Kamerun po nezdaru na APN neprodloužil smlouvu s trenérem Songem

29.02., 11:13
Aktuality
André Onana a Rigobert Song (© AFP)

Na den přesně dva roky vydržel Rigobert Song ve funkci trenéra Kamerunu. Reprezentace v lednu neuspěla na africkém šampionátu, svaz si s odstupem několika týdnů vše vyhodnotil a nakonec se rozhodl pro odchod někdejšího obránce.

Song předloni nahradil Antónia Conceicaa a smlouva byla platná do včerejší půlnoci. Hlavním důvodem k neprodloužení spolupráce byl výsledek z letošního Afrického poháru národů, Kamerun po postupu ze skupiny skončil už v osmifinále, nad jeho síly byla Nigérie.

"Týmu toho přinesl hodně, fotbalové zákony ale jsou takové, jaké jsou. Nesplnili jsme hlavní cíl a výkonný výbor včetně mě nemá zájem na prodloužení kontraktu," sdělil šéf kamerunského svazu Samuel Eto'o.

"Vydáme se jinou cestou, musíme myslet na další budoucnost národního týmu," dodal někdejší vynikající útočník.

Song u kamerunské reprezentace opakovaně působil jako asistent trenéra a v roli hlavního kouče zaskakoval už před šesti lety. Během aktivní kariéry za národní tým odehrál 137 utkání, na klubové scéně oblékal dresy FC Metz, Salernitany, Liverpoolu, West Hamu, 1.FC Köln, Galatasaraye a Trabzonsporu.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Onana ho zničil

Reagovat
ratusek

Reagovat
Seydou Doumbia

Logická volba, Kamerun pod ním byl strašný a zůstával asi jen kvůli jménu. Snad příjde nějaký evropský kouč, který tomu týmu dodá disciplínu a nějakou herní tvář, tým sice není extra silný, ale rozhodně mohou hrát o dost lépe.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Y.N.W.A

Něco jako Maradona v Argentině. Ikona, ale trenér ne...

Reagovat
Benfica

Keby ho vyhodili počas turnaja možno by dali aspoň finale

Reagovat
Seydou Doumbia

Prvních 65. minut váš výkon v poháru by stačil tak na pohárový duel na Komorach v Africe, potom jste dali gol a najednou měli šanci. Jinak si vás Sporting solidně dával a ne nic kontroverzního od rozhodčího jsem tam fakt neviděl kdyby něco.

Reagovat
Benfica

Neuznany gol di Mariu.. inak hej

Reagovat
Seydou Doumbia

správně neuznány gol Jezus Marii takže pohoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele