Eredivisie - preview 29. kola

04.04.2017, 08:38, aktualizováno 06.04.2017, 08:37
Previews
Feyenoord i Ajax ve středu vyhrály a na to nyní potřebuje zareagovat PSV Eindhoven, který čeká prověrka na půdě Twente. Zwolle má možnost definitivně zažehnat sestupové starosti, stane se tak v případě triumfu na půdě předposlední Rody...
Roda JC - PEC Zwolle  (čtvrtek 18:30)
Na fotbalisty Rody Kerkrade čeká hodně vypjatý závěr sezóny a každý bod potřebují jako sůl. Po víkendovém kole se propadli na poslední osmnácté místo tabulky se třiadvaceti body a za nováčkem z Go Ahead Eagles zaostávají o skóre, na patnáctou příčku Excelsioru mají manko dvou bodů. Teď určitě chtějí v domácím prostředí uspět proti konkurenčnímu Zwolle, jenž je jedenácté s jednatřiceti body a při případném úspěchu se může hodně přiblížit k záchraně.

Domácí celek zažil lepší chvíle od konce ledna do poloviny února, v tomto období získal ze čtyř duelů hned sedm bodů. Od té doby však v pěti střetnutích hned čtyřikrát prohrál a zdolal pouze Groningen po výsledku 3:1. Naposledy nezvládl klíčový souboj na půdě velkého rivala z Den Haagu a podlehl mu vysoko 1:4, předtím přivítal silné Twente a taktéž po velmi bídném výkonu nestačil na svého protivníka v poměru 0:3.

"Bohužel je na nás vidět nervozita, děláme mnoho chyb v blízkosti pokutového území a nedokážeme se vypořádat se stále se zvyšujícím tlakem. Nicméně šest kol před koncem nejsme v kritické situaci a rozhodně nemusíme bojovat o holé přežití až do posledního kola. Zápas se Zwolle je pro nás nesmírně důležitý v mnoha ohledech a všichni doufáme, že využijeme podpory věrných fanoušků," uvedl toužebně domácí trenér Yannis Anastasiou.

Hosté naopak předvádějí solidní výkony, z deseti minulých utkání pouze třikrát prohráli a na konto si připsali úctyhodných pět výher. V sobotu přivítali jiného kandidáta sestupu z Excelsioru a rozešli se s ním smírně 1:1, předtím zvládli úlohu favorita na hřišti nováčka z Go Ahead Eagles a dokázali uspět po výsledku 3:1. Letošní podzimní vzájemný duel obou čtvrtečních soupeřů skončil bezbrankovým výsledkem a podobný průběh se dá čekat i teď.

Kouč PEC Ron Jans nemůže využít služeb Marinuse s Karagounisem, kteří se dlouhodobě zotavují po problémech s kolenem. Na trávník se nepodívá ani Ongenda, jenž laboruje s poraněným stehenním svalem. Jeho protějšek Anastasiou se bude muset znovu obejít bez Churche, ten podstoupil operaci kyčle a do konce tohoto ročníku si nezahraje. Mimo hru je také Marcos Gullón (potíže s třísly) s Woltersem (zraněné koleno).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.30 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - PSV Eindhoven  (čtvrtek 20:45)
PSV i nadále stíhá především druhou příčku, zaručující alespoň kvalifikaci Ligy mistrů, a určitě si v závěrečných kolech této sezóny může věřit, že ještě s notnou dávkou štěstí získá titul, který se ještě o víkendu zdál být nemožným úkolem. Ve loženém kole cestuje na půdu vždy nepříjemného Twente, které se rve o play-off Evropské ligy.

Co se formy týče, jsou na tom svěřenci kouče Phillipa Cocuho po dávné zimní přestávce více než dobře. Evidentně jim prospělo, že už nemusejí bojovat na více frontách a plně se mohou soustředit na Eredivisie. Kromě porážky na půdě vedoucího Feyenoordu totiž neztratili během jedenácti jarních kol ani jeden bod!

Dvakrát v řadě už neinkasovali, poradili si s Vitesse i naposledy na půdě Sparty Rotterdam. Ani marodka, na které se nacházejí jen náhradní brankář Remko Pasveer spolu s Ramonem-Pascalem Lundqvistem, není pro Boeren v tuhle chvíli absolutně žádnou překážkou. Rotace v sestavě nejsou v posledních týdnech většinou žádnou nucenou záležitostí.

Cocu je pochopitelně rád, že má opravdu nespočet variant, jak základní jedenáctku nakonec postavit. "Myslím si, že si hodně hráčů zaslouží hrát, ale to je holt úděl vrcholového fotbalu," omlouval se obvyklým náhradníkům. "Na některých postech jsou opravdu malé rozdíly mezi hráči. Dívám se na každý zápas zvlášť, abychom byli nejlepší."

Protože Feyenoord naposledy nezvládl klíčový duel na Ajaxu, stáhl PSV manko na první místo už jen na pět bodů. Smazat tohle manko nemusí být tak nereálné. "Prvotně se musíme soustředit na druhou pozici," vyzýval Cocu. "Ajax je totiž přesně nad námi. A za druhé máme vše my ve svých rukou," odkazoval na blížící se souboj s amsterdamským celkem.

Na podzim hosté s Twente remizovali a vůbec poprvé po pěti vzájemných zápasech s ním nebodovali naplno. Teď tak mají velkou motivaci vrátit svému protivníkovi vše i s úroky, ve jménu možného útoku na titul. Domácí přitom neprožili úplně povedený víkend, nečekaně totiž před vlastními fanoušky padli s Go Ahead Eagles.

Twente bude v tomto duelu postrádat trio zraněných ve složení Dylan Seys, Dylan George a Sonny Stevens. "Je překvapující, že na to, jaké měl klub problémy, hraje v posledních letech i tak dobře," zmínil se Cocu. "Je to výzva a musíme se mít na pozoru. My si ale nemusíme dělat starosti s tím, kdo je naším nynějším soupeřem."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.75 - 4.50 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - SBV Vitesse  (středa 18:30)
Heracles Almelo dokáže v poslední době vítězit na domácí půdě a díky tomu se výrazně oddálilo sestupovým pozicím, momentálně se v tabulce Eredivisie nachází na devátém místě se čtyřiatřiceti body. Svou dobrou sérii může ještě vylepšit s favorizovaným Vitesse, které bojuje o Evropskou ligu a momentálně mu patří pátá příčka s dvaačtyřiceti body. Vzhledem k aktuální formě obou soupeřů se dá očekávat velmi vyrovnaný duel.

Domácí celek naposledy prohrál před vlastní kulisou koncem ledna s PSV, od té doby hned třikrát zvítězil a pouze jednou remizoval. Venku je to naopak bída, svěřenci kouče Johna Stegemana nedokázali bodovat na cizích hřištích již třikrát v řadě. Naposledy se utkali s Heerenveenem, v úvodním poločase skórovali hned čtyřikrát a proti oslabenému soupeři nakonec zvítězili poměrně hladce 4:1.

Vitesse v předchozích čtyřech střetnutích zvítězilo dvakrát a ve stejném počtu utkání utrpělo porážku. Recept nedokázalo najít na Zwolle ani PSV, ovšem na druhou stranu zdolalo Spartu Rotterdam vysoko 5:0 a minule také Nijmegen 2:1. "Heracles má silný kádr, je v hodně dobré formě a o úspěchu či neúspěchu mhou rozhodovat detaily. My se znovu pokusíme předvádět útočnou hru a chceme vstřelit první gól," uvedl trenér SBV Henk Fraser.

Domácí nemají k dispozici van Ooijena s Vermeijem (oba problémy s kolenem), Agbaljan laboruje s achilovkou, Duarte má potíže se zadním stehenním svalem a Droste se zotavuje po zlomenině žeber. Karetní trest si navíc bude odpykávat te Wierik. Největší hrozbou Vitesse je dlouhodobě Ricky van Wolfswinkel, jenž letos skóroval už patnáctkrát a navíc proti Nijmegenu vsítil oba góly svého výběru. Před jeho silou varuje i Stegeman.

"Je rozhodně největší zbraní soupeře, má výtečný výběr místa a k tomu dokáže udeřit v rozhodující chvíli. Hra Vitesse není jenom o něm, na druhou stranu jeho dobré bránění nám může zajistit body. Nebude to jednoduché, ale věříme si," vyjádřil se čtyřicetiletý stratég Almela. Hosté postrádají Tighadouiniho (zraněná třísla) s van der Werffem (poraněné koleno). V letošním vzájemném duelu zvítězilo Hearcles na půdě Arnhemu po výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.53 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - NEC Nijmegen  (středa 19:45)
Oba středeční soupeři se nemohou v poslední době pyšnit kdovíjak dobrou formu, nacházejí se v dolní polovině tabulky a jsou tedy v přímém ohrožení sestupu. Groningen momentálně nedokázal v nejvyšší soutěži zvítězit už jedenáctkrát v řadě a v tabulce Eredivisie se nachází na dvanácté pozici se třiceti body. Nijmegen v minulých deseti střetnutích pouze dvakrát vyhrál a hned osmkrát prohrál, v současnosti mu patří čtrnáctá příčka s osmadvaceti body.

Domácí výběr je v tuto chvíli remízovým králem celé soutěže, v jarní části z dvanácti duelů osmkrát uhrál nerozhodný výsledek, třikrát prohrál a jednou zvítězil. Nicméně tříbodový zisk je hodně zaprášený, datuje se do poloviny ledna. "Čekání je opravdu dlouhé a je nám jasné, že ještě nejsme zachráněni. Jistotu si chceme zajistit co nejdříve a našim cílem zůstává umístění v horní polovině tabulky," uvedl trenér FC Ernest Faber.

Jeho svěřenci se naposledy utkali s Alkmaarem a po dobrém výkonu v defenzívě se s ním rozešli smírně v bezbrankovém poměru. "Nyní cítíme šanci, že bychom konečně mohli zvítězit, ale soupeře nesmíme v žádném případě podcenit. Ten je nevyzpytatelný, spoléhá se na standardní situace a také na zakončení ze střední či velké vzdálenosti. Znovu budeme bojovat až do konce a rádi bychom se zlepšili v produktivitě," dodal vzápětí Faber.

NEC je pouze tři body od sestupového pásma, prohrál třikrát v řadě, když nenašel recept na Den Haag (0:1), Utrecht (0:3) a minule ani na Vitesse (1:2). Na marodce má Buwalda (problémy s kotníkem), k dispozici není ani Dyrestam (potíže s ledvinami). Groningen se musí dlouhodobě obejít bez amerického obránce Payneho (poraněný zadní stehenní sval), van Weert se zotavuje po operaci kotníku.

Podzimní vzájemný souboj skončil remízou 1:1 a velmi podobný výsledek se může zrodit i nyní. "V Arnhemu jsme hráli vyrovnanou partii a nakonec rozhodla penalta. Naše situace není dobrá, na druhou stranu však ani kritická a záchranu máme ve svých rukách. Do tohoto zápasu musíme vstoupit zodpovědně ve všech ohledech a držet koncentraci až do konce" vyjádřil se jednačtyřicetiletý kouč Nijmegenu Peter Hyballa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.45 - 6.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - AZ Alkmaar  (středa 20:45)
O víkendu udělal Ajax výrazný krok k tomu, aby se ještě popral o ligový titul. Dokázal totiž skolit Feyenoord a stáhl jeho náskok na rozdíl pouhých tří bodů. V nastoleném tempu musí pokračovat i nadále, ovšem jen tři dny po slavném vítězství se mu postaví do cesty další nepříjemný sok. Alkmaar patří rozhodně k tomu lepšímu, co Eredivisie nabízí.

Domácí trenér Peter Bosz může být s jarní částí sezóny opravdu nadmíru spokojený. Jeho tým v lize od ledna zbytečně a překvapivě ztratil jen v zápasech s Groningenem a Excelsiorem, pořád má navíc možnost uspět v Evropské lize. "Každý může vidět, jak v průběhu sezóny zrajeme. Jak v našem způsobu hry, tak konstantních výkonech," mnul si ruce.

Ve zbývajících šesti kolech budou zkrátka domácí doufat, že rotterdamský gigant prostě ještě někdy ztratí. K tomu je navíc potřeba odrážet ataky třetího PSV, který číhá vzadu s pouhým dvoubodovým mankem. Zkrátka ani proti Alkmaaru si nemůže Ajax ztratit body, ačkoli se hosté od pozic zaručujících play-off Evropské ligy nehnuli už od čtvrtého kola.

Podle nejnovějších zpráv by do hry neměl zasáhnout nejlepší střelec týmu Kasper Dolberg, otazník také visí nad dalším forvardem Aminem Younesem. "Jestli budou schopni hrát, budou hrát. Ale musejí být stoprocentně fit, jinak na hřiště nepůjdou," vysvětloval Bosz. "Máme dost široký kádr. Jsou v něm jiní, kteří jsou schopni na jejich místech zaskočit."

AZ působí v uplynulých dvou měsících spíše mdlým dojmem, nedaří se mu s pravidelností vyhrávat, což před závěrem této sezóny není úplně příjemná zpráva. V posledních šesti kolech skolil pouze zachraňující se Den Haag. "Jeden zápas hraje soupeř dobře, druhý ne. Vlastně to jen dokazuje jakousi jeho nevyrovnanost v letošním ročníku," myslí si Bosz.

Alkmaarský stratég John van den Brom bude muset překopat zadní linie, protože pravděpodobně nebude mít k dispozici obránce Jonase Svenssona ani Rona Vlaara. "AZ byl vždycky klubem, který klepal na dveře top týmů. V podstatě si takhle vede každý rok. Hodně našeho protivníka respektuji," zakončil domácí trenér.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.40 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Go Ahead Eagles  (středa 20:45)
Honem rychle musí Feyenoord napravit porážku v klíčovém souboji na půdě Ajaxu. Do konce soutěže zbývá ještě šest kol, ve kterých má na čele tabulky za hlavní úkol udržet současný tříbodový náskok. Proti Go Ahead Eagles bude pochopitelně jasným favoritem. Ovšem pozor! Právě na podzim rotterdamský celek utrpěl na jeho půdě vůbec první porážku v sezóně.

Doteď je vlastně vítězství Deventeru nad nizozemským gigantem jedním z nejpřekvapivějších výsledků v tomto ročníku. Feyenoord tehdy nedokázal svému soupeři vsítit jedinou branku a nakonec padl nejtěsnějším možným způsobem. Opakující se podobný fatální scénář by tentokráte mohl mít pro domácí těžké následky.

Pokud se podíváme na další rozlosování, nečeká Feyenoord úplně příjemná budoucnost, ale rozhodně ne tolik složitá. Zápasy s PSV a Ajaxem má už totiž za sebou. Každopádně poradit si s letos skvěle hrajícím Utrechtem, s nímž se střetne následující víkend, nebude lehké, ostatně jako uspět na půdě Vitesse. Do toho ho navíc čeká ještě derby s Excelsiorem.

Kdyby mužstvo kouče Giovanniho van Bronckhorsta naposledy uhrálo v Amsterdamu aspoň bod, o titulu by bylo prakticky rozhodnuto. Takhle bude muset ještě tvrdě bojovat. "Samozřejmě jsme si náš výkon analyzovali, ale už se musíme dívat dopředu. Na porážky je těžké si zvykat, já ale zůstávám pozitivní," říkal domácí lodivod.

Jeho mančaft nesmí proti Eagles vůbec nic podcenit. Už v minulosti se proti němu spálil, a to nejen v listopadu minulého roku. Prohrál s ním už třikrát v posledních čtyřech případech! "To, že hrajeme hned po třech dnech, nám umožňuje rychle zapomenout na neděli. Musíme zůstat v klidu. Na zápas proti Go Ahead se těšíme," pokračoval van Bronckhorst.

Domácí trápí poměrně početná marodka, hrát teď nebudou Rick Karsdorp, Tonny Vilhena, Sven van Beek, Bilal Basacikoglu ani Terence Kongolo, nejistý je start u Nicolaie Jörgensena. "Už jsme letos po nezdaru několikrát dobře zareagovali, věřím, že tomu bude tak i nyní. Když jste po 28. kole na vrcholu, pořád jste si jistí," zakončil van Bronckhorst.

Hosté nebudou mít na De Kuipu vůbec co ztratit. Aktuálně předposlední tým Eredivisie horlivě bojuje o záchranu, na patnáctou příčku však ztrácejí jen dva body, takže nemají důvod panikařit. Jakýkoli bodový zisk z Rotterdamu by byl doslova dalším senzačním úspěchem. K zápasu jinak nebude přiopravené duo Chris David a Darren Maatsen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.70 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - ADO Den Haag  (středa 20:45)
Ještě před několika koly se o Den Haagu mluvilo jako o největším adeptovi na sestupové pozice, ovšem v poslední době se ADO hodně zvedl a rozhodně má šanci na přímou záchranu. Momentálně je na šestnácté pozici s pětadvaceti body a za patnáctým Excelsiorem je pouze o skóre, nyní se ve vloženém 29. kole pokusí navázat na dobrou formu v Tilburgu. Ten si také nevede špatně, je desátý s třiatřiceti body a při případné výhře může být blízko k záchraně.

Domácí celek sice naposledy nedokázal překvapit vysoce favorizovaný Utrecht a podlehl mu 0:2, předtím však remizoval s Groningenem 1:1 a v domácím prostředí zdolal Zwolle 2:0. Hostům hodně pomohla výměna trenéra, pod vedením Fonse Groenendijka vybojovali v minulých pěti duelech hned osm bodů. Porážku utrpěli pouze od Alkmaaru v poměru 0:4, bod získali se silným Twente i Utrechtem po shodném výsledku 1:1.

V předchozích dvou domácích zápasech získali plný počet šesti bodů. Nejprve přehráli trápící se Nijmegen 1:0, v nedělním klíčovém střetnutí o záchranu zaskočili Rodu Kerkrade a porazili ji vysoko 4:1. "Jsme na dobré cestě a postupně se šplháme vzhůru, na druhou stranu jsme na samé hraně a i ostatní budou bojovat na maximum. Teď máme šanci svou situaci výrazně zlepšit a v Tilburgu odvedeme to nejlepší," řekl bojovně Groenendijk.

Ten bude ve středečním souboji postrádat Kastaneera kvůli poraněnému oku, přípraven nebude ani Jansen vinou problémů s kolenem. "Tilburg je před vlastními fanoušky hodně silný, letos již několikrát překvapil i největší favority Eredivisie. Na druhou stranu je v pozici, kdy si může dovolit zaváhání a na nás by měl být vidět větší hlad po vítězství. Šance jsou vyrovnané, hodně rozhodovat může první gól," dodal závěrem stratég Den Haagu.

Willem se i teď bude muset obejít bez důležitého nigerijského útočníka Ogbecheho (potíže s kolenem). Nastoupit nemůže ani nemocný Oularé, Koppers laboruje s kotníkem a Heerkens se zotavuje po svalových problémech v oblasti břicha. Ve vzájemných zápasech se více daří hostujícímu celku, jenž z minulých tří soubojů dvakrát zvítězil a jednou remizoval. V tomto ročníku uspěl na podzim v Den Haagu v nejtěsnějším poměru 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.40 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Excelsior - FC Utrecht  (úterý 18:30)
Vložené 29. kolo nizozemské nejvyšší soutěže otevře úterní souboj mezi Excelsiorem a Utrechtem, jedná se tak o duel z opačných pólů tabulky. SBV je momentálně na patnácté pozici s pětadvaceti body a před šestnáctým Den Haagem je pouze o skóre, na poslední Rodu Kerkrade má náskok dvou bodů. Naopak FC patří solidní čtvrtá příčka se sedmačtyřiceti body a před Alkmaarem s Vitesse disponuje pětibodovým náskokem.

Excelsioru se přitom v poslední době daří získávat body, na druhou stranu velmi často remizuje. Z minulých deseti utkání třikrát prohrál, šestkrát remizoval a zdolal jen Heerenveen celkem snadno 4:1. Momentálně drží šňůru čtyř duelů bez porážky a tuto sérii určitě bude chtít prodloužit i na půdě favorizovaného protivníka. V sobotu zavítal do Zwolle a vybojoval bod po nerozhodném výsledku 1:1.

I Utrecht je na tom, co se týče formy, více než dobře. V šesti předchozích střetnutích vydoloval třináct bodů za čtyři výhry a jednu remízu, minule před vlastní kulisou zdolal Tilburg. "Nyní přeci jen očekávám o něco těžší zápas, neboť hrajeme venku a náš protivník navíc bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži. Brát v potaz musíme i jeho dobré výsledky, proto bude potřeba zapnout ještě na větší obrátky," uvedl stratég FC Erik ten Hag.

Ten se bude muset obejít bez van der Meera kvůli poraněnému rameni, Joosten laboruje s kolenem, Braafheid má přetrženou achilovku a Strieder je na marodce po operaci kolenních vazů. Domácí výběr nemůže počítat s Hadouirem a Arghusem (zraněný zadní stehenní sval), Drosta na trávník nepustí svalové potíže v oblasti břicha. Podzimní vzájemný souboj vyzněl lépe pro Utrecht, jenž na stadionu Galgenwaard uspěl nejtěsnějším poměrem 2:1.

"Chceme znovu vyznávat útočný styl hry a pokusíme se soupeře napadat hluboko na jeho polovině, na druhou stranu je tento týden hodně náročný a síly budou ubývat. Soupeř se jistě bude spoléhat na týmový výkon a nebude chtít dělat zbytečné chyby. Našim úkolem je rozebírat defenzívu Excelsioru a mít průběh pod kontrolou. Vzhledem k situaci musíme přidat i na důrazu," dodal s jasnými plány sedmačtyřicetiletý Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.50 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - Sparta Rotterdam  (úterý 20:45)
Fotbalisté Heerenveenu začínají být v pořádné bryndě. V posledních čtyřech ligových kolech získali jen jeden bod, naposledy padli vysoko na půdě Heraclesu, a pomalu a jistě se jim vzdaluje možnost zahrát si play-off Evropské ligy. Domácí jednoduše potřebují konečně zabrat, zápas s rotterdamskou Spartou by určitě neměl patřit k nejtěžším.

Byl to pro Srdíčka o minulém víkendu opravdu příšerný duel. V Almelu předvedla ostudný výkon především v prvním poločase a nakonec si domů odvezla čtyřgólový nášup. Už čtyřikrát za sebou inkasovala minimálně dvě branky v jednom střetnutí. "Chceme se Spartou bojovat dle našich způsobů," říkal kouč Jurgen Streppel.

Opravdu těžko říct, kam se poděla výtečná forma fríského celku z podzimu. Marodkou to být příliš nemůže, na ní je vlastně dlouhodobě jen kapitán Stijn Schaars, i když jeho osobnost asi mužstvu tak i tak chybí. "Kluci jsou si vědomi, že všechno není v pořádku. Nechtějí nic jiného, než se konečně předvést," uváděl domácí stratég.

Je pravda, že návrat Schaarse na trávníky by se brzy mohl stát realitou. A není úplně vyloučené, že se objeví alespoň na část hry i v tomto klání. "Už brzy si s ním promluvím, abych věděl, jak na tom je. Trénuje už několik týdnů. A doufáme, že to bude pokračovat," prozradil Streppel, jenž naposledy svého svěřence postavil do sestavy minulý rok v prosinci.

Sparta si od konce února vedla jako na houpačce, sice senzačně skolila v derby vedoucí Feyenoord a snadno si poradila s Heraclesem, ale také dvakrát padla s Vitesse. A naposledy před vlastními fanoušky nestačila favorizovanému PSV. "Pojedeme do Heerenveenu získat tři body, ne jen zjistit, jestli tam můžeme něco uhrát," uvedl trenér Alex Pastoor.

Hosté pořád horlivě bojují o záchranu, jsou aktuálně třináctí a na barážové pásmo disponují pouhým tříbodovým náskokem. To je zcela určitě hodně vachrlaté číslo. "Mnohem důležitější bude, jak se postavíme na vlastní nohy. Známe slabé i silné stránky Heerenveenu a budeme se snažit využít to v náš prospěch," dodával Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.20 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam28223369:1969
2.AFC Ajax28206258:1866
3.PSV Eindhoven28197254:1864
4.FC Utrecht28138743:3347
5.SBV Vitesse281261043:3442
6.AZ Alkmaar281012647:4042
7.FC Twente28118939:3741
8.SC Heerenveen281071146:4037
9.Heracles Almelo28971241:4734
10.Willem II28891125:3233
11.PEC Zwolle28871331:5131
12.FC Groningen286121036:4030
13.Sparta Rotterdam28771435:5028
14.NEC Nijmegen28771427:4728
15.SBV Excelsior285101333:5125
16.ADO Den Haag28741725:4925
17.Go Ahead Eagles28651728:4923
18.Roda JC284111319:4423

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes musíme vyhrát. Nemůžeme si už dovolit žádná zaváhání.

Reagovat
jáá

Vilhena vám už bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ještě nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas. Daří se nám i proto, protože po porážkách nekolabujeme. Takže ve výhru jsem věřil. Ale takový výsledek je parádní!

Reagovat
jáá

po výsledku z Amstru jsem věděl, že to budete chtít doma odčinit

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, tak i vy jste museli po výsledku v Excelsioru zabrat, takže jsem moc nevěřil v to, že u vás vyhrajeme. Doufal jsem v remízu, ale po tom úvodním gólu bylo jasné, že iniciativu převezmete vy. Bude to ještě zajímavé do konce sezony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele