Eredivisie - souhrn 27. kola

09.03.2018, 21:51, aktualizováno 11.03.2018, 19:26
Komentáře a souhrny
Ajax porazil Heerenveen, doma uspěl také Utrecht. Groningen si poradil se Zwolle. Zabral mistrovský Feyenoord, který doma skolil Alkmaar. Hodně rychle bude chtít na toto kolo zapomenout PSV Eindhoven, vedoucí celek tabulky si přivezl pětigólový debakl z hřiště zachraňujícího se Willem II Tillburg. V dalších sobotních zápasech brali body jen hosté - Excelsior uspěl ve Venlu, Breda v Haagu a Sparta Rotterdam na půdě Rody. Twente v páteční předehrávce podlehlo 1:2 Almelu a všechny body nebere už pojedenácté v řadě...

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 2:1

11.03.2018 16:45

Góly: 33. Jean-Paul Boëtius, 73. Nicolai Jørgensen - 90+2. Wout Weghorst

Generálka na dubnové finále národního poháru dopadla lépe pro domácí Feyenoord, který potvrdil dobrou formu před vlastními fanoušky a velkého konkurenta z Alkmaaru přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce Eredivisie se nachází na pátém místě s pětačtyřiceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o body dva, na svého nedělního rivala má manko jedenácti bodů. AZ je třetí, jeho ztráta na druhý Ajax se zvýšila na pět bodů.

Domácí byli v celém průběhu mírně aktivnějším týmem, po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé zahrozili ve 25. minutě. Tony Vilhena se zjevil ve velké možnosti a pokusil se zakončit hlavou, ale balón umístil těsně mimo prostor tří tyčí. O osm minut později se již rotterdamský celek radoval, počtvrté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval třiadvacetiletý útočník Jean-Paul Boëtius.

Ten se po špatné rozehrávce soupeře probojoval k míči a v přečíslení čtyři na tři to vzal na sebe, jeho tvrdá přízemní střela z osmnácti metrů zapadla přesně k levé tyči kolem padajícího brankáře Bizota. Za dalších osm minut byl blízko k navýšení náskoku Berghuis, který se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů. Jeho kroucený pokus orazítkoval levou tyč, Bizot se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem a stálo při něm štěstí.

Začátek druhého poločasu probíhal v podobném duchu jako ten první a diváci se dlouho nemohli dočkat nějaké vyložené možnosti. Hned ta první ze 73. minuty skončila druhou trefou Feyenoordu. Dánský forvard Nicolai Jørgensen po krásné kolmici za obranu a přenechání od spoluhráče vystřelil ze čtrnácti metrů a technicky pokus doputoval k levé tyči kolem vyběhnuvšího Bizota, který neměl nejmenší nárok zasáhnout.

Domácí poté drželi dvoubrankové vedení téměř až do závěrečného hvizdu, ve druhé nastavené minutě korigoval skóre Wouter Weghorst. Kapitán Alkmaaru si po krouceném centru Koopmeinerse z levého křídla naběhl do předbrankového prostoru a trochu nečekaně se dostal k pohotové střele ze sedmi metrů, balón umístil k bližší tyči do horní poloviny branky. Na více už ale hostům nezbyl čas a domů tak odjeli s prázdnou.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 5:1

11.03.2018 14:30

Góly: 36. Willem Janssen, 44. Zakaria Labyad, 60. Sander van de Streek, 74. Yassine Ayoub, 77. Yassine Ayoub - 55. Navarone Foor

Fotbalisté Utrechtu se parádně oklepali z minulé porážky na půdě PSV Eindhoven (0:3) a tentokráte v domácím prostředí deklasovali velkého rivala v boji o pohárové příčky z Arnhemu po výsledku 5:1. Po jednom neúspěchu se vrátili na vítěznou vlnu a udrželi v tabulce solidní čtvrté místo se sedmačtyřiceti body, na třetí Alkmaar mají manko devíti bodů. Vitesse naopak po nedávné šokující výhře nad Ajaxem (3:2) totálně selhalo.

V Eredivisii je šesté s jednačtyřiceti body a stále může reálně myslet na kvalifikaci o Evropskou ligu. Přitom úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná, poprvé vážněji zahrozili hosté ve 29. minutě. K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Mount, obstřelil zeď a jeho rána orazítkovala horní tyčku. O sedm minut později šel do vedení domácí Utrecht zásluhou Willema Janssena a tento okamžik ho hodně nakopnul.

Yassine Ayoub skvěle vybojoval balón na levé straně pokutového území proti Sererovi, zpětně ho předložil právě Janssenovi a ten se náramně trefil z první přímo k bližší tyči kolem bezmocného brankáře Pasveera.

Domácí zvýšili svůj náskok za dalších osm minut, přesnou mušku měl Zakaria Labyad. Útočník s marockými kořeny obdržel křížnou nahrávku od Sandera van de Streeka, u zadní tyče si naběhl před Miazgu a ve skluzu pohodlně zavěsil.

Hosté vstoupili do druhé části mnohem aktivněji. Bývalý hráč pražské Sparty Karavajev přišel na trávník o poločasové přestávce a po šesti minutách skvěle uvolnil van der Werffa, jenž sám před gólmanem Jensenem selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil. SBV snížil v 55. minutě, po zpětné pobídce od Mounta vystřelil ze čtrnácti metrů Navarone Foora a parádně uklidil míč do pravého horního rohu.

V 60.minutě však vrátil dvoubrankové vedení Utrechtu van de Streek. Střílený centr z levého křídla neudržel Pasveer ve svých rukavicích a dorážející van de Streek pohodlně rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Jeana-Paula de Jonga definitivně uzemnili protivníka v rozmezí 74. a 77. minuty, kdy hned dvakrát skóroval Ayoub. Ten nejprve zblízka po rohovém kopu propálil Pasveera, následně využil obrovské hrubky hostujícího strážce branky při zpracování a ze šesti metrů mířil do odkryté svatyně. V samém závěru ještě mohl alespoň korigovat Karavajev, jeho bomba z dálky však rozezvučela pouze břevno.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 4:1

11.03.2018 14:30

Góly: 31. Matthijs de Ligt, 59. Nicolás Tagliafico, 88. Donny van de Beek, 90. David Neres - 33. Martin Ødegaard

Ajax zvládl duel s Heerenveenem a stáhl manko na vedoucí PSV na rozdíl sedmi bodů. Ne že by mohl vyloženě slavit, protože tohle manko je pořád těžko stažitelné, avšak náležitě využil zaváhání eindhovenského klubu, jenž nečekaně prohrál v sobotu na půdě Willemu II. Pro hosty byl konečný rezultát poměrně krutý, dva góly totiž inkasovali až v posledních minutách.

Domácí vstoupili do utkání zostra. Už ve 3. minutě se po Ziyechově rohovém kopu doslova prali de Ligt spolu s Thorsbym, od druhého jmenovaného se nakonec míč odrazil, a Heerenveen měl štěstí, že z toho nebyla vlastní branka, ale pouze nastřelená tyčka. Na druhé straně se po Dumfriesově centru snažil prosadit van Amersfoort, z krkolomné pozice ale bránu minul.

Ve 12. minutě napřáhl z dálky Kluivert, jeho pokusu ovšem scházely potřebné parametry ohledně přesnosti, a pak muž s pětačtyřicítkou na zádech připravil šanci pro Huntelaara, jenže ten z voleje nedobře zakončil. Ve 20. minutě zahrozil Huntelaar ještě jednou, to když k němu propadl pas od Ziyecha, ovšem na bližší tyčce ho vychytal hbitý a mrštný brankář Hansen.

Po půlhodině hry se již de Godenzonen přece ujali vedení. Ziyech poslal dlouhý oblouček do šestnáctky, kde se nacházel úplně nehlídaný de Ligt, a ten hlavou z hranice brankového území pohotově skóroval. Fríský celek ovšem zareagoval záhy, Vlap přenechal balón ve středu pole Ödegaardovi, jenž se trefil skvostně k Onanaově vzdálenější tyčce.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga zkraje druhé půle neproměnili hned několik svých tutovek, například Huntelaar měl hned dvakrát smůlu v koncovce, jednou o kousek bránu minul a podruhé trefil břevno, nicméně v 59. minutě přece navýšili svůj náskok. Po přímém volném kopu Ziyecha vznikl před Hansenem velký závar, po němž nakonec Tagliafico dotlačil balón do sítě.

Hosté na jeho trefu už žádnou odpověď nenašli. Ajax bez problémů hlídal pro něj příznivý výsledek, který navíc ještě v závěru dokázal okořenit o další dva přesné zásahy. V 88. minutě Ziyech načasoval svou přihrávku na van de Beeka, jenž měl sám před Hansenem snadnou úlohu zacílit. V nastavení se ještě prosadil David Neres, který po svém kličkování střílel do prázdné brány.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PEC Zwolle 2:0

11.03.2018 12:30

Góly: 25. Ryan Thomas (vl.), 90+1. Ajdin Hrustic

Groningen přerušil svou dlouhou sérii bez vítězství na domácí scéně, tentokráte si v domácím prostředí poradil s trápícím se Zwolle v poměru 2:0 a přiblížil se k přímé záchraně v nejvyšší nizozemské soutěži. Z tříbodového zisku se naposledy radoval koncem prosince uplynulého roku a po osmi neúspěšných střetnutích konečně potěšil své příznivce. V Eredivisii se posunul na třináctou pozici s devětadvaceti body. PEC má o jedenáct bodů více a je sedmé.

Hosté se naopak nemohou dostat z krize, v minulých pěti duelech vybojovali jediný bod a přímá účast v Evropské lize se jim postupně vzdaluje. První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry. Přímý volný kop domácích skončil na hlavě Ryana Thomase a ten málem nešťastně zamířil do vlastní sítě, nicméně v tomto případě ho na brankové čáře zastoupili spoluhráči. O třináct minut později už Thomas pokořil brankáře Boera.

Australský smolař nedělního zápasu chtěl po přihrávce van Weerta z pravé strany odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím protihráčem, ale nakonec rozvolnil síť za naprosto bezmocným Boerem. Ve 34. minutě mohl zvýšit vedení FC Ajdin Hrustič, po přehození míče z pravačky na levačku pálil z hranice pokutového území o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Stejný hráč znovu zahrozil o devět minut později.

Tentokráte si naběhl na pěknou nahrávku z levého křídla a z hranice šestnáctky přehodil hostujícího strážce, balón se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole přímo k hráčům PEC. Šest minut po změně stran mířil k přední tyči Japonec Doan, Boer se však vytasil s parádním zákrokem a balón odvrátil na rohový kop. Ihned na to mohli z ničeho nic srovnat hosté, jejich úvodní velkou možnost promarnili Menig se střídajícím Ondaanem.

Bombu prvního z nich vyrazil Padt reflexivně před sebe, druhý jmenovaný z dorážky prostor tří tyčí vůbec netrefil. V 73. minutě neprolomil smůlu Thomas, jenž se po dlouhém nákopu za obranu snažil přelobovat vyběhnuvšího Padta, jenže orazítkoval pouze horní tyčku. Domácí ve zbývajícím průběhu skvěle bránili a protivníka k ničemu nepustili, sami naopak pojistili náskok v první nastavené minutě. Po nahrávce od Bacuny to zkusil z dvanácti metrů Hrustič a jeho tečovaný pokus zapadl doprostřed branky do protipohybu zoufalého Boera.

Více informací k zápasu

Roda JC - Sparta Rotterdam 0:2

10.03.2018 20:45

Góly: 12. Sander Fischer, 65. Robert Mühren

V sobotním klíčovém utkání o záchranu byla úspěšnější hostující Sparta, která udolala trápící se Rodu Kerkrade 2:0 a oživila tak své šance na přímou záchranu. Po druhém tříbodovém zisku v řadě se posunula na šestnácté místo Eredivisie s jednadvaceti body a na patnáctý Tilburg má manko pěti bodů, což se dá ve zbývajících sedmi kolech stáhnout. Naopak Kerkrade kleslo na poslední sestupovou osmnáctou pozici se sedmnácti body.

Domácí tak prohráli již počtvrté za sebou a v tuto chvíli to vypadá, že alespoň za účast v baráži budou hodně rádi. Rotterdamskému týmu hodně pomohl první vstřelený gól z 12. minuty. Po přímém volném kopu z levé strany prodlužoval hlavou Chabot, na hranici pokutového území se do míče z voleje opřel Sander Fischer a jeho tvrdý přízemní pokus zapadl k levé tyči, brankář Jurjuse se i přes veškeré úsilí natahoval po míči marně.

Roda si v úvodním dějství vypracovala pouze jednu větší příležitost, kterou ve 38. minutě neproměnil Gustafson. Třiadvacetiletý švédský záložník hostující v klubu z Feyenoordu vystřelil z dvanácti metrů po zpětné přihrávce z levé strany pokutového území, ale napálil jen před sebou padajícího hráče hostí. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se mohli uklidnit po dvaceti odehraných minutách ve druhé části, to se totiž prosadil Robert Mühren.

Zkušený osmadvacetiletý forvard skóroval popáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže, po výtečné přihrávce do běhu od Verhaara zakončoval chladnokrevně k přední konstrukci kolem bezmocného Jurjuse. Za další dvě minuty naprosto selhal Ndenge, jenž pohrdl tisíciprocentní šancí na snížení. Tentokráte po nahrávce Gustafsona z levého křídla střílel ze dvou metrů do prázdné branky, ale naprosto nepochopitelně ji o decimetry minul.

Domácí se snažili něco udělat se svízelnou situací až do závěrečného hvizdu, avšak v 70. minutě nevyužili obrovského závaru před gólmanem Huthem a v závěrečných dvaceti minutách neměli síly na smazání dvoubrankového manka. V příštím kole zavítají na půdu Bredy, a pokud chtějí myslet na udržení, tak už potřebují bodovat. Na Spartu čeká mnohem tvrdší oříšek v podobě druhého Ajaxu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - SBV Excelsior 2:3

10.03.2018 19:45

Góly: 41. Jurgen Mattheij (vl.), 84. Lennart Thy - 35. Levi García, 61. Hicham Faik, 81. Mike van Duinen

Rotterdamský Excelsior opět potvrdil vynikající formu na venkovních stadionech, nyní na cizím hřišti zvítězil již potřetí v řadě a po úspěchu 3:2 udělal rozhodující krok k přímé záchraně. V tabulce Eredivisie je na desátém místě s pětatřiceti body a do horní poloviny to nemá příliš daleko. VVV naopak po čtyřech předchozích remízách poprvé prohrál, v Eredivisii má o dva body méně a je dvanáctý. Ani jeho se boj o holé přežití zatím netýká.

Hosté vlétli do utkání s velkým odhodláním a v úvodní desetiminutovce byla jejích defenzíva v jednom ohni. Do úvodní větší příležitosti se propracoval Mike van Duinen, jenž obdržel přihrávku na levou stranu a pak mířil po zemi ke vzdálenější konstrukci, kterou minul zhruba o dva metry. Po čtvrthodině hry zahrozil na druhé straně Leemans, technickou střelu směřující k pravé tyči dokázal brankář Zwarthoed pěkně odvrátit na rohový kop.

Hodně kuriózní situace nastala krátce po odehrané půlhodině. Z neskutečných čtyřiceti metrů zkusil štěstí Post, jeho padáček podcenil lehce vyběhnutý Zwarthoed a míč se nakonec odrazil od zadní spojnice k hráčům Almela. Hosté z ničeho nic udeřili ve 36. minutě, do vedení je dostal Levi Garcia. Teprve dvacetiletý rodák z Trinidadu a Tobago obdržel sražený centr z pravé strany od Messaouda a pak se na hranici šestnáctky zbavil kličkou Promese.

Závěrečná přízemní střela z dvanácti metrů zaplula k levé tyči za záda zkoprněného gólmana Unnerstalla. Domácí na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za necelých šest minut totiž bylo srovnáno. Po rohovém kopu z pravé strany neustál souboj Jurgen Mattheij a v pádu hlavou nešťastně rozvlnil vlastní síť, Zwarthoed vůbec nestačil reagovat. Heracles si vzalo zpět ztracené vedení po hodině hry, když se prosadil Hicham Faik.

Záložník s marockými kořeny vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a jeho rána zaplavala nad Unnerstallem do branky - 1:2. Hosté zvýšili své vedení v 81. minutě, po vodorovné přihrávce od střídajícího Caenepeela tečoval míč van Duinen a jeho nepříliš razantní pokus zapadl k levé konstrukci. Za další tři minuty sice Venlo vykřesalo naději na bodový zisk po umístěné ráně Thyho, jenomže ve zbývajícím průběhu se na srovnání již nezmohlo.

Více informací k zápasu

Willem II - PSV Eindhoven 5:0

10.03.2018 19:45

Góly: 21. Ben Rienstra, 59. Fran Sol, 70. Fran Sol (pen.), 76. Ben Rienstra, 90. Fran Sol (pen.)

Možná že tohle byl jeden z nejnepovedenějších zápasů PSV za posledních několik let. Zkrátka se stane, že i takový gigant, jakým PSV v Nizozemsku bezpochyby je, občas zaváhá na půdě papírově slabších soupeřů, ale utrpět tak ostudný debakl, s tím se opravdu nepočítalo. Willem II evidentně vyburcoval nedávný odchod trenéra Erwina van de Looie a výhru si doslova vychutnal.

Domácí, kteří byli dočasně vedeni Reinierem Robbemondem, uzmuli letos tříbodový výsledek jen v šesti případech. Přitom v uplynulých sedmi ligových kolech hned pětkrát padli. V tomhle souboji byli jednoznačnými outsidery. Nakonec se ovšem radovali z opravdu hodně nečekaného úspěchu, který ve finále může být klíčový, co se rozluštění otázky sestupujících týče.

Hosté byli před tímto střetnutím v naprosté pohodě. Po minulém kole totiž navýšili svůj náskok na čele na rozdíl deseti bodů, neohroženě se řítí za titulem, teď ovšem inkasovali opravdu tvrdý direkt. Především druhý poločas byl z jejich strany velkou bídou. Inkasovali v něm celkem čtyřikrát, z toho dvakrát z penalty, a to navíc v závěru dohrávali bez vyloučeného Luckassena.

Od začátku působil eindhovenský celek velmi mdle. A tuto skutečnost jako by jeho protivník zavětřil a následně i zužitkoval ve svůj prospěch. Ve 14. minutě mohl skórovat Rienstra, jenže svůj pokus nasměroval jen do rukavic připraveného Zoeta, ale ve 21. minutě se již Willem II přece ujal vedení. Lewis unikl po pravé straně, ve vápně našel Rienstru, a ten na bližší tyčce propálil Zoeta.

Možná že kdyby v nastavení první půle Pereiro proměnil svou tutovku, kterou mu bravurně vychytal brankář Branderhorst, třeba bychom viděli po obrátce úplně jiný PSV. Jakmile však Fran Sol v 59. minutě usměrnil balón přesně k tyči, sesypali se hosté jako domeček z karet. Dvacet minut před koncem čelili prvnímu pokutovému kopu, nutno podotknout, že přísně nařízenému.

Je pravda, že Luckassen zahrál po střele Rienstry rukou, byl nicméně trefen z blízkosti a nemohl s ní v podstatě nikam uhnout. Každopádně Fran Sol se z bílého puntíku nezmýlil. Čtvrtou trefu přidal v 76. minutě Rienstra, jenž zužitkoval přihrávky Lieftinka, a v poslední minutě dovršil hattrick Fran Sol, který se podruhé prosadil z penalty, před níž musel po červené kartě opustit hřiště Luckassen.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NAC Breda 0:2

10.03.2018 18:30

Góly: 18. Mounir El Allouchi, 39. Thierry Ambrose (pen.)

Breda navázala na nedávný úspěch s Feyenoordem a nyní podruhé za sebou zvítězila, když přehrála Den Haag po výsledku 2:0. V Eredivisii tak udělala další důležitý krok k záchraně a momentálně disponuje devítibodovým náskokem na šestnáctou barážovou příčku Twente. V tabulce se posunula na třináctou pozici se sedmadvaceti body. Naopak ADO podruhé prohrál s týmem pod sebou a dobrá forma mu odchází, nachází se na osmém místě.

Přitom domácí vstoupili do sobotního utkání s velkým elánem a poprvé zahrozili již po necelých dvou minutách hry, kdy Hooi zaběhl za obranu soupeře a pak ještě stačil odcentrovat do předbrankového prostoru. Tam si seběhl El Khayati a trestuhodně pálil jen do připraveného brankáře Bertramse. O deset minut později vystrčili růžky hosté, přímý volný kop z levé strany vyrazil gólman Zwinkels nejistě jen k zadní tyči.

Poté se probojoval k dorážce Mets, jenomže strážce Den Haagu své předchozí zaváhání napravil a na brankové čáře předvedl fantastický reflexivní zákrok. V 18. minutě se už skóre měnilo, NAC dostal do vedení Mounir El Allouchi. Třiadvacetiletý záložník se po odvráceném pasu z pravého křídla opřel do míče z hranice šestnáctky a naprosto přesně zamířil k pravé konstrukci. Rozhodující moment se zrodil v rozmezí 36. - 39. minuty.

Nigerijský útočník Umar hostující v klubu z italského AS Řím přetlačil v souboji jeden na jednoho chybujícího Kanona a pak jím byl v pokutovém území jasně stažen za dres. Rozhodčí Makkelie okamžitě ukázal na penaltovou značku a Kanona navíc vyloučil za zmaření vyložené brankové příležitosti. Balón si vzápětí postavil Thierry Ambrose a vypálil k pravé tyči, Zwinkels i přes vystižení směru na míč těsně nedosáhl.

Ještě do poločasu mohl snížit El Khayati, jenž našel skulinku ve zdi Bredy, ovšem Bertrams se stačil včas přesunout k tyči a pak výtečně odvracel na roh. Ve druhém poločase domácí tlačili, ale hosté odolali až do závěrečného hvizdu. V závěrečné čtvrthodině nejprve zahrozil střídající Gorter a po jeho pokusu zastoupil Bertramse na brankové čáře jeden z obránců, v poslední minutě nebylo přáno ani El Khayatimu, který nastřelil vzdálenější tyč.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Twente 2:1

09.03.2018 20:00

Góly: 57. Kristoffer Peterson, 63. Adam Maher (vl.) - 50. Adnane Tighadouini

Twente nezvládlo další důležitý zápas o záchranu a prohlubuje svou krizi, jeho naděje na přímou záchranu se opět ztenčili po porážce 1:2 na půdě Heracles Almelo. Hosté se naposledy radovali z tříbodového zisku v polovině prosince a hodně mizernou bilanci tak nepřerušili ani nyní, v Eredivisii nezvítězili již pojedenácté v řadě. V tabulce jsou šestnáctí se sedmnácti body, k tomu po sobotním klání Rody se Spartou klesnou minimálně o jednu příčku.

Domácí naopak udělali definitivní krok k udržení, momentálně mají na kontě šestatřicet bodů a posunuli se na deváté místo, tedy do horní poloviny tabulky. První zajímavější moment byl k vidění po necelých deseti minutách hry, kdy se Švéd Kristoffer Peterson prodral do pokutového území soupeře na pravé straně a poté spadl v souboji o míč s bránícím van der Lelym, nicméně rozhodčí Blom neposoudil zákrok hostujícího obránce jako nedovolený.

Úvodní nebezpečnou střelu obstaral ve 34. minutě pozdější smolař tohoto utkání Adam Maher, jehož dělovku z hranice šestnáctky dokázal odvrátit brilantní gólman Castro jednoruč nad horní tyčku. První dějství toho celkově příliš nenabídlo, ovšem po změně stran se začaly dít věci. Nejprve šlo do vedení Enschede. V 50. minutě po rychlém brejku obdržel Adnane Tighadouini přihrávku do volného prostoru od Holly a pak pohotově zamířil k bližší tyči.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, už o sedm minut později srovnal Peterson. Ten využil výtečné kolmice Kuwase za obranu a následné přihrávky pod sebe od Baase, poté nadvakrát s notnou dávkou štěstí dopravil míč za záda gólmana Drommela. Po hodině hry si Drommel připsal první složitější zákrok, když na poslední chvíli zareagoval proti překvapivé ráně Kuwase ze střední distance.

Almelo otočilo vývoj v 63. minutě, do vlastní branky se totiž trefil již zmiňovaný Maher. Čtyřiadvacetiletý záložník hostující v klubu z PSV Eindhoven chtěl zabránit gólu po hlavičce Pröppera z mírného úhlu, ale taktéž hlavou odvracel pouze do břevna a míč se následně odrazil do sítě. Twente si až do závěrečného hvizdu vytvořilo pouze jednu solidní možnost na vyrovnání, jenže když Jensen ve stoprocentní pozici mířil jen do náruče Castra, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven27222368:3168
2.AFC Ajax27194472:2561
3.AZ Alkmaar27175551:2756
4.FC Utrecht27138646:3947
5.Feyenoord Rotterdam27136850:3045
6.SBV Vitesse27118846:3741
7.PEC Zwolle27117934:3740
8.ADO Den Haag271061132:3836
9.Heracles Almelo271061140:5236
10.SBV Excelsior271051234:3935
11.SC Heerenveen27981037:4335
12.VVV Venlo27712831:3733
13.FC Groningen276111039:4229
14.NAC Breda27761433:4627
15.Willem II27751538:4926
16.Sparta Rotterdam27561624:5021
17.FC Twente27461730:5018
18.Roda JC27451826:5917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
Stiksxx

Ty kravo. Ty nas zrychtovali. Tohle je poradna facka!

Reagovat
STR

Koukal si na zápas? Co se tam stalo?

Reagovat
Stiksxx

Chtel jsem ale pak jsem na to vysral. A udělal jsem dobre. Bych byl jeste víc nasranej!

Reagovat
AjaxFans

O tom žádná

Reagovat
Stiksxx

Ten Luckassen tohle nemůže myslet vážně. Udělá dve pecky a jeste červenou dostane. Okamzite vyradit z kadru!

Reagovat
REPLIKATOR

PSV to se jen tak nevidí

Reagovat
AjaxFans

Ale rádo se to vidí,tomu věř

Reagovat
Stiksxx

Ještě nebuď tak štastnej. Dneska vás Srdíčka taky oberou.

Reagovat
afc ajax

našťastie nie

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je mozna rekordni prohra PSV v lize ne? Za poslednich x let urcite..

Reagovat
REPLIKATOR

Mohamed Moallim

@iammoallim

2 hpřed 2 hodinami

Now that's a turn-up for the books. PSV Eindhoven, on course to win a 24th championship, lose 5-0 against relegation-threatened Willem II: their heaviest league defeat since November 22, 1964 (5-0 vs. Ajax)

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
Stiksxx

Tak jsem se i přes tu bolest kouknul na sestřih a v první jsme měli šance jak vyrovnat nebo otočit. Tilburg měl jen jednu šanci a ten gól. Jinak nic. V druhé jsme neměli teda vůbec nic. Ale sudí by měl teda zpytovat svědomí.

de Jong jasně staženej ve vápně za dres. Luckassenova ruka nebyla penaltová ani náhodou. A už vůbec ne žlutá. Takže ani pak červená. Ale to neznamená, že jsme měli vyhrát, ale mohlo to být úplně jiné.

Doufám, že teda Luckassenovi dají stop aspoň na 500 ligových zápasů. Protože ten první gol šel taky přes něj. Už bych na trávu v životě nepustil!

Reagovat
Stiksxx

Pereira byl ještě druhej gól. Ten pitomec hraje pořád v rukavičkách a nedokáže jít do souboje ostře, protože by ho to mohlo bolet.

Reagovat
Stiksxx

Tyo juniorka byla proti Cambuuru vcelku nabitá. S hodně hráči se počítá do áčka. Ale v celku bída.

Reagovat
Stiksxx

Sadílkova vcelku slušná šance dát gól.

https://www.youtube.com/watch?v=JgbMoVWZYs4

Reagovat
Stiksxx

čas 1:10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele