Eredivisie - preview 27. kola

09.03.2018, 08:14, aktualizováno 11.03.2018, 09:03
Previews
PSV Eindhoven v sobotu utrpěl debakl v Tilburgu a dal tak ještě šanci Ajaxu, který hraje s Heerenveenem. Alkmaar čeká prověrka v Rotterdamu na půdě Feyenoordu, Utrecht hostí Vitesse a Groningen bude měřit síly se Zwolle...
FC Groningen - PEC Zwolle  (neděle 12:30)
Groningen má v tomto ročníku problémy a se současným umístěním nemůže být spokojený, osm kol před koncem totiž bojuje o holé přežití. Sice na tom není tak špatně jako jiný tradiční účastník s Twente, ale třináctá pozice se šestadvaceti body mu prozatím žádnou velkou jistotu nedává. Teď se pokusí udělat důležitý krok proti Zwolle, které po skvělé podzimní části ztrácí dech a postupně se propadá tabulkou stále níže.

Domácí nezvítězili v nizozemské lize osmkrát v řadě a jsou druhým nejčastěji remízujícím klubem v Eredivisii. Na kontě mají jedenáct nerozhodných výsledků, v již zmiňovaných osmi předchozích střetnutích získali bod hned šestkrát. Hořkost porážky neokusili čtyřikrát po sobě, smírně se rozešli s Twente, Bredou, Venlem (ve všech třech případech 1:1) a předtím také s Den Haagem v bezbrankovém poměru.

Hosté v roce 2018 bodovali naplno pouze dvakrát, k tomu ve všech čtyřech venkovních zápasech prohráli. Naposledy přivítali konkurenční Venlo a remizovali s ním 1:1, v nejvyšší soutěži jsou sedmí se čtyřiceti body a na čtvrtý Utrecht mají manko čtyř bodů. Co se týče vzájemných utkání, tak v nich až do předchozího měření sil dominoval Groningen. Ten zvítězil čtyřikrát v řadě, na podzim prohrál nejtěsnějším poměrem 2:3 brankou v 90. minutě.

Trenér FC Ernest Faber se musí obejít bez nemocného Dána Larsena, Absalem laboruje s kotníkem a Reis je mimo hru vinou poraněného lýtkového svalu. "Vzhledem k aktuální situaci bude toto klání důležité, neboť se můžeme oddálit spodku tabulky a navíc i přiživit naději na horní polovinu. Čekání na výhru je dlouhé a všichni pevně věříme, že se to tentokráte povede," řekl optimisticky šestačtyřicetiletý Faber.

Jeho kolega John van 't Schip postrádá Ehizibueho, jenž si odsedí jednozápasový distanc za pět žlutých karet. Na marodce se nacházejí Švéd Israelsson, dále Nijland s Marcellisem (všichni tři problémy s třísly) a také Koppers (poraněná achilovka). "Snažíme se na naší hře něco změnit, jenže se nám bohužel nedaří dostat do pohody z první poloviny. Groningen je silný a má motivaci uspět, bude to obtížné," uvedl zdrženlivě stratég PEC.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.45 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
Oba dva sobotní protivníci momentálně usilují o účast v Evropské lize, jejich nadcházející souboj tak může být nesmírně napínavý a vyrovnaný. Utrecht až do minulého kola zvítězil čtyřikrát v řadě a celkově neprohrál dokonce osmkrát po sobě, v tabulce se nachází na čtvrté pozici se čtyřiačtyřiceti body. Vitesse je na tom hůře o tři body a patří mu šesté místo, před týdnem dosáhlo na velmi cenný skalp druhého Ajaxu a zdolalo ho 3:2 po divokém průběhu.

Domácí celek se naposledy představil na půdě vedoucího týmu Eredivisie, s Eindhovenem zaostával ve všech ohledech a nakonec prohrál 0:3. "Očekávali jsme těžký zápas a to se potvrdilo, kvality PSV jsou opravdu velké. Po úspěšném tažení to byla facka, na druhou stranu nám ukázala, že stále máme co zlepšovat. Teď proti Arnhemu to nebude o mnoho snazší, musíme hrát s maximálním úsilím bez chyb," uvedl trenér FC Jean-Paul de Jong.

SBV v tomto ročníku předvádí nevyrovnané výkony, nicméně v jarní části se mu celkem daří. Z dosavadních devíti zápasů roku 2018 bodoval naplno hned pětkrát a utrpěl jen dvě porážky. Nedávno s AFC vedl o dva góly a i přes dvojí snížení protivníka udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu. "Je to po nás velké varování a zároveň i výzva, Vitesse totiž bude výrazně povzbuzeno," dodal na předzápasové tiskové konferenci de Jong.

Ten se dlouhodobě potýká s početnou marodkou, na které se mimo jiné nacházejí Maročan Laybad (poraněná třísla), Francouz Bahebeck (potíže s achilovkou), Dán Makienok (po operaci kolenních vazů) a také Joosten (problémy s kolenem). Hostující klub v současnosti řeší obsazení postu hlavního kouče, neboť surinamský rodák Henk Fraser skončí koncem června na lavičce SBV po dvouletém angažmá.

Podle nepotvrzených informací se zdá, že místo něj přijde ruský kormidelník Leonid Sluckij, do té doby však čeká Frasera ještě pořádný kus práce. Tomu bude v neděli scházet Kruiswijk, jenž laboruje se zraněnými zády. V posledních třech vzájemných střetnutích Utrechtu s Vitesse padly maximálně dvě branky. Vzhledem k ofenzivním choutkám obou týmů se nyní dá očekávat, že tato série dále nepotrvá. Na podzim skončil duel nerozhodně v poměru 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.37 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Dvakrát v řadě se nepodařilo Ajaxu zvítězit, poztrácel celkem pět bodů, jeho mezera na vedoucí PSV už vzrostla na propastných deset bodů, a vypadá to, že do konce sezóny se už jen popere s Alkmaarem o udržení současné druhé pozice. Na nepovedené zápasy s Den Haagem a na půdě Vitesse bude chtít zapomenout proti Heerenveenu.

Amsterdamský celek neprožívá nejpovedenější sezónu. Nejenže se zkraje nedokázal propracovat do evropských pohárů, zároveň také snadno vypadl z KNVB Bekeru, a reálně již nemůže usilovat o titul ani v lize. Na devadesát devět procent zůstane letos bez cenné trofeje. A to přitom bude muset horlivě soupeřit o pozici vicemistra.

Druhá příčka bude zaručovat kvalifikaci Ligy mistrů, na tu se ovšem rovněž tlačí Alkmaar, jenž na Ajax ztrácí pouhé dva body. "Pokud se nevyhrává, jste nevrlí a nezůstáváte klidní. To je teď přesně náš případ," říkal domácí kouč Erik ten Hag. "Cílem bylo vyhrávat a stát se šampiónem. Jako tým jsme zodpovědní za naše výkony," na nic se nevymlouval.

V podstatě už před dvěma týdny si de Godenzonen nemohli dovolit zaváhat s Den Haagem. Ovšem poslední porážka v Arnhemu byla možná zlomovým okamžikem celého tohoto ročníku. "Obvykle po jednom dnu neúspěch překousnete. Tentokráte však zklamání převládlo déle. Ale někdy vám takové situace vlijí novou krev do žil," pokračoval ten Hag.

V žádném případě nemůže zbylých osm kol vypustit, jestli nechce skončit dokonce až na třetí příčce. "Jsem optimistický člověk," říkal amsterdamský stratég. "Ajax chce hrát útočný fotbal, určovat a iniciovat hru. Musíme se prát v každé chvíli. Když tomu tak není, musíme si poradit a být pružní. A to se proti Vitesse dařilo," našel v prohře i některá pozitiva.

Heerenveen by stále ještě mohl zabojovat o posezónní play-off o Evropskou ligu, sedmé Zwolle je mu vzdáleno na rozdíl pěti bodů. K tomu ovšem jednoznačně potřebuje získávat konstantnější výsledky. V uplynulých pěti kolech zvítězil jen jednou, a to je bilance, která prostě stačit nemůže. Ony tři body mimochodem urval naposledy proti Willemu II.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.03 - 9.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
27. kolo nizozemské nejvyšší soutěže vyvrcholí v neděli šlágrem Feyenoordu s Alkmaarem, v tuto chvíli jsou na tom mnohem lépe hosté. Těm patří v tabulce třetí pozice se šestapadesáti body, na druhou příčku Ajaxu zaručující kvalifikaci Ligy mistrů ztrácejí dva body a před čtvrtým Utrechtem disponují dvanáctibodovým náskokem. Stejný odstup zároveň mají na vedoucí PSV. Rotterdamský klub se nachází na pátém místě s dvaačtyřiceti body.

Pro oba dva soupeře bude tento duel generálkou na dubnové finále národního poháru a o motivaci mají postaráno. AZ loni dokráčel taktéž do finále a o cennou trofej přišel po porážce 0:2 s Arnhemem, navíc se vůbec nedostal do evropských pohárů. Stejný scénář se může nyní opakovat i v táboře Feyenoordu, což by bylo pro obhájce mistrovského titulu obrovské zklamání. Momentální forma jasně hraje pro hostující celek.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma v novém roce ještě neprohráli, naposledy smutnili s Ajaxem v polovině prosince uplynulého roku (1:2). Celkově neokusili hořkost neúspěchu dvanáctkrát v řadě, k tomu byli v předchozích čtyřech zápasech stoprocentní. Před týdnem si odvezli tři body z Excelsioru (2:1), o pár dní dříve vyřadili v semifinále KNVB Beker zachraňující se Twente (4:0).

Naopak jejich protivník je v neobvyklé krizi, kromě výhry v poháru nad Tilburgem (3:0) ho potkává jedna blamáž za druhou. Minule prohrál na půdě nováčka z Bredy (1:2), předtím nestačil na rivaly z PSV a Vitesse (v obou případech 1:3). "Sami si říkáme, že se to musí zlomit, jenže manko na nejlepší se pořád zvětšuje. Na duel s Alkmaarem se samozřejmě těšíme a chceme ukázat své kvality, zajímá nás jen vítězství," řekl odhodlaně Giovanni van Bronckhorst.

Domácí trenér postrádá El Ahmadiho, St. Justeho a Larssona, hosté přijedou bez Helmera, Vejinoviče, Boadua, Stengse a i bez českého krajánka Mihálika. "Na stadionu De Kuip je vždy skvělá atmosféra a osobně si myslím, že se fanoušci mají na co těšit. V žádném případě nejedeme do Rotterdamu bránit," uvedl krátce van den Brom. AZ má svému soupeři co vracet, vždyť s ním na podzim utrpěl až nečekaně vysokou porážku 0:4.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.53 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ADO Den Haag - NAC Breda  (sobota 18:30)
Den Haag zatím proplouvá letošním ročníkem velmi obstojně a patří mu osmé místo se šestatřiceti body, na druhou stranu se minule dopustil nečekaného zaváhání a zkomplikoval si tak boj o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Teď si pokusí spravit chuť proti jinému celku bojujícím o záchranu a tím je Breda. Hosté poslední dobou ožili, v předchozích pěti zápasech prohráli jen jednou a posunuli se na čtrnáctou příčku Eredivisie se čtyřiadvaceti body.

Domácí výběr až do minulého utkání neprohrál pětkrát po sobě, porazit dokázal silné Vitesse (1:0) a cenný bod vybojoval v Amsterdamu s Ajaxem po bezbrankové remíze. Před necelým týdnem zavítal do Rotterdamu a těsně podlehl do té doby poslední Spartě 1:2. "Před soupeřem musím smeknout, hrál velmi dobře a za bojovnost ve druhém poločase si tři body zasloužil. Nyní nás čeká podobný duel, musíme být odolnější," řekl trenér ADO Alfons Groenendijk.

NAC předvedl v sobotu nebojácný výkon a od samého začátku byl obhájci mistrovského titulu z Feyenoordu vyrovnaným rivalem. Po čtvrthodině hry sice prohrával, nicméně brzy vyrovnal a nakonec otočil vývoj ve svůj prospěch (2:1). "Samozřejmě jsme toto střetnutí Bredy viděli a musím poznamenat, že její zarputilost a dobrá produktivita budí respekt. Pokud chceme uspět, tak je potřeba odvést maximum," dodal s uznáním třiapadesátiletý stratég.

Ve vzájemných zápasech obou sobotních protivníků se více daří Den Haagu, ten s Bredou neprohrál sedmkrát za sebou a navíc hned pětkrát bodoval naplno. Loni měl pevnější nervy v úvodním vzájemném souboji, koncem září zvítězil na půdě NAC 1:0 brankou Toma Beugelsdijka z 80. minuty. Groenendijk nenasadí Beckera kvůli svalovým potížím v oblasti stehna, Kishna je dlouhodobě na marodce vinou poraněného kolene.

Hosté nemohou využít služeb Belgičana Rommense (problémy s kolenem), zraněný kotník nepustí na trávníky až do konce soutěžního ročníku záložníka Schoofse. "Před všemi hráči musím smeknout, s Feyenoordem nechali na hřišti duši a byli za to po zásluze odměněni. Teprve čas ukáže, jak jsou tyto tři body důležité. My se musíme dívat do budoucna, v tuto chvíli se plně koncentrujeme pouze na Den Haag," uvedl kouč Stijn Vreven.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.55 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VVV Venlo - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Venlo se jako nováček soutěže prezentuje v dobrém světle a osm kol před koncem je téměř jasné, že se zpět do druhé ligy nevrátí. V dosavadním průběhu totiž vybojovalo solidních třiatřicet bodů a je desáté, do horní poloviny tabulky to má co by kamenem dohodil. Nyní se pokusí vyzrát na Excelsior, který je letos expertem na venkovní duely. SBV v nich získal už devatenáct bodů a s celkovým počtem dvaatřiceti bodů mu náleží dvanáctá příčka.

VVV je neohroženým remízovým králem celé Eredivisie, do této chvíle totiž zaznamenal již dvanáct nerozhodných výsledků. Momentálně získal bod čtyřikrát po sobě, když se rozešel smírně s Alkmaarem (0:0), Arnhemem (2:2), Groningenem a před týdnem tak se Zwolle (v obou případech 1:1). V deseti minulých střetnutích prohrál pouze jednou a to v Tilburgu (0:3), proto je proti rotterdamskému klubu považován za mírného favorita.

Ovšem hosté rozhodně nezaostávají, dokážou využít momentu překvapení a na cizích stadionech ukazují skvělé rozpoložení. V uplynulém kole sice nestačili na třetí Alkmaar (1:2), jenže předtím zaskočili favorizovaný Arnhem s Heerenveenem a z jejich půdy si odvezli všechny tři body. "Tuto statistiku vnímáme, ale určitě to nemusí být pravidlo. Pokud přistoupíme k utkání zodpovědně, tak jsme schopni uspět," řekl klidně kouč Maurice Steijn.

Stratég Venla zároveň doufá, že jeho svěřenci po delší době konečně zvítězí. "Každý bod je cenný, navíc jsme ho většinou uhráli s celky z vyšších pater tabulky. Na druhou stranu je to frustrující, do každého utkání jdeme s cílem vyhrát a to se nám od začátku února nepodařilo. Pro fanoušky to chceme změnit," dodal Steijn na předzápasové tiskové konferenci. Chybět mu bude obránce van Bruggen kvůli poraněnému stehennímu svalu.

Co se týče vzájemných zápasů, tak v minulých třech případech vždy uspěl hostující celek. Na podzim se radovalo Venlo, které uspělo v poměru 2:0 díky brankám Clinta Leemanse s Ralfem Seuntjensem. Lodivod Excelsioru Mitchell van der Gaag přijede bez de Wijse s Damenem (oba potíže s kolenem), El Azzouziho nepustí na trávník bolavá třísla. Nově bude mimo hru útočník Elbers, který si poranil stehenní sval a svému týmu nepomůže několik týdnů.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.32 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Willem II - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
Ztratit desetibodový náskok a přenechat titul ve zbytku sezóny ještě někomu jinému, to by byl ze strany PSV opravdový majstrštyk a sebedestruktivní hulvátství vůči všem jeho fanouškům. Eindhovenský celek vlastně jen potřebuje v následujících kolech držet pohodlný odstup od druhého Ajaxu. Tentokráte zavítá na půdu o záchranu bojujícího Willemu II.

Dvě porážky, dvě remízy, dvaadvacet vítězství. Tyhle číselné údaje čítající výhradně dvojky zatím posazují PSV suverénně do samotného čela tabulky, ze kterého už ho jen těžko někdo dostane. Opravdu jen naprostá ztráta koncentrace, podcenění celé situace či totální kolaps aktuálně formy by mohly nějakým způsobem zdramatizovat souboj o titul.

Hostující trenér Phillip Cocu ovšem ví, že matematicky ještě nemá jeho tým vyhráno. "Vítězství v Eredivisie ještě není v našich myslích," uvedl s opatrností. "Soustředíme se jen na zápas v Tilburgu. A takhle budeme brát každý, který přijde na řadu. Nikdy se nesmíme uspokojit. Až do konce sezóny nebudeme myslet na tuhle cennou trofej."

Boeren naposledy padli v půlce prosince, od té doby jedenáctkrát za sebou neprohráli, přitom hned v devíti případech brali tři body. "Budu opakovat to, co po celý tento ročník. My si nemůžeme dovolit hrát jen na osmdesát nebo devadesát procent svého potenciálu. Vyzýváme hráče, aby v posledních osmi kolech předvedli to nejlepší," dodával Cocu.

PSV navíc nemá nějaké problémy s absencemi, chybět by měl pouze suspendovaný Hirving Lozano, nejlepší střelec týmu, a nově také Jorrit Hendrix. To Willem II je na tom podstatně hůře. Jop van der Linden, Thomas Meissner, Jordens Peters, Asumah Abubakar-Ankra a Etien Velikonja, ti všichni jsou údajně stále zranění.

Domácí se nacházejí těsně nad sestupovým pásmem, od šestnáctého Twente pořád drží pohodlný pětibodový odstup. Každopádně nejsou jejich výsledky ani zdaleka uspokojující. V minulých sedmi kolech padli hned pětkrát, přitom poslední porážka v Heerenveenu znamenala definitivní odchod trenéra Erwina van de Looie.

Ten měl sice původně klub opustit až po konci sezóny, rozhodl se ovšem na svou funkci rezignovat už teď. Vedení bude muset co nejrychleji najít adekvátní náhradu, která dopomůže týmu k záchraně. "Nikdy nevíte, jaký dopad bude mít manažerská změna na výkon mužstva. Ale očekáváme, že to budeme my, kdo bude kontrolovat hru," zakončil Cocu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.08 - 5.27 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - Sparta Rotterdam  (sobota 20:45)
Poslední sobotní zápas 27. kola je nesmírně důležitý z pohledu boje o udržení, v něm se totiž utkají současný poslední a předposlední celek nizozemské nejvyšší soutěže. Vzhledem k aktuální formě bude mírným favoritem hostující Sparta, která se na jaře prezentuje sebevědomějším herním projevem a k tomu je povzbuzena výhrou v minulém kole. Rotterdamskému týmu patří sedmnáctá pozice, Roda má o bod méně a je osmnáctá.

Kerkrade se dlouhodobě utápí v hluboké krizi, na jaře zvítězilo pouze jednou a to s Excelsiorem po výsledku 2:1. Naposledy bodovalo s Heerenveenem (1:1), od té doby podlehlo Utrechtu (1:4), Tilburgu (0:1) a minule také Heracles (0:3). "Bohužel zápas s Almelem byl důkazem toho, že si nevěříme a ztrácíme pevnou půdu pod nohama. Musíme se zvednout, nic není ztraceno," snaží se vlít hráčům novou krev do žil Robert Molenaar.

Trenér Rody považuje utkání se Spartou jako klíčové z pozice sebevědomí. "Bodové rozdíly jsou malé a do konce soutěže je ještě možné uhrát spoustu bodů. Nicméně dobře si uvědomujeme, že teď už nesmíme ztratit. Pokud totiž nezvítězíme, tak se dostaneme pod ještě větší tlak a ten už nemusíme ustát. Momentálně potřebujeme pomoc od fanoušků, kteří nám po celou sezónu věří," dodal téměř až poeticky devětačtyřicetiletý Molenaar.

Tomu sobotním klání budou scházet Werker, Avdijaj, Götz, Djim a Paulissen. Hosté v celé jarní části zažili herní vzestup, jenomže body jim utíkají mezi prsty. Od začátku ledna prohráli šestkrát a ve všech případech pouze o jediný gól. Teprve minule se dostali ze svízelné situace, otočili průběh s favorizovaným Den Haagem a zvítězili 2:1. "Tohle jsme potřebovali, jsou to cenné tři body," nezakrýval radost kouč Dick Aadvocaat ihned po skončení utkání.

Advocaat na druhou stranu varuje, že jedna vlaštovka jaro nedělá. "Byl to pouze dílčí úspěch, vyhráno v žádném případě není. Nemůžeme si myslet, že vše půjde samo, k výhře nad Rodou potřebujeme vytvořit maximální úsilí. Očekávám nervóznější průběh, rozhodovat mohou detaily," doplnil kormidelním rotterdamského klubu. Hosté postrádají Sakselu, Bronga a gólmana Kortsmita. Na podzim uspělo ve vzájemném souboji Kerkrade (2:1).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.46 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - FC Twente  (pátek 20:00)
Hráčům Twente Enschede začíná s přibývajícím časem téct do bot a osm kol před koncem se musejí vážně strachovat o setrvání v nejvyšší soutěži. Teď se pokusí vylepšit své současné postavení na půdě Almela, místní Heracles se nachází na jedenáctém místě tabulky s třiatřiceti body a je prakticky zachráněné. Hosté tak mají mnohem větší motivaci uspět než soupeř, jenže herně ani výsledkově se jim dlouhodobě nedaří.

Momentálně jim patří šestnáctá pozice s osmnácti body a před poslední Rodou Kerkrade disponují pouhým jednobodovým náskokem. V nejvyšší soutěži nedokázali naplno bodovat už desetkrát v řadě, naposledy se radovali v polovině prosince s Bredou. Od té doby získali pouhých pět bodů, nezvládli ani domácí duely s úhlavními rivaly. S rotterdamskou Spartou i s Groningenem remizovali před vlastními fanoušky 1:1 a to je vzhledem k situaci málo.

"V naší hře stále něco chybí. Nastal čas, abychom některé věci změnili a udělali krok správným směrem, jinak nás může čekat vypjatý závěr sezóny. Kvality Heracles jsou vysoké, náš páteční protivník se dostal do solidní formy a v obtížných momentech je psychicky odolný. V žádném případě nejdeme do Almela prohrát, budeme spokojeni jen se třemi body," řekl s velkým odhodláním trenér Enschede Gertjan Verbeek.

Ten se až do konce tohoto ročníku musí obejít bez ter Avesta, který laboruje s kotníkem, poraněné koleno nepustí na trávník Georgeho. Kvůli stejnému zranění nebude k dispozici ani důležitý marocký rodák Assaidi, jenž je se sedmi brankami nejlepším střelcem klubu. Zastoupit se ho pokusí Tom Boere. Ten odehrál skvělý zápas proti Groningenu, vypracoval si mnoho gólových možností a nakonec i jednu branku vstřelil.

Domácí výběr získal v posledních čtyřech zápasech devět bodů. Po výhře nad Bredou (1:0) prohrál stejným poměrem s Feyenoordem, poté zdolal silné Zwolle (2:1) a minule si odvezl všechny tři body z Kerkrade, místní Rodu přehrál 3:0. Trenér John Stegeman postrádá Belgičana Van den Buijse (potíže s třísly) a Hardevelda (problémy s kolenem). Podzimní vzájemný souboj vyzněl lépe pro Twente, tu uspělo v poměru 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.53 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven26222268:2668
2.AFC Ajax26184468:2458
3.AZ Alkmaar26175450:2556
4.FC Utrecht26128641:3844
5.Feyenoord Rotterdam26126848:2942
6.SBV Vitesse26118745:3241
7.PEC Zwolle26117834:3540
8.ADO Den Haag261061032:3636
9.SC Heerenveen2698936:3935
10.VVV Venlo26712729:3433
11.Heracles Almelo26961138:5133
12.SBV Excelsior26951231:3732
13.FC Groningen265111037:4226
14.NAC Breda26661431:4624
15.Willem II26651533:4923
16.FC Twente26461629:4818
17.Sparta Rotterdam26461622:5018
18.Roda JC26451726:5717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
raduinho

Nový komentář.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele