Eredivisie - souhrn 33. kola: Twente drží třetí místo

12.05., 16:39
Komentáře a souhrny
Oslavující Sem Steijn (© AFP)

Twente deklasovalo sestupující Volendam a drží třetí příčku před Alkmaarem, který porazil Go Ahead Eagles. Tři body mají i Ajax a Feyenoord, PSV jen remizovalo v Sittardu.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 0:1

12.05.2024 14:30

Góly: 68. Camiel Neghli

Dobře hrající Utrecht nepotvrdil skvělou formu z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí nestačil na konkurenční Spartu nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce tedy zůstal na sedmé pozici o bod za šestým Nijmegenem a definitivně tak ztratil šanci na konečné páté místo, které by mu zaručilo kvalifikaci Evropské ligy. Rotterdamský celek si upevnil osmé místo se šestačtyřiceti body a bude ho tedy taktéž čekat play-off o předkolo Konferenční ligy.

Oba protivníci tak na sebe v této sezoně ještě mohou narazit a v tuto chvíli se zdá, že to bude hned v úvodním kole čtyřčlenného play-off o evropské poháry. Svěřenci trenéra Rona Janse až do tohoto nedělního klání neprohráli pětkrát za sebou a z toho hned čtyřikrát vyhráli, proti Spartě se jim ale příliš nedařilo. Hosté si totiž v první polovině úvodního dějství vytvořili hned dvě solidní možnosti ke skórování.

Nejprve v 18. minutě neplatil přesný zásah Lauritsena kvůli těsnému ofsajdu a o čtyři minuty později zneškodnil brankář Barkas nepříjemnou ránu De Guzmána. Řecký strážce domácí branky si ještě do přestávky brilantně poradil i dvěma nebezpečnými projektily aktivního Lauritsena, domácí zahrozili jen jednou a to přesně po odehrané půlhodině po ráně Lammerse o kousek vedle levé tyče.

Utrecht po přestávce změnil svou hru a začal na trávníku dominovat, jenže Fraulo pálil příliš vysoko, pak gólman Olij zlikvidoval bombu Lammerse a vzápětí střídající Romeny svou kroucenou střelou orazítkoval vzdálenější konstrukci. Nicméně o osudu tohoto střetnutí rozhodl v 68. minutě na opačné straně záložník Camiel Neghli, jenž po krátkém sólu napřáhl z dvaceti metrů a nekompromisně zavěsil přesně k levé tyči.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Almere City 3:0

12.05.2024 14:30

Góly: 29. Steven Bergwijn, 34. Steven Bergwijn, 38. Steven Bergwijn

Ajax s blížícím se koncem sezóny stabilizoval svou výkonnost a nyní potřetí z předchozích čtyř zápasů zvítězil, když si v Amsterdamu poradil s nováčkem z Almere po výsledku 3:0. Díky tomuto tříbodovému zisku si navíc definitivně zajistil páté místo zaručující kvalifikaci Evropské ligy pro nadcházející sezónu, neboť má na kontě pětapadesát bodů a před šestým Nijmegenem si vytvořil nedostižný čtyřbodový náskok.

AFC si tak poslední zápas s Vitesse může naplno užit, jeho úhlavní rivalové Nijmegen i Utrecht totiž své zápasy prohráli. Domácí gigant tak alespoň částečně zachránil hodně zpackaný ročník, se kterým nemůže být vůbec spokojen. Hostům před tímto duelem o nic nešlo, jelikož si s předstihem zajistili udržení prvoligové licence, v tuto chvíli jim patří třináctá příčka se čtyřiatřiceti body a hůře než čtrnácti neskončí.

Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa začali přeci jen o něco opatrněji a v úvodních pětadvaceti minutách si nic zásadního nevypracovali, nicméně pak během pouhých devíti minut rozhodli o své výhře díky hattricku kapitána Stevena Bergwijna. Šestadvacetiletý útočník nejprve otevřel gólový účet tohoto klání ve 29. minutě, když si po krásném přistrčení Brobbeyho posunul míč do šestnáctky protivníka a z první nekompromisně zamířil do pravého dolního růžku.

Neuběhlo ani dalších pět minut a stejný hráč skóroval podruhé, když se po rohovém kopu z pravé strany opřel do odraženého balónu a z voleje ho parádně uklidil k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Bakkera. Bergwijn nakonec dokonal své úchvatné představení necelých deset minut před přestávkou, protože zkompletoval svůj hattrick za pouhých devět minut chytrým obloučkem z deseti metrů k levé tyči.

Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a toto utkání se spíše dohrávalo. Ajax hned zkraje druhého dějství zahrozil nepřesnou střelou Brobbeyho a v samém závěru netrefil prostor tří tyčí ani Berghuis, Almere bylo vidět jen jednou a to v 54. minutě, kdy neplatila trefa střídajícího Pascua kvůli těsnému ofsajdu.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Volendam 7:2

12.05.2024 14:30

Góly: 9. Ricky van Wolfswinkel, 23. Naci Ünüvar, 37. Robin Pröpper, 40. Youri Regeer, 43. Sem Steijn, 69. Sem Steijn, 73. Sem Steijn - 4. Damon Mirani, 21. Damon Mirani

Twente ve svém posledním domácím utkání tohoto ročníku nedalo žádnou šanci na úspěch sestupujícímu Volendamu a i přes nepřesvědčivý začátek deklasovalo svého protivníka v netradičním poměru 7:2. V domácím dresu se blýskl hattrickem za necelou půlhodinu Sem Steijn. Twente hned dvakrát muselo dotahovat jednobrankové manko, nicméně v prvním poločase nakonec skórovalo pětkrát a do kabin tedy odcházelo s pohodlným třígólovým náskokem.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga tedy udělali další důležitý krok ke konečnému třetímu místu, které zaručuje kvalifikaci prestižní Ligy mistrů. V tuto chvíli má na kontě šestašedesát bodů a před čtvrtým Alkmaarem je stále o body dva, na závěr tak potřebuje uspět ve Zwolle. Volendam obsadí sedmnáctou sestupovou příčku, doposud posbíral pouhých devatenáct bodů a za šestnáctým Excelsiorem už zaostává o propastných deset bodů.

Jasný outsider přitom začal naprosto fantasticky a do vedení se dostal po necelých čtyřech odehraných minutách, kdy Damon Mirani po hezké akci Mührena na pravém křídle stanul v brankovém území soupeře a pohotovou tečí překonal brankáře Unnerstalla. Domácí ale na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho, zhruba o pět minut později totiž vyrovnal zkušený kanonýr Ricky van Wolfswinkel.

Ten se po pasu Rotse probil přes svého bránícího protihráče a po elegantním zpracování na prsa ukázkově přehodil marně se natahujícího brankáře Lauwerse. Hosté se však nechtěli vzdát a krátce po dvaceti odehraných minutách opět vedli, neboť podruhé skóroval Mirani. Tentokráte si po rohovém kopu Douiriho udělal místo k hlavičce a z pěti metrů s pomocí břevna rozvlnil síť.

Od tohoto okamžiku ale úřadovalo na trávníku pouze Twente - nejprve přesně v polovině úvodního dějství vyrovnával Naci Ünüvar tvrdou ranou ze šesti metrů k pravé tyči, pak ve 37. minutě otočil vývoj Robin Pröpper prudkou hlavičkou po autovém vhazování Smala, kdy se balón s pomocí horní konstrukce snesl o pár centimetrů za brankovou čáru. Domácí zvýšili svůj náskok za další tři minuty.

Dvacetiletý mladíček Youri Regeer totiž po krásné individuální akci přes dva protihráče napřáhl z patnácti metrů a po zemi se trefil k levé tyči - 4:2. O tři minuty později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový, protože Steijn zaznamenal svůj první zásah učebnicovým projektilem z hranice pokutového území. Stejný hráč se po změně stran prosadil ještě dvakrát, když nejprve hlavou dorážel do poloodkryté branky a pak v 73. minutě uzavřel gólový účet nádhernou ranou z přímého volného kopu do levé šibenice.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Heracles Almelo 4:0

12.05.2024 14:30

Góly: 45+3. Troy Parrott, 66. Troy Parrott, 67. Couhaib Driouech, 90+5. Couhaib Driouech

Excelsior dokázal odčinit nedávnou porážku se silným Nijmegenem (0:3) a v domácím prostředí nedal šanci konkurenčnímu Heraclesu, když díky dvěma trefám Troye Parrotta s Couhaibem Driouechem zvítězil hladce po výsledku 4:0. V tabulce sice zůstal na šestnácté barážové pozici s devětadvaceti body, ale za patnáctým Waalwijkem je jen vinou horšího skóre a o jeho konečném umístění se tedy bude rozhodovat v závěrečném rotterdamském derby s Feyenoordem.

SBV se představí na De Kuip a čeká ho nelehký úkol, protože musí získat více bodů než RKC v souběžně hraném utkání v Eindhovenu s PSV. Nováček z Almela odmítl další šanci definitivně si zajistit záchranu v Eredivisii pro nadcházející ročník, ale i tak má situaci ve svých rukách. Na závěr potřebuje získat alespoň bod s Fortunou, nebo musí doufat, že Excelsior a Waalwijk své závěrečné zápasy nevyhrají.

Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena byli v tomto nedělním utkání lepší od samého začátku, nejvíce byl vidět Parrott. Ten nejprve zahrozil v polovině úvodního dějství střelou o decimetry vedle levé tyče a poté zneškodnil jeho nepříliš razantní pokus pohotový brankář Brouwer. Irský forvard se však přeci jen dočkal zaslouženého gólu v nastaveném čase první půle, když se po zpětné nahrávce Duijvestijna zjevil v brankovém území soupeře a zblízka neminul zcela prázdnou branku.

Stejný hráč pojistil náskok svého celku v 66. minutě, neboť si seběhl před hranicí brankového území na pobídku Couhaiba Driouecha a z první po zemi uklidil balón doprostřed branky. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a přesnou mušku měl i Driouech, který z mírného úhlu zamířil mezi nohy bezmocného Brouwera - 3:0. Marocký forvard nakonec uzavřel gólový účet tohoto duelu v páté minutě nastavení křižnou střelou z hranice šestnáctky do levého dolního růžku.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - PSV Eindhoven 1:1

12.05.2024 14:30

Góly: 27. Iňigo Córdoba - 72. Jerdy Schouten

Celek z Eindhovenu po minulém vítězství nad Spartou (4:2) s předstihem vybojoval ligový titul po šestiletém půstu a poslední venkovní duel této ligové sezony si tak mohl naplno užít. Trenér Peter Bosz přeci jen sáhl k některým změnám v základní jedenáctce, jeho svěřenci nakonec smazali jednobrankové manko a ze Sittardu si tedy vezou bod za remízu 1:1. PSV má na kontě osmaosmdesát bodů a před druhým Feyenoordem je o bodů sedm.

Klub ze Sittardu taktéž neměl v tomto nedělním utkání 33. kola Eredivisie o co hrát a přistoupil k němu v přátelském duchu, po nečekaném nerozhodném výsledku mu patří jedenáctá pozice se sedmatřiceti body a za desátým Heerenveenem již zaostává jen vinou horšího skóre. Tento duel neměl od samého začátku nijak strhující tempo, svěřenci kouče Dannyho Buijse překvapivě prorazili ve 27. minutě.

Gólový účet tohoto střetnutí otevřel španělský forvard Iňigo Córdoba, jenž po rychlém brejku obdržel finální přihrávku do volného prostoru od Petersona a pak tváří v tvář obstřelil vyběhnuvšího brankáře Drommela. PSV mohlo vyrovnat ještě do přestávky, jenomže pokus v současnosti druhého nejlepšího kanonýra Eredivisie Luuka de Jonga (27 gólů) brilantně zlikvidoval gólman Koopmans.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce a vypadalo to, že další branka už nepadne, nicméně o konečné remíze rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem Jerdy Schouten. Sedmadvacetiletý záložník si totiž po rohovém kopu Joeyho Veermana z pravé strany seběhl na hranici brankového území a razantní hlavičkou zavěsil přesně pod břevno.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 2:3

12.05.2024 14:30

Góly: 47. Kodai Sano, 80. Sontje Hansen - 45. Calvin Stengs, 57. Yankuba Minteh, 87. Ayase Ueda

Nijmegen ve svém posledním domácím utkání základní části tohoto ročníku Eredivisie přivítal silný Feyenoord a i přes houževnatý výkon nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 2:3. Kvůli vítězství Ajaxu nad Almere (3:0) tak definitivně přišel o naději na páté místo, jelikož s padesáti body zaostává za AFC o nedostižných bodů pět. V tuto chvíli udržel šestou pozici o bod před sedmým Utrechtem a zahraje si dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy.

Rotterdamskému výběru před tímto duelem už vůbec o nic nešlo, protože měl jistotu druhého místa, aktuálně má na kontě jednaosmdesát bodů a na mistrovské PSV ztrácí sedm bodů. NEC chtělo svému nedělnímu rivalovi vrátit dubnovou porážku ve finále KNVB Bekkeru (0:1) a chvíli se zdálo, že by se mu to mohlo povést, jenže po vyloučení Brama Nuytincke krátce po změně stran spíše tahalo za kratší konec.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a dlouho to vypadalo, že se diváci prakticky nedočkají jediné větší šance, ovšem v poslední minutě z ničeho nic udeřil Calvin Stengs. Ten si po přihrávce Ivanušece na pravou stranu navedl míč blíže do středu hrací plochy a z hranice šestnáctky zamířil přesně do pravého dolního růžku. NEC však vlétlo do druhého dějství jako uragán a ani ne po dvou odehraných minutách srovnalo krok.

Japonský šikula Kodai Sano se i přes zeď bránících těl opřel do balónu od levého rohu pokutového území a jeho prudká skákavá rána zapadla přímo k vzdálenější konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Bijlowa. Nicméně NEC si výrazně zkomplikovalo svou situaci za další dvě minuty, neboť Nuytinck ve vyložené brankové příležitosti jasně podrazil unikajícího Ayaseho Uedu a rozhodčí Bos mu okamžitě ukázal přímou červenou kartu.

Feyenoord si vzal zpět ztracený náskok v 57. minutě - stále teprve devatenáctiletý gambijský reprezentant Yankuba Minteh se po hezké akci středem hřiště zjevil v brankovém území protivníka a z první napálil míč do levé šibenice. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera se ale ani v deseti nechtěli vzdát a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem podruhé srovnali krok díky trefě střídajícího Sontjeho Hansena.

Ten se po rychlém brejku probil do pokutového území soupeře hned přes tři bránící protihráče a své odvážné sólo zakončil přízemním obstřelem kolem padajícího Bijlowa. Jenomže poslední slovo měl přeci jen favorit tohoto nedělního klání, o jeho tříbodovém zisku totiž rozhodl v 87. minutě aktivní Ueda pohotovou střelou zblízka od odkryté branky po finální pobídce střídajícího Jahanbakhshe.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1:1

12.05.2024 14:30

Góly: 90+1. Richonell Margaret - 61. Lennart Thy

Waalwijk vzhledem k okolnostem plnil úlohu jasného favorita proti nováčkovi ze Zwolle, jenže po hodně nervózním výkonu mohl být rád, že v samém závěru alespoň vyrovnal na konečných 1:1. Hostům sice už o nic nešlo, ale krátce po změně stran se dostali do překvapivého vedení a teprve po vyloučení Zica Buurmeestera inkasovali vyrovnávací trefu z kopačky střídajícího Richonella Margareta.

RKC tak nenavázalo na minulou drtivou výhru s Heraclesem (5:0) a ztížilo si svou pozici v boji o udržení. V tuto chvíli zůstalo na kýžené patnácté pozici s devětadvaceti body, ale před šestnáctým Excelsiorem už je jen vinou lepšího skóre a na závěr v Eindhovenu s PSV musí získat minimálně stejný počet bodů, jako Excelsior v rotterdamském derby s Feyenoordem. PEC aktuálně patří dvanáctá pozice se šestatřiceti body.

Toto nedělní utkání probíhalo ve velmi opatrném duchu, až do 60. minuty stojí za zmínku jen šance domácího Mina po necelé čtvrthodině hry, jehož tvrdou přízemní ránu ze středu šestnáctky zneškodnil připravený gólman Hauptmeijer. Zwolle z ničeho nic udeřilo v 61. minutě, jelikož skóroval zkušený německý forvard Lennart Thy - ten se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a jeho tečovaná střela se štěstím zapadla do pravého spodního růžku.

Domácí od tohoto okamžiku přidali a vyrovnání se mohli dočkat za dalších sedm minut, jenže zásah pozdějšího hrdiny Margareta neplatil kvůli ofsajdu. PEC se dostalo do problémů minutu před vypršením základní hrací doby, neboť Buurmeester ve vyložené brankové příležitosti stáhl k zemi Cleoniseho a rozhodčí Nijhuis mu po zásluze udělil přímou červenou kartu. Po následném přímém volném kopu již přišla chvíle Margareta, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou soupeře a zblízka z mírného úhlu propálil zasahujícího Hauptmeijera.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:3

12.05.2024 14:30

Góly: 8. Anas Tahiri (pen.) - 23. Marco van Ginkel, 56. Marco van Ginkel (pen.), 90+2. Thomas Buitink

Heerenveen se závěrem tohoto ročníku protrápil a teď svou nemohoucnost potvrdil i proti jistě sestupujícímu Vitesse, kterému po hodně matném výkonu podlehl 1:3. Fríský celek tak po překvapivé porážce definitivně přišel o naději na evropské poháry, protože před posledním kolem má na kontě sedmatřicet bodů a je až desátý o nedostižných šest bodů za devátým Go Ahead. SBV i přes nečekanou výhru zůstává úplně poslední osmnácté s pěti body.

Domácí přitom zahájili tento nedělní duel 33. kola dle očekávání a již po necelých osmi odehraných minutách vedli. Vracející se Hendriks totiž zahrál ve vlastní šestnáctce smolně rukou a rozhodčí Martens po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Anas Tahiri a bez potíží zamířil k levé tyči do protipohybu gólmana Rooma. Nicméně hosty tento inkasovaný gól v žádném případě nepoložil.

V následujícím průběhu se totiž dostali do tempa a přesně v polovině úvodního dějství překvapivě srovnali. Prosadit se dokázal zkušený jednatřicetiletý záložník Marco van Ginkel, jenž se po hezké akci na pravé straně dostal k dorážce před hranicí brankového území a nekompromisně uklidil balón přímo do levého dolního růžku. Závěr první půle patřil Heerenveenu, jenže Van Amersfoort hned dvakrát trefil levou tyč a stav se proto nezměnil.

Jeden z nejdůležitějších okamžiků tohoto klání se zrodil po necelé hodině hry. Tentokráte po pasu Kozłowského a následné hlavičce hrál rukou ve vlastní šestnáctce domácí kapitán Van Beek a nabídnutou možností v podobě pokutového kopu nepohrdl Van Ginkel, který si počkal na pohyb brankáře Nopperta a míč s velkým přehledem uklidil doprostřed branky - 1:2.

"Srdíčka" se pak snažila tlačit, ovšem až do úplného konce si žádnou gólovou možnost nevypracovala a naopak v nastaveném čase obdržela definitivní třetí úder. Ve druhé nastavené minutě nasměroval klub z Arnhemu k teprve šesté výhře v této ligové sezóně střídající Thomas Buitink, jehož parádní projektil z hranice pokutového území zapadl přesně do vzdálenější šibenice.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar 0:3

12.05.2024 14:30

Góly: 39. Ibrahim Sadiq, 45+3. Sven Mijnans, 77. Myron van Brederode

Alkmaar potvrdil skvělou formu z poslední doby i na půdě tápajícího Go Ahead a díky snadné výhře 3:0 má stále šanci na třetí místo. AZ po minulém skalpu úhlavního rivala Twente (2:1) zůstalo ve hře o konečnou třetí příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů a situace před posledním kolem zůstává stejná - v tuto chvíli má na kontě čtyřiašedesát bodů a za vyzyvatelem z Enschede opět zaostává o body dva.

Svěřenci trenéra Maartena Martense tak na závěr musí porazit Utrecht (nejlépe o dvě branky) a zároveň musí doufat, že Twente prohraje nebo remizuje ve Zwolle. Go Ahead nevyhrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již pošesté za sebou, i přesto si díky porážce Heerenveenu (1:3 s Vitesse) definitivně zajistilo dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy. Momentálně je totiž deváté s třiačtyřiceti body o šest bodů před "Srdíčky".

Hosté vstoupili do tohoto utkání aktivněji a vést mohli již po necelých třech odehraných minutách, ale Ruben van Bommel svou bombou z dvanácti metrů pouze napálil bližší tyč. AZ pak hrálo trpělivě a vedoucího gólu se dočkalo ve 39. minutě, kdy Ibrahim Sadiq po dlouhém nákopu z vlastní poloviny svedl souboj s nejistým brankářem De Langem, poté se dobře zorientoval a míč nakonec snadno uklidil hlavou do zcela prázdné branky.

Alkmaar od tohoto okamžiku ožil a ještě do přestávky zvýšil svůj náskok, neboť Sven Mijnans ve třetí nastavené minutě prvního poločasu obdržel finální kolmici do volného prostoru od Pavlidise a bez váhání zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Hosté si po změně stran hlídali dostatečný náskok a definitivně ho pojistili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, to totiž skóroval střídající Myron van Brederode krásnou kroucenou střelou z hranice šestnáctky pod vzdálenější šibenici.

Domácí alespoň mohli korigovat nepříznivý stav těsně před koncem, kdy rozvlnil síť tradiční kanonýr Oliver Valaker Edvardsen, ovšem tato branka přeci jen nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
33
28
4
1
108 : 20
88
2
Feyenoord Rotterdam
33
25
6
2
88 : 26
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67 : 35
66
4
AZ Alkmaar
33
19
7
7
67 : 36
64
5
AFC Ajax
33
15
10
8
72 : 59
55
6
NEC Nijmegen
33
13
11
9
64 : 50
50
7
FC Utrecht
33
13
10
10
46 : 44
49
8
Sparta Rotterdam
33
13
7
13
49 : 47
46
9
Go Ahead Eagles
33
11
10
12
45 : 45
43
10
SC Heerenveen
33
10
7
16
52 : 68
37
11
Fortuna Sittard
33
9
10
14
37 : 56
37
12
PEC Zwolle
33
9
9
15
44 : 65
36
13
Almere City
33
7
13
13
32 : 55
34
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41 : 74
32
15
RKC Waalwijk
33
7
8
18
37 : 53
29
16
SBV Excelsior
33
6
11
16
50 : 69
29
17
FC Volendam
33
4
7
22
33 : 86
19
18
SBV Vitesse
33
6
5
22
28 : 72
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele