Eredivisie - preview 8. kola

14.10.2017, 09:25, aktualizováno 15.10.2017, 08:47
Previews
Rovnou pět zápasů má v neděli na programu osmé kolo nizozemské ligy. Feyenoord včera klopýtl a uskočit mu tedy dále bude chtít PSV, které se představí na půdě Venla. Před rotterdamský klub může jít v případě výhry v Almelu také Vitesse. Twente čeká výjezd do Tilburgu, Groningen čelí Alkmaaru...
Heracles Almelo - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Na první pohled nejsou výsledky Vitesse nijak výrazně pozoruhodné. Protože však mužstvo trenéra Henka Frasera dokáže s pravidelností bodovat a na svém kontě má jednu jedinou porážku, nachází se na nejčelnějších pozicích v Eredivisie. Heraclesu začátek sezóny nevyšel ani nejlépe, ani nejhůře, a právem okupuje příčky v klidném středu.

Kdyby arnhemský celek tolik neztrácel doma, kdo ví, jestli by dokonce nebyl lepší než Feyenoord nebo PSV. Před vlastními fanoušky totiž padl s Alkmaarem, remizoval s Venlo a před dvěma týdny uhrál nerozhodný rezultát rovněž s nevalně hrajícím Utrechtem. Paradoxně ani bod pak hosté neztratili na cizích hřištích.

Arnhemský stratég si na současnou situaci určitě nestěžuje. Jeho tým hraje o poháry, což byl hlavní cíl už před startem nového ročníku. "Jsme dostatečně spokojeni s tím, jak jsme první zápasy zvládli. Bylo to docela těžké období v krátkém časovém sledu. Doufám, že hráči během reprezentační přestávky dobyli baterky," uvedl Fraser.

S Heraclesem v minulosti Vitesse neprohrávalo, na druhou stranu ho však s nějakou velkou pravidelností neporáželo. "Je to protivník, který umí překvapit z ničeho nic, a to zejména doma" uvědomuje si hostující kouč. "Musíme se ujistit, že se nenecháme překvapit právě my. Důraz klademe na vlastní hru. Musíme dobře bránit a být opatrní během držení míče."

Hostům budou chybět pouze obránci Arnold Kruiswijk a Maikel van der Werff, domácím dokonce jen záložník Sebastian Jakubiak, jenž na start v nejvyšší nizozemské soutěži stále čeká. Oba celky by zkrátka měly nastoupit v silném složení. "Mí hráči jsou v pořádku a mají chuť do dalších utkání. Musíme se vrátit do práce," zakončoval Fraser.

Klub z Almela během uplynulých sedmi kol působil spíše nenápadným dojmem. Vedl si totiž opravdu průměrně, celkově získal dvě vítězství, dvě remízy a tři porážky. Ani výrazně slabý útok nebo slabá defenzíva není jeho slabinou, spíše jsou obě složky hry dobře vyvážené. Loni mimochodem s Vitesse padl nejtěsnějším možným způsobem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.66 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente mělo naprosto katastrofální vstup do nového ročníku, nedokázalo se dostat do optimální pohody a navíc zaznamenávalo těsně porážky. Změna přišla až po utkání s Utrechtem, od té do doby FC vybojoval dva tříbodové zisky ze tří utkání a opustil sestupové pozice, momentálně je patnáctý se šesti body. Teď bude plnit úlohu mírného favorita v Tilburgu, který se naopak trápí a se třemi body je úplně poslední.

Willem v dosavadních sedmi kolech zdolal pouze Rodu po výsledku 3:1, jinak ale utrpěl hned šest porážek. Tu největší v Rotterdamu proti Feyenoordu, kdy inkasoval pětkrát. Těsně před reprezentační přestávkou zavítal do Eindhovenu a i přes bezbrankový první poločas příliš šancí nedostal, nakonec prohrál 0:4. Je sice pravdou, že úplně neměl štěstí na úvodní los, nicméně v boji o holé přežití tento fakt určitě nerozhoduje.

"Říkají to ostatní trenéři a trvám na tom i já. Někteří si myslí, že zákonitě musíme sestoupit, na druhou stranu nemáme za sebou ani čtvrtinu sezóny a leccos se může změnit. Nebudeme si nalhávat, že je naše situace optimální, ovšem na druhou stranu se nebráním optimistickým prognózám, podle kterých bychom mohli skončit i v horní polovině Eredivisie. Jdeme zápas od zápasu, nyní nás čeká jeden důležitý s Twente," řekl domácí trenér Erwin van de Looi.

Enschede na úvod sehrálo vyrovnanou bitvu s Feyenoordem, pak se ale dostalo do krize a po čtyřech utkáních nemělo na kontě ani bod. První vlaštovka přišla s Utrechtem po vysokém vítězství v poměru 4:0, ta druhá se zrodila naposledy s Heracles (2:1). "Takové výsledky jsme potřebovali, na druhou stranu nic nemusí znamenat. Je potřeba pokračovat v nastoleném tempu, v Tilburgu nás čeká opravdu náročný souboj," uvedl kouč Ren Haké.

Stratég hostujícího týmu nemá k dispozici Vukčiče (problémy s kolenem), Willem stále nemůže využít služeb Portugalce Asumaha a Slovince Velikonji. "Tilburg umí podržet míč a rychle ho rozehrát, překvapivé jsou jeho protiútoky. Našim úkolem je získat tři body, k tomu potřebujeme odstranit nervozitu a přílišnou uspěchanost," dodal Hake. Loni bylo ve vzájemných duelech úspěšnější Enschede, které získalo čtyři body po výsledcích 0:0 a 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.27 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VVV Venlo - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV Eindhoven letos působí velmi sebevědomým dojmem a po roce se chce vrátit na trůn, po sedmi odehraných kolech mu patří vedoucí příčka s osmnácti body a před druhým Feyenoordem má momentálně náskok tří bodů. Nyní bude plnit úlohu favorita proti Venlu. Nováček soutěže si však také nevede vůbec špatně, doposud posbíral solidních dvanáct bodů a v Eredivisii je na solidním sedmém místě. Teď ho čeká nesmírně těžký oříšek.

Domácí celek v dosavadním průběhu prohrál pouze jednou a to s velkým favoritem z Ajaxu, amsterdamskému klubu podlehl 0:2. Jinak ale dokázal zdolat Spartu (3:0), Twente (2:1) a těsně před reprezentační přestávkou také Excelsior, v Rotterdamu uspěl trochu překvapivě po výsledku 2:0. Cenný bod vybojoval s Groningenem, Arnhemem i se Zwolle (ve všech třech případech 1:1), tedy proti týmům, které by chtěly bojovat o evropské poháry.

"Jsme v dobré pohodě, kterou jsme potvrdili naposledy s SBV. Pevně doufám, že se nejedná pouze o úvodní euforii, v nastoleném tempu chceme pokračovat klidně až do posledního kola. Na utkání v Eindhovenu se nesmírně těšíme, nemáme co ztratit a pokusíme se soupeře překvapit. Netřeba dodávat, že musíme odvést maximum a bez špetky štěstí na výhru zřejmě pomýšlet nemůžeme," vyjádřil se skromně trenér VVV Maurice Steijn.

Hosté po překvapivém vypadnutí z 3. předkola Evropské ligy se mohou plně soustředit jen na domácí soutěž. V ní prohráli pouze jednou, ve 4. kole nestačili na Heerenveen v poměru 0:2. Jinak zaznamenali hned šest výher, především v posledních dvou duelech předvedli opravdové gólové koncerty. Nejprve deklasovali Utrecht vysoko 7:1 a minule si poradili i s Tilburgem, po bezbrankovém prvním poločase ho přehráli 4:0.

Domácí se musí vypořádat s početnou marodkou, na ní se nacházejí Promes, Post, Opoku, Dekker, van Crooij a Amenyido. Kouč PSV Phillip Cocu postrádá Luckassena (problémy s kolenem), jistotu startu nemá ani mexický forvard Lozano vinou poraněného lokte. "Dobré výsledky protivníka mě nepřekvapují, ten má kvalitní kádr a navíc předvádí výtečný týmový výkon. Jsme favorité, nicméně očekávám vyrovnaný souboj," řekl Cocu zdrženlivě. Oba dva celky se spolu na půdě Venla naposledy utkaly v roce 2012 a tehdy jasně dominoval Eindhoven, jenž vyhrál rozdílem třídy (6:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.60 - 4.39 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Groningen ani Alkmaar se v loňském ročníku neprobojovali do evropských pohárů, nyní by se chtěli vrátit mezi elitu, ovšem zatím předvádí rozpačité výkony. Domácí výběr získal jen osm bodů a nachází se až na děleném jedenáctém místě, na vedoucí PSV má manko deseti bodů. AZ se po úvodních pěti kolech nacházel na čele, když získal dvanáct bodů, jenomže předchozí dva duely před reprezentační přestávkou se mu vůbec nepovedly.

FC se letos nedaří hlavně venku, ve třech kláních totiž nezískal ani bod. Naopak v domácím prostředí mu to svědčí, ve čtyřech střetnutích ani jednou neprohrál a svou sérii jistě chce prodloužit i s Alkmaarem. Před vlastními fanoušky zdolal Utrecht (2:1) a Twente (1:0), bod vybojoval s Heerenveenem (3:3) i s Venlem (1:1).

V uplynulé sezóně se utkal se svým nedělním protivníkem hned čtyřikrát. V základní části vybojoval solidní čtyři body (2:0, 0:0), jenomže v dodatečném play-off o EL prohrál v obou případech vysoko 1:4. "Alkmaar je pro nás nevyzpytatelný soupeř, jeho silnou stránkou je ofenzíva. Problémy nám dělá také rychlý přechod na útočnou polovinu i výborný pressing, proto se musíme držet zažitého herního stylu," uvedl trenér Groningenu Ernest Faber.

Ten se ve dvou následujících zápasech bude muset obejít bez důležitého útočníka Toma van Weerta, jenž byl vyloučen naposledy ve Zwolle, na marodce jsou Larsen, Kane a Veldwijk. "Ztráta to samozřejmě je, pokusíme se ji zacelit zodpovědným týmovým výkonem," dodal závěrem šestačtyřicetiletý Faber. Alkmaar na úvod prohrál v Eidnhovenu s PSV (2:3), poté ale držel šňůru čtyř výher po sobě. Zlom přišel proti Excelsioru, kdy AZ doma prohrál 0:2.

Naposledy přivítal jiného velkého rivala z Rotterdamu a od samého začátku na něj nestačil, porážka 0:4 od Feyenoordu určitě lichotivá není. "V těchto duelech jsme si příliš nevěřili, na kolena nás srazily rychle inkasované góly. Myslím si, že je to pouze chvilková záležitost, chybí nám lepší koncentrace," řekl hostující kouč John van den Brom. Ten postrádá Boadua se Stengsem (oba problémy s kolenem), kvůli stejnému poranění je do konce ročníku mimo hru záložník Vejinović a jistotu startu dále nemají Vlaar s van Eijdenem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.74 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - SBV Excelsior  (neděle 16:45)
Den Haag měl velmi špatný vstup do nového ročníku a v úvodních třech kolech nezískal ani bod, od 4. kola však šlape jako švýcarské hodinky. Ve čtyřech následujících utkáních totiž hned třikrát vyhrál a jednou remizoval, s deseti body mu momentálně patří deváté místo. Teď se pokusí navázat na úspěšnou sérii proti Excelsioru, hostující celek získal sedm bodů a je na třinácté pozici, s čímž rozhodně nemůže být spokojen.

ADO odstartoval sezónu s Utrechtem a podlehl mu 0:3, vzápětí nedokázal skórovat ani v Alkmaaru (0:2). Poté přivítal dalšího favorita z Heerenveenu a i přes vstřelenou branku prohrál 1:2. Obrat přišel na půdě Tilburgu, kde Den Haag vyhrál 2:1, následně si zvedl sebevědomí s vysoce favorizovaným Ajaxem po remíze 1:1. V předchozích dvou duelech zvládl vyrovnané souboje s konkurenční Spartou i Bredou, oba soupeře zdolal shodně 1:0.

Rotterdamský klub naopak předvádí rozpačité výkony. V 6. kole naprosto senzačně vyhrál v Alkmaaru, kde během osmi minut skóroval dvakrát z pokutového kopu a náskok udržel až do závěrečného hvizdu. Tříbodový zisk vydoloval i v Tilburgu (2:1), nicméně před vlastními fanoušky prohrál ve všech čtyřech případech, minule podlehl 0:2 nováčkovi z Venla. Na venkovních stadionech trochu paradoxně ani jednou neprohrál.

"Sami nevíme, čím to je, vliv na to bude mít nervozita. Venku totiž nemáme co ztratit a hrajeme uvolněněji, naopak doma je na nás vyvíjen mírný tlak. Pokud chceme myslet na hladkou záchranu, tak potřebujeme tuto sérii zlomit, naopak na cizích hřištích chceme prodloužit příjemnou bilanci. Den Haag je ve výtečné formě a porazit ho bude těžké, na druhou stranu ne nemožné," uvedl pětačtyřicetiletý kouč SBV Mitchell van der Gaag.

Ten postrádá Damena s Elbersem (oba poraněné koleno) a Američana O'Neilla (svalové potíže v oblasti břicha). Jeho protějšek Alfons Groenendijk nemá k dispozici Kishnu, jenž nedávno absolvoval operaci kolenních vazů, dále pak Kanona s Beckerem. "Přestali jsme dělat chyby v defenzívě a na našich výkonech to je znát, čisté konto chceme udržet i teď. Excelsior je velmi houževnatý tým, který umí překvapit, musíme si dát pozor na jeho standardní situace i rychlou kombinační hru," vyjádřil se třiapadesátiletý Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.47 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - NAC Breda  (sobota 18:30)
Nizozemská nejvyšší soutěž pokračuje po reprezentační přestávce svým osmým kolem a hned na úvod se utkají dva celky momentálně bojující o záchranu. Domácí Roda Kerkrade prohrála úvodních šest ligových duelů, ovšem naposledy své dlouhé čekání nakonec prolomila a dokázala vyhrát v Rotterdamu proti Spartě. Nováček soutěže z Bredy na tom není o moc lépe, se sedmi body je čtrnáctý, i když dokázal získat jeden nesmírně cenný skalp.

Domácí výběr je v Eredivisii na předposlední sedmnácté příčce se třemi body o skóre před Tilburgem a chce navázat na minulou výhru 2:1 se Spartou. "Konečně se nám povedl první poločas, během krátké chvíle jsme si vypracovali dvoubrankový náskok a ten ubránili. Jsme moc šťastní, že se nám to povedlo a tentokráte jsme nemuseli dotahovat manko. NAC má své kvality, na druhou stranu ho porazit můžeme," řekl optimisticky trenér Rody Robert Molenaar.

Ten vzápětí dodává, že čtrnáctidenní pauza nebude mít na jeho svěřence žádný vliv. "Je škoda, že přišla zrovna v době, kdy jsme získali tři body, ovšem i tak jsme plní očekávání a hodláme pokračovat v dobrém rozpoložení. Sezóna je stále na začátku a nic není rozhodnuto, můžeme se klidně pohybovat i ve středu tabulky. S Bredou si musíme dávat pozor na rychlá přečíslení a také nebezpečné standardní situace protivníka," dodal osmačtyřicetiletý stratég.

NAC v úvodních čtyřech kolech získal pouhý jeden bod za nerozhodný výsledek 2:2 se Spartou Rotterdam, poté zvítězil dvakrát po sobě. Nejprve trochu překvapivě zdolal Groningen po výsledku 2:1, vzápětí se postaral o největší senzaci dosavadního průběhu nizozemské nejvyšší soutěže. Po skvěle zvládnutém taktickém výkonu vydoloval tři body díky výhře 2:0. Minule jeho lesk lehce zmizel, porážka 0:1 s Den Haagem se příliš nečekala.

"Pokud chceme myslet na hladkou záchranu, tak potřebujeme své výkony vyrovnat. Je pro nás obrovskou motivací porazit Feyenoord či Groningen, jenomže důležité jsou střetnutí s úhlavními konkurenty. Teď nás čeká jedno z nich proti Rodě a našim jednoznačným cílem je výhra," krotí mírnou euforii kouč Stijn Vreven. Ten postrádá Haemhoutse (poraněná achilovka) s N'Tokem (problémy s lýtkovým svalem), domácí až do konce tohoto soutěžního ročníku budou postrádat Paulissena (přetržené kolenní vazy).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.37 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AFC Ajax - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Ajax má letos jediný cíl a to vrátit se na nizozemský trůn, nicméně i letos ho čeká nesmírně náročná práce. V dosavadním průběhu úplně suverénní není, po sedmi odehraných zápasech má na kontě třináct bodů a je šestý, za vedoucím PSV Eindhoven zaostává o bodů pět. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Spartě Roetterdam, které patří až šestnáctá pozice s pěti body a momentálně prohrála čtyřikrát v řadě.

AFC velmi brzy vypadl z evropských pohárů a neprobojoval se ani do základní skupiny, v Eredivisii utrpěl již dvě porážky. Hned v prvním kole nestačil na Heracles po výsledku 1:2, úspěšný nebyl ani v domácím prostředí s Vitesse a překvapivě mu podlehl stejným poměrem. Bodovou ztrátu zaznamenal taktéž v Den Haagu (1:1), jinak má na kontě čtyři vítězství nad Groningenem (3:1), Venlem (2:0), Zwole (3:0) a naposledy nad Heerenveenem (4:0).

Především jeho nedávný úspěch těsně před reprezentační pauzou slibuje lepší zítřky, silnému protivníkovi uštědřil vůbec první prohru a po celý průběh na hřišti naprosto dominoval. "Měli jsme z Heerenveenu respekt, avšak po skvěle zvládnutém závěru první půle jsme se uklidnili a hráli lépe. Spartu v žádném případě nesmíme podcenit, umí kousat ze standardních situací a brejků," uvedl s varovným prstem kouč AFC Marcel Keizer.

Ten se bude muset obejít pouze bez Alblase (zlomenina zápěstí), hosté dlouhodobě postrádají van Moorsela (zranění zad) se Sakselou (problémy s kolenem). "Všichni předpokládají, že vybojujeme tři body, jenomže právě tyto zápasy jsou zrádné. Je potřeba odmakat utkání na sto procent a nevypustit jediný moment. Máme kvality na to získat tři body, nicméně bez bojovnosti na ně nedosáhneme," doplnil osmačtyřicetiletý Keizer.

Sparta v tomto ročníku zdolala pouze Twente po nejtěsnější výhře 1:0, předtím se dvakrát rozešla smírně se Zwolle (1:1) i s Bredou (2:2). Od poloviny září postupně podlehla Alkmaaru (0:2), v 1. kole národního poháru Waalwijku (0:1), dále pak Den Haagu (0:1) a minule hodně nečekaně Rodě Kerkrade (1:2), které navíc v darovala vůbec první body v sezóně. V loňských vzájemných střetnutích zvítězil AFC v obou případech po výsledcích 3:1 a 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 10.60 - 19.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle  (sobota 20:45)
Feyenoord se letos snaží držet nad vodou nizozemský prapor v evropských pohárech, jenže zatím se mu příliš nedaří naplnit tento úkol a mírné problémy začíná mít také v lize. Po úvodních čtyřech výhrách dvakrát po sobě nebodoval a chuť si spravil až těsně před reprezentační přestávkou, v tabulce Eredivisie se nachází na druhém místě s patnácti body o tři za vedoucím PSV. V 8. kole narazí na velmi houževnaté Zwolle.

Hosté rozhodně nepatří mezi největší kandidáty na zisk mistrovského titulu, na druhou stranu mají na kontě solidních čtrnáct bodů a za Feyenoordem tak zaostávají jen o bod. Silní jsou hlavně před vlastními fanoušky, o čemž hovoří bilance plného počtu dvanácti bodů se skóre 11:5, naopak venku ještě nevyhráli. Naposledy přivítali konkurenční Groningen a měli trochu štěstí, když ho porazili těsně 3:2 brankou v nastaveném čase.

"Pokud chcete hrát s těmito kluby o nejvyšší příčky, tak musíte mít i trochu štěstí. Proti Groningenu jsme nehráli optimálně, na druhou stranu byla vidět naše vnitřní síla a já věřím, že ji ukážeme ještě několikrát. Do Rotterdamu se pojedeme poprat o co nejlepší výsledek a v bodový zisk věříme, i když to bude opravdu nesmírně obtížné. O velkém favoritovi je jasno, my můžeme jen překvapit," řekl uvolněně trenér PEC John van 't Schip.

Feyenoord letos poprvé prohrál v Eindhovenu, kde velkému konkurentovi z PSV podlehl 0:1. Následně se postaral o senzaci s nováčkem z Bredy po porážce 0:2, začátkem října si však spravil chuť v Alkmaaru a dalšího spolufavorita deklasoval 4:0, navíc gólový rozdíl mohl být i vyšší. Po dlouhých devatenácti letech se probojoval do Ligy mistrů a v ní úspěšný není, po dvou zápasech je poslední čtvrtý s nelichotivým skóre 1:7.

"V průběhu příštího týdne nás čeká další zápas v LM a ten může být v postupové matematice nejdůležitější. Momentálně ale myslíme jen na Zwolle, to je vysoce produktivní a bude nám rovnocenným protivníkem," projevuje respekt k soupeři domácí kouč Giovanni van Bronckhorst. Ten by již měl mít k dispozici kompletní kádr, Zwolle se dlouhodobě musí obejít bez Kopperse, jenž se zotavuje po operaci achilovky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.44 - 7.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - SC Heerenveen  (sobota 20:45)
Utrecht na začátku nového ročníku zatím výsledkově jednoznačně zaostává za tím předchozím a zcela určitě by se rád přiblížil příčkám zaručující evropské poháry. Heerenveen si vede o poznání lépe než jeho soupeř, jenže před reprezentační přestávkou dostal tvrdý direkt a co nejrychleji se z něho potřebuje oklepat.

Až do minulého kola zůstával fríský celek jako jediný z celého pelotonu Eredivisie překvapivě neporažený. Start do sezóny se mu podařil náramně, porazil dokonce i giganta z PSV. Jenže před dvěma týdny doslova rupnul s Ajaxem. Ačkoli v první půli nepůsobil úplně špatným dojmem, čtyřgólová nálož byla výsledkem celého počínání.

Naštěstí měli hosté během dlouhé pauzy nad čím přemýšlet. A obránce Lucas Woudenberg je odhodlaný vrátit věci do starých kolejí. "Mluvili jsme o tom zápase a hodně jsme o něm diskutovali. Musíme se z našich chyb poučit. Už se plně soustředíme na Utrecht," uvedl. "Jsme čerství. Chtěli bychom znovu chytit formu, jakou jsme měli před Ajaxem."

Oba týmy se loni střetly v rámci play-off o Evropskou ligu a na plné čáře v tomto dvojduelu uspěl Utrecht. Tehdy měl však Heerenveen bídnou formu a byl vůbec rád, že si o poháry mohl zahrát. "Soupeř má dobrý tým, doma je velmi silný. Myslím si však, že síla obou dvou je rovnocenná. Takže to může být zajímavé střetnutí," dodával Woudenberg.

Domácí jako by po vyřazení z předkola Evropské ligy stále nenašli optimální pohodu. Třeba ostudný debakl s eindhovenským klubem na konci září jasně naznačil, že svěřenci trenéra Erika ten Haga jsou v lehké krizi. Předtím o čtyři branky podlehli také na půdě Twente, až v minulém kole získali alespoň bod na hřišti nepříjemného Vitesse.

Ten Hag postrádá hned čtveřici hráčů ve složení Anouar Kali, Patrick Joosten, Chris David a Simon Makienok kvůli různým zdravotním problémům, nejistý je pak start Zakariy Labyada. Heerenveenu chybí Warner Hahn, nenastoupí asi ani Arber Zeneli. "Utrecht umí hrát v mnoha systémech. My se ale musíme soustředit na sebe," zakončil Woudenberg.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.74 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven760121:618
2.Feyenoord Rotterdam750216:615
3.SBV Vitesse742115:714
4.PEC Zwolle742113:1014
5.SC Heerenveen742112:1114
6.AFC Ajax741215:613
7.VVV Venlo733110:612
8.AZ Alkmaar740310:1112
9.ADO Den Haag73136:910
10.FC Utrecht731310:1410
11.Heracles Almelo722311:138
 FC Groningen722311:138
13.SBV Excelsior72147:117
14.NAC Breda72149:147
15.FC Twente72058:96
16.Sparta Rotterdam71245:115
17.Roda JC71067:173
18.Willem II71066:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alex Pastoor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele