Emery: Cílem je dostat se do první šestky

27.05.2008, 16:22
Aktuality
Unai Emery je mužem, který má Valencii vrátit zpět na vrchol. Španělskému klubu se uplynulá sezona vůbec nevydařila a pro budoucnost vsadil na dravé mládí. Emerymu je teprve 36 let a Valencii chce vrátit mezi španělskou smetánku...

"Valencia byla během posledních let spíše ve stádiu nejednotnosti. To je první věc, kterou chci změnit. Cílem je dostat se do první šestky. To vyžaduje úsilí, jistou vazbu a nutnost znovu objevit touhu vítězit. Je zde úroveň, na níž musím Valencii vrátit," prohlásil Emery.

Valencia v ligovém ročníku vystřídala hned tři trenéry. Sezonu začal Quique Sanchez Flores, pod jehož vedením tým sice sbíral body, ale předváděná hra neodpovídala představám klubu a hráči byli po domácích zápasech často vypískáni. Na správnou cestu měl Valencii nasměrovat Ronald Koeman, jenomže angažování nizozemského kouče se ukázalo být hodně špatným tahem, Koeman rozvrátil Valencii a v dubnu ho dočasně nahradil Salvador Gonzalez "Voro".

Emery působil v Almerii a s nováčkem Primera Division obsadil vynikající osmou příčku. Jedním z jeho požadavků na vedení Valencie bylo, aby z kádru neodešel velký počet největších hvězd. "Velká část kádru pro příští sezonu zde již je. Jsou zde důležití hráči a my budeme zvažovat, zda je uvolnit v případě, pokud přijde výhodná nabídka," řekl dále Emery.

Valencia má finanční problémy a právě odchod několika hvězd by měl rozpočtu značně odlehčit. Mluví se především o dvojici David Villa, David Silva. Příznivci španělského klubu hodlají bojovat především za mladého záložníka a proto vytvořili internetovou stránku (www.silvanosevende.tk), na níž proti tomuto kroku protestují. Vedení Valencie již nedávno neznačilo, že čeká na nabídky za mladého reprezentanta.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nvm nvm jestli je dokáže dostatdo první šestky..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja neviem kde všetci berú že sú vo finančnej kríze?

Veď stavajú jeden z najmodernejších štadiónov na svete, tak nejakých tých sponzorov asi musia mať nie? A Toyota zrovna nieje najchudobnejšia firma .

Reagovat
smazaný uživatel

no zjevne vsechny prachy jdou na stavbu toho stadionu jinak si to neumim vysvetlit

Reagovat
Kily

do stadionu jde spousta peněz a je to s podivem vzhledem k tomu, že před letošní sezonou a v jejím průběhu Valencia do posil investovala strašně moc peněz. A co hůře, ony posily se neprosadily (Žigič, Fernandes, Banega, i když v případě posledního to chce jenom čas). Trochu mi nedochází, proč vedení tak rozhazovalo, když se pracuje na stadionu za několik set milionů eur a ani se mi nechce věřit, že by někdo byl tak hloupý a nechal to dojít až k finančním problémům, někdo přece musel vidět, že zdroj financí je omezený. Ale asi je to tak a o finančních problémech dostatečně vypovídá i fakt, že vedení čeká na nabídky za Davida Silvu. Jinak by toho hráče označilo za neprodejného

Reagovat
smazaný uživatel

Verim ze Emery je pro Valencii ten pravy... Sice ma zkusenosti predevsim jen z Almerie, ale myslim ze osma pricka sní hovori za vše... Prinejmensim to znači to ze umí s hrači skvele zachazet a vymačkat znich maximum, což nynejsi Valenci potrebuje predevsim... Kvalita kadru neni problem, ale dostat z hraču co nejvic, to uz je jina vec a je myslim ze se mu to povede

Reagovat
smazaný uživatel

aky mlady trener niektori hraci maju viac rokov(Maldini,Van Der Sar)

Reagovat
smazaný uživatel

co teprv Ballotta

Reagovat
smazaný uživatel

aj ten

Reagovat
smazaný uživatel

příští sezónu se ukáže kvalita Valencie, hlavní je udržet kádr, Silvu bych za tučný peníz s velkou nelibostí pustil, hlavně aby zůstali Villa, Joaquin, Albiol......

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak,můžu s tebou jenom souhlasit,Emery sám prohlásil,že chce aby hvězdy týmu zůstaly a klub prohlásil že prodá pouze jednoho z trojice Villa,Silva,Joaquin...Silva by byl ta správná voba...

Reagovat
smazaný uživatel

peněz za něj bude dost a na tomhle postu, jako jedinym je možný to nějak nahradit....ale byl bych z jeho odchodu stejně smutný

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak Silvu bych pustil hlavne ne Joaquina Villu Albiola .... klido do barcy to uz je jedno hlavne at to smazne ty financni potize:

Reagovat
smazaný uživatel

36 let... wow

Reagovat
herbage

V AC by musel půlce kádru vykat

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no, o pár let ... to není moc velký důvod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme co tenhle jinoch předvede, kazdopadne mi prijde docela jako spravny trener pro valencii. Motivace mu urcite nechybi!!

Reagovat
mike.84

valencia je pro mě nejsympatičtější team ze španělska (spolu s getafe) přeju jim titul v přiští sezoně ikdyž jsem fanda realu.a ten sunny se mi libil tuto sezonu fakt dobrej středopolař. villa podle mě odejde ale taky si tipnu že joaquín zustane protože je to takovej typ jak gerrard - ikdyž ja vim že přišel eprv nedavno z betiisu ale zda se mě takovej "dýchající pro tým"

Reagovat
smazaný uživatel

druhej gerrard není......... mozna trosku raul:D

Reagovat
smazaný uživatel

Jeslti byl Emery dobrej tah ukáže až čas. Zatim se jeví sympaticky. Na věk kašlu. To nehraje moc roli, když si umí sjednat respekt . Silva je asi nejlepší variantou na prodej. Myslím si že Valencia bude příští sezónu do top 4. Ale musej koupit nějakýho stopera. Tam vidim slabinu týmu.

Reagovat
Bennhy

verim ze nieco z nich urobi, je to moj oblubeny klub, len dufam ze nepredaju vsetkych, aj ked Villa, Silva --) Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Emery a asistent Cardozo = 43% branková úspěšnost ze standartních situací!!!!! AMUNT

Reagovat
jacobT

Reagovat
Taiger

Můj komentář k mý fantě

Reagovat
jacobT

Ok, to beriem, k mojej by sa aj tak hodil este prazdnejsi komentar.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele