Eredivisie - preview 31. kola

17.04.2015, 08:44, aktualizováno 19.04.2015, 08:52
Previews
Ajax nemá po sobotě už ani teoretickou naději na obhajobu titulu a prioritou pro něj je udržení druhé příčky, tříbodový zisk se od něj dnes očekává proti Bredě. Třetí Feyenoord hostí Go Ahead Eagles a pokusí se odpovědět na včerejší úspěchy Vitesse a Alkmaaru...
Feyenoord Rotterdam - Go Ahead Eagles  (neděle 12:30)
Fotbalisté Feyenoordu se čtyři kola před koncem nacházejí na třetím místě a před sebou i za sebou mají vcelku velkou mezeru. Doposud posbírali osmapadesát bodů a za druhým Ajaxem zaostávají o bodů osm, před čtvrtým Arnhemem mají náskok sedmi bodů. Nyní budou plnit úlohu jasného favorita v souboji s předposledním Go Ahead, které má na kontě třiadvacet bodů a vypadá to, že už se baráži nevyhne.

Rotterdamský celek určitě chtěl ještě zabojovat o kvalifikaci Ligy mistrů, nicméně jeho manko je vskutku celkem velké. Po čtyřech vítězstvích v řadě za sebou, kdy dokázal například porazit i suverénní PSV s konkurenčním Alkmaarem, zaváhal v minulém duelu na půdě Tilburgu a nakonec mohl být rád alespoň za bod. Go Ahead ztrácí na přímou záchranu pět bodů a nyní se pokusí přerušit svou nelichotivou šňůru sedmi ligových porážek v řadě.

Hosté se naposledy snažili překvapit silné Twente, ovšem nakonec mu po statečném výkonu podlehli 1:3. "Podle posledních výsledků se nemůžeme bránit roli jasného favorita, herní pohoda o kvalita je jasně na naší straně. Nicméně toto utkání nesmíme v žádném případě podcenit, náš protivník nemá co ztratit a rozhodně se nás pokusí překvapit. Jde mu o záchranu a jsem si jistý, že bude bojovat s nejvyšším úsilím," uvedl domácí trenér Fred Rutten.

Ten se v sobotním střetnutí bude muset obejít bez obránce Boulahrouze, na marodce se kvůli poraněnému kolenu dlouhodobě nachází Lopes Cabral. Go Ahead nemůže využít služeb Rijsdijka vinnou poraněného lýtka, nejlepší střelec týmu Schalk laboruje s poraněným zadním stehenním svalem a svému celku opět bude citelně scházet. V letošní sezóně se spolu oba nedělní protivníci utkali celkem dvakrát.

Ve 2. kole národního poháru dokázalo překvapivě zvítězit Go Ahead, které vyřadilo favorizovaný Feyenoord po výsledku 2:0. O tři dny později přivítaly Eagles svého soupeře znovu na ligové scéně, nicméně tentokráte utrpěly debakl 0:4. "Už jednou jsme se přesvědčily, že Go Ahead má své kvality. Náš protivník je ve velké krizi a jeden nadějný moment může jeho výkony obrátit o sto procent, proto se musíme koncentrovat po celých devadesát minut," dodal vzápětí dvaapadesátiletý stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - NAC Breda  (neděle 14:30)
Obhájce titulu z Ajaxu už toto kolo může přijít o pátý mistrovský trumf v řadě za sebou, na vedoucí PSV totiž ztrácí čtyři kola před koncem již deset bodů a ani případná výhra nad zachraňující se Bredou mu nemusí stačit. Navíc jeho protivník hraje houževnatě o záchranu, nachází se na šestnácté pozici se sedmadvaceti body o bod za patnáctým místem Heracles a rozhodně se pokusí velkého favorita překvapit.

Ajax letos s největší pravděpodobností skončí bez trofeje a jeho úkolem bude udržet druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. V tomto souboji má jasně navrch, před třetím Feyenoordem totiž drží náskok osmi bodů. "Nechci být pesimista, ale boj o první místo jsme v podstatě vzdali a je velmi pravděpodobné, že plamínek naděje zhasne v tomto kole. Ještě se musíme poprat o druhou příčku, tu stále jistou nemáme," uvedl domácí kouč Frank de Boer.

Čtyřiačtyřicetiletý stratég se bude muset v nedělním utkání stále obejít bez svého nejlepšího střelce Milika, který laboruje s poraněnými vazy v koleni. Kromě něho zůstává na marodce také Zimling. "Bohužel se nám zřejmě nepovede získat žádnou trofej, proto nebudu moci hodnotit tuto sezónu jako úspěšnou. Breda předvádí v poslední době velmi dobré výkony a má hodně velkou motivaci uspět, nesmíme tento duel podcenit," doplnil trenér Ajaxu.

Jeho slova potvrzuje statistika Bredy v posledních sedmi zápasech, kdy podlehla pouze jednou silnému Feyenoordu. Jinak dokázala zdolat Go Ahead či Utrecht, v posledních dvou kolech remizovala bezbrankově s Heerenveenem a naposledy trochu překvapivě s posledním Dordrechtem v poměru 2:2. Amsterdamský výběr zvítězil sedmkrát v předchozích deseti duelech, minule vybojoval všechny tři body proti Heracles po výsledku 2:0.

V podzimním vzájemném zápase dokázal Ajax zvítězit na půdě Bredy jasně 5:2 a velkým favoritem bude také teď. Hostující stratég Robert Maaskant navíc musí řešit problémy s marodkou, na které se nachází hned čtveřice hráčů. Kocha s Damčevskim na trávník nepustí poraněné koleno, kvůli zlomenině zůstává mimo hru Falkenburg a van Bezooijen se ještě zotavuje po problémech s kotníkem.

"Pochopitelně by bylo velké překvapení, kdybychom dokázali v Amsterdamu získat alespoň bod. Musíme se spoléhat na kvalitní defenzívu a potřeba bude napadat rozehrávku soupeře už na jeho útočné polovině. Minulá bodová ztráta s Dordrechtem nás pochopitelně mrzí, protože jsme měli mnoho šancí a vedli 2:0. Nyní chceme nerozhodný výsledek odčinit a pokusíme se zvítězit, zázraky se občas dějí," řekl velmi optimisticky trenér NAC.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Zatímco Heracles bojuje o holé přežití a potřebuje se odpoutat od sestupových příček, Zwolle musí získávat body, aby udrželo pozice v první sedmičce, a soupeřilo tak po sezóně o Evropskou ligu. Domácí svého soupeře neporazili už pětkrát v řadě, nyní však hodlají svou neúspěšnou sérii bezpodmínečně přerušit.

Jediný bod dělí Heracles od šestnácté Bredy, tudíž záchrana není vůbec jistá. Doma naposledy získalo tři body v půlce února, jinak se mu před vlastními fanoušky moc nedaří. Naposledy podlehlo jak Heerenveenu, tak Ajaxu. "Společně s našimi fanoušky bojujeme o dobrý výsledek," uvedl domácí trenér John Stegeman.

Zwolle je v současné chvíli na sedmé příčce a disponuje čtyřbodovým náskokem na osmý Groningen. Jeho deficit se zdá být v ligové tabulce bezpečný, nicméně jeho šance na postup do Evropské ligy neční jen v Eredivisie, ale zároveň i v domácím poháru. Vždyť na začátku května sehraje finále právě s Groningenem.

Zwolle naposledy neuspělo na půdě vedoucího PSV, kde prohrálo 1:3. "Myslím si, že je to jeden z lepších týmů v nejvyšší soutěži," uvedl Stegeman. "Soupeř udělá všechno pro to, aby se dostal do té správné formy před finále. Jsme v obtížné situaci, my zkrátka jen potřebujeme uhrát solidní výsledek za podpory našich příznivců."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - FC Twente  (neděle 16:45)
Fotbalisté Utrechtu se na konci sezóny začínají lehce dostávat do svízelné situace a stále ještě nemají jistou záchranu, ovšem na druhou stranu mají situaci ve svých rukách a čtyři kola před koncem drží šestibodový náskok na šestnáctou barážovou pozici Bredy. S letošním průběhem spokojeni být nemohou, nachází se až na třinácté pozici s třiatřiceti body. Nyní se pokusí překvapit favorizované Twente, které je kvůli šesti odečteným bodům až jedenácté.

Enschede přišlo o cenné body kvůli neplnění finančního plánu a na jaře prožívá velkou krizi, avšak v posledních zápasech už to je přeci jen lepší. V předchozích šesti ligových duelech prohrálo pouze jednou proti vedoucímu PSV, naposledy vyhrálo na půdě předposledního Go Ahead 3:1. Utrecht v minulých čtyřech utkáních získal pouhý jeden bod a to překvapivě proti mistrovskému Ajaxu (1:1), naposledy podlehl konkurenčnímu Den Haagu 0:2 na jeho půdě.

Domácí trenér Rob Alflen se bude muset obejít bez čtveřice hráčů. Leeuwin si stále musí odpykat trest za vyloučení v duelu s Ajaxem, kvůli poraněným vazům v koleni je dlouhodobě mimo hru Zullo a potíže s vazy v kotníku na trávník nepustí ani Boymanse. Na marodce se nachází také Duplan vinou problémů se zadním stehenním svalem. V podzimním vzájemném zápase dokázalo zvítězit Twente 3:1 a vzhledem k situaci bude mírným favoritem také teď.

"Nacházíme se v mírné krizi a našim úkolem je zajistit si co nejdříve účast v příštím ročníku. Pochopitelně bychom se ještě poprali o horní polovinu tabulky, nicméně konkurence je velká a my se nejprve musíme soustředit na záchranu. Twente má i přes horší postavení v Eredivisii velmi kvalitní kádr, je silné v rychlém přechodu do útoku a rozhodně se i přes domácí prostředí nemůžeme považovat za favority," uvedl Alflen.

Hostující stratég Alfred Schreuder nemůže do konce letošního ročníku využít služeb brankářské jedničky Stevense, který má problémy s kolenními vazy. I tentokráte by ho měl nahradit Marsman. Mimo hru zůstává Corona (svalové potíže v oblasti stehna) a také Engelaar (problémy s lýtkovým svalem).

"V zápase s Go Ahead jsme získali novou motivaci a nabrali zpět ztracené sebevědomí po debaklu s PSV. Proti Utrechtu to nebudeme mít vůbec jednoduché, ten chce získat důležité body v boji o záchranu a určitě se na nás perfektně připraví. Navíc ho kupředu poženou skvělí fanoušci a my se musíme připravit na velmi vyrovnaný souboj," řekl dvaačtyřicetiletý kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AZ Alkmaar - ADO Den Haag  (sobota 18:30)
Den Haag posledními dvěma vítěznými zápasy udělal velký krok k záchraně. V tuhle chvíli se dozadu může ohlížet klidně, pořád ale nemá stoprocentní jistotu. Tentokráte zajíždí na půdu Alkmaaru, jemuž se aktuálně příliš nedaří. Také domácí však potřebují získávat body, aby se udrželi ve skupině play-off o Evropskou ligu.

Drtivé porážky od Feyenoordu a Heerenveenu znamenaly pro AZ vlastně konec nadějí na zisk třetí příčky, a tudíž jistoty Evropské ligy. O ní se mohou eventuálně poprat až po konci základní části. Především potřebují vylepšit obrannou fázi, devět inkasovaných gólů za 180 minut je ve fotbalové matematice opravdu dost.

Pochopitelně že Johna van den Broma poslední výsledky vůbec netěší. "S ohledem na poslední dva víkendy spíš počítám, že když vyhrajeme, tak 5:4 a ne 2:0," ušklíbl se na tiskové konferenci. "Myslíte si, že soupeř bude hrát opatrně? Já spíš řeknu opak. Vím, že bude chtít vyhrát třetí zápas v řadě."

Další vítězství by hostům prakticky zajišťovalo prvoligovou příslušnost i v příští sezóně. V Aklmaaru nemají úplně tak co ztratit. Venku se jim ovšem vůbec nedaří, vždyť tříbodový výsledek za patnáct utkání si připsali jen jednou jedinkrát! ADO může čekat, že soupeř narukuje s totožnou sestavou z minulého týdne.

Alespoň to prozradil van den Brom, jemuž se uzdravil obránce Wesley Hoedt. "Je sice fit, ale v základu figurovat nebude," říkal. "Při jeho návratu se tak nic nemění. V utkání s Heerenveenem jsme udělali mnoho chyb. Teď chceme být vzadu pevnější. A především získat lepší výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - SC Heerenveen  (sobota 19:45)
Fotbalisté PSV Eindhoven jsou malý krůček od zisku mistrovského titulu a nyní mohou slavit v domácím prostředí na Philips Stadion. Stačí jim k tomu jediné - zvítězit nad konkurenčním Heerenveenem nebo doufat v zaváhání Ajaxu. PSV má v tuto chvíli náskok deseti bodů na druhý Ajax, nicméně v sobotním šlágru kola ho nečeká nic jednoduchého. Heerenveen je ve velmi slušné formě a s osmačtyřiceti body na kontě je prozatím šestý.

Domácí kouč Phillip Cocu je velmi optimistický, ovšem stále se snaží krotit předčasné oslavy. "Ještě nemáme vyhráno, zbývá udělat poslední krok a ten obvykle bývá nejtěžší. Nicméně jsme optimisté, máme před sebou čtyři mečboly a já pevně věřím, že využijeme hned ten první. Heerenveen je nesmírně silný v ofenzívě a má výborně nacvičený rychlý přechod do útoku, musíme být obezřetní ve všech ohledech," uvedl čtyřiačtyřicetiletý trenér Eindhovenu.

PSV sice v poslední době prohrálo se svými největšími konkurenty z Ajaxu (1:3) a Feyenoordu (1:2), ovšem za mistrovským titulem po sedmi letech výrazně vykročilo po výhrách s Twente (5:0) a také naposledy se Zwolle (3:1). Jeho sobotní protivník prokazuje taktéž solidní výkony. Třikrát v řadě neprohrál a získal slušných sem bodů, po výhře 4:1 s Heracles a bezbrankové remíze s Bredou minule jasně zdolal konkurenční Alkmaar 5:2.

V podzimním vzájemném střetnutí dokázal Heerenveen překvapivě zvítězit 1:0, nyní by přeci jen mělo mít lehce navrch PSV. "Pevně věříme, že tento nesmírně atraktivní duel zvládneme. Soupeři rozhodně máme co oplácet a půjdeme do tohoto duelu naplno. Očekávám vyrovnaný souboj, kde by o vítězi měly rozhodovat opravdu jen malé detaily," dodal domácí stratég. Ten se bude muset obejít bez čtveřic zraněných hráčů.

Nově se na marodce nachází Hiljemark, který má svalové problémy v oblasti lýtka. Dlouhodobě mimo hru je Bertrams (potíže s ramenem), Arias (poraněný kotník) a Jozefzoon (přetržené kolenní vazy). Hostující trenér Dwight Lodeweges nemá k dispozici Voesta s Buijsem, kteří ještě nedoléčili problémy s kolenem, s kotníkem navíc laboruje Schmidt. Otazník visí nad startem brankáře Nordfeldta, jehož trápí bolesti zad, na trávník se možná nepodívá ani obránce van Aken.

"Předvedli jsme výborný výkon především po taktické stránce, kdy jsme čekali na příležitost a nakonec se nám podařilo vsítit hned pět branek. Takto produktivní bychom rádi byli také proti PSV, nicméně na jeho půdě nás čeká vskutku těžké utkání. Nesmíme vypustit jediný souboj, dobře se připravit na útočné protiakce soupeře a k bodovému zisku budeme potřebovat i kousek štěstí. Na druhou stranu si věříme a chceme tři body," řekl Lodeweges odhodlaně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - FC Dordrecht  (sobota 19:45)
Fotbalisté Arnhemu předvádějí na jaře úchvatnou stíhací jízdu a díky ní se již probojovali na čtvrté místo Eredivisie se ziskem jednapadesáti bodů o bod před konkurenční Alkmaar. Nyní by je v domácím prostředí měla čekat jednoduchá úloha, nováček z Dordrechtu je totiž jasně poslední s šestnácti body a má už jen malou naději na vylepšení své pozice, po tomto kole už může být jistým sestupujícím do druhé ligy.

Dordrecht ztrácí na sedmnácté Go Ahead sedm bodů a za určitých okolností se může definitivně se záchranou rozloučit, nicméně i přes případný úspěch v Arnhemu bude mít stále jen velmi malou naději. Dordrecht v minulých pět utkáních ani jednou nezvítězil, po čtyřech porážkách v řadě za sebou dokázal vybojovat bod na půdě Bredy po výsledku 2:2, který ale pro něj v podstatě nic neznamená. Naopak Arnhem teď má zcela unikátní formu.

V posledních deseti zápasech ani jednou neprohrál, z toho hned osmkrát zvítězil a pouze dvakrát remizoval s Heracles a s Groningenem. Naposledy zavítal na půdu Excelsioru a po výhře 3:1 si domů odvezl všechny tři body. V podzimním vzájemném zápase s nováčkem soutěže zvítězil 2:1, nicméně tentokráte by měl mít jasně navrch a bodová ztráta by byla obrovským překvapením. Domácí kouč Peter Bosz se bude muset obejít bez trojice hráčů.

Mimo hru bude brankář Velthuizen s Kruiswijkem, oba dva jsou totiž nemocní. Na trávníku se neobjeví ani Davy Pröpper, který bude odpykávat trest za žluté karty. "Pochopitelně se nemůžeme bránit roli jasného favorita, při současném stavu bychom měli mít navrch po všech stránkách. Nicméně v Eredivisii není radno podcenit jediný duel, Dordrecht určitě bude bojovat o naději a pokusí se nám toto utkání hodně znepříjemnit," uvedl domácí stratég.

Dordrecht nemůže využít služeb Oja kvůli poraněnému kotníku, Te Loeke laboruje se zlomenou rukou. "Dordrecht ukázal velkou bojovnost na půdě Bredy a podle mého názoru ještě není smířen se sestupem, i když situaci pochopitelně nemá ve vlastních rukách. Našim úkolem ještě je pokusit se zaútočit na třetí Feyenoord a k tomu potřebujeme ve zbývajícím průběhu čtyři vítězství," dodal s velkým odhodláním jednapadesátiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.13 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Groningen  (sobota 20:45)
Groningen v letošním ročníku bojuje o horní polovinu tabulky, a i když se mu už asi nepodaří obhájit loňské sedmé místo, tak má vcelku slušnou příležitost probojovat se přímo do Evropské ligy. Díky výhře 3:1 nad Excelsiorem se dostal do finále národního poháru, kde se utká se Zwolle. Nyní zavítá na půdu nováčka z Tilburgu, který si vede více než slušně a je osmý s devětatřiceti body. Stejný počet získal i Groningen a nachází se na desáté příčce.

Hosté v předchozích sedmi zápasech prohráli pouze jednou a to se suverénním PSV nejtěsnějším poměrem 1:2, jinak mají na kontě tři vítězství a tři nerozhodné výsledky. Minule předvedli skvělý obrat s Cambuurem a díky dvěma trefám v závěrečné dvacetiminutovce nakonec zvítězili 3:2. Tilburg po celý rok předvádí vcelku vyrovnané výkony, i když v předchozích dvou kolech dokázal s celkem silnými protivníky vybojovat jen bod.

Nejprve potvrdil úlohu favorita v duelech s Excelsiorem (3:2) a Dordrechtem (2:1), avšak následně podlehl Zwolle 0:1. Naposledy vedl proti Feyenoordu až do závěrečné desetiminutovky, nicméně i s remízou 2:2 určitě může být spokojen. "Willem hraje skvěle v domácím prostředí, kde dokáže potrápit i velké favority a podle mého názoru je v sobotním utkání favoritem," řekl s mírnými obavami hostující stratég Erwin van de Looi.

Tilburg bude postrádat zraněného Wuytense, který má problémy se zadním stehenním svalem. V podzimním vzájemném utkání dokázal Groningen zvítězit 1:0, velmi vyrovnaný zápas s menším počtem branek se dá očekávat také teď. Groningen se bude muset obejít bez Hoesena kvůli poraněnému kotníku, vinou zlomeniny ruky se na marodce dlouhodobě nachází Hiariej a Bakker je vyřazen do konce letošní sezóny kvůli problémům s kolenními vazy.

"Všichni se pochopitelně nejvíce těšíme na finálový zápas národního poháru na začátku května, nicméně i v lize chceme navázat na dobrou formu a ještě se o nějakou tu příčku posunout. Teď se utkáme s naším úhlavním rivalem a motivace nám v žádném případě nechybí. Willem předvádí skvělý týmový výkon, hrozit umí ze standardních situací i kombinací po zemi a my musíme být připraveni na všechno," dodal třiačtyřicetiletý hostující kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cambuur Leeuwarden - SBV Excelsior  (pátek 20:00)
Fotbalisté Cambuuru mají čtyři kola před koncem soutěže zajištěnou záchranu a prozatím se nacházejí na devátém místě se ziskem devětatřiceti bodů o skóre za konkurenčním Tilburgem. Určitě se ještě pokusí zabojovat o kvalifikaci Evropské ligy, jejich cílem však bude uhájit postavení v horní polovině tabulky. Nyní budou plnit úlohu mírného favorita v souboji s Excelsiorem, který je čtrnáctý se třiceti body a čeká ho tuhý boj o záchranu.

SBV má totiž náskok pouhých tří bodů na šestnáctou Bredu a potřebuje tak každý bod jako sůl. Cambuuru se v poslední době daří hlavně v domácím prostředí, což jasně ukazuje statistika minulých devíti duelů. V pěti zápasech venku nedokázal vybojovat jediný bod a naposledy podlehl Groningenu v divokém poměru 2:3, ovšem před vlastními fanoušky je stoprocentní a ve čtyřech utkáních získal plný počet dvanácti bodů.

Minule se utkal na vlastním stánku s Go Ahead Eagles a dokázal ho porazit 1:0. Excelsioru se naopak hrubě nedaří. V lize v minulých pěti střetnutích vybojoval pouhý bod po nerozhodném výsledku 1:1 na půdě Zwolle, navíc vypadl v semifinále národního poháru s Groningenem v poměru 0:3. V předchozím 30. kole se snažil vzdorovat rozjetému Arnhemu, jenže nakonec musel skousnout další porážku (1:3).

Domácí kouč Henk de Jong se bude muset obejít bez Hemmena kvůli poraněným zádům, Bytyqi je dlouhodobě na marodce vinnou poraněných vazů v koleni a Schet se stále zotavuje po operaci kýly. "Pochopitelně chceme do konce sezóny získat co nejvíce bodů a ještě vylepšit své současné postavení. Ovšem jednoduchý zápas nás rozhodně nečeká, náš protivník bojuje o záchranu a rozhodně nám nedá zadarmo jediný centimetr prostoru," řekl de Jong.

Hosté budou v páteční předehrávce postrádat Bruinse (poraněný kotník) a Damena (problémy s kolenem). V podzimním vzájemném utkání se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1, nyní by měl mít lehce navrch Leeuwarden. "Našemu protivníkovi se sice tolik nedaří a má velké problémy v defenzívě, nicméně každý zápas je jiný a já si myslím, že Excelsior do něj vstoupí se vší vážností. Nesmíme ho podcenit, silný je hlavně ze standardních situací," doplnil vzápětí padesátiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.75 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven30251480:2676
2.AFC Ajax30206464:2666
3.Feyenoord Rotterdam30177654:3058
4.SBV Vitesse30149756:3851
5.AZ Alkmaar301551051:5250
6.SC Heerenveen30139849:3748
7.PEC Zwolle301441254:4046
8.Willem II301161341:4439
9.Cambuur Leeuwarden301161344:5039
10.FC Groningen30912939:4639
11.FC Twente301110950:4737
12.ADO Den Haag308101240:4634
13.FC Utrecht30961552:5733
14.SBV Excelsior306121241:5330
15.Heracles Almelo30841841:6128
16.NAC Breda30691529:5727
17.Go Ahead Eagles30651927:5523
18.FC Dordrecht30372022:6916
Bodové odečty
FC Twente-6za neplnění plánu finanční stabilizace klubu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV a Ajax

Reagovat
AjaxFans

Doprdele, ještě měsíc a budu mít i soupravu pro golmany

http://www.ajaxshop.nl/nl/thuis-1415/adidas

Reagovat
ACSeRw!n

zbytecny clanek a zbytecna sekce..

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nie, v Eredivisie sa hraje jeden z najatraktívnejších futbalov v Európe.

Reagovat
ACSeRw!n

tak atraktivni, ze tady neni ani deset prispevku

Reagovat
zrzek999

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen chybí prachy, takže nejsou hvězdy, takže některé lidi prostě nezajímá

Reagovat
AjaxFans

Škoda, že nekteré hráče prostě nejde udržet.A problémy velkých měst s financemi.Viz Utrecht a haag

Reagovat
jáá

bohužel, já doufám, že se to jednou zlepší a holanský fotbal zas půjde v Evropě nahoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pardon

Reagovat
ACSeRw!n

chtel si udelat pres tech deset prispevku, chapu

Reagovat
smazaný uživatel

taky mě to později napadlo ale tohle bylo fakt omylem

Reagovat
Stiksxx

Akorát je pořád spousta lidí, co trapně fandí Barceloně, Realu, Chelsea apod...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

jediný co je tu zbytečný je poslouchat blbé připomínky jednoho sparťana....

Reagovat
ACSeRw!n

lepsi spartan, nez radoby fanousek zidu z Amsterdamu..

Reagovat
smazaný uživatel

пошел ты на хуй падла

Reagovat
ACSeRw!n

ดูดตูดของฉัน ไอ้

Reagovat
smazaný uživatel

молодец

Reagovat
ACSeRw!n

คุณขอบคุณ

Reagovat
jáá

já jsem Tepličák, tak v klidu

Reagovat
ACSeRw!n

nepochopil. nevadi

Reagovat
20fredy20

preco skoro kazdy fanusik Realu je tak strasne tupy a zaostaly ? oni sa rodia s chorobou ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fischer je späť

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď AZ! Trénér udělal dobře, že nedá Hoedta do základní sestavy...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele