Eredivisie - souhrn 4. kola

31.08.2018, 21:54, aktualizováno 02.09.2018, 18:37
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven je i po čtvrtém kole stoprocentní, Willemu II doma nadělil šest branek. Ajax dominoval v Arnhemu, Alkmaar naopak jede s prázdnou z Almela. Povedený debut v dresu ADO Den Hag za sebou má Tomáš Necid, hlavní hvězdou utkání s Excelsiorem ale byl Abdenasser El Khayati. Po špatném startu se zvedá Feyenoord...

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 4:2

02.09.2018 16:45

Góly: 24. Robin van Persie, 62. Benjamin van Leer (vl.), 72. Robin van Persie, 78. Tonny Vilhena - 34. Gianluca Nijholt (pen.), 81. Mitchell te Vrede

Feyenoord se naladil na vítěznou vlnu a v ní pokračoval i proti Bredě, kterou v nedělní dohrávce 4. kola porazil po výsledku 4:2. Díky zaváhání ostatních konkurentů se posunul na třetí pozici s devíti body a na vedoucí PSV Eindhoven má manko tří bodů. Hosté naopak potřetí v tomto ročníku prohráli a se třemi body jsou předposlední sedmnáctí. Přitom s rotterdamským favoritem dlouho drželi krok, vyhořeli až v závěrečné půlhodině.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta měli herně navrch a do první větší příležitosti se dostali po necelé čtvrthodině hry. Robin van Persie nádhernou patičkou naslepo uvolnil nabíhajícího Berghuise, jehož následná přízemní střela skončila v boční síti. Ve 24. minutě se potřetí v této sezóně prosadil hvězdný van Persie, jenž po hezké přízemní kombinaci na pravém křídle obdržel přihrávku od St. Justeho a zblízka doklepl balón do prázdné branky.

Hostům se podařilo vyrovnat zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, kdy Malacia nestihl unikajícího Rosheuvela a ve vlastní šestnáctce ho netakticky zatáhl za ruku. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Gianluca Nijholt a trefil se naprosto přesně k pravé konstrukci, brankář Bijlow se i přes vystižení směru natahoval marně. Pět minut po přestávce mohl domácím vrátit vedení Toornstra.

Ten z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů mířil do bližšího horního rohu, ale gólman Benjamin van Leer vytáhl fantastický zákrok jednoruč a balón konečky prstů odvrátil na rohový kop. V 62. minutě postihl hostujícího strážce nešťastný moment. Po krásném centru za obranu hlavičkoval zády k brance van Persie a orazítkoval břevno, balón se pak odrazil od nohy van Leera do sítě a k jeho úžasu doputoval do sítě.

Za dalších deset minut skóroval podruhé v tomto střetnutí van Persie, nejaktivnější muž na hřišti se po rohovém kopu z pravé strany nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a v pádu ze čtyř metrů obstřelil van Leera. V 78. minutě definitivně rozhodl Tony Vilhena. Po kolmici od Ayouba unikl všem protihráčům a zblízka pokořil strážce Bredy - 4:1. O tři minuty později sice snížil Mitchell te Vrede přízemním pokusem z patnácti metrů, ale to už bylo příliš pozdě.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 3:2

02.09.2018 14:30

Góly: 21. Mohammed Osman, 50. Kristoffer Peterson, 60. Lerin Duarte - 2. Myron Boadu, 85. Bjørn Johnsen

Alkmaar se po skvělém vstupu do nového ročníku začíná zmítat v mírné krizi, po minulé bezbrankové remíze s Arnhemem teď poprvé prohrál a na půdě Almela to určitě nečekal. Místnímu Heracles podlehl nejtěsnějším poměrem 2:3 a v tabulce klesl se sedmi body na čtvrtou pozici, na vedoucí PSV ztrácí již bodů pět. Domácí naopak dali zapomenout na předchozí debakl s Tilburgem (0:5) a taktéž se sedmi body jsou pátí jen vinou horšího skóre.

Přitom mírný favorit měl naprosto úchvatný vstup do nedělního klání a už po necelých sto dvaceti sekundách šel do vedení zásluhou Myrona Boadua. Teprve sedmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny si naběhl na přihrávku z levé strany od Idrissiho, a i když si míč posunul hodně dopředu, tak přeci jen z velmi ostrého úhlu obstřelil brankáře Blaswiche i vracejícího se van Hintum. Míč poté usměrnil naprosto přesně ke vzdálenější konstrukci.

Domácím se však podařilo z ničeho nic vyrovnat po dvaceti odehraných minutách. Po přihrávce Pröppera a následné otočce se odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů Mohammed Osman a náramně se trefil do bližšího horního rohu, gólman Bizot se bezmocně proletěl vzduchem. Ve 43. minutě se otřel Ouwejanův projektil o tyč, na druhé straně odmítl otočení vývoje Osman, jenž nedokázal překonat famózního Bizota ani nadvakrát.

Almelo přeci jen převrhlo misky vah na svou stranu pět minut po přestávce. Kristoffer Peterson obdržel po rohovém kopu a následné skrumáži nahrávku z levé strany pokutového území a z voleje ze čtrnácti metrů vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici. Po hodině hry pojistil náskok mírného outsidera Lerin Duarte, tečovaná rána sedmadvacetiletého záložníka z hranice šestnáctky zapadla ukázkově ke vzdálenější konstrukci.

V polovině závěrečného dějství mohl snížit střídající Bjørn Johnsen, který výrazně oživil hru AZ, ale v tomto případě ho brilantně vychytal Blaswich. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce rozhodnutí Kuwas, nicméně jeho dělovku vytáhl Bizot nad břevno. V 85. minutě zdramatizoval zápas Johnsen, když z kroku zavěsil k pravé tyči. Na více už ale svěřencům kouče Johna van den Broma nezbyl čas a alespoň srovnat tak nedokázali.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AFC Ajax 0:4

02.09.2018 14:30

Góly: 3. Hakim Ziyech, 7. Klaas-Jan Huntelaar, 19. Dušan Tadić, 58. Klaas-Jan Huntelaar

Ajax na půdě Arnhemu jasně ukázal, že je ve velmi dobrém rozpoložení a svého odvěkého rivala, se kterým mimochodem v loňském ročníku hned dvakrát prohrál, naprosto zdecimoval po výsledku 4:0. Díky tomu se v tabulce posunul na druhou pozici s deseti body a za vedoucím PSV zaostává o body dva. Na amsterdamském klubu vůbec nebylo znát, že v úterý sehrál úspěšnou bitvu o postup do základní skupiny Ligy mistrů v ukrajinském Kyjevě.

Hosté naplno bodovali na ligové scéně potřetí za sebou, o svém jednoznačném vítězství rozhodli již v úvodních dvaceti minutách, kdy skórovali hned třikrát. SBV poprvé v sezóně prohrál a s pěti body mu patří osmá příčka. Favorita tohoto duelu poslal do vedení po necelých třech minutách marocký špílmachr Hakim Ziyech, když napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl naprosto přesně k pravé konstrukci.

Za další čtyři minuty se prosadil pětatřicetiletý nestárnoucí kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, který si po parádně zahraném přímém volném kopu od Ziyecha seběhl na hranici brankového území a zcela osamocen hlavičkoval prudce do sítě kolem naprosto bezmocného brankáře Eduarda. V 19. minutě to s Vitesse už vypadalo velice špatně, neboť po kolmici od Nerese zamířil bez větších nervů k vzdálenější tyči zkušený srbský útočník Dušan Tadič.

Zbývající minuty prvního poločasu probíhaly v poklidu, Ajax znovu zabral po přestávce. V 56. minutě ještě nebyla uznána branka Huntelaara kvůli ofsajdu, sudí van Boekel ji po konzultaci s videorozhodčím odvolal. Za další dvě minuty ale mohl stejný hráč podruhé v utkání zvedat ruce vzhůru, tentokráte se po přesně načasované nahrávce od Tadiče elegantně vyhnul Eduardovi a levačkou snadno uklidil balón do odkryté branky.

V poslední půlhodině měl práci také gólman Onana, jenž nejprve v 62. minutě reflexivně vyrazil hlavičku van der Werffa a o zhruba deset minut později si poradil s tvrdou ranou Matavže z levé strany pokutového území. V závěrečné desetiminutovce nejprve střídající van de Beek nepropálil Eduarda a pak odmítl šanci na hattrick Huntelaar, kdy se strážcem Vitesse přeloboval i branku. A když v nastavení na druhé straně pálil trestuhodně příliš vysoko Linssen, tak se gólový účet již nerozšířil.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PEC Zwolle 0:1

02.09.2018 12:15

Góly: 64. Vito van Crooij

Zwolle konečně prolomilo svou letošní smůlu a poprvé v tomto ročníku dokázalo bodovat, po třech předchozích porážkách si odváží všechny tři body z půdy Groningenu po nejtěsnějším výsledku 1:0. PEC tak opustilo poslední osmnáctou pozici a se třemi body se vyhouplo na patnácté místo. Domácí FC naopak nedokázal navázat na předchozí úspěch s De Graafschapem (1:0) a taktéž se třemi body klesl na prozatím barážovou šestnáctou příčku.

Utkání bylo od samého začátku velmi vyrovnané a diváci se dočkali velkých šancí na obou stranách, podle průběhu by nedělnímu klání spíše slušela remíza. Nicméně to odmítl v 64. minutě Vito van Crooij, jenž svou druhou ligovou trefou za sebou rozhodl o výhře svého klubu. Duel byl zajímavý od samého začátku a již v 8. minutě mohl otevřít skóre Mike van Duinen, jenž zakončil své sólo na pravém křídle.

S balónem se však přeci jen dostal do hodně ostrého úhlu a jeho razantní pokus mířící k bližší konstrukci dokázal pozorný gólman Padt odvrátit na rohový kop. Neuběhlo ani šedesát sekund a na druhé straně zahrozil Warmerdam. Ten si naběhl na dlouhý pas za obranu a natlačil se před Lama, ovšem jeho závěrečná střela placírkou byla velmi slabá a brankáři van der Hartovi nenadělala větší starosti.

Stejný hráč podruhé střílel ve 20. minutě po perfektní narážečce od Breije, jenomže jeho přízemní pokus byl nepřesný a skončil hodně mimo prostoru tří tyčí. Warmerdam byl velmi nebezpečný i v následujícím průběhu, po necelé půl hodině hry ho nádherně vysunul Breij a proti ráně zblízka musel zasahovat vyběhnuvší van der Hart. Pak se hra na několik desítek minut uklidnila, klíčový okamžik byl k vidění necelých dvacet minut po přestávce.

Na levé straně uprchl van Duinen a jeho střelu z mírného úhlu vyrazil Padt před sebe přímo na kopačku dorážejícího van Crooije, jenž ze sedmi metrů chladnokrevně napálil balón přímo pod horní tyčku. Za další dvě minuty to dokonce mohlo být o dvě trefy, kdy z první z patnácti metrů vystřelil střídající Scamacca a famózní Padt odvrátil balón jednoruč na rohový kop. Zhruba čtvrthodiny před koncem promarnil velkou možnost na srovnání Mahi, Groningen se na více již nezmohl.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Utrecht 1:1

01.09.2018 20:45

Góly: 74. Andrija Novakovich - 68. Urby Emanuelson

Utrecht nedokázal podruhé za sebou potvrdit úlohu favorita a znovu získal jen bod, na půdě nováčka z Fortuny Sittard remizoval v poměru 1:1. Stejně jako před týdnem s Venlem vedl, jenomže o náskok záhy přišel a rozdílovou trefu již vsítit nedokázal. Loňská jarní kometa tak má po čtyřech zápasech na kontě jen jednu výhru a s pěti body se nachází na jedenácté místě. Domácí celek doposud nevyhrál a se dvěma body je poslední osmnáctý.

Fortuna jako jediná v celé Eredivisii nebodovala naplno, i tak je pro ni bod proti výběru s pohárovými ambicemi cenným ziskem. První zajímavější moment se zrodil po necelé čtvrthodině hry. Semedo se řítil směrem k brankáři Jensenovi, ovšem na poslední chvíli mu skončil pod nohy vracející se Janssen a dokonale ho odzbrojil. Rozhodčí Dieperink si ještě šel prohlédnout videozáznam a na jeho základě pokutový kop nakonec nenařídil.

To bylo z prvního dějství vše, po deseti odehraných minutách toho druhého mohl otevřít skóre německý obránce Guwara. Ten se výborně uvolnil na levé straně a poté vypálil z hranice pokutového území, jeho razantní pokus se otřel vzdálenější konstrukci branky gólmana Koşeleva. FC se přeci jen dočkal v 68. minutě, kdy poprvé v této sezóně zamířil do černého zkušený dvaatřicetiletý záložník Urby Emanuelson.

Po pasu od Gustafsona se na levé straně pokutového území zjevil Guwara a chytrou zpětnou nahrávkou našel právě nabíhajícího Emanuelsona, jenž nekompromisně napálil balón z osmi metrů do bližšího horního rohu. Neuběhlo však ani šest minut a Sittardu se podařilo vyrovnat. Po standardní situaci a špatném odkopu ve středu šestnáctky se míč odrazil ke kanonýrovi Andriju Novakovičovi, jehož následná tečovaná střela zapadla s velkým štěstím do sítě.

Domácí mohli otočit vývoj v 86. minutě. Po centru Semeda zakončoval ve velmi krkolomné pozici střídající Rodríguez a orazítkoval bližší tyč, k vedoucí trefě mu vskutku scházelo jen několik centimetrů. Ve třetí nastavené minutě byl naopak blízko k rozhodnutí Utrecht. Ale když po nabídce od van Overeema a následné prudké hlavičce van de Streeka famózně zasahoval Koşelev, tak se výsledek sobotního klání již nezměnil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Willem II 6:1

01.09.2018 19:45

Góly: 7. Jorrit Hendrix, 13. Steven Bergwijn, 35. Gastón Pereiro (pen.), 44. Nick Viergever, 49. Nick Viergever, 72. Steven Bergwijn - 46. Fran Sol

PSV pokračuje ve své krasojízdě v novém ročníku, kromě dílčího neúspěchu hned v úvodu sezóny v Superpoháru zatím ani jednou nezaváhal a nyní si v domácím prostředí doslova smlsl na Tilburgu. Jeho sobotní protivník si sice vypracoval několik slibných možností, jenomže proměnil jen jednu a sám inkasoval hned šestkrát. Eindhoven tak po výhře 6:1 zůstává v Eredivisii jako jediný stoprocentní s dvanácti body.

Před druhým Ajaxem má náskok dvou bodů, Willem klesl se šesti body na sedmou příčku. Přitom do první větší možnosti se už po necelých čtyřech minutách dostali hosté, to když španělský kanonýr Fran Sol obdržel krásnou kolmici za obranu od Avdijaje a z dvanácti metrů z mírného úhlu orazítkoval vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil zpět do pole. Byli to však domácí, kteří ani ne za tři minuty otevřeli skóre.

Tečovaný pas z pravého křídla skončil na kopačce Jorrita Hendrixe, jenž se opřel do míče z voleje z dobrých pětadvaceti metrů a i přes lehký zákrok brankáře Wellenreuthera ho uklidil do zadního horního rohu. Za dalších šest minut zvýšil náskok favorita Steven Bergwijn. Ten po přihrávce od Angeliña napřáhl z osmnácti metrů a jeho přízemní projektil zapadl do pravého dolního rohu. Třetí branka se zrodila zhruba deset minut před přestávkou.

Po podražení vracejícího Heerkensa na Lozana v pokutovém území si rozhodčí Kamphuis prohlédl videozáznam a na jeho základě nařídil penaltu. K té se postavil Gastón Pereiro a chladnokrevně ji proměnil do protipohybu Wellenreuthera. Ve 40. minutě olízl horní tyčku forvard de Jong po jemné teči z hranice brankového území, ještě do poločasu si uprostřed šestnáctky elegantně zpracoval balón Nick Viergever a nekompromisně rozvlnil síť - 4:0.

Willem vykřesal alespoň jiskřičku naděje ani ne šedesát sekund po začátku druhého dějství. Počtvrté v této sezóně skóroval Sol, který snižoval po zpětné přihrávce Palaciose a ráně z první k bližší tyči. Ve 49. minutě definitivně odrazil mírný nápor protivníka svou druhou trefou v duelu Viergever, jenž po přímém volném kopu a hlavičce de Jonga pokořil ve skluzu bezmocného Wellenreuthera. Zhruba dvacet minut před koncem uzavřel gólový účet svým druhým gólem Bergwijn, když nasměroval hlavou do branky pas Angeliña.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - ADO Den Haag 2:4

01.09.2018 19:45

Góly: 70. Mikael Anderson, 72. Denis Mahmudov - 21. Abdenasser El Khayati, 45. Abdenasser El Khayati, 65. Abdenasser El Khayati, 69. Abdenasser El Khayati

O exkluzivní koncert v Rotterdamu se postaral zkušený devětadvacetiletý místní rodák Abdenasser El Khayati, který však v dresu vyzyvatele z Den Haagu vsítil všechny čtyři banky svého týmu a hlavně jeho zásluhou si ADO odvezl domů tři body po divoké výhře 4:2 nad Excelsiorem. Se šesti vstřelenými trefami ve čtyřech utkáních se také zaslouženě posunul do čela tabulky střelců. SBV klesl se čtyřmi body na třinácté místo.

Den Haag se díky druhému tříbodovému zisku za sebou posunul do horní poloviny Eredivisie, konkrétně na šestou pozici se šesti body. V základní sestavě hostujícího výběru si odbyl svou premiéru devětadvacetiletý český útočník Tomáš Necid, jenž měl také lví podíl na úspěchu tohoto klubu, neboť El Khayatimu přihrál hned na dva góly a odehrál celých devadesát minut. Necid poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině a byl blízko k otevření skóre.

Po centru do pokutového území prudce hlavičkoval z deseti metrů a brankář Stevens se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem, balón s vypětím všech sil vyrazil do bezpečí. Skóre sobotního klání se poprvé měnilo ve 21. minutě, kdy byl ve prospěch ADO nařízen pokutový kop za podražení Hooie. Míč si na penaltový puntík postavil právě El Khayati a nekompromisně ho napálil k pravé tyči kolem stojícího Stevense.

El Khayati podruhé zamířil do černého v poslední minutě úvodního dějství, kdy po finální přihrávce od Necida napřáhl z osmnácti metrů a jeho naprosto famózní obstřel zapadl do vzdálenějšího horního rohu kolem plachtícího Stevense. Hattrick El Khayatiho za pouhých 44 minut byl dokonán téměř shodným způsobem v 65. minutě. Po další pobídce od Necida vypálil z podobného místa znovu do pravého horního rohu a Stevens byl i nyní bez šance.

Hrdina tohoto duelu dokončil své hvězdné vystoupení za další čtyři minuty. Po zpětné nahrávce od Maloneho to opět zkusil z hranice šestnáctky a míč usměrnil k zadní tyči, domácí strážce se i v tuto chvíli naprázdno proletěl vzduchem - 0:4. Excelsior sice během 70. - 72. minuty dvakrát snížil díky trefám Mikaela Andersona s Denisem Mahmudovem, jenomže v posledních dvaceti minutách se na více již nezmohl.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SC Heerenveen 1:1

01.09.2018 18:30

Góly: 69. Patrick Joosten - 32. Sam Lammers

Venlo podruhé za sebou obralo favorizovaného konkurenta o cenné body, po minulé remíze 1:1 v Utrechtu nyní vybojovalo taktéž nerozhodný výsledek ve stejném poměru s Heerenveenem a v tabulce Eredivisie se nachází na deváté pozici s pěti body. Stejně jako před týdnem muselo dotahovat náskok protivníka z prvního poločasu. SC po nedávné divoké prohře s Feyenoordem (3:5) s bodem spokojen určitě nebude, je desátý taktéž s pěti body.

Utkání od samého začátku nepřineslo mnoho gólových příležitostí, hned ta první z 32. minuty v podstatě skončila vedoucím gólem hostujícího výběru. Po dlouhém pasu Høegha z kruhu si Sam Lammers zpracoval balón a pak se s ním chytře otočil. Jeho následná přízemní střela z hranice šestnáctky se otřela o nohy bránícího Röselera a zapadla k pravé konstrukci za záda bezmocného brankáře Unnerstalla.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu, ale s tím rozdílem, že tentokráte z ničeho nic skóroval domácí celek. Po centru do středu šestnáctky a následném odrazu doputoval míč na kopačku Patricka Joostena, jenž si na pravé straně věděl rady a po zemi procpal balón kolem skluzujícího Bulthuise i zasahujícího gólmana Hahna do sítě. Od tohoto okamžiku Heerenveen přidal a snažil se převrhnout misky vah na svou stranu.

VVV však výborně bránil a sám dokonce mohl otočit vývoj v 83. minutě. Na levém křídle se skvěle uvolnil Grot a prudce vypálil, Hahn vyrazil jeho bombu před sebe. Při následné dorážce netrefil ideálně míč Opoku, ten se vzápětí se štěstím odrazil k zcela zapomenutému Sušićovi. Šestadvacetiletý bosenský rodák přišel na hřiště o dvanáct minut dříve a mířil k přední konstrukci, ale Hahn se fantasticky vrátil a výtečně odvracel na roh.

Ve zbývajícím průběhu se již nic dalšího nestalo, ani jeden tým především nechtěl udělat chybu a žádný brankář neměl výraznější práci. SC se pokusí napravit předchozí dvě zaváhání doma s rozjetým Heracles, Venlo bude chtít podruhé v sezóně vyhrát v Doetinechemu nad nováčkem z De Graafschapu.

Více informací k zápasu

FC Emmen - BV De Graafschap 1:1

31.08.2018 20:00

Góly: 81. Alexander Bannink - 88. Fabian Serrarens

Páteční předehrávku 4. kola nizozemské Eredivisie obstarali nováčci a podle předpokladů byl k vidění vyrovnaný souboj, který nakonec skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Branky přitom padaly až v závěrečné čtvrthodině a blíže k vítězství měl domácí Emmen, nicméně De Graafschap ještě našel síly v závěru a v 88. minutě srovnal. Oba rivalové mají na kontě čtyři body, BV je díky lepšímu skóre dvanáctý. FC se nachází na čtrnácté příčce.

Do utkání lépe vstoupili hosté a do vedení se mohli dostat po necelých deseti minutách hry. Nijland obdržel krásný pas před pokutové území, poté se prodral až před brankáře Scherpena, avšak zblízka ho trestuhodně nepropálil. Po čtvrthodiny hry zahrozil na druhé straně Alexander Bannink, jenž po centru Cavlana z levého křídla hlavičkoval z osmi metrů o metr nad horní tyčku. Následně se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo.

Osm minut po změně stran byl blízko k otevření skóre Pedersen, jeho střelu z otočky dokázal ukrýt ve svých rukavicích připravený gólman Jurjus. Stejný hráč opět zahrozil v 64. minutě, kdy se po skákavém centru z levé strany probojoval k hlavičce z hranice brankového území, jenomže mířidla neseřídil přesně a balón uklidil o půl metru nad břevno. Jeden z důležitých momentů se zrodil v 81. minutě, kdy poslal Emmen do vedení Bannink.

Osmadvacetiletý záložník využil rohového kopu z pravé strany a následného závaru před Jurjusem, po hlavičce od Kloka doslova procpal balón do sítě ze dvou metrů. Když už se zdálo, že se De Graafschap na žádnou odpověď nezmůže, tak dvě minuty před koncem základní hrací doby se mu přeci jen podařilo skórovat. Podruhé v tomto ročníku se prosadil sedmadvacetiletý forvard Fabian Serrarens.

Po pasu z levé strany nejprve hlavičkoval ze středu šestnáctky do vzdálenější konstrukce, míč se k němu ale zpět odrazil a zakončení do odkryté branky pak již bylo lahůdkou. Oba výběry se až do závěrečného hvizdu nikam netlačily, výsledek se tak po zásluze neměnil. Emmen po reprezentační přestávce zavítá na půdu silného Utrechtu, De Graafschap se pokusí přerušit šňůru tři střetnutí bez výhry s konkurenčním Venlem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven440014:312
2.AFC Ajax431011:110
3.Feyenoord Rotterdam430112:79
4.AZ Alkmaar421111:47
5.Heracles Almelo42118:107
6.ADO Den Haag420210:96
7.Willem II42027:76
8.SBV Vitesse41216:65
9.VVV Venlo41213:35
10.SC Heerenveen41218:95
11.FC Utrecht41214:65
12.BV De Graafschap41123:54
13.SBV Excelsior41125:84
14.FC Emmen41124:114
15.PEC Zwolle41034:73
16.FC Groningen41032:73
17.NAC Breda41035:113
18.Fortuna Sittard40224:72

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Stiksxx

El Khayati. Slušný. Necka hned při premiéře dve asistence. Paráda. Den Haag s nim je mnohem silnější. Budou hodne neprijemni.

Angelino taky dve asistence paráda. Bergwijn dva fiky. Uz se tesim na sestřih.

Reagovat
Stiksxx

A konecne se strelecky prosadil Lammers. Mam hlavne radost z toho, jak je maximálně vytizeny. Snad mu to vydrží a nasaze aspon 10-15 fiku.

Reagovat
oli9

Necid hned základ, tj mazec ze se neprosadí ve slavii ale v tom nizozemsku mu tu sanci a prostor vzdycky radi dají jinak ten Nasser El Khayati vypadal skvele uz minulou sezonu... v zime ajax nebo nejaka italie ?

Reagovat
AjaxFans

Ten HaG chtěl ještě jednoho útočníka.Mozna nějaká hostovala,než se vrátí Kasper

Reagovat
Stiksxx

Tyo tak ten Scamacca sel fakt nakonec na hostovacku do Zwolle. Doufam ze dostane prostor. Jsem na nej zvědavej jak si povede. Skoda ze od odešel. Takhle si myslím, ze si pohorsil.

Reagovat
Horcmen

Jak zahrál tu půlhodinu v PSV Trent (Sainsbury)? Měl by se dostat do základu?

Reagovat
Stiksxx

To mi někdo povezte jak to vypadalo v tom Arnhemu? Onana ma obrovsky vysoký hodnocení. To se musím podívá zítra na sestřih. Tohle me mrzí.

Jestli se Ajaxu neco uvnitř neposere, tak se budou dít asi velký veci.

Reagovat
afc ajax

No bude ti zaujímavá sezóna ,na všetkých frontoch ,a hunter kebyže ma o 5 rokov menej .Ináč ja co som pozeral tak sme arnheim nepustily do ničoho a zápas sa rozhodol už na začiatku.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem si prohlíd sestřihy. Feyenoord tyo to je ve vápně samá patička.. Pěkný to bylo. Hendrix dal krásnej gólík. a ty naše signály..ojojoj..Už se těším, až na nich upečeme Ajax.

Reagovat
AjaxFans

Neříkej hop

Reagovat
Stiksxx

Dyť jááá vííím.

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem si prohlíd sestřihy. Feyenoord tyo to je ve vápně samá patička.. Pěkný to bylo. Hendrix dal krásnej gólík. a ty naše signály..ojojoj..Už se těším, až na nich upečeme Ajax.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele