Erikssonovi se na Anfieldu splnil sen. V charitativním zápase legend usedl na lavičku Liverpoolu

24.03., 10:09
Aktuality
Sven-Göran Eriksson (© Profimedia)

Bývalý švédský fotbalový trenér Sven-Göran Eriksson (76) dovedl Liverpool k vítězství v charitativním zápase legend proti Ajaxu Amsterdam. Koučovi, který v letech 2001 až 2006 vedl anglickou reprezentaci, byla v lednu diagnostikována rakovina v pokročilém stadiu.

Eriksson byl potěšen výkonem výběru Liverpoolu a výsledkovým zvratem. Poté, co dvakrát inkasoval, se anglický klub dostal na koně po gólech Gregoryho Vigneaulta, Djibrila Cissého, Nabila El Zhara a Fernanda Torrese.

"Dnes se mi splnil sen. Vždycky jsem si přál vést Liverpool alespoň v jednom zápase, je to můj oblíbený klub už od dětství," řekl dojatý Eriksson, kterému fanoušci na Anfieldu tleskali vestoje.

Téměř 60 tisíc diváků na slavném Anfieldu nakonec vidělo výhru domácího týmu 4:2. U postranní čáry dělali slavnému trenérovi společnost při vedení legend Ian Rush, John Aldridge a John Barnes. Za Reds se na hřišti objevila i taková jména jako Jerzy Dudek, Daniel Agger, Steven Gerrard, Ryan Babel nebo Martin Škrtel.

Před zápasem vyjádřil Švédovi podporu i současný manažer Liverpoolu Jürgen Klopp, který se s ním setkal v týmovém hotelu. Když před výkopem zazněly slavné tóny písně You'll Never Walk Alone, byl Eriksson viditelně dojatý. Na hřišti se postavil vedle bývalého kapitána Gerrarda, kterého vedl v anglické reprezentaci.

V utkání si zahrál i slovenský obránce Škrtel. (©Profimedia)

"Přes poločas se všechno změnilo. Věděl, že v prvním poločase jsme nehráli do šířky a snažili jsme se tlačit středem. Udělal spoustu změn a dal nám potřebnou šířku. Stále má v sobě to trenérské kouzlo," řekl Gerrard a dodal: "Mít tu dnes Svena bylo výjimečné. Jakmile jsem se dozvěděl, že tu bude, nemohl jsem se dočkat, až si pod ním naposledy zahraju."

"Myslím, že vítězem byl dnes každý. Bylo to krásné, naprosto fantastické, neuvěřitelné - You'll Never Walk Alone, zbytek zápasu a vítězství," řekl Eriksson.

Následně se vyjádřil k výkonům zúčastněných hráčů: "Už jim není dvacet let. Byl to nesmírně dobrý fotbal. Je to fantastické, přijeli z celé Evropy, Gerrard přijel z jiného koutu světa. Je to vzpomínka na celý život."

Zkušený trenér se kromě působení na lavičce anglické reprezentace proslavil také ziskem ligových titulů s Laziem Řím v Itálii, Benfikou Lisabon v Portugalsku a IFK Göteborg v rodném Švédsku.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (18)

Přidat komentář
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10

doporučuju pustit rychlostí 1.25 a je to fotbal jako v jejich nejlepších letech

Reagovat
Coutinho10

mám za sebou 1. poločas a nic moc teda, Torres forma jak za Chelsea

Reagovat
Coutinho10

ve 2. poločase super otočka Sven si to musel užít

Reagovat
aragorn

Reagovat
avicii

This means more

Reagovat
Luc-Luc

YNWA

Reagovat
Kucka

Reagovat
Godwinson

Videl jsem z toho nejake zabery a bylo to fakt bozi. Jeste si mohl jako asistent sednout vedle Kloppa nekde v Evropske lize, ale i tohle bylo absolutne paradni

Reagovat
ian.rush

Zrovna jsem dokoukal a pecka. Na to, že věkový průměr tak 42-45 let, tak někteří pořád technicky na vysoké úrovni.

Rád jsem po letech viděl Iana Rushe, pořád vypadá zachovale a vyzaŕuje z něj charisma, z hráčů na hřišti mě zaujal Maxi, Vignal, El Zhar, Dudek si pěkně zaskákal, Hyppia pobavil nůžkami v 50 letech a Nando sice s tou svou MMA postavou působil jako trdlo na tom hrotu, ale hodně snaživý a dost si odmakal. Z Ajaxu parádní Davids, stále o level jinde než spoluhráči, šikovný Babel to tam provětrával a pěkně to tam točili hlavně v první půli Boerrigter a Musampa.

Obrany sice o ničem, tempo hry dost odcgozené jak to tak bývá u takových vysloužilců a celkově přátelských, charitativních zápasů, ale dost hráčů to pořád v noze má a nebyly vyjímkou rychlé narážečky a přesné centry na 50m. Což třeba v české lize člověk vidí s nadsázkou jednou za rok.

Reagovat
Coutinho10

jinak smutný a zároveň dojemný je to, co zaznělo od komentárů na začátku zápasu, že Svenův otec stále žije (94 let) a zápas sleduje doma ve Švédsku, takže to musí bejt velká hrdost a zároveň smutný, že toho času Svenovi tady už moc nezbývá

takže hezký příběh, že když se mu to nepodařilo během jeho kariéry trénovat Liverpool, tak že se ještě ta jedna příležitost naskytnula a mohl jí využít a užít si to se vším všudy

Reagovat
mistr129

Celkově to musí být strašný, že proste vcelku normálně žije, plní se mu sny, ale to vše s vědomím že tady za pár měsíců nebude

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mönchengladbach

Dojem ze zápasu naprosto kazí přítomnost lidského odpadu jménem Slippy G.

Reagovat
eder

Lidský odpad jsi sám, pokud toto dokážeš napsat...

Reagovat
Bakary3

ani ne

Reagovat
Witcher

Skrtel vypadá normálně a těmi vlasy

Reagovat
mickey mouse

Ten El Zhar tam příště tam bude i Ngog či Voronin ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele