Dunne: Do Prahy jedeme vyhrát

10.09.2007, 15:44
Aktuality
Zřejmě klíčový kvalifikační zápas o postup na ME 2008 do Rakouska a Švýcarska čeká ve středu Českou republiku a Irsko. Ostrovní země je na tom v tabulce o něco hůře a případná porážka by její šance na účast na šampionátu srazila k zemi. Obránce Richard Dunne si však něco podobného nepřipouští...

"Naším cílem bylo získat z těchto dvou zápasů čtyři body a toho stále můžeme dosáhnout. Všichni jsme nyní zklamaní, zároveň ale cítíme, že můžeme v České republice získat všechny tři body," prohlásil obránce Manchesteru City.

Irové se do Prahy nemusejí složitě přesouvat, v sobotu totiž hráli na půdě Slovenska. Středeční soupeř českého týmu odehrál v Bratislavě hodně smolné utkání, dvakrát vedl, domácí ale pokaždé dokázali reagovat. O konečné remíze 2:2 přitom rozhodl Marek Čech až v poslední minutě zápasu.

"Musíme myslet dopředu a na tento zápas zapomenout. Možná nám chybí pouze zkušenosti k tomu, abychom vyhrávali venku, každopádně to pro nás byla cenná lekce," nedělá si Dunne hlavu ze ztraceného vítězství na Slovensku.

Mezi Českou republikou a Irskem je v tuto chvíli tříbodový rozdíl a do konce kvalifikačního cyklu zbávý oběma zemím odehrát ještě čtyři utkání. Pokud by tým vedený trenérem Karlem Brücknerem ve středu zvítězil, odskočil by Irsku již na šest bodů. Šanci na postup mají stále také Slováci, ti ovšem na druhou příčku ztrácejí již sedm bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic není nemožné. S tím, co naši kopáču ukázali v SM, to je naprosto reálný, že u nás Irové vyhrají .

Reagovat
Kily

bojim, moc bojim toho, že dostaneme první gól a půjdeme ke dnu psychika asi nebude naší nejsilnější stránkou, ale kdo ví, třeba začneme hrát ve chvíli, kdy budeme opravdu pod tlakem

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně by to chtělo, aby začal pořádně hrát Rosa, páč jeho výkony v nároďáku jsou už pěkně dlouho dost o ničem. Nic na něj neházím, ale faktem je, že jeho hra v Arsenalu a v repre je jak nebe a dudy.

PS: ale jestli ono to spíš nebude tím, že v repre si to prakticky nemá, s kým dát - mít nalevo Plašila a napravo Jarolíma, před sebou Baroše, Kuliče nebo Kollera, to aby se člověk přetrhl a je to všechno na chuja

Reagovat
Kily

já bych neřekl spíš, ale určitě. V Arsenalu má Hleba, Fabregase, Van Persieho a další, se kterými může kombinovat. V repre dostane míč, zvedne hlavu a jenom ho dá někomu vedle. Sice si naběhne, ale asi ani od sám nečeká, že by se k němu ten míč mohl hned dostat zpátky. Ta hra by se mu možná měla trochu přizpůsobit, ale jak? Koho tam teď můžeme dát, aby nezklamal a párkrát si vyměnil míč s Rosou?

Reagovat
smazaný uživatel

Matějovský, kterej neni povolanej... Brukner by toho měl nechat a jít do penze:)

Reagovat
smazaný uživatel

Matějovský...to snad nemyslíte vážně. Dyt on nemá ani zdaleka na víc jak GL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fillo - Matějovský - Polák - Rosický

Případně Polák na CM, na DM pak Abraham či Švec. Napravo by mohl hrát i rychlý Sionko, který by technicky založenou zálohu trochu vyvážil.

Reagovat
Kily

Polák ano, Matějovský až za rok, kdy skončí Brückner. Do té doby nebude mít čas ani Fillo, u něhož si navíc nejsem jistej, jestli v Plzni nehraje útočníka. Sionko minimálně v tuhle chvíli rozhodně ne, nemá formu a v Kodani hraje pár minut za zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Fillo hraje v Plzni pravého záložníka. Může hrát i nalevo či v útoku (tam hraje většinou za U-21). Technicky je na tom velmi dobře, na ME U-21 přesvědčil, postrčil bych ho do áčka, kde by podle mě už teď byl platný. Navíc je mnohem lepší dát šanci mladým talentům, u kterých si jsem jistý, že na to mají, než hráčům středního věku, kteří na to prostě nikdy mít nebudou (typický příklad Plašil). Samozřejmě, že je těžší je teď do týmu zabudovávat, ale v budoucnu se z toho dá hodně vytěžit, ale zrovna Bruckner je typ člověka, který jede jenom na vlastní triko, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bazalech byl nejnebezpečnější hráč Plzně, s míčem umí velké věci, na křídlo by se hodil. Takové křídlo potřebujem, ne skoro beka Plašila, který ale podle staré papriky "pořád odvádí tu dobrou práci pro tým..."

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z Plzně a párkrát už jsem viděl hrát na živo Filla a Limberskýho ( ) a na pozici krajního záložníka by byl lepší David... Martin ve Viktorce pořád pendluje mezi ofenzivnim/krajnim záložníkem a útočníkem... ale Fillo svojí kvalitu rozhodně má, o tom žádná!

Reagovat
smazaný uživatel

Co by měl jako dělat Limberský v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty opravdu exceluješ ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mi chceš jako říct, že Limberský patří do reprezentace? Zas tak špatně na tom teda rozhodně nejsme, nehraje ani ve Spartě, kde zatím zkazil skoro vše, na co sáhnul.

Reagovat
smazaný uživatel

To není o tom, že by si to neměl s kým dát, to je pouze částečné odůvodnění. Prostě nechce makat, v Arsenalu jezdí úplně jinak, přirovnal bych to k rozdílu mezi výkony v Dortmundu (tragédie) a před dvěma až třemi roky v repre (naprostá špička). Já bych mu tu pásku v životě nesvěřil (to jeho vystupování před novináři je tragické).

Reagovat
HOST*JJ

Taky nechápu jak může bejt Rosa kapitán....tuhle funkci by měl mít Čech, ptz to má v hlavě naprosto skvěle srovnaný a pokud vím, tak slovo psychologie mu taky není cizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa měl být nástupcem Nedvěda, takovým tím hráčem, který strhne mužstvo. Jak vidíme, Rosický tuto úlohu absolutně nezvládá a reprezentaci má jako otravnou povinnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se zas tolik nebál, takové zápasy (i když budeme hrát třeba tragicky) umíme dorvat k vítězství. Ono to taky bude asi i tím, že pánové Rosický, Ujfaluši a spol. by už možná po hodně dlouhé době mohli mít i v repre motivaci makat naplno a nehrát si na hvězdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť byli proti Slovensku marní, Slováci odehráli většinu zápasu na jejich poločase, o výsledek se neobávám, nanejhůř plichta.

Reagovat
rufus

zato my sme zářili v San Marinu..

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš mi snad říct, že se Irové vypořádali se San Marínem lépe než my?

Reagovat
rufus

To ne, ani se Slovákama nehráli jako my, jejich hru jsem ani nechválil.. Zarážející je naše "forma" - Rakousko, Wales, Německo, atd. Přesto doufám, že tvůj odhad vyjde a neprohrajem, jen naše hra tomu nenasvědčuje

Reagovat
smazaný uživatel

jasnéééééééééééé. ak bude hrať Írsko tak ako u nás tak dostane u vás 3:0 a pôjdu spokojní domov . Takí slabý súper už na slovensku dávno nebol. Mali len šťastie že naši sú ešte biedniejší

Reagovat
HOST*M11

kez by

Reagovat
HOST*Lox

Estli neporazime podelany irsko taq nemame na evrope co delat

Reagovat
HOST*

ujfaluši je fakt tragickej

Reagovat
HOST*JJ

Je pravda, že ostrovní týmy i repre hrajou na kontinentu hůř někdy i nejhůř. Tak doufám, že se ve středu nebude konat výjimka potvrzující pravidlo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ked To už naši zbabrali držím palce,myslím že vyhráte máte kvalitnejší tým,ale bude to asi tesné.Určite budem pozerať a fandiť.

Reagovat
HOST*

Sázim na Čechy,ale jestli mě to podělá tiket,tak teda budu fakt nasranej

Reagovat
anonym

Já být tebou,tak si vsadím na remízu.

Reagovat
HOST*Lion

No jo,koukam,že hoši ze zelenýho ostrova sou trochu sebevědomí,tak doufam,že jim ve středu pořádně klesne...

Reagovat
HOST*petr lang

davam 2 na iri budou hrat vabank,hra na kolera stoji za prd a hra bez neho za h.... viz ms

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Lang taky dávno stojí za starou bačkoru..

Reagovat
HOST*petr lang

mas stejne ubohy nazory.jestli nasi zitra vyhraji tak se se ti omluvim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele