl tak hraje se u vás nebo u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Aubemeyang

Reagovat
db18

Auba z kroku

Reagovat
checitto

Auba

Reagovat
db18

Jinak docela čumím, že jsou v Anglii na zápase povolený vlajky na tyčích

Reagovat
Ángel di María 22

Auba je jinde Spurs to můžou zkontumovat a soustředit se na ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele to si s tim míčem musí Studge pořád tak hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

09. den Bůh stvořil BVB

Reagovat
smazaný uživatel

a teď to klasicky podělal

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl to tam zatím zase čistí neskutečně.... a fanoušci? neuvěřitelní

Reagovat
smazaný uživatel

2. tim anglickej Premier League hra zatial solidnu sracku.

Reagovat
HorajzmAmmann

Martial nema nervy

Reagovat
Ángel di María 22

Česko bude mít po tomhle kole v LM + EL stejně zástupců jak Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo je ten druhej?

Reagovat
Kang & Kodos

Sparta B

Reagovat
smazaný uživatel

to těžko

Reagovat
Ángel di María 22

Jsem zapomněl na City, uplně Tak po dalšim kole, no

Reagovat
Kang & Kodos

Zase jsme na tom líp než Rusko, Holandsko nebo Itálie, a stejně jako Francie. To taky neni zlý

Reagovat
andycek1

celu dobu to rikam BVB alebo Španieli to vyhraju ale minimalne na semifinale ma Sachtar

Reagovat
Ángel di María 22

Sevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mchitarjan

Reagovat
smazaný uživatel

Micky!!

Reagovat
F.Torres

španělsko vs česko

Reagovat
db18

Hoegh

Reagovat
db18

...a u třetího gólu taky pěkně Zlatý Samuel teda...

Reagovat
smazaný uživatel

Auba on je prostě nevyzpytatelný a to doslova

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem teprv zapnul zvuk. Tripír

Reagovat
smazaný uživatel

a Čadlí

Reagovat
db18

A Wejgl? Nebo už se aspoň tohle naučil?

Reagovat
smazaný uživatel

To už vyslovuje správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že nehraje Gyndogan

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

Tak to jeho jméno k podobné výslovnosti svádí, tomu bych se až tak nesmál - https://www.youtube.com/watch?v=8GDsFA82hJw

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáš na to (Nova Sport)? Pokud si správně pamatuju ty znaky pro výslovnost, tak tohle by bylo takové to obrácené "e". A asi i dost špatnému angličtináři by mělo dojít, že to "r" na konci bude neznělé.

Reagovat
Counter

Nekoukám, ale slyšel jsem už nějakého českého komentátora to takhle vyslovovat v tom prvním zápase. Já bych řekl, že jsou dvě možnosti, jak to vyslovovat - buď francouzsky ala Houllier, anebo anglicky přesně tak, jak říkáš, se "schwa" - ə a to "r" na konci je už polknuté. Tzn. říkají to tam samozřejmě blbě a je to ledabylé, ale ještě jsem ochotný nad tím přivřít oko v porovnání s jinými kiksy, jaké předvádí.

Reagovat
Hokaido

A v neděli je čeká zápas s Bormůtem.

Reagovat
andrew96

16 mančaftů ve čtvrtfinále a z toho 6 ze Španělska.

Reagovat
andrew96

LM a EL dohromady samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě Vale vypadla se španělským soupeřem

Reagovat
smazaný uživatel

Auba krasně od Mickyho.. ten je snad s míčem rychlejší, než bez něj

Reagovat
smazaný uživatel

no teraz sudí riadne zarezal Fene s tou rukou a penaltou

Reagovat
Hokaido

Zářez Turků je vždycky dobrej zářez.

Reagovat
smazaný uživatel

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

Neven - he is back

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, příští mač hrají Mats se Sokratisem

Reagovat
smazaný uživatel

on jako ani dneska nehrál špatně..celkově je to v pohodě stoper a má mnoho dobrých vlastností, ale ta rozehrávka je katastrofální, to ho prostě neskutečně sráží a nemůže se pak divit, že je brán jako wooder

Reagovat
smazaný uživatel

Já vim, ale prostě to je u stopera docela zásadní vlastnost a jestli dostaneme nějaké španělské zmrdy typu Sevilla, tak se nám může gol po Subotičově rozehrávce šeredně vymstít

Reagovat
smazaný uživatel

no to bezpochyby. To už snad nebude hrát

Reagovat
slovaňáák

Neven, klasik.

Reagovat
ZB 07

Braga!!

Reagovat
smazaný uživatel

Schweini je opravdu schweine, nějak nám otekl chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

Pohodová výhra a to jsme ještě trochu pošetřili - co víc si přát?

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool

Reagovat
tomasinho

Dej nám ještě kolo a pak.

Reagovat
andrew96

Ten bych nechal Spartě. Já bych chtěl Bragu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase daleko..chudáci fanoušci

Reagovat
andrew96

Pravda. Ale to je těžko, ze Španělů jde strach, Spartě přeju, aby ještě žila, nikdy bych si nechtěl přát, aby BVB porazilo Kloppa, Ukrajina nezní moc lákavě a Istanbul ještě dál než Braga.

Reagovat
andrew96

Fenerbachce vlastně vypadlo.

Reagovat
vladis271

ešte nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele