Eredivisie - preview 3. kola

15.08.2009, 09:07, aktualizováno 16.08.2009, 10:22
Previews
Jednoznačným šlágrem kola bude souboj mezi PSV Eindhoven a amsterodamským Ajaxem. Oba týmy mají nejvyšší cíle, domácí PSV ale na výhru stále čeká. V dalších kláních se představí Feyenoord na půdě Heraclesu a Breda v Groningenu. Zatím stoprocentní Utrecht přivítá Venlo.
Sparta Rotterdam - Willem II  (sobota 18:45)
Sparta Rotterdam již od úvodu nového ročníku dokazuje, že opět bude patřit k hlavním adeptům na sestup. Sice jí patří v současnosti poslední místo, nyní ale má výbornou šanci s tím něco udělat. Na svém stadiónu totiž přivítá slabý Tilburg.

Domácím fotbalistům se start skutečně příliš nepovedl, když stále nemají na svém kontě jediný bod. Na jejich obranu je však nutno říci, že rozhodně neměli jednoduchý los. Vždyť již v prvním kole se utkali s Twente. I když se snažili, nestačilo to ani na remízu a po gólech N’Kufa a Ruize prohráli 0:2. Podobný výsledek uhráli také posledně na půdě posledního mistra AZ Alkmaar.

Proti Tilburgu bude Sparta konečně alespoň mírným favoritem a toho by velmi ráda využila. Kouč Frans Adelaar se bude spoléhat především na schopnosti mladého útočníka Rydella Poepona, který má patřit mezi hlavní zbraně rotterdamského celku.

Tilburg sice překvapil ziskem tří bodů nad Vitesse, kdy jeho hráči podali skutečně výborné výkony a zaslouženě dokráčeli k výhře 3:1, jenže minulou neděli srazil jejich nadšení Utrecht. Proti němu se svěřenci trenéra Groenedijka vůbec nechytali a téměř za celý druhý poločas si nevytvořili žádné vážnější šance, ze kterých by mohli zahrozit. Nakonec prohráli pouze 0:1.

Jednoduché to Tilburg nebude mít ani v tomto zápase. Vždyť jeho marodka obsahuje řadu hráčů. Mimo hru jsou Boy Deule, Mehmet Akgün, Paul Quast, Danny Schenkel, Marlon Pereira a Frank Demouge. Na druhou stranu se vrací po jednozápasovém disciplinárním trestu belgický záložník Christophe Gregoire, jenž má na svém kontě kromě červené karty už také jeden přesný zásah.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - AZ Alkmaar  (sobota 19:45)
Alkmaar dokázal napravit chybu z prvního překvapivého neúspěchu ze hřiště Heraclesu a doma porazil Spartu, ovšem na žádného těžkého soupeře zatím nenarazil. I Waalwijk se dá považovat za celek ze "slabšího soudku". Ten totiž hned na úvod podlehl doma Utrechtu 0:1 a následně nestačil ani na Ajax, kterému po velmi statečném výkonu po chybě v 70. minutě podlehl 4:1.

Alkmaaru se na hřišti Waalwijku vcelku daří a i když nemá zrovna nejlepší obranu, v posledních dvou duelech dokázal udržet čisté konto. Loni vykradl stánek Mandemakers Stadion v poměru 2:0, předloni 1:0, a tak klidně může na sérii navázat. Waalwijk však ještě nezískal ani bod a okupuje úplně poslední místo v tabulce a určitě bude chtít minulé neúspěchy napravit.

Kouč Ruud Brood bude postrádat zraněnou dvojici Benjamin de Ceulaer - Anton Jongsma, další opora Wouter Gudde bude kvůli zdravotním problémům pouze na lavičce. "Alkmaar má k dispozici opravdu skvělý kádr. I když máme slušnou obranu, jejich útok je opravdu postrachem pro celou ligu. Musíme se pokusit těžit z protiútoků a využít mezírek v obraně. Hrajeme naštěstí před domácími fandy a tady se vždycky dějí různé kousky," vyjádřil se s předzápasovými prognózami domácí obránce Mulder Dustley, jenž byl v Alkmaaru na stáži.

Alkmaar se musí obejít bez vykartovaných Gilla Swertse a Graziana Pelleho, kouč Ronald Koeman ale nemá na marodce žádného hráče a může tak využít kompletní sestavu. "Waalwijk nedokázal porazit Ajax, což bylo podle předpokladů. My tak musíme předběhnout Ajax v důležitých soubojích a potřebujeme i tak povinné body. Ty proti Waalwijku jsou nutné, ale domácí chtějí určitě vydolovat první bodíky," je si jistý kouč Koeman.

"Nesmíme udělat chybu v taktice. Je jasné, že Waalwijk bude právě čekat na naše problémy a počká si na vhodnou chvíli. Musíme být velmi opatrní. V minulém klání jsme nechali příliš prostoru Spartě Rotterdam a nabízeli ji nedůsledností v obraně velkou možnost na skórování. Pokusíme se zabránit výkyvům, snažit se držet koncentraci celých 90 minut a hlavně nechybovat. Pokud dostaneme soupeře pod větší tlak, tak doufám, že se hodně zlepšíme," nachází nedostatky ve hře Koeman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 3.85 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - FC Twente  (sobota 19:45)
Další ze soubojů favorit - outsider s konstatováním, že outsider nemá co ztratit. Den Haag po matném výkonu v prvním kole sahal po třech bodech na hřiště Venla, nakonec se ale musel spokojit s jedním. To Twente dokázalo na úvod s přehledem zvítězit, v druhém duelu uhrálo cenný bodík doma s PSV a jejich cesta za obhajobou vicemistra tak může pokračovat.

Oba celky se naposledy utkaly letos v lednu v poháru, kde mužstvo z Enschede vyhrálo bezkonkurenčně 1:5 a postoupilo dál. O dva měsíce dříve už sice byl výsledek pro domácí výběr příjemnější, i tak ale Den Haag prohrál 1:2, a tak jeho bilance není nijak oslnivá. Twente k tomu neprohrálo na "The Hague" už pět let od roku 2004 a určitě nechce tuto tradici v takto dobré formě porušit.

Domácí tým navíc bude o body bojovat bez hvězdného záložníka Rickyho van den Bergha, který je zraněn. Jinak vykartován je Karim Soltani, tým ovšem žádná další jména nepostrádá. Den Haag zatím hrál vždy divoká utkání s vysokým počtem branek, i když se hlavně soustředí na obranu. Proti Twente se dá čekat velmi obdobný scénář, vzájemné duely z posledních let tomu napovídají.

Twente může využít všechny velké hvězdy. Fit jsou Nicky Kuiper, Ola John Nikolay Mihaylov, Blaise Nkufo, Miroslav Stoch, Cheik Tioté i Bjarni Vidarsson. V současnosti se nejvíce mluví o příchodu hvězdného útočníka Jana Vennegoora of Hesselinka ze Celticu: "Pochopitelně by to bylo skvělé. Jan se zeptal, jestli by bylo možné hrát v našich barvách a my jsme samozřejmě řekli ano. Těžko by jsme teďka hledali lepšího volného hráče," mne si ruce anglický kouč Steve McClaren.

Do zápasu může opět zapojit všechny hráče kromě Nikita Rukavytsya a proto doufá, že se podaří navázat na předchozí úspěch a zapomenout tak definitivně na nešťastný nezdar z předkola Ligy mistrů. "Den Haag měl obrovskou smůlu proti Bredě, z opakovaných záběrů to bylo zřetelné. Čekám velmi těžký souboj i přesto, že domácím chybí několik hráčů," nepodceňuje soupeře McClaren. Jeho taktika je však zřejmá: "Hlavně trpělivost. Soupeř je hodně bojovný, pokud ho ale v této činnosti předčíme, uspějeme."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.20 - 3.80 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Vstup do sezóny se Heerenveenu vůbec nepovedl. Po dvou kolech je na sestupovém 16. místě a nyní musí za každou cenu vyhrát. Podobně je na tom také ovšem jeho soupeř Vitesse Arnhem, jenž stále čeká na své první vítězství.

Hosté nezačali nový ročník zrovna ideálně. Bodově chtěli uspět již v prvním kole na půdě Willemu II, jenže utržili tvrdý direkt v podobě prohry 1:3. O minulém víkendu pro změnu uhráli remízu s Feyenoordem, tentokrát bezbrankovou. Loni patřil Arnhem k nejhorším celkům na hřišti soupeřů, a tak není divu, že se mu v tomto zápase příliš nevěří.

Velmi důležitou postavou v týmu Thea Bose měl být v letošním ročníku defenzivní záložník Paul Verhaeghe, ten se však zranil a zdá se, že bude ještě několik dnů mimo hru. Trápí jej poraněná třísla. V základní sestavě Vitesse tak dojde k několik změnám. 26letého nizozemského hráče by měl nahradit Rogier Molhoek, nalevo naopak zřejmě nastoupí Dalibor Stefanovič. Kouč Bos se musí obejít také bez Sinana Kalogla.

V dresu Arnhemu se tentokrát objeví možná hned čtveřice bývalých hráčů Heerenveenu - Jeroen Drost, Lasse Nilsson, Santi Kolk a Calvin Jong-A-Pin. "Jedeme si pro tři body. Po porážce a remíze potřebujeme konečně vyhrát," prohlásil sebevědomě posledně jmenovaný.

Heerenveen touží také letos hrát o poháry, jenže zatím je k tomuto cíli pořádně daleko. Stále má však šanci se svou špatnou situací něco udělat a čeká se, že lepší výkon předvede již tento víkend. Především v ofenzívě, která poslední roky patřila mezi největší trumfy borců z Abe Lenstra Stadion, to příliš nejde. V domácím utkání s Rodou Heerenveen pouze remizoval, v minulém kole naopak jen kosmeticky upravil těžkou porážku od Nijmegenu v poměru 1:4 Michal Papadopulos. Právě v tomto zápase si odbyl svou premiéru český gólman Martin Lejsal.

Na svém vlastním stadiónu je však Heerenveen k neporažení. Od zápasu s AZ Alkmaarem, který byl na proramu 1. listopadu minulého roku, neprohrál jediné střetnutí. Devět jich dovedl do vítězného konce a další čtyři nepoznaly vítěze. Tuto sérii se bude pochopitelně pokoušet prodloužit o další duel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.40 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 12:30)
Jeden z hlavních taháků podzimní části Eredivisie odstartuje již tuto neděli po obědě. Znovuvzkříšený Ajax zavítá na půdu prozatím trápícího se Eindhovenu.

Když se tyto dva velkokluby potkaly v loňské sezóně, diváci se v obou dvou zápasech dočkali gólových hodů. V prvním utkání vyhrál amsterdamský celek v poměru 4:1, o několik měsíců později se pro změnu radoval Eindhoven z ještě vyšší výhry 6:2. Dlouhodobě úspěšnější je však právě PSV, které z posledních patnácti vzájemných střetnutí vyhrálo více jak polovinu, konkrétně osm. To Ajax se radoval pouze třikrát.

Ovšem před tímto zápasem má většinu trumfů na své straně. Eindhovenu to totiž prozatím příliš nejde - stydět by se měl především za domácí remízu s Venlem. V Twente uhrál také nerozhodný výsledek, a proto má po dvou kolech na kontě stejný počet bodů. Na nepovedený start ale chce kouč Rutten zcela zapomenout. "Utkání s Ajaxem je duel, který může všechno změnit," je si vědom velmi dobře důležitosti tohoto zápasu.

Pokud by totiž ani tentokrát nevyhrál, zřejmě by se dostal pod nepříjemný tlak, především ze strany fanoušků, kteří věří, že jejich oblíbenci na tom budou lépe než loni. Rutten musí před tímto veledůležitým kláním řešit nepříjemný problém s obsazením pozice defenzivního záložníka, jelikož Orlando Engelaar se zařadil mezi zraněné. Fit však bude André Ooijer, který měl v pátečním tréninku menší problémy.

"Tyto duely s Ajaxem jsou pro fanoušky velmi důležité, stejně tak ale i pro nás, trenéry. Tentokrát nebude na hráče vyvíjen žádný mimořádný tlak, jelikož se hraje teprve na začátku sezóny," pokračoval Rutten.

Stačila dvě kola a Ajax opět ukázal, že se s ním letos musí počítat. Pro většinu odborníků je jedním z největších favoritů na zisk titulu. A výsledky zatím hovoří za vše. Nejprve ukořistil velmi cenné tři body na půdě ambiciózního Groningenu a následně si pohrál jako kočka s myší také s Waalwijkem. Nejhlasitěji o sobě zatím dává vědět Luis Suárez, který má na svém kontě již tři přesné zásahy.

Zatímco Fred Rutten tento zápas považuje za mimořádně důležitý, jeho protějšek Martin Jol je zcela jiného názoru. "Je to utkání jako všechna ostatní. Není tu žádný rozdíl oproti ostatním zápasům," prohlásil bývalý kouč Tottenhamu nebo Hamburku. "Eindhoven mě zklamal především v utkání s Venlem. Myslel jsem, že vyhrají rozdílem třídy, ale Venlo hrálo velmi dobře a mělo řadu šancí," prohlásil Jol.

Ten má pro tento zápas zcela kompletní kádr. Poprvé v dresu Ajaxu by se navíc mohl na hřišti objevit obránce Thimotheé Atouba. "Je tu s námi už čtyři týdny a je nejvyšší čas dát mu šanci na hřišti," myslí si Jol.

Šlágr mezi PSV Eindhoven a Ajaxem Amsterdam je na programu od 12:30 SEČ ve vyprodaném Phillips Stadion.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Utrecht zatím překvapuje celé Holandsko. Společně s Ajaxem dosud neztratil ani bod a očekává se, že nic na tom nezmění ani Venlo, se kterým tentokrát poměří své síly.

Tým kouče Chatiniera sice vyhrál obě dvě kola, ovšem pochybovači se snaží znehodnotit tento úspěch skutečností, že Utrecht narazil zatím jen na podprůměrné celky. To však hráče vůbec netrápí, jelikož každé vítězství jim dodalo patřičnou dávku sebevědomí. Tu mohou ještě zvýšit, jelikož na ně čeká nováček z Venla. Jenže jistí si ziskem tří bodů nemohou být ani v nejmenší. Předloni totiž s tímto soupeřem na domácím trávníku ostudně prohráli 1:4.

Problémem může být pro Utrecht poměrně rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou totiž Sander Keller, dále také Loic Loval, jenž se zranil během tréninku. Jak ukázala vyšetření, podle všeho bude ale velmi brzo zpátky. Toto utkání však zcela jistě vynechá. To Hans Somers je na tom o poznání hůř. Jeho léčení by mělo trvat zhruba dva týdny.

Venlo si prozatím drží báječné desáté místo, za což mohou dvě remízy. Především ta první je svěřenci trenéra Van Dijka hodně cenněná. Vždyť uhrát alespoň bod na půdě Eindhovenu se nepovede jen tak někomu. Velkou cenu mají samozřejmě také tři vstřelené góly do branky gólmana Isakssona. Hlavně proto Venlo věřilo, že úvodní výborný výsledek potvrdí o týden později s Den Haagem. I když prohrávalo už o dvě branky, zásluhou kapitána Hondy vyrovnalo na konečných 2:2.

Právě gólový Japonec je letos hlavním tahounem týmu. Po dvou kolech má na svém kontě již tři přesné zásahy a stává se nepostradatelným. Jan Van Dijk může být před tímto zápasem skutečně v klidu. V pořádku má totiž většinu hráčů, navíc se mu po lehčím zranění, které jej vyřadilo na zápas Den Haagem, vrací mladý obránce Michael Timisela.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Roda JC - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Roda stabilně patří mezi remízové krále ligy a potvrdila to i v předchozích dvou duelech, které plichtou skončily. Boj o poháry však bez vítězství nejde a proti Nijmegenu na domácí půdě určitě šance je. Nijmegen naopak po úvodním zklamání dokázal získat tři body a proto je v tabulce před Kerkrade. V souboji ale hosté favoritem nejsou a očekává se spíše nerozhodný výsledek.

Roda dokázala v prvním kole uhrát cenný bodík díky bezbrankovému skóre v Herenveenu, avšak mírně pak už ztratila před domácími fanoušky, kdy neudržela vedení a odevzdala bod Groningenenu za stav 1:1. "Po první brance jsme měli hru pod kontrolou a vypadalo to, že ještě náskok zvýšíme, jenže poté přišla vyrovnávací trefa jako blesk z čistého nebe a my začali hrát opět hodně upracovaně, abychom alespoň bod neztratili. Toho se teď musíme vyvarovat," zhodnotil minulý duel a zároveň tak varoval své svěřence před možným nebezpečím kouč Harm Van Veldhoven.

Kerkrade se proti Nimegenu na Parkstad Limburg Stadium celkem daří, naposledy smetlo hosty jasným poměrem 3:0. Roda může využít kompletní kádr a k dispozici bude také střelec zatím jediné branky Anouar Hadouir, kterého minulý týden trápily mírné zdravotní trable: "Nijmegen má vynikající hráče, dokázal v předchozím kole porazit dokonce silný Heerenveen 4:1. Hraje velmi živý fotbal, s nadšením. Proto chceme předvést atraktivní hru pro diváky, o vítězství nám ovšem jde především a popereme se o něj maximálně," burcuje před nedělním duelem všechny příznivce Van Veldhoven.

Hosté budou postrádat rychlé křídlo Saidiho Ntibazonkizu, který je dlouhodobě zraněný, jinak ale kouč Dwight Lodeweges může využít všechny hráče. Spoléhat se bude hlavně na ostrostřelce Bjorna Vleminckxe, jenž v minulém kole nasázel soupeři úvodní velmi důležitou branku a začíná se dostávat do slušné formy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70
více informací
Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord se jistě chce vrátit na nejvyšší příčky Eredivise a vstup do soutěže neměl rozhodně špatný. Ovšem k boji o titul potřebuje sbírat povinné body a ty z půdy outsidera Heraclesu se dají počítat za nutné. Heracles je ale na tom v úvodu sezóny se čtyřmi body úplně stejně jako Feyenoord a na vlastním stánku by měl být více než rovnocenným soupeřem.

Heracles v prvním kole zdolal Alkmaar a zapsal se tak mnoha odborníkům do paměti, po bezbrankové remíze na hřišti Bredy je dokonce mnohými považován za černého koně soutěže. K tomu loni na konci srpna dokázali domácí zdolat tým z Rotterdamu poměrem 3:1 a bláznivý duel s mnoha brankami můžeme čekat také nyní.

Domácí kouč Gertjan Verbeek bude moci přivítat belgického obránce Birgera Maertensa, který se zotavil po problémech s třísly, fit by měl být i Mark-Jan Fledderus. Verbenek věří, že překvapení jménem Heracles Almelo bude pokračovat ještě hodně dlouhou dobu. "Zdá se, že zatím všechno do sebe zapadá tak, jak má. Po fyzické stránce rozhodně neztrácíme, musíme se proti Feyenoordu zlepšit jen v taktice a mělo by to fungovat. Jsem opravdu mile překvapen, že se tým dostal během přípravy takhle daleko," nešetřil Verbeek slovy chvály.

Hosté přijedou bez zraněného dravého mladíka Darleyho, jehož stále nepustí na trávník poraněné koleno. Naopak velkým posílením by měl být návrat záložníka a zároveň kapitána Giovanni van Bronckhorsta. V základní sestavě by měl být také dánský ostrostřelec Jon Dahl Tomasson. "Dostane šanci, protože to v útoku může rozhýbat," zhodnotil svůj tah trenér Mario Been.

V tomto případě bude začínat jen na lavičce Roy Maakay a pokud půjde vše dobře, podle slov Beena nebude ani potřeba, aby do hry zasáhl. Hlavním důvodem je umělý trávník, který právě Polman Stadion má. "Jsem rád, že to Roy přijal jako profesionál, chce úspěch týmu a to je hlavní. Pevně věřím, že zvítězíme, po delší době opravdu bažíme po konečném velkém úspěchu v lize," vyjádřil se Been.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - NAC Breda  (neděle 16:30)
Groningen se zatím bez kanonýra Marcuse Berga, jenž odešel do Hamburku, trápí. Po odehrání včerejších zápasů se dokonce propadnul až na sestupové 16. místo. Nyní má ale možnost na nápravu. Na svém svatostánku přivítá NAC Bredu.

Jenže ta určitě nebude lehkým soupeřem. Letošní sezónu začala, podobně jako loni, velmi dobře, a tak po dvou kolech na jejím kontě září čtyři body. Ale mohlo to být ještě lepší. V prvním kole totiž vyhrála na půdě Den Haagu a podobný výsledek, možná s ještě větším rozdílem, se měl urodit i o týden později. Proti slabému Heraclesu ale své fanoušky nepříjemně překvapila a protrápila se pouze k bezbrankové remíze.

Groningen měl na úvod nového ročníku hodně těžký los. Hned v prvním kole utrpěl na domácím trávníku od Ajaxu prohru 0:2 a o moc lépe si nevedl ani proti Rodě JC, kde byl rád za remízu 1:1. Tentokrát by ale rád navázal na minulý rok - Bredu porazil gólem Granqvista.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax22006:16
2.FC Utrecht22002:06
3.FC Twente21103:14
4.Feyenoord Rotterdam21102:04
5.Heracles Almelo21103:24
6.NAC Breda21102:14
7.AZ Alkmaar21014:33
NEC Nijmegen21014:33
9.Willem II21013:23
10.VVV Venlo20205:52
11.PSV Eindhoven20204:42
12.Roda JC20201:12
13.ADO Den Haag20113:41
14.FC Groningen20111:31
SBV Vitesse20111:31
16.SC Heerenveen20111:41
17.RKC Waalwijk20021:50
18.Sparta Rotterdam20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
terry

Alkmaar

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes to bude mat AJAX tazke... dufam, ze vyhra...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax hraje až zítra

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na PSV - Ajax, očekávám gólové hody....

Reagovat
smazaný uživatel

za půlku tři-snad to tak bude pokračovat i ve druhé

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné, nádherný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

norma srovnána

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez výborně

Reagovat
smazaný uživatel

psv-ajax fotbal jak řemen

Reagovat
smazaný uživatel

neznám lepší ligu než je Eredivisie, kde padá tolik branek... fotbal se hraje pro lidi... ať se ostatní ligy učej, jak má vypadat fotbal, aby se diváci bavili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele