Eredivisie - souhrn 25. kola: Černý režíroval výhru Twente

11.03.2023, 18:25, aktualizováno 12.03.2023, 22:01
Komentáře a souhrny
Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord zdolal Volendam a drží se tři body před druhým Ajaxem, jenž zvítězil v Heerenveenu. Tři body mají také další celky z čela tabulky Alkmaar a PSV Eindhoven. Twente vyhrálo v Sittardu a vidět byl Václav Černý, český útočník jednu branku dal a na další nahrál...

Feyenoord Rotterdam - FC Volendam 2:1

12.03.2023 20:00

Góly: 52. Santiago Giménez, 74. Damon Mirani (vl.) - 12. Daryl van Mieghem

Volendam opět potvrdil dobré rozpoložení z poslední doby a v nedělní dohrávce 25. kola sahal po další senzaci na půdě vedoucího Feyenoordu. Ovšem vedení po prvním poločase neudržel a rotterdamskému gigantovi podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2, v samém závěru navíc přišel o vyloučeného Xaviera Mbuyambu. Domácí celek je tak stále první s osmapadesáti body a před druhým Ajaxem už delší dobu drží tříbodový náskok.

Hosté sice nenavázali na týden staré vítězství s konkurenčním Emmenem (3:1), za svůj výkon se však určitě nemusejí stydět. V tabulce Eredivisie jim patří čtrnáctá pozice s třiadvaceti body. Rotterdamský výběr se naopak dobře naladil na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy s ukrajinským Šachtarem. Přitom svěřenci trenéra Arneho Slota předvedl v prvním poločase tristní výkon a zasloužené prohrávali.

Nováček letošního ročníku se dostal do senzačního vedení již ve 12. minutě, kdy Daryl van Mieghem převzal kolmici od Henka Veermana a po krátkém sólu propálil brankáře Wellenreuthera razantní střelou z deseti metrů. Feyenoord mohl vyrovnat krátce po pětadvaceti odehraných minutách, ale Hartman o decimetry minul levou tyč. V samém závěru úvodního dějství se postavil k přímému kopu hostující Eiting a mířil příliš vysoko.

Domácí srovnali sedm po přestávce. Jednadvacetiletý mexický útočník Santiago Giménez po závaru v šestnáctce protivníka obdržel zpětnou pobídku od Geertruidy a ze čtyř metrů pohotově zavěsil doprostřed poloprázdné branky. Rozhodující okamžik nastal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, o vítězství favorita rozhodla vlastní branka Damona Miraniho, který po nahrávce před branku z levé strany nešťastně tečoval balón svou hrudí do sítě.

Volendam se pak ještě snažil vyrovnat, a i když potřetí neinkasoval, tak ho v nastaveném čase potkala nepříjemnost, protože Mbuyamba ve vyložené brankové možnosti evidentně podrazil unikajícího Bullaudeho a od rozhodčího Gözübüyüka uviděl přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Cambuur Leeuwarden 5:2

12.03.2023 16:45

Góly: 25. Xavi Simons, 54. Patrick van Aanholt, 56. Anwar El Ghazi, 65. Fábio Silva (pen.), 88. Anwar El Ghazi - 22. Remco Balk, 61. Bjørn Johnsen

Možná že konečný výsledek vypadá jednoznačně, PSV nicméně nemělo s celkem ze samého dna tabulky úplně jednoduchou práci. Cambuur statečně odolával hlavně v prvním poločase, i ve druhém dokázal klást slušný odpor, nakonec ovšem domácí přece ukázali, že papírovými favority nejsou náhodou. A v Eredivisie tedy zvítězili počtvrté během uplynulých pěti kol.

Úvodní dvacetiminutovka moc nenasvědčovala, že by se nakonec mohla konat sedmigólová přestřelka. Ve 13. minutě se ocitl ve velké šanci Veerman, který vypálil z blízkosti z voleje na hostujícího gólmana Ruitera, leč mířil jen do míst, kde jeho soupeř stál. Jinak však na hrací ploše nebyla k vidění žádná ofenzivní podívaná.

Ve 22. minutě naopak Cambuur vzkazoval svému sokovi, jak efektivně se dají využívat šance, a ujal se velmi nečekaného vedení. Hosté podnikli rychlý brejk a Balk se rozhodl, trochu překvapivě, zacílit zpoza šestnáctky. A udělal moc dobře, že si vybral variantu zakončení. Jeho dělovka, na kterou brankář Drommel přes bránícího spoluhráče van Aanholta úplně dobře neviděl, totiž zapadala přesně do spodního rohu brány. Domácí muž v rukavicích se přitom po míči pouze ohlédl, na tuhle skrytou a nečekanou střelu jednoduše vůbec nezareagoval.

Těsný náskok celku z Leeuwardenu byl ovšem smazán velmi záhy, konkrétně o tři minuty později. Kdyby přitom ve 24. minutě proměnil obrovskou tutovku průrazný a stále aktivní Balk, jehož skákavý pokus po zásahu Drommela doputoval pouze do zámezí, možná by se utkání upínalo jiným směrem.

Tohle zahození loženky bylo na každý pád pro Cambuur hodně drahým špásem. Paulissen následně v opravdu hodně nevhodnou chvíli ztratil balón ve středu pole pod tlakem dotírajícího Veermana, Simons pak ukličkoval Ruitera a pohotově skóroval. Hostující středopolař se okamžitě po své chybě chytl smutně za hlavu a v kleku bezmocně sledoval, jakou šlamastyku napáchal.

Do poločasu už se stav nezměnil, po něm ale již započalo brankové rodeo. V 54. minutě se na listinu úspěšných šutérů zapsal van Aanholt, který přebral míč po Veermanovi, napřáhl pravačkou, přičemž jeho nepříjemně plachtící pumelice zapadala ke vzdálenější tyčce.

A v 56. minutě PSV svůj odstup od soupeře ještě navýšilo. Veerman si připsal svou třetí asistenci, pobídl svým obloučkem El Ghaziho, jenž poté procedil merunu za brankovou čáru u bližší tyče. Ani bek Bangura již inkasování nezabránil.

V 61. minutě nicméně došlo na další dramatizaci, eindhovenský celek zkrátka neměl nic v kapse. Foor rozehrál rohový kop pasem na hlavu Johnsena, ten se snažil přesměrovat merunu do brány, a ačkoli mu podnikání nevyšlo úplně ideálně, nakonec se míč odrazil od Sangarého do brankové sítě. Nepříjemný vlastenec však nizozemského giganta na kolena nepoložil.

V 65. minutě totiž zase navrátil dvoubrankové vedení na svou stranu, poněvadž Fábio Silva zužitkoval pokutový kop poté, co měl sudí van der Laan jasně před očima, kterak Bergsma ve vlastním vápně zahrává evidentně rukou. Pátý gól PSV zařídil ještě v 88. minutě El Ghazi, který dovršil technickým obstřelem povedenou kombinaci na jeden dotek, rozhodující patičkou ho přitom oslovil Simons.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AFC Ajax 2:4

12.03.2023 14:30

Góly: 42. Pelle van Amersfoort, 79. Sydney van Hooijdonk - 10. Mohammed Kudus, 16. Edson Álvarez, 19. Steven Bergwijn, 52. Kenneth Taylor

Ajax potvrdil dobrou formu na ligové scéně a s Heerenveenem sehrál divokou přestřelkou, kterou nakonec ovládl po výsledku 4:2. O svém nedělním úspěchu rozhodl již v prvním poločase, kdy skóroval dokonce třikrát. SC pak sice přidalo a hned dvakrát snížilo na rozdíl dvou branek, jenomže na více se už nezmohlo. V Eredivisii tedy nevyhrálo počtvrté za sebou a kleslo na desáté místo s jednatřiceti body.

Amsterdamský gigant naopak stále má tříbodové manko na vedoucí Feyenoord a před druhým Alkmaarem drží dvoubodový odstup, v příštím kole se v jednom z nejočekávanějších duelů jarní části utká právě s rotterdamským lídrem. V tomto střetnutí začal naprosto fantasticky a přesně po deseti odehraných minutách vedl, jelikož teprve dvaadvacetiletý ghanský útočník Mohammed Kudus po přistrčení na pravou stranu šestnáctky na nic nečekal a svůj přízemní pokus ze čtrnácti metrů usměrnil přímo do protějšího spodního růžku.

Neuběhlo ani dalších šest minut a svěřenci trenéra Erika ten Haga udeřili podruhé. Tentokráte se prosadil pětadvacetiletý mexický obránce Edson Álvarez, který se po vynikající přízemní kombinaci svých spoluhráčů opřel do balónu před hranicí pokutového území a jeho skákavý projektil zapadl k levé konstrukci. Ajax definitivně rozhodl o svém úspěchu za další tři minuty.

Steven Bergwijn si parádně narazil míč se srbským špílmachrem Tadičem, poté se zbavil bránícího protihráče a sám před brankářem Mousem nezaváhal, protože ho překonal chytrým obstřelem k bližší tyči - 0:3. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen trochu vyrovnala, nicméně Ajax po necelé odehrané půlhodině chtěl skórovat dokonce počtvrté, avšak Bergwijn svůj druhý gól tohoto střetnutí nepřidal a z bezprostřední blízkosti orazítkoval jen levou tyč.

SC vykřesalo naději na bodový zisk necelých pět minut před přestávkou. Snížit dokázal Pelle van Amersfoort, jenž se po skvělém pasu Hayeho z pravého křídla pověsil do vzduchu před levým rohem brankového území a prudkou hlavičkou doprostřed branky pokořil naprosto bezmocného gólmana Rulliho. Hosty ale tento moment rozhodně nepoložil a sedm minut po změně stran si vzali zpět tříbrankový náskok.

Dvacetiletý Kenneth Taylor skóroval v této ligové sezóně již poosmé, neboť získal odražený míč ve středu hrací plochy, poté si ho navedl mírně doprava a z osmnácti metrů nekompromisně zamířil k bližší tyči. Heerenveen se ve zbývajícím průběhu snažil přidat a svou druhou trefu zaznamenal zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Nejlepší domácí střelec Sydney van Hooijdonk přidal taktéž svou osmou trefu tohoto ročníku Eredivisie díky povedené hlavičce z osmi metrů nad marně se natahujícího Rulliho. Výběr vedený koučem Keesem van Wonderenem se příště pokusí přerušit svou nelichotivou bilanci na půdě předposledního Groningenu.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - FC Utrecht 2:2

12.03.2023 12:15

Góly: 31. Landry Dimata, 48. Landry Dimata - 63. Bas Dost, 67. Othman Boussaid

Utrecht se poslední dobou dostal do špatného rozpoložení a po senzačním vyřazení ze čtvrtfinále národního poháru nedokázal uspět ani na ligové scéně s Fortunou. Nyní se z jeho pohledu schylovalo k další blamáži v Nijmegenu, ovšem díky dvěma trefám během čtyř minut manko smazal a nakonec tedy získal alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. V tabulce se stále nachází na sedmé pozici s osmatřiceti body.

NEC naopak potvrdilo úlohu jasného remízového krále tohoto soutěžního ročníku, z pětadvaceti utkání se rozešlo se svými protivníky smírně hned třináctkrát. Po dalším cenném bodu zůstává v klidném středu tabulky, konkrétně je s jednatřiceti body na devátém místě. Úvodní půlhodina spíše probíhala v opatrnějším duchu a nic zásadního nepřinesla, mírný domácí outsider z ničeho nic udeřil ve 31. minutě.

Prosadit se totiž dokázal pětadvacetiletý belgický útočník Landry Dimata, jenž po skvělé práci Tannaneho ve středu hřiště a následné vynikající kolmici do volného prostoru v pádu vyzrál na brankáře Barkase a z bezprostřední blízkosti ho pohotově obstřelil. Stejný hráč navýšil náskok svého týmu krátce po změně stran. Již svůj osmý ligový gól této sezóny zaznamenal po hrubce v rozehrávce od Jensena a díky finální přihrávce unikajícího Mattssona nemohl minout zcela odkrytou branku.

FC se ale poté častěji dostávalo do hry a kýženého snížení se dočkalo zhruba čtvrthodiny po druhé obdržené brance. Naději na bodový zisk vykřesal nestárnoucí Bas Dost, který po ráně Van de Streeka z pravé strany a výborném zákroku gólmana Cillessena dopravil balón ze tří metrů doprostřed poloprázdné branky. Neuběhly ani další čtyři minuty a konečnou remízu zařídil Othman Boussaid nekompromisní střelou do bližšího spodního růžku z hranice brankového území.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 3:1

11.03.2023 21:00

Góly: 11. Arno Verschueren, 45. Koki Saito, 87. Joshua Kitolano - 7. Dominik Oroz

Sparta navázala na své předchozí vítězství v derby proti Excelsioru a před vlastními fanoušky skolila Vitesse, přestože od samého začátku prohrávala. Hosté naopak jen potvrdili, že nejen v posledních týdnech, ale obecně nejsou v této sezóně v dobrém rozpoložení, a aktuálně mají na svém kontě už čtvrtou porážku v řadě. I nadále jsou tak nebezpečně blízko pásmu sestupu.

Hosté vstoupili do utkání moc dobře a už v 7. minutě se ujali při svojí první větší šanci z vedení. Kozlowski si seběhl od rohového praporku podél brankové čáry až do vápna, poslal prudkou přihrávku nablízko na hranici brankového území, odkud Oroz zacílil z voleje bez obtíží do brankové sítě.

O čtyři minuty později každopádně Sparta dokázala zareagovat, dopomohla si přitom standardní situací. Na centr van Crooije si naskočil v pokutovém území Verschueren, který hlavou zamířil přesně k tyčce, k níž se gólman Scherpen marně natahoval. Do poločasu mohl ještě dvakrát domácí rozradostnit Lauritsen, ve 30. minutě ho však vychytal Scherpen a ve 34. minutě neseřídil hlavou svoje mířidla správně.

V závěru prvního dějství již Sparta přece přidala na své konto druhý gól. Sambo unikl na pravé straně, adresoval jemný pas do šestnáctky, Scherpen nedokázal míč vyboxovat do bezpečí, ale pouze k Saitovi, který pravačkou, z trochu krkolomnějšího postavení, zacílil k zadní brankové konstrukci.

Po přestávce arnhemský soubor nenašel cestu za vyrovnáním. Situace se mu navíc notně zkomplikovala v 80. minutě, to když Wittek s velkou intenzitou přišlápl nohu Samby, sudí Gerrets se šel podívat k videu, shledal, že se jedná o zákrok na červenou kartu, a hostujícího beka vyloučil. Rotterdamský výběr pak v 87. minutě ještě přesilovku využil, pobídku z rohového čtvrtkruhu od van Crooije přesměroval za záda Scherpena hlavičkou Kitolano.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 1:0

11.03.2023 20:00

Góly: 5. Jesper Karlsson

Hráči zachraňujícího se Groningenu se v poslední době přeci jen zlepšují a jasně naznačují, že záchranu v nejvyšší soutěži rozhodně nevzdávají, ovšem ani na druhý pokus nedokázali skórovat proti jednomu z adeptů na zisk mistrovského titulu a domů tedy odjíždějí s prázdnou. Před týdnem těsně nestačili na Feyenoord (0:1), teď prohráli shodným poměrem s Alkmaarem a v tabulce proto stále zůstávají na předposlední sedmnácté pozici se sedmnácti body.

AZ naopak zvítězilo počtvrté za sebou a navázalo na úterní úspěch osmifinále Evropské ligy v Římě s Laziem (2:1), jediný gól vsítil už po necelých čtyřech odehraných minutách Švéd Jesper Karlsson. Jeho tým se díky této trefě prozatím posunul na druhé místo tabulky s třiapadesáti body a za vedoucím Feyenoordem už zaostává o pouhé dva body. Svěřenci trenéra Pascala Jansena se dokázali jedinkrát prosadit krátce po úvodním hvizdu.

Pětadvacetiletý útočník Karlsson převzal přihrávku Pavlidise na levé křídlo, poté předvedl rychlý únik a po elegantní otočce napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho nádherná rána fenomenálně zaplachtila přímo do vzdálenější šibenice a brankář Verrips se jen naprázdno proletěl vzduchem. FC od této chvíle přidalo a ve zbývajícím průběhu prvního poločasu si vytvořilo dvě solidní možnosti.

Nejprve po přízemní kombinaci obdržel balón Manu a z osmnácti metrů orazítkoval pravou konstrukci, v samém závěru první půle se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů Suslov a gólman Ryan měl co dělat, aby vynikajícím zákrokem odvrátil míč do zámezí. Po změně stran se nic zásadního nepřihodilo, jediná gólová možnost byla k vidění v 69. minutě. Náskok favorita chtěl navýšit Mijnans, jenže tváří v tvář nepropálil brilantního Verripse.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Twente 0:3

11.03.2023 18:45

Góly: 67. Václav Černý, 71. Manfred Ugalde, 77. Manfred Ugalde

Celku z Enschede se poslední dobou příliš nedařilo a na ligové scéně začal ztrácet krok s nejlepší čtyřku, ovšem nyní po vyrovnaném průběhu vsítil hned tři trefy během necelých deseti minut v Sittardu a po jednoznačné výhře 3:0 si pojistil páté místo tabulky se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Podruhé za sebou se trefil český reprezentační útočník Václav Černý, jenž vsítil důležitý první gól svého výběru, a navrch přidal vynikající asistenci.

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami se v tomto ligovém ročníku prosadil již podeváté a celkově má na kontě deset branek, díky této bilanci je suverénně nejlepším střelcem týmu. Fortuna naopak nenavázala na minulý úspěch v Utrechtu (2:1) a momentálně zůstává na jedenácté pozici s devětadvaceti body. Další ústřední postavou zápasu se stal teprve dvacetiletý kostarický forvard Manfred Ugalde, neboť zaznamenal dva zásahy během pouhých šesti minut.

Domácí přitom dlouho drželi se svým favorizovaným protivníkem krok a více jak pětašedesát minut to vypadalo, že se až do závěrečného hvizdu nic zásadného nestane. Za zmínku stojí pouze šance Buitinka krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kterou z bezprostřední blízkosti dokázal zlikvidovat brankář Unnerstall pohotovým reflexivním zákrokem. Nicméně přesně v polovině druhého poločasu zcela změnil směr právě Černý.

Ten po dlouhém pasu na pravou stranu obelstil bránícího Coxe a famózní individuální akci zakončil přesnou střelou mezi nohama bránícího Siovase přímo do protějšího spodního růžku. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový, neboť Ugalde si po ponechané výhodě navedl balón do šestnáctky soupeře a svůj přízemní pokus usměrnil ke vzdálenější konstrukci.

Stejný hráč uzavřel gólový účet zhruba čtvrthodiny před koncem, když po další přenádherné akci Černého a jeho finální přihrávce nemohl minout zcela prázdnou branku.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SBV Excelsior 2:0

11.03.2023 16:30

Góly: 63. Ole Romeny, 71. Ole Romeny

Zachraňující se Emmen zvládl papírově vyrovnaný duel o udržení a nakonec se díky dvěma trefám krátce po odehrané hodině raduje z důležité výhry 2:0 nad Excelsiorem. Díky tomuto tříbodovému zisku po více než měsíci a půl opustil po delší době sestupové pásmo a patří mu patnáctá pozice s jednadvaceti body, naopak SBV pohrálo již posedmé z předchozích osmi utkání a propadlo se na šestnácté barážové místo s dvaceti body.

Zápas byl od samého začátku nesmírně opatrný a na obou soupeřích bylo znát, že hlavně nechtějí udělat nějakou výraznou chybu. Hosté se mohli dostat do překvapivého vedení po necelých devíti odehraných minutách, kdy na levém křídle utekl Driouech, avšak jeho přízemní pokus z mírného úhlu odkopl do bezpečí připravený brankář van der Hart. Excelsior znovu výrazně zahrozil zhruba pět minut před přestávkou.

Tentokráte ve stoprocentní pozici selhal Agrafiotis, jenž se svou tvrdou ránu snažil usměrnit přímo pod břevno, ovšem strážce FC předvedl další fenomenální zákrok a balón odvrátil na rohový kop. Vzápětí na opačné straně chtěl skórovat pozdější hrdina Romeny, ale v tomto případě zvolil místo střely přihrávku před branku a to nebylo šťastné řešení.

Rozhodující okamžik tohoto utkání se zrodil v 63. minutě. Po přímém volném kopu Diemerse z pravé strany se pověsil do vzduchu právě Romeny a svou prudkou hlavičkou před hranicí brankového území zavěsil přímo k levé tyči. Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč definitivně rozhodl o výhře svého klubu, když se po chybné rozehrávce soupeře ve středu hrací plochy dostal k pohotové dorážce a poloprázdnou branku neminul.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Feyenoord Rotterdam
25
17
7
1
56 : 23
58
2
AFC Ajax
25
16
7
2
70 : 25
55
3
AZ Alkmaar
25
16
5
4
51 : 28
53
4
PSV Eindhoven
25
16
4
5
66 : 30
52
5
FC Twente
25
12
8
5
42 : 21
44
6
Sparta Rotterdam
25
12
7
6
39 : 27
43
7
FC Utrecht
25
10
8
7
41 : 39
38
8
RKC Waalwijk
24
8
8
8
39 : 37
32
9
NEC Nijmegen
25
6
13
6
32 : 25
31
10
SC Heerenveen
25
8
7
10
29 : 36
31
11
Fortuna Sittard
25
8
5
12
31 : 44
29
12
Go Ahead Eagles
24
6
8
10
34 : 43
26
13
SBV Vitesse
25
5
8
12
29 : 45
23
14
FC Volendam
25
6
5
14
29 : 55
23
15
FC Emmen
25
4
9
12
23 : 43
21
16
SBV Excelsior
25
6
2
17
21 : 60
20
17
FC Groningen
25
4
5
16
25 : 50
17
18
Cambuur Leeuwarden
25
4
4
17
19 : 45
16

Zbývající zápasy

10.03. 20:00
Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Černý už 9+5, patří mezi deset nejproduktivnějších hráčů ligy Ať se Franco ani neopovažuje proti Polsku postavit trapného Kopica.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Arnar Resmusonn

Konečně je Černý delší dobu zdraví a hned ukazuje svou kvalitu super. Ještě ten Sadílek aby se zbrchal.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
naheCZ

Reagovat
AjaxFans

Mohl by Feye ztratit

Reagovat
Modi6

Aspoň jeden reprezentant - legionář, ve formě.

Reagovat
dave30

Chtěl jsem také psát včera, že jeden z mála legionářů, který je zdravý a ještě ve formě. Jinak to bude mít Jarda těžké a hlavně jsem zvědavý na obranu (vpravo nevím, stopeři Brabec, Holeš, Jemelka, vlevo třeba Frýdek?). Uvidíme...

Reagovat
afc ajax

Dobrý výsledok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele