Eriksson má stále za cíl evropské poháry

08.03.2008, 12:06
Aktuality
Manažer Manchesteru City Sven-Goran Eriksson slíbil, že bude se svým týmem i nadále usilovat o umístění na pozicích zaručujících účast v Evropě. Tato slova bývlý reprezentační trenér Anglie pronesl poté, co City kleslo na osmou příčku, když vyhrálo jen dva z posledních osmi zápasů.

Po fantastickém startu ho tedy tato šňůra oddálila od pátého Evertonu na osmibodový rozdíl, což už se bude stahovat jen velmi těžko. Manchester City tak musí doufat, že jeho rival United nebo Chelsea vyhraje FA Cup, a zajistím tím Pohár UEFA i pro šestý celek konečné kvalifikace.

Ani tak by ovšem neměli nic v kapse, vždyť pořád by museli přeskočit Aston Villu, Portsmouth nebo Blackburn. V úvahu tak připadá i Intertoto. "Je zde samozřejmě ještě spoustu bodů, o které se bude hrát. Máme šanci hrát příští sezónu v Evropě a hráčům jsem řekl, že proto musíme udělat naprosto vše," říká Eriksson.”Je to náš prvořadý cíl, ale musíme začít sbírat body."

Pomoci by k tomu měl i Elano, jenž je Erikssonovi již plně k dispozici. 26letý Brazilec měl problém se zraněním kolene a zmeškal několik tréninků. Eriksson nicméně připustil, že jeho tvůrce hry už není kvůli zintenzivněnému bránění tak dominantní, jak byl v úvodu sezóny.

"Co se týče tělesné konstrukce, nepatří k nejsilnějším v Premier League. Soupeři to už objevili a je teď pro Elana všechno mnohem těžší. Musí se s tím naučit hrát, protože taková Premier League zktrátka je," nabádá švédský trenér. "Není to věc, jež by mě znepokojovala. Je to výborný hráč a to se nezmění ze dne na den." Elano zůstává se sedmi brankami nejlepším střelcem City.

Autor: Petr Kilian / espnsoccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to by musel zmenit celu taktiku muzstva a nie co on produkuje body bude velmi tazko ziskavat

s tou taktikou aku ordinuje muzstvu no uvidime caff

Reagovat
Staenly10

Myslim ze Manchester City Eriksson zlepsil. Jen to chce hrat trochu ofenzivneji. Pral bych mu pohar UEFA.

Reagovat
Devil

City melo vyborne rozehranou sezonu , ale posledni dobou jim to nejde dle predstav a propadaji se tabulkou niz a niz !

Reagovat
Staenly10

jj. Bohuzel. A ty jim prejes? Vzdyt je to mesteskej rival ne?

Reagovat
Devil

No kdyz nam v letosnim rocniku PL dali 2x na frak tak me to hodne nasra.., ale ze bych k nim citil nejakou velkou zast , tak to se rict neda . V PL jim moc nepreju, ale kdyby se dostali do Uefi tak bych jim pral . Precejen , jsou to anglani .

Reagovat
Staenly10

ja taky fandim anglanum. I v Lize Mistru ty 4 Anglicky.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jim Barca nebo AS vypálí rybník.

Reagovat
Devil

I to je mozny !

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele