Eredivisie - souhrn 29. kola

04.04.2017, 20:22, aktualizováno 06.04.2017, 22:40
Komentáře a souhrny
Feyenoord se vrátil na vítěznou vlnu, doma smetl Go Ahead Eagles osmi góly a zůstává na čele tabulky před Ajaxem, který si poradil s Alkmaarem, ztratil naopak PSV Eindhoven. Vitesse odváží všechny body z Almela, radují se rovněž Utrecht, Heerenveen, Groningen a Den Haag...

FC Twente - PSV Eindhoven 2:2

06.04.2017 20:45

Góly: 7. Enes Ünal, 90+2. Bersant Celina - 17. Jürgen Locadia, 51. Héctor Moreno

V poslední možnou chvíli přišel PSV o vítězství na půdě Twente, ztratil body teprve podruhé v jarní části sezóny, a to v opravdu pořádně nevhodný okamžik, jelikož jeho deficit na druhý Ajax se navýšil už na čtyři body. Hrdinou domácího celku se stal Bersant Celina, jenž v nastavení druhé půle potrestal velkou chybu soupeře a srovnal stav.

Po minulém kole zase mohli fanoušci eindhovenského celku mluvit o možném útoku na titul. Jenže stačilo jen pár dní a šance na tento úspěch klesly opět k minimálním hodnotám. Hosté byli v daleko lepší formě než jejich protivník, porazili ho pětkrát v posledních šesti vzájemných střetnutích, i přesto stejně jako na podzim urvali pouze plichtu.

Vstup do tohoto souboje nevyšel favoritovi vůbec dobře. Už po osmi minutách totiž musel dohánět jednogólové manko, protože Celina unikl obránci Isimatovi-Mirinovi, předložil pak míč Ünalovi, který pravačkou poslal balón krásně ke vzdálenější tyčce. Odpovědět mohl poměrně brzy Locadia, po rohovém kopu se ale jeho pokus snesl těsně vedle.

Nakonec ale Locadia nemusel vůbec smutnit, protože o dvě minuty později už přece jenom našel tu správnou cestu. Boeren předvedli úchvatnou kombinaci na jeden dotek, Pröpper rychle svou přihrávkou uvolnil na levé straně svého spoluhráče, jehož technická střela obletěla gólmana Marsmana a skončila tam, kde Locadia potřeboval.

Hodně divoká pak byla pro PSV pasáž kolem 25. minuty. Opravdu velkou tutovku spálil nejprve Celina, po následném rohovém kopu mohl přidat svůj druhý zásah Ünal, avšak brankář Zoet proti němu fantasticky zakročil. A když pak Andersen trefil jenom tyčku, mohl být klub z Enschede díky tomuto neproměňování náležitě potrestán.

Moreno v 51. minutě doslova došoural balón za brankovou čáru, a náhle museli domácí dotahovat. Podařilo se jim to nakonec až pár desítek vteřin před závěrečným hvizdem. Guardado situaci neřešil jednoduše, zbytečně přišel o balón, Bunjaki pak uvolnil v šestnáctce Celinu, a ten díky hlavně přesnému zakončení překonal Zoeta.

Více informací k zápasu

Roda JC - PEC Zwolle 2:1

06.04.2017 18:30

Góly: 48. Guliano van Velzen, 89. Mikhael Rosheuvel - 40. Youness Mokhtar

Roda Kerkrade po dvou minulých prohrách s Den Haagem a Twente zvládla hodně důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Zwolle a po dramatické koncovce ho nakonec zdolala v poměru 2:1, díky tomu se v tabulce Eredivisie posunula na šestnáctou pozici se šestadvaceti body. PEC se sice dostalo do vedení, nicméně nakonec odmítlo šanci výrazně se přiblížit účasti v příštím ročníku nizozemské nejvyšší soutěže a dále se musí strachovat.

V úvodním poločase měli více ze hry hosté, nicméně na první vážnější příležitost čekali až do 36. minuty. V té se zjevil Menig, jenž po hodně nepřesné rozehrávce soupeře obešel brankáře van Leera a měl před sebou prázdnou branku. Pak však se zakončením otálel tak dlouho, až se do jeho střely vrhl skluzující obránce Kum a fantastickým způsobem odvrátil balón na rohový kop. Hosté se přeci jen dočkali o čtyři minuty později.

Po rychlém přečíslení šli na domácího brankáře hned tři hráči, Thomas po samostatném úniku přihrál do strany lépe postavenému Younessi Mokhtarovi a ten snadno z deseti metrů rozvlnil síť. Po změně stran se domácí zlepšili a měli i větší hlad po vítězství. Srovnat se jim podařilo již ve 48. minutě, kdy po rychlé akci na pravém křídle a následné přihrávce El Makriniho před branku tečoval balón Guliano van Velzen a se štěstím pokořil gólmana van der Harta.

Od tohoto momentu opět více hrozilo Zwolle, jeho tlak vyvrcholil zhruba dvacet minut před koncem. Po nepovedené střele z hranice šestnáctky se balón ocitl na kopačce Thomase, který z osmi metrů napálil vzdálenější konstrukci. Vzápětí mohl rozhodnout domácí Schahin, avšak z otočky mířil jen o decimetry vedle levé tyče. Poté se hra přesunula před van Leera, jenže Menig, Nijland, Mohktar a ani střídající Achahbar skórovat nedokázali.

Proto přišel na druhé straně trest, v 89. minutě zařídil důležité tři body pro Kerkrade střídající Mikhael Rosheuvel. Šestadvacetiletý surinamský rodák využil nádherné rány Ajaguna z více jak dvaceti metrů, míč se mu následně odrazil od břevna přímo na hlavu a domácí útočník se z hranice brankového území nemýlil. PEC i přes porážku zůstává na dvanácté příčce s jednatřiceti body a rozhodně není v kritické situaci.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - AZ Alkmaar 4:1

05.04.2017 20:45

Góly: 16. Bertrand Traoré, 72. Davinson Sánchez, 82. Lasse Schöne (pen.), 88. Amin Younes - 55. Wout Weghorst

Ajax navázal na víkendové vítězství nad Feyenoordem, které ho značně přiblížilo zpátky do bojů o titul, a Alkmaar, soupeřící o play-off Evropské ligy, před vlastními fanoušky skolil čtyřmi brankami. Nebyla to ovšem tak jednoduchá pořízená, jak by se dle výsledku mohlo na první pohled zdát. Ještě zhruba dvacet minut před koncem byl totiž stav nerozhodný.

Už o přestávku svěřenci kouče Petera Bosze mohli zahlédnout, že rotterdamský celek, v tuhle chvíli největší protivník v bitvě o první příčku, vede nad Deventerem o pět gólů. I proto potřebovali bezpodmínečně naplno bodovat. AZ už na podzim dokázal Ajax obrat o dva body, tentokráte však padl naprosto stejně jako během loňské návštěvy Amsterdamu.

Hned od začátku se výrazně projevoval domácí útočník Traoré, který vyzkoušel po pár desítkách sekund hry svou levačkou, brankář Krul však bez větších potíží zasáhl. Ve 14. minutě se už reprezentant Burkiny Faso propracoval do rozhodně lepší příležitosti a tentokráte měl Krul o poznání větší potíže. O dvě minuty později ale tenhle duel již prohrál.

Traoré zakličkoval ve středu pole, přihrál doprava na Kluiverta, jenž mu jemným centrem nabídl balón na hranici brankového území zpátky, a odtud bylo poměrně snadné zacílit na bližší tyčku. Traoré byl při chuti neustále, v 19. minutě si s ním zase alkmaarská defenzíva nevěděla rady a Krul musel zasahovat s vypětím všech svých sil.

Ajax kontroloval hru až do konce poločasu, mužstvo trenéra Johna van den Broma se jen marně snažilo prosadit. Důkazem budiž fakt, že vůbec první střelu na bránu vyslal až ve 34. minutě Johansson, proti němu ovšem byl gólman Onana pozorný. O to více bylo překvapující, že se hostům podařilo srovnat stav v 55. minutě.

Jahanbakhsh poslal od středové čáry dlouhý pas dopředu, Onana ne úplně dobře odhadl směr a rychlost nakopnutého míče, vyběhl z brány pozdě, a tak ho hlavou přehodil Weghorst. Najednou domácí znervózněli, protože Ziyech se po hodině hry neprosadil střelou z přímého kopu a Viergever po rohovém kopu minul.

Nakonec se atmosféra v domácím táboře hodně uvolnila v 72. minutě. Sánchez po rohovém kopu získal díky svému důrazu míč pod kontrolu a efektivními nůžkami překonal Krula. Z penalty pak pojistil vedení Schöne, Jahanbakhsh sice mohl následně snížit, to by však nesměl trefit tyčku, a v závěru po rychlém brejku stačit ještě skórovat Younes.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Go Ahead Eagles 8:0

05.04.2017 20:45

Góly: 9. Jens Toornstra, 15. Eljero Elia, 30. Dirk Kuijt, 41. Jens Toornstra, 45. Jan-Arie van der Heijden, 50. Eric Botteghin, 73. Michiel Kramer, 90. Jens Toornstra

Feyenoord možná ani sám nečekal, že mu to proti zachraňujícímu se Deventeru půjde tak snadno. Už na podzim totiž na jeho půdě senzačně prohrál. Tentokráte si však nemohl dovolit ztratit, jelikož o víkendu padl s Ajaxem, a jeho náskok na čele se ztenčil už jen na tři body. Osmigólový nášup mimochodem v Eredivisie letos ještě nikdo neinkasoval.

Třikrát z posledních čtyř případů aktuální lídr tabulky s Go Ahead Eagles prohrál. Vlastně jen tahle statistika hrála hostům do karet, jinak na De Kuipu opravdu neměli co ztratit, byť byli zcela určitě povzbuzeni o nedávný skalp Twente. Prakticky od začátku do konce však figurovali v tomto střetnutí jen jako doprovodný program.

Nejčastěji se na střeleckou listinu zapsal Jens Toornstra, jenž překonal bezmocného brankáře Zwarthoeda celkem třikrát, zbylých pět přesných zásahů si na své konto připsalo pět různých šutérů. První na sebe nenechal dlouho čekat, v 9. minutě Berghuis pronikl do pokutového území, od brankové čáry přihrál Toornstrovi, jenž snadno zacílil.

Po čtvrthodině hry Feyenoord zasadil svému protivníkovi druhou ránu. Elia měl na hranici šestnáctky poměrně dost času a prostoru na to, aby zamířil, a přízemní pokus usměrnil přesně k tyčce. Po půlhodině hry se sice netrefil do míče ideálně Berghuis, následně ani Kramer, každopádně se k němu dostal Kuijt, který pohotově zacílil.

Do přestávky hosté obdrželi ještě dvě branky a modlili se, aby druhé dějství přežili ve zdraví. Čtvrtou trefu Feyenoordu zařídil ve 41. minutě Toornstra, snadno totiž doklepával za brankovou čáru vyraženou střelu Kramera, a ve 45. minutě se po standardce nejlépe zorientoval van der Heijden, jenž z blízkosti znovu znemožnil Zwarthoeda.

Ani po obrátce si Go Ahead Eagles svou reputaci nenapravil a pokračoval v mizerném výkonu především ve vlastních zadních liniích. V 50. minutě si van der Heijden připsal na své konto i asistenci, centr z rohového kopu totiž od zadní tyče sklepl hlavou k Ericovi Botteghinovi, a ten ve skluzu usměrnil balón do prázdné brány.

V podstatě jen jednou jedinkrát se musel mít na pozoru rotterdamský gólman Jones, až příliš snadno středem hřiště proběhl Manu, každopádně svůj pokus nasměroval těsně vedle. V 72. minutě byl naopak v koncovce úspěšný Kramer, který využil přesného centru Berghuise zprava, a v 90. minutě ještě Zwarthoeda propálil z halfvoleje Toornstra.

Více informací k zápasu

Willem II - ADO Den Haag 1:2

05.04.2017 20:45

Góly: 25. Obbi Oularé - 21. Abdenasser El Khayati, 42. Mike Havenaar

Den Haag navázal na skvělou formu z poslední doby a v Tilburgu dosáhl na své třetí vítězství ze čtyř zápasů, tentokráte uspěl po výsledku 2:1. Rozhodující trefu vsítil probuzený japonský střelec Mike Havenaar zhruba tři minuty před poločasovou přestávkou. ADO tak po delší době opustil sestupové pozice a je patnáctý s osmadvaceti body o skóre za Nijmegenem, Willem se po druhé porážce za sebou propadl na jedenácté místo s třiatřiceti body.

Po úvodní seznamovací dvacetiminutovce dostal hosty do vedení Abdenasser El Khayati, jenž se po zpětné přihrávce od Duplana zbavil bránícího Lachmana a z patnácti metrů se trefil náramně k pravé tyči, brankář Lamprou se proti jeho třetímu gólu v této sezóně natahoval marně. Neuběhlo však ani pět minut a bylo vyrovnáno, ve 25. minutě skóroval taktéž potřetí v tomto ročníku Eredivisie jednadvacetiletý belgický útočník Obbi Oularé.

Hráč hostující v klubu z prvoligového anglického Watfordu využil obrovské chyby gólmana Zwinkelse, jenž u své pravé tyče neudržel slabou hlavičku Crouxe, a zblízka ze dvou metrů snadno dopravil míč do sítě. Ve 41. minutě mohli domácí dokonce otočit vývoj středečního utkání, po přihrávce od Crouxe a následné tvrdé ráně Falkenburga napravil Zwinkels předchozí minelu a předvedl fantastický zákrok.

Z následného protiútoku vsítil klíčový gól devětadvacetiletý Havenaar. Ten se po kolmici od Duplana otočil v pokutovém území soupeře kolem dvou bránících protihráčů a po zemi propálil bezmocného Lamproua. Do druhého dějství vstoupil aktivněji Willem. Nejprve v 50. minutě mířil z voleje nad horní tyčku Peters, vzápětí po střele z otočky od aktivního Crouxe zasahoval připravený Zwinkels.

S přibývajícím časem se hosté stále více soustředili na pozornou defenzívu, Tilburg se dostal do jediné stoprocentní gólové možnosti v 85. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany střílel z bezprostřední blízkosti střídající Lieftink a strážce Den Haagu Zwinkels se vyznamenal naprosto parádním zákrokem jednoruč, kterým odvrátil míč na rohový kop. Už v sobotu přivítá jeho tým dalšího konkurenta z Groningenu, Tilburg se představí na půdě silného PSV.

Více informací k zápasu

FC Groningen - NEC Nijmegen 2:0

05.04.2017 19:45

Góly: 30. Mimoun Mahi, 67. Juninho Bacuna

V souboji dvou trápících se týmů byl nakonec úspěšnější domácí Groningen, který dosáhl na tříbodový zisk poprvé od poloviny ledna a po dvanácti ligových zápasech mohl konečně slavit. Navíc se mu tento úspěch velmi hodí do boje o záchranu, v tabulce Eredivisie prozatím poskočil na desáté místo s třiatřiceti body. Naopak Nijmegen zřejmě bude muset bojovat o setrvání v soutěži až do samého konce, momentálně je čtrnáctý s osmadvaceti body.

Přitom NEC zahrozil jako první hned ve 2. minutě, kdy po přesném pasu Breinburga převzal balón unikající Rayhi, ale na poslední chvíli ztratil rychlost a byl čistě odzbrojen skluzem. Po čtvrthodině hry se dostal stejný hráč do samostatného úniku a stanul sám před brankářem Padtem, dokonce mu udělal kličku, ovšem nakonec ho zblízka nepřekonal. Domácí z ničeho nic prorazili přesně po půl hodině hry, gólový účet středečního duelu otevřel Mimoun Mahi.

Třiadvacetiletý záložník obdržel přihrávku od Juninha Bacuny, po levé straně se dostal do šestnáctky soupeře a poté přízemním pokusem k bližší tyči překonal gólmana Delleho. Stejný hráč mohl zvýšit vedení svého výběru ve 37. minutě, jenomže tentokráte mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Do druhé půle vstoupil aktivněji FC. Ve 48. minutě mu nebyla uznána branka kvůli ofsajdu, ihned na to nevyužil přímého volného kopu z hranice šestnáctky.

Po hodině hry kroužil Groningen okolo pokutového území soupeře, odkud nakonec vypálil Linssen a brankář Delle musel předvést výborný zákrok. Po následné protiakci měl na kopačce vyrovnání střídající Grot, avšak z první z deseti metrů napálil balón trestuhodně zhruba o půl metrů vedle vzdálenější tyče. Definitivně rozhodnuto bylo v polovině druhého dějství, o nádhernou střelu z pětadvaceti metrů se postaral Bacuna a trefil se náramně k levé konstrukci, Delle absolutně neměl nárok.

Stejný hráč byl blízko svému druhému gólu v 71. minutě, tentokráte napálil ze standardní situace bližší tyč. Vzápětí Bacuna po přihrávce od Mahiho opět zahrozil, proti jeho tvrdé ráně zasáhl fantastický Delle a odvrátil balón na rohový kop. Nijmegen s přibývajícím časem již hodně riskoval a v nastaveném čase mohl upravit skóre Linssen, nicméně po učebnicové kolmici nevyzrál zblízka na vyběhnutého Delleho.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SBV Vitesse 0:1

05.04.2017 18:30

Góly: 43. Navarone Foor

Vitesse Arnhem dokázalo navázat na minulé vítězství proti Nijmegenu a tentokráte ve vyrovnaném střetnutí s Heracles zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie se prozatím osamostatnilo na páté příčce s pětačtyřiceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o bodů pět. Almelo naopak neprodloužilo svou šňůru čtyř ligových duelů bez porážky před vlastními fanoušky a v tabulce prozatím zůstává na devátém místě se čtyřiatřiceti body.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a už ve třetí minutě se mohli dostat do vedení, když se na levé straně prosmýkl Kuwas, podél brakové čáry se dostal až před hranici brankového území a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování Armenterose. Ten pálil z první ze sedmi metrů k bližší tyči, ovšem brankář Room dokázal jeho pokus vyrazit do strany. V dalším průběhu tempo opadlo, hosté se z ničeho nic prosadili ve 43. minutě.

Jediný gól středečního zápasu vsítil Navarone Foor. Rashica využil zaváhání defenzívy soupeře, přihrávkou pod sebe uvolnil osamoceného Foora a ten se po zpracování levačkou náramně trefil ze čtrnácti metrů přesně ke vzdálenější konstrukci, gólman Castro se jen naprázdno proletěl vzduchem. Necelých deset minut po přestávce mohl vyrovnat Niemeijer, jeho dělovku z více jak pětadvaceti metrů zastavila až levá tyč.

Domácí si zkomplikovali situaci v 56. minutě. Robin Pröpper totiž obdržel první žlutou kartu o pět minut dříve, v inkriminovaný moment zcela zřetelně zatáhl za dres kanonýra Arnhemu van Wolfswinkela a po druhé žluté byl vyloučen. Heracles se však ani po tomto okamžiku nevzdalo a přesně po hodině hry zahrozil aktivní Kuwas, jehož dělovku směřující k pravé tyči odvrátil Room výborným způsobem na rohový kop.

Zhruba dvacet minut před koncem lapil Castro ránu Rashici z hranice šestnáctky, po následném zbrklém rozehrání mířil těsně nad horní tyčku Nathan. V poslední obrovské příležitosti se v 83. minutě objevil opět Kuwas, jenže po průniku na pravé straně nepřekonal z mírného úhlu vyběhnuvšího Rooma. Za další tři minuty se poměr sil na trávníku srovnal, taktéž po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do sprch Kevin Diks. Ve zbývajícím průběhu se ale Heracles už na nic nezmohlo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 3:0

04.04.2017 20:45

Góly: 56. Pelle van Amersfoort, 72. Joost van Aken, 80. Reza Ghoochannejhad

Po třech porážkách v řadě Heerenveen zabral v opravdu pravý čas, získal své třetí vítězství v jarní části sezóny a dostal se na dostřel první sedmičce, která zaručuje play-off o Evropskou ligu. V duelu se zachraňující se Spartou o všem rozhodl druhý poločas, ve kterém se postupně trefili Pelle van Amersfoort, Joost van Aken a Reza Ghoochannejhad.

Domácí mohli mít kromě samozřejmě uspokojujícího výsledku radost také z návratu svého dlouhodobě zraněného kapitána Stijna Schaarse, který se na trávníky vrátil vůbec poprvé od konce prosince. Kouč Jurgen Streppel mu nedal šanci hned od začátku, každopádně v základu by se měla heerenveenská opora objevit hned v kolech následujících.

Do první větší příležitosti se díky standardce propracovali hosté v 17. minutě. Centr z rohového kopu našel Mendese da Silvu, jehož hlavička byla zablokována, každopádně následně zakončení provedl z vyložené pozice Pusic, ten však trestuhodně minul. O pět minut později pálil nebezpečně Floranus, domácí gólman Mulder ale pohotově zasáhl.

Srdíčka poprvé výrazněji zahrozila ve 24. minutě. Ghoochannejhad se objevil za obranou, naběhl do pokutového území, kde obhodil vyběhnuvšího brankáře Kortsmita, následně mířil do poloodkryté brány, na brankové čáře ovšem zasáhl na poslední chvíli vracející se Mendes da Silva. A pak Ghoochannejhada vychytal sám Kortsmit.

V 56. minutě zařídil rozdílovou branku parádní trefou van Amersfoort, jenž si na hranici ofsajdu naběhl na centr z pravé strany od Marza a vytříbeným obloučkem zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Marně se rotterdamský celek snažil najít odpověď. Tohle inkasování ho dost zaskočilo a směrem dopředu nevymyslel zhola nic.

Osmnáct minut před koncem klub z Fríska pojistil své vedení. Larsson rozehrál přímý volný kop z uctivé vzdálenosti centrem do šestnáctky, kde van Aken, ač otočný zády k brance, dokázal přesně umístěnou hlavičkou překonat Kortsmita. Trefil se ještě Ghoochannejhad, jenž trošku šťastně doklepl míč do sítě po vyražené střele Larssona.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Utrecht 1:3

04.04.2017 18:30

Góly: 6. Mike van Duinen - 39. Sébastien Haller (pen.), 49. Jurgen Mattheij (vl.), 55. Gyrano Kerk

Utrecht dokázal potvrdit výtečnou formu z poslední doby a po dalším tříbodovém zisku se znovu přiblížil konečné čtvrté pozici. Momentálně má na kontě padesát bodů a před konkurenčním Vitesse s Alkmaarem disponuje pět kol před koncem solidním osmibodovým náskokem. SBV i přes vedení podlehl svému protivníkovi 1:3 a jeho situace v boji o záchranu není příliš růžová, s pětadvaceti body je na patnácté pozici.

Excelsior se při případných úspěších největších rivalů může dokonce propadnout na poslední osmnácté místo Eredivisie a ve zbývajícím průběhu ho tak čeká hodně tuhý boj o holé přežití. Do zápasu přitom vstoupil naprosto skvěle a už po necelých šesti minutách se dostal do vedení. Mike van Duinen obdržel hezkou kolmici na pravou stranu pokutového území a vypálil z mírného úhlu ke vzdálenější tyči, od níž se balón ukázkově odrazil do sítě.

Za další dvě minuty střílel z podobného místa Karami, nicméně bližší horní roh tentokráte minul o několik decimetrů. Po čtvrthodině hry se po přímém volném kopu z pravé strany dostal k hlavičce obránce Jurgen Mattheij. Gólman Jensen napoprvé předvedl famózní zákrok jednoruč, po dorážce stejného hráče již kapituloval. Branka ale nakonec nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Domácí pokračovali v mírném tlaku i nadále.

Zhruba deset minut před přestávkou se z hranice šestnáctky opřel do míče Koolwijk a jeho volej těsně minul pravou konstrukci. Utrecht se z ničeho nic dostal do hry ve 39. minutě, kdy skóroval z pokutového kopu. Ten byl nařízen za podražení de Wijse oceněném žlutou kartu. Míč si vzápětí postavil tradiční hostující kanonýr Sébastien Haller a chladnokrevně po zemi rozvlnil síť. FC rozhodl o svém úspěchu v úvodní desetiminutovce druhého dějství.

Průběh zápasu otočil ve 49. minutě, kdy po odvráceném rohovém kopu vystřelil Janssen a nešťastník tohoto duelu Mattheij tečoval balón hlavou za záda vlastního gólmana Hahna. Za další tři minuty mohl vyrovnat Fredy, jehož pokus mířící do pravého horního rohu vyškrábl Jensen brilantně jednoruč na rohový kop.

Definitivně rozhodnuto bylo v 55. minutě. Po střele z hranice šestnáctky se míč odrazil přímo na hlavu Hallera, jenž vyzval ke skórování Gyrana Kerka a ten se zblízka nemýlil. V závěrečné desetiminutovce nejprve Jensen vychytal rozběhnutého Vermeulena a ihned na to nastřelili domácí břevno, až do závěrečného hvizdu se jim tak nepodařilo ani snížit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam29233377:1972
2.AFC Ajax29216262:1969
3.PSV Eindhoven29198256:2065
4.FC Utrecht29148746:3450
5.SBV Vitesse291361044:3445
6.AZ Alkmaar291012748:4442
7.FC Twente29119941:3942
8.SC Heerenveen291171149:4040
9.Heracles Almelo29971341:4834
10.FC Groningen297121038:4033
11.Willem II29891226:3433
12.PEC Zwolle29871432:5331
13.Sparta Rotterdam29771535:5328
14.NEC Nijmegen29771527:4928
15.ADO Den Haag29841727:5028
16.Roda JC295111321:4526
17.SBV Excelsior295101434:5425
18.Go Ahead Eagles29651828:5723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
dave30

Co je s tim talentem z Realu? Odehral 3-4 zapasy a od te doby sedi. Pokud nebude hrat ani nizozemskou...

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou teď proti Spartě Rotterdam si čutnul na poslední 4 minutky

Reagovat
Pipo123

PSV kurva, odjebali mi tiket

Reagovat
smazaný uživatel

mě taky, kokoti! byli pod neskutečným tlakem celý poločas, nechápu jak s takovýma výkonama můžou chtít titul

Reagovat
Elliasson

Už asi nechtějí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele