Evra oficiálně ukončil kariéru, chce se stát trenérem

29.07.2019, 13:48
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry potvrdil Patrice Evra. Bývalá dlouholetá opora Manchesteru United naposledy oblékala dres West Hamu a nyní se chce vydat na trenérskou dráhu...

Bývalý francouzský reprezentant odstartoval kariéru v Nice, odkud si ho posléze vyhlédlo nedaleké Monaco, kde si stabilně dobrými výkony řekl o přestup do Manchesteru United.

Na Old Trafford se Evra vydal na začátku roku 2006 a během nadcházejících více než osmi let se zařadil ke stálicím úspěšného klubu, jenž tehdy vedl legendární Sir Alex Ferguson.

Po odchodu z Man Utd, se kterým vyhrál hned pětkrát Premier League a kromě jiného se radoval i z vítězství v Lize mistrů, navázal krajní obránce na skvělé výkony v Juventusu. Také se "Starou dámou" byl úspěšný, když ve všech třech sezónách pomohl k zisku ligového primátu.

Na závěr kariéry se Evra vrátil do Francie, ovšem v Marseille nevydržel příliš dlouho a moc se mu nevydařil ani návrat do Premier League, kde za WHU odehrál jenom pět utkání.

Od léta byl 38letý Francouz bez angažmá a nyní se rozhodl, že další již hledat nebude a oficiálně uzavřel hráčskou kariéru. "Moje hráčská kariéra skončila," potvrdil Evra, jenž nastoupil do více než 700 soutěžních střetnutí, pro italský deník "Gazzetta dello Sport".

O své další budoucnosti má Evra jasno, chtěl by se stát trenérem. "V roce 2013 jsem zahájil studium UEFA B licence. Nyní ho chci dokončit a následně přejít na UEFA A," vyhlásil 81násobný reprezentant Francie. "Za rok a půl bych měl být připravený," doufá Evra.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (123)

Přidat komentář
Neutron

Patrice!

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to pracant, ktorý na ihrisku vždy odmakal svoja a nebojím sa povedať, že legenda ManUnited.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ttopi

Legend by mělo být jako šafránu, aby to mělo fakt váhu. Evra ne, bohužwl.

Reagovat
kilobyte

V porovnání s jeho spoluhráči v United je označení legenda silné slovo. Protože v tý době by byla legendární celá sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol to pacient

Reagovat
Bandita_Harry

Suarez ho zničil

Reagovat
9augi9

Trénerom karate možno.

Reagovat
Hany45

i love this game

Reagovat
Csaplárova past

Tohle bude průser ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ani nevěděl, že ještě hrál

Reagovat
Felitel

Nehrál, akorát neukončil kariéru.

Reagovat
raduinho

bude rád když ho někde zaměstnají na dělání iontaku přípravce. Nejhloupější fotbalista všech dob.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si úplně jistý, jestli by byl nejhloupější fotbalista všech dob schopný ovládat 5 cizích řečí - francouzština, angličtina, španělština, italština, portugalština. Navíc se učil i korejsky.

Reagovat
Luc-Luc

no a ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupý člověk by něčeho takového nebyl schopný.

Reagovat
Han střelil první

Babiš...

Reagovat
Paul Anka

Babiš je všechno, jen ne hloupý...

Reagovat
smazaný uživatel

... je jedním z nejschopnějších podnikatelů porevoluční doby a dost možná nejprohnanějším politikem od revoluce. To, že už se do svých lží zamotal natolik, že mluví z cesty, je věc jiná.

Reagovat
r.mrazik

misto "nejschopnejsi podnikatel" bych vymenil za "nejvetsi podnikatelskou svini porevolucni doby"

Reagovat
kiciN

Ne ze bych s nim sympatizoval ale byli tady urcite vetsi svine - Krejcir, Mrazek,..

Reagovat
r.mrazik

myslis toho,ktereho mozna nechal Babis odklidit?

tezko rict...asi bude zalezet na uhlu pohledu...kazdopadne z vladnuti Burese se bude nase zeme vzpamatovavat dlouho...tak marny tu dlouho nikdo nebyl

Reagovat
hefy

Reagovat
meno

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSMan

Ale však za něj roste ekonomika

Reagovat
bobis21

Takže Babiš už zařídil i existenci ekonomického cyklu jo?

Reagovat
smazaný uživatel

me nejvic pobavilo, jak rikal v otazkach s fialou (nebo kde), ze ods s kalouskem muzou za krizi 2008

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mustang™

Tak to jsem ještě neslyšel. Přívlastků pro Babiše jsem četl už hodně, ale mafián ještě ne

Reagovat
r.mrazik

Tak jsi toho moc nepřečetl...tím bych se nechlubil

Zkus třeba Kmentu a jeho Boss Babiš

Reagovat
JohnKoul

Wtf, vážně ne? tyjo, to mi přijde docela zajímavý. Mluvit o něm jako o mafiánovi jsem slyšel už na začátku tisíciletí a postupem času to neustávalo...

Reagovat
smazaný uživatel

a v kolikate jsi třídě?

Reagovat
raduinho

*mufan

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
maras93

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
fenixLFC

co prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

Ma v tomto pravdu

Reagovat
fenixLFC

no nema. najschopnejsi podnikatel teda fakt nie je. jeho ,,schopnosti'' su postavene iba na tom, ze pomocou neznamych penazi (udajne od ,,spoluziakov'') a machinacii dokazal ziskat prve spolocnosti, aby mu potom spriazeneni politici z cssd prihadzovali sluzbicky a aby ziskal informacie vdaka byvalych estebakom a policajtom. nasledne rozrastanie pomocou polomafianskych sposobov mi teda ako znak najschopnejsieho podnikatela nepride...a nejprohnanejsi politik uz vobec, ked sa teda bianco nepreklikol a nechcel povedat nejprolhanejsim. prohnanynch politikov tu bolo dost a dost, ktory v tom vedeli chodit lepsie a boli schopnejsi.

Reagovat
JohnKoul

Nejvšehoschopnějších a to ať už stylem vydělávání, způsobem přijití k majetku a "jednáním" s konkurencí.

Reagovat
Luc-Luc

ja bych to neprecenoval, fr, en a italstina jsou jasny vzhledem k tomu, kde hral...spanelstina je pro francouze relativne snadna a portugalstina nebude od spanelstiny daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

To si klidně nepřeceňuj, ale i tak ti říkám, že hloupý člověk by to nedokázal.

Reagovat
Luc-Luc

ja jsem se jenom snazil naznacit, ze to, co pises, je nesmysl.i hlupak dokaze ovladnout nekolik jazyku, pokud k tomu ma vhodne podminky...a Evra hlupak je

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak můžu říct, že jsi hlupák ty a bude to mít stejnou váhu, jakou jsi tu vyřkl vůči Evrovi ty. Za mě hloupý člověk nedokáže ovládnout 5 jazyků. To, že má člověk nějaké škraloupy, choval se někdy nepřístojně, afektovaně a jako smyslů zbavený, z něho nedělá hlupáka. Většina zdejších diskutujících si zakládá na vlastním pocitu a dojmu a soudí hráče podle toho "jak je má rada". Navíc to tu lidé dělají opakovaně, týden co týden, stále dokola. To je prosím hloupost, a ne to, že Evra dal někomu kopačkou do hlavy nebo že dělá na svém Instagramu šílenosti, apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak souvisi nadani na jazyky s inteligenci? Muzes klidne mluvit deseti a stejne byt idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

Znáš nějakého idiota, který mluví deseti jazyky? Nebo ne, byť třeba jen třemi? A teď se neptám na tvůj osobní dojem, ale jestli skutečně znáš člověka s tak pochybnou inteligencí, která je prokázaná, a hovoří více jazyky?

Reagovat
ttopi

Když si to tak vezmeš, tak ve své podstatě všichni nadáváme na politiky, jací to jsou debilové a hlupáci, ale oni to jsou vesměs doktoři, právníci, inženýři, úspěšní podnikatelé, tedy logicky hloupí ani debilní být nemohou.

Reagovat
smazaný uživatel

V této diskusi o jazykové vybavenosti to ale neberu jako nadávku, ale jako daný stav. To je poměrně zásadní rozdíl. Ale pokud znáš nějakého mentálně retardovaného člověka, který hovoří více světovými jazyky, pak smekám.

K těm politikům z jejich profese doktorům věd, právníkům, inženýrům, podnikatelům, atd., oni nejsou hloupí, oni jsou nenažraní, prospěchářští, hrabiví, chamtiví, neomalení, omezení, ale opravdu nejsou hloupí. Že často dělají, že něčemu rozumí víc, než se zdá, nebo to vůbec nerozumí, není hloupostí.

Reagovat
ttopi

Já nikoho takovýho neznám. Ale především je otázkou, co si představujeme pod pojmem "hloupost". Jestli nízkou inteligenci, nebo jen jakýsi stav, kdy člověk sice má svůj obor, kterému rozumí, ale jinak neví nic a neměl by se do ničeho ostatního motat. Wiki říká, že:

"Hloupost či stupidita je opak chytrosti či moudrosti. Hlupák je člověk, jenž má nedostatek inteligence, pochopení, rozumu, vědomostí, důvtipu i poznání. Hloupost je projevem omezenosti. Podle Immanuela Kanta je hloupost nedostatkem soudnosti. Hloupost je také dávána do souvislosti s nevědomostí a nedbalostí."

Pokud jsme teda u toho Evry, tak ten asi netrpí nízkou inteligencí, která by mohla hraničit třeba s debilitou. raduinho myslel předpokládám hloupost toho typu, že Evra dokáže prohlásit, či udělat neymysl, ale ne proto, že by měl IQ 80, ale prostě proto, že je jiný. Podobně si hlupáka představuju Vaška Kadlece, nebo Fenina.

Tak a jdeme do práce

Reagovat
smazaný uživatel

"raduinho myslel předpokládám hloupost toho typu, že Evra dokáže prohlásit, či udělat neymysl, ale ne proto, že by měl IQ 80, ale prostě proto, že je jiný."

Pak je tu na EF 90 % diskutujících hlupáků.

Reagovat
ttopi

Tak o tom žádná. Stačí se podívat na diskusi o Ronaldovi

Reagovat
Mass

No ty na tom taky nebudeš asi moc dobře, když píšeš, že francouzština je pro Francouze cizí řeč..

Reagovat
smazaný uživatel

4 nebo 5, nevidím v tom rozdíl. Pokud v tom hledáš zrovna tohle, pak ti pointa utíká. Ale ti potrefení, co vlastně nemají co říct, se vždycky ozvou, děkuju.

Reagovat
Mass

Ok, je to jedno, ale ty se zastáváš člověka, co se chová jak hlupák a vůbec nesejde na tom, kolik umí cizích řečí. A nejspíš by ses ho nezastával, kdyby nehrál za Juve, což je zase příznak tvojí neobjektivity a sociální bubliny.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co je skutečně fascinující, že jen proto, že hrával za klub, kterému fandím, tak to použiješ jako argument, že bych se jinak nezastával. Přičemž ta argumentace nemá žádný reálný základ a je to jen tvoje domněnka, na základě které tvrdíš, že jsem neobjektivní nebo v sociální bublině. Tyhle argumentační fauly mě nikdy na zdejší EF scéně nepřestanou udivovat.

Reagovat
Mass

No tak já ti tady píšu, že i úplnej kretén může umět cizí jazyk. A fauly používáš ty, když píšeš o potrefených, co vlastně nemají co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně znáš dost kreténů, kteří umí cizí jazyka, body pro tebe. A já nebyl ten, kdo druhého soudil podle klubové příslušnosti.

Reagovat
mickey mouse

mno vzhledem k tomu že španělština, italština a protugalština jsou skoro totožné jazyky tak to zase až tak velký um není... kór u francouze

Reagovat
smazaný uživatel

Že se to mezi lidmi obecně tvrdí, neznemaná, že je to pravda. Ale budu tu hrát s tebou. Francouzi, Italové, Španělé, Portugalci, všichni lidé z těchto zemí jsou obecně naproto líní učit se cizím řečem. Kdykoliv do některé z těchto zemí vyrazíš, budeš sakra dlouho hledat někoho, kdo hovoří jinak než řečí své země. Přijde mi to jako celkem velký um, když někdo z těchto zemí dokáže hovořit třeba čtyřmi řečmí, kór Francouz.

Reagovat
mickey mouse

Já mám C1 španělštinu a učil jsem se italsky i portugalsky, mám v nich úroveň asi A2, ale přestaly mě bavit právě protože mi přišlo že je to jen o slovíčkách. Jak zvládne člověk jeden z těchto jazyků tak nebude mít problém ani s dalším imo. Samozřejmě s tou náturou souhlasím, to je u nich největší kámen úrazu. Pokud ale chce a má zájem, tak to pro ně není nic obtížného.

Reagovat
smazaný uživatel

Když ovládneš základy gramatiky, tak spousta jazyků je o slovíčkách. Každopádně obdiv pro tvé jazykové nadání, nebo zájem. Tou poslední větou si to naprosto vystihl. Oni mají skvělé předpoklady, ale potřebují to nejdůležitější, musí chtít. Ale to se vším. Můžeš mít talent a předpoklady k různým zajímavým věcem, ale protože jsi líný, nechce se ti, tak to nerozvineš. U Evry je mi sympatické, že kam šel, tak se tu řeč naučil. Ať měl excesy nebo přešlapy jaké měl, oceňuju to, že jazyk zmákl a snažil se zapadnout. To stále velké procento fotbalistů nedokáže, obvykle se spoléhají na angličtinu.

Reagovat
HorajzmAmmann

proč usuzuješ že je hloupý?

Reagovat
raduinho

MS 2010. Kauza Suarez. Kopačka fanouškovi Marseille. Lízačka syrového kuřete na IG.

Reagovat
kilobyte

Našli by se určitě hloupější. Možná skoro v každým týmu. Což je možná i smutné.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrd.

Reagovat
raduinho

je to dement

Reagovat
smazaný uživatel

elitny prominentny

Reagovat
Spasitel

Neco jak Carragher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Whitemedia

vlastenec?

Reagovat
Manik...

Reagovat
protiproudu

Reagovat
celeb

inak by som to napisal ja

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
db18

Reagovat
vladis271

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
elChe

navzdy zustane v nasich vzpominkach jako unfair zmrd, co neumi podat ruku souperi...

Reagovat
Kixi Syhimour

Bude trénovat kuřata?

Reagovat
Swarley

mohl by ty vaše a povykládat jim, jaké to je vyhrát 5x PL...

Reagovat
Kixi Syhimour

Mohl, ale taky nemusel

Reagovat
JohnKoul

3x v zakladu za WHU, 3x vysledek 1:4 ale driv to byl tedy fotbalove moc dobrej obrance, kteryho jsem nikdy nemel rad.

Reagovat
icka

Strasny nesympatak.

Reagovat
Swarley

díky za vše

Reagovat
Luc-Luc

dobra zprava, chybet nebude

Reagovat
The Krupy

Keď prišiel k nám, mal som výhrady, no získal si ma svojimi výkonmi a hlavne profesionalitou. To čo bolo v PL neriešim, u nás to bol príkladný tímový hráč. Nech sa mu darí.

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez čurák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude mu to neuvěřitelně pálit. 19 týdenní kurz dělá už 6 let a za rok a půl má v plánu ho dokončit! I

Reagovat
Juan Román Riquelme

no u tebe to taky neni hitparada kdyz neumis porozumet psanemu textu, ze jo....

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam snad nějaká zmínka o přerušení?

Reagovat
Juan Román Riquelme

V roce 2013 jsem zahájil studium UEFA B licence. Nyní ho chci dokončit a následně přejít na UEFA A

Reagovat
ttopi

Zmíněno to tam není, ale je to logické, když ty sám píšeš, že je to kurz na 19 týdnů. Nebo si myslíš, že můžeš přijít po 3 letech do autoškoly a říct, že jsi před 3 lety odjezdil polovinu jízd a jdeš to dokončit?

Reagovat
smazaný uživatel

Vaše argumenty postrádají logiku pánové. Tyhle kurzy jsou placené a zakončené testy. Pokud neuspějete, můžete za rok znova a znova. Připomínat, že platící zájemci se ve veřejných kurzech neodmítají, připomínat doufám nemusím .. Jelikož se UEFA B a A studují na VŠ je možné, že dodělával SŠ, či jinou kvalifikaci souběžně s kurzem na základě čestného příslibu o dodělání si potřebného min. vzdělání. Což je např běžná profesní praxe v ČR. Nemáš dostatečnou kvalifikaci, či vzděláni - podepiš že to do 3-5-10 let vyřešíš a nikdo se na nic ptát nebude. Pokud nedojde na pojišťovnu teda. Zažil jedince, který dal řidičák (sk.B btw.) na 9tý pokus a zažil i individuum, které jej nedalo na 11. a jeho rodiče, pak prokázali svéprávnost a podplatili instruktora i komisaře, ať mu papíry dají i bez závěrečných jízd. Ale hlavně není málo lidí, kteří např. až do 26ti let, kteří neúspěšně zkoušeli dokončit střední školu za druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

jednu školu za druhou .. 2x připomínat, kupa chyb = čas jít spát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

Finally Negritenko

Today was a good day

Reagovat
avicii

Fu akože on trénerom?

Reagovat
smazaný uživatel

Člověk který stanovil morální dno

Reagovat
bbbauch

Je Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

je ta kurva z uruguaye suarez

Reagovat
popltak

Neskutečně si namazal Liverpool a suareze na chleba

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak doufám, že si ještě stihne zatrénovat Suareze

Reagovat
Nuno čomes

Trenér jo? Tak to bude pan autorita, jetli bude pokračovat v těch videích Nicméně on má v piči nějaké lidi na eurofotbale.

Reagovat
nani92

Vlastenec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nezapomenu jak si povodil Suaréze s tou umělou rukou po tý jeho kousací aféře to hrozně hřálo u srdce vidět ten Suareze debilní výraz jeden z nejsympatičtějších hráčů vůbec. Kdyby tak pro dnešní hráče aspoň z poloviny klub znamenal tolik, co pro Evru...

Reagovat
ttopi

video, odkaz?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele