Eredivisie - preview 22. kola

05.02.2016, 08:49, aktualizováno 07.02.2016, 08:51
Previews
Ajax hostí trápící se Feyenoord a hodlá se vrátit na první místo před PSV Eindhoven, který se představí v Utrechtu. De Graafschap změří síly s Nijmegenem, Groningen přivítá Cambuur...
AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Očekávaný šlágr 22. kola je naplánován kousek po nedělním poledni a dá se očekávat nesmírně napínavý zápas, i když ten má vzhledem k aktuální situaci jasného favorita. Domácí Ajax sice v minulém kole po delší době klesl na druhou příčku o bod za PSV, i tak má s devětačtyřiceti body hned třináctibodový náskok na svého protivníka. Feyenoord se drží na třetí pozici, nicméně jeho náskok se výrazně ztenčil po pěti porážkách v řadě za sebou.

Amsterdamský celek nedokázal v předchozích dvou zápasech zvítězit, proto se v tabulce propadl až za PSV. Nejprve se rozešel smírně s Heracles po bezbrankové remíze, naposledy přišel na půdě Rody o tříbodový zisk až v nastaveném čase. "Bohužel štěstí se od nás trochu odklonilo, takové zápasy prostě jsou. Musíme na to zapomenout a plně se zkoncentrovat na další průběh," řekl bez větších emocí trenér Ajaxu Frank de Boer.

Ten bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět bude pouze Tete kvůli poraněným vazům v kotníku. "Zápasy s Feyenoordem jsou vždy velmi zvláštní a netradiční souboj čekám i tentokráte. Náš soupeř není v dobré formě a sbírá jednu porážku za druhou, nicméně myslím si, že po jeho postupu do semifinále národního poháru mu opět naroste sebevědomí. Bude to hodně těžké utkání a my chceme za každou cenu uspět," dodal pětačtyřicetiletý kouč AFC.

Rotterdamský výběr v předchozích pěti ligových duelech nezískal ani bod, nejpřekvapivější byla asi poslední domácím porážka s Den Haagem po výsledku 0:2. Feyenoord věří v lepší časy po minulé výhře ve čtvrtfinále národního poháru, kdy na půdě konkurenční Rody zvítězil 1:0 po prodloužení. Hosté budou v nedělním duelu postrádat Schuurmana s Hahnem kvůli poraněnému kolenu, Gronsvelda na trávník nepustí zraněný zadní stehenní sval.

V letošním vzájemném duelu se oba výběry rozešly smírně po remíze 1:1 a vyrovnaný průběh se dá očekávat také teď. "Pevně věřím, že jsme si velkou krizi už vybrali a teď konečně budeme úspěšní. Musíme hrát trpělivě a vyvarovat se velkých chyb v defenzívě, kterých bylo v poslední době opravdu hodně. Ajax má silný kádr a bude před domácím publikem favoritem, avšak my se ze všech sil popereme o dobrý výsledek," uvedl trenér hostů Giovanni van Bronckhorst.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
BV De Graafschap - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Nováček z De Graafschapu se sice stále potácí na posledním místě Eredivisie, ovšem v novém roce už dokázal dvakrát zvítězit a svou ztrátu na předposlední Cambuur stáhl na pouhé dva body. Nyní se pokusí překvapit jiného nováčka z Nijmegenu, který naopak předvádí skvělé výkony a zatím se řadí mezi největší překvapení probíhající sezóny. NEC doposud získalo čtyřiatřicet bodů a vyhřívá se na solidní páté pozici.

Domácí celek letos dvakrát uspěl před vlastními fanoušky, když nejprve porazil Excelsior 2:0 a poté si poradil také s Den Haagem v poměru 3:1. Nicméně na půdě Heracles prohrál po velkém boji 1:2 a naposledy po celkem slušném výkonu podlehl vedoucímu PSV 2:4. Ani nyní nebude považován za favorita, ovšem rozhodně může překvapit. Hosté mají v roce 2016 bilanci dvou výher, jedené remízy a jedné porážky.

V úvodních třech kolech navíc ani jednou neinkasovali, když porazili Tilburg 1:0, poté hráli bez branek v Groningenu a následně si připsali vítězství 2:0 nad Twente. Poslední duel jim vůbec nevyšel, s Alkmaarem totiž prohráli jasně 0:3. "Pevně věřím, že tato porážka na nás nezanechá nějaké stopy. Bohužel se nám nedařilo téměř v ničem, teď je ale před námi úplně jiný zápas a spokojeni budeme jen se třemi body," řekl trenér hostů Ernest Faber.

Faber bude v nedělním duelu postrádat Halldórssona kvůli poraněnému ramenu, Smits se zotavuje po zlomenině zápěstí. Naopak připraven by už měl být Gregor Breinburg, který si na konci ledna poranil koleno a teď by se již měl objevit minimálně na lavici náhradníků.

Domácí kouč Jan Vreman bude postrádat Heusinkvelda vinou problémů se zápěstím, kvůli poranění hlavy chybí také Lammers a Bouma se zotavuje po zlomenině lýtkové kosti. "Proti takovému týmu, jakým je PSV, musíte zvládnout první poločas. I když se nám to nepovedlo, tak sem v závěru doufal, že by to mohlo být 3:3. Odvedli jsme dobrou práci a chceme v ní pokračovat," řekl po zápase s Eidnhovenem hostující stratég. V podzimním vzájemném zápase zvítězil Nijmegen 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Cambuur Leeuwarden  (neděle 14:30)
Ani jeden ze soupeřů nemá v poslední době příliš dobrou formu a v novém roce se jim nedaří. I tak bude domácí Groningen považován za jasného favorita, protože je v tabulce na devátém místě s jednatřiceti body a ve druhé polovině posbíral pět bodů. Hosté z Cambuuru to budou mít v boji o záchranu hodně obtížné, ve všech čtyřech zápasech prohráli a nacházejí se na předposledním sedmnáctém místě se třinácti body jen o dva body před De Graafshapem.

Groningen po úvodní vysoké porážce 1:4 s Utrechtem dvakrát po sobě remizoval. Nejprve uhrál bod s Nijmegenem (0:0) a následně i v Tilburgu (1:1). Sebevědomí si zvedl naposledy ve Zwolle, kde zvítězil 3:1. V tuto chvíli se v domácím celku hovoří o možném nástupci současného trenéra Erwina van de Looie, kterému nebyla nabídnutá nová smlouva. Groningen v minulých dnech přišel o obránce Johana Kappelhofa, který odešel do amerického týmu Chicago Fire.

Kouč Van de Looi stále musí řešit početnou marodku, na kterou mu od uplynulého kola přibylo jedno jméno. Kromě Burneta, Mahiho a Islamoviče se na ní dostal útočník Alexander Sørloth, který letos přišel jako posila z norského Rosenborgu. Kvůli zlomenému zápěstí bude chybět minimálně několik týdnů. Cambuur se i v nedělním duelu stále bude muset obejít bez Bakkera, Pereiry, Barta a Mac-Intosche.

V podzimním vzájemném utkání se oba výběry spolu rozešly smírně po výsledku 2:2, hosté určitě budou chtít alespoň na tento výsledek navázat. Ve druhé polovině sezóny nejprve podlehli Arnhemu 0:2, poté nestačili na Den Haag v poměru 1:2. Vzápětí se pokusili překvapit Alkmaar a nakonec zaznamenali další neúspěch po výsledku 1:3. V předchozím kole nebodovali ani ve fríském derby s Heerenveenem a prohráli 0:1.

Třiačtyřicetiletý van de Looi věří, že jeho svěřenci navážou na dobrý výkon proti Zwolle. "Cambuuru se již delší dobu nedaří, nicméně bojuje o holé přežití, a proto si myslím, že se bude zlepšovat. Máme výhodu domácího prostředí i lepší aktuální formu, jenže o tři body budeme muset i tak hodně bojovat. Nesmíme soupeře v žádném případě podcenit, každý zápas v Eredivisii je nesmírně náročný."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Před pár dny se oba týmy střetly v rámci domácího poháru a do semifinále KNVB Bekeru překvapivě postoupil Utrecht na úkor favorizovaného PSV. Ten má tak nyní svému soupeři rozhodně co oplácet. K tomu, aby hosté s jistotou udrželi průběžné vedení, potřebují na Stadionu Galgenwaarda naplno uspět.

Vyřazení z poháru se sice nečekalo, každopádně eindhovenský celek nemusí výrazněji smutnit. Jasnou prioritou je pro něj totiž Eredivisie, kde obhajuje titul a v níž v rámci této sezóny prohrál jen jednou. Aktuálně drží sérii pěti výher v řadě a dá se říci, že je i přes čtvrteční porážku v dobrém rozpoložení.

Kouč Phillip Cocu nijak nepanikařil, ovšem ví, že podobný výkon, jaký jeho svěřenci předvedli s Utrechtem, se nesmí opakovat. "Nesmíme už dělat ty samé chyby," uvědomuje si. "Někdy musíte akceptovat, že je někdo lepší. Potřebujeme hrát lépe směrem dozadu, i když je moje mužstvo ofenzivně laděné."

Je pravda, že obranná fáze je asi největším problémem pro Cocuho svěřence. Čisté konto udržel PSV od nového roku jen jednou, a to navíc inkasoval od Excelsioru nebo i posledního De Graafschapu. Proti Utrechtu obdržel dokonce tři branky a jeho skvělá bilance s tímto soupeřem, nad nímž předtím vyhrál sedmkrát za sebou, se zastavila.

Hostům bude chybět záložník Andrés Guardado, jenž si poranil stehenní sval a na pár týdnů si od fotbalu odpočine. "Nebyli jsme schopni najít způsob, jak překonat soupeřovu obranu. Selhali jsme. Utrecht určitě získal důvěru, na druhou stranu to pro něj může být nevýhoda pokud si začne myslet, že může porazit kohokoli," vracel se ještě k pohárovému utkání Cocu.

Domácí v posledních dvou ligových kolech dvakrát prohráli, a vypadli tak v tabulce z první sedmičky. Ani na půdě Rody, ani na půdě Twente nepředvedli nijak dobrý výkon. Před vlastními fanoušky ovšem Utrecht hrát rozhodně umí, z devíti zápasů hned šestkrát vyhrál a ani jednou neprohrál.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.80 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ADO Den Haag - Roda JC  (sobota 18:30)
Oba dva sobotní soupeři se ve druhé polovině sezóny začínají škrábat nahoru a nyní budou bojovat o to, kdo z nich se bude moci v příštích týdnech vyhoupnout do horní poloviny tabulky. Celkově je na tom o něco lépe Den Haag, který je se šestadvaceti body na dvanáctém místě, jeho protějšek z Rody získal o tři body méně a je třináctý. Mírným favoritem bude domácí ADO, které si v minulém kole připsalo cenný skalp favorizovaného Feyenoordu.

Domácí výběr sice v novém roce zaznamenal porážku od posledního De Graafschapu v poměru 1:3 a doma podlehl druhému Ajaxu po výsledku 0:1, ovšem jiný důležitý souboj o záchranu zvládl a porazil Cambuur 2:1. Naposledy se představil na stánku De Kuip a z Rotterdamu si odvezl šokující vítězství 2:0. "Hráli jsme dobře, proměňovali šance a utkání nám z mnoha pohledů vyšlo na jedničku. Chceme na tento výkon navázat," řekl kouč ADO Henk Fräser.

Ten bude mít v sobotu k dispozici kompletní výběr a doufá, že se jeho svěřenci neuspokojí s předchozím vítězstvím. "Sezóna je dlouhá a dílčí úspěch nám dobré umístění rozhodně nezaručí. Určitě nám utkání s Feyenoordem zvedlo sebevědomí, nicméně proti Rodě jsme v úplně jiné pozici. Budeme plnit úlohu mírného favorita a musíme se s touto rolí smířit, jednoduchý duel nás rozhodně nečeká," dodal Fräser s mírnými obavami.

Roda ve druhé polovině sezóny prohrála pouze jeden zápas a to hned na úvod s Alkmaarem po výsledku 0:1. Od té doby porazila stejným poměrem Excelsior i Utrecht a naposledy se rozešla smírně 2:2 se silným Ajaxem. Ve středu navíc bojovala o postup do semifinále národního poháru s Feyenoordem a podlehla mu až 0:1 v prodloužení. V sobotním duelu bude stále postrádat Noora kvůli poraněnému kotníku, problémy s kolenními vazy trápí Juriče.

"V utkání s Feyenoordem se hrálo velmi opatrně bez šancí a bylo vidět, že ani jeden tým nechce udělat chybu. I přes porážku si nemáme co vyčítat a jsem velmi spokojen s tím, jak jsme hráli. Pro postup jsme udělali všechno a do zápasu s Den Haagem půjdeme se zvednutými hlavami," uvedl velmi optimisticky trenér Rody Darije Kalezič. První vzájemný souboj skončil nerozhodným výsledkem 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - FC Twente  (sobota 19:45)
Fotbalisté Heerenveenu začínají v poslední době pod vedením prozatímního kouče Foppeho de Haana vzkvétat a v tuto chvíli zvítězili již třikrát po sobě, klub tedy alespoň částečně začíná naplňovat očekávání fanoušků. Nyní bude považován za favorita proti Twente, které hraje skvěle na domácím stánku, ovšem venku se mu vůbec nedaří. Domácí výběr je v tabulce na jedenáctém místě s devětadvaceti body, Enschede jich má o deset méně a je patnácté.

SC po vysoké porážce 2:5 ve Zwolle dokázalo porazit Tilburg 3:1, poté trochu překvapivě vyhrálo v Rotterdamu nad Feyenoordem 2:1 a naposledy zdolalo ve fríském derby také Cambuur 1:0. "Pochopitelně nám pomohla první výhra nad Willemem a obrovským impulsem byl tříbodový zisk z Rotterdamu. Stále je na čem pracovat a v každém utkání se musíme zlepšovat, nicméně naše hra je na úplně jiném stupni než v předchozím průběhu," uvedl spokojeně dvaasedmdesátiletý zkušený kouč.

Toho dlouhodobě sužuje početná marodka, na které se v tuto chvíli nachází Namli, Voest, St. Juste, Schmidt, Huser a Thern. "Viděl jsem utkání Twente proti Heracles i proti Utrechtu a musím říct, že tento tým má velký potenciál. Pracuje s mladými hráči a stejně jako my jde ve druhé polovině nahoru. Musíme si dát pozor na začátek utkání, náš protivník důsledně napadá a dokáže proměňovat šance," dodal de Haan.

Twente v roce 2016 před vlastními fanoušky jasně přehrálo Heracles (4:0) a minule Utrecht (3:1), nicméně venku ještě neuhrálo ani bod po porážkách s PSV (2:4) a Nijmegenem (0:2). V sobotním utkání by mohl být připraven alespoň na lavičce brankář Stevens, který doléčil zraněné kolenní vazy a v tomto týdnu nastoupil po deseti měsících k přátelskému utkání. Ke kádru se připojil i mladý útočník Oskar Zawada, který přichází na hostování z německého Wolfsburgu.

Nicméně hosté přeci jen nemají samé pozitivní zprávy, až do konce letošního ročníku přišli o talentovaného útočníka Jariho Oosterwijka, který má poruchu srdečního rytmu. "Přeji si, abych se uzdravil co nejrychleji. V poslední týdnech jsem zaznamenal změnu mého tepu a lékařskou zprávou jsem byl šokován," vyjádřil se dvacetiletý fotbalista. "Je to jen nevinná srdeční arytmie a nemusí nastat žádné problémy, ale pro Jariho to je velmi nepříjemné," uvedl klubový lékař Bas Peijs.

Hosté mají kromě něho na marodce také Børvena a Katsikase. "Na zápas se dobře připravujeme, nechceme podcenit jedinou minutu utkání. Dobře víme, že Heerenveen je ve skvělé formě a určitě má větší šanci zvítězit, na druhou stranu naše výkony také nejsou špatné a rozhodně si věříme," řekl trenér Twente René Hake. První letošní vzájemný duel vyzněl jasně pro Heerenveen, který zvítězil přesvědčivě 4:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.80 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - SBV Vitesse  (sobota 19:45)
Fotbalisté Alkmaaru vstoupili do nového roku naprosto skvostně a zatím mají na kontě plný počet dvanácti bodů, v tabulce se proto posunuli na osmé místo a jednatřiceti body. Nyní se pokusí pokračovat v dobré sérii proti konkurenčnímu Vitesse, které v roce 2016 zvítězilo pouze jednou a prozatím je šesté s třiatřiceti body. AZ přeci jen bylo varováno ve čtvrtfinále národního poháru, když po matném výkonu porazilo amatérský Hardenberg jen 1:0.

Alkmaar nyní drží sérii pěti výher v řadě za sebou, na ligové scéně porazil Rodu (1:0), Feyenoord (4:2), Cambuur (3:1) a naposledy také Nijmegen (3:0). "Postoupili jsme sice do semifinále národního poháru, ale s výkonem a těsným vítězstvím být spokojen nemohu. Soupeř nám ukázal, že rozhodně nejsme neporazitelní a musíme nadále tvrdě pracovat. V sobotu proti Vitesse nás čeká mnohem náročnější zkouška," řekl kouč John van den Brom.

Jeho slova potvrdil i útočník Vincent Janssen. "Zatím jde vše podle plánu, nicméně na pohárové utkání chceme zapomenout. Takový výkon by nám proti Vitesse rozhodně nestačil," neskrýval mírné obavy jednadvacetiletý kanonýr, který se letos trefil už šestnáctkrát. Domácí celek se v souboji s Arnhemem bude muset obejít bez van der Lindena (poraněné tříslo), Lewise (problémy se zadním stehenním svalem) a vykartovaného Johanssona. Hosté přijedou bez Rashici (potíže s kolenem).

Domácí celek se v posledních dnech přestupového období snažil získat brankáře Robbina Ruitera, nicméně Utrecht nabídku za 1,2 miliónu eur smetl ze stolu. Hosty v poslední možnou chvíli opustil Abiola Dauda, který odešel na hostování do skotského týmu Hearst. Vitesse do druhé poloviny sezóny vstoupilo výhrou 2:0 nad Cambuurem, jenže po smolné prohře 0:1 s Ajaxem dvakrát ze sebou remizovalo se Zwolle (1:1) a naposledy i s Excelsiorem (0:0).

Trenér hostů Rob Maas, který začátkem ledna nahradil odvolaného Petera Bosze, si myslí, že narušit suverenitu Alkmaaru bude velmi těžké. "Náš soupeř má nyní obrovské sebevědomí. Svůj potenciál přetavuje v dobré výsledky, což se vzhledem ke kvalitě jeho kádru dalo čekat. Musíme se vyvarovat chyb a více si věřit v koncovce, pak můžeme uspět." Na podzim bylo úspěšnější AZ, které na půdě soupeře zvítězilo 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - PEC Zwolle  (sobota 20:45)
I když pro Heracles dopadl vstup do nového roku katastrofálně, od oné vysoké porážky v Twente se mužstvo srovnalo a hned třikrát v řadě neprohrálo. Stále tak může reálně soupeřit o třetí příčku s Feyenoordem. Zwolle naopak nemá úplně ideální formu, za poslední tři zápasy získalo jen bod a propadlo se na desáté místo tabulky.

Svěřenci Johna Stegemana si od ledna zkrátka stále musejí zvykat na nepřítomnost útočníka Oussamy Tannaneho, svého nejlepšího střelce a velkého tahouna, který odešel do St. Étienne. A jako by jeho osobnost v posledních dvou kolech opravdu chyběla, na půdě Ajaxu a Willemu II se domácím nepodařilo ani jednou skórovat.

Na druhou stranu bod získaný z Amsterdamu je pro klub z Almela určitě navíc a může se v konečném účtování hodit. Protože Feyenoord se v uplynulém měsíci jen a jen trápí, není jeho třetí příčka již v žádném bezpečí, a to ani před Heraclesem. Ten má mimochodem velmi slušnou bilanci na vlastním stadionu, z deseti utkání na něm hned sedmkrát zvítězil.

Stegeman vítá ve svém mužstvu novou posilu. Mladý útočník Tarik Kada, který přišel z Heerenveenu a podepsal smlouvu na tři a půl roku, rozhodně nemá být jakousi náhradou za Tannanehoho, ale má především zvýšit konkurenci v kádru. A to také českému forvardovi Jaroslavu Navrátilovi, jenž stále balancuje na hranici základu a střídačky.

Kada ví, že musí tvrdě makat, aby ukázal, že si nové angažmá zaslouží. "Chci hrát co nejvíce, ale nejdřív se budu muset ukázat a pak můžu mluvit," říkal v rozhovoru pro klubové stránky. "Radši působím na pravém křídle, ale vím, že Navrátil a van Ooijen jsou mí největší soupeři na tenhle post. Budu se o to muset porvat."

PEC vyhrál v novém roce jen jednou, naposledy padl doma s Groningenem a zkomplikoval si boj o Evropskou ligu. Tuhle situaci tedy potřebuje co nejrychleji napravit. Souboje s Heraclesem jsou vždy hodně vyrovnané, na podzim oba týmy hrály nerozhodně, přičemž alespoň bod Zwolle tehdy zajistil až ve čtvrté minutě nastavení Nijland.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - Willem II  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 22. kola je na programu souboj o záchranu, ve kterém se střetnou domácí Excelsior s hostujícím Tilburgem. Oba dva tým na tom nejsou v současné době příliš dobře, ovšem přeci jen o něco lépe si vede Willem. Ani jeden celek ještě nedokázal v roce 2016 zvítězit, SBV získalo pouhý jeden bod a hosté o jeden více. Domácí výběr je v tabulce na šestnáctém místě s osmnácti body, jeho soupeř jich má dvacet a je čtrnáctý.

Excelsior ve druhé polovině sezóny utrpěl tři porážky v řadě za sebou. Nejprve podlehl poslednímu De Graafchapu 0:2, v dalším zápase o holé přežití nestačil doma na Rodu v poměru 0:1 a poté se musel sklonit také před PSV po výsledku 1:3. Teprve naposledy vybojoval svůj první překvapivý bod na půdě favorizovaného Vitesse po bezbrankové remíze. Willem prohrál v prvních dvou lednových zápasech, následně dvakrát remizoval.

Po porážkách 0:1 v Nijmegenu a 1:3 v Heerenveenu se dvakrát představil před vlastními fanoušky. Nejprve obral o body silný Groningen (1:1), minule překvapil čtvrté Heracles po bezbrankovém výsledku. Oba dva celky patří k tomu slabšímu co se týče produktivity, SBV je dokonce s jednadvaceti vstřelenými brankami druhým nejhorším týmem nizozemské Eredivisie. V jediném letošním vzájemném duelu vyhrál Excelsior v Tilburgu 3:2.

Domácí kouč Fons Groenendijk bude postrádat Kuiperse s Mattheijem kvůli problémům s kolenem, po operaci kolenních vazů s dlouhodobě zotavuje Damen. "Je to hlavně o psychice. Potřebujeme si více věřit a prolomit nelichotivou bilanci, na začátku sezóny bojujeme o záchranu s největšími konkurenty. Pevně věřím, že to proti Tilburgu konečně prolomíme, rádi bychom navázali na dobrý defenzivní výkon proti Vitesse," uvedl Groenendijk.

Hosté postrádají čtyři jména. Joppen s Ondaanem laborují s poraněným kolenem, Bruno Andrade se léčí po zlomenině holenní kosti a karetní trest si musí odpykat van der Struijk. "Tilburg dlouhodobě ukazuje, že má vyvážený tým a předvádí konstantní výkony, i když bodově to není tolik vidět. Očekávám bojovné a vyrovnané utkání, kde mohou rozhodovat opravdu jen malé detaily," dodal jednapadesátiletý kouč SBV.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven21155155:2450
2.AFC Ajax21154249:1349
3.Feyenoord Rotterdam21113740:2836
4.Heracles Almelo21105629:2635
5.NEC Nijmegen21104726:2234
6.SBV Vitesse2196638:1933
7.FC Utrecht2195734:3032
8.AZ Alkmaar2194834:3131
9.FC Groningen2187626:2831
10.PEC Zwolle2185835:3229
11.SC Heerenveen2185833:3929
12.ADO Den Haag2168730:3126
13.Roda JC2158818:3323
14.Willem II2148926:3020
15.FC Twente21541227:4819
16.SBV Excelsior21461121:3718
17.Cambuur Leeuwarden21271224:5113
18.BV De Graafschap21321623:4611

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Stiksxx

Dnes Excelsior. Jestli bude hrát stejně dobře jako proti nám, tak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je fest dulezitej spiel, kterej by mohl naznacit, kdo z techto dvou bude hrat playout, Twente i Roda se imho zachrani primo

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo spiel o 6 bodu mezi Excelsiorem a Tilburgem, pak derby a dalsi dva tahaky AZ-Vitesse a Utrecht-PSV, nic se nekreje, Feye s Ajaxem sem v posledni dobe videl, tak juknu spis na PSV, doufam, ze jim to vratite za pohar, at jim zbytecne nenarostou moc kridla

Reagovat
Stiksxx

Tyo. Taky doufám. Ale bude to těžký jak prase. Utrecht prostě tyhle zápasy proti top týmům umí velice dobře. Ajax by mohl vyprávět. Klíčem k úspěchu bude vymazání Hallera ze hřiště. Já ho měl za kopáče a představoval jsem si ho spíš jako Petera Crouche. Ale on je docela hora. Na tyhle silové hráče moc neumíme.

Já osobně bych to hrál normálně na férovku zatažený před vlastním vápnem. Hráči blízko sebe a na brejky. Hráče na to máme. Protože Narsingh a Locadia do zavřený obrany ze stoje nic nepředvede. To už je lepší Pereiro nebo Jozefzoon. A vytvořit si co nejvíc standardek. Včera jsme jedině takhle ohrozili bránu. Je to sice anti-fotbal, ale nic složitého bych proti Utrechtu nevymýšlel. Prostě dlouhé balony do vápna a tam se o to poprat. Ono se tam něco povede.

A váš zápas je taky hodně lukrativní. Podle mě máte formu na to, abyste je udělali. Vitesse nemá žádného špílmachra. Vy máte dva. To převáži misky vah.

No a derby bude také velice zajímavé. Je dobře, že Feyenoord postoupil v poháru. To by je mohlo krapet nakopnout, ale ta hra byla hrozná. Ajax jsem už dlouho neviděl. Moc bych přál, aby Feyenoord bodoval, ale moc šancí mu nedávám.

Reagovat
smazaný uživatel

No dyt, Haller je silovej, nicim jinym taky nejak nevynika, je pomalej, zadnej technik to neni, ale vyhrava souboje, umi si odstavit protihrace a udelat si prostor ke strele. S Ajaxem to berou vic prestizneji, je mezi nima rivalita, proste podruhe vas nesundaj, tip jednoznacne 0:2.

Vitesse nema spilmachra? Nezapomnel si na Kazaisviliho? Vzdyt on jim rozjizdi vsechny akce, hrac podle myho gusta. Nase stesti, ze je zranenej aspon Rasica, bo ten by zle vetral levej kraj, kterej mame slabsi. Za treti pilir jejich sestavy povazuju Rooma, podle me to je momentalne nejlepsi GK v Ered, chyta spolehlive a vzdycky vytahne neco navic, proto strizlivej tip: 1:1.

Feye ted rozhodne neni v rozpolozeni, ze by jelo na Ajax hrat otevrenej fotbal, cekam defenzivni rozestaveni i taktiku, pojedou tam zkusit uhrat 0:0, Ajax do plnych stejne jako vy hrat neumi, ale jednou to protrhne a pak jim da ze dva jeste na cestu, tip 3:0 a na Feye se dotahne cela smecka psu bojujicich o play-off

Reagovat
Stiksxx

Kazaisvili jedině. Ale stejně je méně golovej než Markus a navíc máte Janssena. Oni žádného sneipera nemají. Tak jsem to spíš myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sem te vzal doslova, bo pod spilmachrem si prave predstavuju typ Kazaisviliho, kterej jim dela celou hru. Jinak ti sulci z Chelsea, ktery tam maj, me taky nijak neoslovili, my mame Janssena jak pises Pak ten Room, libi se mne tenhle typ golmanu. Cilessen je sice podle statistik pred nim, ale taky cape za lepsi obranou, deBoer si na tom jzaklada

Reagovat
smazaný uživatel

az - feyenoord

utrecht - vvsb

Reagovat
smazaný uživatel

Supeeeer

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ke qf poharu:

Podle line-upu tipuju, ze Gio postavil takovy to srackoidni 5-3-2, jako reseni na jejich problem s inkasovanim lacinych golu. Pritom to je picovina, ze jo, min. taky luxus nechat na lavce Kramera, nejproduktivnejsiho hrace, kdyz maji problem stejne tak ve strileni golu. Normalne bych se vratil ke 4-3-3 a vymenil par hracu post za post: Karsdorp,van Beek,Botteghin,Kongolo - Vilhena,Ahmadi - Gustafson - Kuyt,Kramer,Elia

Btw. tady kotel druholigovyho Bosche v poharovym zapase s amatery(!)

http://www.voetbal.com/news/_n2067236_/bekooy-bizar-ik-heb-er-geen-woorden-voor/

Jo a nekde sem cetl zpravu, ze na spiel s AZ dorazilo z Hardenbergu 1800 fans, coz by byl kazdej 10. obyvatel z te prdele na poharovym vyjezdu a to se mne moc nechce verit, asi sem si to blbe prelozil

Reagovat
Stiksxx

Kramer byl zraněný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, ted uz nemuzu najit tu grafiku, ale byl tam psanej na lavce, stejne jako treba tady:

http://www.sport.de/fussball/niederlande-knvb-beker/ma2508150/roda-jc-kerkrade_feyenoord-rotterdam/aufstellung/

Reagovat
Stiksxx

Spis jsem to myslel tak,ze je po zranění, tak ho asi ještě šetřil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak uvidime s cim prijedou na Ajax, nemuzu se dockat, zacina to mit ten spravnej naboj

Reagovat
smazaný uživatel

Z akej súťaže sú tí VVSB? Všade ich označujú touto skratkou.

Reagovat
Stiksxx

VVSB Noordwijkerhout - 6. nejvyšší soutěž v Holandsku - amatéři.

Už jsme s nima hráli pohár taky 11/12. Vyhráli jsme 0:8

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole zo 6.ligy do semifinále. To som ešte v TOP súťažiach nezažil. Pred 2 či 3 rokmi bol zo 4.ligy tím vo finále vtedajšieho Carling Cupu v ANG. Predtým Duisburg z 3.ligy v nemeckom Pokali. To mi tak napadý z posledných rokov.

Reagovat
Stiksxx

To je tak krásný, když se rozhodnou v týmu takové legendy jako van Bommel, van Nistelrooy nebo Cocu. To musí být pro ty mladé hráče obrovský impuls.

Reagovat
Milan.B

ADO by malo vyhrat ne?

Reagovat
Stiksxx

Osobně bych dal neprohru Rody. V poháru proti Feyenoordu hrála výborně. Ale je pravda, že je to jiná soutěž a úplně jiný soupeř. Budou to hrát asi podobně jako v poháru. Takticky na brejky. Den Haag má zase alespon ostrostřelce Havenaara. Můj tip 1:1

Reagovat
Milan.B

feynoord hraje kulove ne? , videl som zapas s herenveenom

Reagovat
Stiksxx

jojo. Tam byl taky mizernej. Ale pořád je to Feyenoord a tak kvalita tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

nevsadil bych na to, Roda je mnohem zivejsi a rozdil v kvalitach kadru je minimalni jestli vubec nejaky

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem se teprv jukl na kurz a ten je dobrej....vysmech od sazkovek

Reagovat
Milan.B

zatial vedu 1 0, ale tak dal som to len za 2e... nic sa nedeje

Reagovat
Milan.B

a nakonec X 2:2 mali ste pravdu

Reagovat
Stiksxx

Ale podle stastik hodne vyrovnaný duel. Az na ty střely. Roda 15 střel z toho 13 ve vapne? Ale na bránu slo jen 5. + tyč nebo brevno.

Reagovat
Milan.B

takze nakonec to mohla byt aj 2

Reagovat
Stiksxx

Mozna. Ale co se týče územní převahy tak vyrovnaný.plichta asi zaslouzena

Reagovat
Stiksxx

Tenhle chlapek na fotce nesmí dneska dostat centimetr v prostoru.

Dneska pocitam ze to bude tuhý boj. utrecht je doma nesmirne silný a ještě jsou povzbuzeni jasnou výhrou v poháru. Bude to těžký. Musíme mit i štěstí.

A hlavne bojovat a jezdit po zadku nahoru dolu! Ne ze to bude jako v poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

mno dobry, tempo zbesily, sudi to trosku nezvlada a bude to este dost vyhroceny, tak to ma v derby vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, Gio i Frank sahli ke zmenam, ktery se nabizely a hned to nese ovoce, nejdulezitesi hraci na obou stranach navratilci do sestavy Klaasen a Toornstra, Schöne jako volnej hrac to tam viri a narozdil od Milika je videt

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

no konecne tam pusti toho Eliu, horsi nez ten Bilal neni ani kdyz ma kramy

Reagovat
smazaný uživatel

a on ho vymeni za Toornstru aha

Reagovat
smazaný uživatel

jinak pecka to byt stejne nemela, tu si blondak hezky vymyslel

Reagovat
Stiksxx

Tohle je sestava presne podle meho gusta. Změny který bych udělal taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele