Evropská liga - preview odvet 1. kola vyřazovací části

26.02.2015, 08:46
Previews
Jména všech šestnácti osmifinalistů dnes pozná letošní ročník Evropské ligy. Takřka jistý postup už po prvních zápasech mají Neapol, Everton a dobře nakročeno k postupu mají Bruggy, dalších třináct duelů ovšem slibuje hodně dramatickou podívanou...
Dinamo Moskva - RSC Anderlecht  (čtvrtek 18:00)
Jedna z papírově vyrovnanějších dvojic prvního kola play-off Evropské ligy se poprvé rozešla bez branek, a nyní je tak před domácí odvetou lehkým favoritem Dinamo Moskva. V Anderlechtu ale rozhodně hodlají o postup zabojovat, tím spíše, že k němu stačí i gólová remíza..

Zatímco se belgický mistr kvalifikoval do jarní části EL z Ligy mistrů, Dinamo hrálo v soutěži i na podzim - a šlo mu to přímo báječně. Pokud počítáme i závěrečnou výhru v předkole, triumfovali svěřenci Stanislava Čerčesova sedmkrát (!) v řadě a do play-off postoupili bez ztráty jediného bodu. První zaváhání přišlo až s remízou 0:0 v Bruselu.

Moskvané navíc mohou za výsledek děkovat gólmanovi Vladimiru Gabulovovi, i když dost práce měl i jeho protějšek Silvio Proto. V odvetě se Čerčesov bude muset obejít bez Alexandera Büttnera, který si patnáct minut před koncem vysloužil červenou kartu, a příliš optimismu domácím nepřidává ani solidní forma Anderlechtu na cestách - tým albánského kouče Besnika Hasiho neprohrál mimo vlastní stadion v Evropě už třikrát za sebou (ačkoliv ve všech případech z toho byla pouze remíza).

Skvělou domácí formu Dinama (sedm zápasů bez porážky) navíc nabourává ne zrovna oslnivá bilance s belgickými kluby, ačkoliv Čerčesov se statistikami v probíhající sezoně příliš zaobírat nemusí. Tento bývalý vynikající brankář, který reprezentoval Sovětský svaz i později samostatné Rusko, totiž od svého příchodu na lavičku v dubnu 2014 sbírá na mezinárodním poli skvělé výsledky - Dinamo prošlo do jarní fáze evropské soutěže poprvé od roku 1996, kdy jej ve čtvrtfinále tehdejšího Poháru vítězů pohárů vyřadil Rapid Vídeň.

Hasimu navíc v nelehkém úkolu přerušit aktuální úspěšnou sérii soupeře příliš nepomáhá ani nepříjemná marodka - domácím chybí pouze suspendovaný Büttner, Anderlecht ale do Ruska odcestoval hned bez tří hráčů, Kawayi, Suáreze a Sylly. Otazníky se navíc vznáší nad případnými starty Contého (kotník), Mbemby (stehno) a Praeta (záda).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - PSV Eindhoven  (čtvrtek 18:00)
Fotbalisté ruského Zenitu Petrohrad vkročili tou správnou nohou za postupem do osmifinále Evropské ligy a proti rozjetému nizozemskému PSV Eindhovenu uspěli v prvním zápase na půdě soupeře po výsledku 1:0. Nyní jim stačí na domácí půdě hrát skvěle v defenzívě a v tuto chvíli jsou jasnými favority na postup. Ovšem PSV se určitě bez boje nevzdá, má velmi kvalitní útok a pokusí se zúročit formu z ligové scény, kde vyhrálo již desetkrát v řadě.

Ruský celek ještě nevstoupil do domácí soutěže, ovšem po její polovině suverénně vede o sedm bodů před druhým CSKA, svůj premiérový zápas v nejvyšší soutěži odehraje druhý víkend v březnu. O osudu úvodního střetnutí rozhodl v 64. minutě brazilský kanonýr Hulk. "Upozorňoval jsem na jeho kvality a jak se ukázalo, tak právem. Nyní nás čeká ještě složitější úkol, budeme muset útočit a zastavit ho bude nesmírně složité," uvedl kouč hostů Phillip Cocu.

Jeho tým dokázal napravit čtvrteční porážku v ligovém střetnutí s Dordrechtem a na čele si už vytvořil čtrnáctibodový náskok. "Jsou to zcela dvě odlišné soutěže a žádný celek Eredivisie se nemůže Zenitu rovnat hlavně s defenzivní prací. Náš soupeř má velmi kvalitní kádr, jen velmi zřídka chybuje a rozhodně patří k nejlepším výběrům na evropské scéně," dodal vzápětí s velkým obdivem čtyřiačtyřicetiletý trenér Eindhovenu.

Cocu stále nemůže využít služeb Ariase, který má problémy s kotníkem, potíže s ramenem trápí Bertramse, vinou svalových problémů nemůže hrát ani Rekik a poraněné koleno ještě nedoléčili Schaars s Jozefzoonem. "Nemůžeme otevřít naší hru od samého úvodu zápasu, to by byla katastrofa. Pokud ale nedokážeme vsítit rychlou první branku, tak postupem času budeme muset hrát na větší riziko a nebude nám zbývat nic jiného, než doufat, že to vyjde," řekl závěrem stratég PSV.

Zenit po celu sezónu jasně ukazuje, že zodpovědný výkon v defenzívě není pro něj nic výjimečného, ovšem trenér André Villas-Boas varuje před ofenzivní silou soupeře. "Na první pohled se může zdát, že už jsme v osmifinále, ale to je chyba lávky. PSV dokáže skórovat z každé pozice, umí využívat chyb a my se musíme plně koncentrovat po celých devadesát minut. Nic jednoduchého nás rozhodně nečeká, o postup se ještě musíme porvat," krotí předčasné oslavy teprve sedmatřicetiletý portugalský kouč. Zenit kvůli blíže nespecifikovanému zranění nemůže využít služeb vyhaslé hvězdy Andreje Aršavina, k dispozici nebude ani Fajzulin. Poraněné koleno na trávník nepustí Lombaertse, otazník visí nad startem nemocného Criscita a potíže s kolenem možná nedovolí nastoupit ani Malafejevovi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Sevilla FC  (čtvrtek 19:00)
Sevilla přijíždí do Gladbachu s minimálním náskokem a nečeká ji tedy nic jednoduchého, i když je v aktuální situaci favoritem na postup právě ona. Domácí Hříbata se budou snažit využít její špatné ligové formy..

Zatímco v Evropě totiž sevillští tradičně válí (koneckonců obhajují loňský triumf v Evropské lize), doma ve Španělsku se jim v poslední době přestalo dařit a v boji o Ligu mistrů začínají ztrácet. Ve čtyřech únorových zápasech prohráli hned třikrát, naposledy o víkendu na půdě Realu Sociedad, kde pozdní branka Xabiho Prieta rozhodla o výhře Basků 4:3.

Záložník Denis Suárez však věří, že se v Německu podaří jeho týmu zareagovat tím nejlepším způsobem. Sevilla brání těsnou výhru 1:0 z úvodního utkání, které jedinou brankou rozhodl Vicente Iborra, vzpomínky na San Sebastian jsou však momentálně čerstvější. "Byla to bolestivá porážka," přiznal Suárez. "Inkasovat rozhodující gól v samém závěru není nic jednoduchého. Musíme na to ale zapomenout a jít dál. Čeká nás důležité utkání v Mönchengladbachu a potřebujeme se stoprocentně soustředit."

Momentálně jsou svěřenci Unaie Emeryho v lize pátí, pět bodů za Valencií, která drží poslední kvalifikační místo do Ligy mistrů. Před výjezdem do Německa jim navíc příliš klidu nepřidává ani jedna nepříjemná statistika - venku v Evropě nevyhráli už sedmkrát v řadě, zatímco Hříbata právě sedm zápasů doma nepoznali porážku. Chybět navíc budou zranění Beto, Coke a Stéphane Mbia.

Ani Gladbach o víkendu příliš nezářil; remíza 1:1 na půdě zachraňujícího se Hamburku, kterou v závěru vystřelil Branimir Hrgota, však stačila k pojištění průběžné třetí příčky. "Ten bod je ohromně důležitý z psychologického hlediska. Jak vzhledem k odvetě se Sevillou, tak k následujícímu ligovému utkání s Paderbornem," oddechl si kouč Lucen Favre. "Teď se musíme soustředit na Evropskou ligu. Budeme mít výhodu domácího prostředí a víme, že můžeme postoupit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Legia Varšava - AFC Ajax  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté polské Legie Varšava zažili naprosto snový podzim, s celkem slušným náskokem vedli v domácí soutěži a do vyřazovací fáze Evropské ligy postoupili naprosto suverénním způsobem z prvního místa se ziskem patnácti bodů. Ovšem po zimní přestávce se jim vůbec nedaří, ze čtyř duelů dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Na půdě Ajaxu v úvodním klání padli v poměru 0:1, i když byli lepším celkem a teď si rozhodně věří.

Právě se střílením branek má polský výběr největší problém, ve čtyřech zápasech skóroval jen dvakrát a v tabulce ligy má tak na prvním místě už jen jednobodový náskok. Po remíze v národním poháru, prohře 1:3 v lize s Jagielloniou a následném neúspěchu v Amsterdamu nezvládla Legia ani vystoupení na půdě Korony Kielce a získala bod po bezbrankové remíze. Ovšem ani Ajax není v úplně ideální formě a v prvním zápase EL měl opravdu velké štěstí.

V nizozemské Eredivisii se nachází na druhé pozici se čtrnáctibodovým mankem na vedoucí PSV a s obhajobou titulu už to vypadá z jeho pohledu bledě, naposledy se rozešel smírně s nováčkem z Tilburgu po výsledku 1:1. Hrdinou čtvrtečního duelu se stal polský útočník Arkadiusz Milik, který jedinou branku tohoto střetnutí zdolal klub z rodné země a prosadit se dokázal taktéž proti Tilburgu, na kontě už má jedenáct vstřelených branek.

"Mám vlastní herní styl a nesnažím se nikoho kopírovat. Snažím se v Ajaxu odvádět maximum a jsem rád, že to zatím vychází. Legia nám v prvním utkání jasně ukázala, že má velmi silný tým a o lepší výsledek ji připravila pouze koncovka. My se musíme herně zlepšit a dobře víme, že nás ve Varšavě čeká nesmírně tuhý boj o postup," řekl s velkou dávkou opatrnosti teprve dvacetiletý útočník.

Domácí výběr bude hrát v kompletní sestavě, naopak kouč Ajaxu Frank de Boer musí řešit problémy s marodkou. Na ní se nacházejí Leeuwenburgh kvůli poraněnému ramenu a také dánský útočník Fischer vinou svalových potíží. Další útočník Sigthórsson už vyléčil problémy s kolenem, ovšem teprve se vrací do plného tréninku a jeho start je ohrožen stejně jako u Veltmana s Zimlingem.

"Naše forma není úplně nejlepší, ale hodláme postoupit do další fáze a pevně věřím, že se nám tento cíl povede splnit. Legia má velmi kvalitní útočníky a k lepším výsledkům ji chybí jen lepší koncovka. Musíme k utkání přistoupit velmi zodpovědně bez větších chyb, bude to ale hodně perných 90 minut," uvedl stratég de Boer.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dynamo Kyjev - EA Guingamp  (čtvrtek 19:00)
Vydrží "guingampský zázrak" i do dalšího kola? Svěřenci Jocelyna Gourvennece prožívají v Evropě pohádkovou sezonu - a končit se jim evidentně ještě nechce. Silné Dynamo Kyjev doma porazili 2:1, nyní je však v odvetě čeká mnohem těžší práce..

Skromný bretaňský klub se do druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže kvalifikoval coby vítěz domácího Ligového poháru, a mnozí mu předpovídali rychlý konec ve skupině; nyní, o sedm zápasů později, má Guingamp velmi slušnou šanci projít do osmifinále. Klíčové bude v Kyjevě neprohrát, neboť Dynamu by díky brance vstřelené na Roudourou stačila i výhra 1:0.

Vzpomínky na francouzské oponenty v prvním kole play-off EL jsou však na Ukrajině ještě stále živé - začátkem roku 2013 vypadl hrdý klub s Bordeaux, a o rok později se ve stejné fázi poroučel po souboji s Valencií. Pro Guingamp jde naopak o premiérovou jarní pohárovou účast, a není pochyb o tom, že se Gourvennec pokusí napodobit úspěch Francise Gillota a jeho Les Girondins.

Stadion v Kyjevě nicméně není pro soupeře zrovna oblíbeným místem. Dynamo bude vysokým favoritem - vždyť ve skupinové fázi opanovalo všechny tři domácí duely, pokaždé o dvě branky. Na druhou stranu se mu doma na Francouze tradičně nedaří, vyhrálo pouze jednou z posledních sedmi pokusů, a tento fakt nahrává spíše teorii o tom, že guingampská "pohádka" bude ještě chvíli pokračovat.

Kouč Sergej Rebrov, bývalý skvělý útočník a živoucí legenda ukrajinského klubu, tak musí přijít s promyšleným plánem. On sám se ambicí rozhodně nezříká - ostatně nemá proč, Dynamo pod ním vede domácí ligu a v EL prý chce vystoupat až na samý vrchol. "Vnímám to tak, že si v každé soutěži klademe za cíl první místo," prohlásil Rebrov sebevědomě. "Tady je to stejné, i když samozřejmě jdeme zápas od zápasu. Pokud se na soupeře dobře připravíme, úspěch nás nemine."

Guingamp bude opět spoléhat na svého elitního útočníka Claudia Beavueho, který v prvním utkání zavelel k obratu, když vynuloval vedoucí branku Dynama; o výhře nakonec rozhodl Moustapha Diallo. Rebrovovi svěřenci mimochodem dohrávali o devíti, čili dnes rozhodně nebudou kompletní - k distancovaným Belhandovi, Sydorčukovi a Jarmolenkovi se přidává ještě zraněné duo Garmaš, Makarenko, zatímco nad starty Jeremaina Lense a Dieumerci Mbokaniho se vznášejí otazníky.

Pokud se francouzskému týmu podaří náskok udržet a postoupit do osmifinále, přímo v Kyjevě se slavit nebude - klubové vedení se totiž rozhodlo zareagovat na nestálou politickou situaci na Ukrajině tím, že nevypravilo oficiální výjezd. Fanoušci samozřejmě mohou cestovat i na vlastní pěst, klub samotný jim to však nedoporučuje.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Red Bull Salzburg - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Výsledek 2:1 z prvního domácího zápasu může být v play-off hodně ošemetný - a spoléhá na to i Salzburg, který před odvetou s Villarrealem touží po postupu. Španělé sice doma zvítězili, jejich rakouský soupeř je však na vlastní půdě mnohem silnější..

Svěřenci Adiho Hüttera totiž ještě letos doma v Evropě neprohráli; čtyřikrát se radovali z vítězství, jedno utkání skončilo remízou. Zejména díky této skvělé formě jim pak nedělalo potíže pohlídat si postup ze skupiny, ve které mimochodem nepadli ani jednou - první neúspěch přišel až na Madrigalu. Svými góly o tom rozhodli Ikechukwu Uche a Denis Čeryšev, zatímco za Rakušany se prosadil pouze Jonathan Soriano z penalty.

Na Soriana bude Hütter spoléhat i tentokrát; španělský útočník jednak zná tamní fotbalové prostředí, jednak je opravdu dobrý ve střílení branek. Loni byl vůbec nejlepším střelcem celé EL s osmi góly, letos jich má na kontě už šest. S jeho pomocí by Salzburg rád zopakoval dosud jediné střetnutí těchto dvou týmů v Rakousku, které na podzim 2009 (ve skupině tehdejšího Poháru UEFA) skončilo domácí výhrou 2:0.

"Na Madrigalu jsme ukázali, že umíme bojovat, a vynutili si patřičný respekt," prohlásil obránce Andreas Ulmer. "Před odvetou máme docela dobrou výchozí pozici a samozřejmě toho chceme využít." Ulmerův optimismus sdílí i jeho spoluhráč Martin Hinteregger: "Odehráli jsme (ve Villarrealu) dobré utkání, ale nepodařilo se nám vyvarovat se chyb, zejména v obraně. Na to se musíme zaměřit. Směrem dopředu nemáme problémy, umíme střílet branky. Cítím, že ve čtvrtek uspějeme."

Rakouský mistr bude vedle suspendovaného Ilsankera postrádat i zraněné duo Quaschner - Sorensen (oba kotník); nejistý je start Leitgeba (koleno) a Minamina (třísla). Žlutá ponorka se bude muset obejít bez tří hráčů, zdravotní stav nepustí na hřiště Marína, Jokiće a Bruna Soriana.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.60 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Beşiktaş JK - Liverpool FC  (čtvrtek 19:00)
Jakkoli je v letošní sezoně turecký Besiktas nepříjemným soupeřem, může se Liverpoolu cestovat na horkou istanbulskou půdu hezky zvesela bez vážnějších obav. A nejen proto, že právě v turecké metropoli před deseti lety Reds triumfovali ve finále Ligy Mistrů...

Díky pozdní brance Maria Balotelliho si liverpoolští do odvety vezou těsný náskok 1:0, ovšem to nejdůležitější je jejich forma z posledních měsíců. Po nevyvedeném vstupu do sezony, který korunovala "degradace" z Ligy Mistrů právě do vyřazovací fáze Evropské ligy, totiž svěřenci Brendana Rodgerse našli loňskou formu, která jim málem přivála i ligový titul. Od půlky prosince Liverpool prohrál jeden jediný zápas z osmnácti a šest z posledních sedmi dokonce opanoval ryze vítězně.

"Na začátku sezony jsme se bavili o tom, jaký vliv na nás bude mít odchod (Luise) Suáreze, ale nyní jsme to dokázali překonat," vysvětluje záložník Joe Allen. "Potřebovali jsme nějaký čas, abychom se se vším dokázali vypořádat." Liverpool se nyní vrátil k dobrým výkonům a po vítězství na hřišti Southamptonu se posunul dokonce na vzdálenost pouhých tří bodů za třetí Arsenal. "Zvykali jsme si na odlišný systém, nyní jsme však možná dokonce ještě lepší," doplnil velšský středopolař.

A právě úspěch na evropském fotbalovém poli by mohl nakonec být perfektní pojistkou, kdyby se náhodou ligový útok na umístění v první čtveřici nevydařil. Od letošního ročníku totiž vítěz Evropské ligy automaticky v ročníku příštím putuje do základní skupiny Ligy Mistrů. Proti bude Besiktas, který si doposud pod vedením Slavena Biliće vedl nadmíru dobře, ovšem po prohře na Liverpoolu stejným výsledkem podlehl i Eskisehirsporu, což jej stálo první místo v domácí soutěži a propad za Galatasaray.

"Prodělali jsme v posledních dvou klíčových zápasech značné ztráty," nezastírá chorvatský trenér Besiktase. "Na zápas s Liverpoolem nám chybí celá řada důležitých hráčů, ale i tak se musíme snažit předvést to nejlepší, abychom naše problémy překonali. V lize jdou ještě občasné prohry vykompenzovat jinde, v Evropě nic takového možné není."

Zatímco na straně domácích chybí brankář Zengin a z pole také Koybasi, Tosun, Gulum a Motta, Liverpool se před zápasem obává o stav kapitána Stevena Gerrarda, Mamadou Sakha a Lucase Leivy, zatímco Lazar Marković zůstává mimo hru kvůli trestu za své dřívější vyloučení v zápase s Basilejí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Jeden ze šlágrů odvet prvního vyřazovacího kola Evropské ligy je bezesporu utkání Fiorentiny s Tottenhamem. První zápas na londýnské půdě skončil smírně 1:1, a tak zůstává vše otevřené, navíc s přidanou hodnotou v podobě povinnosti hostů alespoň jednou skórovat, jestliže chtějí postoupit dále. Můžeme se tak těšit na napínavý ofenzivní fotbal.

Tottenhamští však musí být na pozoru i z jiného důvodu: tento zápas bude prvním z řady, které v následujících dvou týdnech začnou naskakovat v rychlém sledu za sebou. Celkem jde o pět zápasů, přičemž hned čtyři z nich navíc Spurs odehrají na půdě soupeře. Mauricio Pochettino tak musí tuto klíčovou část sezony zvládnout na jedničku, jinak se mohou Spurs do měsíce odebrat na symbolickou předčasnou dovolenou...

Hned příští zápas po zastávce v Itálii je navíc tím možná vůbec nejdůležitějším. Kohouty totiž v neděli vyzve na stadionu Wembley v rámci finále ligového poháru londýnský rival z Chelsea. Přesto záložník Nabil Bentaleb zůstává pevně přesvědčen, že ani nabitý harmonogram jeho klub nedokáže ve Florentině vyvést z míry. "Kdybychom z Evropské ligy vypadli, byli bychom znechucení. Jedeme si na Fiorentinu pro vítězství."

Na otázku, zda by vyřazení v evropských pohárech přece jen nemohlo Tottenhamu pomoci, se alžírský defenzivní záložník odmítavě ohradil: "Jestli takto začneme přemýšlet, jsme rovnou odepsaní. Musíme v sobě držet pořád tentýž hlad po vítězství v každém zápase znovu a znovu. V obou pohárech máme slušné šance. Díky širokému kádru máme i možnost hrát dobře za všech okolností a budeme to chtít prokázat."

Stejně jako Spurs (2:2 s West Hamem United) ztratila v domácí soutěži ligové body i Fiorentina. Italský celek uhrál pouze bod za remízu s Turínem, když sice v 85. minutě skóroval nově příchozí Mohamed Salah, jenže záhy stihnul vyrovnat Giuseppe Vives. Trenér Vincenzo Montella tak logicky nebyl ani trochu spokojený. "Drželi jsme se v obraně dobře, ale bylo naivní inkasovat takový gól. Byli jsme v posledních minutách rozhození, aspoň se z toho do budoucna můžeme poučit." Šanci k tomu ‚Fialky‘ mají hned ve čtvrtek večer.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Celtic FC  (čtvrtek 19:00)
Zřejmě nejzajímavější a nejdramatičtější zápas v úvodním kole play-off Evropské ligy se odehrál v Glasgowě - tamní Celtic vyválčil díky pozdní trefě Johna Guidettiho divokou remízu 3:3 s Interem. Milánský klub však rozhodně neplánuje loučit se se soutěží už v této fázi a doma chce potvrdit roli favorita..

Bylo to čtvrté vzájemné utkání obou gigantů evropského fotbalu, a přestože zlaté časy Celtiku i Interu jsou nyní hudbou minulosti, rozhodně bylo na co se koukat. Nerazzuri vedli už po 13 minutách o dvě branky, zuřivě bojující Skotové však stihli ještě do poločasu vyrovnat - do šaten se však šlo po trefě Palacia za stavu 3:2 pro Inter. Nakonec musel rozhodnout až Guidettiho záblesk v samém závěru. Nyní touží zasloužilí fanoušci Celtiku po zopakování slavného finále PMEZ z roku 1967, kdy jejich tým pod vedením legendárního Jocka Steina udolal Inter Helenia Herrery 2:1.

Bude to ale hodně náročný úkol, zejména vzhledem k tomu, že Celtic v Itálii ještě nikdy nevyhrál, zatímco Inter stále čeká na to, až jej na San Siru udolá první skotský klub. Nerazzuri navíc doma v Evropě neprohráli už desetkrát v řadě, není tedy pochyb o tom, kdo do dnešního utkání vstupuje jako vysoký favorit.

Kouč Roberto Mancini nicméně před přehnaným optimismem důrazně varuje; duel je podle něj stále otevřený, a pokud mají milánští projít do osmifinále, budou potřebovat podporu z tribun. "Nebude to nic jednoduchého," prohlásil 'Mancio' na předzápasové tiskové konferenci. "Musíme hrát naplno celých 95 minut. Čeká nás těžký zápas, protože Skotové se nikdy nevzdávají, ani když se věci nevyvíjejí v jejich prospěch."

Inter nicméně v poslední době nabral slušnou formu, což v sezonách po odchodu Josého Mourinha nebylo zrovna obvyklé. "Důležité je, že si díky dobrým výsledkům nyní můžeme dovolit trochu se uvolnit a soustředit se na přípravu," přiznává Mancini, avšak dodává: "Nesmíme však za žádných okolností polevit, protože rozhodnout může jediná minuta. Fanoušci na San Siru nám vždy pomáhají a já doufám, že tomu tak bude i ve čtvrtek."

Celtic vstupuje do utkání s vědomím, že pokud se mu nepodaří v Miláně skórovat, v soutěži končí; i přesto však ze zelenobílé kabiny sálá bojová nálada. "V určitých pasážích budeme chtít dostat soupeře pod tlak," vyhlašuje asistent trenéra John Collins. "Taková je naše hra - držet míč, hodně si přihrávat a snažit se kontrolovat hru. Jet na San Siro a vybojovat tam tři body by byl fantastický úspěch. Musíme si věřit. Nemáme strach, pouze respekt."

"Postup je v našich silách," věří odhodlaný Collins. "Už v prvním zápase jsme dokázali vstřelit tři branky a vytvořit si spoustu dalších šancí. V současnosti můžeme potrápit jakéhokoliv soupeře, můžeme skórovat proti komukoliv. Těžší bude zajistit pevnou defenzivu a vyvarovat se inkasování laciných gólů. Všichni hráči musí v první řadě pracovat pro tým, s míčem i bez něj," zakončuje.

Oba tábory budou postrádat dva zraněné hráče - Mancini nemůže postavit Jonathana (koleno) s Nagatomem (stehno), kouč Celtiku Ronny Delia se zase musí obejít bez Lustiga (kotník) a Mulgrewa (koleno). Zdravotní problémy hlásí i domácí Andreolli (stehno), Campagnaro (lýtko) a D'Ambrosio (stehno), stejně jako hostující Denayer (lýtko).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - BSC Young Boys  (čtvrtek 21:05)
Snad jedině kolosální zkrat Evertonu či dokonalý výkon švýcarských Young Boys mohou zapříčinit napínavou odvetu poté, co minulý týden liverpoolský celek zvítězil v Bernu jednoznačně 4:1. Největším soupeřem budou pro hráče Tofees oni sami, aby příkladně rozehranou partii v odvetném zápase nepodcenili.

Přesně na toto téma před zápasem hovořil záložník James McCarthy. Drtivá výhra ze hřiště soupeře totiž je poněkud zavádějící, neboť domácí celek se ujal vedení a i poté měl celou řadu šancí. Pošramocené sebevědomí si navíc Young Boys plně vyléčili víkendovým zápasem s Basilejí, který výhrou 4:2 přispěl ke zdramatizování boje o švýcarský ligový titul. Evertonští naopak mohou po očku pošilhávat po nedělním zápase na půdě londýnského Arsenalu. "S Arsenalem to bude další velký zápas v lize, ale nejdříve se musíme starat o čtvrtek," prohlásil McCarthy.

"Máme sice velký náskok, ale nehodláme si s ním zahrávat. Musíme předvést patřičný výkon, oba zápasy jsou důležité," pokračoval irský reprezentant. "Letos to zatím byla značně frustrující sezona, zvláště v lize. Ale máme teď v zádech skvělý výsledek z Evropy a potřebujeme si takové výhry převést i domů."

Zatímco Everton díky hernímu systému Premier League nevypadl za celou zimu ze zápasového rytmu, Young Boys za sebou mají dlouhou zimní přestávku. Výhra nad Basilejí ukazuje, že se již celek z hlavního města Švýcarska dostal zpět do formy, kterou ostatně ve skupinové fáze Evropské ligy pocítila i pražská Sparta. Obrátit však výsledek 1:4 ve svůj prospěch bude vyžadovat vstřelení vysokého počtu branek, a proto je dobrou zprávou návrat Alexandera Gerndta. Švédský kanonýr po bezmála roční pauze proti Basileji hned dvakrát skóroval a společně s Guillaumem Hoarauem budou chtít Everton řádně provětrat.

Na žádost stručně popsat své pocity po návratu z vážného zranění kotníku Gerndt spokojeně odvětil: "Hotová pohádka. Cítím se skvěle, vracím se do hry, ale pořád ještě nejsem v té nejlepší formě." Nezbývá než si počkat, jak si s touto hrozbou poradí improvizovaná evertonská defenziva, která se bude muset obejít bez svého obvyklého stopera Johna Stonese kvůli karetnímu trestu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Turín FC  (čtvrtek 21:05)
Athletic dokázal v Turíně vstřelit dvě branky a ty se mu budou náramně hodit. Domácí Turín sice v prvním utkání jen remizoval, ale po herní stránce to vůbec nebylo špatné. Teď ale Býky čeká náročný výlet do Baskicka a zároveň historie, která mu právě nefandí.

Španělsko. Zatímco na osobní dovolenou by se nejeden hráč Turína do této země zřejmě těšil, po té profesionální stránce tahle destinace rozhodně mezi jeho oblíbené nepatří. Zvláště, pokud jde o hráče FC Turín. Tým trenéra Giampiera Ventury na španělské půdě sehrál čtyři zápasy a všechny z nich prohrál. Ani herně se mu moc nedařilo, protože zde vstřelil jen jednu branku a hned jedenáct inkasoval. Pokud chce postoupit do další fáze, musí vyhrát nebo remizovat alespoň 3:3. Venturovy svěřence může těšit alespoň fakt, že v prvním zápase měli hodně šancí.

Ani minulé utkání v rámci Serie A nevyznělo pro Granatu vůbec špatně. Býci navštívili Toskánsko, aby se zde utkali s domácí Fiorentinou. Dlouho to vypadalo na bezbrankovou remízu, ale domácí prapor pozdvihl Mohamed Salah. Posila z Chelsea se trefila pět minut před koncem a zdálo se, že tím rozhodla o třech bodech. Chyba lávky, protože FC zabojovalo a o pouhé tři minuty později se radovalo ze srovnání. Giuseppe Vives se prosadil v 87. minutě a Turín opět nepadl. Něco podobného by potřeboval také na stadionu San Mamés.

Ani jeden z týmů nebude mít kompletní kádr. Hosté mají jedinou absenci, kterou je mladík Marco Benassi. Ten dostal příliš mnoho žlutých karet, takže odvetné utkání v Baskicku bude muset vynechat. Domácí Lvi budou o postup bojovat bez Andera Iturraspeho a středního útočníka Guillerma Fernandeze, který je zraněn. V minulém utkání se lépe dařilo právě Baskům, kteří si poradili s Rayem Vallecano. Jako kdyby tyto dva celky měly sklon pro dramatičnost, protože také Bilbao rozhodlo o třech bodech až dvě minuty před koncem. Jediným střelcem zápasu se stal Aritz Aduriz.

I díky dvěma brankám z prvního klání jsou větším favoritem domácí. A v jejich postup věří také střelec Aritz Aduriz. V čem spočívá síla baskického klubu? V rozhovoru pro italský deník Tuttosport útočník Lvů uvedl: "My nehrajeme na několik skvělých individualit. Hlavní je pro nás vždycky tým jako celek. To můžete vidět i z našeho herního projevu, protože se soustředíme na to, abychom hráli jako skupina. Každý tu má své místo a každý dělá to, co může, abychom uspěli. Proto je tak těžké vyřadit naše klíčové hráče."

"Je pravda, že máme v týmu několik skvělých hráčů, kteří jsou připraveni vzít na sebe odpovědnost v důležitých momentech. Máme tu Ikera Muniaína, který má potenciál stát se hvězdou té nejvyšší kvality. Je rychlý, mladý, má čich na výběr místa a jeho technika je úžasná. Poslední dobou se mi čím dál víc líbí Iňaki Williams. Má neuvěřitelný hlad po úspěchu, je tam, kde má být. Střílí důležité branky a má velký potenciál. Umí ustát tlak."

"Nesmíme Turín podcenit. Vstřelili jsme jim dvě branky, ale to nic neznamená. Když bychom teď odpočívali a přestali hrát, bylo by to osudné. Turín je velmi dobrý tým a ačkoli možná nemá v rámci Evropy ten nejlepší zvuk, hraje hodně ambiciózně. Je rychlý v útoku, vychází z dobré obrany a umí překvapit. Když jeho hráče necháte na chvíli o samotě, vymstí se vám to. Snad se nám to nestane, protože my budeme hrát na výhru," dodává španělský střelec.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Aurtenetxe, Laporte, Etxeita, Marcos, San Jose - Muniain, Rico, Viguera - Williams
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimovic, Glik, Moretti - Darmian, Gazzi, Kaddouri, Vives, Molinaro - Lopez, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - VfL Wolfsburg  (čtvrtek 21:05)
Podaří se Sportingu zastavit Base Dosta? To je otázka, kterou si lisabonští fanoušci kladou před domácí odvetou s Wolfsburgem ze všech nejčastěji - Dost má v únoru neuvěřitelnou formu a sestřeluje jednoho soupeře za druhým. Zvrátit nepříznivě se vyvíjející dvojzápas tak nebude pro Lvy nic jednoduchého..

Svěřencům Marka Silvy tak nezbývá než spoléhat na to, že se jim podaří potvrdit zlepšenou formu z domácí soutěže, kde se po nevydařeném podzimu dokázali alespoň teoreticky vrátit do boje o titul, či alespoň o druhé místo. Wolfsburg jede do Portugalska s dvoubrankovým náskokem, který mu v domácím zápase vystřelil právě zmiňovaný nizozemský fantom.

Byl to historicky vůbec první vzájemný střet těchto klubů, a německé publikum si z něj pamatuje především jednoho muže - Bas Dost po bezbrankové první půli rozhodl dvěma trefami a nasměroval Vlky do osmifinále. Byl to jeho devátý a desátý gól v posledních šesti soutěžních zápasech. Od té doby ještě stihl skórovat v lize proti Herthě a není pochyb, že momentálně patří mezi nejnebezpečnější útočníky v Evropě.

Sporting však určitě není bez šance. Potřebuje zvítězit minimálně o dvě branky, což se mu letos proti německému soupeři už jednou doma povedlo - Schalke v základní skupině Ligy mistrů udolal 4:2 (ačkoliv tento výsledek by dnes posouval dále Vlky, díky pravidlu o brankách na hřišti soupeře). Německým týmům se na Alvalade dlouho dařilo, neprohráli tam prvních osm duelů, od té doby se ale Lvi "sebrali" a poslední dvě střetnutí s bundesligovou konkurencí opanovali.

Lisabonský stadion v současnosti určitě není místem, kam by se jezdilo pro body; z posledních 19 (!) evropských pohárových zápasů si všechny tři odvezla pouze Chelsea, loni na podzim v Lize mistrů. Pokud tuto statistiku převedeme pouze na Evropskou ligu, zůstává pevnost jménem Alvalade dosud nedobyta - devatenáctkrát nastoupil Sporting v této soutěži k domácímu zápasu, devatenáctkrát neprohrál. Jde o rekord celé historie EL.

Wolfsburg se tedy bude mít co ohánět, i když s Dostem v životní formě a dvougólovým náskokem v kapse jsou jeho šance velmi slibné. Ve skupinové fázi soutěže venkovní zápasy Vlků bavily - na Evertonu sice prohráli 1:4, poté ale přišly triumfy v Krasnodaru (4:2) a Lille (3:0). Vzhledem k ofenzivnímu zaměření obou soupeřů by hodně gólů mohlo padnout i dnes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.50 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Club Bruggy - Aalborg BK  (čtvrtek 21:05)
Bruggy jsou vlastně jednou nohou v osmifinále, teď jenom potřebují jediné, a to zkrátka nepokazit odvetu. V Aalborgu byly jasně lepším týmem, vsítily tři branky a jen jeden inkasovaly, takže i případná porážka o dvě branky by domácí mohla posunout dál. Za současné situace je ovšem belgický celek jasným favoritem na vítězství.

Hosty navíc trápí i celkem velká marodka, svou roli možná v Dánsku rozhodla také nerozehranost, neboť až tento víkend odstartovala jarní část ligy. Donny Gorter, Jakob Ahlmann, Lukas Spalvis, ti všichni jsou aktuálně na listině marodů. A k tomu možná nenastoupí ani nová posila Andreas Blomqvist či Nikolaj Thomsen.

AaB zkrátka v Bruggách nebudou mít vůbec co ztratit. "Jsme si vědomi své situace. Soupeř nás před týdnem předčil ve všech směrech a zasloužil si vyhrát. Nic jiného nemůžeme říct," uvedl kouč Kent Nielsen. "Teď je jen na nás, abychom ukázali, že jsme efektivní. Pokusíme se vyhrát a uvidíme, jestli si postup zasloužíme."

Domácí lodivod Michel Preud'homme nechce nic podcenit. Pro tenhle klub, který zažívá jednu z nejpovedenějších sezón za poslední léta, by byla velká škoda, kdyby si působení v Evropské lize ještě nějak pokazil. "Ve fotbale není nikdy konec, dokud neuslyšíte závěrečný hvizd," řekl na tiskové konferenci.

Jeho mužstvo si navíc bude chtít spravit reputaci po neúspěšném ligovém klání v Gentu, díky němuž má na čele tabulky již jen jednobodový náskok. "Pořád jsme v Belgii číslo jedna," je pyšný Preud'homme. "Musíme se plně soustředit, abychom se kvalifikovali, v což doufáme. Soupeř se určitě bude snažit alespoň o nějaký úspěch."

Belgický klub zvládá i celkem náročný program, kromě evropských pohárů a Jupiler League totiž může triumfovat také v domácím poháru, kde se v březnu popere o trofej ve finále s Anderlechtem. Důležité pro Preud'hommeho je, že se všem vyhýbají zranění. Vlastně jen Björn Engels není zcela fit před tímto zápasem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympiakos Pireus - Dněpr Dněpropetrovsk  (čtvrtek 21:05)
Celkem 17 zápasů v řadě neprožil Olympiakos porážku. Až zavítal na půdu Dněpropetrovsku, odkud si do odvety play-off Evropské ligy přivezl dvoubrankové manko. Domácí navíc nejsou v úplně dobrém rozpoložení, neboť ihned poté v lize prohráli zápas nejdůležitější, a to derby s Panathinaikosem.

Svěřenci Vítora Pereiry budou mít samozřejmě obrovskou výhodu v domácím prostředí, vždyť na stadionu Georgiose Karaiskakise vyhráli už šest zápasů v řadě v rámci evropských pohárů. Ne že by byl tým v nějaké krizi, ale poslední dva zápasy se mu prostě nevydařily. Mužstvo zvyklé vyhrávat by mohly poslední události určitě poznamenat.

Pereira si je moc dobře vědom, že k postupu povede strastiplná cesta. "Musíme hrát lépe, než tomu bylo v Kyjevě. Předvést vyváženější výkon, do hry dát více charakteru a odvahy," burcoval. "Máme 90 minut na to, abychom vsítili dva góly. Musíme ukázat vůli a sebedůvěru, že opravdu chceme projít dál."

V posledních dvou utkání jako by ze hry vymizela jakási správná alchymie všech řad. Dobře totiž nefungoval jak útok, ani obrana. "Nejsme nyní připraveni na totální ofenzívu. Musíme hrát kvalitní fotbal, a to ve všech oblastech. Toho jsme schopní," ujišťoval domácí lodivod. "Musíme být tvrdí a osvětlit si naše útočné schopnosti."

Řecký celek se nebude moci spolehnout na suspendovaného Giannise Maniatise, který na Ukrajině trošku zbytečně obdržel žlutou kartu ve čtvrté minutě nastavení. Podobně jako před týdnem pak budou chybět Alberto Botía i David Fuster. Dněpr nemůže počítat s českým obráncem Ondřejem Mazuchem, jenž si na začátku února poranil koleno.

Hosté pojedou na jih Evropy relativně v klidu. Oni nebudou ti pod tlakem. Je zkrátka jen potřeba udržet si pohodlný náskok. "Budeme se snažit udržet míč ve středu pole. Na druhou stranu na první zápas nemůžeme spoléhat. Když to uděláme, zaplatíme za to vysokou cenu. Olympiakos bude útočit od začátku," říkal kouč Myron Markevyč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Trabzonspor  (čtvrtek 21:05)
Neapol odvedla v Turecku skvělou práci, porazila domácí Trabzonspor poměrem 4:0 a neinkasovala ani jednu branku. Odvetné utkání na Stadio San Paolo bude tehdy pouhou formalitou. Přesto ale turecký celek varuje, že se ještě pokusí zdramatizovat celý vývoj dvojzápasu.

Už jen jeden malý krok chybí Neapoli k tomu, aby oslavila postup. A může za to děkovat především minulém utkání, které zvládla na jedničku. Tým trenéra Rafaela Beníteze se vydal do Trabzonu s tím, že by rád sehrál vyrovnané utkání s ambiciózním domácím celkem. Už po chvíli ale bylo jasné, že vyrovnané to rozhodně nebude. Po šesti minutách se prosadil obránce Henrique, na nějž pak navázal také Gonzalo Higuaín. V exhibici Neapol proměnila především první půli zápasu, protože v 27. minutě se prosadil také aktivní Manolo Gabbiadini. V nastaveném čase druhé půle stanovil konečnou podobu výsledku Duván Zapata.

Právě ten by měl nahradit argentinskou hvězdu v základní sestavě odvetného utkání. A čím že si to zasloužil? Především svými výkony v Serii A. Neapol na domácí půdě v minulém kole první ligy přivítala Sassuolo a bylo na co se dívat. Duván Zapata nastoupil ve středu ofenzivní formace a důvěru trenéru Benítezovi splatil ve druhé půli. Po hodině hry se Zapata prosadil po akci Hamšíka. A slovenskému záložníkovi nahrával o chvíli později na druhou branku.

Trenér Benítez mu evidentně věří. I díky těmto třem bodům Neapol zůstává ve hře o druhé místo. Dosud druhému AS se přiblížila jen na rozdíl tří branek. A Vlci navíc hrají v příštím kole s prvním Juventusem Turín, takže se dá očekávat ještě velmi zajímavý boj o druhé místo. O své místo v základu by rád bojoval také belgický záložník Dries Mertens, který o něj přišel právě na úkor Gabbiadiniho a Josého Callejóna.

Mladý krajní záložník na tiskové konferenci před zápasem s Trabzonsporem sdělil: "Důležitá věc je to, že každý, kdo nastoupí, hraje na sto procent. Je jasné, že když je nás tolik, na každého se vždycky nedostane. Ale s tím se musíme smířit. Samozřejmě bych moc rád nastupoval od prvních minut, stejně jako všichni ostatní, ale to prostě není možné. Pokud budu mít jen třicet minut, musím hrát stejně skvěle, jako kdybych nastupoval od začátku. Trenér rozhoduje, kdo bude hrát. Je to jeho volba, jeho odpovědnost. A my jsme tady proto, abychom jeho pokyny plnili a respektovali."

"Nejdůležitější je, že vyhrává tým. Dokud vyhráváme, jsem spokojený. Tým je vždycky před individualitami. Slyšel jsem, že hraji poslední dobou pod svými výkony a že tím neprospívám mužstvu. Kritiku samozřejmě vnímám, ale řeknu to takto: Dal jsem gól proti Udinese, vyhráli jsme proti Trabzonsporu. Jediný zápas, kdy jsem vůbec nenastoupil, byl proti Palermu. A ten jsme prohráli. Doufám, že dostanu šanci ve čtvrtek večer a že to bude další skvělý zápas," dodává Mertens.

Neapol bude zřejmě rotovat kádrem, i proto, že ji čekají náročné zápasy během krátké doby. Především je to ale po skóre 4:0 možnost pro hráče, kteří se do základu tak často nedostávají. Trabzonspor se zase bude chtít vytáhnout. A možná pokusit se o zázrak. Vstřebává také remízu z minulého kola domácí soutěže, když si rozdělil body s Kasimpaşou. O tři body navíc přišel až v závěru zápasu. Do brány se nepostaví Onur Kıvrak, který je zraněn. Fit nejsou ani Essaïd Belkalem a Mehmet Ekici.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rafael - Britos, Henrique, Albiol, Mesto - Inler, Jorginho - Mertens, De Guzman, Gabbiadini - Zapata
Trabzonspor - pravděpodobná sestava:
Arikan - Nizam, Demir, Medjani, Bosingwa - Atik, Constant, Kara, Yilmaz, Aydogdu - Cardozo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AS Řím  (čtvrtek 21:05)
Domácí Feyenoord bude spoléhat především na vstřelenou branku na hřišti italského soka. Domácí ale přeci jen musejí být trochu nervózní, především z reakce římských tifosi. Budou se větší souboje konat na trávníku, nebo mimo něj?

Obavy. To je slovo, které poměrně vystihuje atmosféru v Rotterdamu před klíčovým duelem Evropské ligy. Domácí tým a celý klub se zas tak moc asi nebojí svého soupeře na hřišti, ale možné odvety jeho skalních příznivců. Před utkáním ve Věčném městě skupinka holandských fanoušků zdemolovala některé historické objekty poblíž městského centra. Celá situace vyústila ve 23 zatčených a několik zraněných. Pak začala bitva na hřišti.

Olympijský stadion už ale dávno není tou tvrzí silného domácího týmu, který body nerozdává. Ne, AS v posledních týdnech a měsících naopak body rozdává celkem pravidelně a komukoli, kdo složí dohromady jedenáct zdravých fotbalistů. Vzpomeňme si, že Parmě k remíze stačilo bránit a na brankáře Morgana De Sanctise nemusela vypustit ani jeden projektil! Feyenoord byl v tomhle případě pro AS daleko větším soustem. Soustem, které domácí Vlci začali zdárně polykat, ale zřejmě bylo až příliš velké.

Gervinho před natěšeným publikem poslal domácí do nadějného vedení a projev týmu trenéra Garcii se pomalu začal vracet do normálu. Jenže AS pak přenechalo aktivitu soupeři a doplatilo na to. Deset minut po změně stran se prosadil Colin Kazim Kazim a srovnal. Od té chvíle Feyenoord jasně kontroloval hru a domácí nepouštěl do útoku. Hosté mohli odjíždět trosku zklamaní, protože byli po celý zápas prakticky jasně lepší. AS jen dokumentovalo, že se v jeho týmu děje něco závažného.

Nemá smysl vracet se k dlouhé řadě zraněných, ale za zmínku stojí, že už tak špatnou obranu ještě oslabil Alessandro Florenzi. Mladý univerzál, který hraje právě tam, kde ho trenér nejvíc potřebuje, si poranil kotník a mimo hru bude dva až tři týdny. Do hry se vedle něj nezapojí ani Castán, Strootman, Maicon nebo Balzaretti. Plusem oproti minulému utkání je fakt, že nominován byl argentinský mladík Juan Manuel Iturbe, který by mohl být vítanou posilou. Domácí se budou muset obejít bez vykartované dvojice Luke Wilkshire a Lex Immers.

Na tiskové konferenci bylo i z trenéra Rudiho Garcii cítit, že si je vědom krizové situace. Jeho tým potřebuje skórovat, pokud se chce dostat do další fáze a odčinit negativní výsledky posledních dní. V rozhovoru s novináři Garcia sdělil: "Chceme se kvalifikovat do další fáze, to je jasné. Ale musíme k tomu vstřelit nějaký gól. Chceme v Rotterdamu vyhrát, ale i remíza třeba 2:2 by byla v pořádku. Teď nám ale schází finální nahrávka, tu máme velmi špatnou," uvědomuje si francouzský lodivod.

Feyenoord se na zápas dobře připravil, když v posledním ligovém kole zvítězil nad Excelsiorem v poměru 3:2. Teď proti němu budou stát římští Vlci v čele s kapitánem Francescem Tottim. Jeho příspěvek mužstvu se vzhledem ke zvyšujícímu věku legendárního útočníka dostává stále častěji pod drobnohled fanoušků i expertů, ale například Kazim Kazim o Tottiho schopnostech vůbec nepochybuje.

Richards na téma AS poznamenal: "Vnímám tento tým jako skvělého soupeře, který je hodně ambiciózní. Poslední zápas nám ukázal, že bude těžké zvítězit. Zároveň ani my nechceme hrát na remízu. Mají ve svém středu Tottiho, což je pro mě absolutní světová špička. Je to legenda a já se moc těším na souboje s ním," dodal zkušený hráč.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom - Clasie, El Ahmadi - Vilhena - Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas - Pjanic, De Rossi, Nainggolan - Ljajić, Totti, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (876)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele