Eredivisie - preview 16. kola

09.12.2016, 08:54, aktualizováno 11.12.2016, 08:44
Previews
Feyenoord Rotterdam je stále na čele tabulky a své postavení bude hájit v Alkmaaru. Snadný úkol před sebou nemá ani Ajax, který cestuje do Enschede. Sparta Rotterdam přivítá Vitesse, Utrecht poměří síly s Heraclesem...
Sparta Rotterdam - SBV Vitesse  (neděle 12:30)
Hráči Sparty mají před sebou po minulém víkendu opět velmi obtížnou zkoušku, v domácím prostředí totiž přivítají favorizovaný Arnhem. Minule se utkali v rotterdamském derby s mnohem slavnějším Feyenoordem a nakonec utrpěli obrovský debakl 1:6. Naopak hosté dokázali přerušit nelichotivou bilanci šesti utkání bez vítězství, když si v domácím prostředí poradili se Zwolle po výsledku 3:1.

Rotterdamský výběr je v tabulce na desáté pozici se sedmnácti body, ovšem na příčky znamenající pád do druhé ligy příliš velký náskok nemá. Momentálně nezvítězil třikrát v řadě a určitě chce tuto sérii přerušit. Arnhem i v tomto ročníku předvádí nevyrovnané výkony, proto mu v Eredivisii patří až osmá pozice s dvaceti body. V předchozích třech střetnutích získal pět bodů a proti Spartě by měl mít herně lehce navrch.

V letošní sezóně ho střelecky táhnou především dva hráči. Sedm gólu shodně nastříleli anglický záložník Lewis Baker s nizozemským útočníkem Rickym van Wolfswinkelem. "Pochopitelně nám výrazně pomáhají a v důležitých chvílích umějí rozhodnout. Nicméně pouze na jejich výkonech naše hra nestojí, snažíme se hrát týmově a všichni jsou důležitou součástí," řekl hostující stratég Henk Fraser.

Ten se bude možná muset obejít bez Kruiswijka kvůli poraněnému stehennímu svalu, jistou startu nemá ani van Wolfswinkel, jež vinnou problémů s třísly vynechal už minulý duel se Zwolle. "V kabině působí jako velká osobnost a má obrovské sebevědomí. I když není na hřišti, tak je jeho autorita prospěšná. Proti Spartě nás čeká těžký souboj, ale zajímá nás jen vítězství," dodal Fraser. Domácí mají na marodce stále čtyři jména.

Mimo hru zůstává Bergkamp, Breedijk i Sanusi (všichni poraněné koleno), Pinteaux laboruje s kotníkem. Oba dva celky se spolu naposledy utkaly v sezóně 2009/2010, tedy před téměř sedmi lety. Tehdy dokázal Arnhem vybojovat čtyři body po výsledcích 2:0 a 1:1. Sparta se letos může nejvíce spolehnout na belgického špílmachra Lorise Bronga, který skóroval osmkrát, pět gólu dokázal vsítit marocký forvard Zakaria El Azzouzi.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.40 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Ve šlágru 16. kola nizozemské nejvyšší soutěže na sebe narazí dva celky, které mají jen ty nejvyšší ambice. Domácí Alkmaar je na tom momentálně hůře, s pětadvaceti body se nachází na pátém místě a musí stahovat náskok. Jeho protivník z rotterdamského Feyenoordu v celé soutěži vede se šestatřiceti body o skóre před druhým Ajaxem, na svého nedělního soupeře má jedenáctibodový náskok. V tomto souboji bude mírným favoritem.

Nicméně zatímco se AZ dokázalo probojovat do jarní fáze Evropské ligy, tak hosté ve velmi těžké skupině skončili. Alkmaar ve čtvrtek sehrál náročný duel s ruským Zenitem a nakonec ho před vlastní kulisou porazil nejtěsnějším poměrem 3:2, dále šel z druhého místa. Feyenoord potřeboval na závěr zdolat turecké Fenerbahce, ale svému protivníkovi podlehl 0:1 a obsadil třetí místo se sedmi body. O pět bodu zaostal za postupovým Manchesterem United.

Na ligové scéně se více daří Feyenoordu, který v posledních třech zápasech nastřílel hned dvanáct branek. Po výhře 3:0 nad Zwolle se v divokém souboji rozešel smírně s Utrechtem v poměru 3:3 a naposledy v městském derby deklasoval Spartu 6:1. "Psychická výhoda může být mírně na naší straně, neboť my jsme postoupili a Feyenoord po porážce vypadl. Šance jsou vyrovnané, diváci by se určitě nudit neměli," uvedl trenér AZ John van den Brom.

Jeho svěřenci v předchozích pěti zápasech vybojovali solidních devět bodů a svou šňůru neporazitelnosti jistě chtějí protáhnout i nyní. Po vysokém vítězství 5:1 nad Heracles zavítali minule na půdu jiného rotterdamského celku z Excelsioru a po zajímavém průběhu s ním remizovali 3:3. V tomto utkání bude van den Brom postrádat van der Lindena s Coutinhem kvůli poraněnému stehnu, po problémech s třísly se ještě nezotavil van Eijden a do konce roku bude mimo hru i Vlaar vinou zraněného lýtka.

"Do konce roku chceme v obou zápasech zvítězit, abychom oživli šanci na titul. Feyenoord má obrovské kvality, a i když se potýká s výkyvem formy, tak bude nesmírně obtížné ho porazit," dodal vzápětí domácí stratég. Oba dva protivníci na sebe naposledy narazili začátkem března v semifinále národního poháru a Feyenoord zvítězil 3:1, v lize Alkmaar vybojoval tři body po výsledcích 1:3 a 4:2. Hosté postrádají tři jména.

Mimo hru je Kongolo vinou poraněného zadního stehenního svalu, van Beeka trápí kotník a brankář Vermeer dlouhodobě laboruje s přetrženou achilovkou. "Našim cílem je skončit po podzimní části na vedoucí pozici a k tomu potřebujeme v Alkmaaru zvítězit. Ani jeden z nás nechce bránit a pokusí se vstřelit co nejvíce gólů, o vítězi může rozhodnout i trocha štěstí. Šance jsou totiž naprosto vyrovnané," řekl hostující kouč Giovanni van Bronckhorst.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Utrecht se po špatném vstupu do soutěže momentálně nachází ve skvělé formě, postupně stoupá tabulkou a nyní může rozšířit své bodové konto proti Heracles. Domácí výběr doposud získal jednadvacet bodů a je na sedmém místě o skóre za konkurenčním Twente. Hosté z Almela mají v tabulce bodů osmnáct a jsou desátí, nicméně ve velmi vyrovnané soutěži disponují pouze čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice.

Domácí celek v tuto chvíli drží sérii sedmi ligových utkání bez porážky, na konto si připsal solidních patnáct bodů. Výborný výkon navíc předvedl ve 14. kole s Feyenoordem, proti kterému ještě v poslední minutě vedl 3:1, nakonec se s ním rozešel smírně 3:3. Naposledy zavítal na půdu Den Haagu a po výtečném taktickém výkonu zvítězil 2:0, v tomto nedělním duelu bude považován za velkého adepta na tříbodový zisk.

Ani Almelo si však nevede úplně špatně, v pěti předchozích duelech vybojovalo deset bodů. Jedinou porážku utrpělo v Alkmaaru po debaklu 1:5, jinak kupříkladu dokázalo zvítězit nad Vitesse 2:1 a minule doma zdolalo Nijmegen 2:0. "Karty jsou rozdané, náš protivník určitě chce tvořit hru a bude zřejmě častěji útočit než my. Musíme se soustředit na zodpovědný výkon a potřebujeme být aktivní v napadání," řekl kouč Heracles John Stegeman.

Ten nemůže využít služeb pětice hráčů, na marodce se nacházejí te Wierik, van Ooijen. Fledderus, Agbaljan a Vujičevič. V tomto ohledu na tom není příliš dobře ani Utrecht. Domácí budou postrádat brankářskou jedničku Ruitera, který laboruje se zlomeninou. Dlouhodobě mimo hru jsou též Klaiber, Braafheid a Hardeveld. Oba dva celky se spolu v loňské sezóně utkaly hned čtyřikrát a o něco spokojenější přeci jen bylo Almelo.

To sice v základní části získalo jen jeden bod po výsledcích 2:4 a 1:1, nicméně ve finálovém souboji o Evropskou ligu přehrálo Utrecht v celkovém poměru 3:1 (1:1 a 2:0). "Na utkání se těšíme a chceme potvrdit dobrou formu, v posledním souboji tohoto roku na vlastním stadionu bychom rádi dali fanouškům dárek v podobě tříbodového zisku. Pozor si musíme dát hlavně na standardní situace soupeře," vyjádřil se trenér FC Erik ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Fotbalisté Ajaxu jsou momentálně ze všech celků nizozemské nejvyšší soutěže v nejlepší formě a směřují k prvnímu místu po podzimní části, ovšem k tomu potřebují zaváhání konkurenčního Feyenoordu. Momentálně jsou za rotterdamským výběrem o skóre se šestatřiceti body. Nyní budou plnit úlohu mírného favorita na půdě Twente, které nedokázalo zvítězit již čtyřikrát v řadě a proti amsterdamskému velikánovi to bude mít hodně těžké.

Enschede naposledy naplno bodovalo v 10. kole na půdě posledního Go Ahead, proti kterému zvítězilo 2:0, od té doby třikrát remizovalo a jednou prohrálo. Nerozhodné výsledky uhrálo s PSV, Utrechtem (v obou případech 1:1) a minule též na půdě Tilburgu v bezbrankovém poměru, prohru zaznamenalo v Nijmegenu (2:3). Ajax naposledy prohrál na konci srpna, od té doby bodoval v jednadvaceti utkáních v řadě za sebou.

Neporazitelnost udržel i v základní skupině Evropské ligy, když ve čtvrtek remizoval na půdě belgického Standardu Lutych 1:1. V šesti duelech získal solidních čtrnáct bodů a celou skupinu s přehledem ovládl. Minule na ligové scéně přivítal Groningen a porazil ho 2:0. Trenér AFC Peter Bosz se bude muset obejít bez Singravena kvůli poraněnému kotníku, nastoupit nemůže též Traoré vinou svalových potíží v oblasti stehna.

Do utkání nezasáhne ani český krajánek Václav Černý, devatenáctiletý útočník má totiž potíže s kotníkem. "Zápasy s Twente jsou vždy těžko předvídatelné, náš protivník je velmi houževnatý a pokud se dostane do vedení, tak jeho sebevědomí naroste o sto procent. Musíme si dávat pozor na pokusy ze střední vzdálenosti a také na standardní situace, k případnému vítězství určitě nepovede snadná cesta," je si jistý třiapadesátiletý Bosz.

V loňských vzájemných duelech byl o něco úspěšnější Ajax, který získal čtyři body po výsledcích 2:2 a 4:0. Domácí nemohou počítat s brankářem Stevensem kvůli poraněnému kolenu. "Tento zápas pro nás opět bude svátkem a my chceme všem dokázat, že můžeme konkurovat i papírově silnějším týmům. Našim úkolem je odvést maximum a pokusit se soupeře zaskočit, bodový zisk není nemožný," uvedl odhodlaně kouč FC René Hake.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 4.00 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NEC Nijmegen - ADO Den Haag  (sobota 18:30)
Oba dva sobotní soupeři se momentálně nacházejí na samé hraně pádu do druhé ligy, proto potřebují získat každý bod jako sůl. Domácí Nijmegen se momentálně pohybuje na čtrnáctém místě s patnácti body, hosté z Den Haagu mají o bod méně a jsou patnáctí. Tento duel může mít velký vliv na psychiku obou výběrů, vítěz tohoto souboje může získat větší pohodu do druhé poloviny soutěže. Vzhledem k aktuální situaci se favorit hledá jen velmi těžko.

Domácí v posledních šesti zápasech prohráli dvakrát, na druhou stranu vybojovali jediný tříbodový zisk. Vysokou porážku 0:5 utrpěli na půdě Ajaxu, po následné domácí výhře nad Twente v poměru 3:2 nezvládli minule utkání s Heracles Almelo a podlehli mu 0:2. Den Haag naposledy zvítězil na začátku listopadu proti Tilburgu (1:0), od této chvíle třikrát za sebou nebodoval proti Groningenu (1:2), PSV (1:3) a minule i proti Utrechtu (0:2).

Trenér NEC Peter Hyballa bude mít k dispozici kompletní výběr. "V závěrečných dvou zápasech v letošním ročníku chceme zvítězit a dobře si uvědomujeme, že první krok bude nejdůležitější. Den Haag se vyznačuje dobrým přechodem na útočnou polovinu a také skvěle secvičenými standardními situacemi. Očekávám vyrovnaný průběh, kde může hrát roli každá maličkost," řekl s velkou opatrností jednačtyřicetiletý domácí kouč.

Oba dva výběry se spolu utkaly již v letošním ročník, v 1. kole národního poháru byl úspěšnější Den Haag po výhře v penaltovém rozstřelu. "Jednalo se o vyrovnaný souboj a remíza byla zasloužená, následně jsme zachovali při penaltách chladnou hlavu. Spokojeni bychom pravděpodobně byli i s bodem, na druhou stranu chceme za každou cenu zvítězit a odpíchnout se k lepším zítřkům," vyjádřil se optimisticky stratég ADO Željko Petrovič.

Černohorský rodák bude postrádat Maloneho kvůli svalovým problémům v oblasti břicha, Jansen s Meijersem laborují s kolenem. V loňských vzájemných zápasech byl vždy úspěšnější domácí výběr. Nijmegen nejprve nedal soupeři na vlastním stadionu vůbec žádnou šanci a zdolal ho vysoko 4:1, v jarní odvetě však prohrál v Den Haagu 0:1. Oba dva protivníci letos nemají nějakého vyloženého střelce a musí tak spoléhat na týmový výkon.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Go Ahead Eagles  (sobota 19:45)
PSV není vůbec v dobré pohodě, a to ho navíc za dva týdny čeká na závěr roku zajisté už předem vypjatý zápas na půdě Ajaxu. Napříč všemi soutěžemi vyhrál z posledních sedmi utkání jen jednou, před týdnem musel skousnout ztrátu na půdě Rody a následně vyřazení z evropských pohárů. Dokáže poslední Go Ahead Eagles favorita také potrápit?

Domácí kouč Phillip Cocu přiznal, že jeho hráči aktuálně nemyslí pozitivně. I proto se jim výrazně nepodařilo potrápit před vlastními fanoušky Rostov, a na jaře si nezahrají ani Evropskou ligu. "Špatná atmosféra má vliv na naše výsledky. Myslí na to, co by se mohlo stát. Toho se prostě musíme zbavit," vyzýval.

V Eredivisie musí PSV dohánět šestibodovou ztrátu na vedoucí duo Feyenoord a Ajax. Není to nic nemožného. Každopádně další blamáž, tentokráte s aktuálně nejslabším účastníkem ligy, by znamenala opravdu hodně výrazné komplikace. "V Evropě jsme kapitolu uzavřeli, jsme z ní pryč. Teď je čas jít dál," uvědomuje si Cocu.

Eagles už letos jednoho nizozemského giganta pořádně zaskočili a není tomu tak dávno. Na začátku listopadu senzačně skolili Feyenoord! Jenže od té doby zaznamenali jen další tři porážky. "Budeme muset převzít kontrolu nad hrou. Bereme jen výhru. Doufám, že za námi budou stát fanoušci. Může to být morální vzpruha pro náš tým," zakončil Cocu.

Klub z Deventeru má na svém kontě už deset porážek, stejný počet má pouze patnáctý Den Haag. Především jeho venkovní bilance je příšerná, ze sedmi případů vydoloval jen bod, a i v téhle statistice je nejhorší ze všech účastníků soutěže. "Sezóna je dlouhá, stále můžeme hrát o všechno. Takže nás, prosím, neodepisujte," hlásal záložník Sander Duits.

Domácí se budou muset obejít bez trojice hráčů, a to ve složení Andrés Guardado, Luuk Koopmans a Jürgen Locadia. Zpět se ovšem vrací Jorrit Hendrix, který už vyřešil dvouměsíční problémy s kolenem. Hosté jsou na tom o něco hůře, chybějí jim totiž Sebastién Locigno, Sinan Bytyqi, Tom Daemen a Chris David.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Po čtyřech zápasech bez vítězství si Heerenveen před týdnem spravil chuť a venku dokázal skolit poslední Go Ahead Eagles. V tomhle trendu hodlá pokračovat i proti Excelsioru, který papírově není o nic silnější protivník. Rotterdamský klub sice nemá špatnou formu, neprohrál už třikrát v řadě, jenže tentokráte na Abe Lenstra Stadion zavítá bez několika hráčů.

Především ztráta záložníka Hichama Faika, který má potíže s třísly, se může ukázat jako hodně klíčová. V minulých dvou utkáních proti Vitesse a Alkmaaru zaznamenal dohromady tři branky a byl hlavní motor ofenzívy. Chybět navíc bude i útočník Mike van Duinen, zranění jsou pak taktéž obránce Arghus a středopolař Danilo Pantič.

Hostující trenér Mitchell van der Gaag jednoduše nehodlá riskovat. A sdělil, že prvně dva jmenovaní hrát jistojistě nebudou. "Mám snad Mikovo zranění ještě zhoršit? Máme plán, že by se na jaře opět měl na hřišti objevit," prozradil zdravotní stav van Duinena. "Před zápasem v Heerenveenu máme dobré vyhlídky. Uděláme vše pro to, abychom vyhráli."

Fríský klub bude v tomhle duelu favoritem. V listopadu se mu sice vůbec nedařilo, ale prosinec načal dle vlastních představ. V tuhle chvíli ztrácí na třetí PSV jen čtyři body. "Bylo by skvělé, kdybychom podzim zakončili se 32 body," vytyčil si nelehký cíl obránce Joost van Aken. To by totiž musel Heerenveen kromě Excelsioru porazit i Willem II.

Oproti minulému roku domácí výrazně zlepšili svou defenzivní činnost. Zatímco na konci roku 2015 jim svítilo na kontě obdržených branek hrozivé číslo třicet dva, teď je tam sedmnáctka. "Loni jsme měli velké mezery. Když ale hrajete jako tým, můžete dosáhnout větší stability," uvědomuje si van Aken.

Heerenveenu bude chybět dvojice hráčů, a to obránce Jerry St. Juste, jenž si poranil kotník v minulém utkání proti Deventeru, a forvard Henk Veerman. "Excelsior hraje kompaktní fotbal. Při přechodu dopředu spoléhá na rychlé útočníky," upozorňoval van Aken. "Chceme vyhrát. Připadá mi škoda, že jsme doma letos prohráli jen s Ajaxem."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Willem II  (sobota 20:45)
Zwolle ani Tilburg zatím nemohou být se svým současným působením příliš spokojeni, nacházejí se nad samou hranicí propasti a prozatím tedy bojují o setrvání v nejvyšší soutěži. O něco lépe je na tom domácí Zwolle, které v dosavadních patnácti zápasech získalo třináct bodů a je až na šestnáctém místě se třinácti body. Hosté jsou na tom lépe pouze o dva body a v Eredivisii jim patří třináctá příčka, oba celky tak mají velkou motivaci zvítězit.

PEC se zvedlo na konci září, kdy v pěti ligových duelech vybojovalo velmi solidních jedenáct bodů, jenže od té doby nebodovalo třikrát v řadě. První porážku utrpělo v Rotterdamu proti velkému favoritovi z Feyenoordu po výsledku 0:3, následně absolutně nezvládlo domácí souboj s Groningenem a utrpělo téměř až ostudnou prohru 0:4. Minule zavítalo na půdu Vitesse a ani proti tomuto soupeři nemělo příliš šancí na úspěch (1:3).

Willem se naopak v poslední době zvedá, ve třech střetnutích získal pět bodů. Nejprve doma překvapivě remizoval s mistrovským PSV v bezbrankovém poměru, poté vyhrál na půdě nováčka z Go Ahead 1:0 a minule hrál 0:0 s Twente. Svou hru zakládá především na pevné defenzívě, o čemž svědčí bilance tří duelů bez inkasované branky. V sobotním utkání se tak dá ve Zwolle očekávat opatrný souboj z obou stran s menším počtem gólů.

Trenér PEC Ron Jans se musí obejít bez čtyř hráčů. Mimo jsou Holla s Nijlandem kvůli poraněnému zadnímu stehennímu svalu, připraven nebude ani Mokhtar (potíže s tříslem) a na marodce se dlouhodobě nachází i Dekker, jež se zotavuje po operaci kolenních vazů. "Willem budí svou skvělou obrannou opravdu respekt a my musíme udělat všechno proto, abychom ho něčím překvapili," uvedl Jans velmi odhodlaně.

Hosté nemohou využít služeb van den Boomena vinou potíží s kolenem. Ve vzájemných zápasech v poslední době jasně dominuje Zwolle, které zvítězilo již šestkrát v řadě. V loňských dvou střetnutích uspělo po výsledcích 1:0 a 4:1. "Výsledkově se nám přestalo dařit, ale ukázalo se, že jeden úspěch za tři body nás může dostat na vítěznou vlnu. Toto utkání je pro nás důležité především po psychické stránce," dodal s důležitostí Jans. V domácím dresu opět může dostat šanci teprve devatenáctiletý český obránce Josef Kvída, který debutoval právě naposledy proti Arnhemu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.25 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - Roda JC  (pátek 20:00)
Fotbalisté Groningenu se stále nacházejí v dolní polovině Eredivisie a rozhodně nejsou se svým umístěním spokojeni, ovšem ke kvalifikaci o Evropskou ligu nemají příliš daleko a určitě tak chtějí sbírat důležité body. Momentálně se nacházejí na dvanácté pozici se šestnácti body a nyní budou plnit úlohu mírného favorita proti Rodě Kerkrade. Ta bojuje o holé přežití, doposud vybojovala dvanáct bodů a je na předposledním sedmnáctém místě.

Hosté sice jako jediní v celé soutěži zvítězili pouze jednou, ovšem na druhou stranu jim právem patří titul remízového krále nizozemské nejvyšší soutěže. Roda totiž utrpěla v patnácti duelech jen pět porážek a hned devětkrát vybojovala bod. Momentálně drží úctyhodnou sérii šesti nerozhodných výsledků v řadě za sebou a o body obrala věhlasné protivníky. Smírně se rozešla s Twente (0:0), Alkaarem (1:1) a naposledy také senzačně s mistrovským PSV (0:0).

Domácí výběr předvedl naposledy sympatický výkon na půdě vysoce favorizovaného Ajaxu a nakonec po boji prohrál v poměru 0:2. Předtím ve třech utkáních získal solidních sedm bodů po remíze s Nijmegenem (1:1) a výhrách nad Den Haagem (2:1) se Zwolle (4:0). Domácí trenér Ernest Faber se bude muset obejít bez van der Leiho kvůli poraněnému kolenu. Hosté jsou na tom, co se týče marodky, o něco hůře, mimo hru jsou momentálně čtyři hráči.

Vinou problémů s kyčlí bude do konce soutěžního ročníku chybět Church, dlouhodobě nemohou nastoupit Schahin s van Sonem (oba potíže s kolenem) a Ananou (zranění třísel). "Roda je sice na sestupových pozicích, nicméně skvěle funguje v obraně, a pokud dokáže proměňovat nabídnuté příležitosti, tak se může posunout hodně vysoko. Pokud chceme zvítězit, tak musíme defenzívu soupeře něčím překvapit," řekl Faber s jasnými plány.

V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější Groningen, který vybojoval čtyři body po výsledcích 0:0 a 1:0, nijak velký gólový příděl se nedá očekávat ani teď. "Herně na tom nejsme úplně špatně a často chybí k výhře malý kousek. Bohužel to na naší situaci nic nemění. Pokud nebudeme vyhrávat, tak se jen velmi těžko zachráníme. Pomoci by nám mohl jediný tříbodový zisk a já věřím, že ten přijde proti Groningenu," uvedl optimisticky stratég Kerkrade Yannis Anastasiou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam15113140:1136
2.AFC Ajax15113134:1136
3.PSV Eindhoven1586123:730
4.SC Heerenveen1575329:1726
5.AZ Alkmaar1567227:1825
6.FC Twente1556424:2121
7.FC Utrecht1556424:2221
8.SBV Vitesse1555522:1920
9.Heracles Almelo1546518:2318
10.Sparta Rotterdam1545622:2717
11.FC Groningen1544720:2416
12.SBV Excelsior1543820:2815
13.Willem II1536610:1815
14.NEC Nijmegen1536613:2615
15.ADO Den Haag1542915:2614
16.PEC Zwolle1534813:3113
17.Roda JC151958:1912
18.Go Ahead Eagles15321013:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Stiksxx

Paraaadniii zprávy. Jak Willems, tak Hendrix.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

dneska musi vsecky body zustat doma, nic jinyho neberu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele