Eredivisie - preview 20. kola

26.01.2016, 08:42, aktualizováno 28.01.2016, 08:21
Previews
Feyenoordu se konec loňského a začátek letošního roku nepodařil, prohrál už třikrát v řadě a čekání na výhru hodlá ukončit proti Heerenveenu. Body naopak pravidelně sbírá Utrecht a pro další cestuje do Kerkrade...
Roda JC - FC Utrecht  (čtvrtek 18:30)
Nováček z Rody Kerkrade letos patří mezi kandidáty sestupu, ovšem v minulém kole udělal velmi důležitý krok k lepšímu umístění, když na půdě konkurenčního Excelsioru zvítězil s mírným štěstím v nejtěsnějším poměru 1:0. V tabulce se prozatím posunul na čtrnácté místo s devatenácti body a nyní se pokusí v domácím prostředí překvapit Utrecht. Ten má v poslední době formu jako hrom a v Eredivisii se již vyhoupl na sedmou příčku.

Roda díky úspěchu v Excelsioru dokázala zlomit svou dlouhou šňůru bez ligového vítězství, ta se zastavila na čísle patnáct. "Pochopitelně jsme tento tříbodový zisk nutně potřebovali. I když předvedená hra nebyla nijak divácky atraktivní, tak byl tento zápas nesmírně důležitý. Navíc jsme zvítězili venku a teď můžeme potvrdit tento výsledek před vlastními fanoušky. Bude to ale nesmírně náročné, Utrecht je ve výborně formě," řekl trenér Darije Kalezič.

Utrecht v předchozích šesti utkáních hned pětkrát zvítězil a pouze jednou remizoval. Naposledy se představil proti Zwolle a zdolal ho 1:0, předtím překvapil silný Groningen po výsledku 4:1. "Náš protivník má obrovské sebevědomí a je na něm vidět, že si v každém utkání hodně věří. Pochopitelně si největší pozor budeme muset dávat na Hallera, nicméně nebezpečí pochopitelně hrozí z více stran," dodal šestačtyřicetiletý Švýcar.

Ten stále nemá k dispozici dva hráče. Jurič zůstává mimo hru kvůli poraněným vazům s kolenem, poraněný kotník ještě nepustí na trávník ani Noora. Hosté nemohou využít služeb Janssena s Rubinem vinou problémů s kotníkem, Hardeveld zůstává na marodce po operaci kolene. Zraněné tříslo trápí Klaibera a s poraněnými zády laboruje též Conboy. V letošním prvním vzájemném zápase se oba výběry rozešly smírně po výsledku 1:1.

"V tuto chvíli se nám daří vše, na co sáhneme. Předvádíme dobré výkony a za tvrdou práci jsme náležitě odměněni. Sezóna bude ještě hodně dlouhá a my musíme pokračovat v nastoleném tempu. Roda je velmi houževnatý soupeř, který se spoléhá na kvalitní defenzívu a často dokáže využívat rychlý protiútok. Nesmíme se uspokojit předchozími dobrými výsledky, další body zadarmo dostávat nebudeme," uvedl varovně kouč FC Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.60 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen  (čtvrtek 20:45)
Feyenoord Rotterdam se v poslední době v Eredivisii hodně trápí a začíná se mu výrazně vzdalovat boj o titul. Domácí celek doposud posbíral šestatřicet bodů a na vedoucí Ajax už ztrácí hrozivých bodů dvanáct. Nyní na něj čeká další těžká zkouška, na stánku De Kuip přivítá konkurenční Heerenveen. Tomu se v letošním ročníku daří ještě výrazněji méně, s pouhými třiadvaceti body je dvanáctý a také nemůže být s dosavadním průběhem spokojen.

Rotterdamský výběr prohrál již ve třech ligových zápasech v řadě, což je na jeho poměry hodně neobvyklé. Nejprve v posledním zápase uplynulého roku podlehl Nijmegenu 1:3, následně před vlastními fanoušky nestačil na PSV po výsledku 0:2 a naposledy po katastrofálním výkonu v defenzívě podlehl Alkmaaru 2:4. Heerenveen v roce 2016 odehrál dva naprosto odlišné zápasy.

Nejprve nezvládl střetnutí na půdě Zwolle a pohrál vysokým rozdílem 2:5, minule nabral sebevědomí po obratu s Tilburgem a nakonec zvítězil 3:1. Feyenoord je v posledních dnech přestupového období velmi aktivní. Ze švédského Helsingborgsu přivedl brankáře Pära Hanssona, který by měl v týmu plnit úlohu dvojky místo dlouhodobě zraněného Hahna. Ve středu navíc do klubu přestoupil Renato Tapiu z Twennte, klub za něj zaplatil 2,5 miliónu eur.

Trenér Giovanni van Bronckhorst bude ve čtvrtečním utkání postrádat kromě Hahna také Erica Botteghina s Gronsveldem (oba zraněný zadní stehenní sval), Schuurmana (poraněné koleno) a i vykartovaného van Beeka. "Stále věřím, že je šance na mistrovský titul, i když ve zbytku sezóny si nemůžeme dovolit příliš zaváhání. Potřebujeme nový impuls a já doufám, že proti Heerenveenu předvedeme dobrý výkon," řekl van Bronckhorst.

Hosté mají na marodce Therna s Huserem kvůli potížím s vazy v kotníku, St. Justeho nepustí na trávník poraněný stehenní sval. Voest se teprve zotavuje po operaci kolenních vazů a Namli má problémy s břišními svaly. "Heerenveen má velmi silný tým, který se vyznačuje nátlakovou hrou a jeho ofenzivní strategie je velmi účinná. My se musíme oproti minulým zápasům výrazně zlepšit," dodal čtyřicetiletý kouč Feyenoordu. První letošní vzájemný duel dopadl lépe pro rotterdamský výběr, který na půdě soupeře zvítězil vysoko 5:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Cambuur Leeuwarden  (středa 18:30)
Fotbalisté Alkmaaru vstoupili tou správnou nohou do nového roku a snaží se alespoň částečně zachránit hodně nepovedenou podzimní část. Na vedoucí Ajax sice stále ztrácejí hrozivých dvaadvacet bodů, nicméně na pohárové příčky příliš velké manko nemají. Doposud získali pětadvacet bodů a v tabulce se nachází na desátém místě. Nyní budou plnit úlohu jasného favorita proti zachraňujícímu se Cambuuru, který je předposlední sedmnáctý.

AZ nejprve zvládlo duel na půdě nováčka z Rody a se štěstím zvítězilo v nejtěsnějším poměru 1:0, nicméně v souboji proti třetímu Feyenoordu předvedlo naprosto odlišný výkon a do tabulky si připsalo cenné tři body po přesvědčivém vítězství 4:2. Naopak hosté v celém ročníku posbírali jen třináct bodů, v roce 2016 v obou utkáních prohráli. Nejprve doma podlehli silnému Vitesse 0:2, naposledy nestačili na Den Haag po výsledku 1:2.

Domácí kouč John van den Brom se bude muset obejít bez van der Lindena kvůli problémům s třísly, Lewis laboruje s poraněným zadním stehnem. "Nesmíme svého soupeře podcenit. Jeho postavení v Eredivisii sice nebudí nijak velký respekt, nicméně rozhodně má svou kvalitu a může nás velmi pozlobit. Je velmi silný ze standardních situací a dokáže být dostatečně důrazný v pokutovém území," řekl kouč AZ.

V prvním letošním vzájemném střetnutí se oba celky rozešly smírně po nerozhodném výsledku 1:1, nyní by přeci jen jasně navrch měl mít domácí výběr. Hosté ke středečnímu zápasu přijedou bez Houtkoopa vinou potíží s třísly, Pereira je dlouhodobě na marodce s přetrženou achilovkou.

Hosté i tentokráte budou chtít nejvíce spoléhat na nigerijského útočníka Ogbecheho, který se podepsal pod jedinou brankou svého týmu v souboji s Den Haagem. Domácí oproti minulému kolu přišli o marockého forvarda Mounira El Hamdaouiho, který zkusí štěstí v Kataru.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - FC Twente  (středa 18:30)
Jestli je letos v Eredivisie někdo za očekáváním, pak jsou to určitě fotbalisté Twente. Ti se totiž už delší dobu stále nedokážou vymanit ze sestupového pásma, kam podle mnohých odborníků nepatří. Napravit situaci na půdě Nijmegenu nebude vůbec snadné, tenhle tým z deseti zápasů před vlastními fanoušky hned sedmkrát zvítězil.

Lepší domácí bilanci mají v lize už pouze první dva celky tabulky. Především díky této statistice tak může nováček bojovat o evropské poháry. "Jenže opravdu dost často ztrácíme venku. Až poté, co s tím přestaneme, se můžeme upínat k našim cílům," vzkázal kouč Ernest Faber. "Každopádně výhodu toho, že hrajeme doma, musíme využít."

NEC má aktuálně celkem slušnou bilanci, po předvánoční výhře nad Feyenoordem dokázal ze dvou zápasů získat čtyři body. Twente naopak naposledy podlehlo favorizovanému PSV na jeho půdě 2:4. "Soupeř je ale v tabulce skutečně velmi nízko na to, jaké kvality vlastní. Rozhodně ho nemůžeme podceňovat," uvědomuje si Faber.

Domácí se na jarní část rozhodli posilovat hlavně na defenzivních postech. Už zkraje ledna přivedli zkušeného brankáře Brada Jonese, který se ihned stal mezi třemi tyčemi novou jedničkou mužstva, o minulém víkendu si pak debut prožil také dánský obránce Dario Dumic. Ten v sestavě má nahradit Rense van Eijdena.

A Faber si jeho služby v souboji s Groningenem jenom pochvaloval. "Musím Dariovi složit pouze komplimenty," hodnotil svého nového svěřence. "V obraně hrál naprosto skvěle a málem vstřelil gól. I tým se rychle adaptoval na jeho hru. Pokud budeme pokračovat v našich výkonech, může se stát součástí našeho dlouhodobějšího plánu."

Výkony hostujícího celku jsou prostě jako na houpačce. A především pak co se defenzivní činnosti týče. V posledním zápase roku 2015 s Vitesse inkasoval hned pět gólů, s Heraclesem následně udržel čisté konto, ale v Eindhovenu zaznamenal zase čtyři obdržené branky. Připomeňme ovšem, že svou jednu výhru ze tří slavil na podzim právě proti Nijmegenu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BV De Graafschap - ADO Den Haag  (středa 19:45)
Nováček z De Graafschapu stále živí částečnou naději na přímou záchranu, nicméně jeho situace není příliš lichotivá. Domácí výběr doposud získal pouhých osm bodů a je jasně poslední o pět bodů ze sedmnáctým Cambuurem. Nyní se pokusí své konto rozšířit proti Den Haagu a rozhodně bez šance na úspěch není. Hosté v tuto chvíli figurují na jedenácté příčce s třiadvaceti body, předchozí důležitý souboj o záchranu nakonec zvládli na jedničku.

V domácím prostředí právě proti Cambuuru prohrávali po necelé čtvrthodině hry 0:1, ovšem díky dvěma brankám japonského rodáka Mika Havenaara v rozmezí čtyř minut získali velmi cenné tři body. "Určitě nám tento obrat může pomoci po psychické stránce, podle předpokladů to nebyl lehký zápas. Nyní máme před sebou další zkoušku a já věřím, že si i tentokráte odvezeme plný tříbodový zisk," řekl toužebně hostující kouč Henk Fräser.

De Graafschap hned v prvním utkání v roce 2016 vybojoval svou první výhru v letošním ročníku před vlastními fanoušky, když dokázal porazit konkurenční Excelsior 2:0. Naposledy srdnatě bojoval na půdě favorizovaného Heracles, jenže nakonec prohrál v poměru 1:2. Se svým středečním soupeřem sehrál v podzimní části vyrovnanou partii a nakonec si odvezl bod po nerozhodném výsledku 1:1. Nováčka soutěže stále trápí početná marodka.

Na ní se v tuto chvíli nacházejí Will (poraněný stehenní sval), Tesselaar (problémy s achilovkou), Bannink (svalové zranění v oblasti břicha), Heusinkveld (poraněné zápěstí), Lammers (nespecifikované zranění hlavy) a Bouma (zlomenina lýtkové kosti). "Nesmíme si myslet, že sami od sebe budeme soupeře přehrávat od samého začátku. Musíme být trpěliví a dávat si pozor na rychlé protiútoky," dodal trenér ADO.

Ten bude postrádat Meijerse vinou potíží s kotníkem, připraven ještě není ani Gehrt vinou problémů se zadním stehenním svalem. De Graafschap už bude moci počítat s dvaadvacetiletým útočníkem Nathanem Kabaselem, který byl koncem uplynulého roku vyřazen z kádru za porušení disciplíny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Excelsior - PSV Eindhoven  (středa 20:45)
Jestli se Excelsioru proti někomu opravdu nedaří, pak je to určitě proti nizozemskému gigantovi z PSV. Jeho poslední vítězství nad tímto soupeřem je totiž už přes 15 let staré. Hosté nyní potřebují potvrdit dlouhodobě dobrou bilanci s tímto soupeřem a zvítězit, jinak by zbytečně promarnili šanci dotáhnout se na první příčku.

Už sedm zápasů v řadě nedokázal malý rotterdamský klub v Eredivisie zvítězit. Přičemž tak špatně jako si vedl před Vánoci, se zatím trápí i v novém roce. Nejenže čeká na jakýkoli bod, ale rovněž na první vstřelený gól. V důležitém souboji o záchranu nejprve padl v De Graafschapu, o minulém víkendu pak padl doma s Rodou.

Pro PSV by tak tenhle soupeř neměl představovat větší problém. Jestli ovšem dojde z jeho strany k jeho podcenění tak jako na podzim, může nastat i další balmáž. V říjnu minulého roku dokázal Excelsior uhrát proti favoritovi remízu na jeho půdě. Tehdy vyrovnával v nastavení Nigel Hasselbaink, pro něhož je to dosud jediná ligová trefa sezóny.

Svěřenci Phillipa Cocuho naposledy dokázali bez větších potíží porazit zachraňující se Twente 4:2. V tomhle duelu chyběl útočník Lestienne, kterého trápí poraněné lýtko, každopádně nová vyšetření ukázala, že by se nemělo jednat o nic vážného. "Nicméně je těžké odhadovat jeho návrat," dodával hostující stratég.

Ten sice o víkendu proti Twente splnil povinnost a získal se svým mužstvem povinné vítězství, přesto našel i negativa na konečném výsledku. "Ze začátku jsme brzy inkasovali a až pak přišlo na řadu naše zlepšení. Je škoda, že jsme neproměnili všechny naše šance, protože vím, že na konci může rozhodovat každý gól," hlesl.

Protože Ajax nedokázal v úterý doma přetlačit Heracles a pouze remizoval, má PSV velkou šanci na to, aby se svému soupeři přiblížil na dostřel. A boj o titul by mohl být zase pořádně zajímavý. Cocu je bezpochyby rád, že se mu z marodky po dlouhé době konečně vracejí do kondice Willems a Jozefzoon, po karetním trestu může hrát i obránce Santiago Arias.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 5.00 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - PEC Zwolle  (středa 20:45)
Tohle bude jednoznačně přímý souboj o evropské poháry, byť jarní část sezóny teprve začala. Každopádně oba celky dělí v tabulce jen tři body a dvě příčky, takže o něčem podobném lze rozhodně hovořit. Vitesse i Zwolle svoje zápasy o minulém víkendu nezvládli úplně podle svých představ, takže nyní by chtěli zabrat.

Proti určitě těžšímu protivníkovi stanuli domácí, nacházející se aktuálně na šesté příčce, kteří notně potrápili slavný Ajax a na jeho půdě podlehli nejtěsnějším možným způsobem. Stejný výsledek zaznamenali také hosté, ti ovšem hráli venku v Utrechtu. A to byl přece jenom určitě jiný kalibr než aktuální lídr Eredivisie.

Arnhemský celek na svého soupeře umí zahrát, vždyť z posledních dvanácti vzájemných utkání prohrál jen v jednom jediném případě. Aby si v současné chvíli udržel pozice v rámci play-off Evropské ligy, nesmí pouze prohrát, a to navíc nějakým naprosto skandálním způsobem. Skóre má totiž daleko lepší než Zwolle hlavně kvůli pevnější obraně.

Domácí trenér Rob Maas ví, že jeho mužstvo čeká náročný, mezi fotbalovou veřejností ustálený termín s názvem anglický týden. Ale pevně věří, že ho zvládne: "Pro nás je to také příležitost, abychom se rychle odrazili. Jestli cítím, že jsme toho schopní? Trochu ano. I když jsme v Amsterdamu mohli uhrát lepší výsledek."

Vitesse hlásí před zápasem jednu citelnou ztrátu. Chybět totiž bude albánský útočník Milot Rashica, který v lize doposud nasázel sedm gólů. Takový počet branek už dokázal vstřelit pouze záložník Kazaišvili. "Má nějaké problémy s kolenem. A chceme být opatrní. Proto ve středu nenastoupí," vysvětloval Maas.

Zwolle má svému soupeři rozhodně co vracet, vždyť na podzim s tímhle soupeřem padlo ostudně 1:5. V říjnu tehdy přitom skórovalo hned pět různých střelců arnhemského klubu. "PEC je nebezpečný tým. Jeho hra je především neuvěřitelně pestrá. Vepředu má několik rychlých hráčů," varoval domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - FC Groningen  (úterý 18:30)
Oba dva úterní soupeři se na začátku nového roku nemohou dostat do dobré pohody, v dosavadních dvou zápasech ani jednou nezvítězili. Nicméně tento duel přeci jen bude mít mírného favorita, Groningen se totiž nachází v horní polovině tabulky a bojuje o evropské poháry. Naopak domácí Tilburg balancuje na hranici sestupu, s osmnácti body je až na čtrnácté příčce. Groningen je momentálně devátý se sedmadvaceti body.

Účastník základních skupin Evropské ligy nejprve nezvládl domácí souboj s konkurenčním Utrechtem a podlehl mu vysoko 1:4. Příliš mu nevyšel ani druhý duel na stánku Euroborg, s nováčkem z Nijmegenu se totiž rozešel smírně po bezbrankové remíze. Willem v roce 2016 nezískal ani bod. Nejprve prohrál na půdě Nijmegenu 1:3, minule neudržel nadějné vedení v Heerenveenu a nakonec soupeři podlehl stejným poměrem.

Hostující celek se letos trápí v ofenzívě, s dvaadvaceti vstřelenými góly je v tomto ohledu čtvrtým nejhorším týmem Eredivisie. "Sezóna je velmi dlouhá a náročná, my si nyní zvykáme na jiný režim. Rozhodně bych neřekl, že prožíváme nějakou krizi. Do druhé poloviny sezóny jsme sice nevstoupili příliš dobře, to se však může brzy změnit. První důležitý krok bychom rádi udělali v Tilburgu," řekl kouč Groningenu Erwin van de Looi.

Ten nyní postrádá čtveřici hráčů. Chybět bude především důležitý pilíř ofenzivní hry Antonia kvůli lehkému zranění, připraven ještě není ani elitní útočník Mahi. Na marodce dále zůstává Islamovič kvůli potížím s kolenem, do hry nezasáhne ani Burnet vinou poraněného stehna. Úvodní vzájemný zápas letošní sezóny zvládl lépe Groningen, který před domácí kulisou zvítězil v poměru 2:1.

Ani Willem nevstoupí do zápasu s čistým štítem. Ondaan se dlouhodobě zotavuje po operaci kolenních vazů, Bruno Andrade naopak po zlomenině holenní kosti. Dále má potíže s hamstringem Haemhouts a Joppen laboruje s poraněným kolenem. "Tilburg dokáže velmi často využít domácího prostředí, navíc hraje kompaktně a dokáže proměňovat nabídnuté příležitosti. Musíme se vyvarovat hrubých chyb, jinak na úspěch myslet nemůžeme," dodal hostující trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AFC Ajax - Heracles Almelo  (úterý 20:45)
Ajax působí na začátku roku jako dobře namazaná mašina a s přibývajícími koly se stále výrazněji hlásí do boje o titul. Po devatenácti odehraných kolech má na kontě už sedmačtyřicet bodů a jeho jediným konkurentem zůstává PSV Eindhoven, které na třetí příčce ztrácí body tři. Nyní přivítá překvapení podzimní části z Heracles, které již není v tak dobré formě, proto bude amsterdamský výběr jasným favoritem.

Almelo se v tuto chvíli nachází na čtvrté příčce se třiatřiceti body, jenže na sedmý Nijmegen má náskok pouhých dvou bodů. Krize přišla ve 12. kole v zápase se Zwolle, od tohoto momentu Heracles nezvítězilo hned v pěti ligových kolech v řadě. Povedl se mu pouze poslední duel s Groningenem, kde uspěl po výsledku 2:1. V roce 2016 nejprve jasně prohrál 0:4 na půdě Twente, naposledy doma přehrál beznadějně poslední De Graafschap až po velkém boji 2:1.

Ajax v novém roce ještě neinkasoval. Nejprve zvítězil 1:0 na půdě Den Haagu, v sobotu si poradil stejným poměrem s konkurenčním Arnhemem. Svěřenci trenéra Franka de Boera vynikají především v defenzívě, v dosavadním průběhu Eredivisie inkasovali pouze jedenáctkrát a v této statistice suverénně vévodí. V podzimním vzájemném utkání zvítězil Ajax na půdě Heracles po výsledku 2:0.

Ajax se v úterním střetnutí bude muset obejít bez jednoho jména. Na marodce stále zůstává důležitý pilíř ofenzivní hry Davy Klaassen, který laboruje s poraněným kolenem. "Ani v jednom ze zápasů v novém roce jsme sice nepředvedli oslňující výkon, nicméně důležité jsou hlavně tři body. Chtěli bychom si co nejdříve vypracovat dostatečný náskok, abychom se vyhnuli velkému tlaku v závěrečných utkáních. Heracles má silný tým a předvádí týmový výkon, rozhodně nemáme další vítězství jisté," uvedl pětačtyřicetiletý kouč AFC.

Jeho protějšek John Stegeman momentálně nemá k dispozici Sibuma kvůli problémům s kolenem. "I když bylo vítězství proti De Graafchapu hodně vydřené, tak se určitě počítá a může nám hodně pomoci v dalším průběhu. V Amsterdamu nemáme co ztratit. Pokusíme se soupeře zaskočit nátlakovou hru a rozhodně věříme v bodový zisk. Náš protivník je skvělý v obranné činnosti, proto musíme vymyslet překvapení," řekl až téměř tajemně hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax19152247:1147
2.PSV Eindhoven19135148:2144
3.Feyenoord Rotterdam19113539:2436
4.Heracles Almelo19103629:2633
5.FC Utrecht1995533:2632
6.SBV Vitesse1994637:1831
7.NEC Nijmegen1994624:1931
8.PEC Zwolle1984733:2828
9.FC Groningen1976622:2627
10.AZ Alkmaar1974828:3025
11.ADO Den Haag1958627:2823
12.SC Heerenveen1965830:3823
13.Roda JC1947815:3119
14.Willem II1946925:2918
15.SBV Excelsior19451020:3417
16.FC Twente19441124:4516
17.Cambuur Leeuwarden19271023:4713
18.BV De Graafschap19221518:418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super vo štvrtok Feyenoord - Heerenveen na Sport TV, škoda, že nie je ešte nejaký ďalší prenos dnes alebo zajtra.

Dnes Groningen sa podľa mňa zase dosť vytrápi, chýba im dosť hráčov a doma proti Nijmegenu hrali hrozne. Celkom ma prekvapuje, že Adam Nemec si v Tilburgu takmer nekopne. To neni moc dobré pred ME.

Reagovat
Rudnevs

Nemec je ale v reprezentácií parádny a to mu u Kozáka zabezpečí miesto na ME.

Reagovat
smazaný uživatel

On vyniká hlavne v osobných súbojoch a hlavne v tých vo výskoku. Na to teoreticky ani nepotrebuje nejakú extra zápasovú prax, i keď tá sa furt hodí. Ale on bude nabudený určite dvakrát toľko keď nebude hrať celú jar. Góly od neho nikto moc nečaká, hlavne nech si urobí svoju robotku ako ju robil výborne doteraz.

Reagovat
Rudnevs

Áno, on je taký nesympatický typ, silového charakteru. Mohol by sa teoreticky vrátiť do 2.BL. Či?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je len špekulácia moja, ak nebude hrávať v Eredivisie, tak by sa vrátiť mohol. Len či ho niekto po tomto období bude chcieť....zachrániť ho môžu len výkony v repre.

Reagovat
Rudnevs

Trebárs taký Lautern alebo St.Pauli nemá útočnika, kde v lete odchádza Thy, ale tam by som chcel radšej Rudnevsa.

Reagovat
Rudnevs

Ale nemôže si pýtať moc veĺký plat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vilhenov gól z víkendu asi mnohí videli aj v športovom spravodajstve, ale aj Sam Larsson to cez víkend trafil nádherne: https://www.youtube.com/watch?v=WjhMyQYj2bE

Reagovat
Stiksxx

Dneska by mi mohl udelat Ajax radost a klopytnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Almelo je odepsany, za par kol vyfici tam, kam normalne patri

Reagovat
jáá

pěkný

Reagovat
jáá

ten van Rhijn už šanci nedostane, natož jak má o něj zájem Everton a Galatasaray..tak určitě vyzkouší toho černocha z juniorky-Owusu, ale ty hráli včera, tak jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Pevně věřím, že to dneska nepomrdáme jako minule. Těším se.

Reagovat
smazaný uživatel

S Heerenveenom sú to väčšinou výsledkovo vyrovnané zápasy čo si spomínam, až na ten posledný. V tejto forme čo Feyenoord predvádza zatiaĽ na jar tak neviem, výhra o gól asi maximum. Na druhej strane každý zápas je iný a dnes by sa to mohlo zmeniť a otočiť. Srdiečka majú strašne veĽa kreatívnych zaujímavých hráčov, ktorý vedia zahroziť z rýchlych brejkov. Feyenoord potrebuje hrať od úvodu otvorene, neni na čo čakať. Bude to zábava dnes

Reagovat
Stiksxx

Jooo.to by mohl být pohledný fotbal bohatý na góly.

Reagovat
smazaný uživatel

taky cekam zajimavej match, Feye hraje po pauze priserne a Srdicka sou pro me zatim nejvetsim zklamanim sezony, oba potrebujou zabrat, tak se oberou o body navzajem, tipuju 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava Feyenoordu: https://pbs.twimg.com/media/CZ099iwWcAAJIy1.jpg

Lavička: Bijlow, Verdonk, Nieuwkoop, Toornstra, Gustafson, Basaçikoglu en Achahbar.

Reagovat
smazaný uživatel

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, v. Anholt, Otigba, v. Aken, Cavlan, v.d. Berg, Marzo, Thorsby, Zeneli, Veerman, Larsson.

Reagovat
smazaný uživatel

hm, naprosto stejna jak u nas, sem cekal, ze to Gio trochu promicha

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje Feye, ale dve tutovky mely Srdicka z toho jednu daly, van der Heijden je btw zralej na stazeni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Feye hraje, ale moc si toho nevytvorili....som ale rád, že konečne dostáva šancu Achahbar, i keď na úkor zranenia Kramera. Heerenveen hraje dosť stiahnuto, ale rozumne a zatiaľ to prinieslo úspech.

Reagovat
smazaný uživatel

dalo se cekat ze Feye bude kontrolovat, ale Srdicka si prijely zahrat, to je na nich sympaticky a zatim plni taktiku na 100%

Reagovat
smazaný uživatel

Strašne chybuje aj Karsdorp, ten Tapia čo prišiel z Twente by mohol hrať aj na jeho strane nevieš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tapiu vubec neznam, Karsdorp tam parkrat zadelal a i Kuijt s nim chce hrat vic a on se mu nenabizi, nicmene ten na druhe strane je uplne hroznej ve dvojici s van Heijdenem slo vse, co Srdicka doposud mely

Reagovat
Stiksxx

Tj. To Vermeer podržel. Ale Feyenoord tuším měl taky dvě gólovky. Jednu měl Al Ahmadi. A tu druhou už si nepamatuju, ale bylo to ještě před tím. Ale Srdíčka famózně odehráli konec poločasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ahmadi tam mel dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

ten junek blondatej to moh hned takhle zkraje rozhodnout na to by se Feye uz blbe reagovalo

Reagovat
smazaný uživatel

goool!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ananas kurvaaaa

Reagovat
Stiksxx

Ale parádní gólík. Ještě že v poslední vteřině nevyrovnal.

Reagovat
smazaný uživatel

proc? mels vsazeny na Srdce?

Reagovat
Stiksxx

To ne. Ale náskok 11 bodů na třetí místo potěší. Navíc se mi líbili jak hráli. Super výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Feye pro vas neni konkurent, ta jejich obrana je naprosto priserna a to su u AZ zvyklej na vsechno, ale kolem a kolem zaslouzena vyhra pro Srdicka

Reagovat
smazaný uživatel

On keď dá gól tak to stojí za to hehe, on musí hrávať viac

Reagovat
smazaný uživatel

a moh byt hrdina, kdyby se nepodelal z tihy te situace co mel na kopackach uplne v poslednich vterinach

Reagovat
smazaný uživatel

cekal bych po vyrovnani, ze je vyprodanej de Kuip pozene za obratem a atmo teda nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

tiež som bol sklamaný, aj pred vyrovnávajúcim gólom nič moc....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vilhena to zas moh byt fik jak vino

Reagovat
Stiksxx

Tj. To trošku golmán podcenil..To byl solidní přímáček.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec se z toho rozjela reklama na holandskej fotbal, bavil sem se poradne, jediny zklamani zdechla atmosfera na Kuipu

Reagovat
Stiksxx

Tyo jako druhá půle fakt párádní. Atmosféru bych taky čekal lepší. Řvali jen chvíli po tom vyrovnání asi 10 minut nebo když sudí nepískal jak by chtěli. Ale pískal velice dobře. A karet bylo dost. Ale všechny zasloužený

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti co by delali bordel, tak jezdi jen na vyjezdy a tak i na Kuipu je atmosfera jak na ostrovech

Reagovat
smazaný uživatel

chcelo to ešte vyrovnanie na 2:2 v nadstavenom čase

Reagovat
smazaný uživatel

presne, pak by to bylo komplet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele