Druhá ztráta pro Španělsko, po Iscovi jde na operaci i obránce Gayà

22.05., 12:02
Aktuality
José Luis Gayà (© AFP)

Španělskou nejvyšší soutěž o víkendu čeká poslední kolo letošní sezony, některé její hráče následně mistrovství Evropy a reprezentační trenér Luis de la Fuente si musí škrtnout druhé jméno. O šanci na start přišel obránce José Luis Gayà z Valencie.

Kapitán Netopýrů za tři dny oslaví 29. narozeniny a na závěr letošního ligového ročníku bude chtít rychle zapomenout. Valencia propásla možnost kvalifikovat se do evropských pohárů a Gayà si už v polovině března poškodil stehenní sval. Před týdnem se vrátil na trávníky, během souboje s Gironou si problém obnovil a nakonec se rozhodl pro operaci.

"Kapitán Valencie José Luis Gayà si obnovil svalové zranění. Společně se členy zdravotního týmu zvažoval několik možností a všichni se shodli na chirurgickém zákroku, operace bude provedena v nejbližší budoucnosti," sdělila Valencia v oficiálním prohlášení.

Gayà před sebou má klidné léto, jeho problém je vážný a podle tisku si vyžádá minimálně tříměsíční klid. Fotbalista tak vedle evropského šampionátu přijde i o celou letní přípravu a také start ligového ročníku 2024/2025.

Gayà za španělskou reprezentaci zatím odehrál 22 utkání a vstřelil tři branky. Na turnaj se nepodívá podobně jako Isco, záložník Betisu utrpěl zlomeninu holeně a už za sebou má operaci.

Autor: Tomáš Pavlík / valenciacf.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Na tu nominaci jsem opravdu zvědavej. Základ by se mi líbil nějak takhle:

Simon/Raya - Carvajal, Torres, Nacho, Grimaldo - Pedri, Rodri, Llorente - Yamal, Morata, Williams (Olmo)

Reagovat
king23

Poslední léta nemají trenéři španělského nároďáku Real rádi, takže si myslím, že Nacho základ hrát nebude a bude rád, pokud ho vůbec nominují. Lucas Vazquez s posledním startem za repre v roce 2018 mluví za vše.

Reagovat
JeséRodriguez

Taky si myslím, ta sestava je spíš takové přání. Bych se nedivil, kdyby hrál základ Laporte.

Jinak víc, než absence Vazqueze, mě irituje ignorování Brahima Díaze. Přitom by pro ně mohl být rozdílovej.

Reagovat
king23

Brahim hraje za Maroko...

Reagovat
ciernyribiz

to nie je len o tejto sezone, ignorovali ho dlhsie aj ked bol v AC

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
JeséRodriguez

Napsal jsem to asi blbě, myslel jsem předtím, než se rozhodl pro Maroko. Už na podzim hrál velmi dobře a předtím v AC rozhodně taky stál za vyzkoušení

Reagovat
king23

Reagovat
Kucka

Reagovat
O.Giroud

Veď Carvajal hrával dosť a Nacho, Lucas sú akurát výsmech. Borci čo radšej leštia lavičku Realu aby niekde hrali pravidelne a tu sa bude vyčítať, že nehrajú v repre a inak neviem kto by tam mal z Realu hrať. Kepa, Ceballos?

Reagovat
JeséRodriguez

Místo Lucase tam je Porro, to neříkám nic. Posrali šanci mít Brahima v repre...Ceballose tam snad nikdo soudnej necpe...a kdo by měl jet místo Nacha? Nějak jsem si nevšiml, že by letos leštil lavičku. V lize má 28 startů, 1677 minuty (2x měl svalové zranění), v LM 11 zápasů a 892 minut, v copa del rey a supercopě po dvou startech... vyhrál 5x LM, má tedy plno zkušeností...kdo se k tomu ze španělských stoperů jenom trochu přibižuje? Výsměch je spíš tvůj komentář

Reagovat
O.Giroud

Myslím, že ti tu už vypisovali hráčov. Nacho vyhral 5x LM lebo radšej aby išiel niekde kde by bol hlavný stopér tak bude vysedávať v Reále. Porro je dobrý hráč, smiešne je že tu plačeš ako Španielsky tréneri nemajú radi Real a Carvajal normálne hráva a okrem neho v Reale nie je momentálne žiadny poriadny Španiel, kt. nenominácia by bola tragédia.

Reagovat
JeséRodriguez

Plácám, že nemají rádi Real? A kde? jediné, co jsem napsal, že posrali, je Brahim Díaz. Španělsko má výborného Yamala, Olma, Williamse...Brahim je ale typologicky zase jinej hráč a určitě dobré oživení jako 1.-2. střídání.

Porro je výbornej hráč, sám to píšu Riquelmemu, že bych před něj Vazqueze nebral. Doporučuji naučit se číst Nacha bych tam dal z důvodu zkušeností a vůdcovství...fakt si nemyslím, že obrana s Le Normandem, Vivianem a Pau Torresem (kterej jedinej odehrál aspoň něco na velkém turnaji) může fungovat. Je to prostě naivní, to už tam spíše bude Laporte, ale ten se může hned zranit a zbydou tam potom ti tři...jinak z Realu ještě na lávku Joselu jako backup za Moratu, to je tak vše. Ale to je zase kvůli tomu, že tam prostě momentálně není útočník s formou.

Reagovat
Kluivert9

Kluci Madridští klasicky nemají soudnost.

Reagovat
habuu_14

Llorente kterej nebyl od MS v repre? A na MS 1 start?

Reagovat
JeséRodriguez

To je moje ideální sestava, neříkám, že to tak bude. Llorenteho je škoda

Reagovat
Phillipinho

Llorente podle Marcy pojede. Momentalne je pry pred Pedrim nebo Baenou.

Reagovat
Kluivert9

Nacho

Reagovat
JeséRodriguez

Koho bys tam dal ty? Cubarsi má potenciál, ale na základ to ještě nebude. Laporte ze Saúdské Arábie bude risk, navíc tam nemá bůhví jaké hodnocení. Le Normand a další z ligy mi rozhodně neprijdou lepší, než 5ti nasobnej vítěz LM

Reagovat
Eichel

Nehodí na stopéra nakoniec Rodriho? Ale teda ja by som tam radšej ako Nacha hodil kľudne Viviana.

Reagovat
JeséRodriguez

Podle mě je nesmysl stavět nejlepší DM na světě mimo svoji pozici.

On tam Vivian nebo Le Normand asi hrát i bude, ale Nacho má moře zkušeností a osobně bych vsadil rozhodně na něj

Reagovat
Eichel

Ja nemám proti Nachovi nič, on je srdciar, sympaťák, pre Real toho urobil veľmi veľa a určite by som ho chcel mať v kádri, pretože vie zahrať vlastne všade a odmakať to. Na druhú stranu, ten jeho štandard mi proste príde slabý na to, aby to bol základ.

Le Normand by mal byť jasný, ale mal som pocit, že mal nedávno nejaké zranenie.

Reagovat
JeséRodriguez

Měl nějaké svalové zranění, ale nikde jsem nečetl, že by měl přijít o Euro. Podle mě na takových turnajích potřebuješ mít zkušenosti vzadu, někoho, kdo ti to oddiriguje. Na posledním Euru to díky zkušenostem uhrál Chiellini s Bonuccim, na MS pak Otamendi. Klidně se vsadím, že někdo ze stoperů Francie vyrobí nějakou hrubku, ať už bude hrát jakákoliv dvojice z Upamecano, Konaté nebo Saliba. A to jsou hráči o level lepší než Le Normand.

Reagovat
Kluivert9

Torres, Le Normand, Vivian a Laporte by byla asi moje čtverka. Cubarsi ať jede na Olympiádu.

Reagovat
JeséRodriguez

V kontextu těch jmen mi Nacho jako nějakej vtip nepřijde, ale ok

Reagovat
Juan Román Riquelme

At tam jede kdokoliv, jen at tam neni hracu z Realu. Cpat tam 17-leteho frackas OK pulsezonou a ignorovat Nacha je proste tak barcelonske….

A Lucas jako cislo 2 na praveho beka by taky byla dobra volba.

Reagovat
JeséRodriguez

Porro ale není vůbec spatnej, i vzhledem do budoucna.

U těch stoperu je to absolutní nesmysl za mě. Ty máš k dispozici lídra, kterej má odkopano plno těžkých zápasu včetně finále LM, jedinej, kdo ti ho v tomhle můžu jakž takž nahradit je Laporte, kterej aspoň dřív býval dost zranenej a teď hraje rok v Saúdské Arábii, kde nemá bůhví jaké hodnocení, a povolal bys Le Normanda nebo Viviana...to jsou hráči, kteří na tyhle úrovni potřebuji vedle sebe dirigenta, stejně jako Pau Torres. Kolik lidí si před MS říkalo, co tam bude dělat Otamendi...jak to dopadlo vime

Reagovat
Kluivert9

Kdo tam cpe 17-fracka? Nacho je pro mě symbol průměrnosti, na všech pozicích ok, ale nikde žádnej zázrak.

Cpát do nominace Lucase s minimální minutáží, jen aby tam byl někdo z Realu a ignorovat třeba Porra se skvělou sezónou v PL, to je takové madridské...

Reagovat
JeséRodriguez

Porro jet musí.

Univerzálnost hráče je ale pro trenéry nároďáku dobrá vlastnost, ne? Kdo tam podle tebe má předpoklady na to tu defenzivu dirigovat?

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ja nerikam ze Pedro Porro nemuze jit, nehra vubec spatne. Ja jen rikam, ze Lucas by byl dobra volba jako c2, za Carvajalem. Ale Cubarsi fakt ne, taky to neni zadny zazrak…..a omlouvat ho tim, ze ma jen 17, je debilita par excellence.

Ale co cekat od cules, kdyz polovina z cules tvrdi, ze Fermin je lepsi hrac nez Kroos protoze dal vic golu…..

Reagovat
Kluivert9

Nevím, co čekat od Cules, protože Cubarsiho tady nikdo na Euro z nás necpe. Ale Vazqueze, kterej by tam za Porrem a Carvajalem dělal maximálně maskota, tak tam někdo cpe A tvůj výmysl s Kroosem ani nestojí za reakci.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Podivej se na FB fora a diskuse, budes zirat

Reagovat
mayday

Neříkám že je to slabé, ale nějaká hrůza z toho teda nejde.

Reagovat
JeséRodriguez

na druhou stranu, ono je kolikrát lepší mít 3-4 top hráče na důležitých místech kolem kterých to poskladáš...když máš 7 hvězd na max 4 pozice, a dáš jich tam 5 abys jim vyhověl, tak to nemůže nikdy fungovat...ten tým bude mít velkou výhodu v Rodrim na DM

Reagovat
Phillipinho

Podle me Merino a Rodri budou v zaloze jasni. Stopera bude hrat Laporte s Le Normandem.

Reagovat
Phillipinho

Gaya ma teda smulu. Tesne takto prisel i o MS 22. Mohl bojovat dost mozna hrat zaklad. Isco to me mrzi snad jeste vice, to byla reprezentaci forma letos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele