Everton dotáhl návrat Rooneyho z Manchesteru United

09.07.2017, 14:39
Aktuality
Návrat ztraceného syna hlásí Everton, za Toffees bude po třinácti letech znovu hrát Wayne Rooney. Jednatřicetiletý anglický útočník přichází z Manchesteru United, v Goodison Parku podepsal smlouvu na dvě sezony a liverpoolský celek za něho nebude platit odstupné...

Rooney za sebou má těžké období, během něhož ztratil jisté místo v základní sestavě Manchesteru United a stal se terčem kritiky fanoušků anglické reprezentace. Na Old Trafford měl smlouvu ještě na jeden rok, už několik dní se ovšem hodně hlasitě mluvilo o návratu do mateřského celku a ten dostal nejreálnější obrysy včera, kdy se fotbalista podrobil zdravotní prohlídce.

Rooney za Everton jako mladíček stihl 77 zápasů a v nich nastřílel 17 branek. Další trefy nyní bude moci přidat.

"Je to skvělý pocit, že jsem zpět. Jsem nadšen, nemohu se dočkat, až se setkám se spoluhráči, vyběhnu na tréninkové hřiště a pak se na něj budu dostávat každý den. Už se zkrátka nemohu dočkat, až budu znovu hrát. Jsem nadšen i z posil, které klub zatím získal. Everton se posouvá směrem vpřed. Tento klub by měl vyhrávat trofeje a děláme velké kroky k tomu, abychom o ně mohli bojovat," řekl.

Manchester United za Rooneyho v roce 2004 zaplatil 27 milionů liber a hráč za něj nastoupil k 559 utkáním, na své konto si pak připsal 253 gólů.

Everton v průběhu léta už posílili Michael Keane, Jordan Pickford, Davy Klaasen, Henry Onyekuru a Sandro Ramírez, na odchodu naopak je Romelu Lukaku, který míří do Manchesteru United.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (491)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele