Eduardo si na incident příliš nepamatuje, hrozila amputace

25.02.2008, 10:34
Aktuality
Eduardo je po operaci zlomené nohy a už poskytl první rozhovor. Útočník Arsenalu byl zraněn v úvodu sobotního utkání v Birminghamu a na celý incident si příliš nepamatuje...

"Na celý incident si dobře nepamatuji a je to něco, co už nemusím vidět v televizi ani v novinách. Vše, co si pamatuji, je, že jsem upadl, podíval se na nohu a otočil se na druhou stranu. Zbytek popsat nedokáži. Byla to nešťastná situace, ale něco podobného se ve fotbale stát může," prohlásil Eduardo.

"V tuto chvíli nevím, jak vážné to opravdu je a jak dlouho budu chybět. Určitě již za Arsenal nenastoupím v letošní sezoně a nebudu hrát ani na evropském šampionátu. Chci se vrátit co nejdříve. Jsem si jistý, že toto zranění překonám," dodal chorvatský reprezentant.

Eduardo zranění utrpěl v úvodu sobotního utkání s Birminghamem, v němž ho brutálně fauloval Martin Taylor. Někteří odborníci se dokonce obávali možného konce kariéry dnes 25letého fotbalisty a za pravdu jim dává i lékař Tim Allardyce - pokud by Eduardo nebyl včas operován, mohla přijít na řadu amputace..

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vypadalo hrozne, preji hodne zdravi

Reagovat
smazaný uživatel

tohle uz se nesmi opakovat,antifotbalisti nicici tecnicke hrace musi dostavat tvrde tresty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

přesně...........to je hrůza představit si že mu mohli uříznout nohu

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha, to akou silou a razanciou do vletel do toho súboja Taylor, keď to bolo takéto vážne. Však takéto zlomeniny nespôsobím ani zrazením chodca v priemernej rýchlosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som saomška autom

Reagovat
PJ

Zas tak velka sila to bejt nemohla, sel do nej v podstate ze stoje, ne z behu, nemel zadnou rychlost, ani Eduardo nijak nesprintoval. Spis to byla smula, ze to dopadlo jak to dopadlo, myslim ze stejnej zakrok ve vetsine pripadu zlomeninou neskonci.

Reagovat
smazaný uživatel

Na takúto zlomeninu potrebuješ poriadny tlak. A to že do toho súboja išiel práve zo stoja, to ma práve desí, lebo v tom prípade ten švih musel byť excelentný, aby mu to takto zlomil ako ceruzku. A tak mi teda napadá myšlienka, či ho naozaj len nechcel zraniť. Možno nie takto, ale spôsobiť mu poriadnu bolesť ako vytvorenie efektu strachu. Na Eduardovu obrovskú škodu sa však prepočítal. A práve preto by bolo pre futbal najlepšie, aby takýto hráči nikdy nebehali po futbalových ihriskách, aj napriek tomu, že si to Taylor určite takto nepredstavoval.

Reagovat
PJ

Takovej zakrok podle me vetsinou dopadne tak, ze faulovanymu hraci noha sklouzne po trave a nic se mu nestane, tady byla ta smula ze mu noha neklouzla. Jestli tam sel s umyslem ho zranit, nebo ne, to nevim, do hlavy mu nikdo nevidi. Ale myslim si ze ne, je to kapitan tymu, to prece musi bejt nejaka osobnost, a ne zakerny prase.

Reagovat
Xavi

Ten souboj jednoznačně dojel, takže ano, byl to úmysl.

Reagovat
fantomas

jak by mu mohla kluznout, když mu šel do stojný nohy? Naopak takovýhle zákroky jsou vždycky nejhorší a v drtivé většině případů končí zlomeninou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt maso . Fakt jako amputace, jo? To ta noha musela být teda v hrozným stavu

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě, to se zase muselo udělat bu bu bu do novin. Už ta věta - pokud by Eduardo nebyl včas operován. Pokud bys nebyl včas operován třeba s blbym slepákem, tak můžeš umřít. A říká snad doktor, že musíš na operaci nebo umřeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátil bych to na to, že kdo chce hrát v PL, musí si hold uzavřít dobrý úrazový pojištění. Přes to nejede vlak

Reagovat
Kily

takové zákroky jsou k vidění po celém světě a v drtivé většině vyplývají z frustrace nebo nenávisti. V Anglii se takhle hraje "běžně" a často je lidé omlouvají tím, že to bylo přes míč. Nevěřím tomu, že Taylor šel na hřiště s tím někoho vážně zranit, o čemž svědčí i jeho omluva. To každopádně nemění nic na tom, že tohle byl brutální zákrok, navíc umocněný vážností zranění, Taylor byl v souboji pozdě, šel tam nemotorně a jako prase, o čemž vypovídá i fotka těsně před srážkou. FA mu určitě nedá stop jenom na tři zápasy, tohle bude hodně solidní flastr

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s Kilym. Rozhodně do toho nešel s cílem - zranit hráče. Přesto si musel být vědom toho, co dělá. Doufám, že dostane pořádný trest a už nikdy do souboje takto nevletí.

Reagovat
Radin

Tak frustraci a nenávist můžeš rovnou vyloučit,protože po 4 minutách hry frustrace asi nehrozí a nenávist taky těžko.Je to chyba Taylora a ponese si to dlouho.Eduardo ať se hlavně uzdraví a ať je jako dřív

Reagovat
Kily

já jsem nepsal, že tohle byl příklad frustrace

Reagovat
Devil

Je to strasny , ale takove veci se ve fotbalu proste nekdy stavaj , stavaly a stavat budou ! Byl to osklivej a zakernej faul , ale i pres to se zastavam Taylora , ktery mozna i faulovat chtel , ale nechtel mu urcite prelomit nohu ! Mozna byl premotivovan , vse se odehralo v rychlosti a podle me kazdej kdo hraje fotbal , nebo nekdy hral tak pochopi ! Myslim ze Taylor si je dobre vedom co udelal a asi on by byl neradej kdyby mohl vratit cas a zareagovat jinak !

Eduardovi to ale nohu nevileci , je to velka smula . Preju mu brzky navrat na zeleny travniky !

Reagovat
smazaný uživatel

právě proto,že asi faulovat chtěl...a dopadlo to špatně a otřesně pro Eduarda,takový hráč jako je Taylor,nemá právo hrát fotbal,kazí tomuto sportu dobré jméno a já osobně bych mu ukončil kariéru,sám mohl ukončit kariéru Eduardovi a ještě ho odkázat na vozík a to by pak omlouvám se...to jsem nechtěl nestačilo...Podle mě dostane tak 3 nebo 5 zápasů stop a pak bude pokračovat dál.Jsem fanda MAN UTD Arsenal nemám rád,ale doufám,že když se ten prasák zasranej Taylor vrátí na trávník,tak že se najde někdo kdo mu to oplatí a jeho zasranou skurvenou hnáte zpřeráží a pak ať mu jí klidně i uříznou

Reagovat
Devil

To by potom nemohlo hrat skoro nikdo , kazdej hrac za dane okolnosti musi nekdy faulovat a schvalne ! Byl to opravdu likvidacni faul , ale nebyl to urcite umysl mu zlomit nohu !

Vim ze Eduardovi omluva moc nepomuze , ale nic vic Taylor ted delat nemuze nez se omluvit !

Reagovat
smazaný uživatel

dokud nezane hrát Eduardo,tak by tu stejnou dobu neměl hrát ani taylor

Reagovat
smazaný uživatel

nezačne *

Reagovat
smazaný uživatel

je to možný řešení, ale byl by to opravdu blbej precedens. Dalo by se to hravě zněužívat

Reagovat
dadoprso

myslíš, že by si někdo nechal zlomit nohu jenom proto, aby tím vyřadil hráče druhého týmu ze hry ?

Reagovat
smazaný uživatel

já zákaz do konce sezony..

Reagovat
smazaný uživatel

zadny trest co taylor dostane eduardovi nepomuze

Reagovat
M11

vidim to stejne...

Reagovat
alegre

Vsimli jste si nekdo, ze Eduardo mel tu nohu "zasprajcovanou"? Mel ji jako prikovanou k zemi ne flexibilni. Kdyby ji mel volnou, tak by to tak neskoncilo. Opakuji, byla to smula.

Reagovat
Xavi

Smůla tak maximálně je, že hovada jako Taylor hrají fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi, neber to tak emotivne...

Reagovat
fantomas

měl ji stojnou, s tim nic nenaděláš...to skoro vždy končí zlomeninou...kdyby mu trefil pravačku tak se jen proletí, ale todle nemohlo dopadnout jinak, zvlášt když tam šel tak, jak šel

Reagovat
Devil

Presne tak , kdyby na te noze zrovna nestal urcite by to nebylo tak vazny ! Ale to Eduardo v tom okamziku asi nemohl stihnout zareagovat a prenest vahu na druhou nohu nebo nadskocit !

Reagovat
fantomas

jj protože přihrával, to zkrátka nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako rict, smula ze byl Eduardo nominovany do zapasu, jinak by se to nestalo. On na te noze mel vahu a to je fakt! Tak proc zavadet NESMYSLNE KDYBY a spekulovat jak by to dopadlo kdyby na ni nestal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nutno priznat ze taky lituju Taylora,protoze to udelat nechtel a taky tim neni vubec znami,uz ho taky byl navstivit v nemocnici ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal stranou hlavní je ,aby se noha pořádně zahojila a on mohl normálně fungovat, takže hodně štěstí Eduardo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
dadoprso

http://www.teamtalk.com/football/story/0,16368,2483_3194743,00.html

It is hoped that Eduardo will be running again in six months' time and making a full recovery after nine months," the statement added.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych mu dal takový trest: dokud se Eduardo neuzdraví, tak si Taylor taky nezahraje, když nemůže hrát Eduardo, tak ani on, chápu že v tom nebyl úmysl, jenže už jenom že do toho souboje tak ostře šel mluví za vše...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jestli nebyl umysl tak už nic_poslal bych ho kopat za telecom!

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to není moc pěkný.. snad k tomu nedojde a bude dál hrát fotbal.. fandím mu! a přeju mu, aby se vrátil a hrál dobře jako teď..!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele