Eredivisie - preview 13. kola

24.11.2017, 09:05, aktualizováno 26.11.2017, 09:25
Previews
PSV Eindhoven se daří a další výhru hodlá přidat proti Excelsioru, Ajax bude pro změnu favoritem souboje s Rodou. Sparta Rotterdam přivítá Utrecht, Vitesse hraje doma s Den Haagem...
AFC Ajax - Roda JC  (neděle 12:30)
Ajax si v nejvyšší soutěži nevede úplně špatně, ovšem jeho ztráta na suverénní PSV se stále zvyšuje. Momentálně je na druhém místě s pětadvaceti body o skóre před Alkmaarem, jenže na eindhovenského rivala ztrácí už osm bodů. Nyní bude plnit úlohu obrovského favorita s Rodou Kerkrade, která má zcela opačné starosti a je poslední osmnáctá s pouhými sedmi body. AFC navíc naposledy naprosto zdemoloval nováčka z Bredy.

Ajax těsně před reprezentační přestávkou podlehl Utrechtu 1:2 a přerušil svou šňůru pěti vyhraných utkání v řadě za sebou. Minule zavítal na půdu NAC a soupeře deklasoval vysoko 8:0. Jednalo se o největší venkovní výhru Ajaxu v dějinách. "Dařilo se nám naprosto všechno, zužitkovali jsme téměř každou šanci a takto vysokým vítězstvím byli až sami překvapeni. Musíme zůstat nohama na zemi, Roda bude hrát bez nervů a my ji v žádném případě nemůžeme podcenit," řekl domácí trenér Marcel Keizer.

Ten se bude muset obejít bez českého krajánka Václava Černého, který půjde v prosinci na operaci s poraněným kolenem. Kromě něho nezasáhne do hry ani Alblas vinou zlomeného zápěstí. "Rádi bychom hráli jednoduše jako v předchozím utkání, každá ztráta může mít v konečném účtování důležitou roli. Musíme udržet koncentrovanost po celých devadesát minut, Kerkrade umí trestat chyby," dodal vzápětí osmačtyřicetiletý Keizer.

Hosté ve dvanácti střetnutích zvítězili pouze dvakrát, v předchozích dvou duelech podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1 Excelsioru i minule Alkmaaru. V současnosti mají dvoubodovou ztrátu na Bredu s Twente. Kouč Robert Molenaar nemůže nasadit Paulissena, jenž je do konce tohoto ročníku mimo hru kvůli přetrhaným kolenním vazům. Poraněné koleno nepustí na trávník ani Belgičana Djima, Bosňan Gnjatič laboruje s kotníkem a Polák Kurto s ramenem.

Co se týče vzájemných soubojů, tak v nich má jasně navrch Ajax. Roda svého protivníka naposledy zdolala v roce 2008 po výsledku 2:1, od té doby nenašla na Ajax recept hned sedmnáctkrát v řadě. Z toho pouze pětkrát remizovala a dvanáctkrát prohrála. V loňském ročníku se nejprve v Amsterdamu postarala o senzaci a získala bod (2:2), poté v jarní odvetě už neměla šanci a prohrála 0:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.04 - 19.00 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Rotterdamský Excelsior se chce letos bez problémů zachránit a zatím vykročil za tímto cílem směle. V dosavadních dvanácti zápasech získal solidních sedmnáct bodů a je na desáté pozici. Nyní se pokusí obrat o body suverénní PSV Eindhoven, který celé Eredivisii vládne o osm bodů před druhým Ajaxem. Na kontě má hned jedenáct výher. Jedinou porážku utrpěl ve 4. kole v Hereenveenu, kde nestačil v poměru 0:2.

SBV se letos může pyšnit velmi netradiční bilancí. V šesti zápasech před vlastními fanoušky získal jen čtyři body, naopak na cizích stadionech se mu daří. Až do minulého kola vybojoval fantastických třináct bodů z pěti duelů. Jeho úspěšná série skončila naposledy v Utrechtu, kde SBV prohrál v poměru 1:3. Na nedělního protivníka se mu dlouhodobě nedaří, od roku 2002 ho v šestnácti vzájemných zápasech ani jednou neporazil.

V těchto utkáních navíc uhrál pouze dva nerozhodné výsledky, jinak hned čtrnáctkrát prohrál. Loni nejprve podlehl PSV v Rotterdamu 1:3, v odvetě padl po výsledku 0:2. "Tato statistika nemusí nic znamenat. Excelsior letos působí sebevědomým a odhodlaným dojmem, bez boje na výhru nedosáhneme. Rozhodně chceme pokračovat v nastoleném tempu i v následujícím průběhu, na druhou stranu se dostáváme pod mírný tlak," řekl Cocu.

Ten by měl mít k dispozici téměř kompletní výběr, kvůli problémům s ramenem chybí pouze Koopmans. Naopak po svalovém zrnění se do plného tréninku již zapojil Arias. Hosté naposledy vyhráli na půdě Zwolle nejtěsnějším poměrem 1:0. Namále měli s Twente Enschede, kdy po divokém průběhu vsítili rozhodující trefu na 4:3 v nastaveném čase. "Po psychické stránce jsme na tom dobře, nicméně všichni cítíme, že můžeme hrát ještě o stupeň lépe," doplnil s dávkou skromnosti sedmačtyřicetiletý Cocu.

Jeho protějšek Mitchell van der Gaag se musí vypořádat s početnější marodkou. Na ní se momentálně nacházejí Američané Payne s O'Neillem (oba svalové problémy v oblasti břicha). Dále jsou mimo hru Elbers s Damenem (oba zraněný kotník). "Zápas si chceme užít a budeme bojovat, nic není rozhodnuté. O favoritovi nemůže být pochyb, rádi bychom předvedli to nejlepší, co v nás je," vyjádřil se s velkým odhodláním van der Gaag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.76 - 6.00 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Sparta Rotterdam se i letos pokusí udržet v nejvyšší soutěži, ve dvanácti zápasech získala jedenáct bodů a v tabulce Eredivisie se tak nachází na čtrnáctém místě. Teď se v domácím prostředí pokusí zaskočit rozjetý Utrecht, který střídá fantastické výkony s těmi hodně nepovedenými. Momentálně má solidní formu, neboť v uplynulých třech duelech získal sedm bodů a patří mu páté místo s dvaceti body. V Rotterdamu bude považován za mírného favorita.

Ani domácí klub si však v poslední době nevede úplně špatně. V předchozích čtyřech střetnutích ani jednou neprohrál. Nejprve remizoval v městském derby s Excelsiorem (1:1), vzápětí porazil Groningen 2:1. Pak uhrál bezbrankový výsledek s Heerenveenem a minule získal další bod v Tilburgu (2:2). V tomto klání sice o poločasové přestávce vedl 2:0, jenomže ihned po změně stran o náskok přišel a na výhru už nedosáhl.

Utrecht se na konci října rozešel smírně s Bredou v poměru 2:2, pak se postaral o velké překvapení s Ajaxem, když si z Amsterdamu odvezl všechny tři body po výsledku 2:1. Naposledy dokázal přehrát Excelsior 3:1 a na dobrou formu chce jistě navázat i nyní. "Sparta má své slabiny, kterých bychom chtěli využít, na druhou stranu si také musíme dávat velký pozor. Očekávám vyrovnaný zápas," vyjádřil se kormidelník FC Erik ten Hag.

Ten se bude muset obejít Joostena, Makienoka, Kaliho a Davida. "Jsme v dobré pohodě, hodně nám pomohlo vítězství proti Ajaxu, Hráči si začali více věřit a hru zjednodušili, větší sebevědomí mají také v koncovce. Vezeme se na vlně, ale je potřeba pracovat stále stejně. Sparta je nebezpečná po křídlech a umí se prosadit z rychlých protiútoků," dodal na předzápasové tiskové konferenci sedmačtyřicetiletý ten Hag.

Domácí nemohou využít služeb Fina Saksely (problémy s kolenem) a Vriendse (poranění třísel). Na trávník se ještě nepodívá ani Veenhoven, jenž byl vyloučen v utkání s Groningenem. Co se týče vzájemných soubojů, tak v nich dlouhodobě dominuje Utrecht. Ten zvítězil čtyřikrát po sobě. V uplynulém ročníku nejprve uspěl v domácím prostředí 2:0 a pak získal tři body i v Rotterdamu po výsledku 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.42 - 3.63 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SBV Vitesse - ADO Den Haag  (neděle 16:45)
Vitesse ve čtvrtek nesehrálo vůbec špatnou partii v Evropské lize na půdě Lazia a na svůj výkon by zcela určitě chtělo navázat i v ligovém dění. Tentokráte před vlastními fanoušky přivítá Den Haag, který v Eredivisie získal doposud jen o dva body méně. Celkově si oba týmy vedou v domácí soutěži vlastně dosti obdobně.

Domácím se v měsíci listopadu ne úplně dobře daří. V posledních čtyřech utkáních nevyhráli ani v jednom případě, definitivně si zabouchli vrátka na pokračování v evropských pohárech i v jarní části, a v lize stačili prohrát s PSV i na půdě Groningenu. V minulých deseti zápasech napříč všemi soutěžemi se jim podařilo skolit jen Heerenveen.

Den Haag je přitom celkem, na který se arnhemskému klubu ne úplně dobře daří. I když na jeho půdě loni zvítězil, byla to vůbec první výhra v uplynulých pěti vzájemných případech. "Naštěstí bude moci nastoupit každý," mínil spokojeně kouč Henk Fraser. "Vidím tenhle náš zápas jako klíčový pro to, abychom se udrželi vepředu."

Paradoxně náročný program spojený s Evropskou ligou Vitesse nijak výrazněji neubližoval na absencích. Jedinými dlouhodobými marody jsou stále pouze obránci Maikel van der Werff a Arnold Kruiswijk. I hosté by v podstatě měli být kompletní, jediný, kdo v tomto duelu nebude moci nastoupit, je útočník Ricardo Kishna.

Premiéra v Evropské lize zatím Vitesse nevychází úplně podle představ. V posledním kole se bude moci poprat jen o konečnou třetí příčku ve skupině. Ale na fanoušky si rozhodně stěžovat nemohlo. V Římě jich údajně mělo skoro na dva tisíce. "Děkujeme jim za to, jak skvěle prezentovali klub. Jsme na to hrdí," říkal generální ředitel Joost de Wit.

ADO sice v nynějších dvanácti kolech padl už pětkrát, jinak však celkem s pravidelností získává body a nachází se v klidném středu tabulky. Venku sice letos hrál pouze pětkrát, i na cizích hřištích se mu ovšem slušně daří a urval na nich už devět bodů. Před týdnem neměl výraznější problémy s Heraclesem, jenž skolil o čtyři branky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.33 - 5.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - Willem II  (sobota 18:30)
Oba dva sobotní soupeři budou chtít v této sezóně dokráčet k hladké záchraně, momentálně je na tom lépe domácí Venlo. Nováček soutěže v dosavadním průběhu vybojovat čtrnáct bodů a v tabulce Eredivisie je na dvanácté pozici. V poslední době se mu však příliš nedaří, v předchozích pěti duelech ani jednou nezvítězil a pouze dvakrát remizoval. Tilburgu patří patnáctá příčka s deseti body a je tak těsně nad hranou sestupové zóny.

VVV v úvodních sedmi kolech hned třikrát zvítězil a k tomu třikrát remizoval, jedinou porážku utrpěl ve 3. kole s vysoce favorizovaným Ajaxem (0:2). Krize započala od 8. kola, kdy Venlo nejprve podlehlo PSV (2:5), vzápětí nestačilo na Den Haag (0:2) a poté prohrálo i s Heracles (0:3). Následně se rozešlo smírně bez branek s jiným nováčkem z Bredy, naposledy vybojovalo nesmírně cenný bod v Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:1).

Hosté předvádějí po celý letošní ročník hodně nevyrovnané výkony. Na poslední tříbodový zisk dosáhli v Groningenu po vítězství 1:0, vzápětí podlehli Ajaxu (1:3) a pak Alkmaaru (2:3). Před týdnem to vypadalo, že prohrají i se Spartou Rotterdm, nicméně po změně stran dokázali dohnat dvoubrankové manko a nakonec se s ní rozešli smírně po výsledku 2:2. Oba dva protivníci na sebe naposledy narazili v sezóně 2013/2014 ještě ve druhé lize.

V obou případech bylo úspěšnější VVV, které získalo šest bodů po výsledcích 2:0 a 1:0. Domácí trenér Maurice Steijn by měl mít k dispozici kompletní výběr. "Tento zápas bude důležitý hlavně pro naše sebevědomí. Po dobrém začátku jsme se zasekli a teď čekáme na výhru už poměrně dlouho. S Tilburgem očekávám naprosto vyrovnaný průběh ve všech herních činnostech, rozhodovat mohou jen malé detaily," vyjádřil se čtyřiačtyřicetiletý Steijn.

Stratég Willemu Erwin van de Looi nemůže využít služeb Portugalce Asumaha, Peters má potíže s kolenem a stejné zraněné nepustí na trávník ani Slovince Velikonju. "Venlo je velmi nebezpečné ze standardních situací, navíc je pozorné v defenzívě. Pokud chceme uspět, tak musíme být trpěliví po celých devadesát minut. Důležitá bude produktivita, první branka by mohla sehrát hlavní úlohu," uvedl hostující lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.35 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Heracles Almelo - NAC Breda  (sobota 19:45)
Hearcles Almelo se dostalo do skvělé formy těsně před reprezentační přestávkou, ovšem naposledy naprosto vyhořelo v Den Haagu a prohrálo vysoko 1:4. V tabulce Eredivisie se nachází na jedenácté pozici s patnácti body, nyní bude chtít složit reparát v domácím prostředí s trápící se Bredou. Hosté nevyhráli již šestkrát v řadě a z toho získali pouze dva body, proto jim v tabulce patří až předposlední sedmnácté místo s devíti body.

Svěřenci kouče Johna Stegemana před nečekaným neúspěchem v Den Haagu dokázali zdolat Groningen (2:1), předtím bez větších potíží zdolali Venlo (3:0) a postoupili i do 3. kola národního poháru. "S ADO jsme nezvládli závěr zápasu, ke konci jsme hráli na obrovské riziko a nakonec za něj byli potrestáni. Tento zápas nás nesmí zlomit, teď nás čeká další velmi důležitý s Bredou," vyjádřil se jednačtyřicetiletý domácí kormidelník.

NAC vybojoval své dvě dosavadní výhry po sobě. V 5. kole porazil Groningen 2:1 a pak se postaral o největší překvapení sezóny v Rotterdamu, kdy zdolal Feyenoord 2:0. Následně podlehl Den Haagu, Rodě (v obou případech 0:1) a Zwolle (0:2). Po dvou nerozhodných výsledcích s Utrechtem (2:2) a s Venlem (0:0) utrpěl před týdnem obrovský debakl s Ajaxem, amsterdamskému gigantovi podlehl před vlastními fanoušky vysoko 0:8.

"Bohužel jsme selhali ve všech ohledech, byli jsme nedůrazní v osobních soubojích a s takto produktivním soupeřem si hrubé chyby dovolit nemůžeme. Po zápase jsme si řekli, že na to zapomeneme a pokusíme se poučit. V tuto chvíli máme obrovskou motivaci tuto porážku odčinit, na druhu stranu nás čeká další hodně obtížný soupeř. Heracles má totiž skvělou defenzívu a doma příliš často neprohrává," uvedl trenér Bredy Stijn Vreven.

Oba dva celky mají problémy s marodkou. Almelo nemá k dispozici Darriho, Erkilince, Drosteho a Pröppera (všichni problémy se zadním stehenním svalem), Agbaljan laboruje s kolenem. Breda postrádá Kocha s Rommensem (oba potíže s kolenem), Agyeponga trápí stehenní sval, N'Toka zraněný lýtkový sval a dlouhodobě mimo hru bude i Haemhouts vinou přetržené achilovky. Poslední dva vzájemné souboje se datují do sezóny 2014/2015, tehdy uspělo Heracles zcela jasně po výsledcích 6:1 a 3:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.87 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Feyenoord Rotterdam  (sobota 19:45)
Groningen byl před reprezentační přestávkou ve svízelné situaci, ovšem minule si připsal na konto vysokou výhru a teď bude chtít bodovat proti vysoce favorizovanému Feyenoordu. Ten se nachází v opravdu hluboké krizi a obhajoba titulu se mu značně vzdálila. Momentálně je v tabulce až na sedmém místě s devatenácti body, na druhý Ajax ztrácí bodů šest a na vedoucí PSV Eindhoven už má manko propastných čtrnácti bodů.

FC v rozmezí 7. - 11. kola prohrál hned čtyřikrát a pouze jednou remizoval. Před týdnem přivítal vysoce favorizované Vitesse, dvakrát prohrával o jednu branku, nakonec ale dosáhl na cenný tříbodový zisk po výsledku 4:2. V Eredivisii mu momentálně patří třináctá pozice s dvanácti body. Rotterdamský klub nevyhrál v lize již čtyřikrát po sobě, k tomu má naprosto katastrofální bilanci v základní skupině Ligy mistrů.

V ní v dosavadních pěti kláních nevybojoval ani bod a je jisté, že skončí na posledním čtvrtém místě. K tomu má na kontě hodně nelichotivé skóre 3:13. V úterý sehrál svůj nejlepší zápas na půdě anglického Manchesteru City a po srdnatém výkonu prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1, jediný gól inkasoval až v 88. minutě. Poslední tříbodový zisk ukořistil začátkem října v Alkmaaru po jasném výhře 4:0.

Pak remizoval bez branek se Zwolle, prohrál s Ajaxem (1:4) a poté se postupně rozešel smírně s Rodou (1:1), Den Haagem (2:2) i naposledy s Venlem (1:1). Domácí trenér Ernest Faber postrádá nemocného Absalema, Warmerdam laboruje s kolenem. Kvůli vyloučení v utkání s Arnhemem nenastoupí ani Reis. "Na utkání se těšíme, nejsme pod tlakem a pokusíme se Feyenoord překvapit. Bude to náročný duel ve všech ohledech, ovšem uspět můžeme," řekl optimisticky Faber.

Jeho protějšek Giovanni van Bronckhorst nemá k dispozici van der Heijdena vinou potíží s lýtkovým svalem, Botteghin má problémy s kolenem. "V posledních utkáních to bylo stále stejné. Neproměňovali jsme mnoho vyložených možností, zatímco soupeř nás za lehkovážnost v defenzívě potrestal. Groningen má kvalitní kádr a umí hrozit hlavně ze standardních situací, i tak budeme spokojeni jen se třemi body," uvedl van van Bronckhorst.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.66 - 4.31 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - PEC Zwolle  (sobota 20:45)
Oba celky od sebe dělí v tabulce pouhé čtyři body a měly by až do konce sezóny bojovat o evropské poháry. Zatímco Heerenveen jako by se hodlal po mizerném říjnu vrátit do starých výsledkových kolejí a naposledy skolil vysoko Twente, jeho soupeř ze Zwolle naposledy přišel dosti krutým způsobem a dlouhou šňůru neporazitelnosti v souboji s PSV.

Fríský klub byl ještě před několika týdny v opravdu pořádné krizi. Jeho sérii pěti porážek v řadě odstartoval drtivý neúspěch s Ajaxem a zastavila se až před reprezentační přestávkou, kdy alespoň uhrál na půdě Sparty Rotterdam remízu. Zato před týdnem museli být domácí nadmíru spokojeni. Hlavně se jim konečně zadařilo v útoku a skórovali čtyřikrát.

Jenže teď bude Heerenveen čekat o poznání těžší protivník, který letos představuje možná největší překvapení celé Eredivisie. "I když PEC naposledy prohrál, pořád je v dobré kondici. Má velmi dobré hráče, ale to my také. Musí být prostě v našich silách. Bude to těžké utkání, ale doufáme, že získáme pozitivní výsledek," uvedl záložník Martin Ödegaard.

Loni se oba mančafty o celkově šest bodů spravedlivě podělily, před svými fanoušky nejprve uspěli De Superfriezen, na jaře pak vyhrálo, a to rovněž o branku, Zwolle. Vůbec v těchto soubojích se v minulosti spíše dařilo domácím mužstvům. Vlastního prostředí dokázala využít k vítězství hned v pěti případech z posledních sedmi.

I Ödegaardův spoluhráč Daniel Höegh očekává zajímavý zápas s možnou zajímavou zápletkou. "Vážně si myslím, že to bude pěkný fotbal. Protože Zwolle hraje dosti podobným stylem jako my," myslí si dánský obránce. "Musíme předvést minimálně stejně dobrý výkon jako proti Twente. Je jen nás, abychom v nich pokračovali i nadále."

PEC se právě po Heerenveenu mohl minulý týden stát teprve druhým týmem ligy, který jakkoli obral o body dosud vedoucí PSV. Prožil ovšem jen hodně hořké zklamání, protože remízu ztratil v poslední možnou chvíli. Jinak však přemožitele letos našel pouze dvakrát. Po PSV ho skolili jiný nizozemský gigant, a to Ajax, jinak nikdo.

Na obou stranách aktuálně nemají nějaké výraznější potíže s absencemi. Ačkoli Heerenveenu i nadále chybí brankářská jednička Martin Hansen i tvořivý záložník Arber Zeneli, i bez nich se před týdnem podařilo Srdíčkám uspět. Zwolle nebude moci využít rovněž služeb dvou svých hráčů, a to beka Dica Kopperse a jeho kolegy Philippeho Sandlera.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.63 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - FC Twente  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 13. kola se spolu utkají dva celky, které mají naprosto odlišné ambice i aktuální formu. Alkmaar zvítězil na domácí scéně již čtyřikrát po sobě, v tabulce Eredivisie se nachází na třetím místě s pětadvaceti body a za druhým Ajaxem zaostává pouze o skóre. Naopak Enschede je v sestupovém pásmu, sáhlo k výměně trenéra a ani tento krok mu zatím příliš nepomohl. V minulých třech duelech nezískalo ani bod.

Domácí celek v celém průběhu tohoto ročníku prohrál pouze třikrát a jednou remizoval. Krizí prošel v rozmezí 6. - 8. kola, když nejprve nestačil na Excelsior (0:2), poté podlehl vysoko 0:4 jinému rotterdamskému celku z Feyenoordu a vzápětí se rozešel smírně s Groningenem (1:1). Od této chvíle ale neztratil ani bod, postupně přehrál Utrecht (3:0), Heerenveen (2:1), Tilburg (3:2) a minule také poslední Rodu Kerkrade (1:0).

Trenér John van den Brom už může počítat s kapitánem Weghorstem, který si odpykal distanc na jedno utkání za vyloučení s Tilburgem. Naopak na marodce zůstávají Vejinovič, Vlaar, Boadu a Stengs (všichni poraněné koleno). "Twente sice není v optimální pohodě, ale má velmi kvalitní kádr a očekávám, že půjde brzy nahoru. Bude to pro nás těžké střetnutí, musíme hrát na vysoké úrovni po celých devadesát minut," uvedl van den Brom.

Hosté jsou v tabulce na šestnáctém místě s devíti body, kromě tří výher zaznamenali už devět porážek. Poslední vítězství vybojovali v 9. kole s Rodou. Pak nestačili na Excelsior (1:3), po přestřelce smolně podlehli PSV Eindhoven (3:4) a minule neměli šanci s Heerenveenem, před vlastními fanoušky museli skousnout krutou porážku 0:4. Tento duel bude mít speciální náboj pro současného kouče Twente Gertjana Verbeeka, jenž AZ trénoval v letech 2010 - 2013.

"Na toto období mám dobré vzpomínky, dostali jsme se i do čtvrtfinále Evropské ligy a hráli na skvělé úrovni. Na stadion v Alkmaaru se těším, bude to pro mě trochu nostalgie. Nicméně soustředím se pouze na Twente, se kterým chci být úspěšný. Zvítězit můžeme, ale potřebujeme se hodně zlepšit," uvedl Verbeek. Ten momentálně postrádá ter Avesta (zranění třísel), Hollu (problémy s lýtkovým svalem) a Slovince Vukčiče (potíže s kotníkem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.74 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven12110138:1333
2.AFC Ajax1281335:1025
3.AZ Alkmaar1281320:1525
4.PEC Zwolle1264217:1122
5.FC Utrecht1262420:2220
6.SBV Vitesse1254324:1619
7.Feyenoord Rotterdam1254321:1419
8.SC Heerenveen1253418:2018
9.ADO Den Haag1252515:1617
10.SBV Excelsior1252515:1717
11.Heracles Almelo1243518:2215
12.VVV Venlo1235413:1714
13.FC Groningen1233618:2112
14.Sparta Rotterdam1225510:1911
15.Willem II1231815:2710
16.FC Twente1230916:239
17.NAC Breda1223711:279
18.Roda JC122199:237

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Trochu se divím,že šel Aisaiddi zrovna do Twente.Moc zápasů na vsázení toto kolo v ered. není

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele