Dva trenéři na jedné reprezentační židli? Kamerun hledá řešení sporu mezi svazem a státem

07.04., 16:33
Aktuality
Vincent Aboubakar (© AFP)

Kamerunská reprezentace možná bude mít souběžně dva hlavní trenéry. Ministerstvo sportu v týdnu jmenovalo do funkce Belgičana Marca Bryse, čímž zaskočilo národní svaz. Ten na sobotním mimořádném zasedání vyzval svého předsedu Samuela Eto'a, aby navrhl alternativního kouče. Informovala o tom agentura Reuters.

Spor mezi svazem a vládou může vést až k vyloučení Kamerunu z mezinárodních soutěži. Světová federace FIFA má totiž přísná pravidla proti zásahům státu do řízení národních svazů.

Kamerunský svaz po sobotním jednání uvedl, že se na jmenování Bryse novým koučem pětinásobných afrických šampionů nepodílel. Eto'a pověřil, aby do tří dnů navrhl jiného kouče a další členy realizačního týmu.

Ministr sportu Narcisse Mouelle Kombi v pátek zaslal svazu dopis, v němž krok svého úřadu obhajuje a tvrdí, že postupoval v souladu s národními i mezinárodními pravidly. Zmínil také, že tři kandidáti, které předtím navrhl svaz, požadovali roční mzdu 1,5 až 2,5 milionu eur (63 milionů korun. "To jsou přemrštěné sumy, které nikdy žádný trenér Nezkrotných lvů nepobíral," napsal ministr.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele