ESSIEN PŘESTOUPIL DO CHELSEA

16.08.2005, 09:28
Aktuality
Londýnská Chelsea dostala hráče, o kterého dlouho stála - záložníka Michaela Essiena. Francouzský Lyon nakonec neodolal nabídce 26 miliónů liber a svůj klenot pustil. Essien se Chelsea upsal na pět let.

Olympique Lyon dlouho odmítal nájezdy Romana Abramoviče a jeho peněz, ten neuspěl se čtyřmi nabídkami v rozmezí 10 - 21 miliónů liber, nakonec ještě k 21 miliónům nabízel Portugalce Tiaga jako náhradu. Francouzský tým nejprve požadoval 32 miliónů, ale nakonec slevil, když zjistil, že Essien po přestupu opravdu touží. I tak se jedná o rekordní transfer v historii francouzské Ligue 1.

"Finančně je to výjimečný obchod, pro nás je to třetina rozpočtu, pro některé kluby Ligue 1 by to reprezentovalo celé roční výdaje. Velmi litujeme toho, že Michael odchází, dělali jsme všechno proto, abychom ho udrželi, ale nebylo to možné. Pro klub je to dobrý obchod," okomentoval přestup prezident Lyonu Jean-Michel Aulas.

22letý ghanský reprezentant v Chelsea podepsal pětiletou smlouvu, definitivní razítko na přestupní dokumenty dá zítřejší lékařská prohlídka. Za sebou má dvě skvělé sezóny v Lyonu, předtím působil v Bastii. V minulé sezóně chyběl v jediném ligovém utkání, v Lize mistrů ani jednou.

Essienův příchod do Chelsea by mohl znamenat konec londýnského působení pro českého reprezentanta Jiřího Jarošíka. Hraje na stejném postu a když dosud většinou jen seděl na lavičce náhradníků, bude teď mít ještě složitější pozici. Mohl by odejít - zájem prý mají Everton, Birmingham a turecký Besiktas Istanbul.

Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*yarda

Posila i příslib do budoucna, uvidíme jak si zvykne v tvrdší anglické lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká pravda, musí sa adaptovať, ale keď sa mu to rýchlo podarí, tak Jarošík chudák asi naozaj zaplače.

Reagovat
HOST*

jarosik moc plakat nebude-Birmingham je take dobry klub jenomze nebude ziskavat trofeje! Ale Essien by mel ve stredu hriste vytvorit famozni trojuhelnik s Lampardem a Makelelem! snad to vyjde a bude to bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Keď vidím mená Makelele a hlavne Lampard, tak Chelsee závidím. Som zvedavý, kam vlastne Mourinho toho Essiena postaví, alebo jak to má vymyslené, aby hrali všetci?

Reagovat
HOST*Barca

Ach jo.

Reagovat
HOST*yarda

Jen neříkej, že jste ho chtěli taky...

Reagovat
HOST*stam

podlamna sa len tak lahko nepresadi... ..a vobec ma silnu konkurenciu

Reagovat
smazaný uživatel

A co teda nakonec ten Thiago? Šel tam, nešel tam? Autor se tam o něm zmíní, ale nějak z toho pak nevyplynulo, jestli ho Lyon vzal nebo odmítl... Jinak: ještě že se napapali na Essienovi a nešáhli nám na Ronaldinha nebo kohokoli jiného

Reagovat
HOST*yarda

Jen neříkej... smlouvu ještě nepodepsal Pak by ovšem byl zcela jasný kandidát na titul "Debil roku"

Reagovat
HOST*JPG@UK

Ohledne Ronaldina jsem videl na zacatku cervence v Anglii v tisku castku kolem 80 mil liber, samozrejme od Chelsea. Ale asi to byla jen nejaka provokace, pac od te doby ticho po pesine:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme to zamítli a víc už nabídnout nechtěli, my bychom ani víc nepřijali.

Reagovat
HOST*Milda

Jmenuje se TIAGO a NE Thiago

Reagovat
HOST*yarda

Essien se jmenuje Michael

Reagovat
smazaný uživatel

Já už v tom mam taky salat: samej Tiago a Thiago, to se taky nemůžou jmenovat Thiago a Thiaginho

Reagovat
HOST*Marlowe

Jen by me zajimalo jak se vedle sebe vejdou Makelele s Essienem... Tomu, priznam se, nejak nehovim...

Reagovat
HOST*yarda

Nevejdou, jeden bude sedět...

Reagovat
HOST*Cholis

Miliarda se mi zdá až mo velké peníze.Essien je kvalita ale za takové peníze????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele