EMRE: NEJSEM RASISTA!

05.02.2007, 10:54
Aktuality
Záložník Newcastlu United Emre odmítá, že rasisticky napadal hráče Evertonu. Urážek s rasistickým podtextem se měl dopustit v prosincovém utkání FA Cupu. Na stranu Emreho se postavil také turecký kouč Fatih Terim.

"Nejsem rasista," řekl pro Daily Mirror. "Kvůli mému náboženství jsem samozřejmě proti rasismu. Poslal jsem o tomto případu svou obhajobu na federaci, ale nevím, zda dostanu zákaz," řekl bývalý člen bronzového týmu Turecka na MS v Koreji a Japonsku.

Emre v následujících řádcích zdůvodnil, proč je nevinný. "Můj nejlepší přítel je Obafemi. On je také můj spolubydlící, tak jak mě někdo může nazývat rasistou?" ptá se hvězda Newcastlu a vzápětí dodává: "V Turecku je normální říct 'černý' nebo 'negro', ale když to samé řeknete v Anglii, zůstane to nepochopeno."

Trenér Newcastle Glenn Roeder se nedávno nechal slyšet, že by vyhodil z týmu hráče, který by byl usvědčen z rasismu. "Chci zůstat, ale pokud ucítím, že vše hraje proti mně, budu muset přemýšlet o své situaci v Anglii."

Mezitím se Emreho zastal turecký kouč Fatih Terim a poslal UEFA dopis, v kterém obhajuje počínání svého krajana. "Znám jeho charakter, protože ho trénuji. To je důvod toho, že jsem napsal detailní dopis pro UEFU, kde vysvětluji, že tento mladík se nemohl rasismu dopustit. V Anglii je teď hodně španělských nebo francouzských hráčů, ale jenom dva turečtí hráči. Proto je snadnější útočit na Emreho. Ale každý může být ujištěn, že uděláme vše, co bude v našich silách, abychom Emreho ubránili," prohlásil.

Autor: David Kubáň / eurosports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak vůbec hraje Emre? říkalo se mu malý Hagi, ale to už asi neplatí co?

Reagovat
smazaný uživatel

že to říká zrovna Fatih Terim

Reagovat
HOST*inzaghi

dyt je sám miš maš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele