Dvakrát po sobě v Lize mistrů? Sen, říká gólman Bravo

19.03.2014, 14:16
Aktuality
Real Sociedad stále bojuje o evropské poháry. S nimi má již po této sezoně zkušenosti a přesto, že se mu nepovedlo postoupit ze základních skupin Ligy mistrů po prohře s Bayerem Leverkusen, rád by si tuto možnost zopakoval. Alespoň v to doufá brankář Claudio Bravo, který chce se svými spoluhráči nadále bojovat o vysněné příčky.

Tomuto cíli je Real Sociedad stále blíž, což dokázal také v posledním ligovém klání. V něm narazil na Valencii, která se rovněž chce vrátit do elitní klubové soutěže. Přímý souboj o poháry zvládl domácí Real Sociedad lépe a díky brance Agirretxeho po hodině hry se mohl radovat z cenných tří bodů. Díky nim se dostal na pátou příčku a má nyní náskok jednoho bodu na Villarreal. Výhra ze stadionu Anoeta je pro domácí velkým úspěchem a stimulem do dalších bojů.

Alespoň se v tom smyslu vyjádřil brankář Claudio Bravo, jenž dlouhodobě patří mezi opory svého celku. Chilský reprezentant si připsal již 34 startů v sezoně a doufá, že i v té příští bude jeho tým figurovat na soupisce pro evropské poháry. "Když vidím, co se stávalo v minulých týdnech, musím říct, že výhra přišla v pravý čas. Chtěli jsme vyhrát a to se nám povedlo. Tři body pro nás mají velkou cenu, protože jsme porazili rivala a zároveň nás to učinilo ještě silnějším. Valencia s námi bojuje o postavení v lize a je dobře, že jsme tento duel zvládli tak dobře."

"Přesně tohle jsme potřebovali - vyhrát klíčový zápas a posunout se vpřed. Několik zápasů jsem z nejrůznějších důvodů nemohl odehrát, a když pak nastoupíte, vždycky se cítíte trochu divně. To byl samozřejmě i můj případ, ale teď už jsem znovu plně připraven. Měli jsme samozřejmě i štěstí v tom zápase, to nezpochybňuji. Ale každý musí uznat, že my jsme ze hry měli víc a dařilo se nám vystavit soupeře tlaku," uvědomuje si brankář Bravo.

"Několik akcí bylo velice povedených a hovořím například o té, z níž dal Agirretxe rozhodující gól. Tohle o našem týmu hodně vypovídá, protože to ukazuje na naši touhu nejen vyhrávat, ale také se prezentovat ofenzivním pojetím a bavit fanoušky fotbalem. Když pak díky tomu bojujete o evropské poháry, celá věc je ještě atraktivnější. Když se ohlédnete do historie, tak zjistíte, že Real Sociedad se do Evropy nedostal ve dvou sezonách po sobě již dlouhých třicet let! Bylo by úžasné, kdyby se nám to teď povedlo. Jsem nadšený z této možnosti a také z toho, že jsem součástí tak skvělého týmu," hrdě dodává chilský brankář.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bravo!

Reagovat
RS

doufám zase v LM! Minimálně EL si pohlídáme.

Další peníze na stadion se budou hodit. Sice odejde Tonda, Carlita snad udržíme a nijak zásadně neoslabíme!

Reagovat
Billy McClane

Socky idu stavat novy stadion? Ved Anoeta je stara len 20 rokov ak sa nemylim.

Reagovat
RS

Není stará, ale je tam dráha

Už je na to projekt, část peněz z prodeje Illaramendiho na to pujde taky.

Reagovat
Phillipinho

LM letos nedate, ale EL vam bude sedet

Reagovat
smazaný uživatel

až odejde Griezmann, tak budou nuloví

Reagovat
FC Porto FC

taky bych řekl

Reagovat
Phillipinho

Jako ztrata to bude, ale Canales ci Chori Castro ho zcasti nahradi. Z meho pohledu je lepsim i dulezitejsim hracem Vela

Reagovat
RS

Oba jsou důležití, ale taky dost náladoví! Když to nejde odchodí to..

V tomhle byl důležitej Illara a pořád je Xabi a Imanol!

Reagovat
smazaný uživatel

prdlajz, pro errealu jsou tam dulezitejsi hraci...

Reagovat
Shevchenko

Získali jeden bod v nejspíš nejtragičtější skupině. Znova už radši ne

Reagovat
Messiáš

Za rok budou mít více zkušeností a nebudou hrát tak naivně. Věřím, že by uhráli více...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba dva, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Víctor Valdés v létě opustí Barcelonu a podle listů El Mundo Deportivo a L'Equipe by měl chytat za Manchester City. Zkušený brankář prý dá anglickému celku přednost před Monakem

Reagovat
smazaný uživatel

dle mě dobrej a sympatickej krok, chce ukázat že mu to půjde i jinde. No su zvědavej jak se prosadí, dle mého názora moc ne a Hart by ho posadil, ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Los nemaj špatnej, teď porazili Valencii - to byl důležitej zápas, ale furt nějak víc věřim Bilbau.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele