Eredivisie - souhrn 22. kola

05.02.2016, 21:51, aktualizováno 07.02.2016, 18:41
Komentáře a souhrny
PSV Eindhoven vyhrál v Utrechtu a vrátil se do čela. Groningen porazil Cambuur, zatímco De Graafschap se rozešel smírně s Nijmegenem, Ajax přehrál Feyenoord. Alkmaar vyhrál i pátý letošní zápas, tentokrát si poradil s Vitesse a už je na pátém místě. Heerenveen po třech výhrách selhal a doma prohrál s Twente. Heracles si poradil s Zwolle, na čemž má svůj podíl i Jaroslav Navrátil...

FC Utrecht - PSV Eindhoven 0:2

07.02.2016 16:45

Góly: 16. Santiago Arias, 22. Marco van Ginkel

PSV Eindhoven pokračuje ve fantastickém tažení druhou polovinou sezóny, v Eredivisii nyní už pošesté v řadě ze sebou vyhrál a v tabulce se tak udržel na vedoucí pozici se třiapadesáti body o bod před druhým Ajaxem. Nyní vrátil Utrechtu čtvrteční porážku ze čtvrtfinále národního poháru, když v domácím prostředí podlehl soupeři v poměru 1:3. Nyní na půdě soupeře vstřelil rychlé dvě branky a náskok udržel až do samého závěru.

Utrecht naopak na ligové scéně potřetí v řadě prohrál a jedinou vlaštovkou tak je právě senzační postup do semifinále národního poháru přes PSV. Domácí výběr udržel umístění v horní polovině tabulky, s dvaatřiceti body je na deváté pozici. Hostům se skvěle povedl vstup do zápasu a do vedení se dostali z první vážnější akce utkání už v 16. minutě, kdy svou třetí letošní ligovou trefu vsítil kolumbijský záložník Santiago Arias.

Ten využil prodloužené hlavičky a následné skvělé přihrávky de Jonga na jeden dotek, která mířila přímo za obranu. Arias poté převzal míč a propasíroval ho ke vzdálenější tyči za záda gólmana Ruitera. Ten si na něj sice sáhl, avšak v cestě do sítě mu už nezabránil. Hosté pojistili svůj náskok o šest minut později, kdy se prosadil nový muž v sestavě PSV Marco van Ginkel. Ten přišel na hostování z anglické Chelsea a hned při své ligové premiéře skóroval.

Po pasu na pravou stranu a následné hlavičce de Jonga se ke třiadvacetiletému záložníkovi odrazil míč do volného prostoru a ten ho poté bez větších obtíží napálil z dvanácti metrů k pravé tyči do protipohybu gólmana Ruitera. Domácí začali postupem času více tlačit a dostali se i k některým střeleckým pokusům, ale brankáře Zoeta nijak vážněji ohrozit nedokázali. Svou největší možnost spálili po necelé hodině hry zásluhou Baraziteho.

Ten po druhém rohovém kopu v krátkém časovém sledu předskočil na hranici brankového území Zoeta a hlavičkoval do spodního okraje břevna, od kterého se míč odrazil k de Jongovi a ten ho odhlavičkoval do bezpečí. PSV si až do závěrečného hvizdu hlídalo dvoubrankový náskok a soupeře do ničeho vážného již nepustilo. Eindhoven v příštím kole zavítá na půdu nováčka z Nijmegenu, Utrecht bude bojovat o prolomení nepříznivé šňůry v Cambuuru.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - NEC Nijmegen 1:1

07.02.2016 14:30

Góly: 11. Andrew Driver - 78. Marcel Ritzmaier

Fotbalisté De Graafschapu odehráli s Nijmegenem velmi dobré utkání a rozešli se s ním smírně po nerozhodném výsledku 1:1, i když dlouhou dobu sahali po vítězství. Jejich třetí tříbodový zisk v domácím prostředí v roce 2016 jim nejprve zkomplikovalo vyloučení Karima Tarfiho už ve 47. minutě a následná vyrovnávací trefa Marcela Ritzmaiera necelou čtvrthodinu před koncem. NEC se v tabulce nachází na páté pozici s pětatřiceti body.

Domácí výběr je sice stále poslední osmnáctý s dvanácti body, ale jeho ztráta na předposlední Cambuur se smrskla na pouhý jeden bod. Do první vážnější možnosti se dostali hosté v 9. minutě. Po velkém závaru v pokutovém území tvrdě vypálil Breinburg a brankář Jurjus vyrazil míč před sebe. Breinburg se poté dostal i k dorážce hlavou, avšak domácí strážce tentokráte balón skvěle lapil do rukavic.

De Graafschap se dostal z ničeho nic do vedení o dvě minuty později, kdy se prosadil Andrew Driver. Po chybě defenzívy NEC se dostal k balónu na levé straně Peters. Brankář Jones ho nedokázal vyrazit do bezpečí a ten následně propadl na zadní tyč k volnému Driverovi, který ho zblízka napálil do sítě. Domácí celek mohl zvýšit vedení zhruba deset minut před přestávkou, kdy po střílené přihrávce Peterse tečoval obránce Kane balón těsně vedle tyče.

BV si další obrovskou možnost vytvořilo hned v první minutě druhého poločasu. K odraženému balónu se dostal Vermeij a brankář Jones se musel vytasit s parádním zákrokem, Vermeij poté z dorážky zamířil těsně vedle. Nicméně o minutu později se dopustil surové hry Tarfi, který bez možnosti hrát míčem ostře atakoval nově příchozího Santose a po zásluze byl přímo vyloučen. Nijmegen od této chvíle ožil a tlačil se do zakončení.

V 54. minutě se opět do velké příležitosti dostal Breinburg, který z ostrého úhlu zamířil jen do vzdálenější tyče. Hostům se nakonec podařilo vyrovnat v 78. minutě. Po dlouhém přímém volném kopu z levé strany a následném sklepnutí od Santose nepropálil Jurjuse rozběhnutý Foor, avšak dorážející Ritzmaier už měl snadnou úlohu. V závěrečné desetiminutovce mohl převrhnout misky van na stranu NEC Limbombe, jenže nejprve mířil mimo a poté jeho pokus z hranice šestnáctky vytěsnil Jurjus na rohový kop, výsledek se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Cambuur Leeuwarden 2:0

07.02.2016 14:30

Góly: 12. Michael de Leeuw, 75. Oussama Idrissi

Groningen po horším vstupu do nového roku dokázal navázat na minulé vítězství na půdě Zwolle a tentokráte v domácím prostředí porazil předposlední Cambuur celkem snadno po výsledku 2:0. V tabulce se tak posunul na sedmé místo se čtyřiatřiceti body a na čtvrtý Feyenoord ztrácí pouze body dva. Cambuur již popáté v řadě prohrál a stále je na sedmnácté pozici se třinácti body, ale už jen o bod před posledním De Graafschapem.

Přitom hosté nevstoupili do utkání úplně špatně a byli to právě oni, kteří se mohli dostat do vedení v 11. minutě. Po centru z levé strany se ocitl před brankou van de Streek, jenže v zakončení zaváhal a nakonec byl jeho pokus zablokován. Groningen otevřel gólový účet tohoto duelu o minutu později z následné akce. Po hezké akci na pravé straně předložil Linssen míč zpětně na hranici brankového území a Michael de Leeuw ho uklidil ke vzdálenější tyči.

Krátce po odehrané čtvrthodině předvedli nádhernou spolupráci Linssen s Hateboerem a nakonec balón skončil jen těsně vedle hostující branky. Cambuur mohl vyrovnat po půl hodině hry, kdy po hezkém uvolnění a následném pasu Narsingha z pravého křídla nepřesně střílel van de Streek. Ihned na to na druhé straně zakončoval ve skluzu z osmi metrů Hoesen a gólman Nienhuis se vytasil s parádním zákrokem nohou, svůj tým výrazně podržel.

Domácí mohli navýšit svůj náskok pět minut před přestávkou. Z hranice pokutového území vystřelil Tibbling a jeho pokus minul pravou tyčku jen o pár decimetrů. Hosté mohli vyrovnat pět minut po změně stran, kdy vypálil Vloet a gólman Padt zkrotil jeho pokus v rukavicích. V 65. minutě se na brankáře Ninehuise řítil ze strany osamocený Linssen, nicméně hostující strážce předvedl skvělý zákrok a vytěsnil balón do strany.

Groningen definitivně dostal soupeře do kolen zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy skóroval střídající Oussama Idrissi. Ten pobyl na hřišti zhruba dvanáct minut, navedl si míč blíže do středu hřiště a vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů. Jeho skákavý pokus skončil u bližší tyče, Nienhuis se natahoval marně. Hosté mohli alespoň snížit v předposlední minutě utkání, kdy vypálil Narsingh, avšak obětavý Dammers odhlavičkoval balón do bezpečí a zabránil tak inkasované brance.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:1

07.02.2016 12:30

Góly: 21. Amin Younes, 65. Riechedly Bazoer - 13. Jens Toornstra

Hráči Ajaxu zvládli šlágr kola s konkurenčním Feyenoordem a po nepříznivém vývoji nakonec otočili duel ve svůj prospěch v poměru 2:1. V tabulce stále zůstávají na druhé pozici o bod za vedoucím PSV, ovšem jejich náskok na ostatní konkurenty se rapidně zvýšil. Rotterdamský výběr prohrál v lize již pošesté za sebou a po delší době opustil třetí pozici, propadl se na čtvrté místo o dva body za třetí Heracles.

V úvodu utkání se hrálo opatrně a za zmínku stojí pouze rána Riechedlyho Bazoera z 5. minuty, který z dvaceti metrů zamířil zhruba metr nad horní tyčku. Feyenoord využil své první vážnější možnosti ve 13. minutě a zásluhou Jense Toornstry se dostal do vedení. Ten se po spolupráci na hranici pokutového území dobře uvolnil a nakonec vystřelil z osmnácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl přesně k pravé tyčce.

Nicméně domácí na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, o osm minut později vsítil první branku Ajaxu Amin Younes. Ten dostal kolmici za obranu do hodně ostrého úhlu, jenže dvěma skvělými zpětnými kličkami se dostal do slušné pozice a zamířil ke vzdálenější tyče, od které se míč odrazil do sítě. Younes předvedl málo vídanou individuální akci a ještě vzácnější zakončení, tato branka jistě bude kandidovat na nejlepší v celém ročníku Eredivisie.

Ve 24. minutě mohl hostům vrátit vedení Vilhena, avšak brankář Cillessen předvedl proti jeho dobré ráně fantastický zákrok. Po necelé půl hodině hry udělal Feyenoord obrovskou hrubku v defenzívě a brankář Vermeer již byl překonán, ale na poslední chvíli ještě odkopl míč do bezpečí z brankové čáry. Do poslední šance první půle se dostal Vilhena ve 38. minutě, kdy pálil z osmi metrů a Cillessen dalším úchvatným zákrokem vyrazil míč do strany.

Po změně stran se oba celky stále více soustředily na defenzivní úkoly, domácí výběr se dostal z ničeho nic do vedení po dvaceti odehraných minutách. O nádhernou trefu se tentokráte postaral Bazoer, jeho podivuhodná šajtle z hranice šestnáctky skončila nádherným angličákem a tedy vítězným gólem. Domácí měli velkou šanci pojistit svůj náskok o čtyři minuty později, kdy po faulu brankáře Vermeera na navrátilce Klaassena zahrávali pokutový kop.

Hostující strážce navíc obdržel žlutou kartu a musel čelit penaltě srbského záložníka Nemanji Gudelje. Tomu se zakončení z jedenácti metrů vůbec nepovedlo, dal do střely příliš razance a horní tyčku vysoko přestřelil. Nicméně hosté se až do závěrečného hvizdu nedostali k ohrožení domácí branky a na konto si tak připsali další těžkou porážku.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2:0

06.02.2016 20:45

Góly: 54. Iliass Bel Hassani, 81. Jaroslav Navrátil

Český útočník Jaroslav Navrátil zaznamenal svou třetí trefu v sezóně a jeho gól z 81. minuty pomohl Heraclesu v pojištění třech bodů v souboji se Zwolle. Domácí tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti už na čtyři zápasy a alespoň do neděle se posunuli na třetí místo tabulky. PEC z posledních čtyř zápasů získal jen bod a dál se utápí v menší výsledkové krizi.

Dva zápasy v řadě se klubu z Almela nepodařilo skórovat. A tuhle nelichotivou bilanci nakonec prolomil až po přestávce, i když si už v první půli vytvořil nějaké gólové příležitosti. V 8. minutě prověřil Gosens připravenost gólmana van der Harta, v 17. minutě pak z levé strany nacentroval na Weghorsta, který hlavičkoval nad branku.

Hosté dvakrát zahrozili Beckerem, který už v 9. minutě musel nahradit zraněného van Polena, na pozorného brankáře Castra si ovšem nepřišel. Jinak byl i nadále o něco lepší Heracles. Ve 33. minutě zahodil velkou možnost Weghorst, jemuž adresoval pěknou přihrávku Bel Hassani, sám před van der Hartem ale selhal v koncovce.

V 54. minutě už přece jenom udeřilo. Bel Hassani využil na hranici vápna zaváhání jednoho z protihráčů, narovnal si míč na pravačku a umístil ho přesně k tyčce. Až tenhle moment Zwolle vyburcoval k větší aktivitě v ofenzívě. Lam ovšem mířil nad břevno, v 62. minutě nedokázal Veldwijk přesně zamířit a z přímého kopu neuspěl ani Nijland.

Svěřenci Johna Stegemana následně spálili další dvě možnosti, Weghorst a Bel Hassani zase nevyzráli na van der Harta. Poté si již vzal slovo Navrátil, jenž v 64. minutě nahradil svého nového konkurenta v útoku Kadu. Gonzalo García na něj poslal přesný pas a Čech jemným obloučkem překonal vyběhnuvšího van der Harta.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Twente 1:3

06.02.2016 19:45

Góly: 13. Henk Veerman - 40. Bruno Uvini, 89. Jerson Cabral, 90. Hakim Ziyech

Twente Enschede ve druhé polovině sezóny jasně ukazuje, že se nechce až do posledního kola prát jen o záchranu a v roce 2016 zvítězilo již potřetí z pěti odehraných duelů. V tabulce se posunulo na čtrnáctou pozici s dvaadvaceti body. Naopak Heerenveen nenavázal na uplynulé dobré výsledky a s devětadvaceti body je jedenáctý. Domácí výběr sice šel brzy do vedení, avšak hosté ještě do poločasu srovnali a vývoj utkání otočili v samém závěru.

SC využilo prvního vážnějšího momentu a po necelé čtvrthodině hry šlo do vedení. Po pasu z pravé strany sice gólman Marsman chytil míč do rukavic, jenže po střetu s vlastním spoluhráčem mu vypadl přímo na kopačku Henka Vreemana, který ho zblízka z osmi metrů dopravil do sítě. Domácí mohli navýšit své vedení ve 21. minutě. Z přímého volného kopu vystřelil Larsson a Marsman famózním zákrokem vyrazil míč do tyče.

Deset minut před přestávkou poprvé zahrozilo Twente. Z hranice pokutového území vystřelil Jerson Cabral a jeho pokus minul levou tyč jen o decimetry. Hostům se podařilo vyrovnat ve 40. minutě. Po přímém volném kopu Hakima Ziyecha z levé strany si na zadní tyč naběhl Bruno Uvini a hlavou ze šesti metrů zamířil přímo nad gólmana Muldera. Sedm minut po změně stran mohl dostat domácí opět do vedení Larsson, ale v dobré pozici mířil mimo.

V 69. minutě se podruhé do listiny střelců mohl zapsat Vreeman, který po chybě hostující defenzívy vypálil z třiceti metrů a vzdálenější tyčku minul o pár decimetrů. Nicméně ještě ve stejné minutě si Heerenveen výrazně zkomplikoval situaci, když Joost van Aken ve slibně se rozvíjející akci podrazil rozběhnutého El Azzouziho a po druhé žluté kartě se musel předčasně pakovat do sprch. Z následné standardky hlavičkoval těsně nad Ziyech.

Domácí se mohli i v oslabení dostat do vedení v 87. minutě, kdy z přímého volného kopu pálil tradiční exekutor Larsson a míč uklidil těsně vedle levé tyče. Twente se dočkalo rozhodujícího gólu o dvě minuty později. Zpětná přihrávka střídajícího Agyeponga z levé strany propadla až ke zcela volnému Cabralovi, který z dvanácti metrů zamířil technicky k zadní tyči. Vedení Enschede pojistil v první nastavené minutě Ziyech. Ten využil nádherné kolmice od Gutiérreze, obešel vyběhnutého Muldera a své sólo do prázdné branky dokončil střelou po zemi - 1:3.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 1:0

06.02.2016 19:45

Góly: 62. Vincent Janssen

Alkmaar zvládl také své šesté utkání v novém roce a tentokráte porazil konkurenční Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii zvítězil popáté v řadě, k tomu si připsal úspěch i ve čtvrtfinále národního poháru. V tabulce se tak posunul už na páté místo se čtyřiatřiceti body, Arnhem má o jeden bod méně a nachází se na sedmé pozici. O jediný gól utkání se postaral tradiční ostrostřelec Vincent Janssen krátce po odehrané hodině.

Do první vážnější šance se dostali domácí po čtvrthodině hry, kdy po dobré přihrávce Browna převzal míč Kazaišvili. Ten se kličkou zbavil protihráče a vystřelil šajtlí ze čtrnácti metrů, brankář Rochet však skvělým zákrokem jednoruč vytěsnil míč do strany a poté mu pomohla obrana. AZ poprvé zahrozilo v polovině druhého dějství, kdy po pasu z pravé strany zasáhl míč ve skluzu Janssen a brankář Room pro jistotu vypíchl míč nad břevno.

Alkmaar spálil největší možnost prvního poločasu ve 39. minutě, kdy po nádherné přízemní akci a patičce Janssena přišla střela ze sedmi metrů, kterou Room brilantně zlikvidoval na brankové čáře. V první nastavené minutě se mohli dostat do vedení domácí. Přímý volný kop Ōta z levé strany mířící přesně pod horní tyčku vyrazil Rochet oběma rukama nad sebe a poté zlikvidoval i dorážku van der Werffa z hodně ostrého úhlu.

Domácí vstoupili lépe i do druhého poločasu a v další obrovské možnosti se ocitli v 57. minutě. Sražená střela Henriksena se dostala k volnému Dabneymu dos Santosovi, který se ovšem šance před prázdnou brankou zalekl a nakonec vůbec nezakončil. Nicméně Alkmaaru to nakonec příliš vadit nemuselo, o pět minut později totiž skóroval Janssen. Ten předvedl skvělou techniku a postaral se o nádhernou individuální akci.

Po pasu van Overeema se nejprve elegantně zbavil dvou protihráčů, poté přehodil ještě jednoho na hranici pokutového území a nakonec ukázkovým lobem přehodil brankáře Rooma, který na míč těsně nedosáhl. Poslední velká možnost byla k vidění 65. minutě, kdy po pasu Vlaara hlavičkoval z hranice brankového území Henriksen a Room jeho pokus famózním zákrokem zlikvidoval. Až do závěrečného hvizdu domácí kontrolovali průběh hry a soupeře do ničeho vážného nepustili.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Roda JC 2:2

06.02.2016 18:30

Góly: 20. Kevin Jansen, 53. Timothy Derijck - 45. Tom Van Hyfte, 81. Kristoffer Peterson

Fotbalisté Den Haagu nedokázali potvrdit úlohu favorita proti nováčkovi z Rody a nakonec se s ním rozešli smírně v poměru 2:2. V utkání sice dvakrát vedli, jejich sobotní protivník ale vždy dokázal srovnat krok. Kerkrade tak prodloužilo v Eredivisii sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy v řadě za sebou a v tabulce se drží na třinácté pozici se čtyřiadvaceti body. ADO jich má o tři více a náleží mu dvanácté místo.

V úvodní dvacetiminutovce se oba soupeři spíše oťukávali a domácí se dostali do vedení z ničeho nic z první vážnější akce utkání. Po nepřesné zpětné přihrávce odkopával jeden z hostujících obránců míč za hranici pokutového území na poslední chvíli a poté z pětadvaceti metrů vypálil Kevin Jansen, který zamířil do odkryté branky přímo k pravé tyčce. Nicméně Roda po tomto momentu zbraně nesložila a podařilo se ji vyrovnat v závěru první půle.

Ve 45. minutě propadl pas Marcose Gullóna z pravé strany až na zadní tyč ke zcela volnému Tomu van Hyfteovi, který ho zblízka napálil do sítě kolem bezmocného gólmana Hansena. Po změně stran opět byli aktivnější domácí a v 53. minutě se dostali znovu do vedení zásluhou Timothyho Derijcka. Ten využil nádherného přímého kopu Duplana z levého křídla a z hranice brankového území hlavičkoval přesně kolem brankáře van Leera.

Kerkrade bylo blízko vyrovnání krátce po odehraně hodině, kdy se podruhé do listiny střelců mohl zapsat van Hyfte. Ten po pasu z pravé strany prudce hlavičkoval a orazítkoval nakonec horní tyčku. Dvacet minut před koncem se ozval nejlepší střelec Den Haagu Havenaar, který vypálil z otočky a van Leer famózně konečky prstů vytěsnil jeho pokus na rohový kop. Kerkrade v závěru přidalo na aktivitě a podruhé skórovalo v 81. minutě.

Kristoffer Peterson si navedl míč blíže do středu hřiště a vystřelil z dobrých pětadvaceti metrů, jeho nádherný pokus zapadl přímo ke vzdálenější tyčce, brankář Hansen prolétl vzduchem naprázdno. O tři minuty později mohli jít hosté dokonce do vedení, jenže Poepon neuspěl v tváří tvář proti Hansenovi. Následně n druhé straně vystřelil technicky Bakker a van Leer brilantně vyrazil míč do bezpečí. V 88. minutě se do poslední šance tohoto duelu dostal opět Popeon, nicméně Hansen dalším neskutečným zákrokem zachránil pro svůj tým alespoň remízu.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Willem II 0:0

05.02.2016 20:00

Góly: -

Páteční předehrávka 22. kola byla podle očekávání hodně vyrovnaná a nakonec se oba celky rozešly smírně po bezbrankové remíze, jejich čekání na první vítězství v roce 2016 se tak opět protahuje. Domácí výběr získal svůj první bod ve druhé polovině sezóny a v tabulce se prozatím posunul na patnácté místo s devatenácti body o skóre před Twente. Willem po třetí remíze v řadě za sebou zůstává na čtrnácté pozici a má o dva body více.

Od samého začátku se podle předpokladů hrálo velmi opatrně, oba výběry měly problémy v rozehrávce a do zakončení se dostávaly jen zřídkakdy. První větší příležitost byla k vidění až v polovině úvodního dějství. Přetažený centr z pravé strany propadl až na hranici brankového území, kde se dostal k míči Kuwas. Ten po nepříliš dobrém zpracování propálil brankáře Lamproua. avšak míč před brankovou čarou odkopl do bezpečí Achenteh.

To byla v podstatě jediná vážnější šance první půle, další se zrodila deset minut po změně stran. Po krásné vodorovné přihrávce od Kuwase se na levé straně pokutového území objevil osamocený Stans, jenže prováhal vhodný okamžik k zakončení. Brankář Lamprou dobře vyběhl a vytlačil hostujícího hráče do hodně ostrého úhlu, s následným pasem si hostující defenzíva bez větších potíží poradila.

Tilburg poprvé zahrozil až čtvrthodiny před koncem. Z přímého volného kopu z osmnácti metrů vypálil Huppert. Jeho rána byla sice zablokována, nicméně poté se do balónu opřel Andersen a jeho nůžky minuly horní tyčku jen o decimetry. V samém závěru zápasu domácí SBV přitlačilo a v nastaveném čase si vytvořilo ještě dvě možnosti.

Nejprve po pasu Bovenberga hlavičkoval nebezpečně van Mieghem, jenže nikým nehlídán mířil těsně vedle levé tyče. Ihned na to byl van Mieghem opět v akci, když po jeho pasu z levé strany nezasáhl ve skluzu balón van Weert, jenže lehce ho tečoval Heerkens, a Lampou skvělým zákrokem zabránil vlastní brance. Tilburg v příštím kole přivítá poslední De Graafschap, Excelsior se pokusí obrat o body konkurenční Den Haag.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven22165157:2453
2.AFC Ajax22164251:1452
3.Heracles Almelo22115631:2638
4.Feyenoord Rotterdam22113841:3036
5.NEC Nijmegen22105727:2335
6.AZ Alkmaar22104835:3134
7.FC Groningen2297628:2834
8.SBV Vitesse2296738:2033
9.FC Utrecht2295834:3232
10.PEC Zwolle2285935:3429
11.SC Heerenveen2285934:4229
12.ADO Den Haag2269732:3327
13.Roda JC2259820:3524
14.FC Twente22641230:4922
15.Willem II2249926:3021
16.SBV Excelsior22471121:3719
17.Cambuur Leeuwarden22271324:5313
18.BV De Graafschap22331624:4712

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Pohral sa s nimi proste

Reagovat
smazaný uživatel

strasna bramboracka, ale to je minulost, utrpena vyhra taky vyhra, navic pro sebevedomi obrany dalsi nula kurevsky dulezita, Ronnie si ty mlady janky jakztakz sefuje

Reagovat
Stiksxx

Tak ono to s Vitesse asi jinak nejde. Jsou hrozne houzevnati,kompaktní a nevyzpytatelni. My jsme u nich vyhráli taky se štěstím.

Ale nakonec to dopadlo jak jsem říkal. Janssen nezklamal a dal parádní gól. I kdyz po hrubce obrany. Kam zamiri v lete? Ajax nebo cizina?

Reagovat
smazaný uživatel

Mels pravdu, Janssen byl ten rozdil mezi AZ a SBV Ja doufam, ze zustane jeste na druhou sezonu, stejne jak si ted krouti u nas Markus a potom pujde rovnou ven, v posledni dobe ty prestupy od nas do Ajaxu/PSV nebyly nakonec pro ty hrace nejlepsi volbou. Ale asi bude neudrzitelnej, vsak probehly rumours, ze budeme poptavat v lete Santose z NEC

Reagovat
smazaný uživatel

Jaruna Navratil, rodak ze Sitboric

Reagovat
Radin

Kdo to je ten Navrátil a kde hrál předtím? Skoro nic tu o něm není :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál v Břeclavi

Reagovat
Uwe háže buly

Makal v nějaký fabrice a pak šel rovnou do Holandska.

Reagovat
smazaný uživatel

on hrál v česku, ale nějakou 3.ligu a almelo si ho vytáhlo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stiksxx

Ta kolmice?

Reagovat
Stiksxx

Tak koukám na derby od cca 25 minuty. A zatím vyrovnané. Ajax měl obrovskou šanci. Myslím, že to byl El Ghazi, komu nakonec na brankové čáře ale mimo bránu ukopl míč Vermeer. A pak měl pěknou střelu Vilhena, ale umístil ji ideálně pro Cillessena. Ale jinak se to hraje v hodně vysokém tempu.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a ted este PSV a bude to dokonaly

Reagovat
.13

Pekne derby

Tempo dobre, hralo sa hore dole, vysledok asi zasluzeny, ale za spomenutiestoji Elia, ten ma v hlave solidne vydupane. Nechcem vediet co by sa stalo keby toho Veltmana trafil nakonci

Reagovat
afc ajax

zaslúžená výhra ,myslim si ! A tá penalta ešťeže nás nemusí mrzieť ,

Reagovat
Hector17

Docela dobrý výkon z naší strany. Enormně jde vidět když hraje Klassen a když ne, bez něj jsme poloviční.

Cillessen- dobrý výkon, gól se sice chytit dal, ale potom parkrát podržel

Veltman- Jednoznačně MOTM. Naprosto vymazal Basacikoglu a následně i Eliu. Skvěle podporoval ofenzífu

van der Hoorn- Docela jistý a dobrý výkon

Viergever- Nastoupit do rozběhnutého zápasu není jednoduché ale Nick si s tím poradil dobře

Dijks- dobrý výkon

Gudejl- líbí se mi jeho dobrá technika, ale tu penaltu nepochopím až na ni slušný výkon

Bazoer- sice vstřelil parádní gól, ale mě se jeho výkon moc nelíbil, přišel mi takový lajdácký (což neplatí jen pro tento zápas), každopádně za ten gól

Klassen- odehrál výborný zápas, náš klíčový hráč, výborná přihrávka na Younese

Younes- vstřelil moc pěkný gól a celkově byl jeho výkon dobrý

El Ghazi- řekl bych že hraje na hrotu lépe než Milik, škoda té tutovky někdy ve 25.minutě, každopadně pro De Boera že posadil Milika

Schone- dobrý výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Vicemene souhlas, jen ja nevidim takovou praci vymazat Basakcikogla/Eliu, ti se utopi ve svych klickach sami, proto bych volil MOTM Klaassena, hned prvni spiel po relativne dlouhym zraneni a byl to on, kdo daval vasi hre podobu. Younes kdyby nedal gola, tak ho hodnotim silne negativne, takhle to zneutralizoval. Btw. nejsu teda sam, kdo videl, ze ten gol Cilessen mohl vytahnout a to sou presne takovyhle nenapadny okamziky, ktery ukazujou ze on neni a zrejme nikdy nebude golmanska top class. Chyta spolehlive, ale malokdy vytahne zakrok " na vic".

Reagovat
AjaxFans

Myslim,Ajax byl lepsi.Feyenoord dal zniceho nic gol po tlaku Ajaxu.Druha pulka uz se srovna.Vetman vyborny.Lasse konecne hral! A jako vzdy si odehral svoje.Younes asi nejlepsi vykon v Ajaxu.Sice to tam parkrat zazdil, ale ......A Milik konecne sedi blb

Reagovat
smazaný uživatel

Byli ste lepsi, o tom neni pochyb. Feye sice prohralo uz 6. spiel v lize po sobe, ale za dnesni vykon se nemusi stydet a za jejich aktivni hru, velka cast zapasu mela vyborny tempo na obou stranach. Veltman urcite z te obranne ctverky vycniva nejvic, Younes dal chvilu gol po tom, co dvakrat po sobe sel hloupe do hrace misto aby rozdaval, Frank lital za lajnou nasranej, pak si to vyzehlil, ale mel by driv davat od nohy a to stejny Ghazi, zajebou oba takhle spoustu akci tim svym sobcenim. Schöne si svoje odehral, ale to nemate nikoho lepsiho na standardky? V kontrastu s Vilhenou to bylo takovy do oci bijici.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, Gudelj,, ale vetsinu mne prislo zahraval Lasse

Reagovat
smazaný uživatel

Tip mne vysel presne, ale ze to bude po takovym prubehu me nenapadlo. PSV upletlo z hovna bic, tohle umi velky tymy, kazdopadne Utrecht velice vyzralej vykon, herne sou na tom ze vsech tymu bojujicich o 3. fleka nejlip

Reagovat
Stiksxx

Jako je pravda, že se nám daří z minima využít maximum, ale jak dlouho? Ajax - Feyenoord jsem viděl jen 25 minut první půle a vypadal velice čerstvě, že by probudil opět spící mašinu. Bude to s ním hodně těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax dneska celkem dobry, hrali v 11ti lidech a bylo to citit, uvidime jestli to Frank takto necha nebo tam bude cpat Milika, ale mozna ted s Klaassenem by se i ten spac probral, vy ste to uhrali profesorsky, semtam nevedeli co se to ve vasem vapne deje (Boymans jak hlavickou malem zlomil brevno ), ale hlavni je, ze i v takovych neprijemnych spielech ty 3 body vyvalcite, liga je zajimava na vsech frontach, ta tlacenice o playoff je taky bozi a o 3.fleka jeste muze v pohode hrat i 11. Heerenveen, crazy

Reagovat
Stiksxx

Tj. Je to napínavý. Ale zábavný je to pro někoho nezaujatýho.

Já smekám před Frankem, že to protočil. Nechal sedět Milika a dal do základu Schöneho. Navíc, jak už tady padlo, je znát že Klaassen hraje.

V té naší sestavě se mi líbilo, že posadil Breneta, který byl pro Hallerovi poloviční a zkusil Ariase, který je dynamičtější a nalevo posunul Morena. A fajn bylo, že hrál Jozefzoon ze začátku. Je průbojnější než Narsingh. Ale mohl tam nechat Locadiu místo Pereira. Přeci jen se čekalo, že nás zatlačí a pak se hodí rychlý a silový hráč do brejku, než technik, který rád dlouho drží balon. Ale zase oproti tomu, jak se trápil Locadia v poháru, to nebylo zas tak špatné rozhodnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Arias hrava pravidelne RB ne? Brenet LB dnes se tam posunul Moreno a na stoperovi sem taky konecne videl Isimat-Mirina. Jozefzoona stridal Stijn, taky bylo fajn ho po takove dobe videt. Jinak Pröpper dost neviditelnej. Skoda, ze nikde neni ta akce Ariasova cela a je to strihly od pulky, ale on si ten balon vyhral pred vapnem, parkrat si ho vymenil a sel sam na golmana, to byla fantazie

Reagovat
Stiksxx

Arias je RB ale Brenet taky. Brenet hrál LB jen proto, že byl Willems zraněný a Poulsen je špatnej. V poháru jsme hráli s Willemsem vlevo a s Brenetem vpravo. Tak právě proto jsem byl rád, že se RB vrátil Arias a vlevo byl dobře rozehraný a silný Moreno.

Stijn je už vyloženě hráč na posledních max. 20 minut, když potřebujeme vyztužit defenzivu v záloze. Do základu už ne.

A Pröpper bývá neviditelný často, ale pak jedna kolmice nebo střela a je vymalováno. On má možná taky trochu defenzivní povinnosti. Takový klasický střed. Nahoru dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo uz je mi to jasny, diky, zapomnel sem na Willemse, no zaujal me z vasich dneska nejvic ten Arias, paradni krajni bek, pohyblivej, nabizi se, nenahrava za sebe, lajnu piloval vic nez dobre, nepamatuju si, ze bych si takhle nekdy vsim Breneta

Reagovat
Stiksxx

Brenet je taky dobry, ale je to jeho strop. On je takový sama noha sama ruka. Je mnohem víc technický a hodne rad útočí. Neni divu ze dřív hrával útočníka. Klidne bych ho nechal hrát halva nebo křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

To sem o nem nevedel, ze to je preuceny kridlo, no neni prvni ani posledni a konkretne v Ered uplne, tam se s postama cachruje jak je potreba

Reagovat
Stiksxx

No ale to bylo ještě někdy v mládežnických oddílech. V Jong PSV už hrál myslím RB.

Reagovat
smazaný uživatel

jo a Arias takhle

Reagovat
Stiksxx

Nevím. Neviděl jsem. Ale podle statistik to vypadá, že měl Utrecht mírně navrh. Hlavně ve druhé půli mírně víc..Ale tam to nikdy není nic jednoduchého a důležité jsou 3 body a čisté konto. Neúspěch v poháru je u mně tímto vyžehlen.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Videl jsem jen druhou pulku a Utrecht hral dobre.Ta hlavicka z rohu byla bomba.Psv melo v druhe pulce snad jednu sanci po prihravce Jonga na Narsingha

Reagovat
smazaný uživatel

1.polčas dnešného Klassikeru bol fantastický. Celkovo super zápasik akých čo sa týka otvorenej ofenzívy dnes už človek v najlepších ligách moc nevidí...na to v akej prdeli je Feyenoord si myslím, že hrali na hranici možnosti a výsledok je prijateľný. Realita je boj o 3.miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Dominik Mašek je zranený? Vôbec ho nevidieť ani na lavičke v jarnej časti.

Reagovat
partaS

slávisti spekulujou, že má přijít na hostování

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka, zaujímavé, aspoň by sme ho konečne mali možnosť vidieť, čo v ňom je

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem rozebrat De Klassieker, ale vsechno podstatne napsal Hector17 a dory99, takze bych se opakoval. Ale prvni pule fakt mega luxusni. Na zacatku druhe slabsich 15 minut, ale pak uz zase jizda...

Feyenoord byl narozdil od zapasu proti AZ nebo Heerenvenu konecne kompaktni, predvedl solidni vykon. Ale vyhru si nezaslouzil.

Chvalim GvB, ze nechal sedet Eliu. Posledni zapasy nehral dobre. A dnes byl na facku, kdyz prisel na plac. Otravenej, vubec nezachytil tempo zapasu. Ale moc nechapu nasazeni Tapii. Fotbalista je to prvotridni, ale mel dostat sanci na rozehrani a ne ho hned hodit do takovyho slagru. Chudak nestihal...

Muzem zapasu jednoznacne Veltman. O parnik nejlepsi a fakt klobouk dolu. Neudelal chybu. Super dozadu i dopredu. Navic hral na jine pozici nez normalne. Neuveritelne bajecny vykon.

Ke chvale na Klaasena: byl dobry, ale bylo na nem az moc videt, jak je premotivovany. Nemohl by se byval divit, kdyby dostal kartu za faul nebo za reci nebo treba pesti od nekoho z Feyenoordu Navic mi dnes prisel ubreceny, coz u nej neznam. Ale asi to bylo jen tim, jak strasne moc chtel vyhrat. A to ja mam zase rad Bylo to i videt z te radosti na konci zapasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Klaassen byl premotivovanej, ale to jeho zapaleni pro hru strhava spoluhrace, aby preradili na jeste vyssi rychlost, to jim chybelo posledni dva zapasy, ktery remizovali, kdy tam nebyl nikdo, kdo by to vyblaznil. Skvelej kapitan - motivator a momentalne opravdu nenahraditelnej clanek v sestave Ajaxu. Nic proti Veltmanovi, objektivne opravdu mozna MOTM, ale Klaassen diktoval tempo hry a to bylo cca 75 min. strhujici, proto sem ho vynasel vic a nebral v potaz negativa, ktera se na jeho vystoupeni samosebou dala najit

Kritika na Eliu mi prijde takova dost prvoplanova, ale nechci ho obhajovat, jen by me zajimalo, co vic predvedl na jeho miste Basakcikoglu za hodinu (?) hry.

Reagovat
smazaný uživatel

zadnou hodinu, on se vlastne protrapil tim spielem uplne celym , mne ho bylo tak lito, ze sem bral za hotovy, ze za nej pujde Elia, ale ten sel nakonec na ukor Toornstry

Reagovat
smazaný uživatel

Ohledne Klaasena nejsme ve sporu. Jak je pro Ajax klicovy jsem rikal do prenosu a i psal do preview sem: http://www.sport1tv.cz/Blog/Ales_Svoboda/Blog-klasiekker-AS

Jde o to, ze to od nej jako od kapitana cekam. Svoji roli splnil a vykon chvalim. Veltman je pro me hracem, ktery si vetsinou odehraje sve a nevycniva. Nevim, zda je to objektivni, ale mam ho tak zapsaneho. Ale dnes opravdu vycnival. Navic na nezvyklem postu.

Prvoplanova ne. Vychazi z vykonu v posledni dobe. Naladovy, netymovy, prilis individualisticky. Kdyz se nedari, sahnes po srdcari, drici a borci, co Ti tam necha srdce a plice. A to on neni. Videl jsi jeho vyraz, kdyz sel do hry? Totalne nasranej, otravenej, dotcenej. Bilalovi obhajce delat nebudu. Za me je to precenovanej hrac a mne osobne nijak neoslnuje. Ale snazil se jezdit celej zapas. Problem je ten, ze Feye byl vetsinou pod tlakem. A pak Ti kridelni hrac malokdy uvizne v oku a pameti jako jeden z nejlepsich, kdyz nema sanci vyniknout v tom, proc ho tam mas...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim a diky za reakci. On ale tim spratkem vzdycky byl a jeho naladovost, nulova sebekontrola a prilis velky ego mu posrali celou karieru, ale ve Feye vedeli koho podepisovali, prislo mi, ze si ho Dirk i zpacifikoval, v letosni sezone jsem poprve u nej videl, ze se i vraci na vlastni polovinu vypomoct pretizene obrane, v golovych situacich hleda lepe postavene spoluhrace, proste veci drive u nej nevidane. Jeho role je jina, nez na kterou jsme u nej byli zvykli.

Nicmene moje pointa je ta, ze i kdyz tenhle zmetek na hristi nepredvede nic na prvni pohled dulezityho, tak on vytvari a prenasi tlak na souperovi beky, hada se s nima, okopava je, tu a tam lokytek, sprosty nadavky atd., vsimni si, ze na sebe strhava spoustu pozornosti, i kdyz hraje hovno, ale tim dava vic prostoru svym spoluhracum, ve srovnani s nim ten Bilal ti neudela na hristi ani tohle zdanlivy minimum, jo, dre tam, jezdi nahoru dolu, ale efekt z toho zadnej neni, tak k cemu ti je takovej hrac-srdcar?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, pravda, on takovy byval. Ja ho nesledoval zase tak detailne, ale mas recht. Ale prave jsem si vsimal, ze v nekterych zapasech byl "relativne pracovitej".

A co se pointy tyce, tady ja to mam trochu jinak. Radeji jsem vzdycky mel hrace, kteri tym strhavali pozitivne. Jasne, raubir je obcas potreba, ale problem je ten, ze hajzl a negativista Ti obcas muze na nespravnou stranu strhnout i vlastni spoluhrace. V pripade Feye snad ne, tam si snad Kuyt osefuje, ale riziko to je. Nekdo z mladsich s vetsim egem se v nem muze zhlednout a mas dalsi problem. Bilala konkretne fakt chvalit ani obhajovat nebudu Ale obecne ja osobne mam radeji hrace, u kterym vim, ze mi pujde do 10 nabehu z 10 nebo se mi 10x z 10 vrati vypomoci, kdyz to bude potreba. Pokud bude ten Tvuj "lump a raubir" bez nalady a bude vytvaret jen negativismus a nebude Ti pracovat ani tam ani tam, tak je taky k nicemu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky radsi vidim borce na hranici sebeobetovani pro tym nez uvztekanou primadonu, jen jsem chtel poukazat na to, ze prinos pro hru Feye maji ted oba stejne nulovej a ten tym hraje o 10 lidech, pokud to Gio korunuje nasazenim Neloma na LB tak maji komplet levou stranu zabitou.

Srandovni je, ze sem se tady stal obhajcem neceho, co ja sam nepreferuju, jen mne prislo, ze na Eliu se plive uz jen tak z podstaty, pritom je ted z formy pulka tymu. On dric uz nebude a jeho klady sou videt, jen kdyz se dari. Me celkem prekvapilo, ze ho Feye podepsalo vzhledem k povesti totalniho trotla, ktera se s nim z minulych angazma nesla. Sice prisel zadarmo, ale plat urcite nebude mit malej. Proste to riskli a na podzim to vypadalo, ze se srovnal, ted jeho vykonost sla zase dolu a veze se na spatne vlne s celym tymem, tezko lze od nej ocekavat, ze on bude tahounem a vzorem, kterej to nakopne, navzdory svymu veku, on je porad dite.

Reagovat
smazaný uživatel

Radšej mať na ihrisku 11 srdciarov, ktorý pôjdu celý zápas na doraz a obetujú sa jeden za druhého, ako keby som tam mal mať 11 supertalentov, ktorý sú uplakaní, urazení a neurobia krok navyše. Ja si myslím, že veci ako sú lepšia technika, zakončenie, sú veci, ktoré sa dajú natrénovať. Ale nechať na ihrisku srdce, to musí mať hráč v sebe a je to dar.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele