Eredivisie - preview 4. kola

31.08.2018, 08:28, aktualizováno 02.09.2018, 09:16
Previews
Už ve 12.15 začne nedělní přísun fotbalu z Nizozemska. Groningen hostí Zwolle. Pokračovat pak bude duely Heraclesu s Alkmaarem a Arnhemu s Ajaxem. Všechno uzavře mač na stadionu De Kuip v Roterdamu, kde se Feyenoord utkání s Bredou.
FC Groningen - PEC Zwolle  (neděle 12:15)
Ani jeden z nedělních soupeřů na tom není v dosavadním průběhu příliš dobře, v o něco lepší pozici se přeci jen nachází domácí Groningen. Ten po dvou úvodních porážkách zabral před týdnem v Doetinchemu a připsal si na konto premiérové vítězství, v tabulce Eredivisie se i tak nachází až na šestnáctém místě se třemi body. Jeho nadcházející rival doposud ještě nebodoval, na druhou stranu ho lehce omlouvá hodně těžký los a jeho výkony špatné nebyly.

FC nejprve naprosto selhal v Arnhemu a s místním Vitesse utrpěl debakl 1:5. Vzápětí nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita s Tilburgem a podlehl mu nejtěsnějším poměrem 0:1. Před týdnem se utkal s de Graafschapem, a i když měl rozhodně co zlepšovat, tak se výhra 1:0 počítá. Trenér Groningenu Danny Buijs by i tentokráte měl mít k dispozici kompletní výběr a zároveň doufá, že jeho svěřenci podruhé fanoušky nezklamou.

"Zwolle má velké kvality. Proto se domnívám, že na spodku Eredivisie dlouhou nezůstane a bude se co nejdříve šplhat nahoru. Výhra nad De Graafschapem nám především pomohla po psychické stránce, i když se samotnou hrou jsme tolik spokojeni nebyli. Potřebujeme si vytvářet více střeleckých pozic, v ofenzívě se zatím tolik nedaří. Musíme být trpěliví, PEC má velkou motivaci konečně uspět," řekl s opatrností v hlase šestatřicetiletý rodák z Dordrechtu.

Hosté nejprve nezvládli duel s Heerenveenem a i přes dva proměněné pokutové kopy prohráli 2:3. Poté se jim nepovedl první poločas v Utrechtu a domů znovu odjížděli bez bodů (0:2). Naposledy statečně vzdorovali mistrovskému PSV Eindhoven a sahali po bodu, o který přišli až inkasovanou brankou ve třetí nastavené minutě (1:2). V loňských vzájemných střetnutích se oba soupeři rozdělili po třech bodech.

PEC nejprve zdolal Groningen 3:2, v jarní odvetě se mu ale na tento výsledek navázat nepodařilo a prohrál 0:2. Hosté momentálně postrádají zraněného Kopperse, k dispozici nejsou ani Marcellis s Boerem (oba problémy s kolenem). "Chceme pracovat stejně jako naposledy s PSV a všichni věříme, že se k nám konečně přikloní štěstí. Groningen je doma silný, ale porazit se dá," uvedl s optimistickými vyhlídkami kouč Zwolle John van 't Schip.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.88 - 3.79
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Heracles Almelo - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Heracles až do minulého kola mohlo být se svým vstupem do nové sezóny spokojeno, jenomže před týdnem předvedlo naprosto tragický výkon v Tilburgu a spadlo tak nohama na zem. Teď si pokusí vylepšit reputaci s velkým favoritem z Alkmaaru a vlastní fanoušky si chce jistě udobřit. Hosté v prvních dvou zápasech naprosto smetli své protivníky, první zaváhání zaznamenali před týdnem s konkurenčním Arnhemem.

Domácí výběr nejprve překvapil Ajax a z Amsterdamu si odvezl cenný bod po výsledku 1:1. Poté přivítal Den Haag, díky skvělé produktivitě nakonec uspěl v poměru 4:2. S Willemem mu od samého začátku nevycházelo vůbec nic, v prvním poločase inkasoval hned třikrát a po hattricku španělského kanonýra Frana Sola odjížděl s debaklem 0:5. Kouč Frank Wormuth nabádá své hráče, aby na tento zápas co nejdříve zapomněli.

"Jsme na začátku sezóny, jeden zpackaný duel nemusí nic znamenat. Udělali jsme spoustu chyb a poté se dostali do křeče, ze které již bylo hodně těžké se vyhrabat. Rádi bychom se vrátili ke koncentrovanému a sebevědomému výkonu z předchozích dvou týdnů. Alkmaar se vyznačuje skvělou útočnou fází a dokáže skórovat z každé pozice. Zastavit ho bude náročné, ale ne nemožné," uvedl Wormuth bez emocí.

AZ si nejprve smlsl na Bredě (5:0) a pak nedal šanci nováčkovi z Emmenu (4:1). Ve 3. kole přivítal prvního vážnějšího konkurenta z Arnhemu a tentokráte se prosadit nedokázal, bezbranková remíza byla ztrátou. "Nemůže v každém zápase vyjít úplně vše. Byli jsme zklamaní, neboť nás soupeř do mnoha střeleckých pozic nepouštěl. Celkově byl nás výkon mdlý. Uděláme vše proto, aby to teď bylo lepší," vyjádřil se lodivod Alkmaaru John van den Brom.

Oba dva nedělní rivalové se dlouhodobě potýkají s početnou marodkou. Almelo postrádá Jakubiaka s Hardeveldem (oba problémy s kolenem), kvůli poraněným tříslům není připraven ani Kada. Van den Brom nenasadí de Boera, Stengse, Vejinoviče, Wuytense, Helmera a také českého krajánka Mihálika. V uplynulém ročníku ve vzájemných duelech jasně dominoval Alkmaar, jenž soupeře přehrál po výsledcích 5:0 a 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.32 - 4.06 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Ajax oslavil v úterý postup do základních skupin Ligy mistrů po úspěchu nad ukrajinským Dynamem Kyjev a následně se dozvěděl i los, ještě před začátkem nejprestižnější evropské klubové soutěže ho však čekají těžké duely v nizozemské nejvyšší soutěži. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita v Arnhemu, místní Vitesse má ale také vysoké ambice a jeho momentální forma není vůbec špatná. V dosavadních třech kolech ještě neprohrálo.

Věhlasný amsterdamský klub zaváhal hned v prvním kole s Heracles a nakonec mohl být rád alespoň za remízu 1:1. Následně si po nepříliš přesvědčivém výkonu odvezl všechny tři body z Venla (1:0) a před týdnem poprvé ukázal své kvality, když deklasoval nováčka z Emmenu 5:0. Ve 3. předkole LM přehrál belgický Lutych (2:2 a 3:0), v play-off narazil na již zmiňovaný Kyjev a vyřadil ho v celkovém poměru 3:1 (3:1 a 0:0).

"Náš předsezónní cíl byl zisk ligového titulu a také postup mezi dvaatřicítku nejlepších, druhý úkol jsme tedy již splnili. V Kyjevě jsme odehráli takticky dobrý zápas, i když mi při naší neproměněné penaltě trochu zatrnulo. V kabině je momentálně dobrá pohoda a všichni si věří, do Arnhemu jedeme zvítězit. Nečeká nás jednoduchá úloha, nicméně máme kvality na to vybojovat tři body," řekl optimisticky trenér Erik ten Hag.

Domácí vypadli ve 3. předkole EL s vysoce favorizovanou švýcarskou Basilejí, na ligové scéně je to o poznání lepší. Nejprve zdecimovali Groningen (5:1), následně vybojovali bod s dalšími konkurenty z Heerenveenu (1:1) a Alkmaaru (0:0). V tabulce jim tak patří sedmá pozice s pěti body, AFC má o dva body více a je třetí. SBV nemůže využít služeb Thelandera (zlomenina kotníku), Gonga (problémy s kolenem) a Kruiswijka (potíže se zády).

Hosté postrádají dánského kanonýra Dolberga (svalové zranění v oblasti břicha), mimo hru je taktéž Bandé, Veltman i český krajánek Černý. V uplynulém ročníku dokázal Arnhem svého protivníka dokonale zaskočit, když ve vzájemném měření sil ukořistil všech šest bodů. Nejprve vyloupil Amsterdam po výsledku 2:1, v jarní odvetě se opět nenechal zahanbit a vyhrál taktéž o jednu branku (3:2).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.94 - 4.62 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - NAC Breda  (neděle 16:45)
Feyenoord se postupem času začíná dostávat do optimální pohody, po nepříliš přesvědčivém vstupu do nové sezóny tak jeho ambice na titul opět dostávají reálnější obrysy. Momentálně je v tabulce Eredivisie na páté pozici se šesti body a teď bude mít šanci své konto rozšířit, neboť bude plnit úlohu jasného favorita proti Bredě. NAC má naprosto odlišné cíle a chce se především zachránit, se třemi body je šestnáctý.

Rotterdamský celek snad už definitivně zapomněl na ostudné vyřazení z 3. předkola EL se slovenským Trenčínem a nyní se chce již plně koncentrovat na další mety. Hned na úvod vyhořel v Doetinchemu a s nováčkem z De Graafschapu prohrál 0:2. Na vítěznou vlnu se dostal v místním derby s Excelsiorem (3:0) a naposledy po hodně dramatickém průběhu dokázal vyhrát v Heerenveenu po netradičním výsledku 5:3.

Trenér Giovann van Bronckhorst dlouhodobě postrádá dánského ostrostřelce Jørgensena kvůli poraněné noze, připraven není ani obránce Haps. "Jsme moc rádi, že jsme se dostali do střelecké formy a všichni věříme, že nám vydrží co nejdéle. Je potřeba stále pracovat na sto procent, dobře nám funguje vzájemná spolupráce a na hráčích je vidět zvýšené sebevědomí. Bredu nesmíme podcenit, dokáže být velmi nebezpečná," řekl varovně van Bronckhorst.

Hosté v prvním zápase utrpěli debakl s Alkmaarem (0:5), pak si zlepšili náladu proti De Graafschapu a přehráli ho 3:0. Před týdnem však zklamali, konkurenčnímu Excelsioru podlehli 0:2, a proto znovu klesli blíže k sestupové zóně. Na duely s Feyenorodem mají z předchozího ročníku pozitivní vzpomínky, neboť dokázali překvapivě zdolat věhlasný rotterdamský výběr v obou případech po výsledcích 2:0 a 2:1.

Kouč NAC Mitchell van der Gaag nenasadí van Anholta, připraveni nejsou ani Rommens s Kortem. "V Rotterdamu se nevyhrává každý den. Jestliže nechceme domů odjíždět s prázdnou, tak musíme předvést nadstandardní výkon ve všech ohledech. Na druhou stranu nejsme odevzdaní, rádi bychom hráli lépe než naposledy s Excelsiorem. Budeme bojovat a soupeři nedáme nic zadarmo," uvedl odhodlaný van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.34 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - SC Heerenveen  (sobota 18:30)
Tři kola, čtyři body. Taková je bilance Venla a Heerenveenu v úvodu nové sezóny. I proto můžeme očekávat opravdu vyrovnaný duel, ve kterém hledat favorita je poměrně obtížný úkol. Hosty trápí defenzíva, vždyť před týdnem od Feyenoordu inkasovali pět branek, domácí naopak nijak nezáří v ofenzívě, dosud zaznamenali jen dva přesné zásahy.

The Good Old každopádně na svého soupeře dlouhodobě moc neumí, už desetkrát v řadě od něj Heerenveen neutrpěl jedinou porážku. Vítězství VVV slavil naposledy před více jak osmi lety. Teď by se však určitě situace mohla zlepšit k lepšímu, nebo alespoň současná forma svěřenců Mauriceho Steijna by tuhle skutečnost mohla naznačovat.

Na úvod domácí skolili venku Willem II, pak přišli o remízu s Ajaxem až v samotném závěru utkání a následně uzmuli cenný bod v Utrechtu. Navíc na listině zraněných nemají jediného maroda. "Je to luxus mít k dispozici kompletní kádr. To ovšem také znamená, že ještě nevím, jak budeme hrát. Ale tolik se toho od utkání s Utrechtem lišit nebude," říkal Steijn.

V tabulce je Venlo zatím o jednu příčku lepší než Heerenveen, neboť má na rozdíl od svého protivníka vyrovnané skóre. "On má spoustu individualit. Snadno prochází především podél levé strany. Musíme si právě na tohle dát pozor, i když to bude těžké. Má soudržný kolektiv, který rozhodně představuje určitou kvalitu," dodával Steijn.

Frísané nastříleli celkem sedm branek, tedy stejný počet, co například stihl dosud třetí Ajax, nicméně vzadu to pořádně skřípe. Čisté konto se jim ještě udržet nepodařilo, ba co hůř, před vlastními fanoušky naposledy tvrdě narazili, a tak v kolonce obdržených gólů aktuálně svítí číslo osm. Chybět v jejich sestavě bude i nadále zraněný Stijn Schaars.

Na poslední chvíli Srdíčka posílil záložník Mitchell van Bergen, který přestoupil z Vitesse, a v novém klubu podepsal smlouvu na čtyři roky. "Nové prostředí vám nabízí nové příležitosti. A tu příležitost tady chci využít," říkal devatenáctiletý Nizozemec. "Když jsem slyšel, že má Heerenveen zájem, měl jsem hned dobrý pocit. Cítím se tu dobře."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.40 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - Willem II  (sobota 19:45)
Sice se PSV nepodařilo vybojovat Nizozemský superpohár, od té doby si však vede dle svých vlastních představ. V lize zůstává zatím jako jediný z celé Eredivisie stoprocentní, navíc se po úspěchu nad běloruským BATE probojoval do skupin Ligy mistrů. Willem II by ovšem mohl být nevyzpytatelným protivníkem, v úvodních třech kolech získal hned šest bodů.

Hosté sice na úvod sezóny padli před vlastními s fanoušky s Venlem, pak ale venku skolili Groningen a před týdnem si nečekaně snadno poradili s Heraclesem, kterému nasázeli hned pět branek. Rázem se tak vyhoupli po třetím kole na čtvrté místo tabulky. "Plně se koncentrujeme na tenhle zápas," sliboval domácí trenér Mark van Bommel.

Přece jenom jeho hráči možná měli v hlavách během předchozích dnů spíš než nynější ligové klání tu skutečnost, koho že jim los přisoudí do milionářské soutěže poté, co ve středu snadno skolili klub z Borisova. A je to tedy pořádně silný výběr. San Siro, Wembley, Camp Nou, to jsou stadiony, na kterých PSV v průběhu podzimní části jistojistě zavítá.

Van Bommel věří, že jeho tým by ve skupině nemusel hrát druhé housle. "Je to velmi pěkná, velmi těžká, ale celkově velmi dobrá skupina," vyjádřil se v rozhovoru pro oficiální klubové stránky. "Máme nejmladší mužstvo ze všech, pro kluky je to fantastické. Když už víme, proti komu budeme hrát, jak velké kluby to jsou, uvědomujeme si, jak těžké to bude."

Domácí by si rozhodně nechtěli pokazit své postavení v Eredivisie. Dosud porazili Utrecht, Fortunu Sittard i Zwolle, a ani nyní by je neměl čekat soupeř, který by neměl být k poražení. Ovšem pozor, vzpomínky na něj nejsou nejlepší! Loni se v rámci nizozemské nejvyšší soutěže zrodil možná nejpřekvapivější výsledek vůbec, a to právě v tomto utkání.

Willem II totiž PSV dokázal skolit hodně neobvyklým způsobem, do ranečku mu nadělil pověstného búra. Revanš v podobě vítězství je tak pro eindhovenský celek jednoznačnou povinností. Domácích bude chybět Ryan Thomas, Dante Rigo a Maximiliano Romero, hostům Karim Coulibaly, Dimitrios Kolovos i kapitán Jordens Peters.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.26 - 11.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - ADO Den Haag  (sobota 19:45)
Excelsior dosáhl v minulém kole na své první vítězství v novém ročníku a nyní bude chtít v domácím prostředí navázat na tento úspěch proti Den Haagu. Hosté jsou na tom velice podobně jako jejich sobotní protivník a taktéž poprvé uspěli před týdnem, nyní se tak dá očekávat velmi vyrovnaný souboj. Rotterdamský celek se momentálně nachází na deváté pozici se čtyřmi body, ADO má na kontě o bod méně a je čtrnáctý.

SBV nejprve přivítal nováčka z Fortuny Sittard a rozešel se s ním smírně v poměru 1:1, s čímž nebyl příliš spokojen. Následně neměl šanci v místním derby s Feyenoordem a podlehl mu hladce 0:3. Poté si spravil chuť v Bredě a po výhře 2:0 se dostal ze sestupové zóny. Domácí kouč Adrie Poldervaart pravděpodobně ještě nezařadí do základní sestavy mladého křídleníka Edwardse, který teprve v pátek přišel na hostování z anglického Tottenhamu.

K dispozici by měl mít kompletní výběr, karetní trest za vyloučení se Sittardem si totiž odpykal Bruins. "Po taktické stránce nám duel v Bredě vyšel na jedničku, získali jsme potřebně sebevědomí a v podobném duchu chceme pokračovat. Nicméně porazit Den Haag nebude v žádném případě jednoduché, má ve svém kádru mnoho kvalitních hráčů a také jeho forma jde postupně nahoru," uvedl s respektem Poldervaart.

Den Haag nejprve překvapivě podlehl jinému nováčkovi z Emmenu 1:2, vzápětí si nedokázal poradit s ofenzivními kvalitami Heracles a z jeho půdy si odvezl porážku 2:4. Teprve naposledy udržel koncentraci od úvodního hvizdu až do samotného konce, Fortunu Sittard zdolal přesvědčivě 3:0. Trenér Alfons Groenendijk nemůže využít služeb Davida (problémy s kolenem), Falkenburga (potíže s kotníkem) a Bakkera.

"Na toto utkání se těšíme a myslíme na vítězství, i když se Excelsior prezentuje skvělou defenzívou a rychlým přechodem na útočnou polovinu. Očekávám vyrovnaný zápas, rozhodovat mohou detaily," řekl krátce čtyřiapadesátiletý stratég. V loňských vzájemných střetnutích se oba soupeři podělili po třech bodech, když venku shodně zvítězili po výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.54 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Sittard - FC Utrecht  (sobota 20:45)
Fortuna Sittard hned na úvod sezóny okusila velkou konkurenci v nejvyšší soutěži a teď na ni čeká další velmi obtížná úloha. V domácím prostředí přivítá Utrecht, který každý rok bojuje o pohárové příčky a v letošním ročníku má podobné ambice. Nováček Eredivisie ze tří zápasů ani jednou nezvítězil, s jedním bodem na kontě je až předposlední sedmnáctý. Ani FC nemůže být s dosavadním průběhem příliš spokojen, se čtyřmi body se nachází na desáté příčce.

Domácí nejprve uhráli cenný bod v Rotterdamu s místním Excelsiorem po výsledku 1:1 a poté mohli šokovat obhájce mistrovského titulu s PSV. S ním až téměř do samotného konce drželi stejný nerozhodný stav, jenže v nastavení inkasovali a museli tak skousnout hořkou porážku 1:2. Naposledy se v páteční předehrávce utkali s trápícím se Den Haagem a na jeho půdě se nijak nepředvedli, nakonec prohráli v poměru 1:3.

Favorizovaný Utrecht měl strašidelný vstup do nového ročníku, když nenašel recept na ofenzivní kvality PSV a utrpěl debakl 0:4. Pak si zlepšil náladu proti Zwolle a zdolal ho 2:0, před týdnem ztratil s Venlem. S ním po prvním poločase vedl, jenomže ihned po přestávce inkasoval a i přes nespočet šancí už misky vah na svou stranu nepřevrhl. Nyní se tedy pokusí složit reparát, jednoduchý úkol ho ale nečeká.

"Jestliže se chceme probojovat alespoň do Evropské ligy, tak si z dlouhodobého hlediska takovéto ztráty dovolit nemůžeme. Proti Venlu jsme byli lepší, nicméně koncovka vázla a v tomto ohledu se potřebujeme zlepšit. Od Fortuny očekávám sebevědomý a koncentrovaný výkon od úvodního hvizdu, určitě se nás pokusí něčím překvapit. Nesmíme podcenit jedinou minutu," varuje před silou Sittardu hostující kouč Jean-Paul de Jong.

Ten stále bude postrádat Jorise van Overeema za vyloučení proti PEC, kvůli zdravotním potížím se na trávník možná nepodívá Marsman se Streiderem. Domácí nemají k dispozici Francouze Dianessyho a Portugalce Pinta (oba problémy s kolenem). Oba dva sobotní rivalové se spolu naposledy utkali před více než šestnácti lety a tehdy byl úspěšnější FC, jenž získal čtyři body po výsledcích 3:3 a 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.80 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Emmen - BV De Graafschap  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 4. kola nizozemské nejvyšší soutěže na sebe narazí dva nováčci a momentálně jsou na tom úplně stejně, po úvodním šokujícím vítězství nedokázali bodovat v následujících dvou kolech. Celek z Doetinchemu je na tom lépe díky příznivějšímu skóre, se třemi body mu patří třináctá pozice. Naopak domácí FC spadl do sestupového pásma, se stejným počtem bodů je šestnáctý a rozhodně má co napravovat.

Emmen si nejprve vyšlápl na Den Haag a po skvěle zvládnutém prvním poločase slavil v poměru 2:1. Následně se setkal s dvěma velkými favority na celkové prvenství a tyto zápasy mu jasně naznačily, že má co zlepšovat. Nejprve nestačil na Alkmaar a podlehl mu celkem hladce 1:4, před necelým týdnem zavítal do Amsterdamu a s jedním z nejúspěšnějších výběrů Eredivisie utrpěl debakl 0:5.

"Před začátkem sezóny nám bylo jasné, že s takhle vyspělými kluby se jen těžko budeme měřit. Je potřeba se z toho poučit, teď nás čeká naprosto odlišný duel. Za první výhru v Den Haagu jsme šťastní a teď chceme poprvé potěšit naše fanoušky. De Graafschap dobře známe z působení z nižších soutěží. Je velmi nebezpečný po standardních situacích, dokáže být velmi důrazný v osobních soubojích," uvedl pro klubové stránky kouč Dick Lukkien.

Hosté nejprve naprosto šokovali rotterdamský Feyenoord a zdolali ho 2:0. Vzápětí se jim však vůbec nepovedlo střetnutí v Bredě a domů odjížděli s porážku 0:3. Minule se snažili zdolat trápící se Groningen, ale na konci první půle inkasovali a jednobrankovou ztrátu se jim už smazat nepodařilo. Trenér Henk de Jong nemá k dispozici Nieuwpoorta kvůli natrženému stehennímu svalu, na trávník se též nepodívá lehce zraněný Abdulahi.

Jeho protějšek nemůže využít služeb Deimana (po operaci kolene), záložník Bannink laboruje se zády a připraven ještě není ani Vreman. V uplynulé sezóně druhé ligy padlo ve vzájemných soubojích hned devět branek. Emmen nejprve vybojoval na půdě protivníka cenný bod po remíze 2:2, v jarní odvetě předvedl na vlastním stadionu ofenzivní koncert a De Graafschap přehrál bez větších potíží 5:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.72 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven33008:29
2.AZ Alkmaar32109:17
3.AFC Ajax32107:17
4.Willem II32016:16
5.Feyenoord Rotterdam32018:56
6.SBV Vitesse31206:25
7.VVV Venlo31112:24
8.SC Heerenveen31117:84
9.SBV Excelsior31113:44
10.FC Utrecht31113:54
11.Heracles Almelo31115:84
12.ADO Den Haag31026:73
13.BV De Graafschap31022:43
14.NAC Breda31023:73
15.FC Groningen31022:63
16.FC Emmen31023:103
17.Fortuna Sittard30123:61
18.PEC Zwolle30033:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro odborníky holandského fotbalu:

- je šance, že bude Eredivisie atakovat 6. pozici v koeficientu, nebo je 11. flek maximem pro dohlednou dobu?

- půjde zase nároďák nahoru a má na to být zase top?

- jakým stylem hraje PSV?

- může Feyenoord zopakovat mistrovský titul, nebo bude čekat zase nějaké čtvrtstoletí?

- vždycky mi byl sympatický Alkmaar a Utrecht, mají tyhle týmy na to dostat se blíže k Ajaxu a PSV?

Díky každé dobré duši, která bude reagovat na mé dotazy

Reagovat
Stiksxx

No řeknu ti to asi tak.

Vzhledem k tomu, že my jsme s vámi ve skupině smrti, tak moc bodů asi nenaženeme. Výhra doma s vámi a slepicema a to bude asi strop. Ajax by měl udělat víc bodů. Takže do toho koeficientu toho moc nepřiskočí kor když se to bude dělit kolika? 5? Vitesse + Feyenoord + AZ. Tak to tam toho moc nenaskáče.

S tím závisí každoroční výprodej klíčových hráčů všech týmů Ered. Letos to pěkně podržel Ajax a i docela my. Ty hrače, kteří odešli, si myslím, že jsme se perfektně doplnili.

A na tom závisí i národák samozřejmě. Když ti v 18-19 letech odejde nizozemský hráč do zahraničí, kde do 21 letech sedí a pak se zkouší někde zase rozject, je to to nejhorší, co může nastat. Je potřeba tyhle mladé kluky vychovávat ve správném duchu a trpělivosti.

Krásný případ je třeba Bazoer. Ten odešel z Ajaxu v 18 nebo kolik mu bylo. Teď je mu 21 a ještě včera jsem četl článek, že měl přijít k nám. A je prostě v prdeli.

Jinak nároďák si myslím, že má dobrou budoucnost. Brankáři v pohodě i když Cillessen to posral nejvíc. Bylo jasný, že v Barceloně si neškrtne a místo toho aby chytal někde stabilně, tak nikam nechce. V obraně i záloze je kde brát. Křídla jsou taky v klidu i když zase blbec Kluivert šel za slávou a bude mít hovno třeba. Aby nedopadl jako Bazoer. V Ajaxu ted nastupujou na křídlech Tadič a Ziyech. Krásně jim to pálí, ale co naplat, když mají jinou národnost. Akorát národák nemá pořádnýho střelce.

Feyenoord může zopakovat titul, ale je to spíš výstřel. Pochybuji, že by výhledově dokázali to co dokázal Ajax nebo PSV 4x obhájit titul. V dnešní době může získat titul klidně i AZ. Jednou ho může dokázat každý. Podívej se na Leicester.

Alkmaar a Utrecht mají podle mě vynikající výběry hráčů, které ovšem nedokážou podržet a vykoupí je bud Ajax nebo my. A my je nedokážem udržet protože je vykoupí cizina. Potravní řetezec funguje báječně.

A jakým stylem hrajeme? Na to ti asi nedokážu odpovědět, protože jsem nás ještě neviděl pod van Bommelem v akci.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, vyčerpávající, děkuji

Reagovat
AjaxFans

Nl národní tým bude určitě lepší jak ČR.To je jistota.Pro sportovní účely jsou nl x krát lépe vybavení.Prdel jako Hilversum má snad 12 hřišti s osvětlením.Wtf!

2.k PSV se vyjadřovat nebudu

3. Feyenoord má v nl jednu z největších kampaní na nábor mladých žáků.Spolu s Alkmarem mají podle mě nejlepší práci s mládeží.Kakerlaken by měl být u špičky,ale na titul jim nevěřím.Spis to bude souboj AFCA,PSV a v závětří až.

4.Az a Utrecht jsou mi taky sympatické týmy.Navic když jsem v Utrechtu strávil nejlepší časy v Nl.Az je na tom rozhodne líp než Utrecht.Na to,že je Utrecht 4. největší město,tak je to slabota.Znam dost fans v Utrechtu,v práci to bylo hodně veselé Ale na špičku nemají, když jim vykradli klub s penězi,tak to byla pro ně velká ztráta.

Jinak problém reprezentace je,že lepší hráči co odchází z Nl,nejsou Nl národnosti.Hodne jde o Skandinávii a Maroko.

Reagovat
Stiksxx

Gutiérrez vynikající akvizice. Doufám, že naváže rychlou spolupráci s Lozanem a budeme jako dobře namazaný stroj! Dokonce čumím za jakou cenu. (jestli je to pravda) Za 6 mega + 2,2 mega na bonusech + 10 % z dalšího prodeje? Že by se nakonec John de Jong nebo Gerbrands něco od Brandse naučili? Bylo by to jen ku prospěchu věci.

Ale čemu nerozumím je angažování australských fotbalistů. Je jasný, že si je tam nabral van Bommel a van Marwijk z repre, ale podle mě jsou úplně zbytečný. Je jasný, že potřebujeme širší kádr, když máme hrát tři soutěže, ale to ještě neznamená, že budeme brát co se zrovna namate. Aspon z toho mám takový pocit. Behich (27), Sainsbury (26).

Marlon Frey. Dobře. To by mohlo fungovat do budoucna. Tomu je teprve 22 a bude teď v juniorce. Proč ne. Ryan Thomas dejme tomu.

Teď je tam tak obrovský přetlak na stoperech a středu zálohy, že jsem z toho malinko nervozní, jak si tohle všechno sedne.

Reagovat
Stiksxx

Tak Ajax snad dneska prohraje ne? Nebo aspon plichti. Ve Vitesse se hodně ukáže, jak na tom letos budou.

Reagovat
FC Porto FC

Tak to vyhrají asi titul kamo

Reagovat
Stiksxx

To asi jo. Ta utocna vozba je fenomenalni.

Ale nas bych taky nepodcenoval.

Reagovat
afc ajax

Máš pravdu ,AJAC A PSV sú momentálne inde ako ostatok ligy

Reagovat
afc ajax

AJAX sorry

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele