Emery: Prohráli jsme bitvu, ale ne válku

26.01.2015, 16:59
Aktuality
Tabulce španělské ligy podobně jako loni vévodí Real Madrid, Barcelona a Atlético Madrid, za nimi se ovšem utvořilo další trio a jeho cílem je účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Nedělní program Primera División zakončil souboj dvou z těchto tří celků, Valencia doma hostila Sevillu a vyhrála 3:1...

Na Mestalle byl k vidění na události hodně bohatý první poločas, jehož hlavními aktéry byli Daniel Parejo, Carlos Bacca a Diego Alves. Prvně jmenovaný proměnil pokutový kop, nezaváhal ani v další šanci a Valencia díky němu vedla o dvě branky. Sevilla mohla ještě do přestávky vyrovnat ze dvou penalt, tu první Bacca proměnil, ve druhém případě ovšem Diego Alves potvrdil pověst specialisty na střely z bílého bodu a kolumbijského kanonýra vychytal.

"Odehráli jsme kvalitní zápas po všech stránkách. Možná to nebylo tak dokonalé v prvním poločase, kdy jsme soupeře nechali kontrolovat míč. Po změně stran bych řekl, že jsme mohli dát více gólů, vzhledem k počtu našich šancí mohl být výsledek úplně jiný," míní kouč Valencie Nuno.

"Sevilla před námi byla v tabulce, má několik vynikajících hráčů a dobrého trenéra, výhra nad ní nás tak naplňuje pýchou. V prvním poločase jsme mohli ztratit koncentraci, povedlo se nám ovšem zachovat klid a neměli v myslích rozhodčího," dodal.

Výhru Valencie ve druhé půli ještě pojistil Javi Fuego. Netopýři se díky výsledku 3:1 posunuli na čtvrté místo s 41 body. Sevilla je na tom o jednu pozici a dva body hůře, po remíze 1:1 z prvního kola má navíc s Valencií horší bilanci vzájemných zápasů. K dispozici ovšem má ještě dohrávku na půdě Realu Madrid.

"Dnes jsme prohráli bitvu, ale ne válku, do konce je stále hodně daleko. Na Valencii ztrácíme dva body a naše šance jsou nedotčené. Může nás těšit fakt, že jsme stále ve hře ve třech soutěžích, ale je to velmi náročné a potřebujeme udržet vysokou úroveň našich výkonů," uvědomuje si trenér Sevilly Unai Emery.

"Tento tým má dle mého názoru charakter i osobnost, ale dnes jsme zaplatili za chyby. Byl to hodně náročný zápas a oba týmy si uvědomovaly jeho význam, pochybné penalty se kopaly na obou stranách. Budeme dohánět ztrátu a teď se musíme soustředit na pohárový zápas s Espanyolem, ačkoli Mestallu opouštíme s hlavami nahoře," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Existuje větší klišé, než tohle?

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší je "zní to jako fráze, ale myslím to tak doopravdy"

Reagovat
FC Porto FC

Diego Alves je neskutečnej. To je tak pátá chycená penalta v sezoně ne ? A celkově tak 20 bych tipnul

Reagovat
smazaný uživatel

Alves má ve Španělsku skóre: 39 penalt na něj šlo, 2é jich chytil ;) Diego je kanec

Reagovat
celeb

zobral ho Filipe na sampionat? Mat takuto poistku na rozstrel ...

Reagovat
alcantara

Mlady Simeone dalsi gol, pozna ho niekto, co je zac?

Reagovat
smazaný uživatel

syn trénera Atlética

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele